SDP
-
almir90
#41626 Re: SDP
Premijer zvani "zaposlio sam brata da dokažem da mogu voditi državu" kojeg je instalirao Zlatko za predsjednika "reformisanog" SDP-a, nije nikakva promjena i novina u stranci. Šta ta politika uradi od ljudi, pa umisle sebi da su svi oko njih glupi i zaborave za par mjeseci šta je neko uradio.

Last edited by almir90 on 14/07/2016 15:51, edited 2 times in total.
- mirsek
#41627 Re: SDP
Nepotizam i korpucija je bila 100% SDP samostalna odluka, mozda sa parolom ako ih ne mozes pobijediti ti im se pridruzi._BataZiv_0809 wrote:Bez zelje da branim SDP, samo jedna napomena-ono sto zovemo "vladavninom/mandatom SDP-a 2010-14" je vladavina u koaliciji sa SDA, a ne sa potonjim u opoziciji.
ALI nisu dobili glasove da bi se ponasali po toj paroli tako da su dobili krompir 2014. a vjerovatno i 2018.
-
Cohers
#41628 Re: SDP
http://www.avaz.ba/clanak/246270/marjan ... vno-proslo
Neka vise svi slučajni prolaznici!

Mislim da je vrijeme da se ovakva ponašanja počnu sankcionisati.
- johntra
#41629 Re: SDP
Pozdravi i ti svojeThe BEN10 wrote: Vidi se da vas je Alistar sve redom nasadio na istu tikvu!![]()
![]()
![]()
http://www.elektroprivreda.ba/novost/67 ... -kompanije
Ostvareni prihod od prodaje električne energije iznosi 860 miliona KM, što je za 4,5 posto više nego u 2008. godini. Ukupan prihod Elektroprivrede BiH u 2009. godini iznosi 933.020.638,34 KM, a dobit 72.218.247,20 KM.
http://www.zurnal.info/novost/6698/kako ... de-maraka-
Ne mogu vjerovati da neko brani Jerlagića...
a što se tiče prihoda, jasno ti je gore navedeno da je za vrijeme mandata SDP-a postignut rekordni prihod iste...tako da, pozdravi svoje opet...
postavljanje klipova sa Lagumdžijom, koji sa SDP-om ima iste veze kao i ti sa koalicijom Prvi mart, je žalosno...
-
almir90
#41630 Re: SDP
Svi pričaju o nekih rekordnim prihodima, a neće niko da uzme u obzir koliko su cijene svega rasle u njihovom mandatu. Koja glupost je pisati ovakve informacije, i još to doživljavati kao nešto pozitivno. Doduše, jest sve to pozitivno za uhljebe.
- johntra
#41631 Re: SDP
pa naravno...trebalo je sve stati 2010 godine, kad je SDA sišla sa vlasti...kao što je stalo sada..almir90 wrote:Svi pričaju o nekih rekordnim prihodima, a neće niko da uzme u obzir koliko su cijene svega rasle u njihovom mandatu. Koja glupost je pisati ovakve informacije, i još to doživljavati kao nešto pozitivno. Doduše, jest sve to pozitivno za uhljebe.
-
almir90
#41632 Re: SDP
Pa tada je SBiH bila vodeća stranka u koaliciji sa SDA, kao što je i SDP sa njima isto bio u koaliciji u prošlom mandatu. Samo što se sultan sada vratio na prijestolje, pa je glavnije jako.johntra wrote:
pa naravno...trebalo je sve stati 2010 godine, kad je SDA sišla sa vlasti...kao što je stalo sada..
- It_is_a_Leclerc
#41633 Re: SDP
Cijenjena Zana je obrisala patos ovim ministarčićem Mašićem koji je, i to je vrlo vidljivo, retweetao najvulgarnije uvrede upućene zastupnici Zani Marjanović, a sve to boreći se za prava žena, porodilja i neplodnih parova.Cohers wrote:http://www.avaz.ba/clanak/246270/marjan ... vno-proslo
Mislim da je vrijeme da se ovakva ponašanja počnu sankcionisati.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji koji pišu SDP-ovi novinari, profesionalni ministri opće prakse i ostala crvena blumenta je sevap oboriti. Pa nije to proizvodnja prepličijih jaja, već visokosofisticirani biomedicinski proces na kome treba da rade stručnjaci iz prakse, a ne neki tamo - parlamentarci.
