Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
tvojkomsija

#4176 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Hadžikadić nema preferencija što se tiče partija koje su sada na sceni. Rekao je da je spreman podržati koalicije koje rade za dobro Bosne i Hercegovine. Mislim da neće ulaziti u vlast prije lokalnih izbora.. vlast će uzeti svojim glasovima, ne treba se šlepati za druge.
Govor na FACE-u treba poslušati, stvarno je bilo pametnih stvari. :)
Kikibombona

#4177 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Sada se vidi koliko je bio vrijedan svaki glas za Mirsada Hadzikadica. Njegova pozicija je sada veoma dobra. Kao novi igrac dobio je skoro 60 000 glasova bez ikakve infrastrukture. Da je recimo dobio 10 000, osnivanje politickog pokreta bi bilo skoro besmisleno. U najboljem slucaju, izgubio bi previse vremena na razvoj pokreta. Sada ima jaku bazu i vec na narednim izborima moze ciljati na 100 000 glasova, a mozda i vise. Ustedilo se dosta vremena.

S druge strane, glasovi za Becirevica i ostale kandidate su baceni. Profesionalni politicari koji 20 i kusur godina blebecu i nista konkretno nisu uradili.

Slusam Hadzikadica i ne mogu vjerovati koliko je drugaciji od ostalih 'vodecih' politicara. Kulturan, elokventan, dobrocudnog lica i govora.

Nas covjek vjeruje samo verbalnim siledzijama. U svojoj gluposti i neznanju smatramo da je verbalna agresivnost pokazatelj sposobnosti.
Edin H.

#4178 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Edin H. »

L u c i f e r wrote:"Osnivačka skupština stranke Mirsada Hadžikadića: Odredit ćemo državne ciljeve za narednih 150 godina"

Ne znam lika uopste

Al ovo je zvekno vala populisticki do jaja

Ko ona hicina:

Tausend Jahre Reich!
:lol:

Ta nebuloza je isla otprilike ovako:
"Htjeli smo revoluciju
I imamo revoluciju
Njemacka za hiljadu godina nece trebati novu revoluciju!"
tvojkomsija

#4179 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Kikibombona wrote:Sada se vidi koliko je bio vrijedan svaki glas za Mirsada Hadzikadica. Njegova pozicija je sada veoma dobra. Kao novi igrac dobio je skoro 60 000 glasova bez ikakve infrastrukture. Da je recimo dobio 10 000, osnivanje politickog pokreta bi bilo skoro besmisleno. U najboljem slucaju, izgubio bi previse vremena na razvoj pokreta. Sada ima jaku bazu i vec na narednim izborima moze ciljati na 100 000 glasova, a mozda i vise. Ustedilo se dosta vremena.

S druge strane, glasovi za Becirevica i ostale kandidate su baceni. Profesionalni politicari koji 20 i kusur godina blebecu i nista konkretno nisu uradili.

Slusam Hadzikadica i ne mogu vjerovati koliko je drugaciji od ostalih 'vodecih' politicara. Kulturan, elokventan, dobrocudnog lica i govora.

Nas covjek vjeruje samo verbalnim siledzijama. U svojoj gluposti i neznanju smatramo da je verbalna agresivnost pokazatelj sposobnosti.
Potpisujem. Ni u jednoj drugoj političkoj partiji nećeš vidjeti da je svaki, baš svaki član spreman da je dobrovoljno promovira i širi pozitivnu priču. Ovdje nije samo riječ o politici, već o svima nama. Ljudi iz iseljeništva, koji dugo nisu u toku sa bh. politikom, niti su prethodnih godina glasali, bili su se svi registrovali da podrže Hadžikadića. Sa ovakvom snagom naroda (SDA slogan :lol: ) prilično sam siguran da rezultat ne može izostati.
Mladi, 2000, prvo, drugo godište će biti spremni za glasanje na idućim izborima. Važno je pristupiti im i objasniti da politika nije ono što gledaš na dnevniku, već tvoja svakodnevnica, i tvoja budućnost. To je cillj, i na njemu se vrijedno radi. :thumbup:
Banksy

