Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo procitah zadnjih 20-ak stranica i previse informacija u kratkom vremenu udje u moju glavucu i sad nista nemam pojma
Trenutno gledamo Vivax 32'' i hocu nesto bolje i vece. Jedini uslov je da je 4K. Televizor bi bio u dnevnom boravku koji je povezan sa kuhinjom, tako da uvijek ima neki izvor svjetlosti, tj. ne pretstavlja mi problem sto crna nije najcrnja moguca. I trenutno mi je tako pa mi ne smeta, a i razlog vise je sto TV gleda citava kuca, naredamo se na ugaonu , neka sireg ugla vidljivosti. Imam SuperTV od Logosofta, aktiviran mi je i onaj dodatni HD paket.
Kolko sam mogao skontat, Soni ima dobru sliku, al mu je smart meni sporiji od ostalih, LG ima neku njihovu verziju 4K gdje svaki cetvrti piksel ubacuju nesto, tj. nije bas pravi 4K ...itd. TV se gleda sa razdaljine 3,10 - 4 m.
Kontam da pazarim Samsung 50MU6172
Ima li sta bolje za ovih 1100-1200 Km?
De napisite sta za ove Panasonic i Hitachi i Toshiba modele u ovom cjenovnom rangu i ovoj dimenziji.
Hvala.
Cao LoLovac.
Ja imam Samsung 4K 48JU6472 i samo Osnovni paket. Slika na normalnih HD kanalima (ne oni A1, Vip itd) tipa Hayat HD, Elta HD, Tiji HD, TRT World HD, MTV Live HD je brutalno dobra. Kad su prosle god dali sve kanale gratis slika je predobra na kanalima iz HD paketa
Taj Samaung 4K 50 MU6172 je stepenicu (dvije, tri ) bolji televizor od mog. I posto sam vidio uzivo kakav je TV imas od mene toplu preporuku za njega. On ti je sa VA panelom al ugao gledanja je od nekih 30-40 stepeni. Gledanjem iz veceg ugla opadaju boje i kontrast. Pa eto vidi pod kojim se uglom gleda TV. Ako treba veci ugao gledanja onda 55MU6172 kod kojeg je IPS panel al on ti je skuplji.
Hitachi/Toshibu zaobidzi a i kod Panasonika samo neke serije su dobre. Il sam Panasonik zamijenio sa Philipsom?!
MTV wrote:Hitachi/Toshibu zaobidzi a i kod Panasonika samo neke serije su dobre. Il sam Panasonik zamijenio sa Philipsom?!
Definitivno si zamijenio Panasonic sa Philipsom. Panasonic su japanci i dobri su a Philips su kinezi i samo neki modeli valjaju. Mada nije cudno zamijeniti japanca i kineza, 'nako zuti i jedni i drugi.
MTV wrote:Hitachi/Toshibu zaobidzi a i kod Panasonika samo neke serije su dobre. Il sam Panasonik zamijenio sa Philipsom?!
Definitivno si zamijenio Panasonic sa Philipsom. Panasonic su japanci i dobri su a Philips su kinezi i samo neki modeli valjaju. Mada nije cudno zamijeniti japanca i kineza, 'nako zuti i jedni i drugi.
Znaci Sony 49xe7005 je za mene... ok super.. gledat da njega pazarim. Malo sam gledao i reviewe, vidim da ovi 2017 modeli vrte android 6.0, to je po meni dobar plus. Hvala puno.
CooK wrote:
Onda to vise nije 4K televizor nego 8K ili 10K.
Ispada da bi na udaljenosti od 3,4-3,7m najbolje odgovarao neki od 49-50 incha. Sve preko bi bio problem jer bi na toj udaljenosti zahtjevalo FHD kanale ili bi bila slabija slika na ovoj nasoj digitali sto dobijamo od Telemacha.
