mario001 wrote: Kod nas sa prvom kisom se saobracaj uspori za 50%, zasto to???
Taj fenomen samo kod nas ima
ne piši više ništa bgt
mario001 wrote: Kod nas sa prvom kisom se saobracaj uspori za 50%, zasto to???
vješalica wrote:mario001 wrote: Kod nas sa prvom kisom se saobracaj uspori za 50%, zasto to???
Taj fenomen samo kod nas ima![]()
ne piši više ništa bgt
PRVA KIŠA JE NAJOPASNIJA
Na početku kiše, uvjeti na putu otežavaju vožnju pošto voda, blato i ulje formiraju veoma klizav sloj. Vozači će osetiti da je kontrola vozila umanjena i upozoravamo ih da budu pažljivi u prvih pola sata od početka kiše
Ja vjerujem da tebe zadovoljava 90KS, mene ne i nek ostane na tome.naravno, da ti dadne neko pezejca presovao bi se na rasvjetnom stubu
dakle dalje više niša ne piši i ne prozivaj loše i ovakve i onakve
Jedno je biti oprezan, sasvim drugo zbog toga napraviti kilometarske kolone zbog togaPRVA KIŠA JE NAJOPASNIJA
Na početku kiše, uvjeti na putu otežavaju vožnju pošto voda, blato i ulje formiraju veoma klizav sloj. Vozači će osetiti da je kontrola vozila umanjena i upozoravamo ih da budu pažljivi u prvih pola sata od početka kiše
Nije istina. Svugdje se saobracaj osjetno uspori sa kisommario001 wrote:Imas ljude sa malo losijom prostorom inteligencijom, to su uvjek losi vozaci, a kod nas ih najvise ima.vješalica wrote:mario001 wrote: Mislim da je puno veci problem u saobracaju neznanje, nesigurnost, strah..a toga najvise ima kod ovih sto voze i ispod ogranicenja
najveći problem u saobraćaju su neznanje ovih što su ubjeđeni da znaju
sigurnost,ovi što su najsigurniji
i okuraženih
ako postoje ljudi koji se boje imaju i razloga za to kad vide luđaka koji voza maKinu i kuraži se svakih 50m
Kod nas sa prvom kisom se saobracaj uspori za 50%, zasto to???
Cuj kod taksista, nije kod frizeravješalica wrote:imaš ljude koji ne prelaze velike kilometraže i ne sjede 24h za volanommario001 wrote:
Imas ljude sa malo losijom prostorom inteligencijom, to su uvjek losi vozaci, a kod nas ih najvise ima.
ima ljudi koji su neiskusni,neupućeni u neke stvari jer su novi vozači i sl
loši vozači su oni koji misle da sve mogu,da sve znaju i da su najbolji
što se tiče prostorne inteligencije koristiš je u pogrešnom kontekstu jer joj i značenje ne znaš
Vizuelno-prostorna inteligencija
reguliše sposobnost uočavanja i razlikovanja boja, oblika, veličina i međusobnih udaljenosti predmeta. Vizuelno i prostorno nadareni ljudi u stanju su da prepoznaju i pamte obrasce, zamišljaju prizore u tri dimenzije i snalaze se u prostoru. Visok stepen ove inteligencije primećen je kod vozača, mornara i pilota, vajara, arhitekata i dizajnera, izviđača i lovaca te - šahista.