#4180 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Banksy »

Još jedna 'građanska' stranka u Federaciji? Krasno, to nam je trebalo. Taman da se dodatno razbije već u djeliće razbijeno.
Smrcak15

#4181 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Smrcak15 »

tvojkomsija wrote:Hadžikadić nema preferencija što se tiče partija koje su sada na sceni. Rekao je da je spreman podržati koalicije koje rade za dobro Bosne i Hercegovine. Mislim da neće ulaziti u vlast prije lokalnih izbora.. vlast će uzeti svojim glasovima, ne treba se šlepati za druge.
Govor na FACE-u treba poslušati, stvarno je bilo pametnih stvari. :)
Smrcak15

#4182 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Smrcak15 »

L u c i f e r wrote:"Osnivačka skupština stranke Mirsada Hadžikadića: Odredit ćemo državne ciljeve za narednih 150 godina"

Ne znam lika uopste

Ko ona hicina:

Tausend Jahre Reich!
Ne znam lika uopste
da upravo tako, ne znas lika....a da znas natjerao bi puskom cijelu svoju familiju da glasaju za njega :D

de malo edukujte se ljudi, radi se o drzavi.....ovaj covjek je najbolji kandidat od rata do sad, covjek je intelektualac, vizionar...

pa kad neko kaze nesto vizionarsko onda likovima poput teme koji neznaju ko je on bude ovo
ovo je slika i prilika nase politcke nezrelosti kao naroda, neznamo kome dajemo glas, u drustvuu smo koje nam je fritzelovsko (samo te smije tvoja krv sexati, tipa dajem glas SDA koja jedino me smije krasti i praviti magarca od mene :-) )

pazi jednu stvar, politicar koji razmislja 150 Godina unaprijed, to su intelektualci i vizionari, ako takvima necemo dati da vode nase drustvo, bolje i ne zasluzujemo.
Styling

#4183 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Styling »

Koliko li ce ovaj trajati, da mi je znati? :shock:
L u c i f e r

#4184 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by L u c i f e r »

Eo smrle veli 150 godina

Minimum
El_comadante

#4185 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

tvojkomsija wrote:
El_comadante wrote:ova platforma ako bude na teritoriji cijele BiH onda ok inače bezze
Naravno da hoće, već se počelo sa uspostavljanjem regionalnih odbora u svim dijelovima BiH.
Podržite ili nemojte, to je ok, ali nemojte napadati stranku koja marke nije uzela iz budžeta, i nije ni 1% kriva za trenutno stanje u državi. Jačat će Platforma i dalje, siguran sam, mnogi će se iznenadit.
ja nekritikujem nego samo konstatujem. i moje mišljenje je da ako če biti samo na jednom dijelu BiH imamo previše takvih stranka ai ako če djelovati na prostoru cijele BiH pnda :thumbup: . kad se formiraju ti odbori ostaje onda da se vidi kakvi če biti rezultati na izbora a to je jedino relevantno
Smrcak15

#4186 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Smrcak15 »

El_comadante wrote:
tvojkomsija wrote:
El_comadante wrote:ova platforma ako bude na teritoriji cijele BiH onda ok inače bezze
Naravno da hoće, već se počelo sa uspostavljanjem regionalnih odbora u svim dijelovima BiH.
Podržite ili nemojte, to je ok, ali nemojte napadati stranku koja marke nije uzela iz budžeta, i nije ni 1% kriva za trenutno stanje u državi. Jačat će Platforma i dalje, siguran sam, mnogi će se iznenadit.
ja nekritikujem nego samo konstatujem. i moje mišljenje je da ako če biti samo na jednom dijelu BiH imamo previše takvih stranka ai ako če djelovati na prostoru cijele BiH pnda :thumbup: . kad se formiraju ti odbori ostaje onda da se vidi kakvi če biti rezultati na izbora a to je jedino relevantno
Pa pogledajte mu skupstinu, clanovi su svi, i bosnjaci, hrvati i srbi, cak iz Banjaluke srbin je bio predstavljanju.

covjek je okuplja sve one kojima je BiH u srcu i to visokoobrazovane mlade kadrove.