Pisao sam već o tome ovdje i i dalje tvrdim da se nisam zajebao što sam na svoju max. udaljenost gledanja od nekih 1.7m uzeo 43xd8005 Iako mi je većina ljudi ovdje govorila "uzmi veći, što veći to bolji" i sl.
Badžo ima isti TV samo 55 i kad god dođe kod mene ide komentar "majku mu kod tebe mi nekako izoštrenija slika kad gledam TV" tako da ti je na tu udaljenost 49-50 mjera, poslušaj me nećeš se zajebati...
P.s. kod njega je u pitanju moja TV, kod mene Telemach sa Cam modulom al ne vjerujem da je do toga, prije bih rekao do Tv-a...
Po mojim kalkulacijama i iskustvu SD i FHD kanali dobro izgledaju, ono oštra slika, na 50'' tv sa udaljenosti (3-3,7m) i 55'' udaljenost (3,6-4,7m).
Callofduty2 wrote:pa ja... kazem ja da se meni sve pomjesalo
Znaci Sony 49xe7005 je za mene... ok super.. gledat da njega pazarim. Malo sam gledao i reviewe, vidim da ovi 2017 modeli vrte android 6.0, to je po meni dobar plus. Hvala puno.
Opet greska.. nema Android, samo vise klase 2017 imaju android. Ima neki Sonijevu smart platformu na linuxu.
Postoji li negdje opcija na postavkama youtube aplikacije na android tv.u da se namjesti rezolucija slike, prije je bilo sada vise nema nakon sto se youtube updateovao vjerovatno sad po defaultu vrti max rez slike koju tv podrzava ali ja imam problem. pokrenem neki spot ili video na youtube u 4k rezoluciji i on nakon par sekundi samo promjeni sa 4K na HD rezoluciju dok ide spot a isto tako mi se znalo desavati da pocne u HD rez pa u toku pjesme vrati na 4K i obratno, ne mogu da skontam do cega je, mozda se desi pad konekcije pa da ne bi stopalo ili ledilo on sam promjeni rezoluciju da slika ide da ne stopa ali mi nije jasno da to gotovo stalno radi i na gotovo svakom spotu pa bih volio ako moze da namjestim po defoultu da uvijek ide na 4K ili max rezoluciji koju taj video daje pa ako treba nek i stopa samo nek mi ne prebacuje na manju rezoluciju ???
Treba ti internet biti brzi od 25-30 Mbps i onda ce sve ucitavat u 4K. Ja sam tako TV direktno spojio kablom jer je tamo 50 Mbps a mobitel i laptop idu na wifi koji vrti oko 20 Mbps. Dok je TV bio na wifiu obicno se desavalo to sto si gore napisao. Kad sam kabl direktno spojio ide samo 4K osim ako nepadne brzina a to se desi jednom u 15-20 dana.
Podesavanje rezolucije na YT aplikaciji kod Samsunga nisam nasao odkad imam TV od januara 2016.
MTV wrote:Treba ti internet biti brzi od 25-30 Mbps i onda ce sve ucitavat u 4K. Ja sam tako TV direktno spojio kablom jer je tamo 50 Mbps a mobitel i laptop idu na wifi koji vrti oko 20 Mbps. Dok je TV bio na wifiu obicno se desavalo to sto si gore napisao. Kad sam kabl direktno spojio ide samo 4K osim ako nepadne brzina a to se desi jednom u 15-20 dana.
Podesavanje rezolucije na YT aplikaciji kod Samsunga nisam nasao odkad imam TV od januara 2016.
