SDA-All about
- Bosanski_kralj
#41601 Re: SDA-All about
Ovakve stvari pisati i smatrati se normalnom osobom je previše.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#41602 Re: SDA-All about
narodna republika bosna i hercegovina, kasnije socijalistička republika bosna i hercegovina? nisi čuo?Kejn wrote:
BiH tada nije ni postojala. Ne znam na kojoj si ti planeti zivio, ali jedina drzava ovdje se zvala Jugoslavija. Jedino ako mislis da je Jugoslavija = BiH
mislim da je kolega mislio na to i ruku na srce, više se tada slobode imalo nego li danas. popis stanovništva iz 1991. godine govori koliko je slobode tu i bilo i to je činjenica.
najveća greška nacionalista jeste što na sve načine pokušavaju satrati historiju, a ne shvataju koliko štete time mogu nanijeti, svima nama.
- ultima_palabra
#41603 Re: SDA-All about
Zivo me zaboli vrsnjak za navedeno. Sve to zajedno ne mijenja cinjenicu da valjas gluposti.
-
megaman4
#41604 Re: SDA-All about
malakh wrote:narodna republika bosna i hercegovina, kasnije socijalistička republika bosna i hercegovina? nisi čuo?Kejn wrote:
BiH tada nije ni postojala. Ne znam na kojoj si ti planeti zivio, ali jedina drzava ovdje se zvala Jugoslavija. Jedino ako mislis da je Jugoslavija = BiH
mislim da je kolega mislio na to i ruku na srce, više se tada slobode imalo nego li danas. popis stanovništva iz 1991. godine govori koliko je slobode tu i bilo i to je činjenica.
najveća greška nacionalista jeste što na sve načine pokušavaju satrati historiju, a ne shvataju koliko štete time mogu nanijeti, svima nama.
Imala je svoj ustav, ministarstva, svoju TO, vladu, predsjednistvo... pa sta je ako nije drzava?
nije valjda BiH bila tada entitet ili pokrajina kao sto su 1946 htjeli srpski i hrvatski komunisti, pa ih TITO u tome sprijecio.
- Kejn
#41605 Re: SDA-All about
I manji bh. entitet se zove Republika Srpska? Jel je to možda čini državom koja vodi vanjsku politiku, pošto vidim da se razbacuješ termninima "slobode" i "protektorata". Također, sama ideja da jedna sastavna federalna jedinica ima "više slobode" nego jedna nezavisna Republika BiH (vidim da ti se zlatno doba "slobode" zavrsava 1990) je toliko stupidno i idiotski, da stvarno nije vrijedno ni komentarisati. Više slobode si imao kažeš. Možda ako pod slobodom podrazumijevaš spavanje na klupamamalakh wrote:narodna republika bosna i hercegovina, kasnije socijalistička republika bosna i hercegovina? nisi čuo?Kejn wrote:
I za kraj za dežurnu FGR raju. Koji ste k... stali među redove ARBiH ako vam je sloboda prestala 1990? Što niste zaposjeli okolna brda i rokali po pobunjenicima koji su vam oduzeli tu slobodu, skupa sa vašim donosiocima slobode iz bratske JNA? Nije mi jasan taj sindrom.
-
pemanapemani
#41606 Re: SDA-All about
Ko nam brani da u svakom mjestu vecem od 10 hiljada stanovnika imamo Institut za bosanski jezik. Eto, za pocetak u mjestima gdje su Bosnjaci vecina.
Ali, koga briga, seri o vojvodi Koji, Adziji, crvenim Kmerima, pederima...
