SDP

jao_situacije

#41651 Re: SDP

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
The BEN10 wrote: - blok 7: dakle, priča starija od tebe, SDP-ovci "malo sredili papire" i to je kao neki BigDeal? :roll: :lol: Mogao bi ti do bazena kakvog svratiti jarane
- Podveležje: sa dokumentacijom tog projekta se otišlo mnogo dalje nego sa blokom 7 http://www.elektroprivreda.ba/novost/89 ... podvelezju
Nakon nedavnog otvaranja zahtjeva EPBiH za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka na platou Podveležja Vlada HNK 17. januara je usvojila odluku o dodjeli koncesije ovoj kompaniji za korištenje građevinskog zemljišta na platou Podveležje. Time su stvoreni svi neophodni preduslovi za početak izgradnje vjetroparka „Podveležje“, prvog proizvodnog energetskog kompleksa u BiH koji će koristiti snagu vjetra za proizvodnju električne energije.
-rudnici: znači, za ulupanih pola milijarde u rudnike bez ikakvog pozitivnog učinka, jedini komentar je: "pa dobro..." :roll:
Da, modernizacija se pocela planirati haman cim su zavrsena zadnja tri bloka, u sedamdesetim. U osamdesetim se vec pricalo o pocetku realizacije projekta, ali se ne sjecam kada je trebao biti gotov (sudeci prema starosti blokova 2x32 i 2x50MW, pretpostavljam da bi ciljali kraj devedesetih).

Da, SDP je "malo sredio papire" - odnosno krenuo traziti partnera i raditi na tenderu, sto SDA i SBiH nisu uradile od 1995 do 2010... Kao sto vidimo, nema nekih pomaka ni u protekle dvije godine... Vrijeme prolazi i uskoro ce i blokovi od 210 i 215MW biti spremni za penziju, a kad ih ne budemo imali cime zamijeniti, vjerovatno ce i za to biti kriv SDP?

Podvelezje? Trebalo biti gotovo prije godinu i po. SDP blokirao, ok, recimo da jeste... I ko onda sad blokira, u protekle dvije godine? Kako to da izgradnja najvjerovatnije nece poceti do kraja godine? Duh Grabovice i Lagumdzije opstruira projekt ili sta? :D

Rudnici... Ok, SDP je pogrijesio sto je ulozio 400 miliona. Rudnike je trebalo odvojiti od koncerna i prepustiti ih na milost i nemilost trzista. Ja nemam nikakav problem s tim... Ali mislim da to bas i ne bi bilo popularno u narodu, kada bi im poceli stizati 50% veci racuni za struju i grijanje...
ne bi stizali veći računi indonezija i australija imaju puno kvalitetniji ugalj koji košta 50 dolara po toni a koliko rudnici naplate ugalj to je pitanje
ja sam protiv ovih dongfeng čajna elektrik korporejšn kurac palac termoelektrana, zlaja uzeo njih jer se sa njima najlakše dogovoriti da čvakne koji milion sa strane, on to gura i tu mu je upetljan i ženin brat kao i vuk hamović i eft, treba pogledati po kojima cijenama je prodavan višak struje hamoviću u prošlom mandatu
javili su se i japanci koji imaju bolju tehnologiju 100 puta, a ovi kineze uzeli koje boli kurac za zagađenjem
almir90

#41652 Re: SDP

Post by almir90 »

Alfons Kauders wrote: Vi ste se nadali, ali ja nisam, jer sam ih gledao 20 godina na vlasti u Tuzli.

Zbog tih, u to vrijeme ne bas popularnih stavova, redovno sam banovan, dok oni koji su mi jebavali sve po spisku nisu. E onda je SDP fakat dobio izbore, i ti isti koji su mi prije jebavali mater nacionalisticku, su promijenili plocu, pa mi jebavali mater SDPovsku i nazivali me budzetlijom, kriminalcem i parazitom (manje vise iz zavisti, jer se nisu snasli u partiji, pa se nisu uvalili na budzet i u kriminal).

I sad dobar broj istih jebenih ljudi, koji su bili najgorljiviji SDP-ovci, mrze svoju bivsu partiju a navijaju za SDA.

