BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

Sanjarko

#4176 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

[quote="Vizionar 1985"]

Code: Select all

Netacna mozda tabela ako su ovo u istoj mrezi pozivi. U hala je 9 feninga poziv u istoj mrezi.
Jos halo daje bonus kredit. Evo ja neki dan dobio 1,1 km bonus kredita.

Pitanje za ostale sta mi je 36 feninga moglo povuc. Nikog nisam zvao, nikog ne zovem, samo net koristim, a imam dokupljen net tako da ni on nije mogo povuc.

Jel se nesto moglo naplatit da ni ne znam sta. Neka usluga.[/quote]
Vidim da je ovo izgleda prema drugim telekomima, ali za halo ovo stoji, bonud 1,1 km neki dan dobio. Da mi nije izbilo ovih 36 feninga za nesto imo bi sad okruglo para.

Jbg steta za fri sto nema dopuna gdje sam ja na vise mjesta.
Sanjarko

#4177 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

[quote="Vizionar 1985"]

Jbg steta za fri sto nema dopuna gdje sam ja na vise mjesta.[/quote]
Evo nedavno sam gledo kod frija ova 1 km 1 Gb je po manjim brzinama, sad nisam siguran je li kod hala po vecim.
Ovaj fri i halo jos malo pa skoro ko fiksni telefon.
cakaniboy

#4178 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

nije još malo pa bolji od fiksne nego je GOfree sa obračunskom sekunda i cijenom 0,15 po minuti SIGURNO BOLJI od ušlja bht jer na fisknoj je cijena prema bht mobilnoj 0,20 a obračunska isto sekunda, prema brojevima drugih mobilnih operatera čak 0,35 !!!!

jedino ostaje ta prednost razgovora unutar fiksne ali i to je kurčevina kad ti moraš platit pretplatu od 13 KM kolko li je već a u okviru koje nema sadržano ništa poziva, odjebo ja bht fiksnu još prije 3 godine zajedno sa ADSL
pandam toj povoljnosti unutar fiksne je razgovori unutar mreže haloo i gofree, naročito haloo jer ima poprilično korisnika gdje se plaća samo uspostava poziva, kod GOfree 0,06 pa je to jednako onome koliko košta 1,5 minuta razgovora na fiksnoj!!!!
0,04 po minuti je unutar bht fiksne
a na GOfree se može pričat neograničeno, dok te usta ne zabole poslije uspostave poziva za 0,06

nevjerovatno ali GOfree je povoljniji dakle i od fiksne bht lopova

Image
Sanjarko

#4179 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

cakaniboy wrote:

nije još malo pa bolji od fiksne nego je GOfree sa obračunskom sekunda i cijenom 0,15 po minuti SIGURNO BOLJI od ušlja bht jer na fisknoj je cijena prema bht mobilnoj 0,20 a obračunska isto sekunda,  prema brojevima drugih mobilnih operatera čak 0,35 !!!!

jedino ostaje ta prednost razgovora unutar fiksne ali i to je kurčevina kad ti moraš platit pretplatu od 13 KM kolko li je već a u okviru koje nema sadržano ništa poziva,  odjebo ja bht fiksnu još prije 3 godine zajedno sa ADSL
pandam toj povoljnosti unutar fiksne je razgovori unutar mreže haloo i gofree,  naročito haloo jer ima poprilično korisnika gdje se plaća samo uspostava poziva,  kod GOfree 0,06 pa je to jednako onome koliko košta 1,5  minuta razgovora na fiksnoj!!!!
a na GOfree se može pričat neograničeno,  dok te usta ne zabole poslije uspostave poziva za 0,06 

[img]http://i.imgur.com/1Bw5Uv3.png[/img]
Ma pokusavam ja da nagovorim svoje da predzemo al ne mogu nikako. Ukino bi ja mtel al nema halo net po usporenoj brzini, dok fri nema dopuna na vise mjesta, samo kako znam na hifa pumpama van Sarajeva.

Ali evo i oni su poceli da razmisljaju o tome jer sve vise raje prelazi na halo itd.

Da mi je nesto nac umjesto mtela do 25 km, da ima barem 4 ili 8 gb neta i uredzaj neki da se za manje para moze kupit a da ima barem 1 Gb ram memorije. Uredzaj na otplatu u sklopu pretplate ne za kes lovu.