Ali, koga briga, seri o vojvodi Koji, Adziji, crvenim Kmerima, pederima...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#41607 Re: SDA-All about
vidi druže. ti tvrdiš da bih tada nije ni postojala, ja sam ti samo naveo par činjenica, kao dokaz da jeste. sljedeća stvar, ustav republike bosne i hercegovine, onaj prvi ustav, za kojeg sam i ja glasovao, je bio u najvećoj mjeri naslovljen na ustav socijalističke republike bosne i hercegovine. ostala je upamćena ona izjava čija je bosna i hercegovina, pa je dotični rekao da je i srpska i hrvatska i muslimanska (bošnjačka).Kejn wrote: I manji bh. entitet se zove Republika Srpska? Jel je to možda čini državom koja vodi vanjsku politiku, pošto vidim da se razbacuješ termninima "slobode" i "protektorata". Također, sama ideja da jedna sastavna federalna jedinica ima "više slobode" nego jedna nezavisna Republika BiH (vidim da ti se zlatno doba "slobode" zavrsava 1990) je toliko stupidno i idiotski, da stvarno nije vrijedno ni komentarisati. Više slobode si imao kažeš. Možda ako pod slobodom podrazumijevaš spavanje na klupama![]()
to famozno spavanje po klupama, kao aluzija da je bilo slobode, je obična floskula, jer je i tada, kao i danas bilo budala na palama koji bi te napali zbog vjere i nacije. samo što ih sada ima puno više.
i slažem se ja da srbih nije imala vanjsku politiku, nije imala ambasadore po svijetu i predstavništva, ali je temelj one bosne i hercegovine za koju smo glasovali prvog marta 1992. godine. i ne samo temelj, već jedan od najjačih argumenata za republiku bosnu i hercegovinu, državu ravnopravnih građana.
i kada spominjemo slobode. ne znam koliko imaš godina, ali pojedinci koji komentiraju na forumu se i sjećaju vremena kada su naši ljudi mahom išli u libiju i vraćali se sa silom para, ili u tadašnju zapadnu njemačku i radili kao gasterbaiteri i vraćali se sa parama. sve sa pasošem bivše države, bez viza i ostalih sranja. gledao si žikinu dinastiju, zar ne?
i za kraj, ne bih ti znao reći šta znači to "fgr" i da li ja spadam u tu "raju", ali sam sa ponosom bio u armiji, od početka do kraja i nisam kao tvoji generali, ruku na srce pojedinci, se istoj pridružio u maju mjesecu, neposredno nakon što je raja obranila zgradu predsjedništva i dokazala svima da predaje nema, da robovi biti neće.I za kraj za dežurnu FGR raju. Koji ste k... stali među redove ARBiH ako vam je sloboda prestala 1990? Što niste zaposjeli okolna brda i rokali po pobunjenicima koji su vam oduzeli tu slobodu, skupa sa vašim donosiocima slobode iz bratske JNA? Nije mi jasan taj sindrom.
-
palermo
#41608 Re: SDA-All about
Pa ako nisu zaslužili priliku onda im je ne daš. Vrlo jednostavnopemanapemani wrote:Rezolucija SDA kao ispovjest kriminalaca kojima se dio populacije divi. Ono, popravio se, naucio na greskama, ima rjesenje za sve i svasta...
Mada su jebavali mater drustvenoj zajednici 24 godine, ali vidi sto su fino srocili Rezoluciju.
Jebote, mozda je i provedu.
Zasluzili su jos jednu priliku. Sta zna dijete sta je frtalj stoljeca.![]()
- Kejn
#41609 Re: SDA-All about
Pa što ti je sloboda prestala 1990 ako se RBiH zasnivala na ustavu SRBiHmalakh wrote:vidi druže. ti tvrdiš da bih tada nije ni postojala, ja sam ti samo naveo par činjenica, kao dokaz da jeste. sljedeća stvar, ustav republike bosne i hercegovine, onaj prvi ustav, za kojeg sam i ja glasovao, je bio u najvećoj mjeri naslovljen na ustav socijalističke republike bosne i hercegovine. ostala je upamćena ona izjava čija je bosna i hercegovina, pa je dotični rekao da je i srpska i hrvatska i muslimanska (bošnjačka).Kejn wrote: I manji bh. entitet se zove Republika Srpska? Jel je to možda čini državom koja vodi vanjsku politiku, pošto vidim da se razbacuješ termninima "slobode" i "protektorata". Također, sama ideja da jedna sastavna federalna jedinica ima "više slobode" nego jedna nezavisna Republika BiH (vidim da ti se zlatno doba "slobode" zavrsava 1990) je toliko stupidno i idiotski, da stvarno nije vrijedno ni komentarisati. Više slobode si imao kažeš. Možda ako pod slobodom podrazumijevaš spavanje na klupama![]()
to famozno spavanje po klupama, kao aluzija da je bilo slobode, je obična floskula, jer je i tada, kao i danas bilo budala na palama koji bi te napali zbog vjere i nacije. samo što ih sada ima puno više.
