Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
stakasa

#4176 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote: Sramota na šta su pali. Teška. I onda ovdje se Novak pita čemu Komšić i sl...
Njihov izbor, kolektivni. Sad nek rade sta hoce, zaboli me - za mene ne postoje.
A zasto ti je ovo okidac, sta se je sada desilo a nije bilo dosad?
Pismonosa

#4177 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:18, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#4178 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

stakasa wrote:
Alfons Kauders wrote:
SaraFina wrote: Sramota na šta su pali. Teška. I onda ovdje se Novak pita čemu Komšić i sl...
Njihov izbor, kolektivni. Sad nek rade sta hoce, zaboli me - za mene ne postoje.
Vrijeme drug, vrijeme je jedini okidac. Nakon toliko godina, odlucio sam da vise nema smisla.

Vec 30 godina zivota trpim velikosrpsko i velikohrvatsko divljanje, i smatram da nakon toliko godina imam pravo da i jedne i druge fino prekrizim i kazem da me vise ne zanimaju ni u jednoj varijanti.
Pismonosa

#4179 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
stakasa

#4180 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by stakasa »

Alfons Kauders wrote:
stakasa wrote:
Alfons Kauders wrote: Njihov izbor, kolektivni. Sad nek rade sta hoce, zaboli me - za mene ne postoje.
Vrijeme drug, vrijeme je jedini okidac. Nakon toliko godina, odlucio sam da vise nema smisla.

Vec 30 godina zivota trpim velikosrpsko i velikohrvatsko divljanje, i smatram da nakon toliko godina imam pravo da i jedne i druge fino prekrizim i kazem da me vise ne zanimaju ni u jednoj varijanti.
Ok, ja mislio propustio nesto. Razumijem
Alfons Kauders

#4181 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Pismonosa wrote:Jebote nećubog, nakon skoro jučerašnje jebačke presude tom fašističkom politčkom projektu i njegovim izvršiteljima (guznicima, od preko 100 godina) i presude koja je de facto i de jure definisala ulogu Hrvatske u ratu BiH, ovi indijanci opleli po starom, još i gasa malo dodali :lol:
Nece se oni nikad smiriti i dozvati pameti. Ne mislim samo na Hrvatsku, vec i Srbiju. U pitanju su dva drustva koja ni danas nisu u stanju reci da li su pobijedili ili izgubili u Drugom Svjetskom. To su im i danas kljucne teme, pa je iluzorno ocekivati da ce se na konstruktivan nacin postaviti prema proteklom ratu.

Dok god se ne promijeni klima u Hrvatskoj i Srbiji, mi cemo svakih par godina imati probleme i prijetnje ratom. U pitanju su drustva duboko ogrezla u radikalizam i sovinizam, do te mjere da bi bili spremni ubijati pripadnike svog naroda koji im nisu po volji. Suvisno je i objasnjavati sta bi radili nama.
Pismonosa

#4182 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 12:49, edited 1 time in total.
Hafis

#4183 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/popuna- ... /181211035
Popuna Doma naroda FBiH na čekanju, CIK za petak najavio promociju knjige

CIK izgleda nema namjeru donositi odluku, već se još bavi kojekavim promocijama knjiga.
Nedime dragi, šta nam ovo rade bošnjačkoj politici prema BiH Hrvatima..... e fini Paddy, on bi to sad sve za ćas žikkkkk!
Pismonosa

#4184 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Pismonosa

#4185 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:17, edited 2 times in total.
Alfons Kauders

#4186 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

stakasa wrote:
Alfons Kauders wrote:
stakasa wrote: A zasto ti je ovo okidac, sta se je sada desilo a nije bilo dosad?

Ok, ja mislio propustio nesto. Razumijem
Ne, nista se nije posebno desilo, nista nisi propustio. Samo zamor materijala i nista vise. Nakon 30 godina red je reci da ne ide, da se s njima ne moze i da se nikad nece ni moci, te da vise nema smisla gubiti vrijeme na rasprave ovog tipa.

Ko hoce da i narednih 30 godina slusa revizionizam i ludilo, neka izvoli. Ja necu, ne zanimaju me. Daleko im kuca bila, i jednim i drugim.
Alfons Kauders

#4187 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Pismonosa wrote:A nije ni čudo. S obzirom na ovoliku količinu ispiranja mozgova. Ovo što rade mediji pod kontrolom "dva" HDZ-a je ravno ludilu.

