Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Capljina74 wrote: ↑01/10/2020 23:39
Ovo što ti pišeš.
Tatjana Gračova.
I nezaobilazni Oleg Platonov.
Solženjicin i njegova DVA VJEKA ZAJEDNO (1795-1995) I-II
Solženjicina sam čitao i par mlađih mislilaca i analitičara, onda kada sam saznao da ne znajući za jednog od njih, kao i on upotrebljavam imenicu "Hidra" za opis planetarne oligarhije i njenih kontinentalnih i regionalnih ogranaka.
Od tog mlađeg sam na TV-u (24-ka) čuo tezu o tri rusko-hazarska rata. Onaj davni, kao prvi, boljševička revolucija, kao drugi i ovaj sadašnji ukrajinski kao "treći i posljednji".
Sjo..pa vi knjige citate. Djes to kad ima wiki, fb i twitter
divna literatura. ruski ultranacionalisti i antisemite...
al šta očekivati od opanka i forumskog redikula nego da to bude tandem snova.
Solženjicina sam čitao i par mlađih mislilaca i analitičara, onda kada sam saznao da ne znajući za jednog od njih, kao i on upotrebljavam imenicu "Hidra" za opis planetarne oligarhije i njenih kontinentalnih i regionalnih ogranaka.
Od tog mlađeg sam na TV-u (24-ka) čuo tezu o tri rusko-hazarska rata. Onaj davni, kao prvi, boljševička revolucija, kao drugi i ovaj sadašnji ukrajinski kao "treći i posljednji".
Sjo..pa vi knjige citate. Djes to kad ima wiki, fb i twitter
divna literatura. ruski ultranacionalisti i antisemite...
al šta očekivati od opanka i forumskog redikula nego da to bude tandem snova.
desni wrote: ↑01/10/2020 23:44
Ok si lik. Uživao sam čitajući tvoje putopise
Preporuka svima, angotrips jel tako?
Jesu li stvarno ljudi iz bivšeg Sovjetskog Saveza na prvu tako mrzovoljni, putevi loše a najbolje žene u Ukrajini?
Najbolji mi tvoji putopisi iz Ukrajine, Lavov, njegovi restorani itd...
E hvala ti. Jeste, na www.angotrips.com su mi blogovi uključujući i ovaj iz Karabaha i Armenije.
Istina je da su jako rezervirani i veoma službeni pa je nama spontanim Balkancima to dosta kulturološki šokantno. Kad odeš na istok shvatiš da ti je na skoro svakom nivou bliži neki Talijan ili Austrijanac nego slavenski Ukrajinac kojeg čak i donekle razumiješ... Naučiš svašta nešto o narodima kad odeš malo dalje.
Da ostanem pri temi, Armenci u Armeniji i Armenci u Karabahu su dosta različiti. Armenci u Armeniji su dosta srdačni i topli, puno više su nekako Bliski istok s nekim čudnim europskim miksom. Njihovi sunarodnjaci u Karabahu su veoma rezervirani i daleko više "sovjetski", kao drugi narod. Kako tamo ima jako malo stranaca primjetiš da te gledaju (vide odmah da nisi Armenac), ali radi se o kurioznosti. Naravno, ne znači da su ovi gori, s ovi bolji, samo je kulturološki lakše bilo s Armencima iz Armenije.
Vožnja kavkaskim cestama u maršrutkama se ne zaboravlja, to iskustvo mi je pomoglo da zavolim bosanske magistrale. Ipak, najgori putevi dosad su bili u Moldaviji koja također ima svoj Karabah, a zove se Transnjistrija. Bio sam i tamo.
Ukrajinke su prelijepe da ti mozak stane, to nisam još nigdje vidio. Ali o ukusima nećemo, ulazimo u bojno polje.
Imaš li nekih videozapisa sa svojih putovanja?
Jutuberi ili kako ih već zovu dijele kojekakve videozapise, skupljaju pretplatnike, valjda nešto i zarade tako
Možda ideja, ako nisi dosad za ubuduće
Mlađa raja slabo čita
Imam par veoma kratkih (snimao okolo, onako bezveze), ali ovo svakako jeste dobra opcija za ubuduće.
Hemsworth30 wrote: ↑02/10/2020 02:11
@Kikibombona , smiri se, buraz Nije naš rat. Ako bude ovdje rata, ne daj Bože, razumjet ću mržnju prema "malom Hitleru" (pretpostavljam da ćeš tako Bakira zvati) i svesrdnu podrsku Dodiku, ali do tada, samo breathe deeply, bit ce sve uredu.
A ja pretpostavljam da si simpatizer radikalnih dzihsdistickih pokreta, dok im drzis stranu. Tako mi djelujes, sori ako grijesim, mada cisto sumnjam. Reagujes nervozno kada pisem o vehabijskih teroristima i ljudskoj gamadi, njihovom teroristickom lideru Erdoganu.
I otkud ti da sam nemiran. Pijuckam vino i jedem pistace, gledam dobar dokumentarac.
Inace
BREAKING: Macron - Turkey has transferred 300 terrorist fighters from Syria to Azerbaijan via the city of Gaziantep
u tri ujutro o dzihadistima, vinu i pistacima? stvarno?
blago se tebi. kad mozes mislim, jelte
Capljina74 wrote: ↑01/10/2020 23:39
Ovo što ti pišeš.
Tatjana Gračova.
I nezaobilazni Oleg Platonov.
Solženjicin i njegova DVA VJEKA ZAJEDNO (1795-1995) I-II
Mislim da na netu imaš od Olega Platona Ko vlada svjetom, navedena imena i pripadnost organizacijama.
Samo starija je knjiga.
Zašto će propasti Amerika O.A. Platonov ...
sumirprimus wrote: ↑02/10/2020 08:21
Pa od 16:00 do 22:00 je neko normalno vrijeme, ovo ostalo su sve uhljebi ili neradnici
Ima nas sta ne smijemo kuci od zene, pa moramo na poslu dok sef ne gleda. Bolje otkaz nego razvod
Ma kod tebe je to drugacije, jedan moj rodjo rekao im kad je došao "Pa ovo je komunizam, radis koliko hoces, uzimaš koliko ti treba" . Pa šta ces na forumu u slobodno vrijeme ako imas kakve druge zanimacije...ha ja
sumirprimus wrote: ↑02/10/2020 08:21
Pa od 16:00 do 22:00 je neko normalno vrijeme, ovo ostalo su sve uhljebi ili neradnici
Ima nas sta ne smijemo kuci od zene, pa moramo na poslu dok sef ne gleda. Bolje otkaz nego razvod
nek si mu reko
normalan radan svijet u 3 ujutro spava jer mora ustat u 5 u 6 i ic radit. a od17, ima i porodica nemas ni tad kad lelemudat slobodno, i nema se kad u to doba zajebavat. osim trece smjene. a i u trecoj se spava.
Moglo bi se malo posvetiti pažnja i ovim "forumasima" iz susjedne drzave. Koliko vidim ovdje ubijaju svojim bljuvotinama. Mada ne ocekujem od ove moderacije da ce ista uraditi. Samo naprijed uklanjajte isprovocirane ljude polako da bi nam agresori ostali sami. Vrlo interesantno.
Moglo bi se malo posvetiti pažnja i ovim "forumasima" iz susjedne drzave. Koliko vidim ovdje ubijaju svojim bljuvotinama. Mada ne ocekujem od ove moderacije da ce ista uraditi. Samo naprijed uklanjajte isprovocirane ljude polako da bi nam agresori ostali sami. Vrlo interesantno.