mislim da forumu ne bi škodila tema filmska umjetnost - all about, za rasprave šire od konkretnih filmskih naslova..
dale? zeko? neko ko zna pisati lijepe uvodne postove?
Moderator: _BataZiv_0809
Listen you...Tito_i_Partija wrote:Ah Liga, film gdje je se Connery htjeo pobit' sa Norringtonom, reziserom filma.Bloo wrote:Kao neko ko je prvo citao Moorea, pa gledao film, tvrdim da ljudi koji ne orate njegov rad mogu uzivati u filmu. I stojim iza toga.Tito_i_Partija wrote:Cuvajte se, svaka prica o Watchmen-u u pohvalnom smislu ce triggerovat' Dejla Kufera.
Meni je film ok, ia kk o su usrali dosta.
Naaaa jgora adaptacija je def Liga![]()
Film u kojem vjecita B-zvijezda Stuart Townsend glumi jednu od glavnih uloga.![]()
Film koji je konacno posl'o slavnog Connery-a u penziju.
Best movie ever.
S jedne strane, mi strip fanatici zelimo sto vjerniju adaptaciju.medvjed23 wrote:a je li vjernost stripu nužno povezana sa kvalitetom filma? ili film treba gledati kao posebnu priču, koja ima svoja pravila i atmosferu?
mislim da forumu ne bi škodila tema filmska umjetnost - all about, za rasprave šire od konkretnih filmskih naslova..
dale? zeko? neko ko zna pisati lijepe uvodne postove?
Bloo wrote:I meni drag..s tim da su malo usrali adaptaciju stripa
Danas, ako budes.imao prilike baci oko na strip
Film koji salje jednog tako legendarnog glumca u penziju je sam po sebi legendaran. Iako je legendaran u svakom najgorem smislu.dale cooper wrote:Listen you...Tito_i_Partija wrote:Ah Liga, film gdje je se Connery htjeo pobit' sa Norringtonom, reziserom filma.Bloo wrote: Kao neko ko je prvo citao Moorea, pa gledao film, tvrdim da ljudi koji ne orate njegov rad mogu uzivati u filmu. I stojim iza toga.
Meni je film ok, ia kk o su usrali dosta.
Naaaa jgora adaptacija je def Liga![]()
Film u kojem vjecita B-zvijezda Stuart Townsend glumi jednu od glavnih uloga.![]()
Film koji je konacno posl'o slavnog Connery-a u penziju.
Best movie ever.![]()
![]()
Kako je to dobra stvar?Mislim, to što je Connery otišao u penziju? Sean je car!
If nothing, Dr Manhattan je bio korektno odraden karakterno.Tito_i_Partija wrote:Cit'o sam Watchmen prije nego sto sam gled'o film. Roman odlican, a film mi je solidan. Naravno da ima mana, al' sto se tice comic book adaptacija, mislim da je uradjeno korektno. I sto kazes, uradjeno je tako da oni koji nisu citali comic mogu da prate film, sto je isto ok.Bloo wrote:Mooreova djela se tesko adaptiraju i transferuju u drugi medij. Svako ko je citao Moorea razumije o cemu pricam.
Cak i ako bi se njemu povjerio taj zadatak, dobili bi sigurno endless kakafonicni epski napad na cula.
Mislim da je idealan medij za njega strip.
Watchmen kao pokusaj transfera njegovog svijeta u film za mase je donekle uspjesan, naspram Lige koja je totalni bezumni uzas.
Casting im je bio u jednu ruku genijalan, a u drugu ruku skroz cudan. Recimo, Jackie Earle Haley je RAZORIO u filmu, jbt gledam njega i imam flashbackove od Rorschach-a iz romana, tako mi je dobar bio. Uboli su sa njim 100%, fenomenalan pos'o je odradio.
S druge strane, Ozymandias mi je bio skroz bezveze. Bez ikakve energije, emocije, k'o neka daska. Mogli su komotno nekog robota stavit' da ga glumi, ne bi bilo razlike. On se pojavi na ekranu i ja pocnem zijevat'.
Da. Njegov voiceover je bio uradjen jako dobro, pogotovo kad se sjeca na prijasnji zivot. Ono, hladan do bola, al' ipak cujes tu i tamo pomalo melankolije i tuge.Bloo wrote: If nothing, Dr Manhattan je bio korektno odraden karakterno.
Ja odih veceras star warse gledat.me happy
Tito_i_Partija wrote:Cit'o sam Watchmen prije nego sto sam gled'o film. Roman odlican, a film mi je solidan. Naravno da ima mana, al' sto se tice comic book adaptacija, mislim da je uradjeno korektno. I sto kazes, uradjeno je tako da oni koji nisu citali comic mogu da prate film, sto je isto ok.Bloo wrote:Mooreova djela se tesko adaptiraju i transferuju u drugi medij. Svako ko je citao Moorea razumije o cemu pricam.
Cak i ako bi se njemu povjerio taj zadatak, dobili bi sigurno endless kakafonicni epski napad na cula.
Mislim da je idealan medij za njega strip.
Watchmen kao pokusaj transfera njegovog svijeta u film za mase je donekle uspjesan, naspram Lige koja je totalni bezumni uzas.
Casting im je bio u jednu ruku genijalan, a u drugu ruku skroz cudan. Recimo, Jackie Earle Haley je RAZORIO u filmu, jbt gledam njega i imam flashbackove od Rorschach-a iz romana, tako mi je dobar bio. Uboli su sa njim 100%, fenomenalan pos'o je odradio.
S druge strane, Ozymandias mi je bio skroz bezveze. Bez ikakve energije, emocije, k'o neka daska. Mogli su komotno nekog robota stavit' da ga glumi, ne bi bilo razlike. On se pojavi na ekranu i ja pocnem zijevat'.
medvjed23 wrote:ni za pecivo sa viršlom?
Conneryu nije bila potrebna nikakva razina. He was Sean fucking Connery i to je bilo sasvim dovoljno.Tito_i_Partija wrote:
A Connery je bio pojava i faca bez sumnje, i volim ga gledat', al' u glumackom smislu nije im'o razinu gotov nikakvu.
dale cooper wrote:Conneryu nije bila potrebna nikakva razina. He was Sean fucking Connery i to je bilo sasvim dovoljno.Tito_i_Partija wrote:
A Connery je bio pojava i faca bez sumnje, i volim ga gledat', al' u glumackom smislu nije im'o razinu gotov nikakvu.
WHAT??!!Bloo wrote:dale cooper wrote:Conneryu nije bila potrebna nikakva razina. He was Sean fucking Connery i to je bilo sasvim dovoljno.Tito_i_Partija wrote:
Bloo wrote:Samo u highlanderu
Volim gledat' Connery-a, al' cinjenica je da je on jaaako lose bir'o filmove. I vecina filmova u kojima je bio imaju lose ocjene i popularnost, i vecinom su pali u zaborav.dale cooper wrote:Bloo wrote:Samo u highlanderu![]()
I u Bondovim filmovima, Indiani Jones, Crvenom Oktobru, Nedodirljivim, The Rock-u. Always just being
Sean Connery.![]()