Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- vaučer
#4176 Re: Liverpool FC
1:0 vrlo lijep gol Stewarta Downinga koji igra lihevog beka u drugom dijelu.
- Koshpa
#4178 Re: Liverpool FC
cist go ponisten liverpoolu 
- Edin H.
#4179 Re: Liverpool FC
Stvarno ne znam sto ponisti gol, kakvo je pravilo.
Golman je drzao loptu jednom rukom, Agger ga nije ni dotakao.
- King Kenny
#4180 Re: Liverpool FC
Da ne pametujem ponovo, moj post sa ss.ba:
Veoma dobro smo odigrali protiv Anžija koji vjerovatno ima skuplji tim od našeg. Jones majstor, definitivno ga Brendan treba ostaviti na golu kada se oporavi Reina, a čitam jučer da neće biti spreman za derbi tako da će Jones biti među stativama i u nedjelju.
ASSAIDI FANTASTIČAN! Podhitno ga treba staviti u prvu protiv Evertona mogao zadavati mnogo problema Colemanu (ili Hibbertu ako se oporavio). Čovjek je najbolji bio večeras. Kakvi driblinzi, a i vidjelo se da je nije sebičan i da je pametan, da donosi prave odluke u pravo vrijeme.
Suarez treba prestati padati podhitno, ali sada mu je svejedno jer će teško dobiti faul.
Svaka čast svim igračima i Brendanu na clean sheetu i na pobjedi!
Također zaboravih pohvaliti Downinga koji je bio odličan u defanzivi, dva puta je rizikovao, ali sve u svemu odlično je odigrao. Definitivno može igrati lijevog beka, Wisdom desno, a Glena staviti na krilo.
Veoma dobro smo odigrali protiv Anžija koji vjerovatno ima skuplji tim od našeg. Jones majstor, definitivno ga Brendan treba ostaviti na golu kada se oporavi Reina, a čitam jučer da neće biti spreman za derbi tako da će Jones biti među stativama i u nedjelju.
ASSAIDI FANTASTIČAN! Podhitno ga treba staviti u prvu protiv Evertona mogao zadavati mnogo problema Colemanu (ili Hibbertu ako se oporavio). Čovjek je najbolji bio večeras. Kakvi driblinzi, a i vidjelo se da je nije sebičan i da je pametan, da donosi prave odluke u pravo vrijeme.
Suarez treba prestati padati podhitno, ali sada mu je svejedno jer će teško dobiti faul.
Svaka čast svim igračima i Brendanu na clean sheetu i na pobjedi!
Također zaboravih pohvaliti Downinga koji je bio odličan u defanzivi, dva puta je rizikovao, ali sve u svemu odlično je odigrao. Definitivno može igrati lijevog beka, Wisdom desno, a Glena staviti na krilo.
- Tvrtko II Kotromanić
#4181 Re: Liverpool FC
Assaidi je meni igracina 
-
The Realist
#4182 Re: Liverpool FC
Zato što je golman imao kontrolu nad loptom i tada se ne smije "napadati" golman.Edin H. wrote:Stvarno ne znam sto ponisti gol, kakvo je pravilo.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- vaučer
#4184 Re: Liverpool FC
Odlične fore
Vrhunska kvaliteta, navrati nam opet, jako si vickast.
Vrhunska kvaliteta, navrati nam opet, jako si vickast.
- Edin H.
#4185 Re: Liverpool FC
OK, ali ja bih rekao da nije imao kontrolu nad loptom kada je drzao samo u jednoj ruci, kao sto rekoh Agger nije ni dotakao golmana.The Realist wrote:Zato što je golman imao kontrolu nad loptom i tada se ne smije "napadati" golman.Edin H. wrote:Stvarno ne znam sto ponisti gol, kakvo je pravilo.
Po meni je ovo pogresna odluka sudije.
-
The Realist
#4186 Re: Liverpool FC
Po pravilima jeste imao kontrolu:Edin H. wrote: OK, ali ja bih rekao da nije imao kontrolu nad loptom kada je drzao samo u jednoj ruci, kao sto rekoh Agger nije ni dotakao golmana.
A goalkeeper is considered to be in control of the ball:
- While the ball is between his hands or between his hand and any surface (e.g. ground, own body);
- While holding the ball in his outstretched hand;
- While in the act of bouncing it on the ground or crossing it in the air.