No, eto.. SDP-ovi jurišnici poput Mašića, Magazinovića i ostalih jedino i znaju cviliti i pujdati "građanki" i "nevladin" sektor.
- johntra
#41634 Re: RE: Re: SDP
Čuj obrisala pod...hahah...It_is_a_Leclerc wrote:Cijenjena Zana je obrisala patos ovim ministarčićem Mašićem koji je, i to je vrlo vidljivo, retweetao najvulgarnije uvrede upućene zastupnici Zani Marjanović, a sve to boreći se za prava žena, porodilja i neplodnih parova.Cohers wrote:http://www.avaz.ba/clanak/246270/marjan ... vno-proslo
Mislim da je vrijeme da se ovakva ponašanja počnu sankcionisati.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji koji pišu SDP-ovi novinari, profesionalni ministri opće prakse i ostala crvena blumenta je sevap oboriti. Pa nije to proizvodnja prepličijih jaja, već visokosofisticirani biomedicinski proces na kome treba da rade stručnjaci iz prakse, a ne neki tamo - parlamentarci.
No, eto.. SDP-ovi jurišnici poput Mašića, Magazinovića i ostalih jedino i znaju cviliti i pujdati "građanki" i "nevladin" sektor.
Zakon i jeste pisan po svim standardima te struke, ništa se ne razlikuje od njemačkog ili onog u Hrvatskoj...sve što valja iz načina kako se to radi u EU upisano je u njega....
Kaže glumica, neki parovi su diskriminirani...koji? Gay ili životinjski?
Zakon i jeste pisan za parove koji ne mogu imati djece, a tu ne postoji nikakva diskriminacija...uglavnom, SBB je glavni katil ovom Zakonu svo vrijeme, čak su neki iz SDA glasali za njega...
A kad su juče glumicu napali što nije glasala, vadila se kao da nije znala o čemu je riječ, pa je ko fol htjela ispraviti svoju grešku, mada je znala da je to nemoguće...
Svako ko se ogriješi od ove ljude je odron za mene, jad i bijeda totalna...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
Cohers
#41635 Re: RE: Re: SDP
johntra wrote: No, eto.. SDP-ovi jurišnici poput Mašića, Magazinovića i ostalih jedino i znaju cviliti i pujdati "građanki" i "nevladin" sektor.
Čuj obrisala pod...hahah...
Zakon i jeste pisan po svim standardima te struke, ništa se ne razlikuje od njemačkog ili onog u Hrvatskoj...sve što valja iz načina kako se to radi u EU upisano je u njega....
Zakon i jeste pisan za parove koji ne mogu imati djece, a tu ne postoji nikakva diskriminacija...uglavnom, SBB je glavni katil ovom Zakonu svo vrijeme, čak su neki iz SDA glasali za njega...
A kad su juče glumicu napali što nije glasala, vadila se kao da nije znala o čemu je riječ, pa je ko fol htjela ispraviti svoju grešku, mada je znala da je to nemoguće...
Znači, nije pisan, nego prepisivan, pošto slučajnoprolazeći šegrti Lagumdžije Izetbegovića, privremeno predvođeni pogancom nad pogancima, Nekom, jedino to i znaju stručno uraditi. I naravno, potom, ojaditi bh-građanina, bh-društvo i bh-državu. Općina Centar Sarajevo je primjeran svjedok navedenoj tvrdnji, doveli su je do onog nivoa na kojem je građane sramota što u njoj još žive.
- It_is_a_Leclerc
#41636 Re: RE: Re: SDP
Zakon uopšte nije savremen, niti je pisan po bilo kakvim standardima. Dapače. Kriteriji neplodnosti koji se tamo spominju su istekli, i nisu u skladu sa najnovijim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. I da, istina je da su neki parovi diskriminirani. U prvom redu parovi kod kojih je problem oligospermija i drugi oblici muške neplodnosti. U zakonu se ne spominju ni novi modaliteti liječenja neplodnosti, kao ni oblici financiranja istog.johntra wrote: Čuj obrisala pod...hahah...
