Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#4176 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: bas ne kontas stvarno :-)

tebi se izgleda mora crtati

da ti onda nacrtam rijeci:

ja profesor ti moj student, ja sa svojim znanjem vidim da ti nezasluzujes prolaz dalje pa ti kazem,

Profesore, nisam te prepoznao odmah :lol: :lol: :lol:
Ali, ti bas ne kontas, stvarno :-)
Tebi se izgleda mora crtati, pa evo, da ti nacrtam:
Profesor studentu nije stvoritelj, kontas? Nije profesor stvorio studenta iz tvog primjera, niti mu je zapisao buducnost, pa ti je samim tim kompletan primjer - besmislen :D
"Nema potrebe da radis test, ti moras ponavljati godinu(to jeste bit ces kaznjen da ponavljas jos jednu godinu)"
Analogija - Nas ateiste, koji nismo polozili test na ovom svijetu, boga ce vratiti da ponavljamo zivot? :D
a drugim dadnem da rade test i da se pokazu a tebi ne dozovlim, nego te odmah posaljem na ponavljanje godine.
Iako znam da oni drugim ucenici ce proci ili padati na testu, njima dozvolim test, ali tebi nedam da ides test nego te odmah kaznjavam
Poenta je...? :lol: :lol:
Razumijes li sada zasto daje test da te iskusa, i da to postane tebi ocigledno da ti ces dobiti poslije ono sto zasluzujes, jer da ti neda testa na ovom svijetu je isto poput onog gore slucaja da ti zabranim da ides na test a drugim dozovlim.
Znaci, nama ateistima je na ovom svijetu zabranio test, a tebi, vjerniku ga je dao? I ti sad ganjas da taj test uradis sto bolje, a nas ateiste to ne zanima, posto nam je on zabranio da ga radimo, pa ce nam taj test dati onda kad nam je zapisao da cemo do njega na fuka, i onda ce nas vratiti da se zlopatimo na ovom svijetu jos malo, jer nismo odradili dobro test koji nam - nije ni dao? :lol: :lol: :lol: :lol:
Znaci daje ti se sansa sa svojom voljom da izboris Raj. razumijes li junace ovo??
Hajd' ti iscitaj, junacino, sve sta si nalupetao, pa cemo dalje :D
iako zna da ces u Dzehenem ili Dzennet, daje ti sansu kao i drugima da to postane ocigledno i tebi gdje pripadas.
Oooooooj, zemljo :D
Kome da postane ocigledno? Meni? Tebi? Na koji nacin ce nama to postati ocigledno u ovom zivotu? :D
Njemu? Pa, zar vec ne zna gdje cu? :lol: :lol: :lol:
Razumi ovo, ON zna i moze te odmah strpati tamo gdje bi zasluzio, ali daje test radi svoje pravde i da to postane ocigledno i tebi da kad zasluzis Raj da znas da si ga zasluzio radeci dobra djela pa si mu se umilio i on ti podario Raj, ili radio zla djela pa se on rasrdio i kaznio te.
A, ako ja radim dobra djela, a ne vjerujem u njega, do koga je onda to - do njega, jer mi nije dao jasne upute, ili do mene koji te upute nisam htio prihvatiti i nisam vjerovao u njega, ali sam ipak cijeli zivot radio dobra djela? :D
Razumi i ti ovo - pricas besmislene i nelogicne bajke.
Sta mislis , samo otvoris oci u paklu i pitas se odakle sam dosao ovdje, sta radim, ovdje, sto sam u kazni, sta sa uradio, ovo bi se ti sve pitao da nisi prosao test nego si odmah smjesten tamo.
A, zamisli, zatvoris oci ovdje i...vise ih nigdje ne otvoris tamo... Kako ces onda ista "znati" o tome u sta si procerdao zivot?
Dozer

#4177 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: kad ocistis srce pred bogom, da ne osjecas oholost, nego ponizno trazis od Boga uputu u zivotu tad je nadati se de te Bog uputi...a ako mislis cinicnim tekstovima izazivati Boziju milost onda si u zabludi...
Smrle, ti si meni bog, matere mi :D