Jedina konstanta s njihove strane je sto mi i dalje jebu sve po spisku... A s moje strane... Sto sam realan i sto ne mijenjam stranacke dresove i pozicije svake cetiri godine. Jebiga takav sam, imam obraz, a imam i dovoljno mozga da zaradim paru bez da se moram profanisat i kurvat po strankama.
Ma ne tražim ni ja hljeba u politici, već tražim načine kako u realnom sektoru doći do para. Zato i me nervira ovakvo stanje u državi i ponašanje vladajućih svih, kako prethodnih, tako i sadašnjih. Radim za drugog pa znam kakve muke dosta privatnika prolazi, iako i sam imam želju da krenem u privatni biznis, a situacija s vremenom samo ide na gore.
Alfons Kauders

#41653 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:sreća pa ti ne jebaješ... :D

ko te ne zna puško...
Sve po zaslugama!

Ostar sam, ali posten :izet: :napoleon:
Alfons Kauders

#41654 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

jao_situacije wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nakon nedavnog otvaranja zahtjeva EPBiH za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka na platou Podveležja Vlada HNK 17. januara je usvojila odluku o dodjeli koncesije ovoj kompaniji za korištenje građevinskog zemljišta na platou Podveležje. Time su stvoreni svi neophodni preduslovi za početak izgradnje vjetroparka „Podveležje“, prvog proizvodnog energetskog kompleksa u BiH koji će koristiti snagu vjetra za proizvodnju električne energije.
-rudnici: znači, za ulupanih pola milijarde u rudnike bez ikakvog pozitivnog učinka, jedini komentar je: "pa dobro..." :roll:
Da, modernizacija se pocela planirati haman cim su zavrsena zadnja tri bloka, u sedamdesetim. U osamdesetim se vec pricalo o pocetku realizacije projekta, ali se ne sjecam kada je trebao biti gotov (sudeci prema starosti blokova 2x32 i 2x50MW, pretpostavljam da bi ciljali kraj devedesetih).

Da, SDP je "malo sredio papire" - odnosno krenuo traziti partnera i raditi na tenderu, sto SDA i SBiH nisu uradile od 1995 do 2010... Kao sto vidimo, nema nekih pomaka ni u protekle dvije godine... Vrijeme prolazi i uskoro ce i blokovi od 210 i 215MW biti spremni za penziju, a kad ih ne budemo imali cime zamijeniti, vjerovatno ce i za to biti kriv SDP?

Podvelezje? Trebalo biti gotovo prije godinu i po. SDP blokirao, ok, recimo da jeste... I ko onda sad blokira, u protekle dvije godine? Kako to da izgradnja najvjerovatnije nece poceti do kraja godine? Duh Grabovice i Lagumdzije opstruira projekt ili sta? :D

Rudnici... Ok, SDP je pogrijesio sto je ulozio 400 miliona. Rudnike je trebalo odvojiti od koncerna i prepustiti ih na milost i nemilost trzista. Ja nemam nikakav problem s tim... Ali mislim da to bas i ne bi bilo popularno u narodu, kada bi im poceli stizati 50% veci racuni za struju i grijanje...
ne bi stizali veći računi indonezija i australija imaju puno kvalitetniji ugalj koji košta 50 dolara po toni a koliko rudnici naplate ugalj to je pitanje
ja sam protiv ovih dongfeng čajna elektrik korporejšn kurac palac termoelektrana, zlaja uzeo njih jer se sa njima najlakše dogovoriti da čvakne koji milion sa strane, on to gura i tu mu je upetljan i ženin brat kao i vuk hamović i eft, treba pogledati po kojima cijenama je prodavan višak struje hamoviću u prošlom mandatu
javili su se i japanci koji imaju bolju tehnologiju 100 puta, a ovi kineze uzeli koje boli kurac za zagađenjem[/quote]

Pa ako je problem u Kinezima, sad vise nema Zlaje, ni njegovih. Sto ih narodna vlast ne odjebe? A kako ono Japanci odjebase u skokovima? Heftu nakon sto revolucionari spalise zgrade da najure SDP. :lol:

Cijene uglja, da, jeftinije su s druge strane bare. Uracunaj brodove, vozove, distribuciju, i razlika postaje dosta manja. Ulozi u nase rudnike da se digne produktivnost mehanizacijom a ne sirotanovickama, i eto ti jos manje razlike... I kolika na bi na kraju bila razlika? Dovoljna da se pokrije gubitak 14,000 radnih mjesta u toj industriji, sa prosjecnom neto platom od oko 1000 maraka? Da i ne pominjemo povezane industrije... Kako bilo nagurali bi na par stotina miliona godisnje. Ili da preskolujemo rudare u pomorce, da navigaju do Australije i nazad. Mogu ostaviti onu parolu "Sretno"... :D
jao_situacije

#41655 Re: SDP

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
Pa ako je problem u Kinezima, sad vise nema Zlaje, ni njegovih. Sto ih narodna vlast ne odjebe? A kako ono Japanci odjebase u skokovima? Heftu nakon sto revolucionari spalise zgrade da najure SDP. :lol:

Cijene uglja, da, jeftinije su s druge strane bare. Uracunaj brodove, vozove, distribuciju, i razlika postaje dosta manja. Ulozi u nase rudnike da se digne produktivnost mehanizacijom a ne sirotanovickama, i eto ti jos manje razlike... I kolika na bi na kraju bila razlika? Dovoljna da se pokrije gubitak 14,000 radnih mjesta u toj industriji, sa prosjecnom neto platom od oko 1000 maraka? Da i ne pominjemo povezane industrije... Kako bilo nagurali bi na par stotina miliona godisnje. Ili da preskolujemo rudare u pomorce, da navigaju do Australije i nazad. Mogu ostaviti onu parolu "Sretno"... :D
vjerovatno će ih narodna vlast odjebati i dovesti druge kineze s kojima su oni u talu :mrgreen:
rudnici se trebaju polako jedan po jedan zatvarati, svakih 15 minuta štrajk u nekom rudniku
druga stvar je što su naši nesposobni pa im treba rudnik kao glasačka baza i ne znaju gdje da te ljude zaposle, ali to svakako ne umanjuje činjenicu da ovi rudnici nisu održivi
el energija treba dolaziti iz vjetro, hidro i solarnih elektrana
Bosanski_kralj

#41656 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Što neko reče SDP će iz ovog svega izaći ili kao prava radnička partija ili će se ugasiti.

Stiče se dojam da najveći kritičari SDP-a na ovoj temi se predstavljaju kao iznevjereni glasači SDP-a, a ustvari nikad i nisu glasali za isti. Zelenilo naprosto izbija iz njih.

Ja nekako najviše SDP-u zamjeram što su ušli u vlast sa SDA, to nikako nije smjelo da se uradi. Vjerujem da bi puno bolje rezultate iza sebe ostavili da to nisu napravili.
belfy

#41657 Re: SDP

Post by belfy »

mirsek wrote:
belfy wrote:
mirsek wrote:Pored svih problema u drzavi neko se bavi potpomognutom oplodnjom koja kosta par hiljada maraka po jednom pokusaju. :roll:
I sta ja da ga finansiram da se pokusa oploditi a SDP misli da ce sa tim zakonom kupiti cijelu porodicu da do kraja zivota glasaju za njih.( ovo nije moja misao nego nekog iz SDP-a 8-) )
kakva kretenska izjava... jebe me se za SDP kao cijelu temu, ne znam ni sto je otvorih, ali za ovu izjavu treba imati poseban talenat... zelim ti da nikada ne budes u situaciji da probas istu. toliki manjak empatije je simptomatican, a sve zato sto se ne slazes sa nekim kojima od politicara... to je dovoljno da bi bio necovjek? pih.
Sve sto je politicki motivirano ili sa prikrivenom namjerom APSOLUTNO nemam empatiju prema tome samo zato sto zvuci humano. :)
Ima vecih prioriteta od potpomognute oplodnje u ovoj drzavi i iza toga stojim 100% a generalno nemam nista protiv tog zakona osim sto znam sto se vrti u glavama politicara kad ga predlazu pa mi je u startu odbojan.
Gradimo kucu naopako od krova i usvajamo neke ala dog trust fensi-smensi zakone a djeca nam zbog esencijalnih listi umiru svakodnevno.
Radije cu platiti lijek djetetu nego nekome placati da se oplodi.
ajd ovako, ja ti zelim da ne poneses svoje prvorodjeno u grob kao sto sam ja morao, a pare mi nisu bile bitne. a nisam ni jedini. to sto se tebe ne tice licno ne znaci da se drugih ne tice.
The BEN10

