Kakva bezosjecajnost i arogancija. Naprosto nevjerovatno kakav strasan prezir za sve "keroljubacke" i LGBT nesretnike gradjane Federacije i Bosne i Hercegovine.
Samo zabranjiva me brojka odkud toliko mrzitelja svojih federalnih sugradjana.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Prpa.ba
#41701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Hajvan
#41702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
de malo pogurajte ovo, povezite nas s ostatkom grada…
pjesackim i biciklistickim stazama…
odsjeceni smo
ni staze, ni para.
https://www.akta.ba/investicije/za-izgr ... 0-km/81075
pjesackim i biciklistickim stazama…
odsjeceni smo
Za izgradnju biciklističke staze na Ilidži 220.000 KM
28.08.2017. 13:46 / Izvor: Akta.ba
Općina Ilidža je raspisala javni poziv za izvođenje radova na izgradnji biciklističke staze od Ilidže(kružni tok) do raskrsnice kod Energoinvesta, u dužini od 1,2 km. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u 220.000 KM. Izabrani izvođač radova će aktivnosti na izgradnji morati završiti u razdoblju od 8 mjeseci.
Rok za predaju ponuda je 20.9.2017.
ni staze, ni para.
https://www.akta.ba/investicije/za-izgr ... 0-km/81075
-
olimp84
#41703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mozel kantonalna vlada uradit ista da dobijemo kante za smece na svim tramvajskim i trolejbuskim i ostalim stanicama
- Better Man
#41704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šta očekivati od Stava i Faktora kad se zna da su to fašističe i rasističke novine u službi najgore mafije i kriminalaca iz SDA i njihovih partnera.horkesh wrote:Novak20 wrote:Da nemaju ovi članci i vijesti kakve veze sa izborima u NS i SDP ?![]()
https://stav.ba/hdz-ov-pecat-za-pedju-kojovica/
https://www.klix.ba/vijesti/bih/univerz ... /190515061
https://stav.ba/bosnjacka-ljevica-odabr ... ize-u-bih/![]()
![]()
![]()
Kad pomislim da ne može gore, uvijek me iznenade.
Naša stranka im je toliki trn u oku da je to strašno. A HDZ je "neprijatelj" samo kad treba Našu stranku ocrniti. Inače, nešto nisam vidio u Stavu i Faktoru izvještaj o visokim predstavnicima SDA na Saboru HDZ-a.
-
mrgreen
#41705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Joj novi grad uvijek jako čist
de 
- BHCluster
- Bancho
#41707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nadam se da Kojovic pobjedjuje, jer u suprotnom Marijanovic je u stanju da razvali BH blok ukoliko se politika ne bude poklapala sa njegovim interesima. Vec se zna da je isao okolo po odborima i obecavao sve i svasta ako budu glasali za njega. Krije se iza fasade profesora ali je u glavi po nacinu funkcionisanja SDA 1/1.Chef_Sale wrote:I, onda, u subotu pobjeđuje Kojović?
Čini mi se da ima sigurnih 55% i više glasova.
-
Novak20
#41708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kmečanje SDA-ovaca se nastavlja.
Nije mi jasno zašto su oni pored različitih stavova u vlasti sa srpskom i hrvatskom politikom već tridesetak godina.
https://stav.ba/lijepa-nasa-stranka/
Nije mi jasno zašto su oni pored različitih stavova u vlasti sa srpskom i hrvatskom politikom već tridesetak godina.
https://stav.ba/lijepa-nasa-stranka/
Od kandidature Boriše Falatara za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, preko postizbornog pokušaja da se spriječi stvaranje bilo kakvog probosanskog bloka na višim nivoima vlasti, pa do (uvredljive) retorike upućene na račun Željka Komšića, upadljivo je da postoji više sličnosti nego razlika između HDZ-a i Naše stranke.
Čini se da hvalospjevi Večernjeg lista, odnosno internet-izdanja ovog dnevnika koje se predstavlja “vodećim hrvatskim portalom”, Predragu Kojoviću (pisano u prošlom broju Stava) o tome kako je Kojović “novi zaštitni znak građanske politike” nisu nimalo slučajni. Već je odavno očito da Naša stranka u mnogim pitanjima ima stavove vrlo bliske stavovima srpske i hrvatske politike (a to je danas jedna te ista politika) u Bosni i Hercegovini.
