Ti si zajeb'o Vensa i Owena, samo bi nesto djelio
Egipat (pročitati prvi post)
- insomnia78
#4176 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Pa je smislio pakleni plan da im zagadi i ono malo vode sto imaju 
-
jastuk1
#4177 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kikibombona wrote:Jedini covjek koji u ovom trenutku moze rijesiti palestinsko pitanje je Abdel Fatah al-Sisi.
Treba im dati Jerusalem i zavrsiti pricu. Traziti koridor za Gazu i to je to.
- Kikibombona
#4178 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Aj sto se smijes za Sisija, da razumijem nekako...
Zasto ti je ovo drugo smijesno?
Izraelci su sto, milion puta jaci. Kako vrijeme odmice pozicija Palestinaca je sve gora. Ako se rjesenje palestinskog pitanja prolongira za jos par decenija, nece ih nikako biti...
Bolje sad nego sutra. Ovako su trebali razmisljati jos davno, davno... Al nedaju religijske bajke...
Zasto ti je ovo drugo smijesno?
Izraelci su sto, milion puta jaci. Kako vrijeme odmice pozicija Palestinaca je sve gora. Ako se rjesenje palestinskog pitanja prolongira za jos par decenija, nece ih nikako biti...
Bolje sad nego sutra. Ovako su trebali razmisljati jos davno, davno... Al nedaju religijske bajke...
- insomnia78
#4179 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Jebo te led, obdzvrjedjujes borbu svakog jebenog naroda na planeti osim Kurda
Jedino oni vode pravedan i niposto uzaludan rat protiv Turske
Svarno postajes bezveznjak
Svima bi ti cjep'o drzave i teritorije a samo "Kurdistan" pravio
Kad smo vec kod "Kurdistana", bjezanija iz Afrina je toliko uzela maha da su morali izdati zabranu odlaska svakom bez opravdanog razloga
Kad smo vec kod "Kurdistana", bjezanija iz Afrina je toliko uzela maha da su morali izdati zabranu odlaska svakom bez opravdanog razloga
- Kikibombona
#4180 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Opet izvlacis krive zakljucke!insomnia78 wrote:Jebo te led, obdzvrjedjujes borbu svakog jebenog naroda na planeti osim Kurda
Podrzavam borbu palestinskog naroda! Zelim da dobiju drzavu i okoncaju agoniju! Sto vise budu cekali - to gore po njih! Ko to do sada nije skontao, moram konstatovati da je glup!
Palestinci trebaju prihvatiti realnost i pristati na uslove koje DEKLERATIVNO diktira Izrael. I budi siguran, to je izraelski blef! Cionisticki ideolozi bi pomrli od muke kada bi Palestinci pristali na uslove, jer oni zele mnogo vise... zele sve...
Zato lijepo! Eto vam Jerusalem, jebo vas on, dajte nam drzavu na Zapadnoj obali i koridor za Gazu. Cionisti se onda ne bi mogli vaditi, bili bi dovedeni pred svrsen cin!
Za Kurdistan ne lupaj gluposti! Ja sam apsolutno protiv gradjanskog rata u Turskoj, rata izmedju turske drzave i Kurda. To Kurdima nikako ne ide u prilog, a ni Turcima, po svemu sudeci... Kao da na japanskom pisem. Dakle, ponavljam, ne podrzavam rat Turske i PKK!
- insomnia78
#4181 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ali da im Turci daju po drzave
- Kikibombona
#4182 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Niko nista ne daje tek tako...insomnia78 wrote:Ali da im Turci daju po drzave
Posto Kurdi lagano poklapaju Tursku demografski, nije iskljuceno da se pojavi neki hrabar turski politicar i pristane na kurdsku drzavu na istoku kako im ne bi uzeli pola drzave. Kurdi igraju na kartu nataliteta i vremena. Potpuno je jasno da u ovom trenutku silom ne mogu dobiti drzavu u Turskoj.
Erdo place ko godina, kaze da bi Kurdi 2038 mogli biti vecina u drzavi
- Co0l
#4183 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Samo Saudi Sisonji tek tako daju milijarde,jeldeKikibombona wrote: Niko nista ne daje tek tako...
- Kikibombona
#4184 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Kupuju naklonost!Co0l wrote:Samo Saudi Sisonji tek tako daju milijarde,jeldeKikibombona wrote: Niko nista ne daje tek tako...
Vec sam lijepo objasnio. To je isto kao kada bosanski radnik donese mesine i sira poslovodji! Ovaj nije ni trazio, mozda se nekada 'nasalio', ali radnik iz 'ljubavi' donio da se kusaju domaci specijaliteti.