#41658 Re: SDP

Post by The BEN10 »

johntra wrote:
The BEN10 wrote: Vidi se da vas je Alistar sve redom nasadio na istu tikvu! :lol: :lol: :lol:
http://www.elektroprivreda.ba/novost/67 ... -kompanije
Ostvareni prihod od prodaje električne energije iznosi 860 miliona KM, što je za 4,5 posto više nego u 2008. godini. Ukupan prihod Elektroprivrede BiH u 2009. godini iznosi 933.020.638,34 KM, a dobit 72.218.247,20 KM.
Pozdravi i ti svoje
http://www.zurnal.info/novost/6698/kako ... de-maraka-
Ne mogu vjerovati da neko brani Jerlagića... :run:
a što se tiče prihoda, jasno ti je gore navedeno da je za vrijeme mandata SDP-a postignut rekordni prihod iste...tako da, pozdravi svoje opet...
postavljanje klipova sa Lagumdžijom, koji sa SDP-om ima iste veze kao i ti sa koalicijom Prvi mart, je žalosno...
Sine dragi, ti si neviđeni troll! :-) :-) :-)
U SDP godinama mandata najveća DOBIT (prihod je nešto drugo) je iznosila 37 miliona.
S druge strane, Eto ti gore ZVANIČNI PODACI (kojima se i ti isto tako služiš), gdje je dobit u doba Jerlagića bila DUPLO VEĆA!!!
I da, nemam ja ništa lično ni protiv Grabovice niti Jerlagića, već sam realan i objektivan, a to baziram na ZVANIČNIM PODACIMA koje je kompanija u oba slučaja navodila.
Hahahahaha, i još mi pišeš kako ne znam matematiku - ideš na lagani ignore trolčiću. :-D ;-)
johntra wrote:a evo kako je SDP zavio elektroenergetski sektor u crno:
U mandatu aktuelne Uprave zabilježen je trend rasta prihoda i dobiti kompanije. Rekordan prihod ostvaren je u 2013. godini u iznosu 1,008 milijardi KM. U istoj godini ostvarena je dobit 37 miliona KM.
Elektroprivreda BiH je 2011., 2013. i 2014. godine, ostvarila rekordne proizvodnje električne energije od postojanja u sadašnjem obliku.
U periodu od 2011. do 2014.godine, ostvarena je visoka likvidnost i niska zaduženost kompanije prvenstveno kod međunarodnih finansijskih institucija, ali i rast dadžbina po svim nivoima.
loše ti ide matematika, jer tražiš samo ono što je, navodno, bilo loše za vrijeme mandata SDP-a...a sve ostalo dobro, čega je bilo više, namjerno preskačeš...pravo si mi neutralan, do bola...
The BEN10

#41659 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:SDP je uvijek bolio kurac za nama u privatnom sektoru, samo ih je zanimalo drzavno i javno. Zato i mene boli kurac za njima, i zato za njih nikad nisam glasao na lokalnom nivou (na drzavnom i federalnom jesam, jer izbor bas i nije bio dobar)
I napravio si ogromnu grešku!
Da si barem obrnuto glasao - na federalnom i državnom nivou su napravili takvu katastrofu kakvu načelnici neće napraviti za 2 mandata. Niti to realno mogu, obzirom na budžet. :-D
Alfons Kauders

#41660 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

jao_situacije wrote:
Alfons Kauders wrote:

vjerovatno će ih narodna vlast odjebati i dovesti druge kineze s kojima su oni u talu :mrgreen:
rudnici se trebaju polako jedan po jedan zatvarati, svakih 15 minuta štrajk u nekom rudniku
druga stvar je što su naši nesposobni pa im treba rudnik kao glasačka baza i ne znaju gdje da te ljude zaposle, ali to svakako ne umanjuje činjenicu da ovi rudnici nisu održivi
el energija treba dolaziti iz vjetro, hidro i solarnih elektrana
Dobro.

