Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hizo ramidovic

#41501 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
hizo ramidovic wrote: aj' ne kenjaj.
stepen tolerancije i liberalizma neke drzave odredjivati po broju bendova koji sviraju odredjenu vrstu muzike moze samo napuseni balavac.
daleko mjerodavnije je pogledati odnos spram osoba razlicite spolne orjentacije. a i ptice na grani znaju sta se desavalo na tim paradama u splitu, zagrebu, koliko je bilo krvi, polomljenih kostiju itd i kakav je odnos u hrvatskoj prema tim osobama.
Bitno je da su u nas u BiH, takve osobe u onom pokušaju 2008. dočekane i ispraćene u nadaleko prepoznatljivom domaćem folkloru. Jedva kutarisali glave i neće zadugo ni pokušati.

Image

Kome mi možemo čitati bukvicu.
ne mozemo nikome, slazem se.
samo kazem da je glupo, u opcem slucaju, tvrditi da broj koncerata neke vrste muzike odredjuje stepen liberalizma neke drzave. i u sarajevu su gostovala velika muzicka imena, od u2 do josea carerasa, pa sta? koliko je tih bendova bilo u srbiji? je li onda srbija mjerilo za liberalizam, ljudska prava, demokratiju?
BHCluster

#41502 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Jos kada Thompson zasvira onda padaju u trans fasisticki pozdravi ikonografija a po EU mu zabrnjuju nastupe sta tu smrdi? Liberalizam nema sta... :lol: :lol: :lol: :lol:
BHCluster

#41503 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Svemirski_Putnik wrote:
hizo ramidovic wrote:

ne mozemo nikome, slazem se.
samo kazem da je glupo, u opcem slucaju, tvrditi da broj koncerata neke vrste muzike odredjuje stepen liberalizma neke drzave. i u sarajevu su gostovala velika muzicka imena, od u2 do josea carerasa, pa sta? koliko je tih bendova bilo u srbiji? je li onda srbija mjerilo za liberalizam, ljudska prava, demokratiju?
Nije glupo. Pogotovo u slučaju metala. Careras i U2 su svjestka imena opće prihvaćena od strane većine urbanih ljudi dok metal to baš i nije jer ga se stalno osuđuje, ne samo zbog imidža i čvrstog zvuka nego i zbog ovakvih tekstova kakve vlastodržci i religijske vođe radije ne bi puštali u javnost:

Kreator - Coma of Souls

Masters of war
Merchants of false peace
Bleeding the lives of the lost
Feeding them terminal disease
Breaking the rules
No matter who gets hurt
Wholesaling useless filth
Charging twice what it's worth

Freedom of thought a mirage
The coma is endless and deep
Feeling so worldly and wise
Fooled by the friends that we keep

Spirits on ice
They'll never be free
One dimensional lives
Will the coma of souls outlive eternity?

Children are pawns
For general to play with and kill
Mercy will never be found
Where mayhem is done for the thrill
Righteous crusades
Murder to honor a God?
No one is saved
Dead bodies shrivel and rot

Deep in the unconscious mind
Lies the oldest wisdom
Buried by centuries
Of war and inquisition
Truth is raped and crucified
By men with savage brains
Greed flows forth in endless waves
From fools to wretched slaves

Ovako nešto mogu razumijeti samo osobe slobodnoga uma, a tamo gdje je više onih koji slušaju muziku sa čvrstom podlogom i jakim tekstovima je i slobodnije društvo jer im inače ne bi bilo moguće izražavati se na takav način.
A onda su svi problemi rijeseni u Hrvatskoj?
hizo ramidovic

#41504 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Svemirski_Putnik wrote:
Nije glupo. Pogotovo u slučaju metala. Careras i U2 su svjestka imena opće prihvaćena od strane većine urbanih ljudi dok metal to baš i nije jer ga se stalno osuđuje, ne samo zbog imidža i čvrstog zvuka nego i zbog ovakvih tekstova kakve vlastodržci i religijske vođe radije ne bi puštali u javnost:

Kreator - Coma of Souls

Masters of war
Merchants of false peace
Breaking the rules
No matter who gets hurt

Spirits on ice
They'll never be free
One dimensional lives

Children are pawns
Righteous crusades
Murder to honor a God?
No one is saved

Lies the oldest wisdom
Buried by centuries
Of war and inquisition

Ovako nešto mogu razumijeti samo osobe slobodnoga uma, a tamo gdje je više onih koji slušaju muziku sa čvrstom podlogom i jakim tekstovima je i slobodnije društvo jer im inače ne bi bilo moguće izražavati se na takav način.
apsolutno!
cvrst zvuk i jaki tekstovi se redovno slusaju i sviraju u svakoj iole svecanijoj prilici diljem 'lijepe nase', po tome je hrvatska nadaleko poznata...tompson je davno prevazidjen, to jos samo hercegovci furaju...liberalizam, demokracija, toleranca...
BHCluster

#41505 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Svemirski_Putnik wrote: Nisu. Ali je društvo i dalje mnogo liberalnije nego ono u BiH pa se o problemima može razgovarati na kritički način i tražiti rješenja.

Problem je što je to je i dalje daleko od Skandinavskih zemalja kojima ja kao pojedinac težim da budemo. Ne samo po stupnju slobode i izražavanja, nego i po radnoj etici, poštenju, i minimaliziranju utjecaja zadrtih seljačina na razvoj i oplemenjivanje društva.

Nadam se da se na to odnosilo tvoje pitanje jer ga nisam najbolje razumio.
Nista ALI kada sve probleme rijesite naravno Heavy Metalom onda pravac Kina, Sjeverna Korea, Rusija, Saudiska Arabija pa opleti, pa onda tek dodji u Bosnu i Hercegovinu i palamudi, ponavljam samo kada sve probleme rijesite u Hrvatsko onda. :thumbup:
detroit-mercy

#41506 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

Svemirski_Putnik wrote:
hizo ramidovic wrote:
Svemirski_Putnik wrote:
Upravo tako kolega :thumbup:

Metal kao muzika je muzika koja je liberalnog i slobodarskog duha, duha inata prema nepravdi i predrasudama a također i muzika koja objedinjuje sve glavne postulate demokracije među kojima i odvojenost crkve, džamije i sinagoge od države.
Također metal kao glazba slavi i različitost kroz svoje mnogobrojne pravce od melodičnijeg heavy metala, gotovo orkestralnog progresive metala pa do death metala koji graniči s horor filmovima. A tekstovima da ne govorim. Tu ima svega. Od filozofije, povijesti, geopolitike.....
Činilo se tebi tako ili ne sve je to povezano sa socijalnom razvijenošću pojedinih zemalja. Ja sam ti nabrojao zemlje u kojima je metal scena najjača. I sve te zemlje su na samom vrhu po svim socijalnim karakteristikama.
S druge strane u zemljama poput Iraka bendovi moraju emigrirati spašavajući živu glavu da bi mogli svirati i živjeti metal u miru.
aj' ne kenjaj.
stepen tolerancije i liberalizma neke drzave odredjivati po broju bendova koji sviraju odredjenu vrstu muzike moze samo napuseni balavac.
daleko mjerodavnije je pogledati odnos spram osoba razlicite spolne orjentacije. a i ptice na grani znaju sta se desavalo na tim paradama u splitu, zagrebu, koliko je bilo krvi, polomljenih kostiju itd i kakav je odnos u hrvatskoj prema tim osobama. o pitanju vantjelesne oplodnje da ne pricamo.
i zato, poklopi se usima, podvij rep i natrag u jazbinu.
Na posljednjim gey paradama u Hrvatskoj nije bilo ozlijeđenih niti pretučenih.

Doduše nije bilo niti u Sarajevu, al meni se čini da je to samo zato jer u Sarajevu nikada nije ni bilo Gey Prajda. :lol:

Bio je onaj Queer Fest pa su se vehabije umješale.
A da uzmemo broj ratnih zlocinaca kao statisticku metodu, pa da vidimo koja je korelacija izmedju slobode, progresa, ljusdkih prava, morala idr. u zemljama sa vecim i manjim brojem ratnih zlocinaca :mrgreen: .
hizo ramidovic

#41507 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

detroit-mercy wrote: A da uzmemo broj ratnih zlocinaca kao statisticku metodu, pa da vidimo koja je korelacija izmedju slobode, progresa, ljusdkih prava, morala idr. u zemljama sa vecim i manjim brojem ratnih zlocinaca :mrgreen: .
ih, pa nemoj to.
metal muzika je najpouzdaniji pokazatelj stepena tolerancije...
detroit-mercy

#41508 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by detroit-mercy »

hizo ramidovic wrote:
Svemirski_Putnik wrote:

Kreator - Coma of Souls

Masters of war
Merchants of false peace
Breaking the rules
No matter who gets hurt

Spirits on ice
They'll never be free
One dimensional lives

Children are pawns
Righteous crusades
Murder to honor a God?
No one is saved

Lies the oldest wisdom
Buried by centuries
Of war and inquisition

apsolutno!
cvrst zvuk i jaki tekstovi se redovno slusaju i sviraju u svakoj iole svecanijoj prilici diljem 'lijepe nase', po tome je hrvatska nadaleko poznata...tompson je davno prevazidjen, to jos samo hercegovci furaju...liberalizam, demokracija, toleranca...
Hafize, sta nam ovo rade braca Rvati :mrgreen: .
hizo ramidovic

#41509 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Svemirski_Putnik wrote:
Ali ja to nigdje nisam napisao. Napisao sam samo da je toga DALEKO VIŠE nego u BiH. Samim time mi i jesmo tolerantnije društvo jer imamo veći broj pojedinaca koji razmišljaju na takav način.

Dakle, ne da imamo velik broj, nego samo veći od onoga u BiH. A Skandinavske zemlje, USA, Japan, J. Koreja... imaju daleko veći broj takvih pojedinaca od Hrvatske što se i vidi po BDP-u, broju proizvoda i inovacija koje plasiraju na tržište, stupnju slobode i demokracije, GINI i HDI indexu...

Što opet potvrđuje moju tezu o povezanosti broja metalaca sa stupnjem razvoja nekog društva.
pa naravno, engleska je poznata po proizvodnji celika i po velikom broju metalaca, sto opet ide u prilog tvojoj tezi. i na kosovu je razvijena metalna industrija...
o indiji da ne govorimo...
BHCluster

#41510 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Svemirski_Putnik wrote:Počinje utakmica.

Vamos Mexico!
( novi basista Metallice je Meksikanac) :D

Image
A kako objasniti situaciju u Rusiji?
hizo ramidovic

#41511 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Svemirski_Putnik wrote:
detroit-mercy wrote: A da uzmemo broj ratnih zlocinaca kao statisticku metodu, pa da vidimo koja je korelacija izmedju slobode, progresa, ljusdkih prava, morala idr. u zemljama sa vecim i manjim brojem ratnih zlocinaca :mrgreen: .
Ne možete uspoređivati rat sa mirom. Da je to korelacija onda bi Njemci i Japanci danas slovili za najzadrtije nacije na svijetu.

A Nijemci su zapravo veoma tolerantni, imaju visok stupanj razvoja socijalne države, proizvode sve živo i najbitnije od svega imaju fenomenalne metal bendove( Helloween, Kreator, Gamma Ray, Accept) što samo dokazuje da su nacija velikog srca i otvorenih pogleda na svijet.
naravno da se moze porediti, samo sto vam ta usporedba ne odgovara, jer nijemci ne slave hitlera niti velicaju ratne zlocince, a bogami ni ne kamenjaju osobe zbog spolne orjentacije.
BHCluster

#41512 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by BHCluster »

Koko onda objasniti ovo kroz tu tvoju prizmu Heavy Metala?
Image
Povjesni sustret "savremenog Isusa" i osudjenog ratnog zlocinca Darija Kordica i "vrhovnika" od dana akademika Dragana Covica, naravno sve uz
Image
Ili ovo
Image
Ipak se radi o Hrvatima?
oakville

#41513 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by oakville »

Svemirski_Putnik wrote:
hizo ramidovic wrote:
Svemirski_Putnik wrote:
A kakva je situacija u Bošnjačkom dijelu BiH? Ne sjećam se da je bila neka gey parada u Sarajevu, Tuzli ili Zenici.

I opet se vraćamo na priču o metalcima.

Rob Halford, legendarni pjevač legendarnog Judas Priesta je gay. Tako da niti jedan metalac ne može imati ništa protiv gejeva upravo radi Roba Halforda koji je ne samo legenda nego i pravi metal ratnik koji je na sudu u Americi 80-ih branio metal od pomahnitalih " zabrinutih američkih majki" koje su tu muziku htjele zabraniti.

Suma sumarum:
Veći broj metalaca=manji stupanj netolerancije prema osobama istospolne orjentacije
tupadzijo, ne govorimo o odnosu metalaca vec o odnosu hrvatskog drustva spram osoba istospolne orjentacije
sad se sjetih, baka andja i sjor ante, moji stari poznanici, kod kojih sam nekad ljetovao obozavaju metal...nekad ante odsvira nesto od judasa na diplama, a andja se napusi pa se oboje bace u delirij...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Odnos hrvatskog naroda nije nešto naročito liberalan prema geyevima.

Ali je daleko liberalniji u odnosu na bošnjački nacionalni korpus.

Jer ti spominješ neke incidente koji su se prije deset godina desili na gey paradi u Zagrebu, a ne spominješ da takvih incidenata nije bilo u Sarajevu isključivo zato jer kod vas nije ni bilo gey parade. :lol:

Bio je onaj queer fest, što nije ni p od parade pa se zna kako je završio.
Moram se složiti s tobom, hrvati definitivno pripadaju u Europu a ne da žive s tamo nekim islamskim primitivcima u kolonijalnoj tvorevini BIH. Beč je hrvatski :mrgreen:
ILVIIR

#41514 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ILVIIR »

hizo ramidovic wrote:
Svemirski_Putnik wrote:
Upravo tako kolega :thumbup:

Metal kao muzika je muzika koja je liberalnog i slobodarskog duha, duha inata prema nepravdi i predrasudama a također i muzika koja objedinjuje sve glavne postulate demokracije među kojima i odvojenost crkve, džamije i sinagoge od države.
Također metal kao glazba slavi i različitost kroz svoje mnogobrojne pravce od melodičnijeg heavy metala, gotovo orkestralnog progresive metala pa do death metala koji graniči s horor filmovima. A tekstovima da ne govorim. Tu ima svega. Od filozofije, povijesti, geopolitike.....
Činilo se tebi tako ili ne sve je to povezano sa socijalnom razvijenošću pojedinih zemalja. Ja sam ti nabrojao zemlje u kojima je metal scena najjača. I sve te zemlje su na samom vrhu po svim socijalnim karakteristikama.
S druge strane u zemljama poput Iraka bendovi moraju emigrirati spašavajući živu glavu da bi mogli svirati i živjeti metal u miru.
aj' ne kenjaj.
daleko mjerodavnije je pogledati odnos spram osoba razlicite spolne orjentacije. a i ptice na grani znaju sta se desavalo na tim paradama u splitu, zagrebu, koliko je bilo krvi, polomljenih kostiju itd i kakav je odnos u hrvatskoj prema tim osobama. o pitanju vantjelesne oplodnje da ne pricamo.
i zato, poklopi se usima, podvij rep i natrag u jazbinu.
ja kontam lik se zeza sa vama.. :-D
on mrtav ozbiljan izgleda..

pa covjece skoro ste u hrvatskoj dokazali stepen tolerancije i liberalizma na referendumu o braku :thumbup:
(nije da mislim da mi u bosni ne bi imali vise od 66%, ali ja sam makar iskren prema sebi.)
vee-jay

#41515 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Teorija o tome kako je broj bendova koje sviraju metal mjerilo demokracije i tolerancije je veoma glupa, sustinski toliko glupa da ju je nemoguce pobiti jer samo upustanje u takvu diskusiju zahtjeva sedmicu dana lokanja ili pusenja najzescih stvari.

Cinjenica je da je drustvo bogatije (naravno ne mislim ekonomski) sto je raznovrsnije. Kada bi se nasi narodi poredili onda bi se malo gdje mogle naci vece razlike. Urbane sredine su uvijek nesto raznovrsnije i sto je grad veci on je sareniji. Zato Beograd i jeste najatraktivniji grad od svih "nasih" gradova.

U BiH bosnjacko drustvo je dosta sareno - daleko od, za mene, zadovoljavajuceg stupnja - ali npr. puno sarenije od BiH Srba ili Hrvata. Na kraju krajeva, potpuno je svejedno sta mi ovdje pisemo jer su gore postavljene slike Hrvata koji docekuju svoje fasiste i Hrvata koji razvaljuju glave svojima koji drugacije razmisljaju danas puno vise u trendu nego onih Hrvata koji sviraju u nekakvim metal bendovima...
Mjerodavan

#41516 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mjerodavan »

BHCluster wrote:Image
Vala bas Hafise ovaj tvoj stranacki kolega izgleda doktorirao premlacivanje na Heliodromu ili Dretelju pa sada primjenjuje opet iste metode. Ipak ovo je 2014!

To Hrvati "ciste" redove. Nista novo. Bilo je toga i ranije. :wink:
Nomo

#41517 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

Evo nam ambasadora, dilbera :D

Image
[/quote]

isti Ronaldo a iz profila baca na David Backhema :lol:
Nomo

#41518 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

jos da okrene ledja kao safet susic iz mladjih dana , a tek da skine caksire pa da vidimo noge ko u efendije cerica :lol:
misevi gdje ste bili , u brazilu niste :lol: :lol:
Nomo

#41519 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nomo »

JohnnyS wrote:
Nomo wrote:Ja se sjecam da je Jadranko Prlic poslije rata postavio nekog crnca koji je imao zenu Hrvaticu da bude ambasador BiH u Japanu . Ljudi milslili da bosna u Africi . Namjerno je tjerao segu sa nama , to nikad ne bi uradio da je bioo ministar VP R Hrvatske . Imali smo jednom prilikom covjeka iz Srbije za BiH ambasdora . SDS je postaio u TEL Avivu nekog morona koji uopce nije htio staviti zastavu BiH na zgradu ambasade i na svoj sto . Imali smo jednog hercegovca koji je u jordanu prodavao svoja vina i tamosnjim krscanima prodavao aranzmane za medjugorje Dubrovnik Plitvice ...Imali smo u Bonnu ambasadora ( SDA kadar ) kji ne zna ni slova njemackog . Sada imamo ovu budaletinu koja narod zove misevima zato sto su kriticni prema Spahicu i Susicu . mi smo tuga i cirkus od drzave .

Taj "neki" crnac je ugledni kirurg u Mostaru i svakako kudikamo bolji diplomatski kadar od 90% današnjih veleposlanika i konzula.
s obzirom da ima putovnicu sto ga Milanovic Karamarko Josipovic Kosor Seks i ostala skvadra sa Pantovcaka ne stave za veleposlanika R Hrvatske npr u Japan . Hem poznaje teren , hem je naucio japanski kao bosanskohercegovacki ambasdor , hem je kirurg i to ugledni hem je ovo hem je ono .....haj da vidimo i taj film . znas kada ? Nikada cak ni tada ! ako si Hrvat , a izgleda da jesi onda vrlo dobro znas kada ce jedan crnac biti hrvatski veleposlanik negdje u svijetu ? Za 8 biliona godina u zemlji zvanoj cumez donji na planeti orzo .
hizo ramidovic

#41520 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Mjerodavan wrote: Image
kako javlja hera, izgleda da su slavka uhvatili da kradom slusa punk. s obzirom da se u hrvatskom puku vec stoljecima tradicionalno slusa (a bogami i svira) samo metal, ovo mu je bila neoprostiva greska, te je, po njima, degenek bio i vise nego zasluzen.
Havatar

#41521 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

[quote="Svemirski_Putnik"

Pa pripadamo. Samo pogledaj koliko heavy metal bendova ima u Hrvatskoj, a koliko u dijelu BiH gdje su Bošnjaci većina.

A količina metal bendova po km2 u dobroj mjeri određuje koliko je progresivno i liberalno društvo u kojem oni obitavaju.[/quote]
:lol:
Znaci biti neokupan , duge kose i ponasati se primitivno i to smatrati stilom zivota je dokaz kulture i progresivnosti :roll: . Onda me i ne cudi sto Nemanju Kusturicu neki smatraju progresivnim :mrgreen:
Havatar

#41522 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Svemirski_Putnik wrote:
baxul wrote:zemlje u kojima se devedestih najvise haringe pojelo su najliberlanije zemlje. poznato je da se devetestih najvise haringe pojelo u zemljama poput svedske, danske, norvseke i bosne i hercegovine za razliku od manje liberalnih zemalja poput hrvatske.

zemlje koje imaju najmanje jadranske obale su najliberalnije. poznato je da su zemlje poput svedske, norvske i danske zemlje bez metra jadranske obale dok bih ima jako malo jadranske obale.

:D
Haringa je riba koja živi u obalama Skandinavije. Metal je univerzalan. Nešto kao religija, samo za razliku od ostalih sekti da bi pristupio metal crkvi ne smiješ biti budaletina ispranog mozga nego netko ko se otrgnuo od onoga čemu su ga učili od djetinjstva i početi razmišljati svojom glavom.

Tako da je metalaca najviše tamo gdje je ljudska svijest najrazvijenija.

Hrvatska po razvoju svijesti nije daleko napredovala, ali je miljama ispred BiH, i to pogotovo onog dijela gdje su Bošnjaci većina. Ima nešto metalaca i kod vas, ali ni u približnom broju da se napravi spektakl kao onaj Iron Maidena na Poljudu i Metallice na Hipodromu.
Znaci Hrvatska je na nivou Srbije stare skandinavske zemlje :mrgreen: . I onda se ljudi cude sto se docekuju ratni zlocinci .
Havatar

#41523 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

BHCluster wrote:Image
Vala bas Hafise ovaj tvoj stranacki kolega izgleda doktorirao premlacivanje na Heliodromu ili Dretelju pa sada primjenjuje opet iste metode. Ipak ovo je 2014!
Ne dirajte metalce :mrgreen:
Havatar

#41524 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

BHCluster wrote:Jos kada Thompson zasvira onda padaju u trans fasisticki pozdravi ikonografija a po EU mu zabrnjuju nastupe sta tu smrdi? Liberalizam nema sta... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa Thompson je predstavnik pastirskog metala :mrgreen:
Havatar

#41525 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

hizo ramidovic wrote:
ih, pa nemoj to.
metal muzika je najpouzdaniji pokazatelj stepena tolerancije...
:thumbup:
Locked