Dakle, kaze:
Kuran / Sura 2. El-Bekara (Krava)
Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno – opominjao ih ti ili ne opominjao – oni neće vjerovati. #
Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema. #

Dakle - Allah mi je sve zacepio, i usi, i oci, i srce...
I onda ti kazes:
trazis od Boga uputu u zivotu tad je nadati se de te Bog uputi

Kako da ja onda cujem ili vidim ili osjetim njegovu uputu - kad mi je "zatvorio" sve cime bih to mogao? :lol: :lol:
Kako cu doci tobe kad mi Allah to ne da..?
AleksoMKD

#4178 Re: Ateizam

Post by AleksoMKD »

Smrcak15 wrote:

kad ocistis srce pred bogom, da ne osjecas oholost, nego ponizno trazis od Boga uputu u zivotu tad je nadati se de te Bog uputi...a ako mislis cinicnim tekstovima izazivati Boziju milost onda si u zabludi...

Svemoguci
je meni smrtniku stavio koprenu pred oci, zapecatio srce i usi i jos povecava moju bolest.

Kako sam ja kriv?

Svemoguci i sveznajuci je mene stvorio ovakvog kakav jesam, to je ko ja da detetu od 4 godine kazem "slobodno pojedi slatkise pre rucka, nema frke" i kad ih dete pojede ja ga kaznim jer ih je pojelo.
Dozer

#4179 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Ili, jos bolje - napravis dijete, ono npr. musko, i ti ga onda cijeli zivot maltretiras zato sto je - musko :D
Dope_Man

#4180 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Dodaj na to da si vrhunski geneticar koji je genetskim inzinjeringom ciljano ucinio da dijete bude musko.
Smrcak15

#4181 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: kad ocistis srce pred bogom, da ne osjecas oholost, nego ponizno trazis od Boga uputu u zivotu tad je nadati se de te Bog uputi...a ako mislis cinicnim tekstovima izazivati Boziju milost onda si u zabludi...

Dakle, kaze:
Kuran / Sura 2. El-Bekara (Krava)
Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno – opominjao ih ti ili ne opominjao – oni neće vjerovati. #
Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove, a pred očima njihovim je koprena; njih čeka patnja golema. #

I onda ti kazes:
trazis od Boga uputu u zivotu tad je nadati se de te Bog uputi

Kako da ja onda cujem ili vidim ili osjetim njegovu uputu - kad mi je "zatvorio" sve cime bih to mogao? :lol: :lol:
Kako cu doci tobe kad mi Allah to ne da..?

ogradjivam se od ovoga i pred bogom i pred narodom

da moze biti tako, ali to nije kraj u koliko ti zelis uputu, sad u ovom trenutnu ti ne osjecas, niti zelju za Bogom, niti za uputuom, mrtavn hladan, mrtvo srce po pitanju toga, pa i kad ti nego donosi dokaze, samo odmahnes rukom kao da je sletila beznacajna musica pa je otjeras, to se zove Allah je zapečatio srca njihova i uši njihove....

znaci srce je moze se reci mrtvo u udhovnom smislu, ali Allah isto kaze, Allah daje zivot mrtvoj zemlji

Allah je to fino objasnio u ovim ajetima:

16.Zar nije vrijeme da se vjernicima srca smekšaju kad se Allah i Istina koja se objavljuje spomene, i da oni ne budu kao oni kojima je još davno data Knjiga, pa su srca njihova, zato što je proteklo mnogo vremena, postala nemilosrdna, i mnogi od njih su nevjernici.
17.Znajte da Allah daje život već mrtvoj zemlji! Mi vam objašnjavamo dokaze da biste razumjeli.

znaci srce kod nevjernika po pitanju vjere i boga i uputue je mrtvo, jedino Bog u tom slucaju moze da dadne zivot takvom srcu, da dobijes osjecaj za uputom, i voljom za njegovom vjerom.
Smrcak15

#4182 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

AleksoMKD wrote:
Smrcak15 wrote:

kad ocistis srce pred bogom, da ne osjecas oholost, nego ponizno trazis od Boga uputu u zivotu tad je nadati se de te Bog uputi...a ako mislis cinicnim tekstovima izazivati Boziju milost onda si u zabludi...