i slažem se ja da srbih nije imala vanjsku politiku, nije imala ambasadore po svijetu i predstavništva, ali je temelj one bosne i hercegovine za koju smo glasovali prvog marta 1992. godine. i ne samo temelj, već jedan od najjačih argumenata za republiku bosnu i hercegovinu, državu ravnopravnih građana.
i kada spominjemo slobode. ne znam koliko imaš godina, ali pojedinci koji komentiraju na forumu se i sjećaju vremena kada su naši ljudi mahom išli u libiju i vraćali se sa silom para, ili u tadašnju zapadnu njemačku i radili kao gasterbaiteri i vraćali se sa parama. sve sa pasošem bivše države, bez viza i ostalih sranja. gledao si žikinu dinastiju, zar ne?
i za kraj, ne bih ti znao reći šta znači to "fgr" i da li ja spadam u tu "raju", ali sam sa ponosom bio u armiji, od početka do kraja i nisam kao tvoji generali, ruku na srce pojedinci, se istoj pridružio u maju mjesecu, neposredno nakon što je raja obranila zgradu predsjedništva i dokazala svima da predaje nema, da robovi biti neće.I za kraj za dežurnu FGR raju. Koji ste k... stali među redove ARBiH ako vam je sloboda prestala 1990? Što niste zaposjeli okolna brda i rokali po pobunjenicima koji su vam oduzeli tu slobodu, skupa sa vašim donosiocima slobode iz bratske JNA? Nije mi jasan taj sindrom.
- malakh
#41610 Re: SDA-All about
Kejn wrote:Pa što ti je sloboda prestala 1990 ako se RBiH zasnivala na ustavu SRBiHmalakh wrote:vidi druže. ti tvrdiš da bih tada nije ni postojala, ja sam ti samo naveo par činjenica, kao dokaz da jeste. sljedeća stvar, ustav republike bosne i hercegovine, onaj prvi ustav, za kojeg sam i ja glasovao, je bio u najvećoj mjeri naslovljen na ustav socijalističke republike bosne i hercegovine. ostala je upamćena ona izjava čija je bosna i hercegovina, pa je dotični rekao da je i srpska i hrvatska i muslimanska (bošnjačka).Kejn wrote: I manji bh. entitet se zove Republika Srpska? Jel je to možda čini državom koja vodi vanjsku politiku, pošto vidim da se razbacuješ termninima "slobode" i "protektorata". Također, sama ideja da jedna sastavna federalna jedinica ima "više slobode" nego jedna nezavisna Republika BiH (vidim da ti se zlatno doba "slobode" zavrsava 1990) je toliko stupidno i idiotski, da stvarno nije vrijedno ni komentarisati. Više slobode si imao kažeš. Možda ako pod slobodom podrazumijevaš spavanje na klupama![]()
i za kraj, ne bih ti znao reći šta znači to "fgr" i da li ja spadam u tu "raju", ali sam sa ponosom bio u armiji, od početka do kraja i nisam kao tvoji generali, ruku na srce pojedinci, se istoj pridružio u maju mjesecu, neposredno nakon što je raja obranila zgradu predsjedništva i dokazala svima da predaje nema, da robovi biti neće.I za kraj za dežurnu FGR raju. Koji ste k... stali među redove ARBiH ako vam je sloboda prestala 1990? Što niste zaposjeli okolna brda i rokali po pobunjenicima koji su vam oduzeli tu slobodu, skupa sa vašim donosiocima slobode iz bratske JNA? Nije mi jasan taj sindrom.malo je reći da si kontradiktoran.
gdje sam ja to napisao, spomenuo?narodna republika bosna i hercegovina, kasnije socijalistička republika bosna i hercegovina? nisi čuo?