Znaci trebamo podijeliti otkaze za 14,000 rudara i ostalih radnika u toj industriji.

Onda jos 2,000 otkaza u termoelektranama.... Pa oko 500 u toplanama... A mozemo usput i zatvoriti zeljeznice, jer nam nece trebati. Onda zbrinemo sve radnike.

I sve cemo to zamijeniti vjetroelektranama i solarnim celijama... Cca 1.5GW instalirane snage u FBiH, tj oko 1,500 turbina koje bi radile na 100% kapaciteta svake sekunde u godini, sto je nemoguce pa ce nam trebati 3-4 puta vise... A onda valja napraviti jos nekoliko gigantskih reverzibilnih akumulacija koje bi koristili da peglamo peakove. Usput izgradimo nove toplane, nekoliko stotina kilometara novih dalekovoda, stotine novih trafoa itd.

Mrsko mi kontat tacnu cifru, ali sam siguran da ima barem deset nula iza sebe, a kraj toliko nula, prva cifra zaista nije ni bitna... Mislim, razlika izmedju 30,000,000,000 i 40,000,000,000 je filozofska, jer nemamo ni prvu ni drugu cifru, ni mogucnost da se zaduzimo u tom obimu.

Sretno s tim. :thumbup:
johntra

#41661 Re: SDP

Post by johntra »

The BEN10 wrote: Sine dragi, ti si neviđeni troll! :-) :-) :-)
U SDP godinama mandata najveća DOBIT (prihod je nešto drugo) je iznosila 37 miliona.
S druge strane, Eto ti gore ZVANIČNI PODACI (kojima se i ti isto tako služiš), gdje je dobit u doba Jerlagića bila DUPLO VEĆA!!!
I da, nemam ja ništa lično ni protiv Grabovice niti Jerlagića, već sam realan i objektivan, a to baziram na ZVANIČNIM PODACIMA koje je kompanija u oba slučaja navodila.
Hahahahaha, i još mi pišeš kako ne znam matematiku - ideš na lagani ignore trolčiću. :-D ;-)
ja sam napravio grešku u riječima dobiti i prihod, a ti si me prešao kao papir guzicu, odnosno, nisi pobio tvrdnje da je za vrijeme uprave prije SDP-a napravljen ogroman dug...džaba velika dobit kad je bilo duga pri preuzimanju mandata...i na kraju, investicije govore same za sebe o uspješnosti Jerlagića i Co, 400 naspram 12 miliona KM, iako je Jerlagić imao veću dobit...
i nek si me vala bacio na ignore, evo ne znam kako ću sad iz kuće izaći od sekiracije... :run:
MikroBelaj

#41662 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

.
Last edited by MikroBelaj on 05/09/2016 08:55, edited 1 time in total.
almir90

#41663 Re: SDP

Post by almir90 »

Turki se vraćaju na sva vrata, ooooo nesrećo naša. :lol: :lol: :lol:
Skijaš

#41664 Re: SDP

Post by Skijaš »

VjecitiStudent wrote:Kurva o poštenju

http://www.oslobodjenje.ba/za-one-koji- ... ije/174819
Prva laž je da sam “ubica socijaldemokracije” i da me je “dr Nijaz Duraković svojim autoritetom izabrao za predsjednika SDP BiH”. Istina je da sam za predsjednika SDP BiH izabran na prvom posleratnom Kongresu SDP BiH. Bila je to partije koja je tada prvi put u suverenoj državi Bosni i Hercegovini uvela tajno glasanje između više kandidata. Tada, ne samo što nisam izabran ničijim pojedinačnim autotiretom već sam izabran od strane delegata tajnim glasanjem sa tri puta više glasova od jedinog protukandidata - dr Nijaza Durakovića. Istina je da sam u međuvremenu vodio SDP BiH do dvije velike pobjede na opštim izborima, partiju koja je u tri mandata imala člana Predsjedništva BiH, koja nikada nije izgubila Tuzlu, tri puta imala gradonačelnika Sarajeva, uz desetine opštinskih načelnika i uvijek bila neupitno ili vodeća stranka šire vladajuće koalicije ili vodeća opoziciona partija u zemlji. Prije dvije godine, kada sam na Kongresu okončao svoj poslednji predsjednički mandat, i pored poraza na poslednjim izborima, SDP BiH je tada imao 9 opštinskih načelnika i gradonačelnika (nije imao nijednog kada sam postao predsjednik SDP), pri čemu je broj SDP poslanika u družavnom Parlamentu bio 3 puta a u federalnom parlamentu 6 puta veći nego kada sam “preuzeo” Partiju.

