Sirija

Locked
udrch

#4176 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:
- Otac Paolo je kršćanski svećenik i od marta 2011. je na strani sirijskih revolucionara. I sigurno nije jedini.
- Kakve gluposti piše ovaj čovjek... Ispada da i srca Mesijinih sljedbenika u Siriji i izvan nje, kucaju za "revoluciju" kanibala i Al-Kaide... :-)

- BTW, riječ je o jezuiti koji je - kako i proteroristički izvori tvrde - ubijen od strane Al-Kaide, koje "nema":
Image

An Italian Jesuit missionary, who dedicated his life to restoring an ancient monastery north of Damascus and championed the uprising against Syrian President Bashar al-Assad, may have been executed by Al-Qaeda-affiliated rebels, say opposition activists.
LINK
što izmišljaš..ovog svećenika su zarobili Kurdi koji su ga predali Bašarovim šebihama da ga ubiju..
Challenger__

#4177 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Današnje demonstracije u Halebu: ''Ne ginu djeca samo od hemijskog oružja''

Obično ne komentarišem besmislice, ali molim vas, pogledajte pažljivo gornji video...

- u podjeljenom, dvomilionskom gradu, na ovom "impresivnom" skupu takozvane "opozicije" možete lako prebrojati učesnike, njih nekoliko desetina. Ovakva mizerna posjeta nije zabilježena ni na stadionu "Olimpika" na Otoci;

- sama scena je jad i čemer: dječiji glas u jednoj mizernoj i bizarnoj predstavi koja za cilj ima šta? Da pokaže svijetu nešto...? Oni se ljuljaju i njišu (... :-D ) i čekaju demokratiju??
Image
"bismihalaha, jahve, lalahi...ne radi mi šehadet, ne radi mi tekbir, popravi me...bismihalaha, jahve, lalahi...ne radi mi šehadet, ne radi mi tekbir, popravi me...bismihalaha, jahve, lalahi...ne radi mi šehadet, ne radi mi tekbir, popravi me...
Istina se ne može simulirati.

Evo kako izgleda AUTENTIČAN PROTEST, bez inscenacija i droid-softwera, Aleppo:

Challenger__

#4178 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Od mog zadnjeg upisa, do ovog trena, protivnici intervencije su sa 71, porasli na 72% (vidi naslovnu stranu Klixa).

- Ovim malobrojnim, a bučnim i nepristojnim zagovornicima intervencije, koji brinu o moralnom liku terorizma i terorista, želim da poručim: MALO VAS JE, VI STE MIZERNA MANJINA, VI STE STATISTIČKA GREŠKA zemlje Bosne i Hercegovine.

Odjava.
Avetinho

#4179 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:- Od mog zadnjeg upisa, do ovog trena, protivnici intervencije su sa 71, porasli na 72% (vidi naslovnu stranu Klixa).

- Ovim malobrojnim, a bučnim i nepristojnim zagovornicima intervencije, koji brinu o moralnom liku terorizma i terorista, želim da poručim: MALO VAS JE, VI STE MIZERNA MANJINA, VI STE STATISTIČKA GREŠKA zemlje Bosne i Hercegovine.

Odjava.
Eto da se nisi javio, ostalo bi na 71.

Mogu misliti koliko ce porasti kad se klavikulica prijavi, na 73.

Bravo kurircici!
jon_jovi

#4180 Re: Sirija

Post by jon_jovi »

Challenger__ wrote:- Od mog zadnjeg upisa, do ovog trena, protivnici intervencije su sa 71, porasli na 72% (vidi naslovnu stranu Klixa).

Odjava.
Da je diktator ispucao na Izrael šta je ispucao na svoj narod Izraela ne bi bilo.
Odavno Amerika nije stala na loptu ovako. Trebalo je davno sa diktatorima završiti
Alfons Kauders

#4181 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Ja Sam Odavle wrote:

Odjava.

