Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pakica_

#4176 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Naslovnica wrote:
pakica_ wrote:hajde mi samo objasni zasto je sad i ovo smetnja?! po cemu je lik cirkusant?! fakat mi nije jasno...
Zato što je više nego očigledno da lik pravi scene s psima i izvlači korist iz toga.
Prvo se k'o fol on našao da spašava psa iz Miljacke, pa se sada penje na tavan neke ohrndane kuće, sutra će da "spašava" psa kojem je zapela kost u grlu.
Samo nemojte zaboraviti slikanje i novinske članke o tom spasitelju...
Ma dajte, molim vas...
novine nisu pozivane, novine su zvale njega, a slike poskidali sa facebooka.. nemoj majke ti trabunjati o onome o cemu/koga ne poznajes, ne znas.. i vec smo skupa vise puta spasavali pse kojima je zapela kost u grlu.. ti sjedi kuci i komentarisi, mi cemo skakat' po krovovima kuca :kiss:
vješalica

#4177 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

SanskiBiser wrote:
BIHAĆ - Policija u Bihaću podnijela je prekršajnu prijavu protiv S.H. (48), vlasnika psa koji je prije nekoliko dana napao i teško povrijedio trogodišnjeg dječaka Halida Čovića.

"Protiv vlasnika je podnesena prijava zbog nesavjesnog držanja psa, ali i drugih životinja koje posjeduje u svom domaćinstvu. Utvrdili smo da je vlasnik jednostavno pustio psa na ulicu ne vodeći računa o posljedicama, s obzirom na to da je životinja vrlo agresivna", istakao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Inače, ovaj događaj je u Bihaću izazvao veliku pažnju, a građani jednoglasno osuđuju nesavjesnog vlasnika rotvajlera, za kojeg je naknadno utvrđeno da je u još nekoliko navrata nasrtao na građane. Prema riječima očevidaca, prije nego što je napao dječaka i njegovu majku, pas je nasrnuo na mladića koji je spas pronašao bijegom u obližnju ćevabdžinicu, odakle je fotografisao životinju.

Navodno je isti pas prije nekoliko mjeseci napao i povrijedio jednu građanku, te je nakon toga uhvaćen i smješten u Veterinarsku stanicu, odakle ga je naposlijetku izvukao vlasnik, obećavši da će se pobrinuti za njega. Prema pričama koje se mogu čuti u Bihaću, vlasnik je dolazio u azil za napuštene životinje te se interesovao za svoga psa koji je trenutno tamo smješten, ali se nije udostojio posjetiti povrijeđenog dječaka i njegovu majku.

Bišćani kažu da pomenuti S.H. u tom gradu važi za opasnog momka :shock: i da posjeduje još nekoliko agresivnih pasa :shock: . Napadnuti mališan Halid Čović uspješno se oporavlja, a u međuvremenu su mnogi pojedinci i kolektivi na različite načine pomogli majci i sinu koji žive u teškim socijalnim uslovima.
Samo prekršajna :-x :-x :-x
a ovi rketeni iz veterniarskih isto ko kod nas,čuj obećao im...hahah na nivou komunikacije sa debilima
Oligarh

#4178 Re: Problem pasa lutalica

Post by Oligarh »

Opet se D.Trust marketinškom kampanjom sa kriminaliziranim loklanim moćnicima kao što je Z.Petrović trudi da marketinškim kampanjama prikaže stanje na totalno pogrešan način. Kakvi, do vraga, vlasnički psi na ulicama. Kod mene, u srcu Starog grada ljudi se jednostavno ne smiju više kretati pojedinim ulicama. Djece nema više da se igraju na ulicama koji su psi preuzeli. Nema dječije graje više, nema sankanja, kao da je zona sumraka.
Još kada vidim ove sociopate tipa ovog kaskadera gore kako se slikaju, valjda za kolajnu zlatnu, u svojim "herojskim" podvizima, dođe mi da ih odem sve našamarati, bez da im dozvolim da glas puste dok ih zlostavljam. Djeca nam ne smiju da se igraju vani, pa toga nema ni u Zimbabveu!
vješalica

#4179 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

Tzv.napusteni vlasnicki psi. Verbalni teror pascofilki i njihovih sljedbenika. Ne znam kako mogu dokazati tu svoju tvrdnju.
pakica_

#4180 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

vješalica wrote:Tzv.napusteni vlasnicki psi. Verbalni teror pascofilki i njihovih sljedbenika. Ne znam kako mogu dokazati tu svoju tvrdnju.
hajd sa mnom u pon. na posao, pokazem ti 4 vlasnicka napustena psa.. pa onda poslije posla sa mnom krug po gradu, sve ti pokazem gdje ima koji vlasnicki napusteni pas.. ne moras izlaziti iz auta da te neko ne bi ujeo :-) ali samo da ti pokazem da ih ima- MORE!
ako ne vjerujes meni, vjeruj svojim ocima
Hajvan

