da vidim dje ce mi zavrsit vikendica... i ima li potrebe da idem na istu... radi neplaniranog okopavanja...
de ba ljudi, ljeto, fudbal, piva, vino, rostilj, zene... a vi se rata ufatili... stvarno ne znate uzivat...
jedno je sposobnost citanja a drugo je moc razumjevanja...Fljamurtari wrote:hizo ramidovic wrote: veoma poucni tekstovi, za djecu do 12 g., osobito ovaj diogdje se navodi da je alija nudio zapadnu hercegovinu, bas k'o da je njegova babovina i kao da je imao nekakvog uticaja tamo. mogao mu je komotno ponuditi i istru...
naravno, svrha ovakvih "svjedocenja" je relativizirati dogadjanja i opravdati stvaranje tzv hr hb. ne pije ti ovo vode, izuzev u slucaju opijanja sirokih narodnih masa na tompsonovim koncertima i svecanim docecima osudjenih ratnih zlocinaca...
Kakav tekst... u istom odlomku i "price za malu djecu" i "Thompson" i "babovina"...
Ajde ti strucnjace, pridruzi se genijalcima u filter...
Ok,svi se nečeg boje i kuda ovakvo stanje vodi BiH? Misliš da će strahovi nestati? Misliš da netko osim političara ima koristi od ovakvog stanja? Ne zagovaram raskol BiH,al neke podjele se moraju napraviti jer one već postoje i sad samo koče BiH da kao država i Srba i Bošnjaka i Hrvata krema prema EU. Svi smo subjektivni i licemjerni drugoj strani. Svatko gleda samo svoje i želi ono što misli da mu pripada,a druga strana na to gleda šta ja imam od toga.hizo ramidovic wrote:subjektivan si i licemjeran. vidis nekakv strah hrvata i srba od toga da bosnjaci ne preuzmu upravljanje drzavom (nejasno je otkud i zbog cega taj strah) a ne vidis strah bosnjaka od "palestinizacije" i getoizacije... zelis da se u miru ostvare planovi bobana i karadzica, kad vec nije moglo "metodom krvi i tla". tesko ce to ici i svako insistiranje na takvim rjesenjima vodi u jos vece podjele. ko od toga ima najvise a ko najmanje koristi, sam zakljuci...jiji wrote:Sad BiH profitiraju jedino političari koji žive od toga da ne popuste drugim stranama i dok god taj diplomatski unutarnji rat traje i živi od mržnje i inata sve države regije krenule su dalje. Od ovog prepucavanja dobro žive jedino političari. Narodu je dosta,al slabo to vrijedi kad se Hrvati boje da Bošnjaci ne preuzmu upravljanje državom ,Srbi se boje isto toga i sanjaju o otcjepljenju,a Bošnjaci pošto su najbrojniji znaju da kad bi država funkcionirala po principu jedan čovjek,jedan glas da bi dobili izbore i vladali BiH. Previše je straha u ljudima,previše mržnje ostale od rata i još je potpaljuju razne interesne grupe da bi BiH funkcionirala na drugi nacin osim podjele .Pri tome ne mislim na raspad BiH ,nego podjelu na 3 entiteta,sa jasnije definiranim ovlastima i pravima.
HNK je definisan kao "mješoviti kanton sa hrvatskom većinom" a SBK kao "mješoviti kanton sa bošnjačkom većinom"hizo ramidovic wrote:ne slazem se.
kojoj etniji pripada hnk? sbk?
Pa ko ti brani da se preseliš u istočno sarajevo (koje se inače ne nalazi istočno od "west" sarajeva)Mister Yes wrote:Ja živim 50 metara od entitetske linije. Meni je IS važnije od garancije da se BiH ne može raspasti. Ali eto, o ukusima se ne raspravljaHavatar wrote:IS je nevazno dok je Brcko garant da se BIH ne moze raspasti tako da davanje svega da bi se dobilo nista nije neka opcija.
Od svega pobrojanog ovdje u kancelariji imam samo žene. Ali ja sam oženjen čovjek a one pokrivene tako da ...Alfons Kauders wrote:
de ba ljudi, ljeto, fudbal, piva, vino, rostilj, zene...stvarno ne znate uzivat...
Misliš ogromna hrvatska većina od 50% u hnk nakon 20 godina neuspješnog pokušaja preseljenja hrvata iz ostatka bih u hnk? Pa šta i da budu većina, opet se ništa naročito neće desiti što se dosada nije dešavalo, a za neke radikalnije poteze nema više ni vremena ni novca.Mister Yes wrote:HNK je definisan kao "mješoviti kanton sa hrvatskom većinom" a SBK kao "mješoviti kanton sa bošnjačkom većinom"hizo ramidovic wrote:ne slazem se.
Vremenom postaju jednonacionalni kantoni. Ama kažem ja sabur. Za 20 godina ti neće pasti napamet da postaviš takvo pitanje jer će stvari biti više nego očigledne.
\ Vecina nesposbni ljude koji su poznati po kradji humanitare vidi Zapadna Hercegovina kao i cinjenici da godinama nisu placali porez.Ta sposobnost se ocituje u tome da idu po Zapadnim ambasama i mole da Mostar bude ''stolni''Misliš ogromna hrvatska većina od 50% u hnk nakon 20 godina neuspješnog pokušaja preseljenja hrvata iz ostatka bih u hnk? Pa šta i da budu većina, opet se ništa naročito neće desiti što se dosada nije dešavalo, a za neke radikalnije poteze nema više ni vremena ni novca.
Znači u hnk treba se opustiti na rijekama i vodama, a ne zamarati se u ljetnjim mjesecima
glupo je misliti da ce se daljom etnickom podjelom strahovi eliminisati i kriza rijesiti. naprotiv.jiji wrote:Ok,svi se nečeg boje i kuda ovakvo stanje vodi BiH? Misliš da će strahovi nestati? Misliš da netko osim političara ima koristi od ovakvog stanja? Ne zagovaram raskol BiH,al neke podjele se moraju napraviti jer one već postoje i sad samo koče BiH da kao država i Srba i Bošnjaka i Hrvata krema prema EU. Svi smo subjektivni i licemjerni drugoj strani. Svatko gleda samo svoje i želi ono što misli da mu pripada,a druga strana na to gleda šta ja imam od toga.hizo ramidovic wrote: subjektivan si i licemjeran. vidis nekakv strah hrvata i srba od toga da bosnjaci ne preuzmu upravljanje drzavom (nejasno je otkud i zbog cega taj strah) a ne vidis strah bosnjaka od "palestinizacije" i getoizacije... zelis da se u miru ostvare planovi bobana i karadzica, kad vec nije moglo "metodom krvi i tla". tesko ce to ici i svako insistiranje na takvim rjesenjima vodi u jos vece podjele. ko od toga ima najvise a ko najmanje koristi, sam zakljuci...
Tvoja su tumačenja stvar prošlosti, ustavni okvir je takav da je čitava država i srpska i bošnjačka i hrvatska. BiH nije moguće podijeliti između njena tri naroda jer nije moguće doći do dogovora šta bi bilo čije. I ti si u nekoliko zadnjih mjeseci imao par kontradiktornih mapa. U etničkoj podjeli BiH, Kiseljak i Neum ne mogu pripasti Bošnjacima a Srebrenica ne može pripasti Srbima. A to su samo tri prepreke tvojoj bolesnoj soluciji, tu su još i Brčko, Vitez, Busovača i još bar desetak drugih mjesta u kojim bi bilo mrtvih glava kada bi se krenulo sa realizacijom tog glupog plana o podjeli.Mister Yes wrote:I sada je etnički podjeljena samo na 12 dijelova. Jasno je definisano koji su kantoni hrvatski a koji bošnjački još u Washingtonu.hizo ramidovic wrote:na osnovu cega tvrdis da bi stvari funkcionirale ako bi se drzava etnicki u potpunosti podijelila, tj ako bi svaki konstitutivni narod dobio svoj "tor"?jiji wrote: Možda državu u kojoj bi stvari funkcionirale i nebi jedna strana kočila drugu.Jel ovaj sistem vodi nekud ? Albanija je dobila status kandidata za EU ,gdi je BiH?
Kažem, o uskusima se ne raspravlja. Neko više voli Brčko a neko više voli I.Sarajevo. Vidjet ćemo šta će većina preferirati kada cca pola države bude živjelo u Sarajevu.oakville wrote:Pa ko ti brani da se preseliš u istočno sarajevo (koje se inače ne nalazi istočno od "west" sarajeva)Mister Yes wrote:Ja živim 50 metara od entitetske linije. Meni je IS važnije od garancije da se BiH ne može raspasti. Ali eto, o ukusima se ne raspravljaHavatar wrote:IS je nevazno dok je Brcko garant da se BIH ne moze raspasti tako da davanje svega da bi se dobilo nista nije neka opcija.? I šta si ti navalio "trebaju bošnjaci dobiti istočno sarajevo i šipovo a dati brčko"? Pa nije niko lud da daje nešto što ima za nešto što ima
![]()
Uostalom, gdje si vidjeo "mijenjati" grad na rijeci savi s granicom prema hrvatskoj za svjetski bitno šipovo gdje su medvjedi u potpunosti konstitutivni
Podjele koče bih, kaže mister yes, osim one podjele koju on podržava a koja bi donijela ogroman prosperitethizo ramidovic wrote:glupo je misliti da ce se daljom etnickom podjelom strahovi eliminisati i kriza rijesiti. naprotiv.jiji wrote:Ok,svi se nečeg boje i kuda ovakvo stanje vodi BiH? Misliš da će strahovi nestati? Misliš da netko osim političara ima koristi od ovakvog stanja? Ne zagovaram raskol BiH,al neke podjele se moraju napraviti jer one već postoje i sad samo koče BiH da kao država i Srba i Bošnjaka i Hrvata krema prema EU. Svi smo subjektivni i licemjerni drugoj strani. Svatko gleda samo svoje i želi ono što misli da mu pripada,a druga strana na to gleda šta ja imam od toga.hizo ramidovic wrote: subjektivan si i licemjeran. vidis nekakv strah hrvata i srba od toga da bosnjaci ne preuzmu upravljanje drzavom (nejasno je otkud i zbog cega taj strah) a ne vidis strah bosnjaka od "palestinizacije" i getoizacije... zelis da se u miru ostvare planovi bobana i karadzica, kad vec nije moglo "metodom krvi i tla". tesko ce to ici i svako insistiranje na takvim rjesenjima vodi u jos vece podjele. ko od toga ima najvise a ko najmanje koristi, sam zakljuci...
bosnjaci jesu najbrojniji narod u bih, ali nemaju "maticu" i nemaju se na koga osloniti. ponuda za njihovu getoizaciju (odnosno podjela bih po etnickom principu koja se ovdje zagovara) je odbijena '93. i ne vidim niti jedan razlog zasto bi se danas prihvatila, niti vidim ijednog znacajnijeg politicara koji bi je prihvatio. i sam si konstatovao da podjele koje su napravljene samo koce bih, tako da je nelogicno da ce daljnje podjele donijeti napredak.
ko ih je tako definisao i gdje?Mister Yes wrote:HNK je definisan kao "mješoviti kanton sa hrvatskom većinom" a SBK kao "mješoviti kanton sa bošnjačkom većinom"hizo ramidovic wrote:ne slazem se.
Vremenom postaju jednonacionalni kantoni. Ama kažem ja sabur. Za 20 godina ti neće pasti napamet da postaviš takvo pitanje jer će stvari biti više nego očigledne.
Može se lako u narednih 10 godina desiti da 70% populacije bih živi u sarajevu. Što tvojim željama ništa ne pomaže, štaviše im odmaže.Mister Yes wrote:Kažem, o uskusima se ne raspravlja. Neko više voli Brčko a neko više voli I.Sarajevo. Vidjet ćemo šta će većina preferirati kada cca pola države bude živjelo u Sarajevu.oakville wrote:Pa ko ti brani da se preseliš u istočno sarajevo (koje se inače ne nalazi istočno od "west" sarajeva)Mister Yes wrote:
Ja živim 50 metara od entitetske linije. Meni je IS važnije od garancije da se BiH ne može raspasti. Ali eto, o ukusima se ne raspravlja? I šta si ti navalio "trebaju bošnjaci dobiti istočno sarajevo i šipovo a dati brčko"? Pa nije niko lud da daje nešto što ima za nešto što ima
![]()
Uostalom, gdje si vidjeo "mijenjati" grad na rijeci savi s granicom prema hrvatskoj za svjetski bitno šipovo gdje su medvjedi u potpunosti konstitutivni
Skijaš wrote:Tvoja su tumačenja stvar prošlosti, ustavni okvir je takav da je čitava država i srpska i bošnjačka i hrvatska. BiH nije moguće podijeliti između njena tri naroda jer nije moguće doći do dogovora šta bi bilo čije. I ti si u nekoliko zadnjih mjeseci imao par kontradiktornih mapa. U etničkoj podjeli BiH, Kiseljak i Neum ne mogu pripasti Bošnjacima a Srebrenica ne može pripasti Srbima. A to su samo tri prepreke tvojoj bolesnoj soluciji, tu su još i Brčko, Vitez, Busovača i još bar desetak drugih mjesta u kojim bi bilo mrtvih glava kada bi se krenulo sa realizacijom tog glupog plana o podjeli.
sad kad nema franje, mozes im ti slobodno reci, da ljudi znaju na cemu su te da laganini kupe prnje.Mister Yes wrote:
Budemo vidjeli ne? Sačekaćemo 17 godina a onda uzeti rezultate popisa iz 2031-e po opštinama. Kladim se u sve što imam da neće biti nikakvih dilema gdje da se povuće linija. Jedna jedina koja će zamjeniti današnjih 10.
Inače, za tvoju informaciju, to je i bio plan od početka. Franjo nije mogao svojima reći da odustaje od enklava u srednjoj Bosni jer bi ga neko ubio. Zato se formirala Federacija BiH kao prelazno rješenje. Znalo se i 94-e kako će se odvijati demografska kretanja. Odlučilo se da se sačeka 30-40 godina da se to fino "grupiše" pa onda fino i podjeli. I dobro su predvidjeli.
OK.Mister Yes wrote:Skijaš wrote:Tvoja su tumačenja stvar prošlosti, ustavni okvir je takav da je čitava država i srpska i bošnjačka i hrvatska. BiH nije moguće podijeliti između njena tri naroda jer nije moguće doći do dogovora šta bi bilo čije. I ti si u nekoliko zadnjih mjeseci imao par kontradiktornih mapa. U etničkoj podjeli BiH, Kiseljak i Neum ne mogu pripasti Bošnjacima a Srebrenica ne može pripasti Srbima. A to su samo tri prepreke tvojoj bolesnoj soluciji, tu su još i Brčko, Vitez, Busovača i još bar desetak drugih mjesta u kojim bi bilo mrtvih glava kada bi se krenulo sa realizacijom tog glupog plana o podjeli.Budemo vidjeli ne? Sačekaćemo 17 godina a onda uzeti rezultate popisa iz 2031-e po opštinama.
Skijaš wrote: OK.
Možeš li nas do tada poštediti tih zapaljivih tema koje bi na terenu i u ovakvoj atmosferi mogle izazvati krvoproliće ?
Treba lagano pripremati ljude na neizbježno. Da ne bude prevelik šok kad se maštanja sudare sa zidom realnosti. Mediji ljude zaglupljuju pa evo vidimo kakvim se sve glupostima nadaju (geografske regije i slično). Svaki glas razuma u ovako zaluđenom medijskom prostoru je bitan i vrijedan. Vremenom će nas biti sve više koji govorimo istinu a sve manje borgova ispranog mozga.Skijaš wrote: Pusti neka vrijeme završi svoje kad si već uvjeren u takav razvoj situacije.
oakville wrote:Pa ko ti brani da se preseliš u istočno sarajevo (koje se inače ne nalazi istočno od "west" sarajeva)Mister Yes wrote:Ja živim 50 metara od entitetske linije. Meni je IS važnije od garancije da se BiH ne može raspasti. Ali eto, o ukusima se ne raspravljaHavatar wrote:IS je nevazno dok je Brcko garant da se BIH ne moze raspasti tako da davanje svega da bi se dobilo nista nije neka opcija.? I šta si ti navalio "trebaju bošnjaci dobiti istočno sarajevo i šipovo a dati brčko"? Pa nije niko lud da daje nešto što ima za nešto što ima
![]()
da nisu nedo Bog slucajno na kakvoj visoj poziciji od tebe ili konkurencija..?Mister Yes wrote:Od svega pobrojanog ovdje u kancelariji imam samo žene. Ali ja sam oženjen čovjek a one pokrivene tako da ...Alfons Kauders wrote:
de ba ljudi, ljeto, fudbal, piva, vino, rostilj, zene...stvarno ne znate uzivat...
