Novak20 wrote:Jbg, bilo bi bez veze da P.K. bude jedini kandidat za predsjednika NS uslijed nedostatka ambicija članstva i realnog promišljanja protukandidata da nemaju šanse. Ili još gore, da ih je strah od osvete P.K.kmirsad wrote: Treba se zamarati. Neprihvatljivo je, kao nemoralan i nečastan čin. Uopšte pokušati obrati tuđi vočnjak i sladiti se njime... a za koji je neko drugi godinama prosipao znoj i zdrobio se.Prije bih prihvatio Gratza kao kandidata.
Politika ima svoja pravila. Prihvatljivo, moralno i časno je imati ambicije i boriti se po zajedničkim pravilima za svoj status i napredak unutar članstva stranke.
Stranka nije voćnjak za nasladu jednog lica ili babovina (izuzimam SDA), a konkurencija je poželjna da se trenutni gazda ne uspava. Delegati Kongresa NS će za 11 dana reći što misle o D.M.
P.K. može još četiri godine maksimalno obnašati mandat ili biti smijenjen već nakon općinskih izbora za dvije godine. I to je to.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
starisalko
#41601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kluz franjo
#41602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vidim da ima i starijih forumaša koji ne vladaju ovim pismom, pa da "prepišem" barem dio - starima treba uvijek pomagati.frljavac wrote:...
Доласком Којовића и одсецањем пупчане врпце ''зеленкастог двојца'' на декаду постојања,странка је изашла из тајне орбите кружења око СДА и кренула својим стазама.Зато су Којовић и странка постали главна мета за одстрел.Све се зна,а зна се и где су завршили сви ти отерани запослени.Постали су кметови по институцијама и невладиним секторима под финансијским спонзорством СДА.
...
Može l' 'vako?...
Dolaskom Kojovića i odsjecanjem pupčane vrpce "zelenkastog dvojca" na dekadu postojanja, stranka je izašla iz tajne orbite kruženja oko SDA i krenula svojim stazama. Zato su Kojović i stranka postali glavna meta za odstrijel. Sve se zna, a zna se i gdje su završili svi ti otjerani zaposleni. Postali su kmetovi po institucijama i nevladinim sektorima pod finansijskim sponzorstvom SDA.
...
-
olimp84
#41603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
da li se vi franjo slazete sa prevedenimkluz franjo wrote:Vidim da ima i starijih forumaša koji ne vladaju ovim pismom, pa da "prepišem" barem dio - starima treba uvijek pomagati.frljavac wrote:...
Доласком Којовића и одсецањем пупчане врпце ''зеленкастог двојца'' на декаду постојања,странка је изашла из тајне орбите кружења око СДА и кренула својим стазама.Зато су Којовић и странка постали главна мета за одстрел.Све се зна,а зна се и где су завршили сви ти отерани запослени.Постали су кметови по институцијама и невладиним секторима под финансијским спонзорством СДА.
...Može l' 'vako?...
Dolaskom Kojovića i odsjecanjem pupčane vrpce "zelenkastog dvojca" na dekadu postojanja, stranka je izašla iz tajne orbite kruženja oko SDA i krenula svojim stazama. Zato su Kojović i stranka postali glavna meta za odstrijel. Sve se zna, a zna se i gdje su završili svi ti otjerani zaposleni. Postali su kmetovi po institucijama i nevladinim sektorima pod finansijskim sponzorstvom SDA.
...
edit. da se pismenije i manje naivno izrazim, da li prevedeno odrazava i neke vase stavove
-
kluz franjo
#41604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pitanje je na mjestu.olimp84 wrote:da li se vi franjo slazete sa prevedenimkluz franjo wrote:Vidim da ima i starijih forumaša koji ne vladaju ovim pismom, pa da "prepišem" barem dio - starima treba uvijek pomagati.frljavac wrote:...
...Može l' 'vako?...
...
edit. da se pismenije i manje naivno izrazim, da li prevedeno odrazava i neke vase stavove
Ne.
Premalo ovih internih znam, da bih nešto od navedenog mogao podržati ili opovrgnuti.
Dakle, samo "prepis".
Pade mi na pamet ona prastara reklama za Kosmodisk:
"Izgleda čudno, ali pomaže!"
-
Novak20
#41605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam Forto, nikoga ne molim i ne gledam snimke sa općinskih odbora niti jedne stranke. To bi mi baš poremetilo zdrav razum.starisalko wrote:
![]()
Ko da si Forto.Slusam neki dan snimak sa sjednice odbora u Vogosci i on moli da glasaju za pk makar jos na dvije godine.Zamisli koji konj moras bit i nesto tako izjavit.
