Pa, kad pisem o lijepim stvarima, onda ne spominjem srbe.daxon wrote:jesi li ti ikada, na bilo kojoj temi, napisao iti jedan post, jednu rečenicu, a da nisi pomenuo Srbe
Ukrajina
- seln
#4176 Re: Ukrajina
- AleksoMKD
#4177 Re: Ukrajina
Su-27 Ukrajinskog RV polece na patrolu iz Poltave, ocigledno naoruzan VV raketama.

Nego na Krimu se navodno predala/niko je nije ni branio, jedna baza Ukrajinskog vazduhoplovstva, ako je tocno to znaci da su izgubili 40 komada lovaca Mig-29
koji su baziranu u toj bazi. http://www.interfax.ru/world/362374
Ta baza se proglasila "Krimskim Ratnim Vazduhoplovstvom"

Nego na Krimu se navodno predala/niko je nije ni branio, jedna baza Ukrajinskog vazduhoplovstva, ako je tocno to znaci da su izgubili 40 komada lovaca Mig-29
Ta baza se proglasila "Krimskim Ratnim Vazduhoplovstvom"
- nOrMaLaC
#4178 Re: Ukrajina
http://www.lithuaniatribune.com/64549/t ... 201464549/
Zatvorena granica između Litve i Bjelorusije, zbog navodnog kvara računara na Bjeloruskoj strani. Slučajnosti ili ne?
Zatvorena granica između Litve i Bjelorusije, zbog navodnog kvara računara na Bjeloruskoj strani. Slučajnosti ili ne?
-
valensija
#4179 Re: Ukrajina
Saglasni stavovi Rusije i Kine
Ministri spoljnih poslova Kine i Rusije, Vang Ji i Sergej Lavrov, saglasni su po pitanju situacije u Ukrajini, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.
U telefonskom razgovoru Lavrov i Vang su podvukli da se "u velikoj meri slažu stavovi Rusije i Kine o situaciji u toj zemlji i okolini", navodi se u saopštenju i dodaje da je dogovoreno da se "o toj temi bude u bliskom kontaktu".
Ministri spoljnih poslova Kine i Rusije, Vang Ji i Sergej Lavrov, saglasni su po pitanju situacije u Ukrajini, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.
U telefonskom razgovoru Lavrov i Vang su podvukli da se "u velikoj meri slažu stavovi Rusije i Kine o situaciji u toj zemlji i okolini", navodi se u saopštenju i dodaje da je dogovoreno da se "o toj temi bude u bliskom kontaktu".
- dale cooper
#4180 Re: Ukrajina
Tipično sjajan osvrt Andreja Nikolaidisa na trenutnu situaciju u Ukrajini i poveznicama sa onim
što se dešavalo kod nas:
http://radiosarajevo.ba/novost/143301/a ... -proslosti
što se dešavalo kod nas:
http://radiosarajevo.ba/novost/143301/a ... -proslosti
- stiv33
#4181 Re: Ukrajina
Mislim da je sad idealni trenutak da republika šumska proglasi nezavisnost. Svijet je toliko zaokupljen Ukrajinom da bi to prošlo prilično neopaženo. 
-
prometheus
#4182 Re: Ukrajina
Inzinjeru, popusti vise sa kompjuterima. Ako trazis licemjere pogledaj sebi u gace, ako uspijes pronaci. Michio ti je odrzao lekciju i objasnio ukratko finansijsko trziste. I neko jos rece, sve sto je americko, pa i gace koje nosis, su sasivene u Kini, ruskom partneru. Toliko si ocajan (ti i ovi sto traze neke glupe materijalisticke kontradikcije uzaludno pokusavajuci opravdati ekonomski poredak) da ti je isplatnije bubati mozak necim drugim.Paranoid wrote:Koliko glup moras biti da podrzavas ruska govna sjedeci ispred kompa i u garderobi "made in west".. i jos pokusavati da ubjedis nekog da je Krim-srce-Rusije...
Bas moras biti blesav...
Samo nemoj opet muslimani vs pravoslavci. Znam da vam ponestaje ideja, to obicno biva kad si hipokrit, ali valjda se rasprava moze usmjeriti ka realnoscu: novac, interesi, geopolitika...
Dobro rece onaj srbo sto mu je nick sifra: ovdje ima podosta politicke stoke sto bljuvaju po vjeri i identitetu. Zasto? Pa fotelja i plata im vise o toj bljuvotini, smradovi.