Furo bi ko i sad malo halo net, malo taj umjesto mtela. Gledo eronet ali nikako da im skontam one tarife. Kako sam shvatio ima za 29 km 2 gb neta a za 41 km 4 Gb. Jbg ne kontam im one ponude nikako, cak ne mora bit ni mobitel moze tablet bit.

Evo gledo sam imaju tableta u ponudi.

Ne znam koliko bi uredzaj doso u njemu. Jer ne kontam cijene i tarife, nikako, jer sam jbg spor.
cakaniboy

#4180 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

na rate operateri mobitele daju samo uz pretplatu, pa i eronet koji spominješ,
a kolko se da zaključit ti želiš ostat na prepaidu
stoga ti vidi u kakvoj prodavnici na rate mob, ne znam odakle si ali na PIKu ima more mobitel shopova koji daju uređaj na rate

što ae tiče interneta i tvog zahtjeva za što više interneta na tabeli koju sam postavio jasno se vidi da je GOfree opet najbolji, daju za 3 KM 2 GB na 7 dana, dakle ponoviš to svaje hefte i za mjesec ćeš imat 8 GB !!!! za samo 12 KM plus ona opcija flata kad god potrošiš te 2 GB
niko bolje ne daje
avaks

#4181 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Jučer u pošti bio i vidim gofree naljepnicu a i u piljari usput, onako bez obaveze pa mi sad pade na um.
E jesu li samo start paketi ili i dopune imaju, ne znam vala, ali nema mi logike da na ovim elektronskim nemaju da ti nadopune vala i da samo na Hifa pumpama ima...

Image
Sanjarko

#4182 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

cakaniboy wrote:na rate operateri mobitele daju samo uz pretplatu, pa i eronet koji spominješ,
a kolko se da zaključit ti želiš ostat na prepaidu
stoga ti vidi u kakvoj prodavnici na rate mob, ne znam odakle si ali na PIKu ima more mobitel shopova koji daju uređaj na rate

što ae tiče interneta i tvog zahtjeva za što više interneta na tabeli koju sam postavio jasno se vidi da je GOfree opet najbolji, daju za 3 KM 2 GB na 7 dana, dakle ponoviš to svaje hefte i za mjesec ćeš imat 8 GB !!!! za samo 12 KM plus ona opcija flata kad god potrošiš te 2 GB
niko bolje ne daje
Ma na pretplati sam i pripajdu. Al na pretplati nemam uredzaja da ga mogu kupit u sklopu nje. Znam da fri bolje daje ali mane dopuna na vise mjesta u Zenici kako znam, ako se sta nije promjenilo do sada.

Jbg kod mene taka situacija, preko stika jedan net koji je pretplata i jos jedan net na mobitelu.
Ozbiljno sam poceo da razmisljam da preko stika net ukinem, a da hvatam sa mobitela, pa cak iako nije po usporenoj brzini.

Brine me jedino sto moze kredit povuc sa mobitela. Vec mi se jednom desilo to, povuklo mi 2,5 km.

Al ozbiljno sam poceo da razmisljam i da rizikujem pa cak i ako mi kredit povuce. Kako god racunam, sracunam da bi mi doslo jeftinije.
cakaniboy

#4183 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

ne može ti skinut kredit bolan kad ima flat opcija, kad potrošiš dokupljene GB ide smanjena brzina od 128 kbps

kao što reče čovjek ima e dopuna
https://edopuna.ba/

u Zenici dopuna GOfree ima na trafikama Duhanprometa koji prodaje kartice i vrši dopune za GOfree po BH
https://www.google.com/maps/d/embed?mid ... 53425&z=14
Sanjarko

#4184 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

cakaniboy wrote:ne može ti skinut kredit bolan kad ima flat opcija, kad potrošiš dokupljene GB ide smanjena brzina od 128 kbps

u Zenici dopuna GOfree ima na trafikama Duhanprometa koji prodaje kartice i vrši dopune za GOfree po BH
Znam da na fri ne moze skinut ali na halu moze.
Sad vidim da ima dopuna na vise mjesta, nije do nedavno bilo.
Sto se e-dopune nista od toga za sad. Jer mi je citava familija IT nepismena, ukljucujuci i mene.

Hvala vam na odgovorima, budem pogledao do sljedeceg mjeseca. Da se rijesim mtela vise.

