Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- Averus
#41701 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Marvel's Spider-Man Preorder počeo 
- Tito_i_Partija
#41702 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ne, ovo je bilo malo poslije.n+1 wrote: ↑20/07/2022 18:05Je l' to ono kad si izdao forum i napustio isti?Tito_i_Partija wrote: ↑19/07/2022 01:54 Hoće to tako nekad, i ja sam im'o taj period. Mislim da nisu godine, recimo u mom slučaju je to bio stres, loše spavanje noću, raznorazni nakupljeni problemi itd. tako da mi uopšte nije bilo veselja tokom igranja. Tek kad sam se uspio da riješim toga, onda mi je opet svanulo.![]()
- Tito_i_Partija
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#41704 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mount and Blade - Warband, napokom ga probao poslije godina i godina odgode.Igram Mod A World of Ice and Fire (Game of Thrones), svi likovi su tu iz GoT-a.Normala fajtam se za Starkove a Lanistere
.Zabavno je i nije dosadno.Po jedno pola sata, sat odigram i to je to.Ima mnooooogo modova tako da se moze igrati beskonacno.
E sad ovaj Mount & Blade II: Bannerlord je najnoviji al treba mi jaci laptop za njega, mozda i probam na ovom al 60GB je HDD-a.
Pa ovo nije lose, mozda upalim komp mjest laptopa
E sad ovaj Mount & Blade II: Bannerlord je najnoviji al treba mi jaci laptop za njega, mozda i probam na ovom al 60GB je HDD-a.
Pa ovo nije lose, mozda upalim komp mjest laptopa
- Tito_i_Partija
#41705 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vjerovatno su zasićeni Pathfinderom. Dvije igre i nekoliko DLC-ova kroz relativno malo vrijeme, mislim da su malo burn out.ferratilis wrote: ↑20/07/2022 19:22Nije da nisam zagrijan, nego me trenutno vise zanima sta ce biti s WotR, prica se da ce otkazati season pass 2 koji je planiran, a DLC-i koje su dosad izbacili su bezveze. Cini mi se da su zanemarili Pathfinder zbog W40k. Valja cekat da izadje Enhanced Edition pa cemo onda znati. Super je sto rade na necem novom, ali mislio sam da su uhvatili zamah s Pathfinderom pa sam ocekivao nesto sto ce nadmasiti Kingmaker. To se jos nije obistinilo. S druge strane, dobro je da studio jos uvijek postoji s obzirom da su preselili iz Rusije na Kipar. Kako god, vise se radujem bilo cemu sto oni rade nego npr. BG3.Tito_i_Partija wrote: ↑20/07/2022 17:13 @ferratilis nisi haman nešto zagrijan za Owlcat-ovu ekspediciju u Warhammer 40K univerzum. Ja mislim da je super ideja, i jedva čekam da vidim kako će izgledat' kad se završi.
- ferratilis
#41706 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zavrsio Fallout 4, nazor. Kakvo olaksanje jbt, kao kad imas zatvor tri dana pa konacno procepi. Mislim da je ovo najgora Bethesda igra ikad. Idiotska prica (bez obzira na izbore igraca, glavni lik je debil jer ne zna plot twist koji je ocigledan nakon par sati igranja), dosadni likovi (svi osim Nick Valentinea), totalno nemastovite frakcije (Todd Howard je vjerovatno htio nesto kao New Vegas, ali Bethesda nema tu vjestinu da sve poveze kako treba), cudna implementacija SPECIAL sistema, dosadan otvoreni svijet, lose performanse, bugovi (mada ovo je normalno za njihove naslove), linearni questovi itd. Kad sam poceo, gameplay je bio zanimljiv i bila je negdje na 7/10. Kako sam odmicao, samo sam se nadao da ce sto prije zavrsiti, 5/10 je realan skor. Nemam motivacije da igram ekspanzije iako sam cuo da je Far Harbor odlican. Fallout 4 samo potvrdjuje kakav je gigant Obsidian, i koliko je kvalitetan New Vegas.
Da ne ispadne kako samo pljujem, postoje neke stvari koje su jako dobro odradjene, npr. loot interface. Ovo je genijalno, mislim da se nikad vise ne mogu vratiti na stari UI, sad postoje i modovi za starije igre sa quickloot interfejsom. Protivnici se i dalje krecu kad koristis VATS, u prethodnicima je bilo cudno kako se samo zamrznu. Nacin na koji su implementirali radijaciju je isto odlican (smanjuje healthbar za kolicinu radijacije koju primis). Sve sto je dobro su uglavnom manje qol stvari, i gameplay (najvise pucanje). Ali nije dovoljno da nadomjesti sve ostalo.
