Aman čovječe, jedan poziv i znaš sve - KLIKNI!htcxone wrote:ima li neko info
kakva je pprohodnost do srebrenice i do olova kada se ide iz sarajeva!
HITNO!
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- Challenger__
#4176 Re: Poplave u cijeloj BiH
-
Mutivoda
#4177 Re: Poplave u cijeloj BiH
Imaš ovdje stanje na putevima danas, ne znam je l' ti može pomoći
http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=111
http://bihamk.ba/index.php?option=com_c ... Itemid=111
-
co211
#4178 Re: Poplave u cijeloj BiH
Stanje na putevima:
Zbog poplava, odrona ili potonuća kolovoza, zatvoreni su putni pravci:
M-4 Doboj-Lukavac
M-18 Tuzla-Bijeljina
M-16 Jajce-Banja Luka
M-15 Prijedor-Sanski Most
M.4 Prijedor -Bosanski Novi
M-4 Teslić-Kotor Varoš-Čelinac
M-16 Banja Luka-Klašnice (Glamočani)
M-16.1 Klašnice-Prnjavor
Obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima:
R-411 Banja Luka-Čađavica
R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu)
R-415 Jezero-Šipovo (u mjestu Duljci)
R-407a Ključ-Sanica
R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo, Olovo-Han Pijesak (u mjestu Pjenovac),
R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj,
R-460 Gračanica-Srnice
R-465-a Doboj-Modriča u mjestu Potočani,
Iz Sarajeva za Tuzlu saobraća se preko Olova, Kladnja, Živinica i Dubrava.
Iz Brčkog su svi putevi neprohodni, osim izlaz na granični prijelaz.
Na dionici M-19.2 Kladanj-Vlasenica (u mjestu Ravne) saobraća se otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na dionici M-5 Ključ-Mrkonjić Grad saobraća se jednom trakom.
Na dionici M-18 Srednje-Olovo (u Čevljanovićima) zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
Magistralni put M-17 Zenica-Maglaj je jutros prohodan, ali se saobraća otežano. Iz Maglaja prema Doboju je zatvoreno. Prohodan je i putni pravac Karuše-Jelah-Tešanj.
Na dionici M-5 Vitez-Travnik (u mjestu Dolac na Lašvi) saobraćaj putničkih vozila se odvija obilaznicom preko Guča Gore dok se magistralnim putem propuštaju autobusi i teretna vozila.
Na dionici magistralnog puta M-18 Bogatići-Trnovo mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, jednom trakom.
Otežano, jednom trakom-zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na dionici M-18 Brod na Drini-Miljevina (u mjestu Kuta).
Zbog radova u Hrvatskoj, do 19.05. obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na GP Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica - GP Vinjani Donji, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.
Zbog poplava, odrona ili potonuća kolovoza, zatvoreni su putni pravci:
M-4 Doboj-Lukavac
M-18 Tuzla-Bijeljina
M-16 Jajce-Banja Luka
M-15 Prijedor-Sanski Most
M.4 Prijedor -Bosanski Novi
M-4 Teslić-Kotor Varoš-Čelinac
M-16 Banja Luka-Klašnice (Glamočani)
M-16.1 Klašnice-Prnjavor
Obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima:
R-411 Banja Luka-Čađavica
R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu)
R-415 Jezero-Šipovo (u mjestu Duljci)
R-407a Ključ-Sanica
R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo, Olovo-Han Pijesak (u mjestu Pjenovac),
R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj,
R-460 Gračanica-Srnice
R-465-a Doboj-Modriča u mjestu Potočani,
Iz Sarajeva za Tuzlu saobraća se preko Olova, Kladnja, Živinica i Dubrava.
Iz Brčkog su svi putevi neprohodni, osim izlaz na granični prijelaz.
Na dionici M-19.2 Kladanj-Vlasenica (u mjestu Ravne) saobraća se otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Na dionici M-5 Ključ-Mrkonjić Grad saobraća se jednom trakom.
Na dionici M-18 Srednje-Olovo (u Čevljanovićima) zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
Magistralni put M-17 Zenica-Maglaj je jutros prohodan, ali se saobraća otežano. Iz Maglaja prema Doboju je zatvoreno. Prohodan je i putni pravac Karuše-Jelah-Tešanj.
Na dionici M-5 Vitez-Travnik (u mjestu Dolac na Lašvi) saobraćaj putničkih vozila se odvija obilaznicom preko Guča Gore dok se magistralnim putem propuštaju autobusi i teretna vozila.
Na dionici magistralnog puta M-18 Bogatići-Trnovo mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, jednom trakom.
Otežano, jednom trakom-zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na dionici M-18 Brod na Drini-Miljevina (u mjestu Kuta).
Zbog radova u Hrvatskoj, do 19.05. obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na GP Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica - GP Vinjani Donji, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.
-
VjecitiStudent
#4179 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mjerenja u 10h, Sava i dalje raste, 4cm u Županji, 9cm kod Jasenovca.
