PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zippoo87

#4176 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

savjet ljudi
zanima me je li ovaj moj HDD pri izdisaju i da li je moguce da mi on pravi probleme
testirao sam sa HD sentinelom i on pokazuje 1 bad sector i health 98% i pise da ne treba poduzimati nikakve korake
e sada u zadnje vrijeme,ja imam puno problema sa kompom,nestabilan je,rusi se svako malo,mozilla se rusi
sada sam htio uraditi refresh sistema (format) ali ako je do HDDa da nabavim drugi,da ne radim dzaba format,ako ce mi praviti iste probleme
nego da nadjem drugi HDD pa da na njega
sta savjetujete ?
ako jeste,planiram uzeti opet klasicni HDD,jer mi se ne daje bas puno para ,znam da bi SSD bio bolji,ali sada kada mi je ovaj hdd dobio bad sectore,on vise nije pouzdan i treba mi neki potpuno ispravan i za storage i sistem
evo slika
Image
Arslan_11

#4177 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

nebi trebalo da HDD pravi problem.
zippoo87

#4178 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

Arslan_11 wrote:nebi trebalo da HDD pravi problem.
pa sta bi mi onda moglo praviti probleme
ovaj komp sam kupio nedavno,prije neka 2 mjeseca i mjesec dana je radio dobro,bez ikakvih problema i onda se poceo rusiti sistem
jesam naknadno ubacio i graficku karticu ali nesto nisam primjetio da mi ona pravi probleme
evo upravo dok sam ovo pisao,po cetvrti puta danas mi se pojavio plavi ekran i sam restartovao komp
pise nesto stopcode i dole kao sta je uzrok

bukvalno ne mozes raditi na racunaru,jer ne znas kada ce u pola posla da se resetuje
testirao sam nedavno i RAM,nije izbacivalo error
ne znam koji mu je K,ali me uzasno nervira

ako nije do HDDa,onda cu morati ponovo sistem instaliratimmpa da probam
na starom kompu mi je formatiranje znalo rijesiti probleme ,koje je win10 znao praviti
Arslan_11

#4179 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

Moze reinstalacija rijesiti problem. Moze biti i sama maticna, neki problemi sa driverima. Slikaj bluescreen, kakve su temperature procesora i graficke? Koja je graficka, a koja je napojna?
caseytron

#4180 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

zippoo87 wrote:
Arslan_11 wrote:nebi trebalo da HDD pravi problem.
pa sta bi mi onda moglo praviti probleme
ovaj komp sam kupio nedavno,prije neka 2 mjeseca i mjesec dana je radio dobro,bez ikakvih problema i onda se poceo rusiti sistem
jesam naknadno ubacio i graficku karticu ali nesto nisam primjetio da mi ona pravi probleme
evo upravo dok sam ovo pisao,po cetvrti puta danas mi se pojavio plavi ekran i sam restartovao komp
pise nesto stopcode i dole kao sta je uzrok

bukvalno ne mozes raditi na racunaru,jer ne znas kada ce u pola posla da se resetuje
testirao sam nedavno i RAM,nije izbacivalo error
ne znam koji mu je K,ali me uzasno nervira

ako nije do HDDa,onda cu morati ponovo sistem instaliratimmpa da probam
na starom kompu mi je formatiranje znalo rijesiti probleme ,koje je win10 znao praviti
Moze vrlo lahko biti virus. Format sistema, uradis svjez i nemas briga, ako bude dalje problema, onda trazis uzrok
imperator01

#4181 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by imperator01 »

http://youtu.be/5Vq6G1e-tZw
Za kolegu koji preporučuje 3gb grafu u 2017 :lol:
zippoo87

#4182 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

Arslan_11 wrote:Moze reinstalacija rijesiti problem. Moze biti i sama maticna, neki problemi sa driverima. Slikaj bluescreen, kakve su temperature procesora i graficke? Koja je graficka, a koja je napojna?
ne vjerujem da je do maticne
temperature CPU i GPU su normala
hraficka je r7 260x 2 GB
napojna ne znam kakva je ,ali je 400W i originalna je koja je dosla uz komp ,HP workstation z210
ova graficka kartica isto nije neki potrosac,zbog napajanja sam i ganjao slabiju graficku,ova ima 1x6 pinsko dodatno napajanje
i meni je ovo sve nejasno,jer prije nikada nisam imao ovakvih problema ni sa jednim kompom
Image
Imagefree picture hosting
Imagefree uploader
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4183 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by un1ted »

VRAM is not the problem here (See the 768p test). You dont see vram usage for the RX 470 cause i only reran the 1060. I activated it there cause i suspected it to be a problem. BTW: a R9 280X (3GB!!!!) runs fine. PS: hate Fanboys...
Arslan_11

#4184 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

Probaj izvaditi graficku i koristiti racunar.