Bravo kurircici!
Doveli raju iz obdanista... pardon, s advanceta :D

A hajmo sad

Ko navija za Asada, navija za Slovacku!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4182 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

vidiš onu zvijezdu gore ... e nije to zvijezda nego tomahavk

Image

maske su pale ... obama
Avetinho

#4183 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Alfons Kauders wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Odjava.

Bravo kurircici!
Doveli raju iz obdanista... pardon, s advanceta :D

A hajmo sad

Ko navija za Asada, navija za Slovacku!
A ja bih se smio zakleti da je lik do prije neki dan (prije banovica) navijao da SAD napadne, pa da im Asadisti i Rusi (nas i Rusa 150 miliona) pokazu kako se gradi novi pravedniji svijet, gdje mali zli diktatorcici mogu nesmetano dusiti svoje podanike kad im se cefne.

Amerika i Engleska
Bice zemlja
Proleterska!
muzicar_iz_parka

#4184 Re: Sirija

Post by muzicar_iz_parka »

Ja Sam Odavle wrote: A ja bih se smio zakleti da je lik do prije neki dan (prije banovica) navijao da SAD napadne, pa da im Asadisti i Rusi (nas i Rusa 150 miliona) pokazu kako se gradi novi pravedniji svijet, gdje mali zli diktatorcici mogu nesmetano dusiti svoje podanike kad im se cefne.

Amerika i Engleska
Bice zemlja
Proleterska!
A Amerika hoće srušiti Asada zato što on nije demokrata nego diktator? :D
Kako im onda ne smetaju ostale diktature u arapskom svijetu, koje koriste iste metode kao i Asad da bi se održali na vlasti. Te druge arapske države regrutuju i šalju razne "borce za slobodu" u Siriju koji se bore u njihovom interesu, a kako demonstranti završavaju mogli smo vidjeti u Behrainu. Naravno nije to mana ni Iranu, oni takorekuć izdržavaju Hesbolah u Libanu, jedno vrijeme su pomagali Hamas mada su sada zbog šiitsko-sunitskog sukoba na suprotnim stranama, itd.
Ne podržavam nijednu stranu u sirijskom sukobu, jer su isti jedni i drugi, prvenstveno se radi o ostvarivanju interesa jedne strane, bilo Irana, Rusije, Assada ili sa druge strane Amerike, S. Arabije, Katara, Turske i pobunjenika.
Nema tu niti pravde niti demokratije niti borbe za ljudska prava, jedine žrtve su obični civili koji i jednima i drugima dođu kao koletaralna šteta na putu ostvarenja ciljeva.
jon_jovi

#4185 Re: Sirija

Post by jon_jovi »

Kako im onda ne smetaju ostale diktature u arapskom svijetu, koje koriste iste metode kao i Asad da bi se održali na vlasti. Te druge arapske države regrutuju i šalju razne "borce za slobodu" u Siriju koji se bore u njihovom interesu, a kako demonstranti završavaju mogli smo vidjeti u Behrainu. Naravno nije to mana ni Iranu, oni takorekuć izdržavaju Hesbolah u Libanu, jedno vrijeme su pomagali Hamas mada su sada zbog šiitsko-sunitskog sukoba na suprotnim stranama, itd.
Ne podržavam nijednu stranu u sirijskom sukobu, jer su isti jedni i drugi, prvenstveno se radi o ostvarivanju interesa jedne strane, bilo Irana, Rusije, Assada ili sa druge strane Amerike, S. Arabije, Katara, Turske i pobunjenika.
Nema tu niti pravde niti demokratije niti borbe za ljudska prava, jedine žrtve su obični civili koji i jednima i drugima dođu kao koletaralna šteta na putu ostvarenja ciljeva.
Kako koja administracija u Bijeloj Kući. Smetaju njima diktature ali Arapi bi se trebali diči da se nešto uradi. Saudija mirna.
Što se tiče intervencije u Siriji a kako to Washington objašnjava intervencija je zato što je režim u Siriji uporabio bojne otrove. Time se Sirija isključila iz međunarodnog prava i poretka i kao takva i sa takvom vlašću legitimna je meta svih savjesnih i čovjekoljubivih država i Vlada.
udrch

