Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
ušće

#4176 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ušće »

GeeTnT wrote:Mene zanima samo hoce li neki igraci veceras otvoriti flasu i nazdraviti sebi na jos jednoj virtualnoj pobjedi nad mrskim bosnjom..vec ih zamisljam kako ispijaju maligane i pjevuse „pukni zoro“ dok pregledaju slike na kojima je usce izresetan s ledja...

..a samo zato sto rekao javno ono sto vecina igraca godinama isto pisu...
:thumbup:
Već navikao za udarce sa leđa ...ja uvijek pišem otvoreno bez uvijanja ...šta ću što pogađa tačno u metu :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#4177 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Fudo387 wrote:
JThomas wrote:na svakoj stranici ima - recite vi to na palama. podcrtano insistiranjem da nismo isti i da ne možemo biti, al' ipak vi to recite na palama :mrgreen:

a ono što nema ni na jednoj od 168 stranica je jedan jedini argument zašto "da". svi su protiv. a onda ide ALI... :mrgreen:
Pa normalno da ide ALI, kad ti i ekipa koristite svaku situaciju, pa i najtupaviju da uperite prstom....aaaaahhhaaaaaa, svi su isti!
Sam’ ti, sajprus i kakavdanak valjate, a oko vas go fasista i supak koji vas ne voli i jedva ceka da vam napakosti jer ste....multieticni. :roll:

je li problem napisati da je busuladžić bio ustaski apologeta,fasisticki simpatizer i da kao takav ne zasluzuje da se po njegovom imenju ne nazove niti škola niti ulica niti bilo šta drugo?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 20/03/2018 17:14, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#4178 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Connaisseur Karlin »

ušće wrote:
GeeTnT wrote:Mene zanima samo hoce li neki igraci veceras otvoriti flasu i nazdraviti sebi na jos jednoj virtualnoj pobjedi nad mrskim bosnjom..vec ih zamisljam kako ispijaju maligane i pjevuse „pukni zoro“ dok pregledaju slike na kojima je usce izresetan s ledja...

Već navikao za udarce sa leđa ...ja uvijek pišem otvoreno bez uvijanja ...šta ću što pogađa tačno u metu :mrgreen:
a vama nisu mrski vasi Bosnjaci koji podrzavaju fasizam :-)
JThomas

#4179 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by JThomas »

ja da mislim da je tako i da je sarajevo isto kao banja luka, pale i široki brijeg puhnuo bi. ne bi živio u takvom gradu. ja kritikujem konkretne politike i odluke. a veliki broj vas koji te politike izričito i prešutno branite ste puhnuli.
piupiu

#4180 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

ušće wrote:

Sta si, bolan, ti pogodio? U onoj knjizi iznad tvog posta na 164. strani je 11 članova moje porodice. Sram te bilo.
Last edited by piupiu on 20/03/2018 17:16, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#4181 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote:
A_A_AKCIJA wrote: A ovaj komentar čekam danima, ko penal.

Ovo i jeste leitmotif čitave priče. Da se dokaže da su od nacionalista, gori skriveni nacionalisti. Da je čitava multi-kulti priča jedna velika ubleha i ako zagrebeš dovoljno duboko iskopaćeš najgore i najstrašnije mračnjake koji se kriju iza civilizacije, Sarajeva, multikulturalnosti. I ne samo to, nego da su toliko proračunati i mudri da to rade decenijama, čuvaju tuđe bogomolje, uče tuđe jezike, dočekuju Papu... sve do jednom, kad će se dokazati da ...zna Evropa, al neće da prizna, borio se Đeneral protiv terorizma...

Kakva šteta što Bošnjaci nemaju svog Dražu i nikada neće imati... A tako bi se sve poklopilo.

Bolesno, odvratno, vrhunac velikosrpskoh šovinizma i nacionalizma, spomenut i dokumentovan bezbroj puta od Njegoševe istrage poturica, do Irinejevih izjava prošle godine.
Nije multikultičuvati tuđe bogomolje. Već da nema opasnosti za nijedne bogomolje, tako da ih ne moraš ni čuvati. A otiđi malo priupitaj recimo sveštenika u Blažuju, ili na crkvi na Pofalićima šta i kako.

NIje ni multikulti dočekati Papu. Multikulti ti je kada dolazak Pape i njegovo dočekivanje nije ništa specijalno da se mora uopće navoditi njegov dolazak kao dokaz multikulti.

Nije ni multikultiralnost učiti tuđe jezike. Već da to što neko priča tuđim jezikom nije nikakav belaj. Pogledati tekstove o arapskom jeziku na Ilidži. Problem ljudima što ne zaju pročitati. A nije bio problem na kineskim radnjama? :D
Pa na Balkanu, Sarajevo je raj multikulturalnosti i stvarno ne dopuštam da se drugačije priča.

