Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ned071

#4176 Re: Automobilizam - All about

Post by Ned071 »

neko vece sasvim slucajno naletim na odlican, pravo blesav australski film. kill me three times. u filmu prekrasna vozilica. malo prosurfam kad oldsmobile! kakva su ameri pravili auta cudo jedno....

Image

evo jos par fotki

Image

Image

link za film https://www.youtube.com/watch?v=5eO3rYcSMCA
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4177 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

jay leno ima takvog...
johntra

#4178 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

Da hoće ovako svuda:
Policija u Prijedoru podnijet će izvještaj protiv Lj.J. (1989.) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi.

Osumnjičeni je jučer, kao službena osoba jedne stanice za utvrđivanje tehničke ispravnosti vozila u Prijedoru, izdao zapisnik o tehničkoj ispravnosti putničkog automobila marke „passat“ kojim je upravljalo M.V. (1993.) iz Prijedora.

Zbog vidne tehničke neispravnosti, policijski službenici su putnički automobil uputili na vanredni tehnički pregled kod druge ovlaštene stanice za utvrđivanje tehničke ispravnosti vozila, te je utvrđeno da je vozilo tehnički neispravno, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.
Bakir1

#4179 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

nije ni isao na taj prvi tehnicki....
nema dokaza da je bio uopste
johntra

#4180 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

koliko ih tako zaista sad može proći tehnički, a da nikako ne dođu? a kamere, folovi, golovi?
Bakir1

#4181 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

nema to u rs-u, nema modaliteta za provjeru, a nama su kamere viska znas kako ide ta prica
530i

#4182 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

johntra wrote:koliko ih tako zaista sad može proći tehnički, a da nikako ne dođu? a kamere, folovi, golovi?
Pošalješ drugo, isto i ispravno, auto. Samo je bitno da ti ljudski faktor ne gleda brojeve šasije i motora...
Bakir1

#4183 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

ne moras uopste, posaljes saobracajnu po onome ko ti radi registraciju....
sta ces kad u BL ima vise tehnickih pregleda nego u ZDK
Optimist

#4184 Re: Automobilizam - All about

Post by Optimist »

Jedna drzava a toliko zakona i kurioziteta.
Mada znam licno za dva primjera koji ovdje u BiH voze auta registrovana na SLO tablicama i oba su produzila registracije tako sto su poslali saobracajnu u grad gdje su registrovana. Dakle i kod janeza se moze izbjeci tehnicki.
Bakir1

#4185 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

ne, nego slovenija ima sporazum o priznavanju tehnickih pregleda iz FBiH ;-)
Optimist

#4186 Re: Automobilizam - All about

Post by Optimist »

Jedino onda da lazu o tehnickom. Mada jedno od ova dva vozila ne bi moglo proci ni nas tehnicki jer je imalo razbijenu sajbu a uredno produzena registracija.
Bakir1

#4187 Re: Automobilizam - All about

Post by Bakir1 »

imamo mi slucaj (u firmi) gdje imamo komitenta sa par vozila, slo reg oznake, kod nas rade, bez problema prolazi tehnicki u slo po osnovu nekog sporazuma....
bila je jedna situacija, gdje je pred izmjenu propisa u slo, dosla ekskurzija bas nama na stanicu, gdje je "janez" pitao naseg "muju" koja je tarifa po autu :D
na pare niko nije imun ;-)
citroen xm

#4188 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Ned071 wrote:neko vece sasvim slucajno naletim na odlican, pravo blesav australski film. kill me three times. u filmu prekrasna vozilica. malo prosurfam kad oldsmobile! kakva su ameri pravili auta cudo jedno....

Image

evo jos par fotki

Image

Image

link za film https://www.youtube.com/watch?v=5eO3rYcSMCA
Uh, Toronado. :run: Jedan od mojih vlažnih snova. :-D
Ned071

#4189 Re: Automobilizam - All about

Post by Ned071 »

Dakle nakon sjedista sad su na redu auspusi... Jutros u servisu cekam kad dolazi teta. Zafira. Kaze par dana joj auto bucno. Momci dignu auto... Za par minuta dolazi majstor i pita: otkad vam je ovo? Kaze zena par dana. Kaze majstor lonac. Progorio pita zena. Ne. Skinut gospodjo. Nema nu njega ni gumica ni selni... Nicega... :run: Bogte znao sam za katalizatore ali lonac da skidaju.... Boze sacuvaj
bitanga_sa_otesa

#4190 Re: Automobilizam - All about

pa klosari sve kradu ,jer su kupili aute koje ne mogu sipat ,a kamo li odrzavati....nije auto za fukaru....
Nabucco

#4191 Re: Automobilizam - All about

Post by Nabucco »

Optimist wrote:Jedino onda da lazu o tehnickom. Mada jedno od ova dva vozila ne bi moglo proci ni nas tehnicki jer je imalo razbijenu sajbu a uredno produzena registracija.