#4186 Re: Sirija

Post by udrch »

Odjava.
sad sam ja glasao preko deset puta za intervenciju..svaki put kad otvoriš iznova stranicu možeš glasati..
Avetinho

#4187 Re: Sirija

Post by Avetinho »

muzicar_iz_parka wrote:
Ja Sam Odavle wrote: A ja bih se smio zakleti da je lik do prije neki dan (prije banovica) navijao da SAD napadne, pa da im Asadisti i Rusi (nas i Rusa 150 miliona) pokazu kako se gradi novi pravedniji svijet, gdje mali zli diktatorcici mogu nesmetano dusiti svoje podanike kad im se cefne.

Amerika i Engleska
Bice zemlja
Proleterska!
To vidi s Amerikom.

Koji god da je razlog, to nikako ne moze biti zeleno svjetlo krvoloku da dusi stanovnistvo kako mu se cefne. Eto sta ti mislis, da li bi iko trebalo da preduzme ista kada zlikovac kao sto je Asad vrsi ovakve monstruozne zlocine?
Alfons Kauders

#4188 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Ja Sam Odavle wrote:
muzicar_iz_parka wrote:

Amerika i Engleska
Bice zemlja
Proleterska!
To vidi s Amerikom.

Koji god da je razlog, to nikako ne moze biti zeleno svjetlo krvoloku da dusi stanovnistvo kako mu se cefne. Eto sta ti mislis, da li bi iko trebalo da preduzme ista kada zlikovac kao sto je Asad vrsi ovakve monstruozne zlocine?
to je rezonovanje tipa "kad nisu intervenisali u ceceniji, ruandi, zasto su onda intervenisali u bosni"
muzicar_iz_parka

#4189 Re: Sirija

Post by muzicar_iz_parka »

Ja Sam Odavle wrote: To vidi s Amerikom.

Kad je Sadam koristio bojne otrove protiv Irana nije nikoga zanimalo.
Takođe nikoga nije zanimalo kad je isti koristio protiv Kurda.
Tada je još bio "good guy" i sve mu je bilo dozvoljeno, čak Amerikance nije ni razvoj nuklearnog programa tokom 80ih zanimao, nego su za uništenje pobrinuli sami Izraelci 1986 godine. Tek napadom na Kuwajt je postao "bad guy" zbog američkih geoplitičkih interesa i ostatak priče znamo, kao i napad 2003 zbog WMD kojih nije bilo, da je bio "dobar" saveznik mogao bi i danas dan vladati.

Još uvijek je nejasno ko je upotrijebio bojne otrove u Siriji, istraga UN-a još nije okončana, malo je čudno da on koristi to naoružanje i time rizikuje američku intervenciju i to baš u momentu kada inspektori ujedinjenih nacija stižu u državu.
jon_jovi

#4190 Re: Sirija

Post by jon_jovi »

muzicar_iz_parka wrote:
Ja Sam Odavle wrote: To vidi s Amerikom.

Kad je Sadam koristio bojne otrove protiv Irana nije nikoga zanimalo.
Takođe nikoga nije zanimalo kad je isti koristio protiv Kurda.
Tada je još bio "good guy" i sve mu je bilo dozvoljeno, čak Amerikance nije ni razvoj nuklearnog programa tokom 80ih zanimao, nego su za uništenje pobrinuli sami Izraelci 1986 godine. Tek napadom na Kuwajt je postao "bad guy" zbog američkih geoplitičkih interesa i ostatak priče znamo, kao i napad 2003 zbog WMD kojih nije bilo, da je bio "dobar" saveznik mogao bi i danas dan vladati.

