...da, sve ide ka plutokraciji, odnosno diktaturi financijske oligarhije...zato se ta oligrahija sve vise zalažu za još veću liberalizaciju, još veću ulogu tržišta, još manje poreze i još manju ulogu države ili bolje rečeno njenu likvidaciju...što bi rekao moj prijatelj samo što još ne kažu Isusu: 'silazi sa krsta treba nam drvo'...Challenger__ wrote:Teško da može. USA su oteta država, ukradena od oligarhije koja je mutirala u patokratiju ili još preciznije u ponerokratiju. USA danas niti su američka, niti država; oni su veliki sistem, gigantska vojno-politička platforma kojim upravlja uska skupina notornih psihopata koji prave dar-mar širom svijeta.Kaligula I wrote:...ovako bi to izgledalo kada bi se Amerika vratila svojim izvornim vrijednostima...
Sirija vol. 2
-
Kaligula I
#4176 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#4177 Re: Sirija vol. 2
Četvrti put te pitam.Gdje, koji link, vijest, da je Ahrar Šam počinio masakr u Tel Arenu?Kikibombona wrote:Ti stvarno nisi normalan covjek!sarajevoxxxx wrote:
Da, a ja sam tebe pitao kako to treba izgledati čovjek kojeg su zarobili, možda pretukli, i kasnije napravili mali milion slika i postavili ili izabrali za tebe jednu da joj se diviš ovdje na netu?
Helem, evo tog zločina u Tel Arenu, autor teksta je Kurd i radi se o kurdskom izvoru,Za zločine u tom dijelu Sirije optužuje Daiš odnosno Isil i režim.Nigdje niti jednom nije spomenuo Ahrar Šam.
https://www.facebook.com/jabhet.kurd/ph ... 967179999/
Dakle, i ovaj put si rekao neistinu kao i prije nekoliko dana kada sam ti rekao da pišeš neistine u vezi Šejh Maksuda.Niti jedan kurdski portal nije objavio vijesti o masakru.Tvoj odgovor je bio kao i sada imaš o tome na netu.Pa živ bio ako ima de poistavi da svi vidimo.Eto može i fabrikovani tekst, postavi gdje to piše da su zločin počinili pripadnici Ahrar Šama? Može li?
Jucer sam ti postavio slike link novinara koji je objavio slike raskomadane djece u Sejh Maksudu. Tih slika je bilo jos dosta, ali meni nije fora da to postavljam. Bude mi muka kada ih vidim, pa ako naletim na njih, brzinski preletim da ne vidim dobro i ne zapamtim...
I danas je bilo civilnih zrtava u Sejh Maksudu, ali o tome uopste nisam pisao, niti mi je palo na pamet da te slike postavljam. Opet me vuces za jezik, ti koji samo sunijske zrtve priznajes. Nikada se nisi udostojio da napises nesto o stradanju jezidi naroda. Toliko o tebi kao covjeku.
A Tel Aran... Pa covjece, to je poznati masakr o kojem je cijeli svijet pisao... Ti o tome vidim nemas pojma jer te zanimaju samo Arapi, iskljucivo sunijskog vjerskog opredjeljenja. I jos negiras da Islamski front, tj. Ahrar Sham imaju veze sa tim. Saxxx, imam pamcenje kao slon, pamtim ne mozes vjerovati.![]()
Evo ti link... Ako mozes pogledaj video... mozda i probudi poneki osjecaj u tvome tvrdom srcu... iako su zrtve Kurdi, 'otpadnici'...
http://www.liveleak.com/view?i=b94_1375394778
Pitaj kojeg god hoces Kurda iz Sirije ko su im najveci neprijatelji...
