Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- medvjed23
#41526 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
nesebičnost, altruizam, spremnost da se izađe u susret - iznad svega!
-
kakavdanakneiskustvu
#41527 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
markioni wrote:istina. samo ja one anime nikad skontat necu i fascinaciju sa istim...Black swan wrote:nije toliko bolestan koliko je bio 1999. kad je krenula navala japanskih naslova...ima nekoliko scena rezanja udova i to je toTito_i_Partija wrote:Ja sam cuo da je ta audicija pravo bolestan film. Sto znaci da ga necu nikad pogledat', jer sto mi to treba u zivotu?
japanski gradovi su uredno NAJSIGURNIJI gradovi na svim listama svijeta... dakle ovo što nama poturaju japanci kroz filmove bilo bi kao da mi balkanci pravimo film o točnosti voznog reda u gradskom prijevozu...dakle upravo suprotno od stvarnosti
dakle ima ubojstava i u japanu i mučenja i tortura ali skoro nimalo u poređenju s drugim gradovima svijeta tako da su ti njiihovi bolesni naslovi samo proizvod njihove mašte scenarista i režisera koji zapravo čuo sam ne mogu živjeti od režiserske platepa moraju imati dodatne poslove
na kraju SAKA npr i TOKIO po ne znam koji put proglašeni najsigurnijim gradovima na svijetu...
ni ja,nikad ni pomislio da to pogledam
- johnnykola
#41528 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Izvoli:Zejnep wrote:Lakse ba sa liste probratBloo wrote:Zejnep wrote:Haj sad listu normalnih filmova![]()
![]()
![]()
iščitaj barem zadnjih 10 strana teme...johnny stvarno daje raznovrsne preporuke
Film na TV-u
S desne strane imaš kategorije. Sve na sajtu ili bar njih 95÷ filmova smatram vrlo dobrim ili odličnim. I svaki se stavlja sa smislom, a ne ono, hajde neka ide. Tako ima i kategorija Filmovi prikazani na SFF-u kroz godine. I tih sam filmova 95÷ gledao i nisu ih džaba selektori (ljudi iz filmske struke) stavljali u programe festivala. Dakle, tvoje je da pogledaš na TV-u ili skineš. Razmišljaš samo toliko da vidiš zanima li te žanr ili tema filma, sve ostalo je moja briga. Alles klar?
- johnnykola
#41529 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
HRT3 dvadeset minuta iza ponoći.

Odličan film od režisera Ostlunda koji je ove godine dobio Zlatnu palmu u Kanu s filmom The Square.
Crnohumorna drama koja će vam uvesti vrhunski nelagodu prigodom gledanja. Poslije kukavičjeg
čina oca i muža na odmoru, na skijanju, narušava se njegov odnos sa suprugom. Kroz sličan scenario prolazi
i odnos mladog para koji je odsjeo u istom hotelu kao i skijaška familija .
Film je 2014. godine prikazan u okviru programa Kinoscope na dvadesetom SFF-u. Iz kataloga festivala:

Film na TV-u

Odličan film od režisera Ostlunda koji je ove godine dobio Zlatnu palmu u Kanu s filmom The Square.
Crnohumorna drama koja će vam uvesti vrhunski nelagodu prigodom gledanja. Poslije kukavičjeg
čina oca i muža na odmoru, na skijanju, narušava se njegov odnos sa suprugom. Kroz sličan scenario prolazi
Film je 2014. godine prikazan u okviru programa Kinoscope na dvadesetom SFF-u. Iz kataloga festivala:

Film na TV-u
- mayab
-
kakavdanakneiskustvu
#41531 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:HRT3 dvadeset minuta iza ponoći.
Film na TV-u
ide na watchlistu
- johnnykola
-
John Cleese
-
AmirBaa
#41534 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
"The killing of a sacred deer" sinoc pregledao, odlican film, sve preporuke 
- Drvosjeca iz Dejcica
#41535 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ne znam je li neko postavljao ali evo Bad Genius je odličan film a nije iz Hollywood-a.
- plagijator1975
#41536 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima li prevod gdje za ovaj film?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne znam je li neko postavljao ali evo Bad Genius je odličan film a nije iz Hollywood-a.![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#41537 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Nema na našim jezicima samo engleski.plagijator1975 wrote:Ima li prevod gdje za ovaj film?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne znam je li neko postavljao ali evo Bad Genius je odličan film a nije iz Hollywood-a.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#41538 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Part of the contract is that Mrs. Herbert agrees "to meet Mr. Neville in private and to comply with his requests concerning his pleasure with me"John Cleese wrote:
mislim da sam ovo cudo davno gledala
- karanana
#41539 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
opa. slika i kratki uvod obecavaju.
-
John Cleese
#41540 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Bloo wrote:Part of the contract is that Mrs. Herbert agrees "to meet Mr. Neville in private and to comply with his requests concerning his pleasure with me"John Cleese wrote:https://i.imgur.com/n3jDHCz.jpg
![]()
mislim da sam ovo cudo davno gledala
Gledala si sigurno.
Emitiraju ga povremeno na raznim televizijskim kanalima vec decenijama.
- Bloo
- Globalna šefica
#41541 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ako voliš erotiku u kombinaciji sa drama odjecom a la Liberace...karanana wrote:opa. slika i kratki uvod obecavaju.
-
kakavdanakneiskustvu
#41542 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
jedan od drazih mi filmova o superjunacima,treci ili cetvrti put ga odgledah,sasvim slucajno nadjoh na cinemaxu
- Bloo
- Globalna šefica
#41543 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
I meni drag..s tim da su malo usrali adaptaciju stripa
Danas, ako budes.imao prilike baci oko na strip
Danas, ako budes.imao prilike baci oko na strip
- Tito_i_Partija
#41544 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Cuvajte se, svaka prica o Watchmen-u u pohvalnom smislu ce triggerovat' Dejla Kufera. 
- medvjed23
#41545 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
pazite se i karanane kad spominjete superjunake
- Bloo
- Globalna šefica
#41546 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kao neko ko je prvo citao Moorea, pa gledao film, tvrdim da ljudi koji ne orate njegov rad mogu uzivati u filmu. I stojim iza toga.Tito_i_Partija wrote:Cuvajte se, svaka prica o Watchmen-u u pohvalnom smislu ce triggerovat' Dejla Kufera.
Meni je film ok, ia kk o su usrali dosta.
Naaaa jgora adaptacija je def Liga
- Tito_i_Partija
#41547 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ah Liga, film gdje je se Connery htjeo pobit' sa Norringtonom, reziserom filma.Bloo wrote:Kao neko ko je prvo citao Moorea, pa gledao film, tvrdim da ljudi koji ne orate njegov rad mogu uzivati u filmu. I stojim iza toga.Tito_i_Partija wrote:Cuvajte se, svaka prica o Watchmen-u u pohvalnom smislu ce triggerovat' Dejla Kufera.
Meni je film ok, ia kk o su usrali dosta.
Naaaa jgora adaptacija je def Liga
Film u kojem vjecita B-zvijezda Stuart Townsend glumi jednu od glavnih uloga.
Film koji je konacno posl'o slavnog Connery-a u penziju.
Best movie ever.
- Bloo
- Globalna šefica
#41548 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Mooreova djela se tesko adaptiraju i transferuju u drugi medij. Svako ko je citao Moorea razumije o cemu pricam.
Cak i ako bi se njemu povjerio taj zadatak, dobili bi sigurno endless kakafonicni epski napad na cula.
Mislim da je idealan medij za njega strip.
Watchmen kao pokusaj transfera njegovog svijeta u film za mase je donekle uspjesan, naspram Lige koja je totalni bezumni uzas.
Cak i ako bi se njemu povjerio taj zadatak, dobili bi sigurno endless kakafonicni epski napad na cula.
Watchmen kao pokusaj transfera njegovog svijeta u film za mase je donekle uspjesan, naspram Lige koja je totalni bezumni uzas.
- Bloo
- Globalna šefica
#41549 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Liga kao strip je nesto nadrealno dobro...
Film mi je bio muceenjeeee
Film mi je bio muceenjeeee
- Tito_i_Partija
#41550 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Cit'o sam Watchmen prije nego sto sam gled'o film. Roman odlican, a film mi je solidan. Naravno da ima mana, al' sto se tice comic book adaptacija, mislim da je uradjeno korektno. I sto kazes, uradjeno je tako da oni koji nisu citali comic mogu da prate film, sto je isto ok.Bloo wrote:Mooreova djela se tesko adaptiraju i transferuju u drugi medij. Svako ko je citao Moorea razumije o cemu pricam.
Casting im je bio u jednu ruku genijalan, a u drugu ruku skroz cudan. Recimo, Jackie Earle Haley je RAZORIO u filmu, jbt gledam njega i imam flashbackove od Rorschach-a iz romana, tako mi je dobar bio. Uboli su sa njim 100%, fenomenalan pos'o je odradio.
S druge strane, Ozymandias mi je bio skroz bezveze. Bez ikakve energije, emocije, k'o neka daska. Mogli su komotno nekog robota stavit' da ga glumi, ne bi bilo razlike. On se pojavi na ekranu i ja pocnem zijevat'.