- Reglan
-
cindrlimindrli
#4184 Re: Ukrajina
Ispravka, sasivene su u americkim kompanijama koje su smjestene u Kini jer se prosjecnom amerikancu ne isplatiprometheus wrote: I neko jos rece, sve sto je americko, pa i gace koje nosis, su sasivene u Kini, ruskom partneru.
da sije gace i sastavlja kisobrane. Zahvaljuci Amerima danas Kinezi prvi put u svojoj istoriji jedu tri puta dnevno, voze
auto, imaju stan...itd. Dok su ekonomskog partnera imali u Rusima glabali su hasimagu i bili sretni ako nove gace
kupe jednom u pet godina.
-
Cavina
#4185 Re: Ukrajina
do juče nisu imali šta jestiarshavin wrote:
![]()
zahvaljujući prodaji plina, nafte i oružja došli do love i sad se uskurčili
klasični srpsko-istočnjački mentalitet, zato istočnjačka govna uvjek treba držati pod čizmom, inače se uskurče
- Kikibombona
#4186 Re: Ukrajina
Nisam upratio, kako je protekla ili kako protice mobilizacija Ukrajinaca?
Isto tako me zanima sta su planirali. Rusi su se pozicionirali, uzurpiraju teritorij tamo gdje su lokalne vlasti odradile posao i pripremile teren. Ukrajinci planiraju prvi zapucati?
Nesto ne vjerujem u takav scenarij.
Podhitno sastaviti vladu nacionalnog jedinstva i Janukovica vratiti na mjesto predsjednika. Raspisati izbore na svim nivoima jos za ovu godinu.... i... kod bude bolji - njegovo!
Jedini nacin da se prevazidje kriza!
Isto tako me zanima sta su planirali. Rusi su se pozicionirali, uzurpiraju teritorij tamo gdje su lokalne vlasti odradile posao i pripremile teren. Ukrajinci planiraju prvi zapucati?
Nesto ne vjerujem u takav scenarij.
Podhitno sastaviti vladu nacionalnog jedinstva i Janukovica vratiti na mjesto predsjednika. Raspisati izbore na svim nivoima jos za ovu godinu.... i... kod bude bolji - njegovo!
Jedini nacin da se prevazidje kriza!
- Kikibombona
#4187 Re: Ukrajina
A koja se to sila nije kurcila od kada je svijeta i vijeka?Cavina wrote: do juče nisu imali šta jesti
klasični srpsko-istočnjački mentalitet, zato istočnjačka govna uvjek treba držati pod čizmom, inače se uskurče
Kakvi komentari u pm.
-
cindrlimindrli
#4188 Re: Ukrajina
Toliko su samouvjereni u ispravnost akcije da su sasvim slucajno poslali vojsku bez ikakvih oznaka i uniformamaarshavin wrote:
![]()
tako karakteresticnim za rusku armadu. Izgleda da ipak racunaju i na opciju da sve ne upali, moglo bi na kraju
biti, nismo mi, nemamo mi veze sa tim, to su tamo neki lokalni.
-
Bodkin
#4189 Re: Ukrajina
Cavina wrote:do juče nisu imali šta jestiarshavin wrote:
![]()
- Altair_SA
#4190 Re: Ukrajina
Nego na šta vas podsjeća to vojska bez oznaka? Tako je krenula velikosrpska agresija na BiH. Ustvari regularne jedinice tadašnje JNA iz Srbije su prelazile u BiH i samo stavljale oznake nekih paravojnih jedinica. Ista agresorska mantra.
Last edited by Altair_SA on 03/03/2014 16:16, edited 1 time in total.
- McMoy
#4191 Re: Ukrajina
A ko je izmislio tetris?Altair_SA wrote:Michio, koliko sam ja tebe razumio ti tvrdiš da su vodeće IT kompanije u Americi čisto zato što je to najjače ekonomsko tržište ili? Da ustvari vodeći stručnjaci dolaze iz Kine, Indije, Rusije I da su tamo ustvari samo zato jer je to najjače tržište? Hajmo recimo ovako... U vrijeme gvozdene zavjese ruski naučnici nisu mogli ići u Ameriku, pa svejedno nije bivši SSSR imao neke Bog zna kakve izume u IT oblasti. Amerikanci su još u šezdesetim imali Intel, IBM,Apple.Kasnije je tu došao Microsoft sa njegovim čuvenim MS-DOS-om I x86 kernelom na čijoj osnovi počivaju svi današnji kompjuteri, što hardver, što softver. Svi današnji kompjuteri koriste Intel ili AMD procesore. Pazi... SVI. Obe kompanije su američke. I obe od nacionalnog značaja jer proizvode procesore za vojsku, NASU I td. Još prije nekoliko godina Intel je razvio procesor sa 80 jezgara za NASU. Mi evo I danas možemo da kupimo neki sa 8. Pa ARM procesori za mobilne uređaje. Svi mobiteli ih koriste, nebitno da li je to iPhone ili Galaxy. Simple, ono što su njemci u auto industriji, to su ameri u IT sektoru. Nikada tu rusa nije bilo, ni sada kada je tržište kapitala otvoreno, a ni u prošlosti kada je bilo zatvoreno pa su ti vajni ruski IT stručnjaci mogli pokazati svoje znanje u bivšem SSSR-u.. Ne vidim da su svijet nešto zadužili, za razliku od američkih kompanija I stručnjaka, kojima dugujemo zahvalnost za mnoge inovacije iz ove oblasti...od procesora, grafičkih kartica, preko mnogih platformi I programa do operativnih sistema I interneta kao globalne mreže. I nije sve to nastalo jučer, već je svoje temelje stvorilo sredinom prošlog vijeka, u eri hladnoga rata I gvozdene zavjese.