Od kandidature Boriše Falatara za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, preko postizbornog pokušaja da se spriječi stvaranje bilo kakvog probosanskog bloka na višim nivoima vlasti, pa do (uvredljive) retorike upućene na račun Željka Komšića, upadljivo je da postoji više sličnosti nego razlika između HDZ-a i Naše stranke.
Pokazalo se to još jednom na vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, održanoj 14. maja, i to na za Bosnu i Hercegovini i Bošnjake životno važnom pitanju formiranja rezervnog sastava policije kao odgovora na Dodikovu militarizaciju MUP-a manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, ali i Republike Srpske općenito.
Ispostavilo se da i šef kluba HDZ-HNS Mladen Bošković i Sabina Ćudić, šefica kluba Naše stranke, imaju gotovo istovjetne stavove o ovom pitanju, a to je da se treba koncentrirati na popunjavanje i opremanje redovnog sastava policije. Ni jedno ni drugo nisu podržali osnivanje rezervnog sastava policije u Federaciji BiH, s time da se Bošković tome otvoreno suprotstavio dok Ćudićka smatra da je to “utrka s RS-om” koju treba prolongirati dok se ne opremi redovni sastav policije.
Ovakvo indirektno, ali sasvim očito protivljenje nije prošlo nezapaženo, pa je zastupnik SDA Salmir Kaplan poručio Ćudićki da bude hrabra i kaže ono što se iz njenog izlaganja može zaključiti, “a to je da kao ni HDZ nećete podržati zakon o formiranju rezervnog sastava ukoliko dođe to toga”.
Zapanjujuća je podudarnost u stavovima HDZ-a i Naše stranke, što kao rezultat ima ohrabrivanje Milorada Dodika u njegovom militantnom secesionizmu, te istovremeno dodatno slabljenje kapaciteta za zaštitu cjelovitosti i suvereniteta Bosne i Hercegovine.
-
united bosnae
#41709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ha, ha, ha...Mišo_Kovač wrote:To je lijeva strana miljacke, majka mu stara...united bosnae wrote:evo jedna ideja...
Nastaviti setaliste na desnoj strani Miljacke (strani prema Trebevicu) od mjesta gdje prestaje "Obala Mak Dizdar" pa do parka Atmejdan.
Upravo su sada srusili zgradu s druge strane ulice Cobanija (gdje je bio Alf) tako da treba urgirati da novoizgradjeni objekat bude dovoljno daleko od obale Miljacke da moze proci setnica.
Mislim da kad bi se porusile sve one stracare s navedene strane Miljacke bilo dovoljno prostora za siroku setnicu duz rijeke a na mjestima gdje je to neizvodljivo (kod mosta Drvenija) napraviti prolaz koji bi isao dijelom preko rijeke (kao balkon) i kojim bi se premostio taj dio.
![]()
Ovo isto kao kad u razredu raspravljaju o nekoj vaznoj temi a Perica na iznenadjenje sviju dize dva prsta i dok svi ocekuju sta ce on reci na temu, Perica kaze "Uciteljice, mogu li ja u WC".
- kmirsad
#41710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vrlo intezivno radi, i to pojedinačno... od delegata do delegata... Već na FB možeš vidjeti promjene odnosa i stavova, ako imaš malo životnog iskustva ko je koja frakcija u TZ...Bancho wrote:Nadam se da Kojovic pobjedjuje, jer u suprotnom Marijanovic je u stanju da razvali BH blok ukoliko se politika ne bude poklapala sa njegovim interesima. Vec se zna da je isao okolo po odborima i obecavao sve i svasta ako budu glasali za njega. Krije se iza fasade profesora ali je u glavi po nacinu funkcionisanja SDA 1/1.Chef_Sale wrote:I, onda, u subotu pobjeđuje Kojović?
Čini mi se da ima sigurnih 55% i više glasova.
Pedja tako ne radi, lud i naivan nije, vidi on to... ali vjerovatno... NEČE tako da radi... drži se principa... Cilj ne opravdava sredstva... zbog toga ga u sebi još više cijenim i poštujem...
Ako pobjedi, možda je od mene naivno, ali mislim da hoče... jer smatram da ima više principjelnih i poštenih delegata nego prodatih dupeta... to će biti pobjeda čista kao suza.
Stranka, sa svojim principima. će ojačati do neslučenih razmjera.
Gubitnici, šetači od stranke do stranke, krpelji i pijavice, će sami otići, tražiti novu žrtvu da joj piju krv.