#4181 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajvan »

rip psi lutalice.
rip dog trust.
drug_profi

#4182 Re: Problem pasa lutalica

Post by drug_profi »

Hajvan wrote:rip psi lutalice.
rip dog trust.
O cemu to ti? Jel ima nesto novo?
Maharadza

#4183 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

pakica_ wrote:
vješalica wrote:Tzv.napusteni vlasnicki psi. Verbalni teror pascofilki i njihovih sljedbenika. Ne znam kako mogu dokazati tu svoju tvrdnju.
hajd sa mnom u pon. na posao, pokazem ti 4 vlasnicka napustena psa.. pa onda poslije posla sa mnom krug po gradu, sve ti pokazem gdje ima koji vlasnicki napusteni pas.. ne moras izlaziti iz auta da te neko ne bi ujeo :-) ali samo da ti pokazem da ih ima- MORE!
Hajde ako si iskrena molim te definiši to "more" u procentima? Može i gruba procjena!
kakaljin

#4184 Re: Problem pasa lutalica

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:
pakica_ wrote:
Hajde ako si iskrena molim te definiši to "more" u procentima? Može i gruba procjena!

Da i mene interesuje procenat odnosa vlasnickih rasnih pasa u odnosu na lutalice i mjesance koji su nastali na ulici.

Vjerovatno taj podatak ima dog trust cim je ovu akciju pokrenuo i zna da je mali procenat napustenih vlasnickih pasa pa da kazu da su na ulici vecinom rasni vlasnicki psi.
madridist

#4185 Re: Problem pasa lutalica

Post by madridist »

Koga briga jel ker vlasnicki,napusten ili je pao sa Marsa ,njemu nije mjesto na ulici bez brnjice i nadzora vlasnika sve i da se radi o portugalskom vodenom psu Baracka Obame.
Bambi_na_kofeinu

#4186 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

Opet, na stranu što mislim da se stvar mora riješiti tako što će se psi pokupiti u azil na određeno razumno vrijeme, ako se neki udomi dobro i jeste ako se ne udomi eutanazija i ćao.
Nesavjesne vlasnike brutalno kažnjavati i prijavljivati.
Sve drugo je mlaćenje prazne slame i dovelo nas je do gomile novih pasa (toliko o sterilizaciji) što je i sigurnosni i zdravstveni i svakakav problem.
Jer nije nikakvo rješenje to što će neko naokolo otimati pse šintorima, vraćati ih na ulicu, sporadično hraniti i prepustiti i ljude i te pse sudbini.

Ali majka mu stara u čemu je problem sa spašavanjem psa ispod ruševina?
Šta bi to bilo ko od vas uradio da čuje cvilež povrijeđene životinje koju može spasiti...rekli bi fuck it, krepaj u mukama?
U čemu je problem sa fotkama tog spašavanja?
Djeca nam naokolo lajkuju sise i guzice, dijele klipove ramiza zmaja, slikaju sadržaj tanjira i postavljaju onlajn ali je problem u fotkama ljudi koji spašavaju životinju?
ernestalic

#4187 Re: Problem pasa lutalica

Post by ernestalic »

pakica_ wrote:
Zašto ti Pakice Nejra zajedno sa tom lopužom Fahrudinom Bravo ne odeš malo u Republiku Srpsku. Tamo su brate psi lutalice mnogo, mnogo ugroženije. U Bratuncu su prije nekoliko sedmica 250 lutalica eutanazijom poslali na onaj svijet. Kažu da nemaju para za azile, jedva su "skrpili" i za eutanaziju. To je samo jedna od mnogobrojnih sličnih akcija u Republici Srpskoj. To je sasvim normalno jer svaka normalna vlast će zaštiti svoje građane. Također, podsjeti tvoje zaštitnike iz Dogs Trusta da Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja važi na cijelom području BiH. Nikako ih nema u Republici Srpskoj!!! ZAŠTO !!! Evo, ja ću ti reći: Jedino glupim Bošnjacima mogu prodavati fore o sterilizacijama i kastracijama, jedino u Sarajevu mogu vozikati skupe džipove i hraniti se po skupim restoranima zahvaljujući biznisu sa psima. A ti si Pakice luda, luda si brate drastično. Poremećena si uma, ali ovdje takvi kao ti hodaju slobodno baš kao i peksinave, opasne džukele.
Stjui