-
cindrlimindrli
#4192 Re: Ukrajina
evo je sine...fdhg43z wrote: vama balijama je samo krivo što se braća ukrajinci i rusi ne pobiše ko vi u siriji, iranu, palestini u bosni ste se klali između sebe, jebo vas otac krvožedni balinski

de!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4193 Re: Ukrajina
McMoy wrote:A ko je izmislio tetris?Altair_SA wrote:Michio, koliko sam ja tebe razumio ti tvrdiš da su vodeće IT kompanije u Americi čisto zato što je to najjače ekonomsko tržište ili? Da ustvari vodeći stručnjaci dolaze iz Kine, Indije, Rusije I da su tamo ustvari samo zato jer je to najjače tržište? Hajmo recimo ovako... U vrijeme gvozdene zavjese ruski naučnici nisu mogli ići u Ameriku, pa svejedno nije bivši SSSR imao neke Bog zna kakve izume u IT oblasti. Amerikanci su još u šezdesetim imali Intel, IBM,Apple.Kasnije je tu došao Microsoft sa njegovim čuvenim MS-DOS-om I x86 kernelom na čijoj osnovi počivaju svi današnji kompjuteri, što hardver, što softver. Svi današnji kompjuteri koriste Intel ili AMD procesore. Pazi... SVI. Obe kompanije su američke. I obe od nacionalnog značaja jer proizvode procesore za vojsku, NASU I td. Još prije nekoliko godina Intel je razvio procesor sa 80 jezgara za NASU. Mi evo I danas možemo da kupimo neki sa 8. Pa ARM procesori za mobilne uređaje. Svi mobiteli ih koriste, nebitno da li je to iPhone ili Galaxy. Simple, ono što su njemci u auto industriji, to su ameri u IT sektoru. Nikada tu rusa nije bilo, ni sada kada je tržište kapitala otvoreno, a ni u prošlosti kada je bilo zatvoreno pa su ti vajni ruski IT stručnjaci mogli pokazati svoje znanje u bivšem SSSR-u.. Ne vidim da su svijet nešto zadužili, za razliku od američkih kompanija I stručnjaka, kojima dugujemo zahvalnost za mnoge inovacije iz ove oblasti...od procesora, grafičkih kartica, preko mnogih platformi I programa do operativnih sistema I interneta kao globalne mreže. I nije sve to nastalo jučer, već je svoje temelje stvorilo sredinom prošlog vijeka, u eri hladnoga rata I gvozdene zavjese.
-
zilog
#4194 Re: Ukrajina
McMoy wrote:A ko je izmislio tetris?Altair_SA wrote:Michio, koliko sam ja tebe razumio ti tvrdiš da su vodeće IT kompanije u Americi čisto zato što je to najjače ekonomsko tržište ili? Da ustvari vodeći stručnjaci dolaze iz Kine, Indije, Rusije I da su tamo ustvari samo zato jer je to najjače tržište? Hajmo recimo ovako... U vrijeme gvozdene zavjese ruski naučnici nisu mogli ići u Ameriku, pa svejedno nije bivši SSSR imao neke Bog zna kakve izume u IT oblasti. Amerikanci su još u šezdesetim imali Intel, IBM,Apple.Kasnije je tu došao Microsoft sa njegovim čuvenim MS-DOS-om I x86 kernelom na čijoj osnovi počivaju svi današnji kompjuteri, što hardver, što softver. Svi današnji kompjuteri koriste Intel ili AMD procesore. Pazi... SVI. Obe kompanije su američke. I obe od nacionalnog značaja jer proizvode procesore za vojsku, NASU I td. Još prije nekoliko godina Intel je razvio procesor sa 80 jezgara za NASU. Mi evo I danas možemo da kupimo neki sa 8. Pa ARM procesori za mobilne uređaje. Svi mobiteli ih koriste, nebitno da li je to iPhone ili Galaxy. Simple, ono što su njemci u auto industriji, to su ameri u IT sektoru. Nikada tu rusa nije bilo, ni sada kada je tržište kapitala otvoreno, a ni u prošlosti kada je bilo zatvoreno pa su ti vajni ruski IT stručnjaci mogli pokazati svoje znanje u bivšem SSSR-u.. Ne vidim da su svijet nešto zadužili, za razliku od američkih kompanija I stručnjaka, kojima dugujemo zahvalnost za mnoge inovacije iz ove oblasti...od procesora, grafičkih kartica, preko mnogih platformi I programa do operativnih sistema I interneta kao globalne mreže. I nije sve to nastalo jučer, već je svoje temelje stvorilo sredinom prošlog vijeka, u eri hladnoga rata I gvozdene zavjese.