:thumbup:
cakaniboy

#4185 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

Vizionar 1985 wrote:
cakaniboy wrote:ne može ti skinut kredit bolan kad ima flat opcija, kad potrošiš dokupljene GB ide smanjena brzina od 128 kbps

Znam da na fri ne moze skinut ali na halu moze.
Sad vidim da ima dopuna na vise mjesta, nije do nedavno bilo.
Sto se e-dopune nista od toga za sad. Jer mi je citava familija IT nepismena, ukljucujuci i mene.

Hvala vam na odgovorima, budem pogledao do sljedeceg mjeseca. Da se rijesim mtela vise.

:thumbup:

he he mtela se baš i nećeš rješit
jer gofree koristi njihovu mrežu :D
Sanjarko

#4186 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

cakaniboy wrote: he he mtela se baš i nećeš rješit
jer gofree koristi njihovu mrežu :D
Ma znam, nego mislim na ovaj net preko stika. 23 Km 8 Gb. Da se toga rijesim.

Pozdrav.
cakaniboy

#4187 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

8 GB na GOfree dakle možeš imat za 12 KM
a internet preko hotspota sa tvog mobitela mogu koristiti svi ukućani !!!
to korištenje preko stika je prevaziđeno, bolje da si kupio dual sim mobitel, stavio tu karticu kao drugu, umjesto u stick i onda preko hotspota isto možeš imat internet na laptopu ali i svi ostali ukućani na mobitelima
ja sam jedno vrijeme koristio data sim od bht na taj način, te sa dual sim mobitelom imao stalno internet na mobu a po potrebi preko hotspota i na laptopu
Sanjarko

#4188 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

cakaniboy wrote:8 GB na GOfree dakle možeš imat za 12 KM
a internet preko hotspota sa tvog mobitela mogu koristiti svi ukućani !!!
to korištenje preko stika je prevaziđeno, bolje da si kupio dual sim mobitel, stavio tu karticu kao drugu, umjesto u stick i onda preko hotspota isto možeš imat internet na laptopu ali i svi ostali ukućani na mobitelima
ja sam jedno vrijeme koristio data sim od bht na taj način, te sa dual sim mobitelom imao stalno internet na mobu a po potrebi preko hotspota i na laptopu
Ma znam ali nisam znao kako sta. Nisam mobitel imo skoro godinu dana, pa kupio ga pa nisam net na njemu koristio skoro godinu dana itd.

Vecinom net na kompu koristim, ali nekada sad i na mobitelu. Znam za hotspot, i imam dual, ali nisam IT strucan uopste, i reko jos se moze mobitel zapalit, posto je neki Tajvanac. A net koristim dosta dugo, pola dana skoro, kako kad, nekad danima ne koristim skoro nikako.

Reko sta znam ako bi ga drzao u struji ukljucenog 4-5 sati i vise bil se zapalio itd.

Hvala jos jednom na svemu, budem pogledao do sljedeceg mjeseca, taman da otkacim sljedeci mjesec na mtelu net preko stika.

Jbg nije mala usteda 11 km a sve teze, para sve manje.
cakaniboy

#4189 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

pa svaki telefon i mora bit i predviđen je da bude 5-6 sati na punjaču i struji da bi se napunila baterija
stoga ne vidim otkud ti bojazan o zapaljenju, nije to samsung note :lol:

dakle tu mtel data sim ubaciš kao drugu sim karticu u tog tajvanca i imat ćeš internet stalno na mobu pa ti ne treba nikakav drugi internet a kad ti treba na laptopu aktiviraš na mobu hotspot
stick baci :D

nikakav IT stručnjak za to ne treba biti
cakaniboy

#4190 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

cakaniboy wrote:nije još malo pa bolji od fiksne nego je GOfree sa obračunskom sekunda i cijenom 0,15 po minuti SIGURNO BOLJI od ušlja bht jer na fisknoj je cijena prema bht mobilnoj 0,20 a obračunska isto sekunda, prema brojevima drugih mobilnih operatera čak 0,35 !!!!

jedino ostaje ta prednost razgovora unutar fiksne ali i to je kurčevina kad ti moraš platit pretplatu od 13 KM kolko li je već a u okviru koje nema sadržano ništa poziva, odjebo ja bht fiksnu još prije 3 godine zajedno sa ADSL
pandam toj povoljnosti unutar fiksne je razgovori unutar mreže haloo i gofree, naročito haloo jer ima poprilično korisnika gdje se plaća samo uspostava poziva, kod GOfree 0,06 pa je to jednako onome koliko košta 1,5 minuta razgovora na fiksnoj!!!!
a na GOfree se može pričat neograničeno, dok te usta ne zabole poslije uspostave poziva za 0,06