Samo konstatiram da je u NS nakon svakih izbora dužnost predsjednika podnijeti ostavku u slučaju izbornog neuspjeha. Ako NS ne ponovi ili ne poboljša rezultat na općinskim izborima, ode P.K. sam od sebe za dvije godine. Jednostavno, zar ne ?
Druga stvar, vjerujem da 152 delegata Kongresa NS većinom nisu budale da sada smijene Peđu. Bez obzira tko mu je protukandidat.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#41606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
buduci da je onomad peđa bio veoma aktivan na forumu, sada se iskreno nadam da ponekad zaprati forum i procita koji post.
pa da ga pitam zasto je nasa stranka onako mucki zabila noz u ledja sdpu u tuzli i u zadnji tren obznanila da nece sa pda u vlast? zasto su o tome sutjeli punih 8 mjeseci i tek sada, kada je skupljena vecina, naravno sa pda, oni odlucili da reagiraju?
sto jedan moj prijatelj, inace profesor po struci, rece: "ono ce meni nakon tuzle pricati o nekom bh bloku."
ima to smisla, zar ne?
znam da se pedja nece udostojiti da odgovori, ali vrijedi pitati.
pa da ga pitam zasto je nasa stranka onako mucki zabila noz u ledja sdpu u tuzli i u zadnji tren obznanila da nece sa pda u vlast? zasto su o tome sutjeli punih 8 mjeseci i tek sada, kada je skupljena vecina, naravno sa pda, oni odlucili da reagiraju?
sto jedan moj prijatelj, inace profesor po struci, rece: "ono ce meni nakon tuzle pricati o nekom bh bloku."
ima to smisla, zar ne?
-
starisalko
#41607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam rekao da si Forto. Denis je isto tako napravio dobar rezultat i sto je vaznije postavio dobar temelj za rast NS,pa je ipak podnio ostavku i lobiro za pedju da ga zamjeni na celu NS.Novak20 wrote:Nisam Forto, nikoga ne molim i ne gledam snimke sa općinskih odbora niti jedne stranke. To bi mi baš poremetilo zdrav razum.starisalko wrote:
![]()
Ko da si Forto.Slusam neki dan snimak sa sjednice odbora u Vogosci i on moli da glasaju za pk makar jos na dvije godine.Zamisli koji konj moras bit i nesto tako izjavit.
![]()
Samo konstatiram da je u NS nakon svakih izbora dužnost predsjednika podnijeti ostavku u slučaju izbornog neuspjeha. Ako NS ne ponovi ili ne poboljša rezultat na općinskim izborima, ode P.K. sam od sebe za dvije godine. Jednostavno, zar ne ?
Druga stvar, vjerujem da 152 delegata Kongresa NS većinom nisu budale da sada smijene Peđu. Bez obzira tko mu je protukandidat.
Kako mu je zahvalio znamo.Daj mu vlast pa cemo vidjeti kakav je covjek.
-
starisalko
#41608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kojovicu Mirsade nepravi se dalabu,rjec je o nominaciji pk od strane Vecernjeg ili Covicevog listakmirsad wrote:Nisam primjetio ni na jednom ni na drugom mediju prepucavanja.starisalko wrote: Klix, fb
za politicara godine.Red je da mu se oduze,ipak je preko Falatara pokusao pomoci Covicu da pobjedi.
- cyprus
#41609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
starisalko wrote:Kojovicu Mirsade nepravi se dalabu,rjec je o nominaciji pk od strane Vecernjeg ili Covicevog lista
za politicara godine.Red je da mu se oduze,ipak je preko Falatara pokusao pomoci Covicu da pobjedi.
-
criticos
#41610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja mislim da odgovor leži ovdje:malakh wrote:buduci da je onomad peđa bio veoma aktivan na forumu, sada se iskreno nadam da ponekad zaprati forum i procita koji post.
ima to smisla, zar ne?
https://istinomjer.ba/nasa-stranka-ne-z ... ju-sa-pda/
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hoce-li ... /190119100
-
Novak20
#41611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Točno je sve što si rekao samo mene u politici ne interesira kakav je netko kao čovjek nego kakav je kao političar. P.K. je jedan od (ponaj)boljih na toj našoj političkoj sceni.starisalko wrote:Nisam rekao da si Forto. Denis je isto tako napravio dobar rezultat i sto je vaznije postavio dobar temelj za rast NS,pa je ipak podnio ostavku i lobiro za pedju da ga zamjeni na celu NS.Novak20 wrote:
Nisam Forto, nikoga ne molim i ne gledam snimke sa općinskih odbora niti jedne stranke. To bi mi baš poremetilo zdrav razum.![]()
I Gratz je političar pa bi trebao biti svjestan toga da je politika mač sa dvije oštrice. Ja ne znam detalje odnosa D.G i P.K. niti me briga za njih. D.G. se javno svrstao na drugu stranu i završio karijeru u NS. Ni prvi, ni posljednji.
-
starisalko
#41612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bravo majstore.Novak20 wrote:Točno je sve što si rekao samo mene u politici ne interesira kakav je netko kao čovjek nego kakav je kao političar. P.K. je jedan od (ponaj)boljih na toj našoj političkoj sceni.starisalko wrote:Nisam rekao da si Forto. Denis je isto tako napravio dobar rezultat i sto je vaznije postavio dobar temelj za rast NS,pa je ipak podnio ostavku i lobiro za pedju da ga zamjeni na celu NS.Novak20 wrote:
Nisam Forto, nikoga ne molim i ne gledam snimke sa općinskih odbora niti jedne stranke. To bi mi baš poremetilo zdrav razum.![]()
I Gratz je političar pa bi trebao biti svjestan toga da je politika mač sa dvije oštrice. Ja ne znam detalje odnosa D.G i P.K. niti me briga za njih. D.G. se javno svrstao na drugu stranu i završio karijeru u NS. Ni prvi, ni posljednji.
ps.
Na ciju je stranu presao
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#41613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
najjače mi je kada se SDA grupiji brinu za boljitak naše stranke i SDPa.

-
starisalko
#41614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sto samo NS majusnim slovimaChmoljo wrote:najjače mi je kada se SDA grupiji brinu za boljitak naše stranke i SDPa.
Moramo se brinut,bez jake opozicije nema nam napretka oli ti da komsiji necrkne krava
-
pemanapemani
#41615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisam znao da su Vahid Halilhidžić, Amina Kajtaz, Amel Tuka, Enis Bešlagić... Čovićevi ljudi i to sa pečatom.starisalko wrote:Kojovicu Mirsade nepravi se dalabu,rjec je o nominaciji pk od strane Vecernjeg ili Covicevog listakmirsad wrote:Nisam primjetio ni na jednom ni na drugom mediju prepucavanja.starisalko wrote: Klix, fb
I ne samo oni, nego plejada likova. Čak su mu i Deen, Dalal, Jala... dali guze da im dopusti da pjevaju na toj tzv. ceremoniji.
Komšić je u mandatu 2014. - 2018. svim silama pokušao slomiti HDZ. Kako se on nije mogao kandidovati za Predsjedništvo, DF je kandidovao eminentnog stručnjaka sa lepezom postignuća, koji je bio dobro poznat širokim narodnim masama i omiljen među rajom. Naravno, riječ je o našem Anti Popoviću iz Livna.
Kada to nije uspjelo, Komšić lukavom strategijom ulazi u koliciju sa HDZ, prepušta im sva mjesta iz hrvatske kvote, osim zamjenika ministra na državnom nivou. Da nije bilo tako, ko zna da li bi mi danas uopće pisali na ovoj temi, odnosno, pitanje je da li bi bilo države.
Danas je još kompleksnija situacija. Četnici čuče na Vracama i čame čekajući znak trube da upadnu u Sarajevo i presjeku ga na dva dijela. U takvoj situaciji NS kandidira prekaljenog obavještajca Falatara da pomogne Čoviću. Zera je falila da upali pakleni plan. Da je samo Falatar uspio odbiti sićušnih 100 i kusur hiljada glasova Komšiću, danas ne bi bilo BiH.
- Banksy
#41616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Srećom, pobijedio je Komšić koji se onda zagrlio s Čovićem.cyprus wrote:starisalko wrote:Kojovicu Mirsade nepravi se dalabu,rjec je o nominaciji pk od strane Vecernjeg ili Covicevog lista
za politicara godine.Red je da mu se oduze,ipak je preko Falatara pokusao pomoci Covicu da pobjedi.![]()
-
Novak20
#41617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Politika ima svoja pisana i nepisana pravila. Kada par dana prije izbora javno podržiš kandidata druge stranke, uz pljuvanje vlastite, zna se na čijoj si strani.starisalko wrote:Bravo majstore.Novak20 wrote:
Točno je sve što si rekao samo mene u politici ne interesira kakav je netko kao čovjek nego kakav je kao političar. P.K. je jedan od (ponaj)boljih na toj našoj političkoj sceni.
ps.
Na ciju je stranu presao
https://vijesti.ba/clanak/422366/jedini ... -je-komsic
p.s.
Vi i P.K. se, izgleda, dobro znate ?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#41618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
neko bi reko što puni naziv, a vamo skraćenica.starisalko wrote:Sto samo NS majusnim slovimaChmoljo wrote:najjače mi je kada se SDA grupiji brinu za boljitak naše stranke i SDPa.
Moramo se brinut,bez jake opozicije nema nam napretka oli ti da komsiji necrkne krava
dobra je opozicija, ali kad nije fingirana. inače je četnička.
- insomnia78
#41619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jal hustaskaChmoljo wrote:neko bi reko što puni naziv, a vamo skraćenica.starisalko wrote:Sto samo NS majusnim slovimaChmoljo wrote:najjače mi je kada se SDA grupiji brinu za boljitak naše stranke i SDPa.
dobra je opozicija, ali kad nije fingirana. inače je četnička.
Zanimljivo kako su par forumasa kod kojih nikad neces procitati ni jedan pro BiH post na svim ostalim temama na ovoj veliki zagovornici NS
-
Novak20
#41620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, da. Stvarno zanimljivo.insomnia78 wrote: Jal hustaska
Zanimljivo kako su par forumasa kod kojih nikad neces procitati ni jedan pro BiH post na svim ostalim temama na ovoj veliki zagovornici NS
-
starisalko
#41621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije srecom nego glasovima onih koji vole BiH,a kojih je puno i u NS. Uporedi broj glasova NS i Falatara i sve ce ti bit jasno.Banksy wrote:Srećom, pobijedio je Komšić koji se onda zagrlio s Čovićem.cyprus wrote:starisalko wrote:Kojovicu Mirsade nepravi se dalabu,rjec je o nominaciji pk od strane Vecernjeg ili Covicevog lista
za politicara godine.Red je da mu se oduze,ipak je preko Falatara pokusao pomoci Covicu da pobjedi.![]()
- Banksy
#41622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pemanapemani wrote: Komšić je u mandatu 2014. - 2018. svim silama pokušao slomiti HDZ. Kako se on nije mogao kandidovati za Predsjedništvo, DF je kandidovao eminentnog stručnjaka sa lepezom postignuća, koji je bio dobro poznat širokim narodnim masama i omiljen među rajom. Naravno, riječ je o našem Anti Popoviću iz Livna.
Kada to nije uspjelo, Komšić lukavom strategijom ulazi u koliciju sa HDZ, prepušta im sva mjesta iz hrvatske kvote, osim zamjenika ministra na državnom nivou. Da nije bilo tako, ko zna da li bi mi danas uopće pisali na ovoj temi, odnosno, pitanje je da li bi bilo države.
Danas je još kompleksnija situacija. Četnici čuče na Vracama i čame čekajući znak trube da upadnu u Sarajevo i presjeku ga na dva dijela. U takvoj situaciji NS kandidira prekaljenog obavještajca Falatara da pomogne Čoviću. Zera je falila da upali pakleni plan. Da je samo Falatar uspio odbiti sićušnih 100 i kusur hiljada glasova Komšiću, danas ne bi bilo BiH.
-
Novak20
#41623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hipotetski gledano, što bi se promijenilo da su oni koji vole BiH glasovali za Falatara ?starisalko wrote:Nije srecom nego glasovima onih koji vole BiH,a kojih je puno i u NS. Uporedi broj glasova NS i Falatara i sve ce ti bit jasno.Banksy wrote:
Srećom, pobijedio je Komšić koji se onda zagrlio s Čovićem.
Sumnjam da bi Falatar ostavio Čovićeve ambasadore. Možda ih ne bi smijenio naprečac kao Komšić i vjerovatno ne bi dizao političke tenzije među narodima u BiH.
-
starisalko
#41624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svakakve sam ja fukare i jadnika nazalost upozno.Novak20 wrote:Politika ima svoja pisana i nepisana pravila. Kada par dana prije izbora javno podržiš kandidata druge stranke, uz pljuvanje vlastite, zna se na čijoj si strani.starisalko wrote:Bravo majstore.Novak20 wrote:
Točno je sve što si rekao samo mene u politici ne interesira kakav je netko kao čovjek nego kakav je kao političar. P.K. je jedan od (ponaj)boljih na toj našoj političkoj sceni.
ps.
Na ciju je stranu presao
https://vijesti.ba/clanak/422366/jedini ... -je-komsic
p.s.
Vi i P.K. se, izgleda, dobro znate ?
Sve sto je Denis izjavio je istina i to ga ne svrstava u neku drugu stranku,a nije da je falilo ponuda sa vise strana. Ipak je odlucio da ostane covjek a ne politicar,mada si ti za drugu opciju koliko vidim.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#41625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa što su onda ulazili u bilo kakve priče vezano za pda? tu prvenstveno mislim da podršku četiri zastupnika pda, pod uslovom da se zadrži predsjedavajući skupštine tk.criticos wrote:
Ja mislim da odgovor leži ovdje:
https://istinomjer.ba/nasa-stranka-ne-z ... ju-sa-pda/
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hoce-li ... /190119100
što su postigli time što su par mjeseci vukli za nos sdp, dajući im nadu da se može formirati vlast i sa indirektnom podrškom pda?