Jedini glavni grad na Balkanu u kojem se izučavaju jezici naroda koji su ratovali protiv države.
Jedini grad na Balkanu u kojem su sačuvane sve bogomolje Srba i Hrvata, dok su u RS u istom vremenu srušene SVE, osim jedne, odnosno 614 džamija.
Jedini grad na Balkanu u kojem većina bira političare iz pripadnika manjine i čija politička podrša raste iz godine u godinu (NS i Peđa Kojović).

Problema ima i situacija je daleko od idealne, ali da mi neko priča o skrivenim namjerama, nema smilsla, da ne kažem da je bezobrazluk. Imaš onaj članak od neki dan o tome kako se jevrejske bogomolje ne čuvaju u Sarajevu, za razliku od ostatka evrope...

I Papa je vijest svugdje i treba da se reklamira kao multikulturalnost. Šta, samo treba pljuvati i tražiti probleme?
rz brzotrz

#4182 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by rz brzotrz »

cyprus wrote:
ušće wrote:Hvala ali ne moram preživljavati ono što su vaši djedovi i očevi uradili mojim i meni lično oni puškom i kamom vi retorički ...
Također normalnim forumašima koji iz bilo kojeg razloga kao i ja ne pristaju na vrijeđanja i omalovažavanja naroda kojem pripadamo preporučujem da im napravimo mjesta u kafani jer je očito da bi General ,Bio, Piu piu,Bodkin , madner, Mudaib i svita najviše voljeli i da nas fizički nema ...
Estagfirullah!!!!!!
kakavdanakneiskustvu

#4183 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

mislim da sam to vec spomenuo,a da napravimo anketu na temi o tome zasluzuje li ovo ustasko piskaralo da se bilo šta po njegovom imenu nazove u sarajevu,i da li bi pojedincima bilo podjednako svejedno bilo što ta škola ima takav naziv da je u pitanju neko ko je imao podjednake stavove kao busuladžić a zvao se nor. josip horvat?
Drvosjeca iz Dejcica

#4184 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Haris.ba wrote:
A_A_AKCIJA wrote: A ovaj komentar čekam danima, ko penal.

Ovo i jeste leitmotif čitave priče. Da se dokaže da su od nacionalista, gori skriveni nacionalisti. Da je čitava multi-kulti priča jedna velika ubleha i ako zagrebeš dovoljno duboko iskopaćeš najgore i najstrašnije mračnjake koji se kriju iza civilizacije, Sarajeva, multikulturalnosti. I ne samo to, nego da su toliko proračunati i mudri da to rade decenijama, čuvaju tuđe bogomolje, uče tuđe jezike, dočekuju Papu... sve do jednom, kad će se dokazati da ...zna Evropa, al neće da prizna, borio se Đeneral protiv terorizma...

Kakva šteta što Bošnjaci nemaju svog Dražu i nikada neće imati... A tako bi se sve poklopilo.

Bolesno, odvratno, vrhunac velikosrpskoh šovinizma i nacionalizma, spomenut i dokumentovan bezbroj puta od Njegoševe istrage poturica, do Irinejevih izjava prošle godine.
Nije multikultičuvati tuđe bogomolje. Već da nema opasnosti za nijedne bogomolje, tako da ih ne moraš ni čuvati. A otiđi malo priupitaj recimo sveštenika u Blažuju, ili na crkvi na Pofalićima šta i kako.

NIje ni multikulti dočekati Papu. Multikulti ti je kada dolazak Pape i njegovo dočekivanje nije ništa specijalno da se mora uopće navoditi njegov dolazak kao dokaz multikulti.

Nije ni multikultiralnost učiti tuđe jezike. Već da to što neko priča tuđim jezikom nije nikakav belaj. Pogledati tekstove o arapskom jeziku na Ilidži. Problem ljudima što ne zaju pročitati. A nije bio problem na kineskim radnjama? :D
Multikulturalnost je kada razbiješ tablu na ćirilici, kada spališ sve tuđe bogomolje u krugu od 300km....itd.
GeeTnT

#4185 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GeeTnT »

Connaisseur Karlin wrote:
ušće wrote:

..u tome i lezi problem. Ovde ne moras nista napisati, ali jeli te namirisu da si Bosnjak...odmah si na meti, i iskopaju ti bar da ne mrzis one sto podrzavaju fasiste....

