Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Jack Be Nimble

#41501 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

palermo wrote:
svi u napad wrote:Dragi prijatelju nemoj se ljutiti ali de se malo koncentrisi kad pises. Tacno je samo da je Dzeko osvojio 3 titule (2 sa Cityjem i 1 sa Wolsburgom). Tacno je da je i oborio rekorde u Romi al sa Romom nije osvojio titulu kako si ranije napisao. Dzeko je veliki igrac i to svako mora priznati ali tvoje pisanje o prevagi i najboljem u SFRJ su smijesne. Uvazavam da si mozda stariji od mene jer meni je samo 60 ali ako je to tacno onda je to jos jedno razocarenje jer te je izgleda spopao demens. Nemam namjeru sada nabrajati velikane Yu fudbala koji su bili prevaga ili kljucni igraci al posto si poljen i neces da guglas ili pitas starije napisacu ti par imena za koje si vjerovatno kao omladinac cuo. Znas li ko je bio kapiten slavnog Ajaxa? Gopsodin Vasovic i pogledaj sta je on osvojio. Znas li sta su uradili i osvojili Mijatovic, Suker, Boban, Savicevic, Mihajlovic, Jugovic, Oblak i nas Bosanac Braco Salihamidzic. Posto se predstavljas kao stariji iskusni gospodin poznavalac ove igre ne trebam ti to pisati ili ti imas neke druge podatke kao sto je onaj o Dzkinoj nekoj tituli sa Romom. Ne izlazi na sunce prijatelju u po bijela dana jer je stetno. Posto si starij kazes hocemo li spominjeti Yu repku sto je osvojila zlatnu olimpjsku medalju. Trebam li ti pisati o Skoblaru. Eto malo cinjenica posto si ih trazio. Ja uvazavam da neko voli ili obozava nekog igraca (ja zaista vilim Dzeku i njgov doprinos za BiH fudbal je ogroman) i ne mogu i ne zelim mjenjati necije ukuse ali pisati nebuloze o tome da SFRJ nije imala igraca prevage kao sto je Dzeko misleci vjerovatnoi na njegove golove u zadnjim Cityjevim tekmama i titulama, te istovremeno pisati o sebi kao starijem gospodinu koji je pratio fudbal a istovremeno zaboraviti da je npr. Mijatovic dao gol i donio Realu titulu prvaka Evrope je samo pokazatelj demensa ili mladosti.
Ziv i zdrav mi bio. Ja sa ovim komentarom zavrsavam diskusiju jer mislim da nemA smisla se dalje dopisivati jer da bi to imalo smisla treba malo potrziti po internetu ako covjek vec nije gledao ili citao o necemu. Nadam se da su neki moji usputni dokazi ti bar malo pomogli da razmislis o stvarima o kojima si pisao. Zivio. :izet:
svi ovi što si ih naborajo nisu igrači SFRJ, nego su naprotiv igrači koji su svoju slavu doživjeli nakon raspada SFRJ. Čisto informativno.

Iz SFRJ se zapravo nitko ne može porediti sa Edinom i njegovom ulogom svjetskom fudbalu
Nisu igraci SFRJ? :D

Jedni osvojili zlato za SFRJ drugi predstavljali istu drzavu u Italiji. Svi ti igraci su proizvod jugoslovenskog fudbala.
svi u napad

#41502 Re: Edin Džeko

Post by svi u napad »