#4188 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

ernestalic wrote: Zašto ti Pakice Nejra zajedno sa tom lopužom Fahrudinom Bravo ne odeš malo u Republiku Srpsku. Tamo su brate psi lutalice mnogo, mnogo ugroženije. U Bratuncu su prije nekoliko sedmica 250 lutalica eutanazijom poslali na onaj svijet. Kažu da nemaju para za azile, jedva su "skrpili" i za eutanaziju.
ne kaže se đaba "dobri bošnjo".qlinac bi im ovo prolazilo kod srba i hrvata.a i što bi išli do bratunca,kad zahvaljujući njima i ostalim saboterima svakog rješenja za tu paščad,treba samo sići pred zgradu.onda se uslikaš,opet se popneš u stan i objaviš na fb sliku neke ofucane škevrije,a ispod slike u opisu "hir iz pujdo,hir iz maj pejpal"...
Naslovnica

#4189 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Dogs Trust aktivisti su u Sarajevu (ili bolje da kažem u kantonima sa bošnjačkom većinom) napravili odličan biznis za sebe, a pod pokroviteljstvom ambasade Velike Britanije i naših kantonalnih vlasti.
Njima očito ne odgovara da se u zakonu izmijeni da pas u azilu može provesti samo određeno vrijeme, nakon čega biva eutaniziran.
Njima očito odgovara na se psi "sterilišu" i vraćaju na ulicu.
Njima ovakvo stanje sa čoporima pasa po ulicama odgovara.
Pa ljudi moji, kada odem u neki grad gdje nema ovih Dog Trust kriminalaca i njihovih pomagača, pa naprosto ne mogu da vjerujem koliko ulice normalnije izgledaju bez čopora pasa, bez rastrganih kesa smeća, bez psećih govana na svakom koraku, bez straha da djeca mogu slobodno da se igraju u parku.
Zaista je ovaj narod doveden u stanje apsurda i ne znam šta treba da se desi da bi Bošnji došlo iz guzice u glavu, da zaćera sve ove bjelosvjetske ublehaše i probisvjete tamo gdje im je i mjesto i da uradi ono što treba da se uradi.
Naslovnica

#4190 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

A ova je poseban slučaj...

Sandra Kenda Husejnović sinoć, vet. klinika..moja djeca moraju da jedu .. sa njima sam svaki dan , ja im dajem hranu , kuham ......
Image
Forsaken

#4191 Re: Problem pasa lutalica

Post by Forsaken »

Stjui wrote:
ernestalic wrote: Zašto ti Pakice Nejra zajedno sa tom lopužom Fahrudinom Bravo ne odeš malo u Republiku Srpsku. Tamo su brate psi lutalice mnogo, mnogo ugroženije. U Bratuncu su prije nekoliko sedmica 250 lutalica eutanazijom poslali na onaj svijet. Kažu da nemaju para za azile, jedva su "skrpili" i za eutanaziju.
ne kaže se đaba "dobri bošnjo".qlinac bi im ovo prolazilo kod srba i hrvata.a i što bi išli do bratunca,kad zahvaljujući njima i ostalim saboterima svakog rješenja za tu paščad,treba samo sići pred zgradu.onda se uslikaš,opet se popneš u stan i objaviš na fb sliku neke ofucane škevrije,a ispod slike u opisu "hir iz pujdo,hir iz maj pejpal"...
:thumbup:
Maharadza

#4192 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

ernestalic wrote:
pakica_ wrote:
Zašto ti Pakice Nejra zajedno sa tom lopužom Fahrudinom Bravo ne odeš malo u Republiku Srpsku. Tamo su brate psi lutalice mnogo, mnogo ugroženije. U Bratuncu su prije nekoliko sedmica 250 lutalica eutanazijom poslali na onaj svijet. Kažu da nemaju para za azile, jedva su "skrpili" i za eutanaziju. To je samo jedna od mnogobrojnih sličnih akcija u Republici Srpskoj. To je sasvim normalno jer svaka normalna vlast će zaštiti svoje građane. Također, podsjeti tvoje zaštitnike iz Dogs Trusta da Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja važi na cijelom području BiH. Nikako ih nema u Republici Srpskoj!!! ZAŠTO !!! Evo, ja ću ti reći: Jedino glupim Bošnjacima mogu prodavati fore o sterilizacijama i kastracijama, jedino u Sarajevu mogu vozikati skupe džipove i hraniti se po skupim restoranima zahvaljujući biznisu sa psima. A ti si Pakice luda, luda si brate drastično. Poremećena si uma, ali ovdje takvi kao ti hodaju slobodno baš kao i peksinave, opasne džukele.
Jedan je preCednik - terminator džukela i paypal terorista!!! :skoljka:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4193 Re: Problem pasa lutalica

