Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

leškarenje

#41676 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Sad će i Milan da se pita nešto jebem ga :D
Logovan

#41677 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

leškarenje wrote:Sad će i Milan da se pita nešto jebem ga :D
Jašta će. Nije još došlo vrijeme da se pitaju, ali krenuli su tim putem.
jeza u ledja

#41678 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Point. wrote:Uporedjujes Vasovica koji je igrao samo u nizerazrednoj holandskoj lizi (jeste nizerazredna u odnosu na lige petice) i nije mogao dalje od Ajaxa sa Dzekom koji tambura protivnicke golove od Njemacke preko Engleske do Italije. I da, statisticki gledano, Edin Dzeko je najbolji igrac BiH, daleko ispred Papeta.
Point. wrote: Pa eto, na koji nacin je to Pape bolji igrac od Dzeke bio? Sto je znao driblati? Zasto Pape, ako je bio tolk Bog otac, nije mogao dogurati do nekih od liga petice nego se skrasio u PSG, koji je u njegov vakat bio ono sto je danas Bordeaux ili Nantes.
Meni nije jasno zasto toliko pises na fudbalu kad si u stanju ovakve stvari napisati?

Ajax je u to doba bio jedan od najvecih klubova u Evropi. Znaci kao sto danas kazes Real, Bayern, Barcelona....tada je bio Ajax. A ta holandska liga je u ovako nesto 7-8 godina dala 4-5 puta prvaka Evrope (prije Ajaxa osvojio Feyenoord). A Vasovic je prije Ajaxa igrao i sa Partizanom finale Kupa sampiona koje su izgubili od Reala.
Drugo sto si napisao je nonsens - "zasto Pape nije mogao dogurati do liga petice nego se skrasio u PSG?" Da te pitam, koje zemlje cine ligu petice? :-)
njima, pa na momente i jace od nekih.

Ne zelim uopste ulaziti u beskonacnu raspravu "ko je bolji igrac/napadac", samo mi ovo upalo u oci.

Ostali su veci odgovorili sa argumentom da nisi mogao otici iz lige sa prije 27 godina, sto je ujedno i cinilo ligu vrlo jakom, ali i igracima onemogucavalo da napreduju vani.

Inace, Maradona je iako je mlad dosao u Evropu u jedno 10ak godina igranja osvojio 2 klupske titule prvaka i jedan kup uefa. Naravno uzeo je WC, medjutim kao Argentinac, sto je neuporedivo sa BiH.
Point.

#41679 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

jeza u ledja wrote:
Point. wrote:Uporedjujes Vasovica koji je igrao samo u nizerazrednoj holandskoj lizi (jeste nizerazredna u odnosu na lige petice) i nije mogao dalje od Ajaxa sa Dzekom koji tambura protivnicke golove od Njemacke preko Engleske do Italije. I da, statisticki gledano, Edin Dzeko je najbolji igrac BiH, daleko ispred Papeta.
Point. wrote: Pa eto, na koji nacin je to Pape bolji igrac od Dzeke bio? Sto je znao driblati? Zasto Pape, ako je bio tolk Bog otac, nije mogao dogurati do nekih od liga petice nego se skrasio u PSG, koji je u njegov vakat bio ono sto je danas Bordeaux ili Nantes.
Meni nije jasno zasto toliko pises na fudbalu kad si u stanju ovakve stvari napisati?

Ajax je u to doba bio jedan od najvecih klubova u Evropi. Znaci kao sto danas kazes Real, Bayern, Barcelona....tada je bio Ajax. A ta holandska liga je u ovako nesto 7-8 godina dala 4-5 puta prvaka Evrope (prije Ajaxa osvojio Feyenoord). A Vasovic je prije Ajaxa igrao i sa Partizanom finale Kupa sampiona koje su izgubili od Reala.
Drugo sto si napisao je nonsens - "zasto Pape nije mogao dogurati do liga petice nego se skrasio u PSG?" Da te pitam, koje zemlje cine ligu petice? :-)

Ne zelim uopste ulaziti u beskonacnu raspravu "ko je bolji igrac/napadac", samo mi ovo upalo u oci.