Još uvijek je nejasno ko je upotrijebio bojne otrove u Siriji, istraga UN-a još nije okončana, malo je čudno da on koristi to naoružanje i time rizikuje američku intervenciju i to baš u momentu kada inspektori ujedinjenih nacija stižu u državu.
Pa ono, nisu tada bili demokrati nego republikanci. Republikanci su tajno naoružavali Iran - vidi afera Irangate.
Revoltage

#4191 Re: Sirija

Post by Revoltage »

UPDATE: Vojska preuzela kontrolu nad autoputem izmedju Dzisr al Shogur i Idliba. Takodje je vracena kontrola nad mjestom Kifr Zeiba.

Inace Assadovi ljudozderi.

Image
aurora313

#4192 Re: Sirija

Post by aurora313 »

Trideset godina Zlatko Dizdarević bavi se Bliskim istokom. Od toga je desetak godina živio i boravio na Bliskom istoku kao novinar i diplomat. Ističe da informacije koje iznosi proizlaze iz njegovog znanja prikupljanog tijekom tih desetljeća aktivnog bavljenja tim područjem. Izvještavao je iz Egipta, Libanona, Izraela, Alžira, Libije, Tunisa, Iraka i Sirije, a u vrijeme početka “arapskog proljeća” vršio je dužnost veleposlanika BiH u Jordanu, Amanu, s akreditacijom i u Siriji, Iraku i Libanonu. Na to je mjesto imenovan još 2008. godine. Tijekom “arapskog proljeća” više je puta bio u Siriji, a posljednji put posjetio je Damask prije dva i pol mjeseca. Za njega je pitanje odnosa prema Siriji, ne sama njena budućnost, pitanje čovječanstva, a objašnjava i zašto.

• Što znate o sukobljenim snagama? Tko su ljudi koji su se pobunili protiv Asadovog režima?

Oni su oštrica svega što je najgore u Siriji – ekstremisti, mudžahedini, grupe i organizacije mafija, fanatici koji u krajnjoj liniji nemaju pojma ni gdje su, a došli su iz više od stotinu zemalja svijeta. Domaće opozicijske snage, uključujući i vojne, danas su sasvim minorne prema njima. I njima uglavnom podređene. Ogroman je vic vjerovati da su to ljudi koji se bore za demokratsku Siriju, ljudska prava, protiv totalitarnog Asadovog režima.

Oni su fanatici koji za cilj imaju vlastite želje i planove, a one se svode na stvaranje svojih sanjanih država, raznoraznih kalifata, emirata i šeikata. Već rade na tome i formalno, brutalno namećući svoj pogled na religiju, život i svijet, koji je za stoljeće ili dva mračniji, gori i retrogradniji u odnosu na mnoge ekstremne režime. Asad njih, zapravo, ne interesira. On je tek prepreka ostvarenju snova mnogih regrutiranih po svijetu, a Siriju sada vide kao obećanu zemlju u kojoj te svoje snove mogu ostvariti.

Vise od ovog dijela intervjua slijedi na:
http://dovla.net/2013/09/zlatko-dizdare ... a-planetu/
Co0l

#4193 Re: Sirija

Post by Co0l »

Aa cuj,to Zlatko Dizdarevic dao neki intervju?
Toda

#4194 Re: Sirija

Post by Toda »

Challenger__ wrote:- ako laže Kerry, a laže, jer je patološki lažov, nema potrebe da mi jedni druge obmanjujemo.
Ne samo da je patološki lažov nego je kao i McCain psihopata. Kao i čitava prošla garnitura (Rumsfeld, Rice, Cheney, Volfovic... tu su i stariji znanci Kisindžer i Brzezinski.
Kisinđer: “Vojnici su jednostavno glupe životinje koje se koriste kao pijuni u vanjskoj politici.“
Brezezinski: “Ranije je bilo jednostavnije kontrolisati milon ljudi nego ih fizički ubiti. Danas je daleko jednostavnije ubiti milion ljudi nego kontrolisati milion ljudi.”