- JThomas
#41611 Re: SDA-All about
da nije bilo socijalističkih republika? nema lakog i pravednog rješenja badinterove komisije da se jugoslavija raspala i da su granice sr granice novih država, i granice se ponovo crtaju. možda bi rat trajao i danas, a mi bi dobili samo šta bi ašćare oslobodili oružjem. naravno da sr bosna i hercegovina nije bila država, ali je bila više od pokrajine i vrlo je jak pravni i faktički temelj za to što danas bosna i hercegovina jeste država.
-
putokaz1
#41612 Re: SDA-All about
Ko je
kriv za stanje u zemlji
Vlast? Ma jok
NAROD
Jesmol imali Novalićevu Vladu?
Jesmo
Jel bila loša?
Grozna
Jesmol je opet izabrali?
Jesmo
Ko je kriv
MI ,NAROD
Vlast? Ma jok
NAROD
Jesmol imali Novalićevu Vladu?
Jesmo
Jel bila loša?
Grozna
Jesmol je opet izabrali?
Jesmo
Ko je kriv
MI ,NAROD
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#41613 Re: SDA-All about
Eno Novalica seoske varalice jos u fotelji a kad ce se izbacit iz nje ne zna se... kolko cujem i citam i ako izaberu novu fotelju on ce jopet u nju zasjest, sdO nikad nije imala pogornijeg cojka za tu funkciju, bicakcic i sve po zakonu su male mace za ovu seosku varalicu... metra puta ne napravise neki kapitalni projekti se samo placaju a nista ne vidis uradjeno, mladi bjeze vani, stari umiru mizerno, nekima je super al onima kojima nije je ogroman broj... selam lopuze 
-
pemanapemani
#41614 Re: SDA-All about
Moja malenkost im i ne daje priliku. Prilike im daje 250 hiljada ljudi. SDA to predstavlja kao apsolutnu podršku. NIkad ne spominju da su sa milion spali na 250 hiljada. Nikad ne spominju koji je postotak od ukupnih glasova ili glasova Bošnjaka tih 250 hiljada.palermo wrote:Pa ako nisu zaslužili priliku onda im je ne daš. Vrlo jednostavnopemanapemani wrote:Rezolucija SDA kao ispovjest kriminalaca kojima se dio populacije divi. Ono, popravio se, naucio na greskama, ima rjesenje za sve i svasta...
Mada su jebavali mater drustvenoj zajednici 24 godine, ali vidi sto su fino srocili Rezoluciju.
Jebote, mozda je i provedu.
Zasluzili su jos jednu priliku. Sta zna dijete sta je frtalj stoljeca.![]()
Sa druge strane, ti im halališ konstantno. Nije bitno što nema nikoga iz Hercegovine u GO i Predsjedništvu SDA. Oni će to riješiti kroz postavljanje kadrova kada naprave vlast. Još samo da se riješe tog nekog Hurde (ili kako već) i nađu nekog dobrog čovjeka da to malo posloži u Hercegovini i sve potaman.