Image
Image
zrakomlat

#4191 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

channel10 wrote:
probook wrote:
channel10 wrote:Jeste li vidjeli novu ponudu Mtela za Postpaid pakete :D?
Promotivno do 30.06.
Postpaid. Potpišeš ugovor i vrijedi dok traje ugovor. Htio sam se vratiti na BHT, a sad da Bog da.
Ipak promotivna. Pitao danas u Mtelu.
diablobih

#4192 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

Pa promotivno do 30.6. i ako potpises imas to tokom citavog ugovora.
smartXL

#4194 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Jes nekom telekomstao na zulj, garant na konkursu nije proso

De nam cijene fiksne i ostala dva operatera, iznenadit ces se cijenama...
cakaniboy

#4195 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by cakaniboy »

eto ti ganjaj
ja sam postavio od onog koji je dominantan u Federaciji
a nigdje nisam reko da su i ostali bolji ili gori, vjerovatno u 5 deka kao što su u 5 deka i tri glavna mobilna operatera
ista govna monopolistička u svojim torovuma, ali može im se, sve dok imaju krda ovaca iza sebe tako će se i ponašat
Sanjarko

#4196 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

cakaniboy wrote:pa svaki telefon i mora bit i predviđen je da bude 5-6 sati na punjaču i struji da bi se napunila baterija
stoga ne vidim otkud ti bojazan o zapaljenju, nije to samsung note :lol:

dakle tu mtel data sim ubaciš kao drugu sim karticu u tog tajvanca i imat ćeš internet stalno na mobu pa ti ne treba nikakav drugi internet a kad ti treba na laptopu aktiviraš na mobu hotspot
stick baci :D

nikakav IT stručnjak za to ne treba biti
Za ovo zapaljenje, sta ja znam, kad mi je Motorola tako skoro planula davno, sta znam kak bi Tajvanac. :mrgreen:

Hvala opet na svemu, jos jednom.

Pozdrav.
zrakomlat

#4197 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

diablobih wrote:Pa promotivno do 30.6. i ako potpises imas to tokom citavog ugovora.
channel10 wrote:Eto reče ti čovjek.
A i ja sam tako skontao, pa sam i pitao ovdje samo da utvrdim ali žeMska iz Mtela mi objasni tako kao da te minute vrijede samo do kraja promotivnog perioda, i kao ne zna hoće li se poslije nastaviti.
I još mi predloži da uzmem onu extra tarifu, a da ne uzimam telefon (da se nebi vezao 2 god) dok ne vidim hoce li nastaviti vrijediti te minute i poslije :? , ako mi je to bitno.

A opet više ima logike to što vi kažete, jer ako bi neko potpisao ugovor u promotivnom periodu recimo 30.06, u toj prvoj varijanti dobije 2 godine džabalesku minuta, a u drugoj dobije, da prostite, ćunu, jer mu te minute vrijede samo jedan dan.

Hvala svakako :thumbup:
channel10

#4199 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

zrakomlat wrote:
diablobih wrote:Pa promotivno do 30.6. i ako potpises imas to tokom citavog ugovora.
channel10 wrote:Eto reče ti čovjek.
A i ja sam tako skontao, pa sam i pitao ovdje samo da utvrdim ali žeMska iz Mtela mi objasni tako kao da te minute vrijede samo do kraja promotivnog perioda, i kao ne zna hoće li se poslije nastaviti.
I još mi predloži da uzmem onu extra tarifu, a da ne uzimam telefon (da se nebi vezao 2 god) dok ne vidim hoce li nastaviti vrijediti te minute i poslije :? , ako mi je to bitno.

A opet više ima logike to što vi kažete, jer ako bi neko potpisao ugovor u promotivnom periodu recimo 30.06, u toj prvoj varijanti dobije 2 godine džabalesku minuta, a u drugoj dobije, da prostite, ćunu, jer mu te minute vrijede samo jedan dan.

Hvala svakako :thumbup:
Nazovi njihovu korisničku službu i saznaj sve u pet minuta ili im pošalji mail.
kloniran

#4200 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

doslo vrijeme da se kaze zbogom ultri
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5bb021063b1.html
Image
Post Reply