- AleksoMKD
#4195 Re: Ukrajina
Ukrajinski vojnici napustaju svoju bazu pod Ruskom pratnjom

Izgleda da zavisi odakle su vojnici u bazama kada je pitanje lojalnosti.
Inace, ona avio baza koja se predala/nije branjena je imala 45 operativnih Migova 29 i 4 trenaznih aviona.
Navodno je do sada 5-6000 Ukrajinskih policajaca i vojnika na Krimu preslo na stranu "Krimske Republike"

Izgleda da zavisi odakle su vojnici u bazama kada je pitanje lojalnosti.
Inace, ona avio baza koja se predala/nije branjena je imala 45 operativnih Migova 29 i 4 trenaznih aviona.
Navodno je do sada 5-6000 Ukrajinskih policajaca i vojnika na Krimu preslo na stranu "Krimske Republike"
Last edited by AleksoMKD on 03/03/2014 16:25, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4197 Re: Ukrajina
meni je oduvijek bilo glupo što se vojska služi tamo negdje daleko 
po meni trebao bi je služiti u najbližoj kasarni
gdje bi se trebao javiti ako zarati
naravno samo budale bi ratovale pametni ljudi se bore samo za svoju obitelj
po meni trebao bi je služiti u najbližoj kasarni
- AleksoMKD
#4198 Re: Ukrajina
http://www.bbc.com/news/world-europe-26413953
http://news.sky.com/story/1220272/ukrai ... m-deadline
Navodno je Ukrajinskim bazama koje se nisu do sad predale upucen ultimatum, ako se ne predaju do 17:00 po lokalnom vremenu u Utorak pocinje opsti napad Ruskih vojnih jedinica
.
Ova vest je dosla sa Ukrajinske strane, Rusi jos cute.
Navodno je Ukrajinskim bazama koje se nisu do sad predale upucen ultimatum, ako se ne predaju do 17:00 po lokalnom vremenu u Utorak pocinje opsti napad Ruskih vojnih jedinica
To je mislim i problem Ukrajincima, jer puno vojske sluzi lokalno tako da su garnizoni u pro-Ruskim krajevima sa velikim procentom vojnika etnickih Rusa i pro-Ruskih Ukrajinaca.Black swan wrote:meni je oduvijek bilo glupo što se vojska služi tamo negdje daleko
po meni trebao bi je služiti u najbližoj kasarnigdje bi se trebao javiti ako zarati
Last edited by AleksoMKD on 03/03/2014 16:33, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4199 Re: Ukrajina
mislim da su mediji zbunjeni
očekivali su krv do koljenja a ne humano preseljenje vojnika
dabogda se svi ratovi vako vodili
očekivali su krv do koljenja a ne humano preseljenje vojnika
dabogda se svi ratovi vako vodili
- Alfons Kauders
#4200 Re: Ukrajina
a tada ce nam rusofili objasniti da su ukrajinci zapravo napali sami sebe kako bi izazvali ruseAleksoMKD wrote:http://www.bbc.com/news/world-europe-26413953
Navodno je Ukrajinskim bazama koje se nisu do sad predale upucen ultimatum, ako se ne predaju do 17:00 po lokalnom vremenu u Utorak pocinje opsti napad Ruskih vojnih jedinica.
To je mislim i problem Ukrajincima, jer puno vojske sluzi lokalno tako da su garnizoni u pro-Ruskim krajevima sa velikim procentom vojnika etnickih Rusa i pro-Ruskih Ukrajinaca.Black swan wrote:meni je oduvijek bilo glupo što se vojska služi tamo negdje daleko
po meni trebao bi je služiti u najbližoj kasarnigdje bi se trebao javiti ako zarati