Iskopaj jedan moj post da podrzavam nekog fasistu i odoh odmah docekat vukove iz rusije sa zastavicom :bih:
mishic

#4186 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by mishic »

Prije će biti da je ovo novi doprinos JEDNOUMLJU!!!
Hrvat (?) Mustafa Busuladžić nije imao mogućnost i pravo da se nacionalno odredi ili opredijeli.
Ostavljena mu je tek mogučnost da izabere od dvije tri ponuđene varijante. Živio je u genocidnim
vremenima i bio svjestan svih prijetnji nad svojim, životom svojih, i životima svog naroda a kao
jedan od rijetkih u to vrijeme razaznavao i odakle te prijetnje dolaze te pokušavao da na njih
ukaže. A onda je jednoumlje nametnuto od onih koji su se presvlačili (zamijenili jedne uniforme i obilježja drugim)
presudilo da je Mustafa Busuladžić to i to... I gotovo!!! Za sva vremena jeste i ostaje ono što je
tada presuđeno. Dakle, to što jeste ili nije istina vezano za Mustafu Busuladćića ne može biti
predmetom rasprave!!! Ne ulazim u problematiku Mustafinih stavova ( o tome se vode diskusije)
ali ova isključivost i samouvjerenost pri nametanju svojih stavova počev od postavljaća teme je
odveć iritantna i više govori o diskutantima i njihovom jednoumlju nego o Mustafi Busuladćiću.
A_A_AKCIJA

#4187 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by A_A_AKCIJA »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Fudo387 wrote:
JThomas wrote:na svakoj stranici ima - recite vi to na palama. podcrtano insistiranjem da nismo isti i da ne možemo biti, al' ipak vi to recite na palama :mrgreen:

a ono što nema ni na jednoj od 168 stranica je jedan jedini argument zašto "da". svi su protiv. a onda ide ALI... :mrgreen:
Pa normalno da ide ALI, kad ti i ekipa koristite svaku situaciju, pa i najtupaviju da uperite prstom....aaaaahhhaaaaaa, svi su isti!
Sam’ ti, sajprus i kakavdanak valjate, a oko vas go fasista i supak koji vas ne voli i jedva ceka da vam napakosti jer ste....multieticni. :roll:

je li problem napisati da je busuladžić bio ustaski apologeta,fasisticki simpatizer i da kao takav ne zasluzuje da se po njegovom imenju ne nazove niti škola niti ulica niti bilo šta drugo?
Nije problem napisati bilo šta, ako za to imaš argumente.

Problem je kad ih nemaš, pa natežeš, pa se upetljaš u stvari koje ne bi trebao.

Ova priča je mogla savršeno biti argumentovana jednom jedinom izjavom: Mustafa možda muslimanima (prije svih, a ne samo Bošnjacima), i znači nešto, ali zbog njegovih izjava koje mogu biti svakako protumačene, u ime održavanja dobrih međuljudskih odnosa i suživota, mislimo da ne bi trebalo jednom takvom nerasvjetljenom i kontroverznom karakteru davati ime škole. Ne zato što možda jeste bio fašista, već zato jer u današnjem vremenu, kada njegov lik i djelo nisu dovoljno istraženi, može kod naših sugrađana izazvati negativne reakcije i samo imenovanje škole po njemu, nije mudar potez. Fala živio.

Jok, prva strana teme, Mustafa sa svastikom na fesu...
Connaisseur Karlin

#4188 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

GeeTnT wrote:
..u tome i lezi problem. Ovde ne moras nista napisati, ali jeli te namirisu da si Bosnjak...odmah si na meti, i iskopaju ti bar da ne mrzis one sto podrzavaju fasiste....

Iskopaj jedan moj post da podrzavam nekog fasistu i odoh odmah docekat vukove iz rusije sa zastavicom :bih:
pa nisi ti jedini na temi, n episem iskljucivo o tebi, ali ima Bosnajka koji postuju rad Mustafe, kao i niz clanka napisanih od strane Bosnjaka, koji tvrde da Mustafa nije podrzavao ustastvo i fazisam i antisemitizam :roll: Ne primjetim da ti i jedan dio Bosnjaka kritikujete takve Bosnjake :)

nije tocno da se pise protiv rada Mustafe jer je Bosnjak :-)
GeeTnT

#4189 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GeeTnT »

...da je Mustafa ziv, danas bi bio u saboru i smijao se citajuci sta radite uscu...
JThomas

#4190 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by JThomas »

puno ljudi i bez dokumentovanih fašističkih stavova je streljano '45 i '46, i dalje. što ne neko od njih?

zato što nije to fazon...
kakavdanakneiskustvu

#4191 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

A_A_AKCIJA wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"

je li problem napisati da je busuladžić bio ustaski apologeta,fasisticki simpatizer i da kao takav ne zasluzuje da se po njegovom imenju ne nazove niti škola niti ulica niti bilo šta drugo?[/quote]

Nije problem napisati bilo šta, ako za to imaš argumente.

Problem je kad ih nemaš, pa natežeš, pa se upetljaš u stvari koje ne bi trebao.

