Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
cyprus wrote:Ne znam, nisam gledao video... Čim sam vidio naša slova, ukinuo sam... Tako da i ne znam koja je poenta, ali mogu pretpostavit...
Previše ti nešto pretpostavljaš
Pa i ovo je neka vrsta dokumentarca i edukativnog materijala. Za šta treba praviti titlove za smećarsku holivudsku produkciju kojom se još dodatno ispire mozak i onako sluđenom narodu u globalu.
Postojanje duplih aršina kad su muslimani u pitanju je postalo normalna stvar. Ismijavanje muslimana i njihovih vrijednosti je neupitna sloboda govora a ismijavanje ili kritikovanje jevreja, čak zbog zločina nad Palestincima na očigled cijelog čovječanstva, je ANTISEMITIZAM
cyprus wrote:Ne znam, nisam gledao video... Čim sam vidio naša slova, ukinuo sam... Tako da i ne znam koja je poenta, ali mogu pretpostavit...
Previše ti nešto pretpostavljaš
Pa i ovo je neka vrsta dokumentarca i edukativnog materijala. Za šta treba praviti titlove za smećarsku holivudsku produkciju kojom se još dodatno ispire mozak i onako sluđenom narodu u globalu.
Postojanje duplih aršina kad su muslimani u pitanju je postalo normalna stvar. Ismijavanje muslimana i njihovih vrijednosti je neupitna sloboda govora a ismijavanje ili kritikovanje jevreja, čak zbog zločina nad Palestincima na očigled cijelog čovječanstva, je ANTISEMITIZAM
Evo odgledah video ipak... Dobro, dupli aršini donekle... A odnekle, nije baš isto ismijavati nečiju religiju i nečije stradanje... Ja se recimo protivim i jednom i drugom, ali nije baš da se može dovesti u istu ravan...
Međutim, dupli aršini ne postoje samo u Francuskoj ili na zapadu... Islamski svijet je također pun duplih aršina... Cijeli svijet je na kraju krajeva pun duplih aršina...
direktni wrote:Sloboda govora DA, govor mržnje NE, ali ni jedno ni drugo ne smije biti razlog za ubistva i još ta ubistva pripisivati uz cijelu religiju-vjeru. Da li bi zbog Hitlera, Musolinija, zemalja koje su kolonizirale pola svijeta i protom ubile više stotina miliona neistomišljenika, uz ta sva zlodjela trebali pripisati i religiju? Npr. Krišćanski terorizam?
Sve mora imati svoje granice, jer život bez granica je anarhija, a to nikome ne bi trebao biti cilj. Ili se možda varam?
a ima i wikipedija ...
"Hitler nije tolerirao protivnike niti kritičare i zatvorio je i ubio mnogo katoličkih i protestantskih svećenika i biskupa. Tijekom svog režima Hitler i nacisti pokušali su stvoriti dvije nove religije: jednu koja bi bila zasnovana na principima kršćanstva a druga koja bi bila zasnovana na misticizmu. Prva kršćanska sekta nazvana Njemački kršćani bila je religija u kojoj su ultra nacionalisti pokušali stvoriti novo kršćanstvo u kojem je Isus Krist bio zamijenjen Hitlerom, ili ga barem proglasiti za novog proroka. U ovoj novoj crkvi samo su Nijemci mogli biti članovi.
Druga religija koja je bila dominantna među nacističkim vođama bila je religija koja je bila zasnovana na misticizmu oko prirode i oko njemačkog naroda. Ova vjerovanja bila su snažna u grupama kao SS i SA. Hitler i nacisti su potpisali konkordat s Rimom, ali kroz svoj režim Hitler je na svaki mogući način pokušavao suziti moć Crkvi, zbog toga što je ona imala veliki utjecaj u Njemačkoj. Nakon neuspjelog pokušaja atentata na Hitlera 1943. u kojem su sudjelovali članovi ispovjedajuće crkve (ime jedne protestantske organizacije), Hitler je naredio da se uhite mnogi protestanti, većinom luteranski svećenici."
direktni wrote:Što je pisac hotio rijet? Pa zar i Boko Haram, ISIL, ETA, IRA nije ubijala-ubija ljude iz sopstvene religije, ali niko to nije pripisivao vjeri. Ne možeš reći islamski terorizam, jer na taj način vrijeđaš mene, to je govor mržnje, a ja nisam terorista, jer teroristi nemaju vjeru i naciju, jer je njihova vjera i nacija teror.