Svemoguci
je meni smrtniku stavio koprenu pred oci, zapecatio srce i usi i jos povecava moju bolest.

Kako sam ja kriv?

Svemoguci i sveznajuci je mene stvorio ovakvog kakav jesam, to je ko ja da detetu od 4 godine kazem "slobodno pojedi slatkise pre rucka, nema frke" i kad ih dete pojede ja ga kaznim jer ih je pojelo.
Svemoguci[/b] je meni smrtniku stavio koprenu pred oci, zapecatio srce i usi i jos povecava moju bolest.
u ovu fazu se dodje zbog jela ruku svojih, i na osnovu kako ti se dusa ponasa prije nego Allah kao kaznu spusti da spusti zastor na oci i srce i usi, da narazumijes objavu...ali ovaj zastor se moze podignuti ako covjek trazi pokajanje i uputu od BOga ali ISKRENO, bez imalo oholosti.
Dozer

#4183 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrle...
Ne znam da li si u gimnaziji imao bilo sta slicno anatomiji, ali biologiju jesi sigurno.
I ljudsko tijelo u sklopu toga. I misice.
Mozda nisi primijetio, ili si luftao taj cas, ali srce je samo jedan od misica u nasem tijelu. Ono ne "osjeca", kao sto je to slucaj s bilo kojim drugim misicem.

Kada se srce zacepi, dolazi do zastoja u radu tog vitalnog misica, i to se naziva - infarkt, ili srcani udar.
Jasno je meni da ti ovdje pises u nekakvim prenesenim znacenjima, medjutim - besmisleno je.
Jer, ako se o tome moze pricati na taj nacin, onda se i o svemu drugom u religiji moze pricati na isti nacin, zar ne?

Samim tim, ako srcem osjecamo, sto je u realnosti netacno, onda srcem ne mozemo osjetiti ni boga, pa je i to samo jos jedna od ljudskih, i nadasve besmislenih izmisljotina.
aurora313

#4184 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Smrcak15 wrote: 17.Znajte da Allah daje život već mrtvoj zemlji! Mi vam objašnjavamo dokaze da biste razumjeli. [/b]
Ama kakve to dokaze daje? To je on bolan uzeo od Jevreja a ovi od svih ranijih...
Hajd' dokažimo da je dao život mrtvoj zemlji? Šta našem oku znači mrtva zemlja? Jer da je Muhamed kojim čudom malo zemlje stavio pod mikroskop, Kuran bi izgledao drugačije.
Ne pitam te za objašnjenje i bogati, nemoj mi ga ni davati.
Dope_Man

#4185 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Covjek u dva komentara zaredom jednom potvrdi da covjek NE MOZE osjetiti nista prema religiji i ''dokazima'' za istu dok ga bog (koji ga je i osakatio) ne pogura, a onda ustvrdi da covjek MORA biti taj koji ce napraviti prvi korak, i ti ocekujes da ti ne odgovori? Sad ce jedan sastav Smrle da ti slozi od kog ce ti se sva kopriva sa ociju skloniti i ugledat ces svjetlo :lol:
aurora313

#4186 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

Dozer wrote:Mozda nisi primijetio, ili si luftao taj cas, ali srce je samo jedan od misica u nasem tijelu. Ono ne "osjeca"...
Oh, yeah!?
Srce može da boli, gori ili da plače... Evo tio dokaz ako ne vjeruješ...

Image
Smrcak15

#4187 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrle...
Ne znam da li si u gimnaziji imao bilo sta slicno anatomiji, ali biologiju jesi sigurno.
I ljudsko tijelo u sklopu toga. I misice.
Mozda nisi primijetio, ili si luftao taj cas, ali srce je samo jedan od misica u nasem tijelu. Ono ne "osjeca", kao sto je to slucaj s bilo kojim drugim misicem.

