Dešavanja u Srbiji
- CSKA
#41576 Re: Dešavanja u Srbiji
Ima da ga streljaju kada se vrati u Srbiju :
Košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje. Kalinić je za Blic rekao da otkad zna za sebe, a rođen je 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova.
"Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje", kaže Kalinić i dodaje da je kosovski boj bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije "naša" teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim.
"Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta", poručuje Kalinić.
On poziva one koji mu ne veruju da proputuju malo svetom i da kažu strancima odakle su i ko su. "Doživeće šok, siguran sam. Ja sam ga doživeo", kaže Kalinić.
Napominje da je svestan da će ga mnogi sada zamrzeti, ali, smatra da je vreme da neko to kaže javno.
Poručio je i da nas politika i ideje iz 20. veka ne vode nikuda. "Isto kao i sa Kosovom, otkad znam za sebe gledam iste face po TV-u i slušam o istim likovima na radiju. A realno stanje u Srbiji, izuzevši Beograd i donekle Novi Sad, sve je gore. Shvatam da su politika i ideje kao droga, lako je navući se, ali dosta više, zarad budućih generacija, očigledno je da nas ta politika i ideje iz 20. veka ne vode nikuda", kaže Kalinić.
Košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje. Kalinić je za Blic rekao da otkad zna za sebe, a rođen je 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova.
"Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje", kaže Kalinić i dodaje da je kosovski boj bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije "naša" teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim.
"Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta", poručuje Kalinić.
On poziva one koji mu ne veruju da proputuju malo svetom i da kažu strancima odakle su i ko su. "Doživeće šok, siguran sam. Ja sam ga doživeo", kaže Kalinić.
Napominje da je svestan da će ga mnogi sada zamrzeti, ali, smatra da je vreme da neko to kaže javno.
Poručio je i da nas politika i ideje iz 20. veka ne vode nikuda. "Isto kao i sa Kosovom, otkad znam za sebe gledam iste face po TV-u i slušam o istim likovima na radiju. A realno stanje u Srbiji, izuzevši Beograd i donekle Novi Sad, sve je gore. Shvatam da su politika i ideje kao droga, lako je navući se, ali dosta više, zarad budućih generacija, očigledno je da nas ta politika i ideje iz 20. veka ne vode nikuda", kaže Kalinić.
- animals
#41577 Re: Dešavanja u Srbiji
Najgore je sto pink i oni tabloidi zatrovase ljude..CSKA wrote:Ima da ga streljaju kada se vrati u Srbiju :
ista garnitura radikala truje ljude vec 20 godina..
najvece zlo u Srbiji Pink i tabloidi..
Vucic sve to kontrolira..
stvara SJ. Koreju od Srbije..
jebote, sve premijeri u Davosu i on jedini kao predsjednik..
da se djeca sastaju, on bi se i tamo utrpao, jer pobogu, on je najvaznije dijete Srbije..
- CSKA
#41578 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma Vuciceva dvostruka igra.Na zapadu prica o promjenama,ostavljanju proslosti,gledanju u buducnost...a u Srbiji nastavak zatupljivanja gradjana i vracanje u 14. vijek.
I cekanje da EU i USA propadnu.
- Leverage
#41579 Re: Dešavanja u Srbiji
Pazi što će dočekat'.
- animals
#41580 Re: Dešavanja u Srbiji
Ma Vucic sto se tice izbora on moze biti dozivotni vladar u Srbiji..
jer on manipulise ciljano sa nepismenim stanovnistvom Srbije..
oni su njegovi biraci, on to zna..
i klima je takva da ima podrsku od 90 % ...oni 10% intelektualaca mu ne mogu nista..
u manjini su..
jer on manipulise ciljano sa nepismenim stanovnistvom Srbije..
oni su njegovi biraci, on to zna..
i klima je takva da ima podrsku od 90 % ...oni 10% intelektualaca mu ne mogu nista..
u manjini su..
- Leverage
#41581 Re: Dešavanja u Srbiji
Izbori kažu da zajedno sa cijelom svitom, dakle Vulinima, Ljajićima, Krkobabićima i ostalim s kim je izašao na izbore, imao manje od 50% glasova.
- CSKA
#41582 Re: Dešavanja u Srbiji
Kada imas ludu opoziciju.Npr. na ovim protestima jedni pored drugih setaju ljudi koji se zalazu za priznjanje Kosova i ovi sto bi da dizu ustanak zbog predaje Kosova.To dovoljno govori kako je sizofrena situacija u opoziciji.
I oni bi trebali zajedno na jednu listu protiv Vucica ?
Inace danas je i Patrijah osudio proteste u Srbiji i RS-u:
Patrijarh Irinej: Ne vidim koristi za narod od podsticanja na proteste
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da spoljni pritisci treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta zemlje i da to jedinstvo ne bi trebalo da narušavaju unutrašnje razmirice.
"Socijalni problemi i nezadovoljstvo koje postoji kod nekih slojeva društva ne treba da cepaju narodno biće, posebno imajući u vidu osnivanje još jedne albanske vojske, sprečavanje snabdevanja srpskih ustanova, bolnica, škola i drugog na Kosovu i Metohiji", rekao je patrijarh Irinej za Politiku.
On je rekao da je sa velikom brigom pratio demonstracije na ulicama Banjaluke, jer su, kako je ocenio, oni koji "ne žele dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu "tada bili zadovoljni", a dodao je da ne vidi ni da će biti koristi za narod od podsticanja na takve proteste u Beogradu.
"Možda neko ne vidi li ne želi da vidi, ali svi ti procesi jesu povezani", ocenio je patrijarh Irinej.
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da spoljni pritisci treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta zemlje i da to jedinstvo ne bi trebalo da narušavaju unutrašnje razmirice.
"Socijalni problemi i nezadovoljstvo koje postoji kod nekih slojeva društva ne treba da cepaju narodno biće, posebno imajući u vidu osnivanje još jedne albanske vojske, sprečavanje snabdevanja srpskih ustanova, bolnica, škola i drugog na Kosovu i Metohiji", rekao je patrijarh Irinej za Politiku.
On je rekao da je sa velikom brigom pratio demonstracije na ulicama Banjaluke, jer su, kako je ocenio, oni koji "ne žele dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu "tada bili zadovoljni", a dodao je da ne vidi ni da će biti koristi za narod od podsticanja na takve proteste u Beogradu.
"Možda neko ne vidi li ne želi da vidi, ali svi ti procesi jesu povezani", ocenio je patrijarh Irinej.
- Leverage
#41583 Re: Dešavanja u Srbiji
Boško Obradović je u uljez, ali kontam da će ga otkačiti k'o vagon nekad u procesu.
-
Juliuscezar
#41584 Re: Dešavanja u Srbiji
Ovo pozivanje na neko nacionalno jedinstvo je najveca podvala za polupismeni svijet. jednako kao kod nas Bošnjaka kad kažu svadjamo se a kako kod Srba se pita Dodik ili Hrvata Ćović. Postojanje opozicije i različitih stavova je neophodno za razvoj društva i poželjnoCSKA wrote:Kada imas ludu opoziciju.Npr. na ovim protestima jedni pored drugih setaju ljudi koji se zalazu za priznjanje Kosova i ovi sto bi da dizu ustanak zbog predaje Kosova.To dovoljno govori kako je sizofrena situacija u opoziciji.
- stakasa
#41585 Re: Dešavanja u Srbiji
HAHAHAHACSKA wrote:Ma Vuciceva dvostruka igra.Na zapadu prica o promjenama,ostavljanju proslosti,gledanju u buducnost...a u Srbiji nastavak zatupljivanja gradjana i vracanje u 14. vijek.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#41586 Re: Dešavanja u Srbiji
https://www.klix.ba/sport/kosarka/nikol ... /190128027KOŠARKAŠ O POLITICI
Nikola Kalinić otvorio dušu: Dosta više o Kosovu, moramo dalje
Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Kalinić u razgovoru za Blic istakao je kako smatra da je krajnje vrijeme da se riješi kosovski problem i da se nastavi dalje.
"Otkad znam za sebe, a rođen sam 1991. godine, postoje problemi i razmirice zbog Kosova. Svjestan sam da će me mnogi zamrziti sada, ali vrijeme je da neko to kaže javno: 'Hajde da riješimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje'. Kosovski boj je bio prije 600 i više godina, a već dosta decenija to nije 'naša' teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svijetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi svijeta. Ko mi ne vjeruje neka proputuje malo svijetom i neka kaže strancima odakle je i ko je - doživjet će šok, siguran sam. Ja sam ga doživio. Nedavno je i potpisan novi ugovor o saradnji između Njemačke i Francuske, prvi je bio 1963., dakle 16 godina nakon svega što se dešavalo u Drugom svjetskom ratu. Ej, 16 godina od svih zločina, zlodjela i žrtava su shvatili da moraju zajedno da rade i pogledajte gdje su sada? A mi i dalje pričamo o Kosovskom boju i ko zna čemu", rekao je Kalinić.
- jazzer
#41587 Re: Dešavanja u Srbiji
Sto se cetnika tice, Nikola je vec zavrsio karijeru 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#41588 Re: Dešavanja u Srbiji
Tomahawk11 wrote:https://www.klix.ba/sport/kosarka/nikol ... /190128027KOŠARKAŠ O POLITICI
Nikola Kalinić otvorio dušu: Dosta više o Kosovu, moramo dalje
Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Kalinić u razgovoru za Blic istakao je kako smatra da je krajnje vrijeme da se riješi kosovski problem i da se nastavi dalje.
"Otkad znam za sebe, a rođen sam 1991. godine, postoje problemi i razmirice zbog Kosova. Svjestan sam da će me mnogi zamrziti sada, ali vrijeme je da neko to kaže javno: 'Hajde da riješimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje'. Kosovski boj je bio prije 600 i više godina, a već dosta decenija to nije 'naša' teritorija, neka me isprave stariji i pametniji ako griješim. Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svijetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi svijeta. Ko mi ne vjeruje neka proputuje malo svijetom i neka kaže strancima odakle je i ko je - doživjet će šok, siguran sam. Ja sam ga doživio. Nedavno je i potpisan novi ugovor o saradnji između Njemačke i Francuske, prvi je bio 1963., dakle 16 godina nakon svega što se dešavalo u Drugom svjetskom ratu. Ej, 16 godina od svih zločina, zlodjela i žrtava su shvatili da moraju zajedno da rade i pogledajte gdje su sada? A mi i dalje pričamo o Kosovskom boju i ko zna čemu", rekao je Kalinić.
- Leverage
#41589 Re: Dešavanja u Srbiji
Još igra u Turskoj.
Kad ga se Vućićević dočepa biće rame uz rame sa Vukom Brankovićem.
Kad ga se Vućićević dočepa biće rame uz rame sa Vukom Brankovićem.
- Roccohljup
#41590 Re: Dešavanja u Srbiji
zanimljivo....zasto bošnjaci miruju.....
Novi Pazar i ostali gradovi Sandžaka ne protestuju, iako se protesti organizuju širom Srbije
Iako protesti „Jedan od pet miliona“ traju gotovo dva meseca i priključilo im se preko 40 gradova Srbije, Novog Pazara, ali ni ostalih gradova Sandžaka, nema na mapi onih koji na taj način izražavaju nezadovoljstvo stanjem u zemlji.
Sagovornici radija Sto plus, glumac Rifat Rifatović i politikolog Andrijana Maksimović smatraju da ima nekoliko razloga zašto žitelji ovog grada još uvek nisu digli glas, od straha i pragmatizma do toga da smatraju da za protest nema razloga.
Rifatović je izjavio da stanovnici tog grada „imaju neku vrstu straha, iako ne zna od čega“, ali i da je na poslednjim izborima Aleksandar Vučić dobio 74 odsto glasova, pa je moguće da su oni zadovoljni trenutnim stanjem, da im je dobro i da ne misle da treba da protestuju.
„Ja ne mislim da je dobro, ovaj sistem, koji nije došao isključivo sa ovom vlašću, ne valja i više ne može da se trpi. Ovde nije pitanje rušenja vlasti i jednog čoveka, već promene sistema u kojem je lider najbitnija stvar i koji se pita i odlučuje apsolutno o svemu“, rekao je Rifatović.
On je učestvovao u protestnim šetnjama u Beogradu, a veruje da bi bilo dobro i da se građani Novog Pazara uključe, „iako je veliki deficit hrabrih i mislećih ljudi“, jer će jednog dana biti veoma važno ko je bio na čijoj strani.
„Treba da protestujemo za sebe, a ne protiv tog čoveka. Da protestujemo protiv onoga što nas koči, protiv odlaska najboljih iz Novog Pazara i Srbije. Moramo se pokrenuti, neće Kraljevčani, Užičani, Nišlije, Kragujevčani i drugi šetati za nas. Oni dižu glas zbog svojih problema, zbog svega onoga što ne valja u državi, ali i njihovim gradovima“, dodao je Rifatović.
Maksimović navodi da je u manjim gradovima, zbog svojih specifičnosti, konzervativizma i tradicionalizma, teže organizovati građanske ili individualne akcije, ali da su često njihovi žitelji pragmatičniji, pogotovo u višenacionalnim sredinama.
„Manje sredine su mudrije. Pitanje je da li bi protesti uticali na obim prava koja već uživaju i zbog toga postoje strah i grč koji sputavaju proteste. Žitelji takvih gradova se vode pitanjem šta je interes protesta i da li će imati koristi kada se to završi i sve se slegne ili će trpeti posledice i biti kolateralna šteta onoga što se začelo u Beogradu“, istakla je Maksimović.
Ona je podsetila da su u Novom Pazaru pre dve godine organizovani slični protesti, ali da su bili kratkotrajnog karaktera.
„Njima je samo pokazano da i ova sredina može da protestuje, ali se sve brzo smirilo kada se videlo koliko smo daleko od centra. Veoma je teško, ne kažem da je nemoguće, organizovati neku akciju i napraviti konsenzus između mnoštva pojedinačnih i različitih interesa. Sve je još uvek u individualnom podržavanju protesta koji su u toku u drugim gradovima“, kazala je Maksimović.
Ona je ocenila da su gradovi koji protestuju u manjini i da su, prema njenom mišljenju, potencijali protesta upitni jer je društvo u Srbiji naviklo da svoja demokratska i politička prava koristi samo na izborima.
Protesti „Jedan od pet miliona“ počeli su u decembru u Beogradu, a ubrzo su se prošili na preko 40 gradova Srbije. Građani protestnom šetnjom izražavaju nezadovoljstvom stanjem u državi, tražeći da predsednik Srbije Aleksandar Vučić podnese ostavku.
- SmokingMan
#41591 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne znam da li je iko čuo za ovaj propagadni film u režiji "ruskog holivuda" u čijem je snimanju financijski učestvovalao ministarstvo kulture Srbije.Inače premijera filma je zakazana za 21.Mart.2019.god.
https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/ziv ... milosevica
Code: Select all
"Godina je 1999. NATO bombardira Srbiju i prepušta Kosovo na pljačkanje albanskim banditima. Rusiji je ponuđena sramno mala uloga u rješavanju sukoba na Kosovu. Aerodrom Slatina prelazi pod kontrolu albanskog komandanta Smuka. Ruski obavještajci Andrej Šatalov i Bek Jethojev zauzimaju aerodrom. Iz Bosne na marš za Kosovo, dug 600 kilometara, kreće ruski bataljun. Njihov je zadatak ne samo kontrola aerodroma, nego razbijanje Smukove jazbine i oslobađanje djevojke Šatalova, koju su banditi zarobili radi šverca organa. Code: Select all
Inače, spomenuti film je djelomično snimljen na Krimu. Ministarstvo kulture Srbije, kako je potvrđeno Balkanskom servisu, izdvojilo je za snimanje "Balkanske linije" 210.000 eura smatrajući ga projektom od nacionalnog značenja. Ukupni budžet filma je procijenjen na 230 milijuna rubalja (više od tri milijuna eura), dok je očekivana zarada oko sedam milijuna eura. - SmokingMan
#41593 Re: Dešavanja u Srbiji
VIdeu je više mjesto na ovoj temi,ali ok....emric wrote:
https://forum.klix.ba/velikosrpska-kuhi ... #p15314257
- CSKA
#41594 Re: Dešavanja u Srbiji
U subotu bi trebao da bude organizovan prvi protest protiv Vucica u Kosovskoj Mitrovici.
Samo da prodje normalno.
Ako se bilo kome od nas desi bilo šta loše ili bude bilo kojih provokacija, odgovoran je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rekao je Marko Jakšić, jedan od organizatora protestne šetnje "Jedan od pet miliona", koja je po prvi put najavljena za ovu subotu u Kosovskoj Mitrovici.
http://rs.n1info.com/Vesti/a456195/Orga ... uricu.html
Samo da prodje normalno.
Ako se bilo kome od nas desi bilo šta loše ili bude bilo kojih provokacija, odgovoran je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rekao je Marko Jakšić, jedan od organizatora protestne šetnje "Jedan od pet miliona", koja je po prvi put najavljena za ovu subotu u Kosovskoj Mitrovici.
http://rs.n1info.com/Vesti/a456195/Orga ... uricu.html
-
Nadzorna_ploca
#41595 Re: Dešavanja u Srbiji
Opa
Ali taj Marko Djuric je toliko parazit i nesposobnjakovic..pa kako ce on nekome nauditi. On ne zna ni jeli poso ili je doso.
Ali taj Marko Djuric je toliko parazit i nesposobnjakovic..pa kako ce on nekome nauditi. On ne zna ni jeli poso ili je doso.
- CSKA
#41596 Re: Dešavanja u Srbiji
"VERUJTE, PREDSEDNIČE, NIKOM NIJE STALO KAO NAMA" Vučić pisao Trampu o Kosovu i pozvao ga da DOĐE U SRBIJU
Dozvolite mi da Vam zahvalim na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na evropskom putu, a posebno na podršci našim naporima za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
Vašim ljubaznim pismom od 14. decembra još jednom ste istakli spremnost Sjedinjenih Američkih Država da pomognu u dijalogu Beograda i Prištine, kako bi se našlo rešenje za vekovni problem Kosova i Metohije.
Verujte, poštovani predsedniče, da nikom nije više stalo do rešenja do mojoj zemlji, jer je problem Kosova i Metohije teško breme, pre svega, za Srbiju i srpski narod. Posvećeni smo dijalogu i pristupamo mu hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na Zapadnom Balkanu. Ispunili smo i sve naše obaveze iz Briselskog sporazuma.
Međutim, Srbija ne može da reši taj težak problem sama. Bez obzira na našu volju i veru, takse koje je uvela Priština na robu iz Srbije predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga. One ne samo da nanose štetu srpskoj ekonomiji, nego i ugrožavaju život Srba na Kosovu i Metohiji, čija prava moramo da branimo i štitimo. Naglašavam još jednom: istog trenutka kada Priština ukine tu nerazumnu i štetnu meru, spremni smo da nastavimo dijalog u potrazi za trajnim i održivim rešenjem.
Želim ovim pismom da još jednom istaknem i svoju čvrstu opredeljenost da zajedničkim snagama obogaćujemo odnose naših dveju zemalja. Ponosan sam što se moja zemlja u dva svetska rata borila na strani prava i pravde i što smo bili saveznici. Prošle godine smo obeležili vek od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom, u čast hrabrosti Srbije i žrtava koje je podnela u Prvom svetskom ratu.
Podsećajući se našeg istorijskog savezništva kroz taj svetli primer zajedničke prošlosti, želim da Vam još jednom uputim poziv da posetite Srbiju kao prvi američki predsednik posle, bezmalo, četrdeset godina
Uz srdačne pozdrave, primite, ekselencijo, najbolje želje za dalji napredak
Vaše zemlje i blagostanje američkih građana, kao i izraze mog dubokog uvažavanja, navodi se u pismu predsednika Vučića upućenog predsedniku Donaldu Trampu, saopštila je Pres služba predsednika Republike.
https://www.blic.rs/vesti/politika/veru ... ga/d6rlc8y
Tek sada ne kapiram albance,zasto zatezu sa taksama.