Palermo hvala ti na obavjestenju. Ima samo jedan mali problem u tvom zaletanju i pisanju. Crvena Zvezda je bila klub u SFRJ kad je osvojila ligu sampiona ako to nisi znao tako da su Savicevic, Mihajlovic i Jugovic bili prvaci Evrope. Naravno da je Dzekina titula prvaka Engleske puno jaca ili smo nesto polupali, Eto Suker i Mijatovic su postali igracine poslije raspada (to akceptiram). Znas li ko je Vasovic i sta je on uradio u Ajaxu. Znas li ko je Brane Oblak i sta je radio po Njemackoj. Znas li sta znaci prezime Skoblar u Francuskoj? Da li si cuo za Bajdu Vukasa, Vujadina Boskova ili za Zebeca i Cajkovskog. Znas li ko je proglasen za najboljeg igraca PSG svih vremena? Kad vec spominjes najboljeg u SFRJ svih vremena ni taj za koga ti govoris da je najbolji je kao i Boban i Mijatovic napravio karijeru kad SFRJ nije postojala.
Malo si se preletio prijatelju. Zanjelo te. Vrijeme je spavanju pa malo brkas godine ili ti se cini da je Dzeko Igrao u Cityju i Wolsburgu u proslom vijeku. Nemoj sta hatorit al molim te obrati paznju na godine kad vec hoces da si precizan. Laku noc prijatelju.
palermo

#41503 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Jack Be Nimble wrote:

Jedni osvojili zlato za SFRJ drugi predstavljali istu drzavu u Italiji. Svi ti igraci su proizvod jugoslovenskog fudbala.
Nebitno, oni su prevashodno igrači Srbije, Crne Gore, Hrvatske i po tome ih u svijetu prepoznaju i prepoznavali su ......mislim, pitaj njih same....

jedino ako nećeš pod Jugoslavijom smatrati i onaj period dok je Slobo vladao....i to se zvalo Jugoslavijom, doduše
Jack Be Nimble

#41504 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

palermo wrote:
Jack Be Nimble wrote:

Nebitno, oni su prevashodno igrači Srbije, Crne Gore, Hrvatske i po tome ih u svijetu prepoznaju i prepoznavali su ......mislim, pitaj njih same....

jedino ako nećeš pod Jugoslavijom smatrati i onaj period dok je Slobo vladao....i to se zvalo Jugoslavijom, doduše
Mogu se smatrati igracima Tunguzije, ali cinjenica koje napravio te igrace.
palermo

#41505 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

svi u napad wrote:Palermo hvala ti na obavjestenju. Ima samo jedan mali problem u tvom zaletanju i pisanju. Crvena Zvezda je bila klub u SFRJ kad je osvojila ligu sampiona ako to nisi znao tako da su Savicevic, Mihajlovic i Jugovic bili prvaci Evrope. Naravno da je Dzekina titula prvaka Engleske puno jaca ili smo nesto polupali, Eto Suker i Mijatovic su postali igracine poslije raspada (to akceptiram). Znas li ko je Vasovic i sta je on uradio u Ajaxu. Znas li ko je Brane Oblak i sta je radio po Njemackoj. Znas li sta znaci prezime Skoblar u Francuskoj? Da li si cuo za Bajdu Vukasa, Vujadina Boskova ili za Zebeca i Cajkovskog. Znas li ko je proglasen za najboljeg igraca PSG svih vremena? Kad vec spominjes najboljeg u SFRJ svih vremena ni taj za koga ti govoris da je najbolji je kao i Boban i Mijatovic napravio karijeru kad SFRJ nije postojala.
Malo si se preletio prijatelju. Zanjelo te. Vrijeme je spavanju pa malo brkas godine ili ti se cini da je Dzeko Igrao u Cityju i Wolsburgu u proslom vijeku. Nemoj sta hatorit al molim te obrati paznju na godine kad vec hoces da si precizan. Laku noc prijatelju.
Šta je uradio Brane Oblak ? Šta je Skoblar uradio...bio najbolji strijelac Francuske...i....

mislim, mogao bih ja tebi naborjati još koliko hoćeš igrača koji su u inostranstvu uspjeli....recimo Vaha je bio dva puta najbolji strijelac Francuske....Duško je bio toliko velik u Grčkoj da kad je satro autom popa nije otišao u zatvor....Ćurković je igrao finale Kupa šampiona sa Sent etjenom..je li Pape proglašen najboljim strancem u Paris sen žermenom......pa opet, vrlo se malo njih može mjeriti sa značajem, tragom i ulogom koju je Džekson imao u svjetskom fudbalu.....