Ovo je tako jedan retrogradan i zastarjeli pogled na ovo pitanje da me naprosto sramota u ime predlagača. Najlakše je nabacati fraza i poturiti zakon, a sve one koji ga odbiju prozivati po svim mogućim osnovama. Činjenica je, međutim, da BIH treba bolji, moderniji i ozbiljniji zakon od ovog, i ja se nadam da će onaj kojeg će Vlada FBiH do kraja godine ponuditi zastupnicima biti upravo takav.
I da... Nešto se mnogo kačite na to što je neko - glumica. Zvuči dosta potcjenjivački i podsmijavački.
-
almir90
#41637 Re: SDP
Samo SDP na svim nivoima, u jedinstvu je snaga. 
- mirsek
#41638 Re: SDP
Pored svih problema u drzavi neko se bavi potpomognutom oplodnjom koja kosta par hiljada maraka po jednom pokusaju.
I sta ja da ga finansiram da se pokusa oploditi a SDP misli da ce sa tim zakonom kupiti cijelu porodicu da do kraja zivota glasaju za njih.( ovo nije moja misao nego nekog iz SDP-a
)
I sta ja da ga finansiram da se pokusa oploditi a SDP misli da ce sa tim zakonom kupiti cijelu porodicu da do kraja zivota glasaju za njih.( ovo nije moja misao nego nekog iz SDP-a
-
VjecitiStudent
#41639 Re: RE: Re: SDP
Na glumicu udario propali tv voditelj.It_is_a_Leclerc wrote:
...
I da... Nešto se mnogo kačite na to što je neko - glumica. Zvuči dosta potcjenjivački i podsmijavački.
- It_is_a_Leclerc
#41640 Re: SDP
Ne slažem se s vama.mirsek wrote:Pored svih problema u drzavi neko se bavi potpomognutom oplodnjom koja kosta par hiljada maraka po jednom pokusaju.![]()
I sta ja da ga finansiram da se pokusa oploditi a SDP misli da ce sa tim zakonom kupiti cijelu porodicu da do kraja zivota glasaju za njih.( ovo nije moja misao nego nekog iz SDP-a)
Polje medicinski potpomognute oplodnje treba biti zakonski uređeno na najvišem nivou, u skladu sa svjetskim standardima iz godine u kojoj se nalazimo.
Radi se o etički i medicinski delikatnoj oblasti i pustiti da se radi šta ko hoće naprosto nije opcija.
Međutim, ovo što SDP i Damir Mašić rade je klasično politikanstvo. Ponudili su zakon koji je prepisan i bog dragi zna kakve države u kojoj katolička crkva udara ritam dnevnoj politici, svjesni da on nikad neće proći u Parlamentu, ali su ga svejedno gurali, da bi onda mogli otvoriti lov na one koji "se griješe na neplodnim ljudima".
Taktika ministra za pitanje twittera - Damira Mašića - da iz 50 zastupnika koji nisu glasali za njega, odabere ženu u devetom mjesecu trudnoće, koja uživa simpatije dobrog dijela javnosti, a onda napujda svoje NVO ulizice da joj pišu što pas s maslom ne bi pojeo je zaista dno dna.
- mirsek
#41641 Re: SDP
Sta je trenutno konkretan problem pa je taj zakon toliko hitan i nuzan ??It_is_a_Leclerc wrote:Ne slažem se s vama.mirsek wrote:Pored svih problema u drzavi neko se bavi potpomognutom oplodnjom koja kosta par hiljada maraka po jednom pokusaju.![]()
I sta ja da ga finansiram da se pokusa oploditi a SDP misli da ce sa tim zakonom kupiti cijelu porodicu da do kraja zivota glasaju za njih.( ovo nije moja misao nego nekog iz SDP-a)
Polje medicinski potpomognute oplodnje treba biti zakonski uređeno na najvišem nivou, u skladu sa svjetskim standardima iz godine u kojoj se nalazimo.
