Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VladaFBiH

#4151 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

leo karan wrote:Image

nakon sto su ocistili plac, evo poceli su i da kopaju njake rupe..
Da li je iko primijetio na ovoj slici da je prostor "buvlje pijace" očišćen - šta je tamo planirano?
statixx

#4152 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by statixx »

Haris.ba wrote:Direktno na trasi leta (ispod), ili negdje pored? Prošle sedmice sam bio u Valovima, i sletao je tačno iznad mene avion.
Maltene ispod, malo ta tlane, cetvrti sprat. :D
Haris.ba

#4153 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

statixx wrote:
Haris.ba wrote:Direktno na trasi leta (ispod), ili negdje pored? Prošle sedmice sam bio u Valovima, i sletao je tačno iznad mene avion.
Maltene ispod, malo ta tlane, cetvrti sprat. :D
Ja sam malo sa strane, i vibrira samo kad slijeće onaj sivi veliki vojni što donosi robu za natovce u Butmiru.

P.S.
Evo rugulacionog plana Pejton.

Image
i want to upload my photo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4154 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

ša je to crveno sa zgradama nove zgrade ???

de daj ime neke ulice da se orjentiram :D

gdje je kružni tok kod SARE :D
Haris.ba

#4155 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Orjentiraj se po džamiji. Eno je na obali.
Truba

#4156 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

a gledam i po tome ali ne ide
šta ću kad sam došljo :D

nego po ovom crvenom ako označava novogradnju u budućnosti ode i moja zgrada :lol: 8-) 8) :sax: :bih:
Haris.ba

#4157 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Haj nek je sa srećom. :D

Nije to još usvojeno. Mislim da će ići neke sitne promjene.

Uglavnom - sve će zavisiti od investitora. Hoće li imati računicu da isplate stare stanare. Mene samo čudi što su odustali od prvobitne ideje da cesta koja bi trebala spajati Centar i Otes ide obalom.
MrShadow

#4158 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by MrShadow »

Haris.ba wrote:Haj nek je sa srećom. :D

Nije to još usvojeno. Mislim da će ići neke sitne promjene.

Uglavnom - sve će zavisiti od investitora. Hoće li imati računicu da isplate stare stanare. Mene samo čudi što su odustali od prvobitne ideje da cesta koja bi trebala spajati Centar i Otes ide obalom.
Kako mislis odustali ,meni je receno da ce tako biti ?
Haris.ba

#4159 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Pa pogledaj kartu. Pravi se kružni tok kao rješenje raskrnice starog magistralnog puta (pored mosta preko Željeznice) i ceste pored obale u centralnom dijelu koja u Pejtonu samo se kopča na postojeću cestu Bosanskih gazija (od kružnog toka ide između zgrada).

Da li to znači da u tom dijelu Bosanskih gazija postaje dvosmjerna cesta prema Otesu - ne znam. Vjerovatno.

Vjerovatno ima neki razlog. Ali, najjednostavnije im je bilo da cesta ide obalom, prolazi između džamije i zgrada, te ponovo obalom se kopča na put za Otes. Ne znam. Nema ni smisla gledano u budućnost. Jer planira se praviti pješački most (najviše radi djece zbog osnovne škole). Ali, ostalja se mogućnost da se u budućnosti tu spoji i most za saobraćaj vozilima. I ta cesta obalom bi tu odlično odgovarala.
MrShadow

#4160 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by MrShadow »

Da li ljeti rijeka koja prolazi kod Sarajevo Vawes smrdi kao u centru Ilidze oko Brajlovica ?

I jel neko zna cija je zgrada ILIDZA RIVER kod Brajlovica, broj koji je na zgradi za prodaju im ne radi, a na internetu ni rijeci o objektu?
use your illusion

#4161 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by use your illusion »

.
Last edited by use your illusion on 27/05/2019 22:28, edited 1 time in total.
Haris.ba

#4162 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

use your illusion wrote:zna li neko koji su minimalni tehnicki ili bilo koji drugi uslovi za pravljenje zgrade od 5 spratova (p+5), problem je sto bi ta nova zgrada bila sagradjena odmah pored druge (takodje P+5) i u jednom dijelu bi bila udaljena max. 6 metara od ove gdje zivimo i skoro u potpunosti bi joj "pokrila" pogled...
Šta je u regulacionom planu?
Innovation

#4163 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Innovation »

Stanari i vlasnici kuća protiv gradnje novih zgrada u Tibri - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/290559/stanar ... 4puaL.dpuf
:roll:
Haris.ba

#4164 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Veoma loše napisan tekst. Što i nije nikakvo čudo kakvi su nam novinari, a i čitaoci.

Ni da se napiše šta sada piše u regulacionom, ni da se napiše gdje se tačno treba graditi.