Imati više poslanika danas nego devedeset i neke dok se po prozorima umjesto stakla još moglo naći UNHCR-ov najlon, nije neki uspjeh. Ovo je druga decenija nekog drugog vijeka. Ali očekivati od tebe objektivnost i nije najpametnije, normalno je da ćeš pribjeći verbalnim egzibicijama i muljati. No ko te jebe, i tebe i SDP koji će odmah po (eventualnom) preuzimanju vlasti ponovo imenovati Nekinog brata na neku od direktorskih funkcija. Da mi takvi jeste interesantni, mogao bih onda mirne savjesti glasati i za HDZ ili SDA.

Oko jednog se možemo složiti, ti nisi ubica socijaldemokratije, ta će ideja, ma kako slaba bila danas, nadživjeti sve nas. Ali da si ti ispalio pokoji metak u tu plemenitu ideju, to jesi. Jeb'o te drug Mićko u uho.
Cohers

#41665 Re: SDP

Post by Cohers »

Skijaš wrote:
VjecitiStudent wrote:Kurva o poštenju

http://www.oslobodjenje.ba/za-one-koji- ... ije/174819
Prva laž je da sam “ubica socijaldemokracije” i da me je “dr Nijaz Duraković svojim autoritetom izabrao za predsjednika SDP BiH”. Istina je da sam za predsjednika SDP BiH izabran na prvom posleratnom Kongresu SDP BiH. Bila je to partije koja je tada prvi put u suverenoj državi Bosni i Hercegovini uvela tajno glasanje između više kandidata. Tada, ne samo što nisam izabran ničijim pojedinačnim autotiretom već sam izabran od strane delegata tajnim glasanjem sa tri puta više glasova od jedinog protukandidata - dr Nijaza Durakovića. Istina je da sam u međuvremenu vodio SDP BiH do dvije velike pobjede na opštim izborima, partiju koja je u tri mandata imala člana Predsjedništva BiH, koja nikada nije izgubila Tuzlu, tri puta imala gradonačelnika Sarajeva, uz desetine opštinskih načelnika i uvijek bila neupitno ili vodeća stranka šire vladajuće koalicije ili vodeća opoziciona partija u zemlji. Prije dvije godine, kada sam na Kongresu okončao svoj poslednji predsjednički mandat, i pored poraza na poslednjim izborima, SDP BiH je tada imao 9 opštinskih načelnika i gradonačelnika (nije imao nijednog kada sam postao predsjednik SDP), pri čemu je broj SDP poslanika u družavnom Parlamentu bio 3 puta a u federalnom parlamentu 6 puta veći nego kada sam “preuzeo” Partiju.
Evo, ovo je fašisoidno lice partiokrate, kos-ovog Slučajnog prolaznika i Izetbegovićevog Šefa sdp-a BiH-e, Zlatka Lagumdžije. Za njega je socijaldemokratija isključivo bujanje administrativne kuge, koja će njega i njegove nalogodavce i šegrte zaštititi od bh-građana, bh-društva i bh-države dok ih on, njegovi bogomdani nalogodavci i korumpirani šegrti budu tiranizirali i terorizirali, razarajući ustavno-pravne, ekološko-ekonomske i kulturne temelje samoodrživosti i razvoja bh-građana, bh-društva i bh-države.

U demonkratskom modelu vlasti i vladanja Lagumdžije Izetbegovića, šegrti se ponašaju primjereno ponašanju Šefa i njegov Sud im je važniji od ustava i zakona.

Tako u Parlamentu BiH, Šefov šegrt Jasenko Selimović pred TV kamerama obznanjuje, da oni „znaju da prijedlog nije po poslovniku, ali nama se žuri“. Takošer, Šefov ministar saobraćaja u Vijeću ministara BiH, Damir Hadžić, u vezi nesprovođenja odluke Ustavnog suda o vojnoj imovini kaže – „mi ćemo to riješiti međustranačkim kompromisom“. (...)