Kada se srce zacepi, dolazi do zastoja u radu tog vitalnog misica, i to se naziva - infarkt, ili srcani udar.
Jasno je meni da ti ovdje pises u nekakvim prenesenim znacenjima, medjutim - besmisleno je.
Jer, ako se o tome moze pricati na taj nacin, onda se i o svemu drugom u religiji moze pricati na isti nacin, zar ne?

Samim tim, ako srcem osjecamo, sto je u realnosti netacno, onda srcem ne mozemo osjetiti ni boga, pa je i to samo jos jedna od ljudskih, i nadasve besmislenih izmisljotina.
Ono ne "osjeca", kao sto je to slucaj s bilo kojim drugim misicem.
kad se govori o srcu to znaci, ono sto ti dusa osjeca

Kad kazem zeni, drzim te u srcu.....a meni dodje PreDozirani, i kaze, greska, nemozes zenu od metar i sedamdeset drzati u srcu, kako ce ti sva stati, znas da kad dodje zacepljenje sudova dolazi do smrti i tako ti odes skroz u suprotnom smjeru daleko od razuma i logike.... :-)
Smrcak15

#4188 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Smrcak15 wrote: 17.Znajte da Allah daje život već mrtvoj zemlji! Mi vam objašnjavamo dokaze da biste razumjeli. [/b]
Ama kakve to dokaze daje? To je on bolan uzeo od Jevreja a ovi od svih ranijih...
Hajd' dokažimo da je dao život mrtvoj zemlji? Šta našem oku znači mrtva zemlja? Jer da je Muhamed kojim čudom malo zemlje stavio pod mikroskop, Kuran bi izgledao drugačije.
Ne pitam te za objašnjenje i bogati, nemoj mi ga ni davati.
sta je to od jevreja uzeo??
Šta našem oku znači mrtva zemlja?
mrtva zemlja se misli na zemlju gdje nema rastinja a ne da nema u njoj zivih bica. :-)
Ne pitam te za objašnjenje i bogati, nemoj mi ga ni davati
objasnjenje moram dati ako ne radi Tebe radi drugih koji citaju ovo i tvoje pogresno razumijevanje Kur'anskih izraza pa da nemisli narod da nema se pencilin i za takve tvrdnje.
Last edited by Smrcak15 on 24/04/2017 15:49, edited 1 time in total.
Smrcak15

#4189 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dope_Man wrote:Covjek u dva komentara zaredom jednom potvrdi da covjek NE MOZE osjetiti nista prema religiji i ''dokazima'' za istu dok ga bog (koji ga je i osakatio) ne pogura, a onda ustvrdi da covjek MORA biti taj koji ce napraviti prvi korak, i ti ocekujes da ti ne odgovori? Sad ce jedan sastav Smrle da ti slozi od kog ce ti se sva kopriva sa ociju skloniti i ugledat ces svjetlo :lol:
da nemozes nista osjetiti nista prema relgiji i Bogu, ali mozes opet van tog osjecaja da trazis od Boga kontajuci ,iskreno, ako postojis Boze daj mi uputu (pa makar nista ne osjecao u tom trenutku ista)

da Moras napraviti prvi korak trazenje direktno od Njega i to skruseno i ponizno ili da Allah dadne zivot srcu i podigne zastor ako mu se umilis nekim dobrim djelima.
Dozer

#4190 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Svecano izjavljujem da od danas mijenjam zakletvu iz "Tita mi" u "Smrleta mi" :lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#4191 Re: Ateizam

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Svecano izjavljujem da od danas mijenjam zakletvu iz "Tita mi" u "Smrleta mi" :lol: :lol: :lol:
Allaha ti :shock:
HAVANA

#4192 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

Cuj predozirani :lol: Joj ovo je pravo dobra emisija.Isto vicevi dede mi.
Smrcak15

#4193 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Svecano izjavljujem da od danas mijenjam zakletvu iz "Tita mi" u "Smrleta mi" :lol: :lol: :lol:
ma Smrletaj koliko hoces....ali tvoji komentari su predozirani zabludama :D pa ti "Smrle, ne smrle" nece pomoci dok se ne pocne logicno razmisljati.
Last edited by Smrcak15 on 24/04/2017 15:53, edited 1 time in total.
Dozer

#4194 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Smrleta ti? :lol: :lol:

Za razliku od tvojih, koji su susta istina, jel' tako? :D
HardcoreMX

#4195 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

'Ateisti' ili antiteisti se arogancijom brane i pravdaju da nemaju straha, ta arogancija se često ispoljava ,tkz. blasfemijom, a u narodu se često to naziva 'lajanjem na zvijezde', 'pljuvanjem ka nebu' i sl. Bezbeli glup i beskoristan čin, ponekad i kao rezultat ograničene ili neiskorištene intelektualne spoznaje kao u slučaju Raingora, skučenog na nivou Crvenkapice, ne znavši da dalje ima makar i Sneguljica, Dozer prodaje uobičajeno maglu ad spinonema uz pokoji emotikon, aka Havana se i dalje pravda što loče i gricka gicka. Na ateizmu ništa novo.
HAVANA

#4196 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

:lol: Cuj pravda.Pa da mi se ne jede i ne pije,ne bi jeo i pio.Sta cu se pravdat,kome,allahu :lol:
HAVANA

#4197 Re: Ateizam

Post by HAVANA »

AlaŠe izvini.Dozer me navratio. :D
HardcoreMX

#4198 Re: Ateizam

Post by HardcoreMX »

Pa ako se ne pravdaš šta koga briga što ti jedeš?! Ako se rušiš pa sam si kriv. A ako si alkos i napraviš sranja, zato se u uredjenoj državi brine policija, kako smo ranije zaključili.
AleksoMKD

#4199 Re: Ateizam

Post by AleksoMKD »

Smrcak15 wrote:
u ovu fazu se dodje zbog jela ruku svojih, i na osnovu kako ti se dusa ponasa prije nego Allah kao kaznu spusti da spusti zastor na oci i srce i usi, da narazumijes objavu...ali ovaj zastor se moze podignuti ako covjek trazi pokajanje i uputu od BOga ali ISKRENO, bez imalo oholosti.
Svemoguci & sveznajuci.

On je u momentu stvaranja sveta, jos pre Adama i Eve znao da ja necu verovati u njega. On me je stvorio Odina mu!

Ili nije svemoguci & sveznajuci ili me je namerno napravio sa fabrickom greskom.
Smrcak15

#4200 Re: Ateizam

Post by Smrcak15 »

HardcoreMX wrote:Pa ako se ne pravdaš šta koga briga što ti jedeš?! Ako se rušiš pa sam si kriv. A ako si alkos i napraviš sranja, zato se u uredjenoj državi brine policija, kako smo ranije zaključili.

sta mislis ovako nesto

Bog se brine jer tvoje tijelo je samo tvoje prevozno sredstvo za tvoju dusu u ovom materijalnom svijetu koje si posudio od Boga, i naredio ti da ga cuvas. A vratit ce mu ga kada smrt nastupi, dusi ide u zgrobni svijet berzah a tijelo ide u zemlju.

Sta mislis Ovako, sve ono sto je Bog zabranio da se jede i pije, je stetno za tijelo covjeka, znaci tijelo dobiva udarce od onoga sto jedes isto kao kad bi posudio auto od nekoga i rekao ti covjek cuvaj mi ovo auto, a ti preuzmes auto na sebe i poslije neodgovorno se ponasas prema autu koje si posudio, pa trkas se sa drugim, sveras , grebes ga, pa cak i slupas na kraju upravo Ovako je po pitanju Tebe , hrane i Booga koji zabranjuje i odbrava hrane i pica.

Sta mislis da recimo alkhol, podmuklo lagano tebi malo po malo utice da u buducnosti razvijes neku bolest koja ce ostetit tvoje tijelo, recimo rak. Sta mislis tako da jedenjem svinjetine ti stetis opet tijelu ali neprimjetno, pa se mozda na osnovu toga svinjskog mesa razvije rak ili neka druga bolest ?

znaci ovo je isto kao kad bi podusio auto od nekoga i bahato se ponasao prema tudjem autu , trkanjem, brzim voznjama, grebanjem laka na autu, itd itd

jeli ti sad jasno zasto BOga briga sta jedes i pijes?
Post Reply