Fadil i da hoce Tuzlu ne bi mogao kazniti, a sprovodi samo ono na sta je Tuzla naviknuta jos za vrijeme Broza.MikroBelaj wrote:Lijepo Novalic danas uvaljuje tuzlacima,bas lijepo......
http://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic- ... /161224041
Tuzla i tuzlaci se kaznjavaju vec 20 godina zbog toga sto u Tuzli SDA nema sanse da prismrdi,niti ce ikada !
Hvala Fadile ,al doci ce dan kada ces pognute glave hodati...vrlo brzo ide 2018 !!
FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- GeeTnT
#4176 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- MOSALJOZE
#4177 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Povodom tekstova, objavljenih u medijima posljednjih mjeseci, u kojima se navodi da Porezna uprava Federacije BiH daje netačne podatke o broju zaposlenih, tj. da su u broj zaposlenih uključena i lica koja su angažovana po ugovoru o djelu, a u cilju objektivnog i pravilnog informisanja javnosti Porezna uprava Federacije BiH daje sljedeće saopćenje:
Porezna uprava Federacije BiH je od 2011. godine, na osnovu Zakona o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, nadležna za vođenje evidencija zaposlenih po osnovu prijava za upis u jedinstveni sistem, promjena u osiguranju i odjava u slučajevima prestanka rada, koje su dužni dostavljati poslodavci.
Porezna uprava Federacije BiH na osnovu evidencija koje vodi, redovno, na mjesečnom nivou podnosi izvještaj Vladi F BiH i ostalim institucijama o broju zaposlenih.
Prema Jedinstvenom sistemu Porezne uprave, u januaru 2016. godine ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH je 480.531, a u novembru 2016. godine 504.128. U ovaj broj zaposlenih nisu uključena lica koja su angažovana po osnovu ugovora o djelu i autorskih honorara. Naime lica koja su angažovana po osnovu ovih ugovora se ne evidentiraju u bazu Jedinstvenog sistema, te ne utiču na broj zaposlenih od 480.531, niti na broj 504.128. zaposlenih koji je bio evidentiran u januaru, odnosno novembru 2016. godine.
Porezna uprava raspolaže i podacima o ugovorima o djelu, privremenim i povremenim poslovima, a koje dostavljaju porezni obveznici-isplatioci prihoda na osnovu obrazaca AUG-1031 – Akontacija poreza po odbitku.
Prema ovim poreznim prijavama, do 30.11.2016. godine, na osnovu ugovora o djelu bilo je angažovano ukupno 267.475 lica i to u mjesecu januaru 21.154, februaru 23.832, martu 26.134, aprilu 27.289, maju 24.165, junu 26.663, julu 23.815, augustu 23.175, septembaru 24.993, oktobaru 24.876 i u novembaru 21.379 lica.
Shodno navedenom, Porezna uprava daje tačne podatke i informacije o broju zaposlenih, koji odgovaraju činjeničnom stanju iz zvaničnih službenih evidencija“.
- Prpa.ba
#4178 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Kako se vode zaposleni u okviru programa za (su)finansiranje zaposljavanja?
- vivaldi
#4179 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
ovo je vjerovatno bila reakcija na cciPrpa.ba wrote:Kako se vode zaposleni u okviru programa za (su)finansiranje zaposljavanja?
http://www.avaz.ba/clanak/269529/top-re ... -read-days
- JThomas
#4180 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
u isto vrijeme je na naslovnici bio drugi članak po kojem se (po podacima državne agencije) nezaposlenost u fbih smanjila za - 0,20 posto. a znamo da ljudi odlaze.
e kako?
e kako?
- jazzer
#4181 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Sve je to dio Agende, sve ide po planu al' ti to ne razumijes JThomasJThomas wrote:u isto vrijeme je na naslovnici bio drugi članak po kojem se (po podacima državne agencije) nezaposlenost u fbih smanjila za - 0,20 posto. a znamo da ljudi odlaze.
e kako?
- JThomas
#4182 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
pa ja kažem da ne razumijem, nisam ja dif završio da sve o svemu znam
ovo što je napisano je između 4 i 5% odoka, a teško mi je povjerovati da se broj radno sposobnog stanovništva povećao da to svuče na 0,20%...
ovo što je napisano je između 4 i 5% odoka, a teško mi je povjerovati da se broj radno sposobnog stanovništva povećao da to svuče na 0,20%...