I ja sam prošle godine glat prošao sa razbijenom šajbom, doduše bila je sa suvozaceve strane pa prema srednini nekih 30-40cm. Nit mi je ko šta prigovorio nit sam kome šta dao.. :D . Također sam i na granici Crne Gore 3-4 puta prešao sa takvom sajbom. :D
amar1994

#4192 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:Dakle nakon sjedista sad su na redu auspusi... Jutros u servisu cekam kad dolazi teta. Zafira. Kaze par dana joj auto bucno. Momci dignu auto... Za par minuta dolazi majstor i pita: otkad vam je ovo? Kaze zena par dana. Kaze majstor lonac. Progorio pita zena. Ne. Skinut gospodjo. Nema nu njega ni gumica ni selni... Nicega... :run: Bogte znao sam za katalizatore ali lonac da skidaju.... Boze sacuvaj
E svasta,jos samo trebaju pocet nosit vrata,haube,gepeke
gdje mi zivimo jbte :angry:
Ned071

#4193 Re: Automobilizam - All about

Post by Ned071 »

Tacno... Pa za majstora s dizalicom je to posao od 15-20 minuta...
O'zone
Globalni moderator

#4194 Re: Automobilizam - All about

Post by O'zone »

amar1994 wrote:
Ned071 wrote:Dakle nakon sjedista sad su na redu auspusi... Jutros u servisu cekam kad dolazi teta. Zafira. Kaze par dana joj auto bucno. Momci dignu auto... Za par minuta dolazi majstor i pita: otkad vam je ovo? Kaze zena par dana. Kaze majstor lonac. Progorio pita zena. Ne. Skinut gospodjo. Nema nu njega ni gumica ni selni... Nicega... :run: Bogte znao sam za katalizatore ali lonac da skidaju.... Boze sacuvaj
E svasta,jos samo trebaju pocet nosit vrata,haube,gepeke
gdje mi zivimo jbte :angry:
To je već odavno na djelu. Ne mogu da nadjem članak kad je ocerupan onaj Passat iza Peppersa u Kovacicima. Poskidali ljudi sta im je trebalo farovi, hauba, branik i još nekih dzidza. Pa onda kradje akumulatora, alu felgi, bušenje rezervora ( meni odradili). Zato ja plaćam garažu a ni tamo nije siguran jer se sjetima kad su prije par godina čovjeku čini mi se na Podhrastovima ocerupali Bengu peticu još bio parkiran u garaži u dvorištu kuće. Sta da se radi? Ništa jbga nadaj se da neće tebe potrefit i to je to.
ranger

#4195 Re: Automobilizam - All about

Post by ranger »

mali doprinos na tu temu...
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130321149

meni bošnjaci odradili onaj nekakav spojlercic (vrijednost na piku 100tinjak KM) dok sam bio na poslu, u sred dana... zastita ne postoji, bas ko sto rece moli se da te ne strefi... il sam poskidaj karambolke maglenke, spojlere, alu felge, stopke i retrovizore...
bitanga_sa_otesa

#4196 Re: Automobilizam - All about

sad neki cuner ima natjuniran auto sa spojlerom....
tempuser

#4197 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

Lik je kupio novog Golfa 3 i odselio vani, stan izdao, a auto gurnuo u garazu. To je zajednicka garaza gdje svako ima svoj box ogradjen mrezom i vratima, a u garazu se moze uci na glavna vrata za aute ali i iz svakog haustora tako da svako na prevaru na interfonu moze uci i kad udjes svakog ko ulazi mozes custi na kilometar. Auto je stajao par god netaknut, toliko je prasine bilo na njemu da mu se nije vidjela boja, a onda su ga se dohvatili. U nekoliko mjeseci su ga tako sistematski opuhali da su ostali samo skoljka sa vratima i ljepljenim sajbama i blok motora i vjerovatno nesto dijelova na podu auta koje nisu mogli skinuti kad su mu puhnoli tockove. Sacekas noc i imas sav rahatluk, imas svjetlo, uticnoicu, ne puse, ne pada, nije hladno, imas vremena da se sakrijes, a dijelove ko gospodin izneses kroz haustor na drugom kraju zgrade.
amar1994

#4198 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

bitanga_sa_otesa wrote:sad neki cuner ima natjuniran auto sa spojlerom....
:lol:
johntra

#4199 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

Pa i golmanu Želje Antoloviću su BMW-a e60 odvukli, pa ga očerupali...valjda nije bilo zainteresovanih za kupovinu čitavog auta...
johntra

#4200 Re: Automobilizam - All about

Post by johntra »

Post Reply