ne bi stizali veći računi indonezija i australija imaju puno kvalitetniji ugalj koji košta 50 dolara po toni a koliko rudnici naplate ugalj to je pitanjeAlfons Kauders wrote:Da, modernizacija se pocela planirati haman cim su zavrsena zadnja tri bloka, u sedamdesetim. U osamdesetim se vec pricalo o pocetku realizacije projekta, ali se ne sjecam kada je trebao biti gotov (sudeci prema starosti blokova 2x32 i 2x50MW, pretpostavljam da bi ciljali kraj devedesetih).The BEN10 wrote: - blok 7: dakle, priča starija od tebe, SDP-ovci "malo sredili papire" i to je kao neki BigDeal?![]()
Mogao bi ti do bazena kakvog svratiti jarane
- Podveležje: sa dokumentacijom tog projekta se otišlo mnogo dalje nego sa blokom 7 http://www.elektroprivreda.ba/novost/89 ... podvelezju-rudnici: znači, za ulupanih pola milijarde u rudnike bez ikakvog pozitivnog učinka, jedini komentar je: "pa dobro..."Nakon nedavnog otvaranja zahtjeva EPBiH za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka na platou Podveležja Vlada HNK 17. januara je usvojila odluku o dodjeli koncesije ovoj kompaniji za korištenje građevinskog zemljišta na platou Podveležje. Time su stvoreni svi neophodni preduslovi za početak izgradnje vjetroparka „Podveležje“, prvog proizvodnog energetskog kompleksa u BiH koji će koristiti snagu vjetra za proizvodnju električne energije.
Da, SDP je "malo sredio papire" - odnosno krenuo traziti partnera i raditi na tenderu, sto SDA i SBiH nisu uradile od 1995 do 2010... Kao sto vidimo, nema nekih pomaka ni u protekle dvije godine... Vrijeme prolazi i uskoro ce i blokovi od 210 i 215MW biti spremni za penziju, a kad ih ne budemo imali cime zamijeniti, vjerovatno ce i za to biti kriv SDP?
Podvelezje? Trebalo biti gotovo prije godinu i po. SDP blokirao, ok, recimo da jeste... I ko onda sad blokira, u protekle dvije godine? Kako to da izgradnja najvjerovatnije nece poceti do kraja godine? Duh Grabovice i Lagumdzije opstruira projekt ili sta?![]()
Rudnici... Ok, SDP je pogrijesio sto je ulozio 400 miliona. Rudnike je trebalo odvojiti od koncerna i prepustiti ih na milost i nemilost trzista. Ja nemam nikakav problem s tim... Ali mislim da to bas i ne bi bilo popularno u narodu, kada bi im poceli stizati 50% veci racuni za struju i grijanje...
ja sam protiv ovih dongfeng čajna elektrik korporejšn kurac palac termoelektrana, zlaja uzeo njih jer se sa njima najlakše dogovoriti da čvakne koji milion sa strane, on to gura i tu mu je upetljan i ženin brat kao i vuk hamović i eft, treba pogledati po kojima cijenama je prodavan višak struje hamoviću u prošlom mandatu
javili su se i japanci koji imaju bolju tehnologiju 100 puta, a ovi kineze uzeli koje boli kurac za zagađenjem