Da li se protiviš sadržaju ove ploče na Vijećnici?
direktni wrote:Sloboda govora DA, govor mržnje NE, ali ni jedno ni drugo ne smije biti razlog za ubistva i još ta ubistva pripisivati uz cijelu religiju-vjeru. Da li bi zbog Hitlera, Musolinija, zemalja koje su kolonizirale pola svijeta i protom ubile više stotina miliona neistomišljenika, uz ta sva zlodjela trebali pripisati i religiju? Npr. Krišćanski terorizam?
Sve mora imati svoje granice, jer život bez granica je anarhija, a to nikome ne bi trebao biti cilj. Ili se možda varam?
a ima i wikipedija ...
"Hitler nije tolerirao protivnike niti kritičare i zatvorio je i ubio mnogo katoličkih i protestantskih svećenika i biskupa. Tijekom svog režima Hitler i nacisti pokušali su stvoriti dvije nove religije: jednu koja bi bila zasnovana na principima kršćanstva a druga koja bi bila zasnovana na misticizmu. Prva kršćanska sekta nazvana Njemački kršćani bila je religija u kojoj su ultra nacionalisti pokušali stvoriti novo kršćanstvo u kojem je Isus Krist bio zamijenjen Hitlerom, ili ga barem proglasiti za novog proroka. U ovoj novoj crkvi samo su Nijemci mogli biti članovi.
Druga religija koja je bila dominantna među nacističkim vođama bila je religija koja je bila zasnovana na misticizmu oko prirode i oko njemačkog naroda. Ova vjerovanja bila su snažna u grupama kao SS i SA. Hitler i nacisti su potpisali konkordat s Rimom, ali kroz svoj režim Hitler je na svaki mogući način pokušavao suziti moć Crkvi, zbog toga što je ona imala veliki utjecaj u Njemačkoj. Nakon neuspjelog pokušaja atentata na Hitlera 1943. u kojem su sudjelovali članovi ispovjedajuće crkve (ime jedne protestantske organizacije), Hitler je naredio da se uhite mnogi protestanti, većinom luteranski svećenici."
Što je pisac hotio rijet? Pa zar i Boko Haram, ISIL, ETA, IRA nije ubijala-ubija ljude iz sopstvene religije, ali niko to nije pripisivao vjeri. Ne možeš reći islamski terorizam, jer na taj način vrijeđaš mene, to je govor mržnje, a ja nisam terorista, jer teroristi nemaju vjeru i naciju, jer je njihova vjera i nacija teror.
Sve bi to bilo lijepo i fino i odmah bi te podržao da se međutim počinioci navedenih zločina ne pozivaju na vjeru na Islam, njihovo opravdanje ćeš naći u vjeri, njihov motiv opet u vjeri, poziv i razlog opet u vjeri. Sve navedeno oni sami iskazuju niko im to ne stavlja u usta. Da se navedeni pozivaju na neke političke razloge, da u tome pronalaze motiv i opravdanje tada bi taj argumenat stajao ovako i ti i ja kao mulimani moramo nositi stigmu terora ako nam smeta postavimo sebi pitanje šta uraditi protiv ljudi koji čine ta djela a ne prozivati druge ili ih napadati što samo ponavljaju što ti ljudi sami o sebi tvrde.
Lako je uvijek tražiti od drugih nešto u ovom slučaju ako se želimo rješiti te stigme bojim se da mi kao muslimani prvi moramo nešto po tom pitanuu da poduzmemeo. Ako nam smeta nemoj da opravdavamo te ljude da ih stavljamo u zaštitu ili da djela za koja oni ček preuzmu odgovornost trpamo drugim. Na nama je na kraju sve, na nama je kako će nas ljudi gledati i da li će uočiti razliku a da bi je uočili moraju vidjeti djela. Na potezu u nas konkretno je naša država a mi kao građani i birači možemo samo tražiti i zahtjevati od odgovornih procesuiranje i obračun sa istim
U čemu je problem s novom karikaturom na naslovnici ?
Po čemu su vrli kofol vjernici zaključili da se radi o Poslaniku ? To nigdje ne piše. Ne može svaki bradati čovjek sa turbanom biti poslanik.