When a goalkeeper has gained possession of the ball with his hands, he cannot be challenged by an opponent.
- vaučer
#4187 Re: Liverpool FC
Definitivno je faul a žuti je dobio za pucanje prema golu tj nepoštivanje igre.
-
The Realist
#4188 Re: Liverpool FC
Ako je ovo tačno, to je bezveze, jer pucao je prije sudijskog znaka, ali hajde....vaučer wrote:Definitivno je faul a žuti je dobio za pucanje prema golu tj nepoštivanje igre.
- Edin H.
#4189 Re: Liverpool FC
Fair play to you, ali ova pravila su nevidjena glupost.The Realist wrote:Po pravilima jeste imao kontrolu:Edin H. wrote: OK, ali ja bih rekao da nije imao kontrolu nad loptom kada je drzao samo u jednoj ruci, kao sto rekoh Agger nije ni dotakao golmana.
- While the ball is between his hands or between his hand and any surface (e.g. ground, own body);
When a goalkeeper has gained possession of the ball with his hands, he cannot be challenged by an opponent.
Golman zasticen ko' medjedi
- muhafuca
#4190 Re: Liverpool FC
prije je bilo dozvoljeno ali se desavalo cesto da u istoj situacijiEdin H. wrote:
Fair play to you, ali ova pravila su nevidjena glupost.
Golman zasticen ko' medjedi![]()
![]()
igrac sa ledja pokusa nogom izbiti loptu iz ruke a ne glavom kao u ovom slucaju
pa promasi i udari golmana ili u stomak i u lice
pa je to pravilo promjenjeno u ovo sada
(gore opisano)
- King Kenny
#4191 Re: Liverpool FC
Ako Bog da sutra je derbi. Očekujem Assaidija i Sterlinga po krilima i naravno pobjedu.
- Gandalf
#4193 Re: Liverpool FC
kao i obično dobre sudije su nas oštetile, nije ono vidilo ofsajda, mamice im hinjave
- Koolin1
#4194 Re: Liverpool FC
Nevjerovatno koliko su sudije unistile Liverpool ove sezone... cist gol ponisten. Ne svira aut za Liverpool kod drugog njihovog gola...
- Charuga
- Globalni moderator
#4195 Re: Liverpool FC
E j.bes ga, ono je cist go. Steta ...
- vaučer
#4196 Re: Liverpool FC
Baš nemam više volje pratiti ovo.
Uvedite jebeni video nadzor u nogomet i izađite iz srednjeg vijeka već jednom.
Zasluženu pobjedu su nam uzeli pod nosom. Zaleđe? Ma daj molim te, ali ako je Suarez i Liverpool bolje svirati pa ih oštetiti nego im dati nešto.
Uvedite jebeni video nadzor u nogomet i izađite iz srednjeg vijeka već jednom.
Zasluženu pobjedu su nam uzeli pod nosom. Zaleđe? Ma daj molim te, ali ako je Suarez i Liverpool bolje svirati pa ih oštetiti nego im dati nešto.
-
Chuckie
#4197 Re: Liverpool FC
Golman ni u jednom trenutku nije imao potpunu kontrolu nad loptom, evo i na Skyu rekose da ondje nije bilo nikakvog faula.The Realist wrote:Po pravilima jeste imao kontrolu:Edin H. wrote: OK, ali ja bih rekao da nije imao kontrolu nad loptom kada je drzao samo u jednoj ruci, kao sto rekoh Agger nije ni dotakao golmana.
- vaučer
#4198 Re: Liverpool FC
Pobogu čovječe držao je loptu mirno na ispruženom dlanu.
Kako to nije kontrolirana lopta, šta je tebi?
Kako to nije kontrolirana lopta, šta je tebi?
-
The Realist
#4199 Re: Liverpool FC
Kako nije imao kontrolu, kad je prije toga uhvatio loptu u ruke? Evo i ispružena ruka se spominje kao kontrola, pa stvarno ne znam kako nije bio faul (po pravilima).Chuckie wrote:Golman ni u jednom trenutku nije imao potpunu kontrolu nad loptom, evo i na Skyu rekose da ondje nije bilo nikakvog faula.The Realist wrote: Po pravilima jeste imao kontrolu:
Btw. ko je sjedio u studio Skyja?
-
The Realist
#4200 Re: Liverpool FC
Ne volim ga, ali ovo je dobro
: