Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Nomo

#41601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Mister Yes wrote:Ma samo polako. Sad će rezultati popisa. Manje od 3,5 miliona stalno prisutnih bez ikakve sumnje. Do 2050-te smo na 2,5 miliona stalno prisutnih.

Ljudima još nije jasno da nestajemo.
Svi skupa
. Samo polako. Malo kasnije biće puno jasnije
ko smo to mi skupa . mene licno zaboli za druge , one koji su me klali i u logor trpali i koji su silovali i ubijali djecu , cuj svi skupa ............dabogda oni drugi koji su meni htjeli drzavu ukrasti i koji su meni genocid napravili i stotine grobnica mojim imenom napunili , gorili u vatri od bukve jer bukva ima dobru kaloricnu moc
Nomo

#41602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Mister Yes wrote:
Hochstapler234 wrote:
Mister Yes wrote:Ma samo polako. Sad će rezultati popisa. Manje od 3,5 miliona stalno prisutnih bez ikakve sumnje. Do 2050-te smo na 2,5 miliona stalno prisutnih.

Ljudima još nije jasno da nestajemo. Svi skupa. Samo polako. Malo kasnije biće puno jasnije
Mi mozda i nestajemo ali Sandzaklije i arapi ne bas. Evo prave vec 3 ogromna naselja samo za Kuwajcane. Jedno kod Visokog, jedno kod Ilijasa i jedno kod Hadzica.
Pa eto ti se onda rahat pati da arapi imaju gdje živjeti :roll:

Do kraja stoljeća BiH 1.5 miliona stanovnika, Hrvatska 2 miliona stanovnika, Srbija 2,5 miliona stanovnika. Nema tu kuveta za bilo kakve svađe i neprijateljstva u budućnosti. Samo ćemo malo morati sačekati dok to ljudima postane jasno.
pa sta , boli cuna bilo koga koliko ce imati srbija stanovnika za 40 godina . dabogda sve bili rumuni , bugari siptari cincari , moldavci , i cigani a bogami i sandzaklije . da ne bi plako za onima koji su snajperisali i patili Sarajevo i Bosnu 4 pune godine .
Nomo

#41603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Djuro11 wrote:https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... ersion.png

Fino.Pa ti Prijedor i Brcko ostavljas prosirenoj Srbiji i izigravas ovdje Bosnjaka.Masalah.Samo zamisli da odes na Cro forum i dijelih lijepu njihovu ili Srbistan.Kakvu bi ti bananu spucali ali ovdje je to ocito normalno

Interesantan je Glamoc

Skolska 1995/1996

Hrvata 187
Bosnjaka 5

Skolska 1997/1998

Hrvata 170
Bosnjaka 16

Skolska 2013/2014

Bosnjaka 99
Hrvata 93
Srba ostatak

Ukupno 273 ucenika u osnovnim skolama.

Zasto bi Bosnjaci ista djelili?Budimo realni?

Ovo je drzava gdje cine apsolutnu vecinu i pazi ovo.Doticni na mapi ostavlja Varcar Vakuf kao kljucnu vezu znaci Bihaca i Sarajeva gdje i jedina cesta ide.I daje nam simbolicno Drvar,Grahovo i Glamoc.Vukojebine koje nestaju iako mora se priznati.U Glamocu postoji velika sanse da Bosnjaci to uzmu za 5-10 godina demografskim putem.Cudno.Znaci koja nam je to dobit?Pustahija Grahova gdje imas koliko?80 Tak ucenika u osnovnim skolama

I sad bi Bosnjaci trebali da pristanu na takvo sta

Usput za svakog ko dijeli Bosnu.Bi li ti sestru djelio onak usput o,ili samo kad se mape crtaju ala forum.hr i hercegsumska forumi kao i krstarice.Imas dole takvih tema zilionce.Tad je ok,jel?

Zamisli on ce da dijeli Prijedor s Tomasicom gdje najveca masovna grobnica u Europi.I da ja dadnem jedan jedini centimetar svete Bosanske zemlje.Pa makar bio i kamen Gruda.Koja glupost

Pise se all inclusive inace.
djuro , prije ce himalaji biti u evropi a alpe u kini nego da dusman otkine milimetar BOSNE !!!!!!!
Nomo

#41604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

vivaldi wrote:
polusvijet wrote:
oakville wrote:Ondašnja Jugoslavija je bila 100 miliona puta ekonomski jače tržište, a unutar nje BiH 100 miliona puta ača po kupovnoj moći. Pa se nešto ne sjećam da je to bilo koga zaustavilo.
Danas je drugi vakat.

EU, USA, NATO, medjudrzavne asocijacije, socijalna mobilnost stanovnistva, globalizacija, opstenarodna komunikacija sa ostatkom planete, kreditne institucije i sl. Sve ove strukture tad nisu bile ni blizu integrisane u BiH kao sto su danas. Tad je BiH bila izolovana na nivou danasnjeg Boratovog Kazahkstana. Vilajet ide dalje i bitno se razlikuje od kraja osamdesetih kad je Zijo Valentino bio tinejdzer. Ne kazem da je BiH napravila neki zesci iskorak, ali porediti sa stanjem prije cetvrt vijeka je besmisleno. Posebno svijet i ljude s druge strane Alpskog masiva pa sve preko Atlantika, dakle oni koji danas najvise uticu na BiH drustvo.

Glede troskova jednostrane secesije rs-a i fantomske hrhb, i/ili unilateralne aneksije istih od strane susjedskih drzava, diletantski je i pomisliti da bi ta drustva i ekonomije mogli odgoditi kolaps duze od par godina. Malo preostalo za prodati a porodicno srebro gubi na cijeni kad otkupljivac zna da si u ocajnoj potrebi za lovom. Pitaj Putina sta mu se najavljuje ovih dana. Istorija je puna naglih padova cijene energenata.

Uostalom, ne postoji nista sto ukazuje da aktuelne politicke elite u Srbiji ili Hrvatskoj imaju bilo kakvih pretenzija u tom pravcu. Totalno su preokupljeni sasvim drugim pitanjima. Jedni su u EU, drugi se tamo preusmjerili. A to je jedan milje gdje vlada sasvim druga filozfija odnosno politicka kultura. U tom drustvancetu postoji konsenzus: "kad komsiji crkaje krava najebacemo i mi prije ili kasnije i zato je najbolje pomoci." Uporedi krizu 1938 i krizu 2008 i kako su se evropske politicke elite nosile s njima pa ce sve biti jasno.

Da se iscitati da su i u Srbiji i u Hrvatskoj zagovornici entitetske podjele. Srbija podrzava opstanak rs-a, Hrvatska bi rado odobrila famozni treci entitet. Medjutim, treba imati distancu i shvatiti da to nije zato sto zele urusiti drzavu BiH ili nauditi Bosnjacima. Ondasnje politicke elite sasvim iskreno vjeruju da je takvo uredjenje optimalno. I za njih i za BiH. Obje zemlje su prihvatile cinjenicu koja se zove BiH.

Zato su price o secesiji i prisjedinjavanju besmislice i politicke elite u BiH, Srbiji i Hrvatskoj nemaju mogucnost bez opsteg konsenzusa da izadju iz tog okvira. Jer mirovni sporazum, do kojeg baj d vej sami nismo bili u stanju doci, je upravo to, Okviran. Sustinski vaznije nego detalj da je Dejtonski. To sto ovi seru da su garanti je za unutrasnju upotrebu. Znaju dobro da su potpisnici Sarajevo, Beograd i Zagreb a ne Alija, Slobodan i Franjo, tadasnji i buduci. Znaju kad zazvoni telefon ili kad ih odvedu u zasebnu prostoriju na samitima.

Jebes raspad, secesiju, crtanje karata, ukidanje, zakidanje... ono sto je tragicno je da u 20 godina politicke elite u Bih nisu nasli shodno da pokusaju uraditi nesto u okviru Okvirnog sporazuma sto bi njihovim glasacima znacilo konkretan napredak: ekonomski, socijalni, kulturni, obrazovni, ekoloski itd. Pozitivni pomaci su unatoc njima, ne zahvaljujuci.

A mozda to i nije cudno kad vidis da diskusije i ideje, recimo i u ovom podforumu ili na fudbalu, u kafani, medijima... imaju dva tematska bloka: "konflikti i rjesenja van okvira" i "onanisanje nad lesinom komsijske krave". :mrgreen:
very nice :thumbup:
to ti ozbiljno ili :cry: :?:
Nomo

#41605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Delenjak N wrote:

Fino.Pa ti Prijedor i Brcko ostavljas prosirenoj Srbiji i izigravas ovdje Bosnjaka.Masalah.Samo zamisli da odes na Cro forum i dijelih lijepu njihovu ili Srbistan.Kakvu bi ti bananu spucali ali ovdje je to ocito normalno

Interesantan je Glamoc

Skolska 1995/1996

Hrvata 187
Bosnjaka 5

Skolska 1997/1998

Hrvata 170
Bosnjaka 16

Skolska 2013/2014

Bosnjaka 99
Hrvata 93
Srba ostatak

Ovo je drzava gdje cine apsolutnu vecinu i pazi ovo.Doticni na mapi ostavlja Varcar Vakuf kao kljucnu vezu znaci Bihaca i Sarajeva gdje i jedina cesta ide.I daje nam simbolicno Drvar,Grahovo i Glamoc.Vukojebine koje nestaju iako mora se priznati.U Glamocu postoji velika sanse da Bosnjaci to uzmu za 5-10 godina demografskim putem.Cudno.Znaci koja nam je to dobit?Pustahija Grahova gdje imas koliko?80 Tak ucenika u osnovnim skolama

Usput za svakog ko dijeli Bosnu.Bi li ti sestru djelio onak usput o,ili samo kad se mape crtaju ala forum.hr i hercegsumska forumi kao i krstarice.Imas dole takvih tema zilionce.Tad je ok,jel?

Zamisli on ce da dijeli Prijedor s Tomasicom gdje najveca masovna grobnica u Europi.I da ja dadnem jedan jedini centimetar svete Bosanske zemlje.Pa makar bio i kamen Gruda.Koja glupost

Prijedor je mjesto u Republici Srpskoj a Brčko je kondominijum FBiH i RS.
Prijedor je grad u Bosni gdje su srpski agresori i fasisti i cetnici pocinili genocid i gdje su Bosnjaci i Hrvati morali da nose bijele trake kao zidovi zute . Prijedor je grad , gdje su gradjane tog grada koji nisu bili Srbi ubijali kao stoku , bacali u masovne grobnice i odvodili u konc logore Manjacu Omarskiu Trnopolje . Prijedor je grad gdje komsija Srbin zaklao svog skolskog druga i silovao mu majku i sestru i tako hiljadu puta . Prijdor je grad gdje su ubijali doktore , profesore , direktore inzinjere , kumove , prijatelje , sugradjane . To je Prijedor !!!!!!!!!!!!!!!!! Dokazano u Hagu !!!!
Nomo

#41606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

energy star wrote:

Interesantan je Glamoc

Skolska 1995/1996

Hrvata 187
Bosnjaka 5

Skolska 1997/1998

Hrvata 170
Bosnjaka 16

Skolska 2013/2014

Bosnjaka 99
Hrvata 93
Srba ostatak

Baš gledam malo ovdje i vidim da si ti malo žešći
bošnjački ekstremista.
Što se tiče Glamoča i sličnih stvari, lijepo će ovaj popis se usporediti sa popisima 1971,1981, 1991, pa onda ubrzo dolazi i popis 2021 pa ćemo vidjeti čiji udjel stanovništva raste u livanjskom,hercegovačko-neretvanskom i zapadnohercegovačkom kantonu, jal bošnjački jal hrvatski.
fino, crno na bijelo.
Kako to izgleda ? Bosnajcki ekstremista ? Je li dijelio Hrvatsku i Srbiju 1991 , je li se sastao sa talijanima i madjarima i Rumunima i Bugarima i slovencima u karadjordjevu da podijeli Hr i Srbiju je li imao konc logore je li rusio crkve je li genocid napravio , je li silovao je li drzao gradove u okruzenju bez vode i struje je li ispuco 2 miliona granata na Bg i Zg .................je li ......sta to to bosnjacki extremista ? Mozda bi ga trebali izmisliti , nacrtati ali ko je , gdje je i kako mu je ime . Da nije Hitler iliu Pavelic i Draza ili Karadjic ili Boban i Mladic i svi oni koji dobise stotine godina u Hagu . Haaaaallllooooooooooooo cujemo li se grude zove travnik
Nomo

#41607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Martinez_ wrote:
daddy-kool wrote: Ovo jednostavno nije tačno, posebno u Srbiji je na djelu dvostruka politika gdje imamo jednu postavu sa eu pričom, a drugu sa podrškom otcjepljenju RS / Rusija / Kosovo. Opet ponavljam, djela najglasnije govore, a poruke koje stižu iz Srbije su potpisivanje sporazuma koje ne poštuju i ne namjeravaju ih poštovati (Kosovo), izjave podrške otcjepljenju RS iz vrha svjetovne i duhovne vlasti. Tokom skorašnjih nemira imali smo i direktno miješanje u unutrašnjo-političke stvari BiH.

I ta druga politička kultura iz EU ne vlada u Srbiji, jer ona jednostavno duhom nije u Evropi.
Zašto aktuelne vlasti u Srbiji ne ohrabre bh Srbe da krenu u bolju integraciju u BiH?
Ali je BiH ''duhom'' u Evropi? Ma koliko se ti trudio i vapio za istom, Evropa pokazuje da ne želi ni BiH ni Srbiju. Te se navikavaj na taj azijski duh prisutan ovde koji ti toliko smeta.

Forumaši bi mogli shvatiti već jednom da ratovi devedesetih nisu imali za posledicu mirovne sporazume u čijim zaključcima stoji : BiH je unitarna država i Kosovo je nezavisna međunarodna država.

Upravo suprotno, 1995. je sklopljen neki sporazum kojim je legalizovano postojanje RS a 1999 je izglasana rezolucija UN u kojoj jasno stoji da je Kosovo deo Srbije.

Država Srbija nije dužna da se ponaša van okvira tih sporazuma kako tebi ili nekom trećem dune. Priznavanje Kosova ili ukidanje Srpske bio bi neverovatni ustupak Srbije a ne njeno ispunjavanje bilo kakvih obaveza.
srbija ima pravo upliva i pravo odlucivanja u BiH bas koliko u Madjarskoj ili Njemackoj . Srbija ce dobiti bilo sta za srbe , prije u Svedskoj ili Austriji nego li u BiH .Srbija je napravila genocid u Bosni i ubijala djecu pred kamerama .Ne prvi ali zadnji put ......
Nomo

#41608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

jiji wrote:
daddy-kool wrote:
Hochstapler234 wrote:Dvostruku politiku Srbija nemoze voditi jer je ona predmet nad kojom se vodi politika.
.
Vanjska politika Srbije se svodi na price koje sluze da se tek tako digne prasinsa. Nikakvu dvostruku politiku onu nemogu imati.

Okviri su jasno postavljeni. Znamo kako Uncle Sam vidi BiH. Vidi je u sastavu Nato pakta. Da cijeli region nebi previse izmakao kontroli, Uncle Sam je zaduzio Turke kao kontrolnog faktora vise u grubom smislu ili u smislu sigurnosti. Nekada su Ameri pokazivali zube a danas to radi Sultan.

EU je za presing na vise subtilan nacin. I time su okviri postavljeni. Ende. Treci Svjetski rat bi mogao nesto promjeniti. Istog nece biti u narednih 50 godina sigurno.

Jedina variabala i jedino sto je zanimljivo je demografija i ekonomija. Koji narod ce ciniti sve vecu vecinu i koji narod ce se razvijati ekonomski najvrze. Gdje senalaze ekonomski i demografski potencijali ?
Na koji način Turci pokazuju zube? Na šta su oni uticali u BiH ili Srbiji u zadnjih 10 godina?
I mene ovo zanima,ako misliš na uplovljavanja Turskog ratnog broda u Neum neznam koga bi to trebalo zastrašiti? Za to su tako i tako tražili dopuštenje Hrvatske.
daj izvor da je turska traziula dozvolu od hrvatske , bosna ima more a samim tim i pristup otvorenom moru . nema sanse da nas iko blokora sutra kada treba doci komad kruha , nema sanse 4 godine ste nas yebavali svi ( Hr Sr iCG ) niste dali ni ljudima ni hrani ni vodi ni metku ni brasni ni psu ni macki da nam udje bez vase milosti . Da ste mogli i zrak bi nam zatvorili . Zbog cega ? Sto nam nije ime Milan i Ante ! Eto to je razlog genocida . Nista drugo !
Nomo

#41609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

to je bilo jucer a i sutra se sprema jer cilj unistenja jedne drzave i jednog naroda nije ostvaren , a tebi prosla voda ispod mosta . A da bosanci sutra nesto slicno naprave , u samoodbrani ili ,, ne daj boze ,, u oslobadjanju okupiranih terotirija da li bi pisao tako ? Ne bi ! Ne bi garant ! Samo nastavi kume , pisi , pisi brate , koliko hoces, ali niko to niko ne uzima za ozbiljno . Ne znam samo kako se srpski cuvari , cuvari pravoslavlja ...vise ne umore od klanja svojih komsija . Zar im nije dosadilo da kolju muju i sulju , onako iz zajebancije . Pa da je kokos dosadilo bi a ne covjek . Sta ima zanimljivo vise u tome ? Stotinu godina klati svog komsiju i prijatelja ? Stvarno ............
Nomo

#41610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Delenjak N wrote:
Nomo wrote:to je bilo jucer a i sutra se sprema jer cilj unistenja jedne drzave i jednog naroda nije ostvaren , a tebi prosla voda ispod mosta . A da bosanci sutra nesto slicno naprave , u samoodbrani ili ,, ne daj boze ,, u oslobadjanju okupiranih terotirija da li bi pisao tako ? Ne bi ! Ne bi garant ! Samo nastavi kume , pisi , pisi brate , koliko hoces, ali niko to niko ne uzima za ozbiljno . Ne znam samo kako se srpski cuvari , cuvari pravoslavlja ...vise ne umore od klanja svojih komsija . Zar im nije dosadilo da kolju muju i sulju , onako iz zajebancije . Pa da je kokos dosadilo bi a ne covjek . Sta ima zanimljivo vise u tome ? Stotinu godina klati svog komsiju i prijatelja ? Stvarno ............
Nije da "Bosanci" nisu pokušavali i ponegdje i uspjeli samo u manjem obimu jer su imali i manje vojne uspjehe inače je obrazac ponašanja svih strana bio isti,nisu iste bile mogućnosti.
kamo srece da si u pravu , kamo srece da je bilo tako
ali nismo mi te srece , vama se i posrecilo i osladilo . i tako od 1878 me pa do danas
da se hoce promijeniti rezultat kao u nekoj dramatacnoj utakmici kada paragvaj dobiva njemacku sa 12 : 0 ...pa da ja pisem ovako ko sto ti pises
Nomo

#41611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Delenjak N wrote:
Nomo wrote:to je bilo jucer a i sutra se sprema jer cilj unistenja jedne drzave i jednog naroda nije ostvaren , a tebi prosla voda ispod mosta . A da bosanci sutra nesto slicno naprave , u samoodbrani ili ,, ne daj boze ,, u oslobadjanju okupiranih terotirija da li bi pisao tako ? Ne bi ! Ne bi garant ! Samo nastavi kume , pisi , pisi brate , koliko hoces, ali niko to niko ne uzima za ozbiljno . Ne znam samo kako se srpski cuvari , cuvari pravoslavlja ...vise ne umore od klanja svojih komsija . Zar im nije dosadilo da kolju muju i sulju , onako iz zajebancije . Pa da je kokos dosadilo bi a ne covjek . Sta ima zanimljivo vise u tome ? Stotinu godina klati svog komsiju i prijatelja ? Stvarno ............
Nije da "Bosanci" nisu pokušavali i ponegdje i uspjeli samo u manjem obimu jer su imali i manje vojne uspjehe inače je obrazac ponašanja svih strana bio isti,nisu iste bile mogućnosti.
a Bosanci ti pod navodnicima . Neka , meni to ne smeta i meni je ,, Srbija ,, i ,,Srbi ,, sve mi je prolazno i tzv . Nije ovo zadnji susret , ima jos utakmica . Ti svoje dijete odgajaj u duhu i slovu Mladica i bune dahija ( sta vam je to ? ) a ja cu svoje u i o Srebrenici .
Nomo

#41612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Delenjak
Pišeš gluposti,s izuzetkom ovog poslednjeg rata žrtve zločina na teritoriji BiH su uglavnom bili Srbi,posebno u drugoj polovini 19 vijeka,Prvom i Drugom svjetskom ratu.Moj pradeda je ubijen u logoru u Doboju 1915 a tamo su ga sa cijelom porodicom odveli upravo lokalni Bošnjaci organizovani u paravojnu formaciju šuckori-Kako
neki izvori govore,svaki treći ustaša bio je musliman
.Zato mojne mi šuplje.
ovo se argument i cinjenica na srpski nacin . NEKI IZVORI :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Nomo on 26/06/2014 04:44, edited 1 time in total.
Nomo

#41613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Delenjak N
Pišeš gluposti,s izuzetkom ovog poslednjeg rata žrtve zločina na teritoriji BiH su uglavnom bili Srbi,posebno u drugoj polovini 19 vijeka,Prvom i Drugom svjetskom ratu.Moj pradeda je ubijen u logoru u Doboju
1915
a tamo su ga sa cijelom porodicom odveli upravo lokalni Bošnjaci organizovani u paravojnu formaciju šuckori-Kako neki izvori govore,svaki treći
ustaša
bio je musliman.Zato mojne mi šuplje.
Delenjak N

:shock:
Nomo

#41614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

delenjak
Pišeš gluposti,s izuzetkom ovog poslednjeg rata žrtve zločina na teritoriji BiH su uglavnom bili Srbi,posebno u drugoj polovini 19 vijeka,Prvom i Drugom svjetskom ratu.Moj pradeda je ubijen u logoru u Doboju 1915 a tamo su ga sa cijelom porodicom odveli upravo lokalni Bošnjaci organizovani u paravojnu formaciju šuckori-Kako neki izvori govore,svaki treći ustaša bio je musliman.Zato mojne mi šuplje.
[/quote]

kamo srece da je barem slovo istine ovdje , kamo srece ali nece sreca bosnju
ILVIIR

#41615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Ali Kemal wrote:
Nomo wrote:Ne mogu da vjerujem da jos neko prica o podijeli drzave . Istina je da podjela vodi u nestanak Bosnjaka , palestinzaciju i pakao od zivota .
Upravo suprotno, podjela kroz uvodjenje treceg entiteta bi donijela konacnu stabilnost i progres ne samo za Bosnjake, nego za sve gradjane BiH. Teritorije ima vise nego dovoljno za sve i unistavati svjesno svoj zivot zbog nekih vukojebina je van pameti. Medjutim trenutno, tj vec 20 godina, ovo je idealno stanje za politicke elite koje na taj nacin opstaju i ekstremno se bogate.
Poslije objave da je Albanija potpisala pristupni sporazum sa EU i prestigla Bosnu na evropskom putu govori da je stanje koje sada vlada, kao i nikada nicim dokazano misljenje da je bilo kakva podjela nestanak Bosnjaka, tj zamlacivanje naroda, dizanja tenzija i zelje za status quo uredjenjem, dokazuje da je taj stav potpuno pogresan i da ide na ruku samo vladajucoj kriminalnoj eliti.
U sustini, ako se zaboravilo, bosnjacki narod je vec podijeljen izmedju Bosne, Srbije i Crne Gore na platformi SDA, najmocnije bosnjacke stranke.
Nomo wrote:Ali i bez toga nema nikakve podjele . Cak i kada bi Srbi i Hrvati trazili samo 5 % bosanske teritorije ne bi dobili . Niti 1 % , niti cm niti mm . Zasto bi neko ( bilo ko ) davao svoju drzavu drugome .
Prvo, Bosnjaci nisu eksluzivn vlasnici BiH. Mislim da se to ne treba dokazivati, tako da je ta tvoja tvrdnja besmislena.
Medjutim, nesto drugo bih naglasio ovde, kada bi ljudi mogli da se izjasne da li bi zeljeli bolji zivot po cijenu ne 5%, nego i vise teritorije, bez sumnje tvrdim da bi ogromna vecina glasala u prilog tome.
Pa ljudi prodaju vlastitu zemlju da bi ostvarili neke stvari u zivotu, a da se ne bi odrekli npr Bilece ili Livna u kojima nisu nikada bili, niti ce biti. Pogotovu u situaciji kada se zeli u EU, cime se svakako gubi teritorijalni integritet.
Bolji zivot, zaposljavanje, kvalitetno zdravstvo, skolstvo, sigurnost itd bi trebali biti prioritet, a ne kamenje i gudure, kao temelji dobrog zivota politicke elite.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

he's back
Mister Yes wrote:
oakville wrote: Borba je da živiš tako da te niko ne može ZaHebavati kako mu se digne neka stvar, a što bi se sigurno desilo u perspektivi bilo kakvog raspada BiH, pa čak i da bošnjaci dobiju 60-70 posto BiH. Nema održive podjele koja ne bi vodila oružanom konfliktu sad ili u budućnosti
Zašto to misliš? Evo recimo da se ovako podjelimo:

https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... ersion.png

Zašto to nije održivo i kako bi te neko zahebavao u tom slučaju? Zašto bi to vidilo oružanom konfliktu? Objasni?
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
moze, tako cemo uraditi, samo nemoj po 69. put postavljati ovu kartu tite ti.
jiji

#41616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jiji »

Nomo wrote:
daj izvor da je turska traziula dozvolu od hrvatske , bosna ima more a samim tim i pristup otvorenom moru . nema sanse da nas iko blokora sutra kada treba doci komad kruha , nema sanse 4 godine ste nas yebavali svi ( Hr Sr iCG ) niste dali ni ljudima ni hrani ni vodi ni metku ni brasni ni psu ni macki da nam udje bez vase milosti . Da ste mogli i zrak bi nam zatvorili . Zbog cega ? Sto nam nije ime Milan i Ante ! Eto to je razlog genocida . Nista drugo !
Prvo i osnovno imate pravo neskodljivog prolaza kroz Hrvatske teritorijalne vode,a ne pristup otvorenom moru,ako ti to nije jasno uzmi bilo koju službenu kartu BiH i nađi gdi to imaš dodir BiH mora sa Međunarodnim vodama. Po međunarodnom pravu mora nesnošljivost prolaza ima svoja ograničenja jedno od njih je da svi vojni brodovi koji prolaze kroz teritorijalne vode neke zemlje moraju tražiti diplomatskim putem dopuštenje te zemlje ( u ovom slučaju Hrvatske ). Ako baš treba mogu staviti linkove. Da pojasnim ovo je još jedan razlog zašto u Neumu nemože biti luka,jer zbog toga što je Malostonski zaljev proglašen rezervatom prirode pod morem i takav promet više nebi bio neskodljiv. Ovo ulazi u sferu međunarodnog prava mora,a po tom pravu BiH nije pomorska država,nego obalna,razlika ti je u tome da pomorska država mora imati dodir svojih teritorijalnih voda s međunarodnim vodama,a obalna ne.
Mister Yes

#41617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Umjesto da budeš zahvalan što ti se besplatno nudi pogled u budućnost. Tc tc tc :roll:

Bitno je da se oči naviknu na to. Ja je gledam svaki dan (desktop tema) i da vidiš kako sam se navikao. Pravo mi lijep i skladan naš budući entitet :gunjastajl:
ILVIIR

#41618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
ILVIIR wrote: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Umjesto da budeš zahvalan što ti se besplatno nudi pogled u budućnost. Tc tc tc :roll:

Bitno je da se oči naviknu na to. Ja je gledam svaki dan (desktop tema) i da vidiš kako sam se navikao. Pravo mi lijep i skladan naš budući entitet :gunjastajl:
mi bosnjaci imamo vec svoj entitet. :P

znaci ipak si hrvat. ja konto srbin, ali da si srbin, onda bi bio zadovoljan sa svojim entitetom, kojeg vec imate.
Mister Yes

#41619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: mi bosnjaci imamo vec svoj entitet. :P
Nemamo ali ćemo imati. I imat će izlaz na more i vezu sa Bihaćem i Istočno Sarajevo. Sve ćemo to dobiti zahvaljujući demografskoj dominaciji koja će natjerati Srbe i Hrvate na kompromise. :bih:
Last edited by Mister Yes on 26/06/2014 13:01, edited 1 time in total.
Djuro11

#41620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Djuro11 »

bošnjački ekstremista.
Bolje biti Bosnjacki ekstremista nego zavrsiti u jami Tihotina.Laniste.Tomasica i druga stratista Bosnjaka

No,okrenimo se na amaterske falseve i tu mapu

Znaci simbolicno Bosnjaci dobijaju Glamoc gdje su bili nikakav faktor prije 20 godina a danas vec cine vecinu zivorodjenih,imaju najbolji prirodni prirastaj kao i cinjenicu da imaju najvise ucenika u osnovnim skolama.Citaj za one koji ne znaju.Buducnost im je svijetla jer ih je najvise dole medju mladjom populacijom.Makar za Glamoc.Sto je veoma,veoma dobro za Bosnjake

Zasto bi Bosnjaci htjeli da rade na tome.Evo hipoteticki i da dobijes oni prosirenu glistu.Sama izgradnja ceste Sarajevo-Drvar preko Mlinista je nemoguca.Onaj ko je jednom bio na tom terenu zna.Zato je cesta isla preko Varcar Vakufa,Kljuca i Petrovca dalje za Bihac.Sto ti jasno ukazuje na to da doticni ''Bosnjak'' je neki Salonac a znate na sta mislim.Osoba koja nije prosla kroz 2 sela Bosne

I haj kad bi dobili povezan teritorij nekim cudom kad bi Srbi rekli.Evo.Mi smo humanitarni i evo vam Varvar Vakuf koji je zesca truba inace.I Sipovo.Za prosirenu Srbiju

Znaci imao bih 40% Bosne koja bi bila sastavni dio Srbije.Opcine gdje je ubijeno preko 1000 Bosnjackih civila tipa Zvornik,.Foca,Prijedor,Bratunac ili Srebrenica bi zavrsili u nekoj novoj prosirenoj Srbiji.I Bosnjacima bi za utjehu.Iako svak zna da ce jedino urbanija mjesta privuci neku vecu migraciju u blizoj buducnosti.

Oni bi dobili Drvar,Grahovo i Glamoc,ali bez Doboja,bez Brckog i bez Srebrenice ili Prijedora

S tim da u Brcko distriktu Bosnjaci cine danas vecinu osnovaca,vecinu prvacica i sve to preko 50%.Citaj ta vecina nije relativna nego apsolutna.

Bosnjacki ekstremista je siri pojam

Do 1945 Istra nije bila dio Hrvatske
1912 je okupiran Sandzak

No vidis.Ovdje je svak ekstremista ko se zalaze za cjelovitu Bosnu i ko ne zeli da potpise velikodusnu podjelu Bih gdje Bosnjaci dobijaja nova jaka urbana sredista tipa Grahovo,Glamoc i Drvar s drvnom,zeljeznom industrijom i velikim kolicinama nafte

Mislim ovdje stvarno neko misli da su Bosnjaci blentavi i da ce 3001 godine potpisati takvo sta a kamoli za 5-10 ili 20 godina kad sve to sto su navodno mogli da dobiju.Mogu da dobiju unutar Bosne.Makar eto za Glamoc

Cak ni Adlerov Eu plan iz 2002 nije davao Bosnjacima toliko malo teritorije.Tad im je davao 60% Bosne.

No evo.Imamo neke Mistere koji velikodusno daju nama Grahovo i Glamoc iz Sabca i Valjeva

Nasoj sreci nema kraja.Dobijamo Grahovo i Glamoc,jer sve ce to crtaci mapa pozlatiti
Djuro11

#41621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Djuro11 »

BiH je pomorska drzava jer njezine teritorijalne vode imaju pravo izlaska na otvoreno more. Rezervat prirodni nije zasticen medjunarodnim pravom. Odluke FBH vlade imaju zadnju rijec sto se toga tice. Ako vlasti u Sarajevu odluce da se tu treba graditi luka onda ce se ona graditi. Prirodne karakteristike, koral ili skoljke nisu zaticene jer vlada FBIH odlucuje o tome. Isto tako i suma ce se posijeci ako treba da se izgradi neki autoput za kojeg vlada to odluci.
Tacno tako.Pomorska drzava.Na tome uvijek treba insistirati.Nas teritorij nije samo Neum.Nego i cijeli Klek.Preko Malostonskog zaljeva.Cinjenica je da Bosnjaci imaju pravo na OTVORENO.OTVORENO More

Gledaj.Bosnjaci imaju danas luku Ploce.Ploce je luka u drugoj drzavi gdje imas 1% Bosnjaka.Gdje nemas dzamije gdje nemas Muslimana.Koje je samo napravljeno od tog sto je Mehmed Spaho u bivsoj Jugoslaviji imao plan o stvaranju jedne luke za Bosanske Muslimane.Toliko da su prvih godina Ploce zvali Spahingrad.No,to je imalo nekog smisla za vrijeme bivse Jugoslavije

Danas Ploce nemaju nikakvog smisla vise.To je druga drzava.Ta druga drzava moze da nam zabrani uvoz i izvoz.Mi smo ovisni od njih dole.Jedina solucija je izgradnja luke na Bosanskoj zemlji.I to je to

Ploce je nekad imalo smisla.Nakon agresije Hrvatske 1993.Taj smisao se je izgubio.S jakom lukom.Bosnjaci itekako mogu da opstanu ako ponovo budu napadnuti od strane Srbije ili Hrvatske
Mister Yes

#41622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Djuro11 wrote:Sama izgradnja ceste Sarajevo-Drvar preko Mlinista je nemoguca.
Danas postoji cesta Jajce-Jezero-Šipovo-Mlinište-Glavica-Drvar koja je na mojoj karti cijela u bošnjačkom entitetu. Upravo zbog te ceste sam tako i nacrtao. Jer ako ne preko Šipova onda je jedina druga cesta do Bihaća ona preko Livna i Kupresa.

Grahovo i Glamoč su u hrvatskom entitetu. Pogledaj malo bolje.

Brčko mora RS-u jer je to jedina veza Banja Luke sa istokom. Zauzvrat dobijamo Istočno Sarajevo i taj dio oko Šipova.

Karta je jedino moguće rješenje. Bošnjaci niti mogu dobiti manje od toga niti mogu dobiti više od toga. Istočno Sarajevo jednostavno mora biti dio Bošnjačkog entiteta a mora i izlaz na more i veza sa Bihaćem. Mora i srednja Bosna naravno. Time Bošnjaci dobijaju puno više nego im je ikada nuđeno tokom rata a i to će biti moguće samo zahvaljujući demografiji koja će natjerati Srbe i Hrvate na te kompromise.
Djuro11

#41623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Djuro11 »

Brčko mora RS-u jer je to jedina veza Banja Luke sa istokom. Zauzvrat dobijamo Istočno Sarajevo i taj dio oko Šipova.
Rijeka Sava je rijeka gdje su generacije Bosnjaka branile tu istu Bosnu od Madjara,Njemaca a mozemo i od Hrvata

Brcko je danas grad s preko 40% Bosnjaka.I taj procent ce se povecavati

Ne postoji Hrvatski entitet kao sto ne postoji vise Hrvatska vlast u Drvaru.Sve ulice izmjenjene,osnovna skola nestala Ivana Merza.Kao i u Glamocu gdje danas prvi put imamo vecinu Bosnjaka u Osnovnim skolama

Hrvatski entitet ti je Hrvatska.Kome se ne svidja.Moze da ponese blata Bosanskog.Tamo gdje nema blata primjer rijeka Drina ili Sava

Moze da kucne zivotinje nosi.Crne udovice,poskoke..itd

Jal ti volja Hrvatska ili Srbija.

S tim da se mora radiit na izmjeni granica Bosanske drzave jer Sandzak je na silu otet od Bosne i pripojen Kosovu bez ratikacije tadasnjeg Bosanskog Pasaluka

Uozbilji se i prestati pisati gluposti.Bosnjaci ti nece potpisati 1 kamen Zapadne Hercegovine van Bosne.A kamoli 60% drzave
Mister Yes

#41624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Djuro11 wrote:Bosnjaci ti nece potpisati 1 kamen Zapadne Hercegovine van Bosne.A kamoli 60% drzave
Ništa neće biti van BiH. Tri entiteta a sva tri u BiH :bih:
Nomo

#41625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

kad na vrbi rodi grozdje . bosanci su progledali , nacinalna i drzavotvorna svijest raste li raste niti je 41 niti 91 . Nove generacije znaju da je Siroki brijeg i trebinje u Bosni . Starije generacije ( koje su prosle logore ) su govorili da je to tamo neki kamenjar u hercegovini . Hercegovina je u Bosni , Grude su bosanski grad kao i bileca .Ako je Knin hrvatski grad onda je i Duvno bosanski grad . Ako je Valkjevo srpski grad i Banja Luka je bosanski . Bosna moze u buducnosti biti samo veca . Ako se ikad , ikad budu minjenjale granice od sada za hiljadu godina , Bosna ce biti veca . Mi nase granice treba da branimo od Srbije Hrvatske i Crne Gore .A znao kako je zavrsilo 95 . A vi svoje od Italije , Albanije , Madjarske , Rumunije ...Mi u planinama i sumama omedjeni Savom Drinom i Dinarom a vama ovi pobrojani mogu ustetat na bicklu i luft madracu sa sucanim naocalama .s tim da se po bosanskim sumama nece vise braniti Beograd , Novi Sad , Sibenik , Zadar nego na licu mjesta . Nema vise jugoslavije ni Tita ni partizana u Bosni . Bosna je gorila i onom ratu 41 45 i u ovom 91 95 . Niti u onom niti u ovom ratu cigla nije pala ni u Beogradu ni u Zagrebu ni u Dalmaciji ni u Vojvodini ni u Nisu . Ni cigla nije pala a mi do temelja izgorimo uvijek .Nema u Bosni kuce koja nije izgubila barem po tri clana i drugom svjetskom i u ovom . U ovom ratu zena izgubila 6 sinova i muza u Prijedoru . U Srebrenici da ne govorim . 23 clana jedne porodice . Toliko u Zagrebu i Beogradu nije poginulo ljudi u obadva posljednja rata . Za cije babe zdravlje . Za cije interese . i opet nije dosta hajmo dijeliti . poslije ovolikih zrtava i ovolike ljudske patnje bilo kakvo spominjanje entiteta bice kaznjivo zakonom . Stranka koja misli dobijati glasove i koja misli braniti interese nase drzave morace ovakav zakon ubaciti . Izmedju ostalog .
Last edited by Nomo on 26/06/2014 14:07, edited 2 times in total.
Locked