Sent from my ASUS_X003 using Tapatalk
BaDa

#4185 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by BaDa »

zippoo87 wrote:savjet ljudi
zanima me je li ovaj moj HDD pri izdisaju i da li je moguce da mi on pravi probleme
testirao sam sa HD sentinelom i on pokazuje 1 bad sector i health 98% i pise da ne treba poduzimati nikakve korake
e sada u zadnje vrijeme,ja imam puno problema sa kompom,nestabilan je,rusi se svako malo,mozilla se rusi
sada sam htio uraditi refresh sistema (format) ali ako je do HDDa da nabavim drugi,da ne radim dzaba format,ako ce mi praviti iste probleme
sta savjetujete ?
ako jeste,planiram uzeti opet klasicni HDD,jer mi se ne daje bas puno para ,znam da bi SSD bio bolji,ali sada kada mi je ovaj hdd dobio bad sectore,on vise nije pouzdan i treba mi neki potpuno ispravan i za storage i sistem
evo slika
Image
isti problem sam imao sa WD Blue serijom... pokazivalo health 98% a racunar se usporio, rusio se tu i tamo nekad nije htio da kopira neke fajlove... i nakon par dana skroz riknuo :-? ako imas podataka spasi dok mozes jer sam ja izgubio bas puno podataka jer mi nije dozvolio da prebacim na eksterni hdd uvijek izbacivao neki error
zippoo87

#4186 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

BaDa wrote:
zippoo87 wrote:savjet ljudi
sta savjetujete ?
evo slika
Image
isti problem sam imao sa WD Blue serijom... pokazivalo health 98% a racunar se usporio, rusio se tu i tamo nekad nije htio da kopira neke fajlove... i nakon par dana skroz riknuo :-? ako imas podataka spasi dok mozes jer sam ja izgubio bas puno podataka jer mi nije dozvolio da prebacim na eksterni hdd uvijek izbacivao neki error
i ja kontam da mi je ovo sve do HDDa jer nedavno sam ga testirao i imao je health 100% i nije pravio probleme
sad za sad jos uvijek nisam primjetio da mi "guta" fajlove i da ne mogu nesto kopirati ali cim se pojavio 1 bad sector,to je znak da ce se uskoro pojaviti i drugi
evo sada cu testirati i RAM memoriju sa memtest-om za svaki slucaj ali mislim da je krivac za ovo HDD
vidjeti cu sutra da probam nabaviti kakav novi HDD
btw.siguran sam da graficka ne pravi probleme
ferratilis

#4187 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Kako li ce se ovo sranje s carinom odrazit na prodavce komponenti na piku, samo ptice znaju :(
caseytron

#4188 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

ferratilis wrote:Kako li ce se ovo sranje s carinom odrazit na prodavce komponenti na piku, samo ptice znaju :(
Nikako, ionako je ne placaju
ferratilis

#4189 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

caseytron wrote:
ferratilis wrote:Kako li ce se ovo sranje s carinom odrazit na prodavce komponenti na piku, samo ptice znaju :(
Kako je to moguce? :D Mislio sam da sva roba koja stigne u BiH zavrsava u skladistu UIO, onda se prosljedjuje nakon sto se plati carina, ili nije tako?
Maharadza

#4190 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

ferratilis wrote:
caseytron wrote:
Kako je to moguce? :D Mislio sam da sva roba koja stigne u BiH zavrsava u skladistu UIO, onda se prosljedjuje nakon sto se plati carina, ili nije tako?
Šverc-komerc ne poznaje carinu, pdv i sl. gluposti! :mrgreen:
mirzet87sa

#4191 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mirzet87sa »

ferratilis wrote:
caseytron wrote:
Za pravna lica da, fizicka to zaobidju..
Meda_s_kasike

#4192 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Meda_s_kasike »

Evo par dana nakon kupovine komponenti i sklapanja svega, malo sam i testirao uređaj. Sad za sad hvala Bogu radi kao sat :D
Malo sam pratio i temperature tokom rada.
Ovo je npr dok igram neku igru na max postavkama:

http://prntscr.com/e2ev9g

A ovo bi bilo kad je idle tj kad surfam netom samo i to:

http://prntscr.com/e2ex2a

Mislim da sam stvorio dovoljno dobar airflow u kućištu sa tri ventilatora.. Jest da se malo čuju kad rade ali barem je hladno unutra :D
caseytron

#4193 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Meda_s_kasike wrote:Evo par dana nakon kupovine komponenti i sklapanja svega, malo sam i testirao uređaj. Sad za sad hvala Bogu radi kao sat :D

Mislim da sam stvorio dovoljno dobar airflow u kućištu sa tri ventilatora.. Jest da se malo čuju kad rade ali barem je hladno unutra :D
Koji ti je cooler na procesoru? Niske temperature bas, kod mene je stock ide oko 55 stepeni.
aditon

#4194 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

postostavke nisu max kod igara ako ti je rezolucija 1600*1050.
avaks

#4195 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Meda_s_kasike wrote:Evo par dana nakon kupovine komponenti i sklapanja svega, malo sam i testirao uređaj. Sad za sad hvala Bogu radi kao sat :D

Temperature su mjera :thumbup:
aditon wrote:postostavke nisu max kod igara ako ti je rezolucija 1600*1050.
A zašto ne bi bile?!
Arslan_11

#4196 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Arslan_11 »

avaks wrote:

Temperature su mjera :thumbup:
aditon wrote:postostavke nisu max kod igara ako ti je rezolucija 1600*1050.
A zašto ne bi bile?!
Ako dignes rez. na 1920x1080 otkljucaju ti se dodatne postavke koje mozes povecati.
avaks

#4197 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

A na 1440p ili 4K?
Još neke dodatnije dodatne :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4198 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Chmoljo »

jes jes, ako padne prašina po ekranu, vidiš Geraltove otiske prstiju :lol:
aditon

#4199 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

jesu li max postavke i na 800*600 ? @avaks ne bih dalje ovo komentarisao
avaks

#4200 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

aditon wrote:jesu li max postavke i na 800*600 ? @avaks ne bih dalje ovo komentarisao
Pa max postavke su max postavke, max rezolucija je nešto drugo :lol:
Ako mu je sve u igri ultra tj maksimalne podržane postavke onda je to max nebitno je li na 720p, 1080p, 8K :mrgreen:
Po meni, ispravite me ako griješim :lol:
Post Reply