Ili nisu svjesni koliku dugoročnu štetu prave i bosanskim Hrvatima ili ih jednostavno zaboli kurac.
Svjesni su. Htjeli su zakuhati i zakuhali su. Stete i nema, jer nas svakako mrze. Koga boli kurac ako ce nas mrziti mrvicu vise?
duh_sa_sjekirom

#4188 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by duh_sa_sjekirom »

Pismonosa wrote:Jebote nećubog, nakon skoro jučerašnje jebačke presude tom fašističkom politčkom projektu i njegovim izvršiteljima (guznicima, od preko 100 godina) i presude koja je de facto i de jure definisala ulogu Hrvatske u ratu BiH, ovi indijanci opleli po starom, još i gasa malo dodali :lol:
Maloprije rekoh da se oni, u ideološkom smislu, nisu ni milimetra pomjerili u odnosu na '93., samo što danas koriste druga sredstva za napad (oružana ne smiju ali nemoj misliti da ih opet rado ne bi upotrijebili, samo da mogu i smiju).
Neupućen čovjek bi pomislio - pa 21. je vijek, zemlja je članica EU itd a ono dno dna, diplomatska fukara, politički jad i bijeda, veličanje i institucionalno odavanje počasti osuđenim ratnim zločincima...
I još kad kažu "nositelji europskih vrijednost" - tačno čovjeku dođe da povrati
Hafis

#4189 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Pismonosa wrote:Hafize dozovi se pameti, ne budi konj
Kako mi je ovaj slućaj van filtera :? Da nije regler otkazao, ili je do ćetkica.
Da probam ponovo...poselami tamo i ostalu ekipu :zzzz:
Pismonosa

#4190 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:17, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#4191 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

duh_sa_sjekirom wrote:
Maloprije rekoh da se oni, u ideološkom smislu, nisu ni milimetra pomjerili u odnosu na '93., samo što danas koriste druga sredstva za napad (oružana ne smiju ali nemoj misliti da ih opet rado ne bi upotrijebili, samo da mogu i smiju).
Neupućen čovjek bi pomislio - pa 21. je vijek, zemlja je članica EU itd a ono dno dna, diplomatska fukara, politički jad i bijeda, veličanje i institucionalno odavanje počasti osuđenim ratnim zločincima...
I još kad kažu "nositelji europskih vrijednost" - tačno čovjeku dođe da povrati
Tacno. Ideologija je ista kao 1993, pa i 1943. Napretka nema ni u tragovima. Isto vazi i za Srbiju, ne samo Hrvatsku.

Odjebat i zdravo.
512MB

#4192 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

duh_sa_sjekirom wrote:Željko je posljedica a ne uzrok.
To što neki to ne mogu razlučiti uglavnom je kriva majka priroda
Nije Komsic nikakva poslijedica niti uzrok nicega, covej je izabran od gradjana po ustavu i zakonu jer ga ljudi gotive i simpatisu, i to je to. Normala svugdje u svijetu...
DaffyDuck

#4193 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by DaffyDuck »

Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?

ALI da su se smjeli izjasniti kao bosnjaci a ne hrvati muslimani :wink:
duh_sa_sjekirom

#4194 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

512MB wrote:
duh_sa_sjekirom wrote:Željko je posljedica a ne uzrok.
To što neki to ne mogu razlučiti uglavnom je kriva majka priroda
Nije Komsic nikakva poslijedica niti uzrok nicega, covej je izabran od gradjana po ustavu i zakonu jer ga ljudi gotive i simpatisu, i to je to. Normala svugdje u svijetu...
Govoriomo o napadu hrvatske diplomatske fukare na bošnjački narod, gdje se Komšić koristi kao izgovor.
Jasno je svakom iole normalnom da je njegov izbor u potpunosti zakonit.
duh_sa_sjekirom

#4195 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

DaffyDuck wrote: Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?
Oko 32 000.
Za slobodu i nezavisnost Hrvatske u domovinskom ratu 91-95. poginulo ih je oko 1100.
tandmand

#4196 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by tandmand »

Na šta se spalo, da se kod Franje Tahija današnjice, traži spas od bosanskih moslemana. :run:

Image
Hafis

#4197 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

DaffyDuck wrote:Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?

ALI da su se smjeli izjasniti kao bosnjaci a ne hrvati muslimani :wink:
Prema zadnjem popisu: 31.479
Radi se inače o najhrabrijim, dok se ostali nisu smjeli tako izjasniti :skoljka:
spreca

#4198 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Pismonosa wrote:Kakvo bi im bili ponašanje i politika prema Bošnjacima da dobiju svoj entitet :lol:

Dodik i Vučić su mala maca za ove..
Nebi nas bilo nigdje da je njih koliko je nas a nas koliko je njih......bilo bi isto sto i sa srbima u Kraini...traktorijada
DaffyDuck

#4199 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by DaffyDuck »

duh_sa_sjekirom wrote:
DaffyDuck wrote: Koliko ima bosnjaka u HR- po popisu?
Oko 32 000.
Za slobodu i nezavisnost Hrvatske u domovinskom ratu 91-95. poginulo ih je oko 1100.
A ovih drugih?
Novak20

#4200 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Mnogi su zabrinuti za Hrvate pa tako i Komšić koji tvrdi da će cijenu zavađanja naroda platiti Hrvati Srednje Bosne. Šteta što se ne može direktno prenijeti tekst iz Faktora jer ne zna čovjek da li Komšić prijeti ili likuje nad vlastitom konstatacijom. Naravno, on će sve učiniti da toga ne dođe i da taj prostor ne ostane prazan imenovanjima Nerkeza i ala Nerkeza koji će riješiti probleme Hrvata čiji je ko fol predstavnik. :lol:

Svjesno ili nesvjesno, Komšo je stvarno katalizator političkih procesa u BiH.

https://faktor.ba/vijest/komsic-cijenu- ... osne/14504
Post Reply