Vidjećemo koliko će značajan biti ovaj porast kod Jasenovca uzrokovan porastom Une, na nivo Save nizvodno, s obzirom da Vrbas i Bosna padaju.
Vidjećemo koliko će značajan biti ovaj porast kod Jasenovca uzrokovan porastom Une, na nivo Save nizvodno, s obzirom da Vrbas i Bosna padaju.
- CoCoLoCo
#4180 Re: Poplave u cijeloj BiH
ma bilo kakve odjece, djecije pogotovo, moze i ljetne, sad ce za par dana ugrijat a bruka ljudi ostalo bez ikakve odjece, tako da treba i na to mislit, proce ova mazija za par dana, dobro je i majica kratkih rukava stavit.Not My Idea wrote:helikopteri cijelo jutro dovlace ljude
sad ih smjestaju na masinski fakultet
potrebno je sto vise deka, tople odjece, konzervirane hrane, vode, djecije hrane
- htcxone
#4181 Re: Poplave u cijeloj BiH
PA DA MOGU IH DOBITI NEBIH PITAO!Challenger__ wrote:Aman čovječe, jedan poziv i znaš sve - KLIKNI!htcxone wrote:ima li neko info
HITNO!
-
leo karan
#4182 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa budzetlije kod nas rade petkom do 13.00BadCopy wrote:Svabe danas salju pomoc u Srbiju.
Iz bosne im nije dosao zahtijev.
Sada na svabskom dnevniku bilo
Od zla oca od gore matere
orilo gorilo
do ponedjeljka u 9 moze zemlja propast, ono nece nista uradit, ako i tad.
Dokaz su ti i Javni servisi (uhljebljenje)
Vidis da ne rade nista.
-
Drinski
#4183 Re: Poplave u cijeloj BiH
ma nabijem vas i sa budzetlijama.leo karan wrote:Pa budzetlije kod nas rade petkom do 13.00BadCopy wrote:Svabe danas salju pomoc u Srbiju.
Iz bosne im nije dosao zahtijev.
Sada na svabskom dnevniku bilo
Od zla oca od gore matere
orilo gorilo
do ponedjeljka u 9 moze zemlja propast, ono nece nista uradit, ako i tad.
Dokaz su ti i Javni servisi (uhljebljenje)
Vidis da ne rade nista.
cz ne rukovode drzavni sluzbenici, nego oni koje građani svake 4 godine na otvorenim slobodnim demokratkim izborima biraju da vode njih i njihove porodice.
- Challenger__
#4184 Re: Poplave u cijeloj BiH
Onda ovako: do Srebrenice iz Sarajeva preko Romanije (Sokolac, H. Pijesak, Vlasenica, Konjević Polje, Bratunac, Srebrenica) može, a za Olovo ne znam.htcxone wrote:PA DA MOGU IH DOBITI NEBIH PITAO!Challenger__ wrote:Aman čovječe, jedan poziv i znaš sve - KLIKNI!htcxone wrote:ima li neko info
HITNO!
Last edited by Challenger__ on 17/05/2014 10:26, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#4185 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ili nek uplati Crvenom krstu ili nek čeka.co211 wrote:Amina je preko gofundme skupila više od 25 000 dolara za ugrožene. Samo da ih uputi na pravu adresu a ne nekim ublehama.
Link
-
jahhjer
#4186 Re: Poplave u cijeloj BiH
Svakom politicaru koji poslije svega ovog dodje da skuplja poene treba kamen oko vrata svezati i baciti ga u vodu.
- Not My Idea
#4187 Re: Poplave u cijeloj BiH
jest,al nosit cemo tad ljetnuCoCoLoCo wrote:ma bilo kakve odjece, djecije pogotovo, moze i ljetne, sad ce za par dana ugrijat a bruka ljudi ostalo bez ikakve odjece, tako da treba i na to mislit, proce ova mazija za par dana, dobro je i majica kratkih rukava stavit.Not My Idea wrote:helikopteri cijelo jutro dovlace ljude
potrebno je sto vise deka, tople odjece, konzervirane hrane, vode, djecije hrane
nece oni nigdje, nazalost, bit ce ovdje bog zna dokad
btw, pomoc se moze nosit i u studentski dom
-
5 0 5
#4188 Re: Poplave u cijeloj BiH
molim sve koji koriste twitter da pocnu koristiti hashtag za (one koji nude ili traze) pomoc #poplavepomocbih, a za (one koji nude ili traze) smjestaj #poplavesmjestaj
- CoCoLoCo
#4190 Re: Poplave u cijeloj BiH
ma ja kod sebe u jalijsku mjesnu zajednicu da ne vukljarim gore sa biciklom bezze.Not My Idea wrote:jest,al nosit cemo tad ljetnuCoCoLoCo wrote:ma bilo kakve odjece, djecije pogotovo, moze i ljetne, sad ce za par dana ugrijat a bruka ljudi ostalo bez ikakve odjece, tako da treba i na to mislit, proce ova mazija za par dana, dobro je i majica kratkih rukava stavit.Not My Idea wrote:helikopteri cijelo jutro dovlace ljude
nece oni nigdje, nazalost, bit ce ovdje bog zna dokad
btw, pomoc se moze nosit i u studentski dom
-
Mutivoda
#4191 Re: Poplave u cijeloj BiH
RSG
"Stanovnici Sanskog Mosta mole za pomoć: HITNO potrebna hrana, pokrivači, odjeća... Dijelite, pomozite..."