Onaj ko do sad nije vidio da je Hadzikadic najbolji izbor za BiH i njene narode, taj ili je totalno nezainteresovan ili je slijep covjek...

ako ne biras najbolje iz naroda ti si fakticki dusmanin svojeg naroda i svoje familije, svoje djece, pa i sebe samoga.
MarshalDodik

#4187 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MarshalDodik »

Banksy wrote:Još jedna 'građanska' stranka u Federaciji? Krasno, to nam je trebalo. Taman da se dodatno razbije već u djeliće razbijeno.
Alternativa kriminalnim hobotnicama u liku zelenih i derivata im , crvenih i derivata im te avazovih. Ovaj potez se treba pozrdaviti :thumbup:
Mike Ross

#4188 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Mike Ross »

tvojkomsija wrote:
Kikibombona wrote:Sada se vidi koliko je bio vrijedan svaki glas za Mirsada Hadzikadica. Njegova pozicija je sada veoma dobra. Kao novi igrac dobio je skoro 60 000 glasova bez ikakve infrastrukture. Da je recimo dobio 10 000, osnivanje politickog pokreta bi bilo skoro besmisleno. U najboljem slucaju, izgubio bi previse vremena na razvoj pokreta. Sada ima jaku bazu i vec na narednim izborima moze ciljati na 100 000 glasova, a mozda i vise. Ustedilo se dosta vremena.

Potpisujem. Ni u jednoj drugoj političkoj partiji nećeš vidjeti da je svaki, baš svaki član spreman da je dobrovoljno promovira i širi pozitivnu priču. Ovdje nije samo riječ o politici, već o svima nama. Ljudi iz iseljeništva, koji dugo nisu u toku sa bh. politikom, niti su prethodnih godina glasali, bili su se svi registrovali da podrže Hadžikadića. Sa ovakvom snagom naroda (SDA slogan :lol: ) prilično sam siguran da rezultat ne može izostati.
Mladi, 2000, prvo, drugo godište će biti spremni za glasanje na idućim izborima. Važno je pristupiti im i objasniti da politika nije ono što gledaš na dnevniku, već tvoja svakodnevnica, i tvoja budućnost. To je cillj, i na njemu se vrijedno radi. :thumbup:
Upravo, moj sin je 2000 godiste i ove prosle izbore prvi puta na glasanje. I ja onako sav sretan sto imam za koga glasati, kaficu sa sinom i da mu sugerisem za koga glasati i zasto, kazem ima ovaj gosp. Hadzikadic i to, a on meni ma znam lika kaze upoznali se na nekom "innovation cafe" start up ili nesto slicno pokazuje mi njegovu vizitku. Aferim rekoh, ima nade...
Kikibombona

#4189 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Mike Ross wrote:Upravo, moj sin je 2000 godiste i ove prosle izbore prvi puta na glasanje. I ja onako sav sretan sto imam za koga glasati, kaficu sa sinom i da mu sugerisem za koga glasati i zasto, kazem ima ovaj gosp. Hadzikadic i to, a on meni ma znam lika kaze upoznali se na nekom "innovation cafe" start up ili nesto slicno pokazuje mi njegovu vizitku. Aferim rekoh, ima nade...
:thumbup:
mO k3

#4190 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by mO k3 »

Banksy wrote:Još jedna 'građanska' stranka u Federaciji? Krasno, to nam je trebalo. Taman da se dodatno razbije već u djeliće razbijeno.
:thumbup: nazalost si u pravu ....
Kikibombona

#4191 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

mO k3 wrote:
:thumbup: nazalost si u pravu ....
A sta vam znaci to 'gradjanska'?

Kakve su ostale stranke, 'stocarske'?