Imaju mozak, ali nemaju srce ni savjest. Karakteristike psihopata.

Normalno ljudsko biće uz ovakvo frenetično ponašanje ne bi moglo dati ovakvu izjavu:
Clinton on Gaddafi: We came, we saw, he died.
http://www.youtube.com/watch?v=Fgcd1ghag5Y

Takođe nije normalno ljudsko biće ni Olbrightova, koja je vezano za američke interese i smrt 500000 djece u ratu u Iraku rekla: “Mislim da je težak izbor, ali cijena.. mi mislimo da je vrijedilo”.
http://www.youtube.com/watch?v=x4PgpbQfxgo

NE! Nije vrijedilo ni jedne jedine prolivene kapi krvi! Niti jedan rat!

Kad bi američki narod kao i mnogi drugi narodi postali svjesni da ih vode psihopate – predatori bez trunke savjesti, ratovi bi se zaustavili.

U vezi bojnih otrova, po meni američka vojska ih je koristila. A opravdanja o tome kako nazvati taj čin, to ostavljam njima.

http://en.wikipedia.org/wiki/Agent_Orange

Agent Orange or Herbicide Orange (HO) is one of the herbicides and defoliants used by the U.S. military as part of its chemical warfare program, Operation Ranch Hand, during the Vietnam War from 1961 to 1971.

Chemical warfare (CW) involves using the toxic properties of chemical substances as weapons.

During the Vietnam War, between 1962 and 1971, the United States military sprayed nearly 20,000,000 US gallons (76,000,000 l) of material containing chemical herbicides and defoliants mixed with jet fuel in Vietnam, eastern Laos and parts of Cambodia, as part of Operation Ranch Hand.

NISU prskali herbicidom da bi povećali prinose žitarica!

According to Vietnamese Ministry of Foreign Affairs, 4.8 million Vietnamese people were exposed to Agent Orange, resulting in 400,000 people being killed or maimed, and 500,000 children born with birth defects.

Cjepidlake kojima su ove brojke preuveličane slobodno neka brojke djele sa 1000, 100.000 ili više jer svakako propuštaju suštinu.

Ukoliko se herbicid ili bilo kakve hemikalije prskaju i koriste upravo protiv ljudi u ratu, bar za mene to postaje hemijsko oružje koje spada u grupu bojnih otrova. http://hr.wikipedia.org/wiki/Kemijsko_oru%C5%BEje

Omiljena fraza licemjernih američkih psihopata «XY has used weapons of mass destruction» vrijedi pogotovo za američku vladu jer jedina vlada koja je bacila atomske bombe na civile bila je američka vlada. Atomsko oružje spada u oružja masovnog uništenja!

I nije im NIKADA bila namjera da donesu nekome demokratiju i mir. Rekoše davno da Asad MORA otići sa vlasti; druge nema. Da su htjeli, mogli su dosad Asada obezvlastiti na milion različitih načina kao što su to radili širom svijeta - bilo kampanjama, svrgavanjem ili čak ubistvom. Nije im to nikada bio cilj.

Što se tiće “prava, zadataka i dužnosti” šizoida Obame, najbolji opis svrhe američkog predsjednika po meni dao je senator Wayne Morse u dokumentarcu:

War Made Easy: How Presidents & Pundits Keep Spinning Us to Death

http://www.youtube.com/watch?v=gXuRFjqwW_M vrijeme od 1.05.11 – 1.07.05
sarajevoxxxx

#4195 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

udrch wrote:

Odjava.
sad sam ja glasao preko deset puta za intervenciju..svaki put kad otvoriš iznova stranicu možeš glasati..
- Pa ne mogu sa sigurnošću tvrditi ali, vjerovatno da anketa na početnoj stranici zaista vjerno preslikava mišljenje javnosti u BiH po pitanju vojne intervencije. Ljudima je dosta Iraka, Afganistana, izmišljanje hemijskog oružja u Iraku se teško zaboravlja.

