A zasto ti je ovo okidac, sta se je sada desilo a nije bilo dosad?Alfons Kauders wrote:Njihov izbor, kolektivni. Sad nek rade sta hoce, zaboli me - za mene ne postoje.SaraFina wrote: Sramota na šta su pali. Teška. I onda ovdje se Novak pita čemu Komšić i sl...
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- stakasa
#4176 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- Pismonosa
#4177 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:18, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#4178 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Vrijeme drug, vrijeme je jedini okidac. Nakon toliko godina, odlucio sam da vise nema smisla.stakasa wrote:A zasto ti je ovo okidac, sta se je sada desilo a nije bilo dosad?Alfons Kauders wrote:Njihov izbor, kolektivni. Sad nek rade sta hoce, zaboli me - za mene ne postoje.SaraFina wrote: Sramota na šta su pali. Teška. I onda ovdje se Novak pita čemu Komšić i sl...
Vec 30 godina zivota trpim velikosrpsko i velikohrvatsko divljanje, i smatram da nakon toliko godina imam pravo da i jedne i druge fino prekrizim i kazem da me vise ne zanimaju ni u jednoj varijanti.
- Pismonosa
#4179 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
...
- stakasa
#4180 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ok, ja mislio propustio nesto. RazumijemAlfons Kauders wrote:Vrijeme drug, vrijeme je jedini okidac. Nakon toliko godina, odlucio sam da vise nema smisla.stakasa wrote:A zasto ti je ovo okidac, sta se je sada desilo a nije bilo dosad?Alfons Kauders wrote: Njihov izbor, kolektivni. Sad nek rade sta hoce, zaboli me - za mene ne postoje.
Vec 30 godina zivota trpim velikosrpsko i velikohrvatsko divljanje, i smatram da nakon toliko godina imam pravo da i jedne i druge fino prekrizim i kazem da me vise ne zanimaju ni u jednoj varijanti.
- Alfons Kauders
#4181 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nece se oni nikad smiriti i dozvati pameti. Ne mislim samo na Hrvatsku, vec i Srbiju. U pitanju su dva drustva koja ni danas nisu u stanju reci da li su pobijedili ili izgubili u Drugom Svjetskom. To su im i danas kljucne teme, pa je iluzorno ocekivati da ce se na konstruktivan nacin postaviti prema proteklom ratu.Pismonosa wrote:Jebote nećubog, nakon skoro jučerašnje jebačke presude tom fašističkom politčkom projektu i njegovim izvršiteljima (guznicima, od preko 100 godina) i presude koja je de facto i de jure definisala ulogu Hrvatske u ratu BiH, ovi indijanci opleli po starom, još i gasa malo dodali
Dok god se ne promijeni klima u Hrvatskoj i Srbiji, mi cemo svakih par godina imati probleme i prijetnje ratom. U pitanju su drustva duboko ogrezla u radikalizam i sovinizam, do te mjere da bi bili spremni ubijati pripadnike svog naroda koji im nisu po volji. Suvisno je i objasnjavati sta bi radili nama.
- Pismonosa
#4182 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 12:49, edited 1 time in total.
-
Hafis
#4183 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/popuna- ... /181211035
Popuna Doma naroda FBiH na čekanju, CIK za petak najavio promociju knjige
CIK izgleda nema namjeru donositi odluku, već se još bavi kojekavim promocijama knjiga.
Nedime dragi, šta nam ovo rade bošnjačkoj politici prema BiH Hrvatima..... e fini Paddy, on bi to sad sve za ćas žikkkkk!
Popuna Doma naroda FBiH na čekanju, CIK za petak najavio promociju knjige
CIK izgleda nema namjeru donositi odluku, već se još bavi kojekavim promocijama knjiga.
Nedime dragi, šta nam ovo rade bošnjačkoj politici prema BiH Hrvatima..... e fini Paddy, on bi to sad sve za ćas žikkkkk!
- Pismonosa
#4184 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
...
- Pismonosa
#4185 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:17, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#4186 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne, nista se nije posebno desilo, nista nisi propustio. Samo zamor materijala i nista vise. Nakon 30 godina red je reci da ne ide, da se s njima ne moze i da se nikad nece ni moci, te da vise nema smisla gubiti vrijeme na rasprave ovog tipa.stakasa wrote:Ok, ja mislio propustio nesto. RazumijemAlfons Kauders wrote:Vrijeme drug, vrijeme je jedini okidac. Nakon toliko godina, odlucio sam da vise nema smisla.stakasa wrote: A zasto ti je ovo okidac, sta se je sada desilo a nije bilo dosad?
Ko hoce da i narednih 30 godina slusa revizionizam i ludilo, neka izvoli. Ja necu, ne zanimaju me. Daleko im kuca bila, i jednim i drugim.
- Alfons Kauders
#4187 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Svjesni su. Htjeli su zakuhati i zakuhali su. Stete i nema, jer nas svakako mrze. Koga boli kurac ako ce nas mrziti mrvicu vise?Pismonosa wrote:A nije ni čudo. S obzirom na ovoliku količinu ispiranja mozgova. Ovo što rade mediji pod kontrolom "dva" HDZ-a je ravno ludilu.
Ili nisu svjesni koliku dugoročnu štetu prave i bosanskim Hrvatima ili ih jednostavno zaboli kurac.