Edin traje i u vrhu je svjetskog fudbala evo već skoro deset godina......teško da je itko od ovih to uradio....

Ima mnogo razloga zašto je to tako, i ničiji uspjeh ne omalovažavam....
palermo

#41506 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Jack Be Nimble wrote:
ah, onda je vrlo upitno je li Džekson uopšte bosanski igrač.....ako se uzme taj kriteriji......
Jack Be Nimble

#41507 Re: Edin Džeko

Post by Jack Be Nimble »

palermo wrote:
Jack Be Nimble wrote:
ah, onda je vrlo upitno je li Džekson uopšte bosanski igrač.....ako se uzme taj kriteriji......
Pa vec sam napisao, Dzeko je unikat jer se sam izborio za svoju nafaku. Bosna mu je ponudila koliko je mogla, sto nije ni blizu sta je prosli sistem mogao ponuditi igracima. Sve ostalo je postigao svojom voljom.

Pjanic je Bosanski igrac, ali fala Francuzima sto su od njega napravili igraca.
svi u napad

#41508 Re: Edin Džeko

Post by svi u napad »

Evo posto se ovdje mjesaju zabe i babe i stalno se neopravdano (zbog neznanja) preskace ime i uloga fudbalera VELIBORA VASOVICA cije sam ime spomenuo 2 puta u svojim komentarima kratko cu informisati Palerma i Profila da je isti osvajao 5 puta prvenstvo SFRJ i kao kapiten Partizana igrao u finalu kupa sampiona protiv Reala koju je Partizan na zalost izgubio sa 2:1. Isti Vasovic odlazi poslije toga u Ajax i tamo osvaja 3 puta prvenstvo i 3 puta kup Holandije te postaje prvi stranac kapiten tog tima. On je i PRVI KAPITEN Ajaxa koji podize pehar tj, osvaja ligu sampiona sa Ajaxom. Bio je kapiten Krojfu, Neskensu i drugim velicinama tog kluba.
Izvinjavam se navedenim forumasima sto im pisem fakta i sto ih ispravljam u novokomponovanoj istoriji. Dzeko je veliki igrac ali zaista daleko od najboljeg u Yugi. Laku noc rane ptice.
drug_profi

#41509 Re: Edin Džeko

Post by drug_profi »

svi u napad wrote:Evo posto se ovdje mjesaju zabe i babe i stalno se neopravdano (zbog neznanja) preskace ime i uloga fudbalera VELIBORA VASOVICA cije sam ime spomenuo 2 puta u svojim komentarima kratko cu informisati Palerma i Profila da je isti osvajao 5 puta prvenstvo SFRJ i kao kapiten Partizana igrao u finalu kupa sampiona protiv Reala koju je Partizan na zalost izgubio sa 2:1. Isti Vasovic odlazi poslije toga u Ajax i tamo osvaja 3 puta prvenstvo i 3 puta kup Holandije te postaje prvi stranac kapiten tog tima. On je i PRVI KAPITEN Ajaxa koji podize pehar tj, osvaja ligu sampiona sa Ajaxom. Bio je kapiten Krojfu, Neskensu i drugim velicinama tog kluba.
Izvinjavam se navedenim forumasima sto im pisem fakta i sto ih ispravljam u novokomponovanoj istoriji. Dzeko je veliki igrac ali zaista daleko od najboljeg u Yugi. Laku noc rane ptice.
Evo Vasovic se mozda moze komparirati.
Mada si starino zapoceo vrlo neprimjereno i sa visine, ko fol se izvinjavajuci za to sto mi oponiras.
Kriterij je da je igrac pojedinac bio game changer u svom timu i da je zahvaljujuci ponajvise njegovom doprinosu tim ostvario istorijske uspjehe.
Modrić, Boban, Mijatović jesu (bili) klase ali njihov doprinos bitno ne odskace od ostalih iz ekipe.
Dakle nisam bio jasan (ne znam otkud ti da sam rekao da je Roma osvojila nesto sa Dzekom).
Igrac iz bivse SFRJ koji je postigao najvise golova u ligama petice, a najbolji je bio u ekipama koje su sastavljene od nesto losijih pojedinaca, dakle ne top zvijezda. To ima tezinu itekakvu jer iznijeti Volfsburg do titule, Izvuci City dva puta do trofeja, u Romi poobarati sve i jedan rekord ima veću težinu od pobrojanih.
A poštovanog Vasovića se ne sjećam kao igraca, ipak sam jednu deceniju mlađi od tebe.

