Nisu igraci SFRJ?palermo wrote:svi ovi što si ih naborajo nisu igrači SFRJ, nego su naprotiv igrači koji su svoju slavu doživjeli nakon raspada SFRJ. Čisto informativno.svi u napad wrote:Dragi prijatelju nemoj se ljutiti ali de se malo koncentrisi kad pises. Tacno je samo da je Dzeko osvojio 3 titule (2 sa Cityjem i 1 sa Wolsburgom). Tacno je da je i oborio rekorde u Romi al sa Romom nije osvojio titulu kako si ranije napisao. Dzeko je veliki igrac i to svako mora priznati ali tvoje pisanje o prevagi i najboljem u SFRJ su smijesne. Uvazavam da si mozda stariji od mene jer meni je samo 60 ali ako je to tacno onda je to jos jedno razocarenje jer te je izgleda spopao demens. Nemam namjeru sada nabrajati velikane Yu fudbala koji su bili prevaga ili kljucni igraci al posto si poljen i neces da guglas ili pitas starije napisacu ti par imena za koje si vjerovatno kao omladinac cuo. Znas li ko je bio kapiten slavnog Ajaxa? Gopsodin Vasovic i pogledaj sta je on osvojio. Znas li sta su uradili i osvojili Mijatovic, Suker, Boban, Savicevic, Mihajlovic, Jugovic, Oblak i nas Bosanac Braco Salihamidzic. Posto se predstavljas kao stariji iskusni gospodin poznavalac ove igre ne trebam ti to pisati ili ti imas neke druge podatke kao sto je onaj o Dzkinoj nekoj tituli sa Romom. Ne izlazi na sunce prijatelju u po bijela dana jer je stetno. Posto si starij kazes hocemo li spominjeti Yu repku sto je osvojila zlatnu olimpjsku medalju. Trebam li ti pisati o Skoblaru. Eto malo cinjenica posto si ih trazio. Ja uvazavam da neko voli ili obozava nekog igraca (ja zaista vilim Dzeku i njgov doprinos za BiH fudbal je ogroman) i ne mogu i ne zelim mjenjati necije ukuse ali pisati nebuloze o tome da SFRJ nije imala igraca prevage kao sto je Dzeko misleci vjerovatnoi na njegove golove u zadnjim Cityjevim tekmama i titulama, te istovremeno pisati o sebi kao starijem gospodinu koji je pratio fudbal a istovremeno zaboraviti da je npr. Mijatovic dao gol i donio Realu titulu prvaka Evrope je samo pokazatelj demensa ili mladosti.
Ziv i zdrav mi bio. Ja sa ovim komentarom zavrsavam diskusiju jer mislim da nemA smisla se dalje dopisivati jer da bi to imalo smisla treba malo potrziti po internetu ako covjek vec nije gledao ili citao o necemu. Nadam se da su neki moji usputni dokazi ti bar malo pomogli da razmislis o stvarima o kojima si pisao. Zivio.
Iz SFRJ se zapravo nitko ne može porediti sa Edinom i njegovom ulogom svjetskom fudbalu
Jedni osvojili zlato za SFRJ drugi predstavljali istu drzavu u Italiji. Svi ti igraci su proizvod jugoslovenskog fudbala.