- duh_sa_sjekirom
#4188 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Maloprije rekoh da se oni, u ideološkom smislu, nisu ni milimetra pomjerili u odnosu na '93., samo što danas koriste druga sredstva za napad (oružana ne smiju ali nemoj misliti da ih opet rado ne bi upotrijebili, samo da mogu i smiju).Pismonosa wrote:Jebote nećubog, nakon skoro jučerašnje jebačke presude tom fašističkom politčkom projektu i njegovim izvršiteljima (guznicima, od preko 100 godina) i presude koja je de facto i de jure definisala ulogu Hrvatske u ratu BiH, ovi indijanci opleli po starom, još i gasa malo dodali
Neupućen čovjek bi pomislio - pa 21. je vijek, zemlja je članica EU itd a ono dno dna, diplomatska fukara, politički jad i bijeda, veličanje i institucionalno odavanje počasti osuđenim ratnim zločincima...
I još kad kažu "nositelji europskih vrijednost" - tačno čovjeku dođe da povrati
-
Hafis
#4189 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako mi je ovaj slućaj van filteraPismonosa wrote:Hafize dozovi se pameti, ne budi konj
Da probam ponovo...poselami tamo i ostalu ekipu
- Pismonosa
#4190 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:17, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#4191 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Tacno. Ideologija je ista kao 1993, pa i 1943. Napretka nema ni u tragovima. Isto vazi i za Srbiju, ne samo Hrvatsku.duh_sa_sjekirom wrote:Maloprije rekoh da se oni, u ideološkom smislu, nisu ni milimetra pomjerili u odnosu na '93., samo što danas koriste druga sredstva za napad (oružana ne smiju ali nemoj misliti da ih opet rado ne bi upotrijebili, samo da mogu i smiju).Pismonosa wrote:Jebote nećubog, nakon skoro jučerašnje jebačke presude tom fašističkom politčkom projektu i njegovim izvršiteljima (guznicima, od preko 100 godina) i presude koja je de facto i de jure definisala ulogu Hrvatske u ratu BiH, ovi indijanci opleli po starom, još i gasa malo dodali
Neupućen čovjek bi pomislio - pa 21. je vijek, zemlja je članica EU itd a ono dno dna, diplomatska fukara, politički jad i bijeda, veličanje i institucionalno odavanje počasti osuđenim ratnim zločincima...
I još kad kažu "nositelji europskih vrijednost" - tačno čovjeku dođe da povrati
Odjebat i zdravo.
- 512MB
#4192 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nije Komsic nikakva poslijedica niti uzrok nicega, covej je izabran od gradjana po ustavu i zakonu jer ga ljudi gotive i simpatisu, i to je to. Normala svugdje u svijetu...duh_sa_sjekirom wrote:Željko je posljedica a ne uzrok.
To što neki to ne mogu razlučiti uglavnom je kriva majka priroda
- DaffyDuck
#4193 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?
ALI da su se smjeli izjasniti kao bosnjaci a ne hrvati muslimani
- duh_sa_sjekirom
#4194 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Govoriomo o napadu hrvatske diplomatske fukare na bošnjački narod, gdje se Komšić koristi kao izgovor.512MB wrote:Nije Komsic nikakva poslijedica niti uzrok nicega, covej je izabran od gradjana po ustavu i zakonu jer ga ljudi gotive i simpatisu, i to je to. Normala svugdje u svijetu...duh_sa_sjekirom wrote:Željko je posljedica a ne uzrok.
To što neki to ne mogu razlučiti uglavnom je kriva majka priroda
Jasno je svakom iole normalnom da je njegov izbor u potpunosti zakonit.
- duh_sa_sjekirom
#4195 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Oko 32 000.DaffyDuck wrote: Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?
Za slobodu i nezavisnost Hrvatske u domovinskom ratu 91-95. poginulo ih je oko 1100.
- tandmand
#4196 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Na šta se spalo, da se kod Franje Tahija današnjice, traži spas od bosanskih moslemana.

-
Hafis
#4197 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Prema zadnjem popisu: 31.479DaffyDuck wrote:Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?
Radi se inače o najhrabrijim, dok se ostali nisu smjeli tako izjasniti
- spreca
#4198 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nebi nas bilo nigdje da je njih koliko je nas a nas koliko je njih......bilo bi isto sto i sa srbima u Kraini...traktorijadaPismonosa wrote:Kakvo bi im bili ponašanje i politika prema Bošnjacima da dobiju svoj entitet![]()
Dodik i Vučić su mala maca za ove..
- DaffyDuck
#4199 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A ovih drugih?duh_sa_sjekirom wrote:Oko 32 000.DaffyDuck wrote: Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?
Za slobodu i nezavisnost Hrvatske u domovinskom ratu 91-95. poginulo ih je oko 1100.
-
Novak20
#4200 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mnogi su zabrinuti za Hrvate pa tako i Komšić koji tvrdi da će cijenu zavađanja naroda platiti Hrvati Srednje Bosne. Šteta što se ne može direktno prenijeti tekst iz Faktora jer ne zna čovjek da li Komšić prijeti ili likuje nad vlastitom konstatacijom. Naravno, on će sve učiniti da toga ne dođe i da taj prostor ne ostane prazan imenovanjima Nerkeza i ala Nerkeza koji će riješiti probleme Hrvata čiji je ko fol predstavnik.
Svjesno ili nesvjesno, Komšo je stvarno katalizator političkih procesa u BiH.
https://faktor.ba/vijest/komsic-cijenu- ... osne/14504
Svjesno ili nesvjesno, Komšo je stvarno katalizator političkih procesa u BiH.
https://faktor.ba/vijest/komsic-cijenu- ... osne/14504