I najjači mi je lik koji je kupio stanu Tibri, i sada se ibreti kako nema sunca.
Truba

#4165 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Nepass

#4166 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Dosta raje prodaje u tibri stanove, ne svidja im se. Pojedini ni 12mjeseci nisu vlasnici stana. Ne znam kako su se tako zalijetali ljudi?! To su krediti 70k-120k KM. Nije to kupujes plavi orbit pa ti teta da zeleni pa kontas jebo marku.
Ja kupujem igricu za ps pa po 20 dana dumam i citam review, haman me i cejf prodje. Stan sam dvije g trazio
Haris.ba

#4167 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Nepass wrote:Dosta raje prodaje u tibri stanove, ne svidja im se. Pojedini ni 12mjeseci nisu vlasnici stana. Ne znam kako su se tako zalijetali ljudi?! To su krediti 70k-120k KM. Nije to kupujes plavi orbit pa ti teta da zeleni pa kontas jebo marku.
Ja kupujem igricu za ps pa po 20 dana dumam i citam review, haman me i cejf prodje. Stan sam dvije g trazio
Zato volim demokratiju. Više boljih stvari za mene. :D

P.S.
U pitanju je samo jedna odlučujuću stvar - želja za vlasništvom (a i potreba u ovom društvu). A meni je i najlošiji stan u Tibri bolji nego kuća na Mahmutovcu.

U biti to je dobra stvar za društvo. Na pristojnoj lokaciji biće jeftinih stanova. Onome ko ne bi mogao dogurati do stana ovo će biti prilika - pa onda kasnije nek se gradi apgrejd.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#4168 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mali_milojica »

Haris.ba wrote:
Nepass wrote:Dosta raje prodaje u tibri stanove, ne svidja im se. Pojedini ni 12mjeseci nisu vlasnici stana. Ne znam kako su se tako zalijetali ljudi?! To su krediti 70k-120k KM. Nije to kupujes plavi orbit pa ti teta da zeleni pa kontas jebo marku.

P.S.
U pitanju je samo jedna odlučujuću stvar - želja za vlasništvom (a i potreba u ovom društvu). A meni je i najlošiji stan u Tibri bolji nego kuća na Mahmutovcu.

U biti to je dobra stvar za društvo. Na pristojnoj lokaciji biće jeftinih stanova. Onome ko ne bi mogao dogurati do stana ovo će biti prilika - pa onda kasnije nek se gradi apgrejd.
Tacnije dvije.
Ova koju si naveo i jos jedna. Nece mlada sa svekrvom da zivi :D
Gray

#4169 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Gray »

mali_milojica wrote:
Haris.ba wrote:
Nepass wrote:

P.S.

Tacnije dvije.
Ova koju si naveo i jos jedna. Nece mlada sa svekrvom da zivi :D

I obje su potpuno opravdane.
Nepass

#4170 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Ok ima i tog, meni je poznanik kupio u tibri garsonjeru, digao kredit 30k. Stisno se 5-6g otplatio kr, prodao garsonjeru digao 50k i kupio veci stan na boljoj lokaciji.
made_in_sarajevo

#4171 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by made_in_sarajevo »

Kako ide procedura za kupovinu stana na dobrinji V preko kantona za mlade? Negdje sam nasao to ali sad nikako
Haris.ba

#4172 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote:Kako ide procedura za kupovinu stana na dobrinji V preko kantona za mlade? Negdje sam nasao to ali sad nikako
Kantonalni fond za izgradnju. Vrtili su oglase redovno. U biti - ko im dođe i pristane na njihove uslove oko finansija i kupiće stan.
VladaFBiH

#4173 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

Nepass wrote:Ok ima i tog, meni je poznanik kupio u tibri garsonjeru, digao kredit 30k. Stisno se 5-6g otplatio kr, prodao garsonjeru digao 50k i kupio veci stan na boljoj lokaciji.
ovo je jedan od pametnijih ljudi... većina se zaleti sa kreditom od 100k+ i vraćaju po 15+ godina taj isti kredit i kad ga vrate (ako vrate) neće im biti do života jer vraćaju 15+ godina kredit (u većini slučajeva isti zahtijava velika odricanja a u međuvremenu dođu i djeca pa troškovi rastu) a mogućnost dizanja novog kredita u tim godinama je već upitna...
DoradO

#4174 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DoradO »

VladaFBiH wrote:
Nepass wrote:Ok ima i tog, meni je poznanik kupio u tibri garsonjeru, digao kredit 30k. Stisno se 5-6g otplatio kr, prodao garsonjeru digao 50k i kupio veci stan na boljoj lokaciji.
ovo je jedan od pametnijih ljudi... većina se zaleti sa kreditom od 100k+ i vraćaju po 15+ godina taj isti kredit i kad ga vrate (ako vrate) neće im biti do života jer vraćaju 15+ godina kredit (u većini slučajeva isti zahtijava velika odricanja a u međuvremenu dođu i djeca pa troškovi rastu) a mogućnost dizanja novog kredita u tim godinama je već upitna...
jel ovo *ajebancija na njegov racun il ste fakat ozbiljni da je ovo bolja ideja... osim ako neko nema uslove za kredit veci od 50.000KM :shock:
Nepass

#4175 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Nepass »

Zavisi kolika je plata, tj kolika se rata moze podnijeti. Ako je plata 999KM a nemas suduznika onda je max rata 500KM. Prije ces otplatiti 30+50k nego 80k
Post Reply