Radi se o etički i medicinski delikatnoj oblasti i pustiti da se radi šta ko hoće naprosto nije opcija.
Međutim, ovo što SDP i Damir Mašić rade je klasično politikanstvo. Ponudili su zakon koji je prepisan i bog dragi zna kakve države u kojoj katolička crkva udara ritam dnevnoj politici, svjesni da on nikad neće proći u Parlamentu, ali su ga svejedno gurali, da bi onda mogli otvoriti lov na one koji "se griješe na neplodnim ljudima".
Taktika ministra za pitanje twittera - Damira Mašića - da iz 50 zastupnika koji nisu glasali za njega, odabere ženu u devetom mjesecu trudnoće, koja uživa simpatije dobrog dijela javnosti, a onda napujda svoje NVO ulizice da joj pišu što pas s maslom ne bi pojeo je zaista dno dna.
-
belfy
#41642 Re: SDP
kakva kretenska izjava... jebe me se za SDP kao cijelu temu, ne znam ni sto je otvorih, ali za ovu izjavu treba imati poseban talenat... zelim ti da nikada ne budes u situaciji da probas istu. toliki manjak empatije je simptomatican, a sve zato sto se ne slazes sa nekim konjima od politicara... to je dovoljno da bi bio necovjek? pih.mirsek wrote:Pored svih problema u drzavi neko se bavi potpomognutom oplodnjom koja kosta par hiljada maraka po jednom pokusaju.![]()
- johntra
#41643 Re: RE: Re: RE: Re: SDP
Kačimo se jer joj je to jedina referenca, ali jbga dolazi iz stranke koja ne može čak ni kulturu poboljšati, a dotična se time diči..znamo da SBB nije uspio nagovoriti svoje partnere da u budžetu podignu iznos namijenjen za kulturu...It_is_a_Leclerc wrote:Zakon uopšte nije savremen, niti je pisan po bilo kakvim standardima. Dapače. Kriteriji neplodnosti koji se tamo spominju su istekli, i nisu u skladu sa najnovijim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. I da, istina je da su neki parovi diskriminirani. U prvom redu parovi kod kojih je problem oligospermija i drugi oblici muške neplodnosti. U zakonu se ne spominju ni novi modaliteti liječenja neplodnosti, kao ni oblici financiranja istog.johntra wrote: Čuj obrisala pod...hahah...
Ovo je tako jedan retrogradan i zastarjeli pogled na ovo pitanje da me naprosto sramota u ime predlagača. Najlakše je nabacati fraza i poturiti zakon, a sve one koji ga odbiju prozivati po svim mogućim osnovama. Činjenica je, međutim, da BIH treba bolji, moderniji i ozbiljniji zakon od ovog, i ja se nadam da će onaj kojeg će Vlada FBiH do kraja godine ponuditi zastupnicima biti upravo takav.
Što se tiče Zakona to nije onaj isti nacrt iz 2012, nego izmijenjena i poboljšana varijanta...stvarno mislim da neko nije glup da pusti u proceduru zakon star četiri godine...bio je moderan 2012. godine, što ga SBB tad nije podržao?
U zakonu nigdje ne piše tačno da ovaj ili onaj par nema pravo na pokušaj, nego da će se utvrditi medicinskim pregledima stepen steriliteta, a sumnjam da bi neko zbog oligospermije bio odbijen za pokušaj...
Što se tiče plaćanja, ZZO bi pokrio troškove, isto kao u RS ili u zemljama regije...inače u nekim kantonima postoji plaćanje pokušaja, ali ne cjelokupnog procesa...
Za mene je inače SBB stranka koju vodi ubica, tako da mi je jasan njihov način rada...
-
homar
#41644 Re: SDP
Stranku čine programi i ljudi koji te programe realizuju. U principu programi su dobri, osim razlike u pristupu "građanin" - "narod". Ova dilema ne postoji, ona je samo predzborni trik, da se zbijemo u torove.
Glavni problem u političkom životi BiH su ljudi koji provode političke programe. Od 90.godine do danas na vlasti su skoro isti ljudi, ili njihovi sinovi ili klonovi.