Post by japin_mutapi »

ovo ko iz dilan doga da je ispalo
još kad je magla
nelle_tz

#4194 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

"OVAKO IZGLEDA U BABINOJ RIJECI,ŠETALIŠTE ZA PENZIONERE I DRUGE GRAĐANE,PARKOVI GDJE SE DJECA IGRAJU,ALI KAO ŠTO VIDITE PO 20-TAK PAŠČADI I NJIHOVIH DEBILA ŠETAJU,NAPADAJU,OSTAVLJAJU IZMET PO LIVADi..."
https://www.facebook.com/video.php?v=90 ... =2&theater
avetinja

#4195 Re: Problem pasa lutalica

Post by avetinja »

Najveća đubrad su vlasnici koji puste svoje pse. Nije pas igračka da ga uzmeš, pa baciš kada hoćeš. Ako si se već odlučio na kupovinu, onda ga trpi do kraja života, a ne izbacivati na ulicu. Prvo što kućni psi se ne mogu snaći na ulici, a drugo što praviš veliki grijeh. U drugu grupu ološa spadaju aktivisti koji daju sebi pravo da tuku šintore koji rade svoj posao, i zalažu se da psi okupiraju čitav grad. Ako ne daš da se makne sa ulice, onda ga nosi kući. Pokaži svoju humanost i ljubav prema životinjama.
vješalica

#4196 Re: Problem pasa lutalica

Post by vješalica »

eee gledam na geographic kanalu šta uraditi ako vas napadne čopor paščadije i sad laju na biciklistu njih 10-tak,uglavnom one fore oko sklupčavanja i bježanja nipošto nisu pametne,osim jedne a to je biti agresivan prema njima...samo kad se sjetim njihove propale propagande i letaka zatupljivanja ljudi :D

http://www.avaz.ba/clanak/160583/copori ... a-malisana
5 0 5

#4197 Re: Problem pasa lutalica

Post by 5 0 5 »

vješalica wrote:eee gledam na geographic kanalu šta uraditi ako vas napadne čopor paščadije i sad laju na biciklistu njih 10-tak,uglavnom one fore oko sklupčavanja i bježanja nipošto nisu pametne,osim jedne a to je biti agresivan prema njima...samo kad se sjetim njihove propale propagande i letaka zatupljivanja ljudi :D

[url]http://www.avaz.ba/clanak/160583/copori ... a-malisana[/url
najbolje ovako

Stjui

#4198 Re: Problem pasa lutalica

Post by Stjui »

5 0 5 wrote: najbolje ovako

:lol:
Forsaken

#4199 Re: Problem pasa lutalica

Post by Forsaken »

http://radiosarajevo.ba/novost/178929/p ... u-vogosci-
U centru sarajevske općine Vogošća, ispred vrtića 'Trešnjica', čopor pasa napao je jučer ujutro učiteljicu koja je došla na posao. Sa njom je bila i njena djevojčica, piše agencija Patria.

Ogorčeni roditelji najavili su proteste ukoliko vlasti hitno ne uklone napuštene pse sa sarajevskih ulica, a naročito ispred škola i vrtića.

"Naša kolegica i njena djevojčica su u šoku. Prestravljene su. Svi smo zabrinuti, jer psi skoro svaki dan napadnu nekoga od naših uposlenika ili roditelja. Samo je dragi Bog htio da jučer ne dođe do veće tragedije. Vlasti moraju pse ukloniti iz naših dvorišta, ovo je prevršilo svaku mjeru", kazala je za agenciju Patria jedna od učiteljica iz vrtića Trešnjica.

Nisu samo ugrizi agresivnih pasa prijetnja mališanima, njihovim roditeljima i odgajateljima. Profesorica sa Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Almedina Zuko ranije je upozorila za agenciju Patria da su dvorišta vrtića u Sarajevu, kao i druge javne površine u gradu, zbog pasa lutalica zaražene raznim vrstama parazita.

"Najprisutniji je parazit „Toxocara canis“, koji kod djece izaziva kožna, ali i neka druga oboljenja. Drugi je „Echinococcus granulosus“ - najčešći uzročnik pojave cisti kod čovjeka", upozorila je profesorica Zuko.

Roditelji su najavili da će u narednih nekoliko dana održati sastanak, na kojem će dogovoriti dalje korake kako da svoju djecu i njihove odgajatelje zaštite od napuštenih pasa.
Pozivaju sve roditelje čija djeca idu u sarajevske vrtiće da im se pridruže. Od vlasti će tražiti hitno uklanjanje napuštenih pasa sa ulica, piše NAP.
BIONA

#4200 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

Hoce, hoce, bice protesta kao i do sada sto su svi najavljivali. Digla se i kuka i motika ko fol i opet nista :roll:
Locked