Jbg, svi se bore da Sisija pozovu na janjetinu, plate kafu, odvedu na kolace itd.
Saudi se nadaju da ce ih Egipat zastiti ako bude potrebe. Zato milijarde. Ne postoji drugo logicno objasnjenje.
Generalu Sisiju ne pada na pamet da podrzi saudijski Islamski front u Siriji.
-
The 51st State
#4185 Re: Egipat (pročitati prvi post)
kakvu crnu naklonost, bez tih milijardi ne mogu prehraniti stanovnistvo fizicki, pa ti skontaj kolka je to poluga ali jbg ne uklapa se u projektovanu vizuru . hipoteticki govoreci, sad da im ukinu to finansiranje, egipat bi bio na ivici gladi, to nije naklonost nego vazalstvo.
- Kikibombona
#4186 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Zasto tu lovu Saudi ne upumpaju u Afganistan, Somaliju i druge drzave u kojima je ekonomska situacija gora nego u Egiptu?The 51st State wrote:kakvu crnu naklonost, bez tih milijardi ne mogu prehraniti stanovnistvo fizicki, pa ti skontaj kolka je to poluga ali jbg ne uklapa se u projektovanu vizuru . hipoteticki govoreci, sad da im ukinu to finansiranje, egipat bi bio na ivici gladi, to nije naklonost nego vazalstvo.
Stvar je tome da Saudi imaju paranoican strah od ideologija koje su im suprostavljene. Muslimansko bratstvo je bilo prijetnja za Saude, selefijsku ideologiju, za selefije naklonjene saudijskom rezimu. To je organizacija koja je imala ambiciju izvoziti 'revoluciju' u sve islamske zemlje. I ova sinajska bagra je prijetnja za Saude. I vidis, potrefilo se da su obe prijetnje za Saude ujedno prijetnja i za Egipat.
Egipat se nalazi na strateski iznimno vaznom dijelu planete. Polozaj koji imaju otvara izuzetne perspektive za vanjsku politiku. To Sisi fenomenalno koristi i kupi milijarde gdje stigne. Uradio je dosta velikih projekata za kratko vrijeme. Izuzetni rezultati ako se uzme u obzir da okolo sve gori i da je Egipat krcat teroristima i fanaticima.
Treci vazan momenat je egipatska armija koja je respektabilna za bliskoistocne standarde. Saudi se nadaju da ce ih Egipat zastiti ako ih u buducnosti napadu ISILi, Nusre...
Dobar je sam osjecaj da ti tako vazna zemlja poput Egipta nije neprijatelj. Sta je za Saude par milijardi, boli ih racku...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#4187 Re: Egipat (pročitati prvi post)
da im saudi ne daju pare a ameri žito egipćani bi bankrotirali u roku odmah a počeli umirati od gladi za heftu
zato hvala kralju i hvala americi na parama i hljebu
zato hvala kralju i hvala americi na parama i hljebu
- Co0l
#4188 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Prvo kazes da niko nista ne daje tek tako a vec u sljedecem postu sam sebe demantujesKikibombona wrote:Kupuju naklonost!Co0l wrote:Samo Saudi Sisonji tek tako daju milijarde,jeldeKikibombona wrote: Niko nista ne daje tek tako...
Vec sam lijepo objasnio. To je isto kao kada bosanski radnik donese mesine i sira poslovodji! Ovaj nije ni trazio, mozda se nekada 'nasalio', ali radnik iz 'ljubavi' donio da se kusaju domaci specijaliteti.![]()
Jbg, svi se bore da Sisija pozovu na janjetinu, plate kafu, odvedu na kolace itd.
Saudi se nadaju da ce ih Egipat zastiti ako bude potrebe. Zato milijarde. Ne postoji drugo logicno objasnjenje.
Generalu Sisiju ne pada na pamet da podrzi saudijski Islamski front u Siriji.
Ne kontas da Sisijevo prostituisanje samo umotavas u sebi prihvatljivu oblandu.
- Co0l
#4189 Re: Egipat (pročitati prvi post)
To je najzalosnije,za siću ih kupujuKikibombona wrote: Sta je za Saude par milijardi, boli ih racku...
- japin_mutapi
#4190 Re: Egipat (pročitati prvi post)
ne boje se oni isil-a i sličnih terorističkih grupa nisu oni prijetnja po opstojnost saudijske državeKikibombona wrote: Treci vazan momenat je egipatska armija koja je respektabilna za bliskoistocne standarde. Saudi se nadaju da ce ih Egipat zastiti ako ih u buducnosti napadu ISILi, Nusre...