Kod građana je razvijen strah, da ako glasaju za nove ljude, da će "oni tamo" glasati za "svoje" i eto belaja. U ovoj matrici se vrtimo 27 godina. Takozvane velike stranke (SDA, HDZ, SNSD, SDS, SDP-nekad...) su omča oko vrata građanima. Dok tu omču ne skinemo, trpimo:
- prvi u svijetu po krađi automobila (3 auta dnevo se ukrade u Sarajevu)
- prvi u svijetu po kriminalu i korupciji (ako se neko zaposlio bez štele i para u državnoj službi, da ga predložimo za Nobelovu nagradu)
- U 21.vijeku u Sarajevu poslije 24,00 sati nema vode (jedini takav glavi grad u svijetu)
- Pored džeparoša, siledžija, opasnost po građane Sarajeva u 21.vijeku predstavljaju psi lutalice
- gradski saobraćaj nam je u stilu autobusa "ko to tamo pjeva"
Može se ovoga puno dodati gdje smo prvi u svijetu (vi dopunite).
BUJRUM GLASAJTE ZA OVO ŠTO SADA IMAMO, JER NISMO BOLJE NI ZASLUŽILI.
Glavni problem u političkom životi BiH su ljudi koji provode političke programe. Od 90.godine do danas na vlasti su skoro isti ljudi, ili njihovi sinovi ili klonovi.
Kod građana je razvijen strah, da ako glasaju za nove ljude, da će "oni tamo" glasati za "svoje" i eto belaja. U ovoj matrici se vrtimo 27 godina. Takozvane velike stranke (SDA, HDZ, SNSD, SDS, SDP-nekad...) su omča oko vrata građanima. Dok tu omču ne skinemo, trpimo:
- prvi u svijetu po krađi automobila (3 auta dnevo se ukrade u Sarajevu)
- prvi u svijetu po kriminalu i korupciji (ako se neko zaposlio bez štele i para u državnoj službi, da ga predložimo za Nobelovu nagradu)
- U 21.vijeku u Sarajevu poslije 24,00 sati nema vode (jedini takav glavi grad u svijetu)
- Pored džeparoša, siledžija, opasnost po građane Sarajeva u 21.vijeku predstavljaju psi lutalice
- gradski saobraćaj nam je u stilu autobusa "ko to tamo pjeva"
Može se ovoga puno dodati gdje smo prvi u svijetu (vi dopunite).
BUJRUM GLASAJTE ZA OVO ŠTO SADA IMAMO, JER NISMO BOLJE NI ZASLUŽILI.
- Alfons Kauders
#41645 Re: SDP
SDP nikad nije bio niti ce biti radnicka partija. SDP je bio i ostao elitisticka partija za staru crvenu burzoaziju i njihove potomke.mirsek wrote:SDP ili ce postati prava radnicka partija ili nikad vise nece izbora dobiti.
Do njihA je.![]()
Ako u tome i uspiju u narednom periodu opet im ima cekati koji izborni ciklus da im narod pocne vjerovati poslije onakve katastrofe i blamaze poslije izbora 2010. godine.
Ukratko, sumnjam 2018. a mozda 2020. godine nesto i ostvare AKO pocnu ODMAH da se mijenjaju, racunajuci kadrovsku politiku i politicko djelovanje.
Zato su prokockali mandat i zato vise nikad nece dobiti drugi - jer s radnicima nemaju nista zajednicko, osim mlataranja crvenim zastavama i prizivanja rahmetli najveceg sina.
SDP je uvijek bolio kurac za nama u privatnom sektoru, samo ih je zanimalo drzavno i javno. Zato i mene boli kurac za njima, i zato za njih nikad nisam glasao na lokalnom nivou (na drzavnom i federalnom jesam, jer izbor bas i nije bio dobar)
- mirsek
#41646 Re: SDP
Sve sto je politicki motivirano ili sa prikrivenom namjerom APSOLUTNO nemam empatiju prema tome samo zato sto zvuci humano.belfy wrote:kakva kretenska izjava... jebe me se za SDP kao cijelu temu, ne znam ni sto je otvorih, ali za ovu izjavu treba imati poseban talenat... zelim ti da nikada ne budes u situaciji da probas istu. toliki manjak empatije je simptomatican, a sve zato sto se ne slazes sa nekim kojima od politicara... to je dovoljno da bi bio necovjek? pih.mirsek wrote:Pored svih problema u drzavi neko se bavi potpomognutom oplodnjom koja kosta par hiljada maraka po jednom pokusaju.![]()
Ima vecih prioriteta od potpomognute oplodnje u ovoj drzavi i iza toga stojim 100% a generalno nemam nista protiv tog zakona osim sto znam sto se vrti u glavama politicara kad ga predlazu pa mi je u startu odbojan.
Gradimo kucu naopako od krova i usvajamo neke ala dog trust fensi-smensi zakone a djeca nam zbog esencijalnih listi umiru svakodnevno.
Radije cu platiti lijek djetetu nego nekome placati da se oplodi.
Last edited by mirsek on 14/07/2016 19:56, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#41647 Re: SDP
Da, modernizacija se pocela planirati haman cim su zavrsena zadnja tri bloka, u sedamdesetim. U osamdesetim se vec pricalo o pocetku realizacije projekta, ali se ne sjecam kada je trebao biti gotov (sudeci prema starosti blokova 2x32 i 2x50MW, pretpostavljam da bi ciljali kraj devedesetih).The BEN10 wrote: - blok 7: dakle, priča starija od tebe, SDP-ovci "malo sredili papire" i to je kao neki BigDeal?![]()
Mogao bi ti do bazena kakvog svratiti jarane
- Podveležje: sa dokumentacijom tog projekta se otišlo mnogo dalje nego sa blokom 7 http://www.elektroprivreda.ba/novost/89 ... podvelezju-rudnici: znači, za ulupanih pola milijarde u rudnike bez ikakvog pozitivnog učinka, jedini komentar je: "pa dobro..."Nakon nedavnog otvaranja zahtjeva EPBiH za dodjelu koncesije za izgradnju vjetroparka na platou Podveležja Vlada HNK 17. januara je usvojila odluku o dodjeli koncesije ovoj kompaniji za korištenje građevinskog zemljišta na platou Podveležje. Time su stvoreni svi neophodni preduslovi za početak izgradnje vjetroparka „Podveležje“, prvog proizvodnog energetskog kompleksa u BiH koji će koristiti snagu vjetra za proizvodnju električne energije.
Da, SDP je "malo sredio papire" - odnosno krenuo traziti partnera i raditi na tenderu, sto SDA i SBiH nisu uradile od 1995 do 2010... Kao sto vidimo, nema nekih pomaka ni u protekle dvije godine... Vrijeme prolazi i uskoro ce i blokovi od 210 i 215MW biti spremni za penziju, a kad ih ne budemo imali cime zamijeniti, vjerovatno ce i za to biti kriv SDP?
Podvelezje? Trebalo biti gotovo prije godinu i po. SDP blokirao, ok, recimo da jeste... I ko onda sad blokira, u protekle dvije godine? Kako to da izgradnja najvjerovatnije nece poceti do kraja godine? Duh Grabovice i Lagumdzije opstruira projekt ili sta?
Rudnici... Ok, SDP je pogrijesio sto je ulozio 400 miliona. Rudnike je trebalo odvojiti od koncerna i prepustiti ih na milost i nemilost trzista. Ja nemam nikakav problem s tim... Ali mislim da to bas i ne bi bilo popularno u narodu, kada bi im poceli stizati 50% veci racuni za struju i grijanje...
-
almir90
#41648 Re: SDP
Gori smo mi što smo se nadali da će se nešto promijeniti na bolje. Da u SDP-u ima osoba koje su drugačije, koje imaju ljudskosti u sebi, ali sam očigledno pogriješio kad im dao glas. I onda te još prave budalom, i uporno te hoće ubijediti da ne gledaš u bijeli zid, već da je bijeli zid zapavo crn.Alfons Kauders wrote:
SDP nikad nije bio niti ce biti radnicka partija. SDP je bio i ostao elitisticka partija za staru crvenu burzoaziju i njihove potomke.
