Edukacija, Part one:
Smrcak15 wrote:
pa moram kad vam je pomucen zabludom

ispiranje mozga istinom od zablude ,
tako bi ja to definisao.
Ispravno je: Tako
bih ja.
1.kakva je ovo kuknjava ba, 2.ovo meni zvuci isto kao kad bi dva borca u ringu usla i jedan poceo kukati, kako 3.netreba da ulazi u borbu 4.(sto se odnosi na nasu intelektualnu borbu), jer ovaj forum je intelektualna borba gdje se misljenja profinjuju i traze mahane, sta se moze oboriti sta 5.nemoze 6.itd to je jedna intelektualna borba i to je to. 7.a ako ces ti kukati na takvu borbu a dolaziti na forum relgiji, pa nismo dosli ovdje da ispijamo kafe nego diskusija da se vodi. neko nesto kaze, 9.trazi se dokazi analiziraju se stvari itd
kako to da vi kukate, a vas je daleko vise u diskusiji 8.samnom pa nekukam kao vi, u cemu je problem ba, problem je sto su vam argumenti od staklakad ih jednom prodrmas rasprsi se sve, tu je problem i zato je kuknjava.
Ispravno je:
1.
Kakva je ovo kuknjava
, ba
?
2.
Ovo meni
izgleda (osim ako ti Allah nije dao natprirodne moci, pa me i cujes...)
3.
Ne treba (pise se odvojeno. Ovo ti je cesta greska).
4. (sto se odnosi na nasu intelektualnu borbu)
, (kada se nesto pise u zagradi, a u sastavu recenice je, tada iza zagrade obavezno ide zarez).
5. Ne moze (kao i "ne treba", pise se odvojeno).
6. itd
., ili, ukoliko se nalazi u recenici koja se nastavlja, onda itd
.,
7.
A, ako ces ti kukati na takvu borbu
, a dolaziti na forum
o relgiji, ...
8. Sa mnom (pise se odvojeno)
9. traz
e se dokazi
, analiziraju se stvari
, itd
.. (ovako to treba da izgleda)
to nije odrodjenja i nemoj da napamet pricas o meni, sto nikad nisam rekao...
Rekao si da islam izucavas od kad si bio dijete.
Usput:
10.
Od rodjenja se pise odvojeno.
jeli smrle to nekog vrijedja, nevrijedja, jeli ad hominem napadam nekoga, ne, pa sta onda radi taj crni cojek smrle???
1. "jeli" znaci da smo nesto jeli - rucali, vecerali, svejedno. Pise se "Je li" ili "Da li je".
2. "Ne vrijedja" se pise odvojeno.
3. Kada se postavlja pitanje kroz upitnu recenicu, na njenom kraju mora biti upitnik, odnosno: "Je li (Da li) napadam nekoga? Ne."
4. "Cojek" se ne pise ovako, nego covjek, ili co'jek.
5. "smrle" je izvedenica tvog nicka "Smrcak", i to je od milja. U svakom slucaju, kao licno ime se uvijek pise velikim slovom. Nemoj sam sebe vrijedjati.
ja samo intelektualno napadam tvoje stavove a tvoje da ih branis, pa ako nisi u stanju da branis svoje stavove nije ni cudo sto kukate ovdje
Iskreno, ja ne vidim gdje sam kukao, ili bilo ko drugi
dokazi za postojanje BOga su svukuda a to sto sam insekte i paukove prilagao za tu tvrdnju u cemu je problem, neznam obrazlozio sam zato vjerujem kako vjerujem, nemogu se ja vama svima prikloniti ako ste nelogicni, nema smisla, ja kad tvrdim nesto stojim iza toga 100% i to jos potpkrepljujem slikama, video materijalom, tekstovima, izvore navodi, a sta vi radite, kad sam to vidio nekoga od vas da na ovakav nacin argumentirate, da iznosite dokaze...
Da ne ispravljam sve gramaticke i sintaksne greske i ovdje...skontaces valjda nesto iz prethodnog... Ali - ti nisi iznijeo jos ni jedan jedini dokaz. Problem je sto ti to ne razumijes, pri cemu si ubijedjen da su stvari koje iznosis nekakvi dokazi. A - nisu. Dzaba sve. I to je samo jos jedno od tvojih licnih vjerovanja i ubjedjenja, identicno vjerovanju i ubjedjenju u postojanje boga.
Naravno, ti sebi mozes izmisljati dokaze za to, traziti ih i "vidjeti" u svemu oko sebe, ali shvati - realno to nisu stvarni dokazi.
Na kraju, ako zelis argumentovanu diskusiju s bilo kim i o bilo cemu, onda se bar potrudi da budes dovoljno pismen da bi to mogao "odraditi". Ovako kako ti pises, samo pokazujes svoju - nepismenost.
A ovo:
daleko prije tore je bilo stanovnista u vjeri islamu, jeste da je manjina ali bilo je.
Sta da ti kazem, osim:

, i da te upitam za dokaz toga
P.S. Nadam se da si svjestan da ovdje tvrdis da je islam postojao prije oko 5000 godina, odnosno oko 3500 godina prije Muhammeda, ali i Kur'ana