Ono što je bila poenta mog prvog posta, a sa kojeg se otislo daleko u stranu je :SFRJ je mnogo ulagala u sport i razvoj igraca, a danas u BiH to nikog ne zanima. Boljeg igraca od Dzeke necemo imati jer ga ne znamo napraviti, a sad se vec rađa treća generacija u dijaspori koja BiH vise ne osjeca kao svoju, jer su im i roditelji potpuno asimilirani. Mozda neki prosjek opet dodje nama jer nece biti dovoljno kvalitetan za druge.

Samo sam to htio reći. Dakle ako ćemo komparirati veznjake i centarfore, mozemo pricati jel neko bio bitniji u svom klubu od dzeke, ali ako cemo gledati napadace i bitne golove/asistencije onda mislim da ne trebamo daleko traziti.
kakonako

#41510 Re: Edin Džeko

Post by kakonako »

Ko je sta ulozio u Safeta Susica u rodnim mu Zavidocicima,a postao je najbolji igrac kojeg je Bosna imala.Jednostavno je to bilo,ode Osim u Focu i tamo vidi nekog "seljacica",pravo ga odvede u "Zelju" i ovaj dogura za dvije-tri godine do Minhena.Eto,a ima sijaset primjera.A sto danas nema talenata i igraca u Bosni druga je to prica.
Muhamed Đakmić

#41511 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ne može se današnje vrijeme prisilnog kreiranja megazvijezda porediti sa nekadašnjim.

Kao da neko u Kini zna ko su Savićević, Boban ili Gullit. Ali zato zna ko je Džeko. To ne znači da je on bolji i značajniji igrač od njih.
muha_sa

#41512 Re: Edin Džeko

Post by muha_sa »

kakonako wrote:Ko je sta ulozio u Safeta Susica u rodnim mu Zavidocicima,a postao je najbolji igrac kojeg je Bosna imala.Jednostavno je to bilo,ode Osim u Focu i tamo vidi nekog "seljacica",pravo ga odvede u "Zelju" i ovaj dogura za dvije-tri godine do Minhena.Eto,a ima sijaset primjera.A sto danas nema talenata i igraca u Bosni druga je to prica.
nema ih danas jer djeca šutaju lopte na plejstešnu bolje od Mesija i Ronalda a kad mu u parku daš loptu ne zna je šutnut :lol:
Muhamed Đakmić

#41513 Re: Edin Džeko

Post by Muhamed Đakmić »

I da dodam još da se u Wolfsburgovoj tituli previše potcjenjuju Misimović i Grafite, bez ikakve želje da ugrozim Džekinu ulogu.

Pa Grafite je dao 28 golova, a ovaj 20 asistencija. Ovdje kad se neke stvari čitaju, ispade da je Džeko igrao sa deset panjeva i sam donio titulu Wolfsburgu.
palermo

#41514 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

Muhamed Đakmić wrote:I da dodam još da se u Wolfsburgovoj tituli previše potcjenjuju Misimović i Grafite, bez ikakve želje da ugrozim Džekinu ulogu.