- Banksy
#4183 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Žmirava seoska lažovčina.
Zvanična statistika demantira federalnog premijera
Arapović: Novalićeva cifra od 27.000 novih radnih mjesta proizvod je manipulacije
27. 12. 2016
Izjava federalnog premijera Fadila Novalića (SDA) da je izvršna vlast koju on predvodi zaslužna za novih 27.000 radnih mjesta proizvod je manipulacija u metodološkom evidentiranju uposlenih, koje se mogu dokazati.
Tvrdi ovo u izjavi za "Avaz" projekt-menadžer Centara civilnih inicijativa (CCI) Adis Arapović, koji ističe da ova brojka, koju je Novalić u subotu navečer javno iznio na tribini u Tuzli, ni u kojem smislu ne korespondira sa zvaničnim podacima federalnih zavoda za zapošljavanje i za statistiku.
Prema zvaničnoj statistici Federalnog zavoda za zapošljavanje, u mandatu ovog saziva Vlade bilo je nešto više od 17.000 novih uposlenih.
- Ustanovili smo da je u brojku od 27.000 ljudi, kojom jedino Novalić i još nekoliko ljudi barataju, ušlo minimalno 8.000 ljudi koji su do jučer bili registrirani kao nezaposleni, i to tako što su kao poljoprivrednici, takoreći, natjerani da se prijave kao samostalni obrtnici da bi dobili poticaje. Bilteni Zavoda za statistiku to pokazuju. Ali, to ne znači da su otvorena nova radna mjesta, već su ljudi prisiljeni da se prijave u Poreznu upravu da sami plaćaju doprinose - ističe Arapović.
Drugi primjer koji dokazuje da u Novalićevoj statistici nema novih radnih mjesta jeste, kako tvrdi Arapović, Vladino izdvajanje 30 do 40 miliona KM iz budžeta za projekt prvog zapošljavanja, gdje je uposleno blizu 6.000 ljudi.
- Predstavljeno je da ti ljude rade u realnom sektoru, a od Vlade dobivaju minimalnu plaću, koja im plaća poreze i doprinose. Ali, ni to nisu nova radna mjesta, jer je to privremenog karaktera. Nastranu što je došlo do velike pobune ljudi koji ovu šansu nisu dobili - kazao je Arapović.
Nigdje u svijetu, dodaje Arapović, aktivne politike zapošljavanja ne idu u smjeru da se iz budžeta daje plaća, već da se pravi povoljnije poslovno okruženje, da se umanjuju porezi, opterećenje na rad, parafiskalni nameti.
On ističe da je CCI tražio sastanak s ljudima iz Porezne uprave i zavoda kako bi se konačno raščistilo pitanje "kako je moguće da Vlada koristi podatke Porezne uprave koji su za 40 posto veći od podataka zavoda".
- Prema najsvježijim podacima koje smo dobili u Poreznoj upravi, već 18 mjeseci svaki mjesec se u FBiH uposli 6.000 ljudi na osnovu ugovora o djelu. Ne smijem tvrditi da i ta brojka spada u Vladinih 27.000 ljudi, ali pouzdano znam da ona ne ulazi u brojku Zavoda za zapošljavanje - kaže Arapović.
Poslanik SDP-a u Državnom parlamentu Saša Magazinović nedavno je od Agencije za rad i zapošljavanje BiH dobio podatke o brisanju te o ponovnom prijavljivanju ljudi na zavode za zapošljavanje, koji ga, kako kaže za "Avaz", navode na zaključak da se "parama iz budžeta stvara prividna zaposlenost".
- U tom cilju su i ove mjere za zapošljavanje. Ti poticaji funkcioniraju tako da se određenoj firmi plati da osobu zaposli privremeno, a da se nakon izvjesnog perioda ta osoba vraća na biro - ističe Magazinović.
Manipulacija brojkama o zaposlenima, koje su iz mjeseca u mjesec sve veće, prema nekim nezavisnim analizama provodi se radi predizbornih obećanja. U tom je smislu nedavno Istraživački centar "Populari" analizirao izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića iz 2014. da će, ako im građani daju dva mandata, otvoriti 100.000 radnih mjesta.
- Prosječna cijena jednog novog radnog mjesta u proizvodnji u BiH iznosi 120.000 eura. Iz ovoga se zaključuje da trošak kreiranja obećanih 100.000 radnih mjesta iznosi 8,4 milijarde eura, dakle oko 17 milijardi KM, za šta trebaju 33 godine – navodi se u ovom istraživanju.