Zato su prokockali mandat i zato vise nikad nece dobiti drugi - jer s radnicima nemaju nista zajednicko, osim mlataranja crvenim zastavama i prizivanja rahmetli najveceg sina.
SDP je uvijek bolio kurac za nama u privatnom sektoru, samo ih je zanimalo drzavno i javno. Zato i mene boli kurac za njima, i zato za njih nikad nisam glasao na lokalnom nivou (na drzavnom i federalnom jesam, jer izbor bas i nije bio dobar)
Ja ne mogu shvatiti nivo neljudskosti koje posjeduje ogroman broj političara i njihovim kmetova koji idu okolo da ih pravdaju, ne bitno iz koje su stranke, koji upravljaju, ili su upravljali ovom državom. Stanje u državi jasno govori da je to istina. Kad obole od raka pođu da kao nešto dijele (znamo već šta i čije dijele), da malo operu svoje nedjela, ili bolje rečeno zlodjela.
Ja ne mogu da shvatim da vlast, kako prošla, tako i sadašnja uporno pokušava da uguši realni sektor. Jednostavno nema zdravog razuma koji može da shvati takvo ponašanje.
- Alfons Kauders
#41649 Re: SDP
Vi ste se nadali, ali ja nisam, jer sam ih gledao 20 godina na vlasti u Tuzli.almir90 wrote:Gori smo mi što smo se nadali da će se nešto promijeniti na bolje. Da u SDP-u ima osoba koje su drugačije, koje imaju ljudskosti u sebi, ali sam očigledno pogriješio kad im dao glas. I onda te još prave budalom, i uporno te hoće ubijediti da ne gledaš u bijeli zid, već da je bijeli zid zapavo crn.Alfons Kauders wrote:
SDP nikad nije bio niti ce biti radnicka partija. SDP je bio i ostao elitisticka partija za staru crvenu burzoaziju i njihove potomke.
SDP je uvijek bolio kurac za nama u privatnom sektoru, samo ih je zanimalo drzavno i javno. Zato i mene boli kurac za njima, i zato za njih nikad nisam glasao na lokalnom nivou (na drzavnom i federalnom jesam, jer izbor bas i nije bio dobar)![]()
Ja ne mogu shvatiti nivo neljudskosti koje posjeduje ogroman broj političara i njihovim kmetova koji idu okolo da ih pravdaju, ne bitno iz koje su stranke, koji upravljaju, ili su upravljali ovom državom. Stanje u državi jasno govori da je to istina. Kad obole od raka pođu da kao nešto dijele (znamo već šta i čije dijele), da malo operu svoje nedjela, ili bolje rečeno zlodjela.
Ja ne mogu da shvatim da vlast, kako prošla, tako i sadašnja uporno pokušava da uguši realni sektor. Jednostavno nema zdravog razuma koji može da shvati takvo ponašanje.
Zbog tih, u to vrijeme ne bas popularnih stavova, redovno sam banovan, dok oni koji su mi jebavali sve po spisku nisu. E onda je SDP fakat dobio izbore, i ti isti koji su mi prije jebavali mater nacionalisticku, su promijenili plocu, pa mi jebavali mater SDPovsku i nazivali me budzetlijom, kriminalcem i parazitom (manje vise iz zavisti, jer se nisu snasli u partiji, pa se nisu uvalili na budzet i u kriminal).
I sad dobar broj istih jebenih ljudi, koji su bili najgorljiviji SDP-ovci, mrze svoju bivsu partiju a navijaju za SDA.
Jedina konstanta s njihove strane je sto mi i dalje jebu sve po spisku... A s moje strane... Sto sam realan i sto ne mijenjam stranacke dresove i pozicije svake cetiri godine. Jebiga takav sam, imam obraz, a imam i dovoljno mozga da zaradim paru bez da se moram profanisat i kurvat po strankama.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#41650 Re: SDP
sreća pa ti ne jebaješ...
ko te ne zna puško...
ko te ne zna puško...