Pa Grafite je dao 28 golova, a ovaj 20 asistencija. Ovdje kad se neke stvari čitaju, ispade da je Džeko igrao sa deset panjeva i sam donio titulu Wolfsburgu.
Ama, slažem se ja sa tobom, pogotovo sa onim prvim postom, ne mogu se mjeriti popularnosti nekadašnjeg vremena i ovog vremena globalizacije. Ali mi je uvijek čudno kako se uvijek čim se spomene Edinova veličina, odmah nađu junaci koji će reć, pa jes tako je ...ALI.....

Koji bolan Vasović, imao dobru karijeu, imao sreće u karijeri ali porediti njega sa Džeksonom je , sa moje tačke gledišta,onako ..da preskočim.
Pa Džeksonu su kapiteni bili i Hasebe i Spaha i Gareth Barry pa valjda nećemo reći da su ostavili veći trag u svjetskom fudbalu od njega......(ovo nije tebi upućeno, nego svi u napad forumašu)

Nepoštovanje svoga je baš nekako postalo ovdašnja imanentna osobina....
svi u napad

#41515 Re: Edin Džeko

Post by svi u napad »

Boze sta sve neces procitati ovdje. Napise covjek kako je Vasovic imao srece u karijeri. Ili jos vece neznanje potvrdi sa izjavom " vrlo se malo njih može mjeriti sa značajem, tragom i ulogom koju je Džekson imao u svjetskom fudbalu....."
Sta reci na ovu izjavu. Znas li bolan koliko ja nasih igraca igralo za tim svijeta ili evrope sto Dzeki nikad nije poslo za rukom. Onaj profil napise kako sam ja mlad pa nisam pratio Dzeku i fudbal kad ono on mladji 10 godina i njie cuo za neke koje ja navedoh.
Evo gospodo sad cu vam ponoviti ime Josipa Skoblara kojeg ste takodjer preskocili. Nadam se da ste culi za njega i da francusku ligu racunate u ligu petice. E taj gospodin koji je igrao nekoliko godina za Olimpik iz Marselja je 1971 godine postigao 44 gola sto nikad nije oboreno u Francuskoj. Za ta 44 gola je dobio zlatnu kopacku. Slijedece godine je dao 42 gola i bio drugi strijelac u Evropi. U periode od 1970 do 75 odigrao u Olimiku 159 utakmica i dao 138 golova. Igrao i u Hanoveru (takodjer liga petice ili) i tamo u 57 tekmi zabio 31 gol.
Posto je bio neznalica i beznacajan kao fudbaler dobija nagradu Viteza nacionalnog reda.
Hajmo sad strucnjaci pisati i po ovom covjeku i reci da je i on imao srecu u karijeri te da je totalno beznacajan lik. Zivjeli!
palermo

#41516 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

svi u napad wrote:Boze sta sve neces procitati ovdje. Napise covjek kako je Vasovic imao srece u karijeri. Ili jos vece neznanje potvrdi sa izjavom " vrlo se malo njih može mjeriti sa značajem, tragom i ulogom koju je Džekson imao u svjetskom fudbalu....."
Sta reci na ovu izjavu. Znas li bolan koliko ja nasih igraca igralo za tim svijeta ili evrope sto Dzeki nikad nije poslo za rukom. Onaj profil napise kako sam ja mlad pa nisam pratio Dzeku i fudbal kad ono on mladji 10 godina i njie cuo za neke koje ja navedoh.
Evo gospodo sad cu vam ponoviti ime Josipa Skoblara kojeg ste takodjer preskocili. Nadam se da ste culi za njega i da francusku ligu racunate u ligu petice. E taj gospodin koji je igrao nekoliko godina za Olimpik iz Marselja je 1971 godine postigao 44 gola sto nikad nije oboreno u Francuskoj. Za ta 44 gola je dobio zlatnu kopacku. Slijedece godine je dao 42 gola i bio drugi strijelac u Evropi. U periode od 1970 do 75 odigrao u Olimiku 159 utakmica i dao 138 golova. Igrao i u Hanoveru (takodjer liga petice ili) i tamo u 57 tekmi zabio 31 gol.
Posto je bio neznalica i beznacajan kao fudbaler dobija nagradu Viteza nacionalnog reda.
Hajmo sad strucnjaci pisati i po ovom covjeku i reci da je i on imao srecu u karijeri te da je totalno beznacajan lik. Zivjeli!
da, i po čemu je veći i značajniji od Edina ?