- Biti protiv Amerikanaca je in, i to potpuno opravdano. Čak i činjenica da je u BiH okončan rat njihovim posredovanjem i njihovom intervencijom ne znači puno prosjećnom Bošnji, koji je sto puta opsovao i Dejton, zapravo svaki dan se suočavamo sa ružnim posljedicama koje su proistekle iz Dejtona.

- Također, ko su države koje podržavaju vojnu intervenciju? Pa ja kad sam pročitao da će zemlje zaljeva snositi troškove vojne intervencije, i ono malo ''za'' počne se topiti. Čovjek pomisli da je je Keri namjerno izašao sa tom informacijom da pridobije još više ljudi protiv vojne intervencije. Pa arapske zemlje konkretno KSA su najveći negativac u cijeloj priči. Reči da će oni snositi troškove vojne intervencije je podjebavanje cijele planete, prcanje, ili provociranje svakog normalnog insana.

- Onda sve prisutna specifićna medijska kampanja protiv muslimana u svijetu nema sumnje da daje rezultate. U Egiptu se milioni muslimana bez problema etiketiraju teroristima, šta očekivati za Nusru ili neke druge jedinice. Dakle ne fundamentalisti, već teroristi, nema kud gore. Možda kanibal ili kasapin.

- Zapravo svaki musliman u svijetu je u poziciji da se pravda da nešto dokazuje da nije on baš toliko loš.

- Ali po mom mišljenju ima jedna ključna stvar i koja dominira a nju je Mujki spomenuo u zadnjem intervju u Oslobođenju kada je govorio o ekstremizmu i ekstremima, postavit ću cijeli odgovor na Vildanino pitanje:

Ekstremi i ekstremizmi

– Bio sam tokom ramazana u Holandiji, Belgiji, Francuskoj... a i ovdje po Bosni. Svojim sam očima vidio da Zapad ne zna šta će sa religijom u politici. Što se tiče muslimana, muslimani ne znaju šta će sa javnom političkom slobodom u religijskom životu. Očigledna je svjetska kriza ličnosti, braka, porodice, rađanja djece, prijatelja, zajedničkog dobra i znamenitosti. Pošto muslimani svijeta po pravilu žive dvostruko odsustvo građanskih prava i političkih sloboda unutrašnjom autocenzurom i vanjskom cenzurom od Zapada, jer Zapad ne da da muslimani pređu crtu i postanu politički subjekti svijeta, u muslimanskim društvima današnjice politički red, poredak, sistem, vladavina prava, pravna država, građansko društvo, izgrađeno školstvo... su više izuzetak nego pravilo. Veća od svega drugog navedenog potvrda ove tvrdnje je kada Catherine Ashton, koja vodi vanjsku politiku Evropske unije od 28 zemalja sa blizu 500 miliona stanovnika, posjećuje u zatvoru svrgnutog legalno i demokratskim putem izabranog predsjednika Egipta, zemlje sa 80 miliona stanovnika samo kao ličnost, kao individuu a ne kao u vojnom udaru svrgnutog predsjednika. Egipat je možda najstarija civilizacija na svijetu. I onda ona slavodobitno izjavi da je Muhamed Mursi na sigurnom mjestu i da je njegovo zdravstveno stanje u redu. Kao da mu je išla u privatnu, rodbinsku posjetu. Zašto je to tako? Zato što se sve građansko i političko kod muslimana izričito personalizira, a ako je negativno bez obzira što mora biti individualno to se poopćava i univerzalizira. To je logika i sud Ernasta Renana koji kaže da je islam antium, antirazum, antisistem, antipolitika, antiznanje, antiobrazovanje i anticivilizacija i da je islam izričito beduinski fenomen, da je islam svoje pravo iscrpio u srednjem vijeku i da je to pravo tzv. historijsko golo pravo. Naravno da takav odnos rađa ekstreme i ekstremizme.
- Znači bez obzira što nešto mora ostati individualno to se poopćava i univerzalizira. Kako to izgleda na primjeru sirijskih muslimana bar na ovoj temi smo se sto puta uvjerili. Asadov majstor ubijanja svakodnevno izbaciva tone TNT-a na glave Sirijaca, ali lika u helikopteru nikad niko nije nazvao ružnim imenom, a i sa teškom mukom ide to objašnjavanje da je to Asadovom režimu svakodnevnica, zapravo desetine vojnih i helikopterskih udara izvede svaki dan. Na Arihu su nekoliko dana istovremeno tri helikoptera izbacivali burad napunjenu eksplozivom. Ali bez obzira na sve, Asadovi zločini, kao što neko napisa na forumu, teško da mogu proči čak i kao individualan čin.

