Smrcak15 wrote: bas ne kontas stvarno![]()
tebi se izgleda mora crtati
da ti onda nacrtam rijeci:
ja profesor ti moj student, ja sa svojim znanjem vidim da ti nezasluzujes prolaz dalje pa ti kazem,
Profesore, nisam te prepoznao odmah
Ali, ti bas ne kontas, stvarno
Tebi se izgleda mora crtati, pa evo, da ti nacrtam:
Profesor studentu nije stvoritelj, kontas? Nije profesor stvorio studenta iz tvog primjera, niti mu je zapisao buducnost, pa ti je samim tim kompletan primjer - besmislen
Analogija - Nas ateiste, koji nismo polozili test na ovom svijetu, boga ce vratiti da ponavljamo zivot?"Nema potrebe da radis test, ti moras ponavljati godinu(to jeste bit ces kaznjen da ponavljas jos jednu godinu)"
Poenta je...?a drugim dadnem da rade test i da se pokazu a tebi ne dozovlim, nego te odmah posaljem na ponavljanje godine.
Iako znam da oni drugim ucenici ce proci ili padati na testu, njima dozvolim test, ali tebi nedam da ides test nego te odmah kaznjavam
Znaci, nama ateistima je na ovom svijetu zabranio test, a tebi, vjerniku ga je dao? I ti sad ganjas da taj test uradis sto bolje, a nas ateiste to ne zanima, posto nam je on zabranio da ga radimo, pa ce nam taj test dati onda kad nam je zapisao da cemo do njega na fuka, i onda ce nas vratiti da se zlopatimo na ovom svijetu jos malo, jer nismo odradili dobro test koji nam - nije ni dao?Razumijes li sada zasto daje test da te iskusa, i da to postane tebi ocigledno da ti ces dobiti poslije ono sto zasluzujes, jer da ti neda testa na ovom svijetu je isto poput onog gore slucaja da ti zabranim da ides na test a drugim dozovlim.
Hajd' ti iscitaj, junacino, sve sta si nalupetao, pa cemo daljeZnaci daje ti se sansa sa svojom voljom da izboris Raj. razumijes li junace ovo??
Oooooooj, zemljoiako zna da ces u Dzehenem ili Dzennet, daje ti sansu kao i drugima da to postane ocigledno i tebi gdje pripadas.
Kome da postane ocigledno? Meni? Tebi? Na koji nacin ce nama to postati ocigledno u ovom zivotu?
Njemu? Pa, zar vec ne zna gdje cu?
A, ako ja radim dobra djela, a ne vjerujem u njega, do koga je onda to - do njega, jer mi nije dao jasne upute, ili do mene koji te upute nisam htio prihvatiti i nisam vjerovao u njega, ali sam ipak cijeli zivot radio dobra djela?Razumi ovo, ON zna i moze te odmah strpati tamo gdje bi zasluzio, ali daje test radi svoje pravde i da to postane ocigledno i tebi da kad zasluzis Raj da znas da si ga zasluzio radeci dobra djela pa si mu se umilio i on ti podario Raj, ili radio zla djela pa se on rasrdio i kaznio te.
Razumi i ti ovo - pricas besmislene i nelogicne bajke.
A, zamisli, zatvoris oci ovdje i...vise ih nigdje ne otvoris tamo... Kako ces onda ista "znati" o tome u sta si procerdao zivot?Sta mislis , samo otvoris oci u paklu i pitas se odakle sam dosao ovdje, sta radim, ovdje, sto sam u kazni, sta sa uradio, ovo bi se ti sve pitao da nisi prosao test nego si odmah smjesten tamo.