Da ne ispadne kako samo pljujem, postoje neke stvari koje su jako dobro odradjene, npr. loot interface. Ovo je genijalno, mislim da se nikad vise ne mogu vratiti na stari UI, sad postoje i modovi za starije igre sa quickloot interfejsom. Protivnici se i dalje krecu kad koristis VATS, u prethodnicima je bilo cudno kako se samo zamrznu. Nacin na koji su implementirali radijaciju je isto odlican (smanjuje healthbar za kolicinu radijacije koju primis). Sve sto je dobro su uglavnom manje qol stvari, i gameplay (najvise pucanje). Ali nije dovoljno da nadomjesti sve ostalo.
- geralt
#41707 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Imao sam slicno iskustvo sa Fallout 4, s tim da ga ja nisam zavrsio (jedina singleplayer PC Fallout igra za koju je to slucaj). Ja bih na tvoje primjedbe jos dodao i glupi sistem settlementa i craftinga, posebno dio oko izgradnje i kasnije kad ih trebas stititi. Takodjer mi je nije jasno kako su uspjeli uciniti open world toliko dosadnim - glavni settlement u igri, koji bi trebao impresionirati igraca, se sastoji od baraka na stadionu. Za preko 200 godina nisu uspjeli napraviti nista bolje od sklepanog izbjeglickog smjestaja?ferratilis wrote: ↑21/07/2022 21:54 Zavrsio Fallout 4, nazor. Kakvo olaksanje jbt, kao kad imas zatvor tri dana pa konacno procepi. Mislim da je ovo najgora Bethesda igra ikad. Idiotska prica (bez obzira na izbore igraca, glavni lik je debil jer ne zna plot twist koji je ocigledan nakon par sati igranja), dosadni likovi (svi osim Nick Valentinea), totalno nemastovite frakcije (Todd Howard je vjerovatno htio nesto kao New Vegas, ali Bethesda nema tu vjestinu da sve poveze kako treba), cudna implementacija SPECIAL sistema, dosadan otvoreni svijet, lose performanse, bugovi (mada ovo je normalno za njihove naslove), linearni questovi itd. Kad sam poceo, gameplay je bio zanimljiv i bila je negdje na 7/10. Kako sam odmicao, samo sam se nadao da ce sto prije zavrsiti, 5/10 je realan skor. Nemam motivacije da igram ekspanzije iako sam cuo da je Far Harbor odlican. Fallout 4 samo potvrdjuje kakav je gigant Obsidian, i koliko je kvalitetan New Vegas.
Ako si u Fallout fazonu, toplo ti preporucujem ATOM RPG. Trenutno ga igram s namjerom da ga zavrsim (prvi put nisam) i da predjem na standalone ekspanziju Trudograd, za koju svi kazu da je puno bolja od osnovne igre. Developeri su napustili Rusiju i na strani su Ukrajine u trenutnoj agresiji: https://twitter.com/the_atomgame
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#41708 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ja sam za Atom čuo upravo fere poodavnogeralt wrote: ↑21/07/2022 23:15Imao sam slicno iskustvo sa Fallout 4, s tim da ga ja nisam zavrsio (jedina singleplayer PC Fallout igra za koju je to slucaj). Ja bih na tvoje primjedbe jos dodao i glupi sistem settlementa i craftinga, posebno dio oko izgradnje i kasnije kad ih trebas stititi. Takodjer mi je nije jasno kako su uspjeli uciniti open world toliko dosadnim - glavni settlement u igri, koji bi trebao impresionirati igraca, se sastoji od baraka na stadionu. Za preko 200 godina nisu uspjeli napraviti nista bolje od sklepanog izbjeglickog smjestaja?ferratilis wrote: ↑21/07/2022 21:54 Zavrsio Fallout 4, nazor. Kakvo olaksanje jbt, kao kad imas zatvor tri dana pa konacno procepi. Mislim da je ovo najgora Bethesda igra ikad. Idiotska prica (bez obzira na izbore igraca, glavni lik je debil jer ne zna plot twist koji je ocigledan nakon par sati igranja), dosadni likovi (svi osim Nick Valentinea), totalno nemastovite frakcije (Todd Howard je vjerovatno htio nesto kao New Vegas, ali Bethesda nema tu vjestinu da sve poveze kako treba), cudna implementacija SPECIAL sistema, dosadan otvoreni svijet, lose performanse, bugovi (mada ovo je normalno za njihove naslove), linearni questovi itd. Kad sam poceo, gameplay je bio zanimljiv i bila je negdje na 7/10. Kako sam odmicao, samo sam se nadao da ce sto prije zavrsiti, 5/10 je realan skor. Nemam motivacije da igram ekspanzije iako sam cuo da je Far Harbor odlican. Fallout 4 samo potvrdjuje kakav je gigant Obsidian, i koliko je kvalitetan New Vegas.
Ako si u Fallout fazonu, toplo ti preporucujem ATOM RPG. Trenutno ga igram s namjerom da ga zavrsim (prvi put nisam) i da predjem na standalone ekspanziju Trudograd, za koju svi kazu da je puno bolja od osnovne igre. Developeri su napustili Rusiju i na strani su Ukrajine u trenutnoj agresiji: https://twitter.com/the_atomgame
- ferratilis
#41709 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Igrao sam Atom, dobar RPG za tako mali tim. Mada malo previse suhoparan, zeljeli su da naprave sovjetsku verziju Fallout humora i svijeta ali vecinu referenci moze skontat samo neko ko je odrastao u Sovjetskom bloku, dok vecina nas razumije reference u Falloutu zbog americke pop kulture. I pored toga, vrijedi odigrat zbog zanimljivih questova i gameplaya koji je solidna kopija F1/2 sistema.
- Tito_i_Partija
#41710 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mene nešto toliko nervira što je zvanično ime "Atom RPG". Ko je bio toliko glup pa mislio da mora stavit' žanr da bude dio imena? Da ne bi eto neko slučajno kupio Atom 4X Strategiju ili Atom City Builder?
To bi bilo ist'o k'o kad bi zvali "Call of Duty FPS" ili "Forza Horizon Racing Game".
To bi bilo ist'o k'o kad bi zvali "Call of Duty FPS" ili "Forza Horizon Racing Game".
- ferratilis
#41711 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Mislim da je razlog za to originalno ime Fallouta: Fallout: A Post Nuclear Role Playing Game. Vidjela zaba da se potkiva konj pa i ona digla nogu. Ali u pravu si, zvuci cudno. 1997. je imalo smisla, danas ne. 

- Riddle
#41712 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
RDR2 je -50% na Steamu. Fuuuuuck. Isto kao i Sekiro, daj na -75% i kupujem. 
- n+1
#41713 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa dobro, nije "vidjela žaba", nego je direktni omaž. Naslov igre je ATOM RPG: Post-apocalyptic indie game.ferratilis wrote: ↑22/07/2022 18:29 Mislim da je razlog za to originalno ime Fallouta: Fallout: A Post Nuclear Role Playing Game. Vidjela zaba da se potkiva konj pa i ona digla nogu. Ali u pravu si, zvuci cudno. 1997. je imalo smisla, danas ne.
![]()
- Chmoljo
#41714 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Epic iduće hefte

- ferratilis
#41715 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pusti to, dodji kod mene pa kosi koliko ti je dusi drago. Mozes da biras izmedju elektricne kosilice, motorne, i trimera. Nema levelovanja ni upgradea, ali dobices pivo po izboru. 
- Tito_i_Partija
#41716 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
RIP Jon irenicus
https://www.theguardian.com/film/2022/j ... es-aged-80
Najbolji glas u video igrama svih vremena.
- ferratilis
#41717 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Legenda. RIP.Tito_i_Partija wrote: ↑25/07/2022 14:18 RIP Jon irenicus![]()
Ako nisi, pogledaj Time Bandits, odlican je u tome.
- Tito_i_Partija
#41718 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam, eto moraću njemu u čast.
- Chmoljo
#41719 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
kakav ti je HUD i achivements?ferratilis wrote: ↑25/07/2022 13:32 Pusti to, dodji kod mene pa kosi koliko ti je dusi drago. Mozes da biras izmedju elektricne kosilice, motorne, i trimera. Nema levelovanja ni upgradea, ali dobices pivo po izboru.![]()
- ferratilis
#41720 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Samo sam cekao dan. Prvo VtMB2, a sad i ovo.
- Averus
#41721 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dabogda da VTM bude u dogledno vrijeme. Koliko problema i prekida i odgađanja imaju, baš mi krivo.
Volio bih da igra bude vrh, ali sve su prilike da će biti igrana samo radi nostalgije...
- geralt
#41722 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nista cudno, dali su taj posao developeru koji nikad nije samostalno napravio igru. A za KotOR je potreban prilican posao da bi se "modernizovao" - pravljenje citavog novog combat sistema od nule, plus rekreiranje citave igre u novom engineu (vjerovatno Frostbite).
- Averus
- Tito_i_Partija
#41724 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Za Star Wars mi je onako manje-više, imaš kamaru igara da popuni taj ćejf.
Međutim, VtM je odličan sistem i svijet koji ima kriminalno malo igara. Šta se to desilo da Paradox da otkaz kompletnoj ekipi, ja stvarno ne znam.
Međutim, VtM je odličan sistem i svijet koji ima kriminalno malo igara. Šta se to desilo da Paradox da otkaz kompletnoj ekipi, ja stvarno ne znam.
- geralt
#41725 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moralo je biti nesto bas krupno da se odluce za takav potez, ne znam da je ijedan izdavac nesto slicno uradio. Neko tesko krsenje ugovora ili neprofesionalizam. Vjerovatno nisu nista radili, uzimali pare, a lagali.Tito_i_Partija wrote: ↑27/07/2022 16:30 Šta se to desilo da Paradox da otkaz kompletnoj ekipi, ja stvarno ne znam.