Mirsad Hadzikadic pripada politickom centru, zagovara bosanski nacionalizam i kreaciju 'bosanskohercegovackog nacionalnog programa', tradicionalista, vjernik... ali isto tako covjek sirokih shvatanja spreman da saradjuje sa svima kome je interes dobrobit BiH.
seln

#4192 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by seln »

Ne znam tipa, ali ako ga podrzava Smrle, nije moj pravac pa kad bi klanjao devet sabaha...
Sta velis, Smrle, dosao cak i Srbin iz Banjaluke? :wink:
To ce vjerovatno biti jedini glas iz srpskog korpusa.
Last edited by seln on 26/11/2018 14:03, edited 1 time in total.
seln

#4193 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by seln »

Kikibombona wrote:
A sta vam znaci to 'gradjanska'?

Kakve su ostale stranke, 'stocarske'?

Mirsad Hadzikadic pripada politickom centru, zagovara bosanski nacionalizam i kreaciju 'bosanskohercegovackog nacionalnog programa', tradicionalista, vjernik... ali isto tako covjek sirokih shvatanja spreman da saradjuje sa svima kome je interes dobrobit BiH.
Sto ce rec', nit smrdi nit mirise.
Merhaba carsijo na sve cetiri strane.
Kikibombona

#4194 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

seln wrote:Ne znam tipa, ali ako ga podrzava Smrle, nije moj pravac pa kad bi klanjao devet sabaha...
To ce vjerovatno biit jedini glas iz srpskog korpusa.
Koliko SDP ima glasova na Palama?
Komsiceva privatna stranka?

Ova tema je pokazatelj sirine koju ima Hadzikadic. Ima podrsku pro-selefijskog Smrcka, ima podrsku bosnjackog nacionaliste Eskobara, te ima podrsku mene koji sam sa trece strane ideoloske barikade. :D

Hadzikadic nije ljevica!
Sto ce rec', nit smrdi nit mirise.
Merhaba carsijo na sve cetiri strane.
To znaci da je covjek otvoren, da nije mentalno sabijen kao sarajevska 'carsija'.

Ja se ideoloski ne slazem sa Hadzikadicem, ali sam opet glasao za njega jer obrazovan, kulturan, sposoban i cist od kriminala svake vrste.

poslusaj ovaj govor

https://www.youtube.com/watch?v=_rxc5Zg0-C0

pa poslusaj ovaj

01.00 govor Hadzikadica

https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 810610322/

Kakakv kontrast :shock: :shock: :shock: :shock:
tvojkomsija

#4195 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Mislim da nije potrebno ljude ubjeđivat u nešto odmah nakon osnivanja stranke. Imamo duge dvije godine do lokalnih izbora, iskoristit ćemo taj period za jačanje Platforme, integraciju školovanog kadra, promociju, pa kada dođe vrijeme neka ljudi odluče da li su za ili protiv! :bih:
tvojkomsija

#4196 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

smajo wrote:nema od ovog lika ništa,vazda će ođe isto bit',k'o da je nekog briga što je pametan ne priča o ratu stalno,brigadama,bataljonima,nije mu svaka druga tako mi allaha, rahmetli bobo...najgori su ti što se predstavljaju k'o muslimani, a u stvari su najveći ološ....
On ne cilja na tu skupinu glasača, teško je njima objasniti da ustvari štete sami sebi, to su izgubljeni slučajevi. Veliki broj mladih ljudi podržava Platformu, veliki broj žena, iseljeništva i tu se upravo vidi šansa. Imaš ljude koji prije nisu bili aktivni glasači pa su sada izašli na izbore, takve treba probudit i vidjet ćeš da ima nade.
Smrcak15

#4197 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Smrcak15 »

seln wrote:Ne znam tipa, ali ako ga podrzava Smrle, nije moj pravac pa kad bi klanjao devet sabaha...
ama ne trebaju nama koji znaju dobro klanjati da nas vode nego koji su sposobni privuci investicije, pokrenuti preduzeca, zaposliti narod, reformirati pravosudje itd itd

uostalom, ne podrzava Smrle Hadzikadica zato sto klanja nego zato sto je vizionar, intelektualac, posten, pametan, obrazovan ,sve naj naj za jednog predsjednika drzave.