Svi ce reci 'ISIL, Nusra i Ahrar Sham'. Njihovi politicki i vojni lideri nikada ne izostavljaju i ne zaboravljaju ulogu Ahrar Shama (Islamskog fronta) u kurdskoj tragediju. Uostalom, svi oni su isti kurac. Ti si nam ovdje postavljao slike sa manifestacije 'Dani kulture u organizaciji islamskih skupina ISIL, Nusra i Ahrar Sham'. Sada su se odrekli ISILa. Al su zato Nusra i Ahrar ostali jedna dusa dva tijela.
-
sarajevoxxxx
#4178 Re: Sirija vol. 2
I živ bio nema masakra u Šejh Maksudu i nema slike. Imaš kurdske portale iz Haleba, manje-više korektno prenose. Niti jedan nije objavio slike tog tvog aktiviste niti vijest o masakru.Prenijeli su da su poginula dva civila i to je sve.
- Kikibombona
#4179 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote: Četvrti put te pitam.Gdje, koji link, vijest, da je Ahrar Šam počinio masakr u Tel Arenu?
Koliko jos puta trebam postaviti da se prestanes praviti grbav?
Lijepo ti pise da je zlocin pocinio Islamski front. Islamski front = Ahrar Sham!
Kako ti se cini video? Nemas nista napisati o zlocincima koji ubijaju zene i djecu po livadi kao zeceve!??
A za to u Sejh Maksudu nemam namjeru ponavljati kada ocigledno ne zelis vidjeti. Kada nisi vidio genocid nad jezidi Kurdima i o tome ni rijec jednu napisao, kako ces vidjeti zrtve Sejh Maksuda!???
- Challenger__
#4180 Re: Sirija vol. 2
Mislim da je nedovoljno reći plutokratija i mislim da sociologija više nema objašnjenje za sve ovo, to prevazilazi njene interpretativne i naučne potencijale. Ovo nije klasični, tipski semper idem volje za moć već poprima konture iskonskog zla, ponerosa, sa njegovim nosiocima - ponerokratama. Nasuprot njih nije klasna, staleška, već ontološka aristokratija (u literarnom značenju te riječi). Tako da na pozornici imamo nakaze, ponerokrate i njima suprotstavljenu aristokratiju.Kaligula I wrote:...da, sve ide ka plutokraciji, odnosno diktaturi financijske oligarhije...zato se ta oligrahija sve vise zalažu za još veću liberalizaciju, još veću ulogu tržišta, još manje poreze i još manju ulogu države ili bolje rečeno njenu likvidaciju...što bi rekao moj prijatelj samo što još ne kažu Isusu: 'silazi sa krsta treba nam drvo'...
To se danas dešava: borba između dobra i zla.
- Kikibombona
#4181 Re: Sirija vol. 2
O kakvom se zlu radi, govori i ovaj clanak
FATWA ANNOUNCED FROM MOSQUES TO KILL KURDS IN ROJAVA, SAY SURVIVORS OF MASSACRE
FATWA ANNOUNCED FROM MOSQUES TO KILL KURDS IN ROJAVA, SAY SURVIVORS OF MASSACRE
Three of the families who fled to the desert to survive the massacre committed by Al-Nusra and FSA militants in the Tel Aran and Tel Hasil districts of Aleppo arrived in Afrin. Out of the 3 families that consisted of about 40 people, only 13 were able to save their lives.
The women who could get out alive, said they did not know where their families and villagers were, Fırat News agency (ANF) reported.
They announced fatwa from mosques
Having run away from Tel Hasil with her mother Bêzê Abdulla, sisters Emine Kalo, Cevahir Kalo, Beşir Kalo, Zehra Kalo and six children, 25-year-old Kevser Kalo told about the atrocities of Jabhat al-Nusra:
When the imam entered the mosque to recite the azan, they did not let him recite it. Instead, they read their ordinance on Kurds. They said ‘it is time to annihilate Kurds’. They announced from the loudspeaker on the minaret that ‘the belongings and honor of Kurds are halal to you’.
They shot my cousin Cuma Diban Kalo before my eyes. They did not let us touch his corpse. They abducted his mother Arife Tarbuş, sisters Şems, Rukiye, Meyedde, Rabia Kalo and his one-year-old daughter.