Nedavno je istraživanje u Engleskoj otkrilo da taksisti imaju naglašenu ovu inteligenciju. Tu su pojavu stručnjaci objasnili razvojem moždanog centra za prikupljanje i obradu vizuelnih podataka pod uticajem svakodnevne prakse - vožnje ulicama velegrada. Ovu inteligenciju smatraju tipično muškom, jer su se tokom hiljadu godina ponajviše muškarci bavili poslovima koji je zahtevaju, poput lova, borbe i istraživanja. Žene se pak jače ističu verbalnom, unutrašnjom i društvenom inteligencijom.
mario001 wrote:Ja vjerujem da tebe zadovoljava 90KS, mene ne i nek ostane na tome.naravno, da ti dadne neko pezejca presovao bi se na rasvjetnom stubu
dakle dalje više niša ne piši i ne prozivaj loše i ovakve i onakve
Ta logika jako auto-bandera je za frizerskog salona, u praksi bas nije tako

Ja ne pricam o usporavanju, pricam o tome da se stvore kolone, da sve stane, da se vozi sporije za 50% sigurnoNije istina. Svugdje se saobracaj osjetno uspori sa kisom
Vazi druze, uzivajL u c i f e r wrote:mario, nisi loš čoek meščini, al na ovoj temi ljuljaš ko maxim po diviziji![]()
odustajem![]()
Ona ti je zenskomario001 wrote:Cuj kod taksista, nije kod frizeravješalica wrote:imaš ljude koji ne prelaze velike kilometraže i ne sjede 24h za volanommario001 wrote:
Imas ljude sa malo losijom prostorom inteligencijom, to su uvjek losi vozaci, a kod nas ih najvise ima.
ima ljudi koji su neiskusni,neupućeni u neke stvari jer su novi vozači i sl
loši vozači su oni koji misle da sve mogu,da sve znaju i da su najbolji
što se tiče prostorne inteligencije koristiš je u pogrešnom kontekstu jer joj i značenje ne znaš![]()
Vizuelno-prostorna inteligencija
reguliše sposobnost uočavanja i razlikovanja boja, oblika, veličina i međusobnih udaljenosti predmeta. Vizuelno i prostorno nadareni ljudi u stanju su da prepoznaju i pamte obrasce, zamišljaju prizore u tri dimenzije i snalaze se u prostoru. Visok stepen ove inteligencije primećen je kod vozača, mornara i pilota, vajara, arhitekata i dizajnera, izviđača i lovaca te - šahista.
Nedavno je istraživanje u Engleskoj otkrilo da taksisti imaju naglašenu ovu inteligenciju. Tu su pojavu stručnjaci objasnili razvojem moždanog centra za prikupljanje i obradu vizuelnih podataka pod uticajem svakodnevne prakse - vožnje ulicama velegrada. Ovu inteligenciju smatraju tipično muškom, jer su se tokom hiljadu godina ponajviše muškarci bavili poslovima koji je zahtevaju, poput lova, borbe i istraživanja. Žene se pak jače ističu verbalnom, unutrašnjom i društvenom inteligencijom.
Govorim o tome da saobracaj skoro stane zbog kise, ne uspori se, ne prilagi se nego staneHAVANA wrote:Pa jebem li ga, prilagodis voznju uslovima na cesti...ili mislis da su uslovi isti kao kad je suho?
Hvala, nista mi nije bilo jasnoOna ti je zensko![]()
Ti s njom raspravljas o autima voznji itd. itd
mario001 wrote: Ne kontate, ja se osjecam sigurnije u jacem autu, sasvim je druga stvar kako neko to koristi, ja ne jurcam po gradu, ne bahatim se uopste i tu snagu koristim na otvorenoj cesti samo.
vidim koliko je inteligentan,vjerovatno kod tebe se testiro pa objavljuje rezultate,profi vozač,jebo sennuSodom1 wrote: Ti s njom raspravljas o autima voznji itd. itd
Prostorna
Prostorna inteligencija kod osobe primjećuje se kod učenja i razmišljanja u slikama, boljem pamćenju lica nego imena, slikovitoj mašti i eskpresiji, razumijevanja odnosa između slike i njenog značenja i između prostora i efekta.