-
izgubljena dusa
#4184 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Znaci od nedelje pocinje pravna drzava
Jesu li ovo pomakli jedan dan unaprijed, ili su prolongirali za heftu?
Prethodnoh godina je pocinjalo ponedeljkom
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic ... /161231014
Prethodnoh godina je pocinjalo ponedeljkom
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4185 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
juče je sve usaglašHeno na džumi u carevoj džamiji... Allah dragi da ga nagradi... 
- Logovan
#4186 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Hoće, biće ovako, jedva čekam.izgubljena dusa wrote:Znaci od nedelje pocinje pravna drzava![]()
Prethodnoh godina je pocinjalo ponedeljkom![]()
- vješalica
#4187 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
moraću ovdje staviti ovu nebulozu iz pio/mio naravno uvijek na štetu one kategorije najugroženije i najjadnije u ovoj državi
koji kretenizam,stotinu država u jednoj stotinu običaja,blagdana i besposličarskih besposličara
koji kretenizam,stotinu država u jednoj stotinu običaja,blagdana i besposličarskih besposličara
Isplata penzija za mjesec decembar započet će 7. januara, kazao je glasnogovornik Federalnog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje Tomislav Kvesić.
On je kazao kako se isplata mogla započeti i 6. januara, ali da je taj dan katolički blagdan Sveta tri kralja, te je taj dan u jednom dijelu Federacije BiH neradni dan.
"Isplatu smo mogli započeti 6. sječnja, ali nećemo, jer je taj dan katolički blagdan Sveta tri kralja, i taj je dan u jednom dijelu Federacije BiH neradni dan. Nismo željeli doći u položaj da nas se optuži za diskriminaciju", izjavio je za Fenu glasnogovornik Zavoda Tomislav Kvesić.
Dodao je kako Zavod nije mogao ranije potpisati ugovore s bankama o kreditnom aranžmanu, niti raspolagati sredstvima za isplatu penzija, dok Parlament Federacije BiH ne usvoji financijski plan Zavoda, a što je učinjeno 29. decembra.
"Isplata će započeti 7. siječnja, i preko pošta i preko banaka, jer ćemo dan ranije prebaciti raspoloživa sredstva'', kazao je Kvesić.
- pici
#4188 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Baltazar, Melkior i Gašpar... nek se jebu pemzioneri, mogu čekat svakako su jenom nogom u grobu...HaYa
- badalpur
#4189 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Kakav premijer takva mu i sekretarica
. Ne znam, mozda je do mene ali dolaziti ovako odjevena na posao je meni nepostovanje radnog mjesta, poslodavca, institucije....

- sunceKOtepsija
#4190 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
bas naprotiv 
- JThomas
#4191 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
nije to nepoštivanje institucije, to je ogledalo institucije.
- ultima_palabra
#4192 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
A vidi ti Dilfaša i sekretarice, kontaš ne zna se hljeba najest...
- JThomas
#4193 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
to ih vjerovatno uče na sda akademiji, iskrivi ono malo usta k'o da si šlagiran...
- pici
#4194 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
badalpur wrote:Kakav premijer takva mu i sekretarica. Ne znam, mozda je do mene ali dolaziti ovako odjevena na posao je meni nepostovanje radnog mjesta, poslodavca, institucije....
ja bi ovo jebo
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4195 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
reče Jthomas i zatraži sastanak sa Dilfašem u njegovoj kancelariji.JThomas wrote:nije to nepoštivanje institucije, to je ogledalo institucije.
Ali Premijer je zauzet trenutno...
Neka, neka, sačekaću ja
- pici
#4196 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
fadilje seoska varalice... umoĆil se šHa

fadilje imal bujruma

fadilje imal bujruma
- commendatore
#4197 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
jez dobra cka nea sta
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4198 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
i kažu Fadil levat...nema pojma itd.
hajte ne serte ako boga znate
Fadil prof.dr. Tito.
hajte ne serte ako boga znate
- General War
#4199 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Odnekle mi je poznata...pici wrote:badalpur wrote:Kakav premijer takva mu i sekretarica. Ne znam, mozda je do mene ali dolaziti ovako odjevena na posao je meni nepostovanje radnog mjesta, poslodavca, institucije....
ja bi ovo jebo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4200 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
da nije neka milfa sa Montanine teme