Ostali su veci odgovorili sa argumentom da nisi mogao otici iz lige sa prije 27 godina, sto je ujedno i cinilo ligu vrlo jakom, ali i igracima onemogucavalo da napreduju vani.

Inace, Maradona je iako je mlad dosao u Evropu u jedno 10ak godina igranja osvojio 2 klupske titule prvaka i jedan kup uefa. Naravno uzeo je WC, medjutim kao Argentinac, sto je neuporedivo sa BiH.
Daj Boga ti, onaj je izvukao Vasovica iz naftalina i sad on odjednom Tito fudbala. Zasto uopste usporedjivati njega sa Dzekom? Lik je srbijanac. Tada osvojiti ligu sampiona nije isto ko i danas. 1970 je Ajax odigrao 4 runde, znaci 8 utakmica da dodje do finala. Danas se toliko odigra do osmine finala. I vidim da je odigro 32 utakmice u dresu Jugoslavije, sto i nije neka cifra.

Sto se tice Papeta, pa jugoslovenska liga je bila tu negdje sa francuskom u tom vremenu. PSG je bila prosjecna ekipa, nikako atraktivna kao danas. I ta prica sa 27 godina ne pije posebno vode jer se Pape u PSG zadrzao 10 godina, znaci mogao je komotno sa 29-30 otici iz Pariza u Spaniju, Italiju, Njemacku.
I po cemu je to Pape bolji/uspjesniji igrac od Dzeke? Po titulama i znacenju za drzavni tim sigurno nije.
leškarenje

#41680 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Mojne više Boga ti :skoljka:

Džeko ne bi nigdje otišao da je ono pravilo još na snazi. Glupo poredjenje.
Point.

#41681 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

Sad pricas sbbkbb. Govoris da jedan igrac koji je osvojio sampionske titule u dvije lige poput BL i EPL, bio najbolji strijelac BL, koji u drzavnom dresu ima preko 50 golova nebi igrao van YU lige? Smijesno, gotovo smjesnije od tvog konstantnog guranja prosjecnog Duljevica u reprezentaciju. Nemoj vise, kruha ti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#41682 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Point. wrote:Sad pricas sbbkbb. Govoris da jedan igrac koji je osvojio sampionske titule u dvije lige poput BL i EPL, bio najbolji strijelac BL, koji u drzavnom dresu ima preko 50 golova nebi igrao van YU lige? Smijesno, gotovo smjesnije od tvog konstantnog guranja prosjecnog Duljevica u reprezentaciju. Nemoj vise, kruha ti.
Hahahhaah jel to jos uvijek uporedjuju Papeta sa Edinom......a sta ce moj jareane kad je to zadnji ozbiljniji igrac koji je igrao za reprezentaciju a da dolazi sa Koseva :D
leškarenje

#41683 Re: Edin Džeko

Post by leškarenje »

Point. wrote:Sad pricas sbbkbb. Govoris da jedan igrac koji je osvojio sampionske titule u dvije lige poput BL i EPL, bio najbolji strijelac BL, koji u drzavnom dresu ima preko 50 golova nebi igrao van YU lige? Smijesno, gotovo smjesnije od tvog konstantnog guranja prosjecnog Duljevica u reprezentaciju. Nemoj vise, kruha ti.
Tobeyarabi :oops:

Pričam o tome da je taj zakon o sad na snazi on nikad ne bi iz ovog prkna od lige mako ,niti bi išta od toga osvojio.

Nije to ništa sbb kbb.
Tomahawk11
Globalni moderator

#41684 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Ima li teme o reprezentaciji i reprezentativcima da se ne poteze prica o Kosevu, pitarima, manijacima....dajte ba, prevazidjite jednom to vise pojedini.
Logovan

#41685 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Ima li teme o reprezentaciji i reprezentativcima da se ne poteze prica o Kosevu, pitarima, manijacima....dajte ba, prevazidjite jednom to vise pojedini.
Da nema pojedinaca, ne bi se nikada ni pokrenula rasprava između bordo i plavih.