I zavrsio u kanalu.L u c i f e r wrote:ko god misli da je pametniji od stručnjaka koji su projektovali puteve
i postavili ograničenja brzine
debelo se zajebo
i fališ se sa svojom inteligencijom umjesto da se stidišmario001 wrote:Hvala, nista mi nije bilo jasnoOna ti je zensko![]()
zato sto je mokra cestamario001 wrote:Imas ljude sa malo losijom prostorom inteligencijom, to su uvjek losi vozaci, a kod nas ih najvise ima.vješalica wrote:mario001 wrote: Mislim da je puno veci problem u saobracaju neznanje, nesigurnost, strah..a toga najvise ima kod ovih sto voze i ispod ogranicenja
najveći problem u saobraćaju su neznanje ovih što su ubjeđeni da znaju
sigurnost,ovi što su najsigurniji
i okuraženih
ako postoje ljudi koji se boje imaju i razloga za to kad vide luđaka koji voza maKinu i kuraži se svakih 50m
Kod nas sa prvom kisom se saobracaj uspori za 50%, zasto to???
zdruzdjo wrote:mario001 wrote: Ne kontate, ja se osjecam sigurnije u jacem autu, sasvim je druga stvar kako neko to koristi, ja ne jurcam po gradu, ne bahatim se uopste i tu snagu koristim na otvorenoj cesti samo.
Pa jarane kontradiktoran si samom sebi.
kazes da nabijes puno vecu prosjecnu brzinu od 60 km/h od sarajeva do tuzle, kazes da ne pretices na punoj, da ne vozis po ogranicenju, a onda kazes da se ne bahatis po gradu, ali snagu koristis na otvorenoj cesti. mislim svasta nesto ti ne ide u prilog tvojim tvrdnjama. nisam trolash pa da vadim iz kotaksta pa nemoj misliti da mi je to cilj.
Ni ja prvi ne vozim po sarajevu gdje su 3 trake okruglo 60. Popenje se to i na 70 dooooobro ponekad i 80 ali to nije stalna brzina. i mene nervira kad neko gusla tamo gdje moze se voziti.
Necu biti "raskopusha" ali eto ucini mi.
Od koje godine vozis,
Koliko imas godina
Koliko dnevno predjes kilometara.
Koliko mjesecno
Odnos otvorena/gradska voznja.
Naravno izvini ako suvise zazirem u privatnost.
Naslutio sam ja frizerski salonvješalica wrote:i fališ se sa svojom inteligencijom umjesto da se stidišmario001 wrote:Hvala, nista mi nije bilo jasnoOna ti je zensko![]()
pogresna kvotanja iznad, pogledaj svoj prvi quote...uglavnomja wrote:
ma dobro ti si na motoru pa i kontam da možeš preticati, ali kod nas raja generalno vazda negdje žuri i zbog 5 minuta naparavi direktan sudarDaysleepeR wrote:po meni, ako želiš da guliš 60, onda kreni sat i po ranije...jao_situacije wrote: pa gdje žure ti ljudi, okej i ja volim nagaziti podobro, ali jebem mu majku što ne krenu sat ipo ranije ko da su hitna pomoć svi neđe žure
ima dionica gdje vozim preko ograničenja ali isto tako me i tad redovno pretiču kojekakvi idioti iako ne peglam
jednostavno se stvara velika gužva i nije sigurno
kad se ja sa motorom nisam usudio probijati, nepregledna je kolona, nema smisla nikako preticati, do Sarajeva bih bio pod adrenalinom i preticao...
a na to dodaš i vrućinu, posebno na motoru, kad ideš sporije pravo je vruće, i onda se umaraš ko kreten, satran dođeš kući
zato što su loše ceste gume i kočnice dosta auta nema elektronsku stabilnostmario001 wrote:Jedno je biti oprezan, sasvim drugo zbog toga napraviti kilometarske kolone zbog togaPRVA KIŠA JE NAJOPASNIJA
Na početku kiše, uvjeti na putu otežavaju vožnju pošto voda, blato i ulje formiraju veoma klizav sloj. Vozači će osetiti da je kontrola vozila umanjena i upozoravamo ih da budu pažljivi u prvih pola sata od početka kiše![]()
Vjerovatno ovi sto brzo voze to rade