Naravno, SDP i NS ćeš secirati poput žabe i vazda će žaba, u najmanju ruku, biti nezdrava i kancerogena.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#41615 Re: SDA-All about
first step:
sda izdaal kelaraciju gdje zele ukidanje RS
politicari iz RS odgovaraju ljutito
sda odgovara politicarima iz RS ljutito
next step:
dodik saziva skupstinu da izda deklaraciju kao odgovor deklaraciji sda
kvota 1,10 da ce spomenuti otcjepljenje RS
zatim ce Sda da odgovori dodiku
kvota 1,01 da ce spomenuti da nam prijeti opasnost rata
zatim ce dodik odgovoriti sda
ukljucit ce se i komsic
next step:
covic spominje promjenu izbornog zakona
.....
rezultat: proslo jos mjesec dana ni u stan.
rezultat drugi: glupi narod i dalje raspravlja ko je od politicara sta rekao, sta je sdp odgovorio, sta je komsic, kako je ovaj ovo onaj ono.
koliko puta se ovaj uhodani sistem do sad ponavljao. od 1996 pa do sad??
sda izdaal kelaraciju gdje zele ukidanje RS
politicari iz RS odgovaraju ljutito
sda odgovara politicarima iz RS ljutito
next step:
dodik saziva skupstinu da izda deklaraciju kao odgovor deklaraciji sda
kvota 1,10 da ce spomenuti otcjepljenje RS
zatim ce Sda da odgovori dodiku
kvota 1,01 da ce spomenuti da nam prijeti opasnost rata
zatim ce dodik odgovoriti sda
ukljucit ce se i komsic
next step:
covic spominje promjenu izbornog zakona
.....
rezultat: proslo jos mjesec dana ni u stan.
rezultat drugi: glupi narod i dalje raspravlja ko je od politicara sta rekao, sta je sdp odgovorio, sta je komsic, kako je ovaj ovo onaj ono.
koliko puta se ovaj uhodani sistem do sad ponavljao. od 1996 pa do sad??
- SmokingMan
#41616 Re: SDA-All about
Vjerovatno do-godine opet testni referendum u šumskoj,popraćen uz žestoku rekaciju zelenih iz pederacije.Šefik drži baketov monolog u ruci i čita ga naglas okupljenima oko vatre.Svi ushitreno kikoću,Bakire,Bakire,a na kraju dana Bake zove prijatelja Milorada i pita ga je li taj dan slobodan da se nađu na starom mjestu sa Draganom zbog obilate večere.I tako je sirotinja po ko zna koji put zanoćila gladna.
- JThomas
#41617 Re: SDA-All about
opet istorijski trenutak, od kraja avgusta nije bio jedan. ANP već pao u zaborav, vraćen u ladicu gdje i bio zadnju deceniju. sad malo deklaracija.
- Roccohljup
#41618 Re: SDA-All about
Ipak se okrećeJThomas wrote:opet istorijski trenutak, od kraja avgusta nije bio jedan. ANP već pao u zaborav, vraćen u ladicu gdje i bio zadnju deceniju. sad malo deklaracija.
- JThomas
#41619 Re: SDA-All about
što bi rekao bogdan diklić u maratoncima - sad malo ona.
-
statixx
- JThomas
#41621 Re: SDA-All about
mada realno, prema svojim stvarnim (a ne proklamovanim) ciljevima oni zaista voze bez fule.
-
detroit-mercy
#41622 Re: SDA-All about
hljeba i igaraJThomas wrote:opet istorijski trenutak, od kraja avgusta nije bio jedan. ANP već pao u zaborav, vraćen u ladicu gdje i bio zadnju deceniju. sad malo deklaracija.
- JThomas
#41623 Re: SDA-All about
od početka godine o tome se pričalo kao da je uslov za vazduh i vodu. evo sad ga nigdje. niko ništa. poslužilo svrsi i nazad u ladicu.
- drug_profi
#41624 Re: SDA-All about
Grehota je ovu sliku ne postaviti ovdje.

- Matzan
#41625 Re: SDA-All about
Poselamio vas je Bakir i rekao da se ne sekirate plaho.
Ujedno vam se zahvaljuje na dosadašnjoj podršci.
Ujedno vam se zahvaljuje na dosadašnjoj podršci.