They had to wait until dark to escape from the armed gangs, said Kevser Kalo.
When it got dark, we took our children and set out. We reached the desert after walking for about two hours in the dark. Our children were hungry and thirsty. But there was nothing to do.
We heard voices around us and not a long time passed before we realized that they were families trying to save their lives. We stayed in the middle of the desert for three days. Then, we somehow made it to Aleppo, and then we came here.
The fear of women could be felt through their words and the look in their eyes. “Our neighbor was killed before our eyes,” Kalo said and added that Hamam’s two wives and 5 children have been kidnapped by the gangs. “We had about 20 families in the village but we all lost one another,” she stated.
We are massacred because we are Kurdish
The remarks of Verdê Hawa, a member of the Hawa family who escaped from Tel Aran, reveal the ferocity of the situation in the region:
We have saved our lives by escaping from our village to the desert with our three children. They killed Semir and Ali from our family before our eyes. We were able to come here after walking under the burning sun of the desert for three days. They have committed this massacre because we are Kurds. We have no crime other than being Kurds.
- Kikibombona
#4182 Re: Sirija vol. 2
Did you know that the moderate al qaida group Ahrar al sham together with the al nusra beheaded 40 kurds in Tel aran aleppo 2013?
https://twitter.com/sergermed/status/670218982511767552
- Challenger__
#4183 Re: Sirija vol. 2
Tekfirijsko-satanistička rulja je samo prvi saff, prvi red ovog zla. Oni su prvi sloj maske. Kad ga skineš, eto ti vlada okolnih zemalja. Pa onda idu igrači višeg rada... i sve tako redom do njihovog vladara, satrapa-mizantropa, crnog kralja današnjice.Kikibombona wrote:O kakvom se zlu radi, govori i ovaj clanak

-
_drunken_santa_
#4184 Re: Sirija vol. 2
hmm, ne bas... tacno je da "vlada" finansijska oligarhij, ali niposto u smislu da likvidiraju drzavu, vec naprotiv. drzava je sad istrument korporacija.Kaligula I wrote:...da, sve ide ka plutokraciji, odnosno diktaturi financijske oligarhije...zato se ta oligrahija sve vise zalažu za još veću liberalizaciju, još veću ulogu tržišta, još manje poreze i još manju ulogu države ili bolje rečeno njenu likvidaciju...što bi rekao moj prijatelj samo što još ne kažu Isusu: 'silazi sa krsta treba nam drvo'...Challenger__ wrote:Teško da može. USA su oteta država, ukradena od oligarhije koja je mutirala u patokratiju ili još preciznije u ponerokratiju. USA danas niti su američka, niti država; oni su veliki sistem, gigantska vojno-politička platforma kojim upravlja uska skupina notornih psihopata koji prave dar-mar širom svijeta.Kaligula I wrote:...ovako bi to izgledalo kada bi se Amerika vratila svojim izvornim vrijednostima...
najdinamicniji kapitalisticki modeli danas su kina, singapur, honk kong, juzna koreja, katar... sve i jedna autokratija, poludiktatura ili otvorena diktatura.
to da je vise trzista automatski implikacija manje drzave je vazilo do mozdsa cirka 96 max. demokratija i kapitalizam su zavrsili ljubavnu aferu. to je evidentno i na zapadu. sve glavne ekonomske politike rade "eksperti" nijedan medjunarodni trgovinski dogovor nije javno stavljen na sto.
politika je danas samo u identitetu ko je šija, ko je suni, ko je kurd, ko je židov, ko je bošnjak, ko je peder, ko je žena, bla, bla, bla...
to je ono što su i htjeli.
-
sarajevoxxxx
#4185 Re: Sirija vol. 2
Šta ti je to dragi kiki bonbon?Kikibombona wrote:Did you know that the moderate al qaida group Ahrar al sham together with the al nusra beheaded 40 kurds in Tel aran aleppo 2013?