Najbolji strijelac Njemačke lige, najbolji strijelac Italijanske lige, najviše golova za reprezentaciju od svih igrača sa prostora bivše Jugoslavije, najviše golova u ligama petice (nisu se nekad tako zvale, ali su opet postojale).....

dakle, vrlo jednostavno pitanje, po čemu je veći i značajniji od Edina da bi se ti tako ibretio........

u čemu je problem sa Edinom ?
VPSA

#41517 Re: Edin Džeko

Post by VPSA »

Nemoguce je porediti igrace iz perioda 70ih ili 80ih sa ovima danas po tome tipa ko je bio najbolji strijelac Bundeslige ili Serie A. Tada se jednostavno nije islo vani kao sada, niti je kvalitet bio koncentrisan u tih 5 liga kao sto je danas. Tada su jugoslovenski klubovi bili u finalima evropskih takmicenja, pa na kraju krajeva i osvajali ih. Tako da u tim godinama, nije velika razlika biti prvi strijelac Njemacke ili Jugoslovenske lige, nerjetko je ovo drugo bilo teze. U sustini to uopste nije objektivno porediti, jer ko ce reci sada koji su kriteriji relevantni, neka svakoga u svom vremenu.

Dzeko je svakako mislim najbolji centarfor sa prostora ExYu posljednjih 10 godina, i s obzirom da je dijete iz Sarajeva, koje je svu omladinsku karijeru provelo u BiH, to je samim tim jos veca stvar. Ali bice ovdje jos velikih igraca, uvijek ih je bilo.
Bosanski_kralj

#41518 Re: Edin Džeko

Post by Bosanski_kralj »

VPSA wrote:Nemoguce je porediti igrace iz perioda 70ih ili 80ih sa ovima danas po tome tipa ko je bio najbolji strijelac Bundeslige ili Serie A. Tada se jednostavno nije islo vani kao sada, niti je kvalitet bio koncentrisan u tih 5 liga kao sto je danas. Tada su jugoslovenski klubovi bili u finalima evropskih takmicenja, pa na kraju krajeva i osvajali ih. Tako da u tim godinama, nije velika razlika biti prvi strijelac Njemacke ili Jugoslovenske lige, nerjetko je ovo drugo bilo teze. U sustini to uopste nije objektivno porediti, jer ko ce reci sada koji su kriteriji relevantni, neka svakoga u svom vremenu.

Dzeko je svakako mislim najbolji centarfor sa prostora ExYu posljednjih 10 godina, i s obzirom da je dijete iz Sarajeva, koje je svu omladinsku karijeru provelo u BiH, to je samim tim jos veca stvar. Ali bice ovdje jos velikih igraca, uvijek ih je bilo.
Čuj u posljednjih 10 godina. Mogao si reći u zadnjoj sezoni, tad bi bio ono pravo objektivan
VPSA

#41519 Re: Edin Džeko

Post by VPSA »

Bosanski_kralj wrote:
VPSA wrote:Nemoguce je porediti igrace iz perioda 70ih ili 80ih sa ovima danas po tome tipa ko je bio najbolji strijelac Bundeslige ili Serie A. Tada se jednostavno nije islo vani kao sada, niti je kvalitet bio koncentrisan u tih 5 liga kao sto je danas. Tada su jugoslovenski klubovi bili u finalima evropskih takmicenja, pa na kraju krajeva i osvajali ih. Tako da u tim godinama, nije velika razlika biti prvi strijelac Njemacke ili Jugoslovenske lige, nerjetko je ovo drugo bilo teze. U sustini to uopste nije objektivno porediti, jer ko ce reci sada koji su kriteriji relevantni, neka svakoga u svom vremenu.