Al' prevazići nikada neće. Ne nadaj se.
jeza u ledja

#41686 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Point. wrote: Daj Boga ti, onaj je izvukao Vasovica iz naftalina i sad on odjednom Tito fudbala. Zasto uopste usporedjivati njega sa Dzekom? Lik je srbijanac. Tada osvojiti ligu sampiona nije isto ko i danas. 1970 je Ajax odigrao 4 runde, znaci 8 utakmica da dodje do finala. Danas se toliko odigra do osmine finala. I vidim da je odigro 32 utakmice u dresu Jugoslavije, sto i nije neka cifra.

Sto se tice Papeta, pa jugoslovenska liga je bila tu negdje sa francuskom u tom vremenu. PSG je bila prosjecna ekipa, nikako atraktivna kao danas. I ta prica sa 27 godina ne pije posebno vode jer se Pape u PSG zadrzao 10 godina, znaci mogao je komotno sa 29-30 otici iz Pariza u Spaniju, Italiju, Njemacku.
I po cemu je to Pape bolji/uspjesniji igrac od Dzeke? Po titulama i znacenju za drzavni tim sigurno nije.
Ja fino kazem ne ulazim u poredjenje igraca, a ti mi postavljas pitanje. :-)

Javio sam se u vezi tvoje opaske za Ajax i holandske lige koja je u tom periodu uzela 4 titule za redom u Evropi i Vasovica koji je igrao dva finala Evrope (pretpostavljam jedini takav Jugosloven dugo vremena). I javio sam se u vezi druge opaske u kojoj Francusku iskljucujes iz Liga petice. Jasno je da nije rang ostale 4, ali termin "lige petice" ne postoji bez Francuske.

Sto se tice poredjenja Papeta i Dzeke, to je slicno kao poredjenje Messija i Maradone, Ronalda jednog sa drugim, itd. Na kraju se zaglavis u nekom bespucu statistike i prepucavanja. Ne vidim cemu potreba za necim takvim?
Point.

#41687 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

leškarenje wrote:
Tobeyarabi :oops:

Pričam o tome da je taj zakon o sad na snazi on nikad ne bi iz ovog prkna od lige mako ,niti bi išta od toga osvojio.

Nije to ništa sbb kbb.
Nisam znao da si i vidovnjak. :thumbup:
Jok, nego bi Duljevic.
Point.

#41688 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

jeza u ledja wrote:

Javio sam se u vezi tvoje opaske za Ajax i holandske lige koja je u tom periodu uzela 4 titule za redom u Evropi i Vasovica koji je igrao dva finala Evrope (pretpostavljam jedini takav Jugosloven dugo vremena). I javio sam se u vezi druge opaske u kojoj Francusku iskljucujes iz Liga petice. Jasno je da nije rang ostale 4, ali termin "lige petice" ne postoji bez Francuske.

Sto se tice poredjenja Papeta i Dzeke, to je slicno kao poredjenje Messija i Maradone, Ronalda jednog sa drugim, itd. Na kraju se zaglavis u nekom bespucu statistike i prepucavanja. Ne vidim cemu potreba za necim takvim?
Jeste, uzeli su LS tri puta ali nakon sto je Vasovic otisao. Znam ja vrlo dobro da je Ajax ime ali u tom periodu je bilo mnogo lakse uzeti LS nego ovih zadnjih godina. I ne znam sto uopste pricamo o ovom liku, onaj staronja ga je uporedjivao sa Dzekom.

Htio sam napisati nekom jacom ligom lige petice, naravno da je Ligue 1 tu samo su nivo ispod ostale cetiri. Po mom misljenju, dakako.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#41689 Re: Edin Džeko

Post by _BataZiv_0809 »

Ima li teme da se @jezicak sa nekim ne raspravlja :(
Fudo387

#41690 Re: Edin Džeko

Post by Fudo387 »

Point. wrote:
jeza u ledja wrote:

Daj Boga ti, onaj je izvukao Vasovica iz naftalina i sad on odjednom Tito fudbala. Zasto uopste usporedjivati njega sa Dzekom? Lik je srbijanac. Tada osvojiti ligu sampiona nije isto ko i danas. 1970 je Ajax odigrao 4 runde, znaci 8 utakmica da dodje do finala. Danas se toliko odigra do osmine finala. I vidim da je odigro 32 utakmice u dresu Jugoslavije, sto i nije neka cifra.