Dozvolite mi da Vam zahvalim na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Srbiji na evropskom putu, a posebno na podršci našim naporima za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.
Vašim ljubaznim pismom od 14. decembra još jednom ste istakli spremnost Sjedinjenih Američkih Država da pomognu u dijalogu Beograda i Prištine, kako bi se našlo rešenje za vekovni problem Kosova i Metohije.
Verujte, poštovani predsedniče, da nikom nije više stalo do rešenja do mojoj zemlji, jer je problem Kosova i Metohije teško breme, pre svega, za Srbiju i srpski narod. Posvećeni smo dijalogu i pristupamo mu hrabro i realno, razmišljajući o budućnosti svih nas na Zapadnom Balkanu. Ispunili smo i sve naše obaveze iz Briselskog sporazuma.
Međutim, Srbija ne može da reši taj težak problem sama. Bez obzira na našu volju i veru, takse koje je uvela Priština na robu iz Srbije predstavljaju opterećenje i nepremostivu prepreku za nastavak dijaloga. One ne samo da nanose štetu srpskoj ekonomiji, nego i ugrožavaju život Srba na Kosovu i Metohiji, čija prava moramo da branimo i štitimo. Naglašavam još jednom: istog trenutka kada Priština ukine tu nerazumnu i štetnu meru, spremni smo da nastavimo dijalog u potrazi za trajnim i održivim rešenjem.
Želim ovim pismom da još jednom istaknem i svoju čvrstu opredeljenost da zajedničkim snagama obogaćujemo odnose naših dveju zemalja. Ponosan sam što se moja zemlja u dva svetska rata borila na strani prava i pravde i što smo bili saveznici. Prošle godine smo obeležili vek od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom, u čast hrabrosti Srbije i žrtava koje je podnela u Prvom svetskom ratu.
Podsećajući se našeg istorijskog savezništva kroz taj svetli primer zajedničke prošlosti, želim da Vam još jednom uputim poziv da posetite Srbiju kao prvi američki predsednik posle, bezmalo, četrdeset godina
Uz srdačne pozdrave, primite, ekselencijo, najbolje želje za dalji napredak
Vaše zemlje i blagostanje američkih građana, kao i izraze mog dubokog uvažavanja, navodi se u pismu predsednika Vučića upućenog predsedniku Donaldu Trampu, saopštila je Pres služba predsednika Republike.
https://www.blic.rs/vesti/politika/veru ... ga/d6rlc8y
- Maraschino
#41597 Re: Dešavanja u Srbiji
CSKA wrote:
Znaci da nisi procitao Haradinijevo pismo ali ukratko, pitaj Dacica.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#41598 Re: Dešavanja u Srbiji
Politika.CSKA wrote:
Evo vidiš, Srbija spremna na nastavak dijaloga, šta to treba da znači?
Kupovanje vremena, sisanje vesla, presipanje iz šupljeg u prazno?
Ono, koji dijalog ako kažeš da nećeš priznati Kosovo i da gledaš da to osporava svako onaj na koga imaš uticaj ili si dobar s njim?
Kosovari su jasno rekli, vi nas priznate, mi ukinemo takse.
- Maraschino
#41599 Re: Dešavanja u Srbiji
Odavno nisam cuo predsjednika jedne drzave da moli. Cuj da nekoga molis da ti dozvoli izvoz robe na njegovo trziste, onda znas koliko je sati.
- CSKA
#41600 Re: Dešavanja u Srbiji
Sve bi ti pilo vodu sto pisete,da Vucicu Amerika i Njemacka nisu dali neki vremenski rok.Do kraja 2019-2020.Sto znaci da ne bi mogao dvadeset godina da razvlaci pricu oko Kosova.
Zato mi Pristina nije jasna.Mogli su da sacekaju tu godinu dana,pa bi sama Amerika okrivila Vucica za zamajavanje.
Zato mi Pristina nije jasna.Mogli su da sacekaju tu godinu dana,pa bi sama Amerika okrivila Vucica za zamajavanje.