-
mrgreen
#41711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Marjanović sazrio za Lagumdžijin pokret, platformu, stranku... samo probrano društvo prelivoda 
- kmirsad
#41712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odavno je on dio te priče... samo su se rasporedili... jedni u NS drugi u SDP... zajednički ruše Nikšića i Kojovića.... sinhroniziraju rad... čorav to ne vidi... bar je u TK tako... kasnije će se razračunavati i kusurati međusobno...mrgreen wrote:Marjanović sazrio za Lagumdžijin pokret, platformu, stranku... samo probrano društvo prelivoda
-
mrgreen
#41713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Ko, ja, sa SDO? Daj, Boga ti, popusti malo..." 
- JThomas
#41714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
socijalno genetička divizija.
-
kluz franjo
#41715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne kontam ovaj naš mentalitet. Mislim kontam, ali ga ne smatram baš produktivnim.
Gladan sam i stojim između dvije ćevabdžinice.
Ovu jednu znam. Pravo ukusna, dobra cijena, super usluga i stalno ima u ponudi nove specijalitete.
Ova druga tek otvorena. Napucana i sa akcijskom ponudom. Neki su mi rekli da je super, a neki da je " 'nako OK."
Kako god da se dvoumim, ne moram onu prvu ili drugu automatski krenuti pljuvati, samo da bih sebi olakšao odlučivanje.
Zar ne?
A uostalom, o "izboru ćevadžinice" svakako odlučuje nekih 150 delegata.
Nit' sam gladan, a i svakako više volim burek.
Da ne zaboravim...
Ovu jednu znam. Pravo ukusna, dobra cijena, super usluga i stalno ima u ponudi nove specijalitete.
Ova druga tek otvorena. Napucana i sa akcijskom ponudom. Neki su mi rekli da je super, a neki da je " 'nako OK."
Kako god da se dvoumim, ne moram onu prvu ili drugu automatski krenuti pljuvati, samo da bih sebi olakšao odlučivanje.
Zar ne?
Da ne zaboravim...
- bunk
#41716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Druze Franjo,rizikujete da Vas prozovu "mali zeleni" 
-
mrgreen
#41717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako je vlasnik cevabdzinice SDA onda se može odmah pljuvati 
- wewa
#41718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kazu da ova druga izdaje racune na dugi klik 
-
kluz franjo
#41719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dugo forumam, tako da imam tu "značku" već u kolekciji.bunk wrote:Druze Franjo,rizikujete da Vas prozovu "mali zeleni"
Nedostaje mi "Trampovac". Mijenjam tri "izdajnika" i 26 "FRG, GRF, kako li već" za jednu takvu.
Ups...
-
kluz franjo
#41720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
wewa wrote:kazu da ova druga izdaje racune na dugi klik
Dobar
- BHCluster
- kmirsad
#41722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne može se to porediti sa starom dobrom, isprobanom i novom ne probanom... čevabdžinicom, buregđinicom, aščinicom, fastfudom...kluz franjo wrote:Ne kontam ovaj naš mentalitet. Mislim kontam, ali ga ne smatram baš produktivnim.
Zar ne?
Da ne zaboravim...
Ovdje nema neprobrane ... obje su nam dugo na jelovniku, znamo sve o obje...
Samo se u jednoj skuplja jedna raja, u drugoj druga... Ideš u onu u kojoj se skuplja tvoja raja i istomišljenici...
rokeri i folkeri...
S tim što folkeri često uvjerljivo glume rokere... dok ne cirnu koju više i pojedu i opušu svo meze na stolu... razjebu sijelo i odu na Stojin koncert , brzo ko metak.., vazda žure da odu, negdje kasne... ali obavezno prije nego dođe konobar s računom...pa se i tamo privale nekome.
Rokeri nikada ne glume folkere.
Da... da i ja ne zaboravim...
- kmirsad
#41723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
wewa wrote:kazu da ova druga izdaje racune na dugi klik
-
kluz franjo
#41724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma kolega kmirso,
proći će i taj kongres.
A Toma Zdravković će zauvijek ostati roker!
proći će i taj kongres.
A Toma Zdravković će zauvijek ostati roker!
-
kluz franjo
#41725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čisto da ne bude zabune.
Da mogu uticati na izbor, ja bih sa obje ruke glasao za Peđu Kojovića.
Pozdrav
Da mogu uticati na izbor, ja bih sa obje ruke glasao za Peđu Kojovića.
Pozdrav