- Ali zločini FSA se po pravilu poopćavaju i univerzaliziraju. Ljudi bez problema navedu dva tri primjera i kažu eto to su oni, to su ti koje podržavate, to su kanibali i sl. Šta drugo reči osim, da i ovih dvadesetak posto koji su kliknuli ''za'' je mašallah, s obzirom na sve pobrojane činjenice i okolnosti.
Challenger__

#4196 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- na jednoj drugoj temi, kolega Antimobb je podsjetio forum na termin - ponerogeneza - (od grč. poneros, zlo), odnosno fenomen nastanka zla u formi vladavine psihopata. Dao je dobar šlagvort da se podsjetimo na minucioznu, a zaboravljenu imenicu izvedenu iz istog osnova - ponerokratija - koja označava vladavinu najgorih, vladavinu zla. Sirijska drama je prevazišla svoje granice, potresa sve šire geopolitičke krugove, danas je to svjetsko pitanje br. 1. ;

- to pitanje nije ni ideološke, ni vjerske prirode, to nije ni geopolitičko pitanje. To je ontološka drama, to pitanje je temeljno pitanje ljudskog roda: mir ili rat, sila prava ili pravo sile. Ratnu opciju gura samo skupina najgorih, planetarna ponerokratska družba koja želi da ostvari svoje ciljeve po svaku cijenu, po cijenu III sv. rata, uprkos mišljenju javnog mnjenja, uprkos narodnim, ljudskim damarima;

- psihopate - ponerokrate, ili ljudski rod, to je pitanje koje će biti pred američkim Kongresom, a ne Sirija;

- od srca se nadam da će izbor biti - ljudski rod.

_________

"Dođu tako vremena kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati"

- međutim, postoji i obrnuti imperativ: dođu vremena kada mudar treba da progovori, budala da se ušutka, a kriminogena obogaćena fukara da se razvlasti. Čitav svijet je pred ovim imperativom.

A sve je počelo tamo negdje, oko Damska...
Challenger__

#4197 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sirijskoj tragediji možemo zahvaliti što je pred lice svijeta izbacila ogoljenu istinu: ni sukob vjera, ni sukob sekti, ni sukob ideologija, ni sukob civilizacija...

SAMO: sa jedne strane tama ponerosa, zlo i ponerokrate, a sa druge - ljudski rod.
Kikibombona

#4198 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote:u Siriji suniti jesu apsolutna većina koja nikada nije imala presjednika države..
Isti slucaj kao u Bahreinu recimo.

Neko se sa Arapima davno poigrao i jos se poigrava. Oni svaki put nasjednu na istu foru.
elma89_

#4199 Re: Sirija

Post by elma89_ »

Nadam se da ce se uskoro rjesiti :(
sarajevoxxxx

#4200 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sirijski krscanski aktivista Ejmen Abdunur: REZIM je od pocetka sirijskog rata srusio 30 crkava
Locked