-
sarajevoxxxx
#4186 Re: Sirija vol. 2
Ama gdje piše Ahrar Šam kakav crni islamski front.Postavio sam ti tekst od Kurda nigdje niko be spominje Ahrar Šam. To možeš naći baš ovako u tvitovima poput ovog tvog zadnjeg "da li ti znaš. ...bla".Čovječe tebi su izvor neka pepucavanja na netu.Kikibombona wrote:sarajevoxxxx wrote: Četvrti put te pitam.Gdje, koji link, vijest, da je Ahrar Šam počinio masakr u Tel Arenu?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko jos puta trebam postaviti da se prestanes praviti grbav?![]()
Lijepo ti pise da je zlocin pocinio Islamski front. Islamski front = Ahrar Sham!
Kako ti se cini video? Nemas nista napisati o zlocincima koji ubijaju zene i djecu po livadi kao zeceve!??
A za to u Sejh Maksudu nemam namjeru ponavljati kada ocigledno ne zelis vidjeti. Kada nisi vidio genocid nad jezidi Kurdima i o tome ni rijec jednu napisao, kako ces vidjeti zrtve Sejh Maksuda!???
I ponovo govoriš neistinu za Šejh Maksud.. Rekao sam ti dvoje civila je poginulo i to je sve. Ne radi se o slikama jer ih nema. Ima kod tebe i nebitnih likova.Niti jedna stranica iz tog kvarta nije ih objavila ni slike niti vijest o tom masakru.
- jao_situacije
#4187 Re: Sirija vol. 2
i jesmol skontali što se umjerene demokrate međusobno rokaju 
-
sarajevoxxxx
#4188 Re: Sirija vol. 2
Islamski front formiran u novembru 2013. taj zločin o kojem govoriš počinjen 29. jula. 2013.Dakle, pored toga što svjesno pišeš neistine očito ti je i mrsko provjeriti neke činjenice, bar da se datumi poklope.Ali tako ti je kada su ti izvor tvit i neki sasvim nebitni likovi i nečije gluposti na netu kojih imaš more.Čuj tvit ''da li ti znaš...'' dokaz nečega.Hej molim teKikibombona wrote: Lijepo ti pise da je zlocin pocinio Islamski front. Islamski front = Ahrar Sham!
Dakle, IF je formiran u novembru 2013., dragi moj, care, kralju, padišahu, kiki karamelo.
الجبهة الإسلامية هي تحالف أو اتحاد يتشكل من عدد من الجماعات المقاتلة في الثورة السورية ضد حكومة بشار الأسد، هذا الاتحاد هو عبارة عن اتحاد تعاون وعمل مشترك وليس يراد منه الاندماج الكامل في تنظيم واحد، ويتكون هذا الاتحاد من حركة أحرار الشام الإسلامية و كتائب أنصار الشام و صقور الشام و لواء الحق و لواء التوحيد و جيش الإسلام و الجبهة الإسلامية الكردية[1]، وقد جاء إعلان عن تشكيل هذه الجبهة بتاريخ 2013/11/22 كخطوة لتوحيد الجهود في عمل واحد لتحرير جميع الأراضي السورية من ثم إقامة دولة إسلامية عليها.
-
sarajevoxxxx
#4191 Re: Sirija vol. 2
U zadnjem izvještaju SNC-a koji je objavljen navodi se da je u 60 dana koliko traje ruska vojna intervencija, poginulo 640 Sirijaca. Prvi veliki masakr desio se u gradu Telbise u Homsu kada je poginulo 30 Sirijaca.
Također, Rusi su izveli 3668 zračnih udara, od toga 96 % svih udara bili su usmjereni na položaje opozicije, a 6 % na Isil.
Pogođene su tri škole, 14 bolnica, dva puta pijaca je bombardovana.Najveći masakr Rusi su napravili u Arihi 29. novembra kada su poginule 44 osobe.
http://www.enabbaladi.org/archives/54461
Također, Rusi su izveli 3668 zračnih udara, od toga 96 % svih udara bili su usmjereni na položaje opozicije, a 6 % na Isil.