Pape je zavrsio u PSG jer je prije toga zajebo transfer u Italiju, potpisao konj za dva tima u isto vrijeme i sjebali ga.
Ne znam oko cega se prepirete, ne moze se to porediti sa Dzekom i Safetom, pogotovo sa tim Vasovicem za kojeg ja nikad nisam cuo, a nisam ni gledao lika. Kome nije mrsko neka pogleda na youtube snimak tih utakmica iz sedamdesetih i sezdesetih, ono je smijesno, k'o usporeni snimak, isti likovi ne bi izdrzali ni deset minuta igrajuci danasnji fudbal.
jeza u ledja

#41691 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Ima li teme da se @jezicak sa nekim ne raspravlja :(
Napisem dva posta u deset dana frajer mi se odmah javi. :lol:
Opterecen si sa mnom jarane, nije ti to zdravo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#41692 Re: Edin Džeko

Post by _BataZiv_0809 »

Idol si mi nema sta. :D

Ali fakat vazda se sa nekim raspravljas i to do beskonacnosti :roll:
jeza u ledja

#41693 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Point. wrote:
jeza u ledja wrote:

Jeste, uzeli su LS tri puta ali nakon sto je Vasovic otisao. Znam ja vrlo dobro da je Ajax ime ali u tom periodu je bilo mnogo lakse uzeti LS nego ovih zadnjih godina. I ne znam sto uopste pricamo o ovom liku, onaj staronja ga je uporedjivao sa Dzekom.

Htio sam napisati nekom jacom ligom lige petice, naravno da je Ligue 1 tu samo su nivo ispod ostale cetiri. Po mom misljenju, dakako.
Jebiga onda svaki igrac koji je igrao tada je slabiji od igraca danas.
Ronaldo>Ronaldo>Pele
Messi>Maradona
Crouch>Puskas :D

Jeste, bilo je lakse uzeti titulu, ali to ne mijenja cinjenicu da je Ajax u to doba bio najbolji klub Evrope, te da je imao najbolje igrace u Evropi. (u stvari sve do prije 20ak godina su bili sama krema fudbala)

Kazem ti, besmisleno je poredjenje sa proslim vremenima. U stvari, jedino se moze porediti u smislu sta je tada jedan igrac ili jedan klub znacio za to vrijeme i sta sada odredjeni igrac/klub/liga znaci za ovo vrijeme.
jeza u ledja

#41694 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

_BataZiv_0809 wrote:Idol si mi nema sta. :D

Pa imas neki fetis ocigledno. Kazem nije to zdravo.

Otvori bilo koji post na ovoj temi i reci mi ko se ne raspravlja sa nekim. Forum je. Laprdamo. Ne opterecuj se previse.
Fudo387

#41695 Re: Edin Džeko

Post by Fudo387 »

Isto k'o kad bi poredili danasnji mobitel sa onim prije 15 godina.
Jedina slicnost je sto su oba telefoni. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#41696 Re: Edin Džeko

Post by _BataZiv_0809 »

jeza u ledja wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Idol si mi nema sta. :D

Pa imas neki fetis ocigledno. Kazem nije to zdravo.

Otvori bilo koji post na ovoj temi i reci mi ko se ne raspravlja sa nekim. Forum je. Laprdamo. Ne opterecuj se previse.
Svadjalica :lol:
jeza u ledja

#41697 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

:lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#41698 Re: Edin Džeko

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:Isto k'o kad bi poredili danasnji mobitel sa onim prije 15 godina.
Jedina slicnost je sto su oba telefoni. :D
Pa to i govorim - tako se zapetljamo poredeci dva igraca iz razlicitih doba. Ista prica uvijek.
Doktor za RnR

#41699 Re: Edin Džeko

Post by Doktor za RnR »

Džeko i Ibričić uselili u luksuznu vilu u Splitu

Image

http://www.bljesak.info/rubrika/lifesty ... itu/202368
Tomahawk11
Globalni moderator

#41700 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Jos samo da pocnu snimati nove nastavke Two and a half Man :lol: :lol:
Post Reply