Ova priča je mogla savršeno biti argumentovana jednom jedinom izjavom: Mustafa možda muslimanima (prije svih, a ne samo Bošnjacima), i znači nešto, ali zbog njegovih izjava koje mogu biti svakako protumačene, u ime održavanja dobrih međuljudskih odnosa i suživota, mislimo da ne bi trebalo jednom takvom nerasvjetljenom i kontroverznom karakteru davati ime škole. Ne zato što možda jeste bio fašista, već zato jer u današnjem vremenu, kada njegov lik i djelo nisu dovoljno istraženi, može kod naših sugrađana izazvati negativne reakcije i samo imenovanje škole po njemu, nije mudar potez. Fala živio.

Jok, prva strana teme, Mustafa sa svastikom na fesu...[/quote]

znaci nije bio ustaski apologeta?
Fudo387

#4192 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Fudo387 wrote:

Naravno da nije u redu da se po njemu daju nazivi skolama, no vi na tu pricu nadodate milijardu kombinacija od kojih ti se na kraju povraca.
Ustaski simpatizer. Ok.
Ne treba davati ime skoli po njemu. Ok, ne treba.
Ali, oni su dali ime skole po njemu. Ok, nije u redu, mijenjaj to.
Promijenili su ime, ali to je zato sto smo ih mi pritisli. Ok, neka ste, hvala vam.
Ali, on je bio najveci zlikovac u drugom svjetskom ratu, znas...
Ne znam, dosadan si i vec mi ides na neku stvar.
Ahaaaaaa, znao sam da si fasista! Haj’ momak, dobro je, jebem i tebe i Mustafu.
Eto kako ide ovaj topic jos od kad ste ga poceli.
Last edited by Fudo387 on 20/03/2018 17:31, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#4193 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

JThomas wrote:puno ljudi i bez dokumentovanih fašističkih stavova je streljano '45 i '46, i dalje. što ne neko od njih?

tacno
piupiu

#4194 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

GeeTnT wrote:...da je Mustafa ziv, danas bi bio u saboru i smijao se citajuci sta radite uscu...
A sta to mi radimo ušću? Prosvijetli me?
Haris.ba

#4195 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Haris.ba »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Multikulturalnost je kada razbiješ tablu na ćirilici
Neki dan sam to vidio na Stupu. Svi natpisi na saobraćajnim znakovima na čirilici u presprejani.
GeeTnT

#4196 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GeeTnT »

JThomas wrote:puno ljudi i bez dokumentovanih fašističkih stavova je streljano '45 i '46, i dalje. što ne neko od njih?

Ne vjerujem da je dedo i otac kod piupiu uopste kamu u rukama imali, ali sam siguran da ce njeni danasnji drugovi koji klicu „udri ga“, posle rafalanja, pokazati sve cari upotrebe kame...i to na Bosancima....deja vu
Connaisseur Karlin

#4197 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

GeeTnT wrote:...da je Mustafa ziv, danas bi bio u saboru i smijao se citajuci sta radite uscu...
zasto bi se smijao :)
kakavdanakneiskustvu

#4198 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Fudo387 wrote:[quote="kakavdanakneiskustvu"

je li problem napisati da je busuladžić bio ustaski apologeta,fasisticki simpatizer i da kao takav ne zasluzuje da se po njegovom imenju ne nazove niti škola niti ulica niti bilo šta drugo?[/quote]

Naravno da nije u redu da se po njemu daju nazivi skolama, no vi na tu pricu nadodate milijardu kombinacija od kojih ti se na kraju povraca.
Ustaski simpatizer. Ok.
Ne treba davati ime skoli po njemu. Ok, ne treba.
Ali, oni su dali ime skole po njemu. Ok, nije u redu, mijenjaj to.
Promijenili su ime, ali to je zato sto smo ih mi pritisli. Ok, neka ste, hvala vam.
Ali, on je bio najveci zlikovac u drugom svjetskom ratu, znas...
Ne znam, dosadan si i vec mi ides na neku stvar.
Ahaaaaaa, znao sam da si fasista! Haj’ momak, dobro je, jebem i tebe i Mustafu.

Eto kako ide ovaj topic jos od kad ste ga poceli.[/quote]

nadji post u kojem sam ja napisao bilo sta od ovog boldovanog i dalje i ja ti plaćam godisnji odmor bilo gdje hoces

topic zapoceo @kowalski,njemu to isporuci,ne meni,tebi,bilo kome drugom

moze odgovor na ovo sto sam pitao,je li problem napisati da je mustafa busuladžić bio ustaski,nacisticki simpatizer i da po nekom takvim ni skola ni ulica ne trebaju nositi naziv?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 20/03/2018 17:37, edited 1 time in total.
Fudo387

#4199 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

Mislim da sam ti odgovorio.
Postavljas jedno te isto pitanje po milioniti put, i stvarno me mrzi da ti milion puta odgovaram.
GeeTnT

#4200 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by GeeTnT »

zasto bi se smijao :)
...smijao bi se nasem znanju i sudu koje donosimo na „(h)o ruk“...
Locked