Pogođene su tri škole, 14 bolnica, dva puta pijaca je bombardovana.Najveći masakr Rusi su napravili u Arihi 29. novembra kada su poginule 44 osobe.
- Co0l
#4192 Re: Sirija vol. 2
Uhsarajevoxxxx wrote:Islamski front formiran u novembru 2013. taj zločin o kojem govoriš počinjen 29. jula. 2013.Dakle, pored toga što svjesno pišeš neistine očito ti je i mrsko provjeriti neke činjenice, bar da se datumi poklope.Ali tako ti je kada su ti izvor tvit i neki sasvim nebitni likovi i nečije gluposti na netu kojih imaš more.Čuj tvit ''da li ti znaš...'' dokaz nečega.Hej molim teKikibombona wrote: Lijepo ti pise da je zlocin pocinio Islamski front. Islamski front = Ahrar Sham!![]()
Dakle, IF je formiran u novembru 2013., dragi moj, care, kralju, padišahu, kiki karamelo.
الجبهة الإسلامية هي تحالف أو اتحاد يتشكل من عدد من الجماعات المقاتلة في الثورة السورية ضد حكومة بشار الأسد، هذا الاتحاد هو عبارة عن اتحاد تعاون وعمل مشترك وليس يراد منه الاندماج الكامل في تنظيم واحد، ويتكون هذا الاتحاد من حركة أحرار الشام الإسلامية و كتائب أنصار الشام و صقور الشام و لواء الحق و لواء التوحيد و جيش الإسلام و الجبهة الإسلامية الكردية[1]، وقد جاء إعلان عن تشكيل هذه الجبهة بتاريخ 2013/11/22 كخطوة لتوحيد الجهود في عمل واحد لتحرير جميع الأراضي السورية من ثم إقامة دولة إسلامية عليها.
- Co0l
#4193 Re: Sirija vol. 2
Borba protiv ISIL-asarajevoxxxx wrote:U zadnjem izvještaju SNC-a koji je objavljen navodi se da je u 60 dana koliko traje ruska vojna intervencija, poginulo 640 Sirijaca. Prvi veliki masakr desio se u gradu Telbise u Homsu kada je poginulo 30 Sirijaca.
Borba dobra i zla
Ko ce (ih masakrirat) ako nece Rusi
-
sumirprimus
#4194 Re: Sirija vol. 2
naĆi nema dalje...Kikibombona wrote:Za sukob je obicno potrebno dvoje. A kada se dva silnika sudare, obicno oba snose krivicu za konflikt.Martinez_ wrote: Ne razumem čemu potreba da raspravljaš sa nacionalnošću diskutanta umesto samim diskutantom? Što si toliko nacionalno opterećen?
Znamo svi mi dobro ko je prvi narušio suverenitet Ukrajine, znamo ko je inicirao Majdan i odveo Ukrajinu u pakao. Putin je jednostavno samo i jedino - odgovor, reakcija. Da se oni koji počinju prvi, pogledaju u ogledalo i pokunje. Gledaj sad kako Turci bauljaju, nema dana da ne sastanče sa Amerikancima i EU cvileći za zaštitom. Daju potpuno oprečne izjave, ne znaju šta ih je snašlo.
Šteta, ali nije sve izgubljeno. Jer kad Ameri stave jasno do znanja Turcima da neće krenuti u WW3 zbog njih, Turska će promeniti ploču i početi se otvoreno, najotvorenije udvarati Rusiji. To će biti jedina opcija, druge nema.
Sto se tice opravdanja. Pa svaki ih ima. Cak je i Hitler imao. I njemu su drugi bili krivi.
Nastavi ti drkati na Rusiju. Mozda te neki Rus nekada pomiluje po glavi.