Pa znaš kako to ide. Mi smo svi braća i sestre. Ja sa bradom one sa hidžabima.ILVIIR wrote:da nisu nedo Bog slucajno na kakvoj visoj poziciji od tebe ili konkurencija..?Mister Yes wrote:Od svega pobrojanog ovdje u kancelariji imam samo žene. Ali ja sam oženjen čovjek a one pokrivene tako da ...Alfons Kauders wrote:
to bi onda dosta stvari objasnilo..
citas previse kroatizirane sadrzaje ili ti je nedaj Boze izletilo. mi bosanci kazemo "vidjecemo"Mister Yes wrote:Skijaš wrote:Tvoja su tumačenja stvar prošlosti, ustavni okvir je takav da je čitava država i srpska i bošnjačka i hrvatska. BiH nije moguće podijeliti između njena tri naroda jer nije moguće doći do dogovora šta bi bilo čije. I ti si u nekoliko zadnjih mjeseci imao par kontradiktornih mapa. U etničkoj podjeli BiH, Kiseljak i Neum ne mogu pripasti Bošnjacima a Srebrenica ne može pripasti Srbima. A to su samo tri prepreke tvojoj bolesnoj soluciji, tu su još i Brčko, Vitez, Busovača i još bar desetak drugih mjesta u kojim bi bilo mrtvih glava kada bi se krenulo sa realizacijom tog glupog plana o podjeli.Budemo vidjeli ne? Sačekaćemo 17 godina a onda uzeti rezultate popisa iz 2031-e po opštinama. Kladim se u sve što imam da neće biti nikakvih dilema gdje da se povuće linija. Jedna jedina koja će zamjeniti današnjih 10.
Inače, za tvoju informaciju, to je i bio plan od početka. Franjo nije mogao svojima reći da odustaje od enklava u srednjoj Bosni jer bi ga neko ubio. Zato se formirala Federacija BiH kao prelazno rješenje. Znalo se i 94-e kako će se odvijati demografska kretanja. Odlučilo se da se sačeka 30-40 godina da se to fino "grupiše" pa onda fino i podjeli. I dobro su predvidjeli.
hoce hoce.. bice vas vise.. samo se vi klonirajte.. sto vise to bolje.. mozda jednog dana na ovoj temi nadjes jos jednog koji se sa tobom slaze.. pa cak ni ali kemal (inace veliki zagovarac treceg) i hafis (originalni hrvat bez sumnje) se nije izjasnio o tvojoj karti..Mister Yes wrote:Skijaš wrote: OK.
Možeš li nas do tada poštediti tih zapaljivih tema koje bi na terenu i u ovakvoj atmosferi mogle izazvati krvoproliće ?Zapaljiva tema razgovor o opcijama unutrašnjeg/administrativnog uređenja zemlje?
To što će se pojedini fašisti i nacionalisti "zapaliti" kada im se kaže da BiH nije samo bošnjačka država mene zaboli neka stvar. Suprostavljati se hegemonističkim i fašističkim likovima je pozitivo pa da ne kažem i plemenito ponašanje.
Uopšte, teza da bi se neko mogao "zapaliti" zbog nečijeg stava o "unutrašnjem/administrativnom uređenju BiH" je toliko totalitaristička i odvratna da nemam riječi.
Treba lagano pripremati ljude na neizbježno. Da ne bude prevelik šok kad se maštanja sudare sa zidom realnosti. Mediji ljude zaglupljuju pa evo vidimo kakvim se sve glupostima nadaju (geografske regije i slično). Svaki glas razuma u ovako zaluđenom medijskom prostoru je bitan i vrijedan. Vremenom će nas biti sve više koji govorimo istinu a sve manje borgova ispranog mozga.Skijaš wrote: Pusti neka vrijeme završi svoje kad si već uvjeren u takav razvoj situacije.
Promaklo ti kome sam odgovarao? Poznato ti je da je kolega @Skijaš Hrvat sa dna kaca? Jedini razlog zašto se on protivi trećem je njegova želja da 18% stanovništva Federacije (Hrvati) drži pod kontrolom 80% stanovništva Federacije (Bošnjake). Čovjek je islamofob kakvog nema na internetu. Pitaj ga sad da li je zato da su ukinu kantoni i reći će ti da nije naravno. E zbog njega je to "budemo vidjeli ne". Malo sporije pališ ali skontaćeš vremenomILVIIR wrote: citas previse kroatizirane sadrzaje ili ti je nedaj Boze izletilo. mi bosanci kazemo "vidjecemo"
Ako zelis tacno vrijeme.15/7/2015 Godine rezultatati za nacionalnu pripadnost po opcinama i naseljimaBudemo vidjeli ne? Sačekaćemo 17 godina a onda uzeti rezultate popisa iz 2031-e po opštinama