To što je klix cenzurisao tu naslovnicu dovoljno govori o tome da ovo društvo ječi pod stegom straha radikalnih selefijskih krugova. Onaj ko ne bude igrao po njihovom, završit će kao imam Beganović.
direktni wrote:Što je pisac hotio rijet? Pa zar i Boko Haram, ISIL, ETA, IRA nije ubijala-ubija ljude iz sopstvene religije, ali niko to nije pripisivao vjeri. Ne možeš reći islamski terorizam, jer na taj način vrijeđaš mene, to je govor mržnje, a ja nisam terorista, jer teroristi nemaju vjeru i naciju, jer je njihova vjera i nacija teror.
Da li se protiviš sadržaju ove ploče na Vijećnici?
Da!
Trebalo bi da piše: Na ovom mjestu su pripadnici agresorske vojske zajedno sa domaćim izdajnicima ....
It_is_a_Leclerc wrote:U čemu je problem s novom karikaturom na naslovnici ?
Po čemu su vrli kofol vjernici zaključili da se radi o Poslaniku ? To nigdje ne piše. Ne može svaki bradati čovjek sa turbanom biti poslanik.
To što je klix cenzurisao tu naslovnicu dovoljno govori o tome da ovo društvo ječi pod stegom straha radikalnih selefijskih krugova. Onaj ko ne bude igrao po njihovom, završit će kao imam Beganović.
kad neko shvati kako shvati i kad uradi ono sto uradi onda nek umjetnik objasni sta je mislio ili nije mislio.... ko trazi taj i nadje
Nisu to "ko fol vjernici" zakljucili nego oni sami kazu:
Ako je istina, mislim da je poruka i gesta karikature i više nego jasna : Niste nas uspjeli uplašiti.
Pa nek' ubijaju opet, ako smiju, hoće i misle da time mogu pobijediti univerzalne slobode.
Ako je istina, mislim da je poruka i gesta karikature i više nego jasna : Niste nas uspjeli uplašiti.
Pa nek' ubijaju opet, ako smiju, hoće i misle da time mogu pobijediti univerzalne slobode.
jasta je... poruka je "ajmo ispaliti 1.000.000 budala po 3€ na budalu za komad papira ,koji ne vrijedi ni 1/30toga"... kad se vec sami nude
na jednom broju ce zaraditi vise love nego za sve godine izdavanja... covjek bi ocekivao da bar 10% (ako ne vec citav) prihod ode za Amnesty ili slicnu organizaciju...
ili da je citav tiraz besplatan (svakako su dobili financiranje)....... krvav novac
Last edited by Walther on 13/01/2015 12:53, edited 1 time in total.
Pa ova urednica marokanskog porijekla je to potvrdila.
Ne znam, ali mene ovo poturanje marokanke islamske provenijencije (jer vjerovanto nije muslimanka u pravom smislu riječi) da brani novu odvratnu karikaturu poslanika Muhammeda neodoljivo podsjeća na srbe i njihovu instrumentalizaciju Andrića, Kusturice, a u novije vrijeme onog malog Bazdulja i mnogih drugih, za velikosrpstvo.
moke_31 wrote:Ne znam, ali mene ovo poturanje marokanke islamske provenijencije (jer vjerovanto nije muslimanka u pravom smislu riječi) da brani novu odvratnu karikaturu poslanika Muhammeda neodoljivo podsjeća na srbe i njihovu instrumentalizaciju Andrića, Kusturice, a u novije vrijeme onog malog Bazdulja i mnogih drugih, za velikosrpstvo.
moke_31 wrote:Ne znam, ali mene ovo poturanje marokanke islamske provenijencije (jer vjerovanto nije muslimanka u pravom smislu riječi) da brani novu odvratnu karikaturu poslanika Muhammeda neodoljivo podsjeća na srbe i njihovu instrumentalizaciju Andrića, Kusturice, a u novije vrijeme onog malog Bazdulja i mnogih drugih, za velikosrpstvo.
Kakva analogija... ludilo
sigurno su bas nju slucajno stavili... a prije ovoga je opet slucajno uvijek nastupao Luz iako nema blage veze o javnom nastupu (vec sama njegova pojava malko iritira) ... koriste je bas kao sto Srbi koriste Kustu&Co
nove karikature su njegove (bar ona na naslovnici) pa bi covjek ocekivao da se on (opet) javi a ne jedina muslimanka koju su nasli u blizini
zenska, muslimanka, jos ako je gay onda je stvar sasvin slucajno 100% politicki korektna