Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mustang1

#4151 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Bio citav dan u streljani to je strasno koliko hrane i odjece ima .. Brda svega i svacega :thumbup: Radne snage isto puno i dovoljno jos stalno neko dolazi pita da pomogne .. Sutra opet aBd :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#4152 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mustang1 wrote:Bio citav dan u streljani to je strasno koliko hrane i odjece ima .. Brda svega i svacega :thumbup: Radne snage isto puno i dovoljno jos stalno neko dolazi pita da pomogne .. Sutra opet aBd :thumbup:

koliko je ljudi ostalo bez kuća i to hrane će biti malo
Mustang1

#4153 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ma da dodje sve gdje treba danas su govorili da se prodaju stvari ..
1bosna

#4154 Re: Zeničani

Post by 1bosna »

Da li ce se sutra ici busevima u ugrozena mjesta da se pomogne,da se rascisti i to???
Mustang1

#4155 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Hoce sigurno ali ne znam kad i odakle .. Jutros se islo u 9 ne znam mjesto polaska ..
kamen spoticanja

#4156 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Dirty_Eastwood wrote:Moze li mi neko reci da li su Begici i hadzije iz Biss-toursa nesto ucinili da pomognu...?
Almy je po opstinskoj odluci a nakon proglašenja elementarne nepogode svakako morao dati teske mašine na korištenje
Mada treba biti iskren zaista su povukli gdje god je trebalo
I euroasfalt takodje
zedo_m

#4157 Re: Zeničani

Post by zedo_m »

Malo da se nadovežem na nas zeničane. Danas malo u bingu svartim da kupim nešto i kad sam vidio koliko svijeta ima i koliko kupuju tražene artikle srce mi je bilo ko galaksija a jedva sam suzdrzao suze, a velki sma momak, onda poslije kupovine ka kasarni kolkone auta su bili tu da dostave pomoc, i odatle su bili upucivani dalje ka lokcijama gdje se to dostavljalo. Ponosana sam sto sam iz ove carsije.
kakavdanakneiskustvu

#4158 Re: Zeničani

zedo_m wrote:Malo da se nadovežem na nas zeničane. Danas malo u bingu svartim da kupim nešto i kad sam vidio koliko svijeta ima i koliko kupuju tražene artikle srce mi je bilo ko galaksija a jedva sam suzdrzao suze, a velki sma momak, onda poslije kupovine ka kasarni kolkone auta su bili tu da dostave pomoc, i odatle su bili upucivani dalje ka lokcijama gdje se to dostavljalo. Ponosana sam sto sam iz ove carsije.

meni se grlo stegne kad ovo čitam :thumbup:
enkoo83

#4159 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

Da pitam kome se obratiti u zenici.imam kombi i rado bi pomogao u prevozu MTS potrebni ljudima.

Sent from my ST21i using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#4160 Re: Zeničani

enkoo83 wrote:Da pitam kome se obratiti u zenici.imam kombi i rado bi pomogao u prevozu MTS potrebni ljudima.

Sent from my ST21i using Tapatalk

civilna zaštita
Mustang1

#4161 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Iz Zenice idu autobusi svako jutro u 9 sati ispred shoppinga .. Gdje idu ne znam ali idu negdje gdje treba pomoci
Ammaar

#4162 Re: Zeničani

Post by Ammaar »

Zaista neznam gdje ce im dusa u ovim teskim vremenima pucati astronomske cijene, ne samo polupati izloge nego im sve odnijeti i podjeliti narodu. Ista stvar u ratu necu prezaliti sto tada nisam bio ovih godina kad je glad harala a oni humanitarnu prodavali po pijaci, ti ljudi pardon neljudi zasluzuju javni linch. U ovim trenutcima trebamo biti ujedinjeni i pomoci koliko god ko moze ako nista jednom dekom i nesto odjece. Ja sam jucer uzeo brojeve i sve nacionalne tv kuce u USA zvao, na lijep nacin sam im skrsio sve jer nisu spominjali nista, nadam se da misam bio jedini vec danas sve i jedan network obavjestava.
cenecimoveocino

#4164 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Ide li se sutra u skolu?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
kakavdanakneiskustvu

#4165 Re: Zeničani

http://** No links **.ba/hronika/pocele-prve-infe ... irana-voda

Apelujemo na stanovništvo s ugroženih područja da isključivo koriste flaširanu vodu, jer voda s lokalnih izvorišta predstavlja veliki rizik za pojavu zaraznih bolesti - kazala je za Agenciju FENA Selvedina Sarajlić - Spahić, direktorica Doma zdravlja Zenica.

Također je apelovala na stanovništvo da u gradskim područjima gdje je bio veliki priliv vode, obavezno prokuhavaju vodu prije upotrebe.

- U nekim područjima su se pojavili slučajevi enterokolitisa što može biti signal za pojavu hidričnih epidemija, mada to nije pouzdan indikator. Ali iz preventivnih razloga treba biti oprezan - upozorila je Selvedina Sarajlić - Spahić, direktorica Doma zdravlja Zenica.
Mustang1

#4166 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ako ko nema pametnijeg posla neka navrati do streljane danas .. Jucer su dosla 2 velika slepera i kamion isto povelik i falilo je ljudi pa smo mi koji smo bili se slomili .. Dosli su neki da Bog sacuva vise sjede nego sto nose slomile ih 3 flase vode .. U 11 smo zavrsili .. Za danas ne znam sta ce stici tacno ali rekli su da ce ovih dana biti strasno puno robe jer ide iz Njemacke, Austrije ...
ljuspica

#4167 Re: Zeničani

Post by ljuspica »

Opet najavljuju kisu....
Kralj Tvrtko I.

#4168 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Bobi,

koji se to komsija bacio sa kineskog zida?
Not My Idea

#4170 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

U Blatusi potpisivanje peticije, da se tuzi opcina jer se voda izlila iz one rupe koju su kopali pored petlje?!
kakavdanakneiskustvu

#4171 Re: Zeničani

Not My Idea wrote:U Blatusi potpisivanje peticije, da se tuzi opcina jer se voda izlila iz one rupe koju su kopali pored petlje?!

:thumbup: sramota je da je blatuša odsječena od grada kad god su veće kiše
Kralj Tvrtko I.

#4172 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

i ne samo blatusa...odsjecen je cijeli grad, a fol pravili su nesto, sanirali :)

peticiju treba potpisati svaki normalan covjek ovdje
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4173 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Kralj Tvrtko I. wrote:Bobi,

koji se to komsija bacio sa kineskog zida?
Ja nisam :D
jefferson

#4174 Re: Zeničani

Post by jefferson »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Not My Idea wrote:U Blatusi potpisivanje peticije, da se tuzi opcina jer se voda izlila iz one rupe koju su kopali pored petlje?!

Problem je sto Bosna predje nivo odvoda i voda se vraca. Jedino da podignu cestu.
notsure

#4175 Re: Zeničani

Post by notsure »

jefferson wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Problem je sto Bosna predje nivo odvoda i voda se vraca. Jedino da podignu cestu.
Ne radi se o toj vodi. Oba podvožnjaka poplave kad poraste vodostaj i to se trebalo riješiti u sklopu GGMa, izgradnjom jedne vrste sifona (koji ne bi dao da voda ulazi iz rijeke) i pumpe za izbacivanje nakupljene kišnice.
Predmet tužbe je nasip, koji su izvođači (koji -ironija - prave baš tu pumpu) razvalili i kroz tu rupu je potopljeno pola Blatuše. Radovi na pumpi su trebali biti davno gotovi i zato je opština kriva.

Vidi rupu u nasipu (na slici je rupa u nasipu iznad benzinske), i obrati pažnju kako je ostatak nasipa na suhom:
Image
Post Reply