"Stanovnici Sanskog Mosta mole za pomoć: HITNO potrebna hrana, pokrivači, odjeća... Dijelite, pomozite..."
- htcxone
#4192 Re: Poplave u cijeloj BiH
kakva je situacija sa prohodnosti cesta prema Brčkom?
posto vidim da je kod njih kriticno gore
posto vidim da je kod njih kriticno gore
- Alfons Kauders
#4193 Re: Poplave u cijeloj BiH
u bijeljini fakat ne znaju kud udaraju...
sinoc ona vijest o pucanju nasipa i evakuaciji... pa sad evakuacija, s tim sto NIJE rikno nasip, vec se radi preventivno...
jasno mi je da ljudi imaju pametnija posla i da su komunikacije u kurcu, al cak i kad plasiraju zvanicne informacije to je totalna zbunjoza... nejasno mi je kako opstina ili CZ nisu barem nesto organizovale da se bezveze ne spekulise i ne siri panika
sinoc ona vijest o pucanju nasipa i evakuaciji... pa sad evakuacija, s tim sto NIJE rikno nasip, vec se radi preventivno...
jasno mi je da ljudi imaju pametnija posla i da su komunikacije u kurcu, al cak i kad plasiraju zvanicne informacije to je totalna zbunjoza... nejasno mi je kako opstina ili CZ nisu barem nesto organizovale da se bezveze ne spekulise i ne siri panika
- O'zone
- Globalni moderator
-
Nuken
#4195 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da vam se i ja javim.Centar Sanskog Mosta i okolina je pod vodom.Samo dva kvarta imaju struju vodu,a fiksni telefon isto rijetko ko ima.Kablovska ni jedna ne radi a ima 5 providera.Samo jedan provider interneta radi,a posto nema puno ljudi struju mozda u 30tak kuca ima neta.Hvala Bogu ja imam struju i vodu.Evakuisani su smjesteni u 2 skole.Voda dosla do 5 kuce od mene.moram cuvati bateriju na mobu jer preko njega dobijam sve informacije
- art vandeley
#4196 Re: Poplave u cijeloj BiH
ide se skoro pa komotno preko Olova, Kladnja, Stupara... najgore je u Zivinicama, voda na putu, Spreca se izljeva i dalje, i tu je najkriticnije ali nema obavijesti od BIHAMK-a za to podrucje...Challenger__ wrote:
Onda ovako: do Srebrenice iz Sarajeva preko Romanije (Sokolac, H. Pijesak, Vlasenica, Konjević Polje, Bratunac, Srebrenica) može, a za Olovo ne znam.
-
Nuken
#4197 Re: Poplave u cijeloj BiH
Da vam se i ja javim.Centar Sanskog Mosta i okolina je pod vodom.Samo dva kvarta imaju struju vodu,a fiksni telefon isto rijetko ko ima.Kablovska ni jedna ne radi a ima 5 providera.Samo jedan provider interneta radi,a posto nema puno ljudi struju mozda u 30tak kuca ima neta.Hvala Bogu ja imam struju i vodu.Evakuisani su smjesteni u 2 skole.Voda dosla do 5 kuce od mene.moram cuvati bateriju na mobu jer preko njega dobijam sve informacije
- eluna
#4198 Re: Poplave u cijeloj BiH
za olovo se izgleda može od jutroshtcxone wrote:ima li neko info
HITNO!
brčko i šamac su sada upitni
- Janjicar
#4199 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nuken wrote:Da vam se i ja javim.Centar Sanskog Mosta i okolina je pod vodom.Samo dva kvarta imaju struju vodu,a fiksni telefon isto rijetko ko ima.Kablovska ni jedna ne radi a ima 5 providera.Samo jedan provider interneta radi,a posto nema puno ljudi struju mozda u 30tak kuca ima neta.Hvala Bogu ja imam struju i vodu.Evakuisani su smjesteni u 2 skole.Voda dosla do 5 kuce od mene.moram cuvati bateriju na mobu jer preko njega dobijam sve informacije
- O'zone
- Globalni moderator
#4200 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jbga ljudi nemaju struje, telefona ostala sredstva veze su K.Alfons Kauders wrote:u bijeljini fakat ne znaju kud udaraju...
Zbog popuštanja nasipa na rijeci Savi, Gradski štab za vanredne situacije, na sjednici koja je jutros održana, donio je odluku da se evakuiše stanovništvo iz sela - Batković, Brodac, Ostojićevo, Velino selo. Pravac evakuacije je Ostojićevo- Velino selo - Brodac - Marići - Batković - Bijeljina. Prvi punkt za smještaj evakuisanog stanovništva je Osnovna škola Knez Ivo od Semberije u Bijeljini.
Ekipe na terenu nastavljaju radove na odbrani savskog nasipa!