Dobar je sam osjecaj da ti tako vazna zemlja poput Egipta nije neprijatelj. Sta je za Saude par milijardi, boli ih racku...
iran je taj koga se saudija boji
iran je saudijski arhi-neprijetelj i u direktnom sukobu 1 na 1 pobjednik u kratkom roku
egipatska vojska je ključna komponenta u saudijskom odbrambenom planu
sisi je totalno nevažan lik kralj je taj koji vuče konce
-
Avetinho
#4191 Re: Egipat (pročitati prvi post)
A i fino se na onoj slici vidi ko kome ljubi ruku.
Treba li opet slike postavljat?
Treba li opet slike postavljat?
- insomnia78
#4192 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Egipat: velika vojna akcija na Sinaju, 29 mrtvih dzihadista i 2 nestala vojnika@itele: #Égypte > "Vaste opération militaire" dans le #Sinaï, 29 djihadistes tués, deux soldats perdus (armée)
-
The BEN10
#4193 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ko su dzihadisti na Sinaju? ISIS?insomnia78 wrote:Egipat: velika vojna akcija na Sinaju, 29 mrtvih dzihadista i 2 nestala vojnika@itele: #Égypte > "Vaste opération militaire" dans le #Sinaï, 29 djihadistes tués, deux soldats perdus (armée)
- insomnia78
#4194 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ne direktno ali podrzavaju jedni drugeThe BEN10 wrote:Ko su dzihadisti na Sinaju? ISIS?insomnia78 wrote:Egipat: velika vojna akcija na Sinaju, 29 mrtvih dzihadista i 2 nestala vojnika@itele: #Égypte > "Vaste opération militaire" dans le #Sinaï, 29 djihadistes tués, deux soldats perdus (armée)
- insomnia78
#4195 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Ups
Middle East
Sep. 09, 2015 | 03:58 PM
Egypt sends up to 800 ground troops to Yemen war: Egyptian security sources
RSS
FOLLOW
SHARE
Reuters
SANAA: As many as 800 Egyptian soldiers arrived in Yemen late on Tuesday, Egyptian security sources said, swelling the ranks of a Gulf Arab military contingent which aims to rout the Iran-allied Houthi group after a five-month civil war.
It was the first reported deployment of ground troops there by Egypt, which has one of the Arab world's strongest armies.
A coalition led by Saudi Arabia has scored major gains against the militia and its allies in Yemen's army, backing a push by Yemeni fighters to seize much of the country's south and now setting its sights on the Houthi-controlled capital Sanaa.
Four Egyptian units of between 150 to 200 troops along with tanks and transport vehicles arrived in Yemen late on Tuesday, two Egyptian security sources said.
"We have sent these forces as part of Egypt's prominent role in this alliance ... the alliance fights for the sake of our brotherly Arab states, and the death of any Egyptian soldier would be an honor and considered martyrdom for the sake of innocent people," a senior Egyptian military source said.
- Challenger__
#4196 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Prekasno, premalo, neubjediljivo, ispod simbolike.
- Co0l
- japin_mutapi
#4198 Re: Egipat (pročitati prvi post)
vrlo hrabar i nadasve mudar i pametan napoleonski geostrateško taktički potez dragog feldmaršala
dragi vođa se pozicionira kao lider koalicije i svih arapa i njihov zaštitnik
sisi lajk
dragi vođa se pozicionira kao lider koalicije i svih arapa i njihov zaštitnik
sisi lajk
- insomnia78
#4199 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Egipat: vlada dala ostavku nakon korupcijskog skandalaEGYPTE: LE GOUVERNEMENT DÉMISSIONNE APRÈS UN SCANDALE DE CORRUPTION
Le président Abdel Fattah al-Sissi a chargé le ministre du Pétrole de former un nouveau cabinet
Sisi izabrao ministra za naftu da formira novi kabinet
-
Avetinho
#4200 Re: Egipat (pročitati prvi post)
Nisi shvatio: Sisijeva ekipa je tu da spasi Egipat, a ne da kradu kad dodju na vlast.insomnia78 wrote:Egipat: vlada dala ostavku nakon korupcijskog skandalaEGYPTE: LE GOUVERNEMENT DÉMISSIONNE APRÈS UN SCANDALE DE CORRUPTION
Le président Abdel Fattah al-Sissi a chargé le ministre du Pétrole de former un nouveau cabinet
Sisi izabrao ministra za naftu da formira novi kabinet