-
sumirprimus
#4195 Re: Sirija vol. 2
Klavikula wrote:ako bi se Kurde dobro naoruzalo, prije svega teskom artiljerijom, i namignulo im da krenu mislim da bi se ratna mapa naglo pocela u zuto bojiti.
YPG je jedna od rijetkih formacija tamo kojoj ne fali ljudstva. doduse, po kvaliteti su malo iznad seoskih milicija, al svakako se protiv cobana bore, tako da...
a i nakupili su solidnog ratnog iskutva do sad.
nego Kiki, kako ovi zuti u Alepu. jesu to izgubili par sela blizu Afrina?
inace ovo RV iznad glava je laka konjica???
drugi bold
jutro strućnjaci,kak ste ojtra????
-
sumirprimus
#4196 Re: Sirija vol. 2
ovo spisak poklona za novu godinu,il oklen si preipiso vec???Challenger__ wrote:Što-šta. Ovo npr:Maystor wrote:sputniknews piše da su u Siriji i helikopteri Ka-52 Aligator![]()
Ako je i to istina, onda su stvarno rusi bacili (skoro) sve karte na sto. Ne znam šta bi više mogli dopremiti?
-
sumirprimus
#4197 Re: Sirija vol. 2
puna podrska drugu aleksi..jedan od par ozbiljnih diskutanata,koji ima sta reci,za razliku od inih...AleksoMKD wrote:Istini za volju ja jesam rodjen u pravoslavnoj porodici i krsten sam ali sam ateista. Po dediKikibombona wrote:
Veoma je upitno da li je iko od nabrojanih pravoslavac, da stvar bude jos smjesnija...![]()
Ja mislim da nije niko..
a ne mogu ne primjetiti koliko kiki grijesi u procjenama...kvota, 1,05...
- Co0l
#4198 Re: Sirija vol. 2
Also sprache Aljo Izetbegovicsumirprimus wrote:naĆi nema dalje...Kikibombona wrote:Za sukob je obicno potrebno dvoje. A kada se dva silnika sudare, obicno oba snose krivicu za konflikt.Martinez_ wrote: Ne razumem čemu potreba da raspravljaš sa nacionalnošću diskutanta umesto samim diskutantom? Što si toliko nacionalno opterećen?
Znamo svi mi dobro ko je prvi narušio suverenitet Ukrajine, znamo ko je inicirao Majdan i odveo Ukrajinu u pakao. Putin je jednostavno samo i jedino - odgovor, reakcija. Da se oni koji počinju prvi, pogledaju u ogledalo i pokunje. Gledaj sad kako Turci bauljaju, nema dana da ne sastanče sa Amerikancima i EU cvileći za zaštitom. Daju potpuno oprečne izjave, ne znaju šta ih je snašlo.
Šteta, ali nije sve izgubljeno. Jer kad Ameri stave jasno do znanja Turcima da neće krenuti u WW3 zbog njih, Turska će promeniti ploču i početi se otvoreno, najotvorenije udvarati Rusiji. To će biti jedina opcija, druge nema.
Sto se tice opravdanja. Pa svaki ih ima. Cak je i Hitler imao. I njemu su drugi bili krivi.
Nastavi ti drkati na Rusiju. Mozda te neki Rus nekada pomiluje po glavi.
-
sumirprimus
#4199 Re: Sirija vol. 2
pa dobro,ne z7nam,mislim,sumnjam,... 
-
sarajevoxxxx
#4200 Re: Sirija vol. 2
Jutros Rusi započeli sa žestokim bombardovanjem sela Teneb, Eš-Šavarigeh, El-Malikijeve, na sjeveru Haleba koja su pod kontrolom opozicije.
Spomenuta sela opozucija je uspjela vratiti nakon što su ih nedavno Kurdi odnosno YPsG upjeo zauzeti.
Spomenuta sela opozucija je uspjela vratiti nakon što su ih nedavno Kurdi odnosno YPsG upjeo zauzeti.