BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#41576 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

mirza_15 wrote:Sta mislite o 100/4 Mbps, hbo premium, pink+, hd u paketu?

Samo ne smijem da kazem koliko ce to kostati i kakvih ce jos opcija tu biti :mrgreen:

Mislim da ce biti odlican paket jos pogotovo za one koji vec imaju HBO premium, pink+ i HD.

Nadam se da ce i cijena biti pristupacna i zadovoljavajuca za korisnike.
erotica

#41577 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

Kad ste već raspleli hoće li biti novih HD kanala tipa foxovi i dokumentarci :D
mirza_15

#41578 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

made_in_sarajevo wrote:Ma vala i taj sk talasika, evo ga.kod mene.na HS nista posebno, draze mi sarajevo na livadi nekoj gledati :mrgreen:

Sta najave uradise na temi,a sta ce.tek ubrzo biti kad se zvanicno sve pusti :mrgreen:
Ma bum ce biti kada izadje ponuda i u njoj ono sto ne smijem sada napisati :mrgreen:
bumerangss

#41579 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

ing-ecc wrote:
sencobih wrote:A koliko ce to da košta?
Manje nego dosadasnji paketi i cijene, da ne kazem neznatno manje al ipak nikako vishe od dosadasnjih cijena. :D
Je li to znaci da ce biti i promjene cijena?
ing-ecc

#41580 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

made_in_sarajevo wrote: Sta najave uradise na temi,a sta ce.tek ubrzo biti kad se zvanicno sve pusti :mrgreen:
Kad sam kreno s posla ja se mislio hocu li pisati ili da ne pisem, smijem li ili ne smijem, i onda stisnem i napisem informaciju. :D Evo treca stranica postova.
mirza_15

#41581 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

erotica wrote:Kad ste već raspleli hoće li biti novih HD kanala tipa foxovi i dokumentarci :D
Ne znam, ali bi bilo dobro i na tome poraditi.
kakaljin

#41582 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

erotica wrote:Kad ste već raspleli hoće li biti novih HD kanala tipa foxovi i dokumentarci :D

I ja se nadam da ce i poceti ubacivati i HD kanale i ostale kanale koji postoje na nasem trzistu,a oni ih trenutno nemaju. Neka za pocetak ubace sve HD kanale koji vec postoje u SD verziji.
ing-ecc

#41583 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

bumerangss wrote:
ing-ecc wrote:
sencobih wrote:A koliko ce to da košta?
Manje nego dosadasnji paketi i cijene, da ne kazem neznatno manje al ipak nikako vishe od dosadasnjih cijena. :D
Je li to znaci da ce biti i promjene cijena?
Posljednju rijec o cijenama ima RAK :D na zalost. Nadam se da nece biti kancerogeni :lol: sa negativnim posljedicama. 8-)
kakaljin

#41584 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

ing-ecc wrote:
made_in_sarajevo wrote: Sta najave uradise na temi,a sta ce.tek ubrzo biti kad se zvanicno sve pusti :mrgreen:
Kad sam kreno s posla ja se mislio hocu li pisati ili da ne pisem, smijem li ili ne smijem, i onda stisnem i napisem informaciju. :D Evo treca stranica postova.

:hajmooo: :hajmooo: :tooo: :tooo: :tooo: :tooo: :tooo:

Sta informacija cini od teme i foruma
axe22

#41585 Re: BHTelecom All About

Post by axe22 »

Koliko ce korisnika imati tehnicku mogucnost za te brzine sa trenutnom infrastrukturom??
bumerangss

#41586 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Ja sam pomislio da je vec zvanjcno jer 4 stranice za 4 sata to se rijetko desava :-)
AmirBaa

#41587 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

axe22 wrote:Koliko ce korisnika imati tehnicku mogucnost za te brzine sa trenutnom infrastrukturom??
pridruzujem se pitanju, opet :)
made_in_sarajevo

#41588 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

ing-ecc wrote: Posljednju rijec o cijenama ima RAK :D na zalost. Nadam se da nece biti kancerogeni :lol: sa negativnim posljedicama. 8-)
Dobro nisu sad promjene tipa sa 50KM na 5KM. Tu je to u par feninga sa konkurencijom :mrgreen:

HD kanali se.moraju poceti ubacivati,a bht,face,hayat je smijesni dodatno napacivati.

Samo jos da tehnicki dio telekoma odradi svoje pa da korisnici.mogu gurati i 15-20mbita pa cak i 100 :mrgreen:
ing-ecc

#41589 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

axe22 wrote:Koliko ce korisnika imati tehnicku mogucnost za te brzine sa trenutnom infrastrukturom??
Sarajevo bar 75-80% svih mogucih korisnika, e valjda ovih 20% nece biti oni koji ce se najvise interesovati za nove pakete i poprilicno velike brzine. :D
Za druge gradove ne znam jer ne poznajem strukturu pristupne mreze. Sjecam se zadnje promjene brzine prije 4-5 godina, sa 2 na 5 Mb, pa je bilo problema, al je i mreza izgradjena za ovih 4-5 godina. Oni koji su radili na planovima novih paketa u zadnjih 4-5 mjeseci znaju sta im je na raspolaganju i sta mogu ponuditi korisnicima tako da se uveliko racunalo na strukturu mreze. :D
bumerangss

#41590 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Sta ce biti sa onima koji sad imaju Moja TV phone i odvojeno netFlat5?
Casual's

#41591 Re: BHTelecom All About

Post by Casual's »

Jedno pitanje.

Zašto se primaju zahtjevi za dodatni STB ako njih nema na stanju ? Evo već 7 dana čekam ne bil se ko javio, i ništa.

BTW... Kako će te nove brzine biti ovima sa 2 STB-a ?

Downstream Upstream
SNR Margin
:
15.2 16.0 db
Line Attenuation
:
3.9 5.8 db
Data Rate
:
13478 765 kbps
mirza_15

#41592 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Svakome ce se dati koliko bude moglo. Sve je vise fttb,ftth i fttc rjesenja i vrijeme je da se maksimalno iskoriste. Vjerovatno ce svako ko ne bude imao maksimalno koliko moze za njegov paket imati vise kada ugasi stb, a nastojace se da to bude minimalno 10/1. Korisnici koji budu na fttb, fttc i ftth rjesenjima ce dobiti i vise.

Ove godine ce se znacajno povecati broj fttb lokacija.

Ni drugi nemaju tm za svoje usluge (telemacha npr. nema u Tuzli nikako).
kakaljin

#41593 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

bumerangss wrote:Sta ce biti sa onima koji sad imaju Moja TV phone i odvojeno netFlat5?
Pa trazis zahtjev da te prebace na paket koji ti bude odgovarao. I sve spojis u jedno.
The Realist

#41594 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Znači i za TV se može nešto očekivati? Mislio roditeljima predložiti da pređu na MojaTV pa možda sve ujedine TV, internet i telefon (internet i telefon je već Telecomov), ali zavisi od cijena. Oni nisu u Sarajevu, pa je sad pitanje kakve će im biti mogućnosti, ali s obzirom da net ne mora biti neka sjajna brzina, sumnjam da će biti problema.

Btw. odlično ako ponuda bude stvarno konkurentna Telemachu, jer odmah i oni moraju nešto raditi, mada ne znam šta nama na najvećim paketima mogu još ponuditi uopšte. Doduše, ovo sa netom mi i ne izgleda baš optimistično. 10 ako se ugasi STB, veće brzine ako ništa drugo ne radi i slično.... Ali hajde, vidjet ćemo, a.B.d. (nadam se da će još neke promjene za TV uraditi, pa da nagovorim svoje da pređu).
Last edited by The Realist on 23/03/2016 19:57, edited 1 time in total.
axe22

#41595 Re: BHTelecom All About

Post by axe22 »

ing-ecc wrote:
Sarajevo bar 75-80% svih mogucih korisnika, e valjda ovih 20% nece biti oni koji ce se najvise interesovati za nove pakete i poprilicno velike brzine. :D
Za druge gradove ne znam jer ne poznajem strukturu pristupne mreze. Sjecam se zadnje promjene brzine prije 4-5 godina, sa 2 na 5 Mb, pa je bilo problema, al je i mreza izgradjena za ovih 4-5 godina. Oni koji su radili na planovima novih paketa u zadnjih 4-5 mjeseci znaju sta im je na raspolaganju i sta mogu ponuditi korisnicima tako da se uveliko racunalo na strukturu mreze. :D

Kod mene sigurno nece moci, i u trenutnoj situaciji sa 2 stb uredaja jedva mreza izdrzi.
Propust linije je oko 14, dok trenutni paket zauzme oko 13.5 i to u dosta slucajeva zna doci do zamrzavanje slike u nocnom periodu (nekad pomogne resetovanje modema i stb ali u vecini ne , pa cekaj dok ne pocne kako treba).
Cak je prosle godine mjenjana citava linija do kuce ali nije pomoglo, mislim da ce ova promjena brzine biti moguca u centralnim dijelovima grada, dok vanjski-periferije tesko da ce ce moci.
(u mom mjestu morali bi sve mijenjati, citavu infrastrukturu a ja kako znam nista nije promjenjeno vec godinama, tako da sumnjam da ce biti tehnicke mogucnosti)

mirza_15
Telemach je upravo dosao u moje mjesto (Sicki Brod, pripada Tuzli), preuzeo kablovskog operatera i citava infrastruktura je promjenjena, ja sam vec predao zahtjev za ukljucenje i internet paketa (posto sam vec imao kablovsku televiziju), tacnije 120/5 dual net paket, sad koliko ce biti moguce to ce provjeriti, ali u svakom slucaju i da dobijem pola te brzine, opet sam u bolje polozaju nego trenutno sa mojatv paketom od 5/.05 a placat cu gotov isto.
Last edited by axe22 on 23/03/2016 19:55, edited 1 time in total.
mirza_15

#41596 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Casual's wrote:.
Ti se sa takvim parametrima nista ne sekiraj.

Pretpostavljam da ce svima biti dat maksimalni user za njegov paket, a da ce brzina zavisiti od niza drugih detalja. U svakom slucaju ce oni koji ne budu imali maksimalnu mogucu brzinu imati vise kada ugase stb.

Mislim da ce se na najmanjim paketima davati 10/1 kada je ugasen stb, a vise ukoliko je to moguce.

Edit: a to je skoro vec sada moguce. Brzina je za moja tv sa jesnim stb-om i internetom 9,5 Mbps samo je brzina interneta ogranicena userom. Tamo gdje bude moglo dace se i veca brzina od 10 Mbps sa upaljenim stb-om. (uglavnom ova fttc, fttb, ftth).
Last edited by mirza_15 on 23/03/2016 20:01, edited 1 time in total.
The Realist

#41597 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

axe22 wrote: mirza_15
Telemach je upravo dosao u moje mjesto (Sicki Brod, pripada Tuzli), preuzeo kablovskog operatera i citava infrastruktura je promjenjena, ja sam vec predao zahtjev za ukljucenje i internet paketa (posto sam vec imao kablovsku televiziju), tacnije 120/5 dual net paket, sad koliko ce biti moguce to ce provjeriti, ali u svakom slucaju i da dobijem pola te brzine, opet sam u bolje polozaju nego trenutno sa mojatv paketom od 5/.05 a placat cu gotov isto.
Ako su promijenili infrastrukturu vjerovatno ćeš moći dobiti brzinu koja je navedena.
doff

#41598 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Pozdravljam svako poboljšanje usluga, jer će se ona odraziti i na druge providere. Vrijeme je bilo da BHT HD bude u osnovnoj ponudi, nakon skoro dvije godine naplaćivanja. Tu će sad bit i ostali HD.

Mirza, kad si već spomenuo cijenu, mogo si je i reći a ne ušutit se (kad je već skoro sve rečeno) :P
mirza_15

#41599 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

doff wrote:Pozdravljam svako poboljšanje usluga, jer će se ona odraziti i na druge providere. Vrijeme je bilo da BHT HD bude u osnovnoj ponudi, nakon skoro dvije godine naplaćivanja. Tu će sad bit i ostali HD.

Mirza, kad si već spomenuo cijenu, mogo si je i reći a ne ušutit se (kad je već skoro sve rečeno) :P
Ne smijem to dok ne bude zvanicno. Ima i jos jedna jako bitna stvar za sve pakete koja ce sigurno praviti prevagu, ali ni to ne smijem dok ne bude zvanicno. Sada je RAK na potezu, ali ne vjerujem da ce tu biti problema.
erotica

#41600 Re: BHTelecom All About

Post by erotica »

Zna li se koliko treba raku otprilike za odobravanje promjena
Locked