Nesporno, vlast predvođena ZL-om je vrhunac simbioze fašističkih metoda i nacističkih načela vlasti i vladanja, nametnutih BiH-i strogo kontroliranih od strane UN-a i EU-e, a pod izgovorom inplementacije "Daytona". A Izetbegovićev Šef sdp-a BiH-e je ne samo ubica socijaldemokratije, nego i svesrdni ubica bh-građana, bh-društva i bh-države.
lacrima

#41666 Re: SDP

Post by lacrima »

MikroBelaj wrote:Kako objasniti ovako prisne odnose Premijera TK Bege Gutica(SDA) sa tuzlanskim gradonacelnikom (SDP) Jasminom Imamovicem ???
Inace video ispod, je otvaranje jednog salona namjestaja iz Turske u Tuzli

Oglas za posao u ovoj firmi se nigdje nije pojavio,sve lijepo podijeljeno izmedju "nepostojece koalicije" SDA-SDP TK

0:11

Šta će javni oglas za zaposlenje u privatnoj firmi? Privatnik zapošljeva koga on hoće. Izađite već jednom iz tog socijalizma.
MikroBelaj

#41667 Re: SDP

Post by MikroBelaj »

.
Last edited by MikroBelaj on 05/09/2016 08:54, edited 1 time in total.
putokaz1

#41668 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Kada će sdp promjenit imena na svojim listama uvjek ista a uvjek gube?
KB9

#41669 Re: SDP

Post by KB9 »

pa nema niko novi, eto neko ko zeli proc dobro u politici ce uletit u sdp koji je u komi (u najboljem slucaju) :-)
putokaz1

#41670 Re: SDP

Post by putokaz1 »

KB9 wrote:pa nema niko novi, eto neko ko zeli proc dobro u politici ce uletit u sdp koji je u komi (u najboljem slucaju) :-)
Pa koće onda pobjedit ove zelene.
Nije u komi u Lukavcu (gradski dio) je vala zdrav ko dren(jer je u savezu s drugima) ali sela oko općine teško da će probudit iz kome do 02.10.
Na anketi(uglavnom pismena raja) prvi -drugi, kanidat za načelnika(ujedinjeni crveni) vodi,ali pobjedu(za sda) nose Nepismeni,bolesni,slijepi,stari,selosjedioci,ono malo dječice koji za 30 KM uvedu petero,malo zaposlenih u općini ili privatnim sda firmama koji moraju glasat,pa čak i mrtvi,zatim vani putem pošte,mora se slušat IVZ, lokalni DZ,uz malo sreće i mnogo više krađe,sela pobjede grad,pa se grad buni što na selo ode nova zgrada,novi ulaz sa auto puta,nova škola,što sa sela (odakle je aktuelni načelnik)100% zaposlenost,što šef službe u općini dodje na posao 9 kući u pola 10,...
crveno(centar) orjentirani 1-sdp,2-df,3-ns,4-kp,5-sdu.6-lds(uvjek u koaliciji s nekim),7-bps,8-ne izadju na uzbore....
Istuna bar je 1 kandidat za načelnika.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41671 Re: SDP

Post by malakh »

KB9 wrote:pa nema niko novi, eto neko ko zeli proc dobro u politici ce uletit u sdp koji je u komi (u najboljem slucaju) :-)
trolanje... :oops:
KB9

#41672 Re: SDP

Post by KB9 »

malakh wrote:
trolanje... :oops:
ni slucajno, cista istina majstore
putokaz1

#41673 Re: SDP

Post by putokaz1 »

možda u Sarajevu
ali ima sdp u selima
bar kao 2. ili 3. stranka
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#41674 Re: SDP

Post by malakh »

KB9 wrote: ni slucajno, cista istina majstore
ne pobijam ja suštinu, jer je istina, ali ponavljaš to na svakoj stranici. kad pogledam tvoj post, sve jedno te isto :lol: :lol:
putokaz1

#41675 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Jest sdp loš da.
Oslabio da.
Moramo nekoga izaberemo nek nije sda al koga
koga
mnoge ''ne sda'' stranke su iste,možda ne sve:
Post Reply