uostalom ti podrzavao ili ne podrzavao, ti nesvjesno dizes ruku na sebe, sebi uskracujes bolji zivot , jer ako ti ne dajes glas onome koji je najbolji za drzavu i njen narod ti fakticki sakatis drzavu jer prozas sansu slabijem od hadzikadica samim tim si uskratio dobro i sebi i svojoj djeci , ma sakatis sebe i svoju djecu koju tjeras iz drzave, i to nakon sto hiljade maraka potrosis da ih izskolujes da rade za Njemacku, naplaca se nas vrli SELN da bi izskolovao djecu da rade za njemacku, i to kao meni neki kapric furati , dok ja mozda na maldivima kvasim guzicu :D

ee moj crni narode hocete li se ikad pameti dozvati, hoce te li ikad politicki sazreti ??? :-) :-)
seln

#4198 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by seln »

Smrcak15 wrote:
ama ne trebaju nama koji znaju dobro klanjati da nas vode nego koji su sposobni privuci investicije, pokrenuti preduzeca, zaposliti narod, reformirati pravosudje itd itd

uostalom, ne podrzava Smrle Hadzikadica zato sto klanja nego zato sto je vizionar, intelektualac, posten, pametan, obrazovan ,sve naj naj za jednog predsjednika drzave.

uostalom ti podrzavao ili ne podrzavao, ti nesvjesno dizes ruku na sebe, sebi uskracujes bolji zivot , jer ako ti ne dajes glas onome koji je najbolji za drzavu i njen narod ti fakticki sakatis drzavu jer prozas sansu slabijem od hadzikadica samim tim si uskratio dobro i sebi i svojoj djeci , ma sakatis sebe i svoju djecu koju tjeras iz drzave, i to nakon sto hiljade maraka potrosis da ih izskolujes da rade za Njemacku, naplaca se nas vrli SELN da bi izskolovao djecu da rade za njemacku, i to kao meni neki kapric furati , dok ja mozda na maldivima kvasim guzicu :D

ee moj crni narode hocete li se ikad pameti dozvati, hoce te li ikad politicki sazreti ??? :-) :-)
Smrle, ne dipr, ziv bio....
seln vec odavno nije u Bosni, samo sto seln izbjegava da sa distance preporucuje vizionare i spasitelje, kao sto ti radis iz Svedske.
seln

#4199 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by seln »

Kikibombona wrote:
To ce vjerovatno biit jedini glas iz srpskog korpusa.
Koliko SDP ima glasova na Palama?
Komsiceva privatna stranka?
Ne znam, Kiki, ali to nije tema ovog izdanja emisije Znanje-imanje...
neko je rekao kako je Hadzikadicev Playground jos jedna partija za onih famoznih 23% teritorije.
A ti si kao kontraargument naveo da je na skupstini bio i jedan Srbin iz Banjaluke.
Yipppidudeeey!
Smrcak15

#4200 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Smrcak15 »

seln wrote: Smrle, ne dipr, ziv bio....
seln vec odavno nije u Bosni, samo sto seln izbjegava da sa distance preporucuje vizionare i spasitelje, kao sto ti radis iz Svedske.
nema veze, ako glasas za nekoga drugog a ne za najboljeg iz inostranstva, opet pomazes drugim roditeljima da odskoluju djecu za njemacke i ostale drzave.

ako kazes da ne glasas, pa opet pricanjem protiv najboljeg p9oliticara opet radis protiv BiH i njenog naroda pa makar svojom pricom otkinuo samo 1 glas od njega, ako bi neko htio da glasa pa cuje Tebe i promijeni misljenje, opet radis protiv BiH i njenog naroda u toj situaciji.

prosta logika.
Locked