Ma telemachov paket od preko 30 megabita, tv je philips android tv spojen wi fi.jem na ruter koji je udaljen pola metra od tv.a ..... ne znam nekad mi odmah krene u 4k i citav spot ide u 4k a nekad krene u 4k pa vrati u HD do kraja ili opet u toku spota vrati na 4K moguce da varira konekcija na wi fi ma da mi na mobu otvara sve bez problema .... ali mi je totalno glupo da se ne moze na tv.u namjestit rezoucija ko na pc.u sto moze na youtube.u ....
brazzo19 wrote:
Ma telemachov paket od preko 30 megabita, tv je philips android tv spojen wi fi.jem na ruter koji je udaljen pola metra od tv.a ..... ne znam nekad mi odmah krene u 4k i citav spot ide u 4k a nekad krene u 4k pa vrati u HD do kraja ili opet u toku spota vrati na 4K moguce da varira konekcija na wi fi ma da mi na mobu otvara sve bez problema .... ali mi je totalno glupo da se ne moze na tv.u namjestit rezoucija ko na pc.u sto moze na youtube.u ....
Vjerovatno opadne brzina na wifiju jer ona ovisi od 7283726 faktora. Spoji kablom pa vidi. Meni je wifi i kablom kad resetuem router 50 Mbps i onda vremenom wifi spadne brzina al kabl drzi na 50 i onda je sve u 4k. Slazem se glupo je da nemozes nastimat rezoluciju kao na kompu ili mobu.
daddy-kool wrote:Po mojim kalkulacijama i iskustvu SD i FHD kanali dobro izgledaju, ono oštra slika, na 50'' tv sa udaljenosti (3-3,7m) i 55'' udaljenost (3,6-4,7m).
Po onoj tabeli i po mojim ocima za vecinu onih SD kanala na Telemachu potrebna je puno veca udaljenost odnosno manji TV na istoj udaljenosti da bi SD kanali izgledali dobro. Mada je to i do subjektivnog osjecaja i manjka(ili viska) znanja jer ja npr imam jarana koji gleda na 55 incnom TV-u SD kanale sa 3 metra i ne smeta mu a fino se vide oni upscaling blokovi piksela a ja se jezim od toga i nema sanse da bih ja mogao tako gledati. Za HD kanale se slazem.
Tipicni kinezi, nigdje nikakvih recenzija da se vidi kakvi su. Ja ti preporucujem da izdvojis 100-200KM vise i uzmes neki Samsung, Sony ili Panasonic jer se ne kupuje TV svake godine pa da ne bi kasnije zazalio jer si kupio neko kinesko smece.
Tipicni kinezi, nigdje nikakvih recenzija da se vidi kakvi su. Ja ti preporucujem da izdvojis 100-200KM vise i uzmes neki Samsung, Sony ili Panasonic jer se ne kupuje TV svake godine pa da ne bi kasnije zazalio jer si kupio neko kinesko smece.
Nisu u pitanju nikakvi kinezi, njemacka je marka i porpilicno su pouzdani. Mene vise zanima panel, slika i to, ili cu se razocarati?
tnt-tunja wrote: Nisu u pitanju nikakvi kinezi, njemacka je marka i porpilicno su pouzdani. Mene vise zanima panel, slika i to, ili cu se razocarati?
Jesu kinezi. Medion je njemacki koliko i Telefunken i Grundig. Inace Telefunken i Grundig su bili sinonim za kvalitet ali su bili pred bankrotom i prodati su 2006-te i 2007-me turcima a sada samo imaju ime a kvalitet nije ni blizu kao sto je bio dok su bili njemacki brendovi. Isto tako Medion, veoma kvalitetan njemacki brend sve dok ih nisu kupili kinezi 2011-te godine.
Nije 50 inca veliko sa 5 metara udaljenosti koju god rezoluciju da gledas, sa te daljine i najmanja rezolucija izgleda dobro. Za 4K sadrzaj potrudi se da sjednes blize televizoru, puno blize.
CooK wrote:Nije 50 inca veliko sa 5 metara udaljenosti koju god rezoluciju da gledas, sa te daljine i najmanja rezolucija izgleda dobro. Za 4K sadrzaj potrudi se da sjednes blize televizoru, puno blize.
ja sam odlucio da popravim plasmu , a kada se bude mijenjalo neki jaci model kupit i zdravo