Čuj u posljednjih 10 godina. Mogao si reći u zadnjoj sezoni, tad bi bio ono pravo objektivan
Jel bolji od Sukera ?
Bosanski_kralj

#41520 Re: Edin Džeko

Post by Bosanski_kralj »

VPSA wrote:
Bosanski_kralj wrote:

Jel bolji od Sukera ?
Jes
VPSA

#41521 Re: Edin Džeko

Post by VPSA »

VPSA wrote:
Bosanski_kralj wrote:
VPSA wrote: Čuj u posljednjih 10 godina. Mogao si reći u zadnjoj sezoni, tad bi bio ono pravo objektivan
Jel bolji od Sukera ?
Jes
Midhate ?

Da se malo vratim na pocetak, znaci, kazes da sam rekao da je najbolji centarfor iz ExYu u posljednjih 10 godina, i da ga tako neobjektivno potcjenjujem? :run:
palermo

#41522 Re: Edin Džeko

Post by palermo »

VPSA wrote:
Midhate ?

Da se malo vratim na pocetak, znaci, kazes da sam rekao da je najbolji centarfor iz ExYu u posljednjih 10 godina, i da ga tako neobjektivno potcjenjujem? :run:
Da, zaista je nepošteno da te optužuju za potcjenjivanje.....ta stavio si ga ispred i Danka Lazovića i Nikole Žigića ( sjetimo se samo njegovih igara u Brimingemu) pa onda ispred Ivice Oliće...hejjj ispred Ole...pa ispred fetivog brazlica Eduarda da Silve....pa onda ispred Novakovića jedne legende Kelna, i na kraju čak je ispred i Adisa Jahovića ubojitog makedonskog strijelca.....

Nisam baš siguran je li predmijevaš da je Edin bolji i od Mandže zato i nisam ga spomenuo u ovom nabrajanju:? ....možda je Mandžo neka druga kategorija ...
VPSA

#41523 Re: Edin Džeko

Post by VPSA »

palermo wrote:
VPSA wrote:
Midhate ?

Da, zaista je nepošteno da te optužuju za potcjenjivanje.....ta stavio si ga ispred i Danka Lazovića i Nikole Žigića ( sjetimo se samo njegovih igara u Brimingemu) pa onda ispred Ivice Oliće...hejjj ispred Ole...pa ispred fetivog brazlica Eduarda da Silve....pa onda ispred Novakovića jedne legende Kelna, i na kraju čak je ispred i Adisa Jahovića ubojitog makedonskog strijelca.....

Nisam baš siguran je li predmijevaš da je Edin bolji i od Mandže zato i nisam ga spomenuo u ovom nabrajanju:? ....možda je Mandžo neka druga kategorija ...
Kao centarfor i od Mandzukica. Upravo hocu da kazem da je u posljednjih 10 godina, to neupitna cinjenica i da nije mala stvar. Da nije Sukera ja bih rekao i u 30 godina (po meni je samo on ispred Dzeke, Mijatovic i Jugovic npr. nisu, mada ovdje postujem razlicita misljenja jer su sve to pakleni napadaci).
ultima_palabra

#41524 Re: Edin Džeko

Post by ultima_palabra »

Jugović nije paklen napadač, samim tim što je igrao zadnjeg veznog :D

Za Šukera je teško reći, mislim da je on u Madridu imao isti problem kao Džeko u Cityju, prejaka konkurencija. Postigao je više zbog igranja u jačem klubu i reprezentaciji, ali sa 30-31 godinom je već bio gotov... Džeko sa 31 odigra možda i najbolju sezonu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#41525 Re: Edin Džeko

Post by _BataZiv_0809 »

Jugovic je imao ukusa za automobile :D
Post Reply