Da li je iko primijetio na ovoj slici da je prostor "buvlje pijace" očišćen - šta je tamo planirano?leo karan wrote:
nakon sto su ocistili plac, evo poceli su i da kopaju njake rupe..
Novogradnja u Sarajevu?
- VladaFBiH
#4151 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
statixx
#4152 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Maltene ispod, malo ta tlane, cetvrti sprat.Haris.ba wrote:Direktno na trasi leta (ispod), ili negdje pored? Prošle sedmice sam bio u Valovima, i sletao je tačno iznad mene avion.
- Haris.ba
#4153 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja sam malo sa strane, i vibrira samo kad slijeće onaj sivi veliki vojni što donosi robu za natovce u Butmiru.statixx wrote:Maltene ispod, malo ta tlane, cetvrti sprat.Haris.ba wrote:Direktno na trasi leta (ispod), ili negdje pored? Prošle sedmice sam bio u Valovima, i sletao je tačno iznad mene avion.
P.S.
Evo rugulacionog plana Pejton.

i want to upload my photo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4154 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ša je to crveno sa zgradama nove zgrade ???
de daj ime neke ulice da se orjentiram
gdje je kružni tok kod SARE
de daj ime neke ulice da se orjentiram
gdje je kružni tok kod SARE
- Haris.ba
#4155 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Orjentiraj se po džamiji. Eno je na obali.
- Truba
#4156 Re: Novogradnja u Sarajevu?
a gledam i po tome ali ne ide
šta ću kad sam došljo
nego po ovom crvenom ako označava novogradnju u budućnosti ode i moja zgrada

šta ću kad sam došljo
nego po ovom crvenom ako označava novogradnju u budućnosti ode i moja zgrada
- Haris.ba
#4157 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Haj nek je sa srećom.
Nije to još usvojeno. Mislim da će ići neke sitne promjene.
Uglavnom - sve će zavisiti od investitora. Hoće li imati računicu da isplate stare stanare. Mene samo čudi što su odustali od prvobitne ideje da cesta koja bi trebala spajati Centar i Otes ide obalom.
Uglavnom - sve će zavisiti od investitora. Hoće li imati računicu da isplate stare stanare. Mene samo čudi što su odustali od prvobitne ideje da cesta koja bi trebala spajati Centar i Otes ide obalom.
-
MrShadow
#4158 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kako mislis odustali ,meni je receno da ce tako biti ?Haris.ba wrote:Haj nek je sa srećom.![]()
- Haris.ba
#4159 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa pogledaj kartu. Pravi se kružni tok kao rješenje raskrnice starog magistralnog puta (pored mosta preko Željeznice) i ceste pored obale u centralnom dijelu koja u Pejtonu samo se kopča na postojeću cestu Bosanskih gazija (od kružnog toka ide između zgrada).
Da li to znači da u tom dijelu Bosanskih gazija postaje dvosmjerna cesta prema Otesu - ne znam. Vjerovatno.
Vjerovatno ima neki razlog. Ali, najjednostavnije im je bilo da cesta ide obalom, prolazi između džamije i zgrada, te ponovo obalom se kopča na put za Otes. Ne znam. Nema ni smisla gledano u budućnost. Jer planira se praviti pješački most (najviše radi djece zbog osnovne škole). Ali, ostalja se mogućnost da se u budućnosti tu spoji i most za saobraćaj vozilima. I ta cesta obalom bi tu odlično odgovarala.
Da li to znači da u tom dijelu Bosanskih gazija postaje dvosmjerna cesta prema Otesu - ne znam. Vjerovatno.
Vjerovatno ima neki razlog. Ali, najjednostavnije im je bilo da cesta ide obalom, prolazi između džamije i zgrada, te ponovo obalom se kopča na put za Otes. Ne znam. Nema ni smisla gledano u budućnost. Jer planira se praviti pješački most (najviše radi djece zbog osnovne škole). Ali, ostalja se mogućnost da se u budućnosti tu spoji i most za saobraćaj vozilima. I ta cesta obalom bi tu odlično odgovarala.
-
MrShadow
#4160 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da li ljeti rijeka koja prolazi kod Sarajevo Vawes smrdi kao u centru Ilidze oko Brajlovica ?
I jel neko zna cija je zgrada ILIDZA RIVER kod Brajlovica, broj koji je na zgradi za prodaju im ne radi, a na internetu ni rijeci o objektu?
I jel neko zna cija je zgrada ILIDZA RIVER kod Brajlovica, broj koji je na zgradi za prodaju im ne radi, a na internetu ni rijeci o objektu?
-
use your illusion
#4161 Re: Novogradnja u Sarajevu?
.
Last edited by use your illusion on 27/05/2019 22:28, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#4162 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Šta je u regulacionom planu?use your illusion wrote:zna li neko koji su minimalni tehnicki ili bilo koji drugi uslovi za pravljenje zgrade od 5 spratova (p+5), problem je sto bi ta nova zgrada bila sagradjena odmah pored druge (takodje P+5) i u jednom dijelu bi bila udaljena max. 6 metara od ove gdje zivimo i skoro u potpunosti bi joj "pokrila" pogled...
-
Innovation
#4163 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Stanari i vlasnici kuća protiv gradnje novih zgrada u Tibri - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/290559/stanar ... 4puaL.dpuf

- Haris.ba
#4164 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Veoma loše napisan tekst. Što i nije nikakvo čudo kakvi su nam novinari, a i čitaoci.
Ni da se napiše šta sada piše u regulacionom, ni da se napiše gdje se tačno treba graditi.
I najjači mi je lik koji je kupio stanu Tibri, i sada se ibreti kako nema sunca.
Ni da se napiše šta sada piše u regulacionom, ni da se napiše gdje se tačno treba graditi.
I najjači mi je lik koji je kupio stanu Tibri, i sada se ibreti kako nema sunca.
- Truba
-
Nepass
#4166 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Dosta raje prodaje u tibri stanove, ne svidja im se. Pojedini ni 12mjeseci nisu vlasnici stana. Ne znam kako su se tako zalijetali ljudi?! To su krediti 70k-120k KM. Nije to kupujes plavi orbit pa ti teta da zeleni pa kontas jebo marku.
Ja kupujem igricu za ps pa po 20 dana dumam i citam review, haman me i cejf prodje. Stan sam dvije g trazio
Ja kupujem igricu za ps pa po 20 dana dumam i citam review, haman me i cejf prodje. Stan sam dvije g trazio
- Haris.ba
#4167 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zato volim demokratiju. Više boljih stvari za mene.Nepass wrote:Dosta raje prodaje u tibri stanove, ne svidja im se. Pojedini ni 12mjeseci nisu vlasnici stana. Ne znam kako su se tako zalijetali ljudi?! To su krediti 70k-120k KM. Nije to kupujes plavi orbit pa ti teta da zeleni pa kontas jebo marku.
P.S.
U pitanju je samo jedna odlučujuću stvar - želja za vlasništvom (a i potreba u ovom društvu). A meni je i najlošiji stan u Tibri bolji nego kuća na Mahmutovcu.
U biti to je dobra stvar za društvo. Na pristojnoj lokaciji biće jeftinih stanova. Onome ko ne bi mogao dogurati do stana ovo će biti prilika - pa onda kasnije nek se gradi apgrejd.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#4168 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tacnije dvije.Haris.ba wrote:Zato volim demokratiju. Više boljih stvari za mene.Nepass wrote:Dosta raje prodaje u tibri stanove, ne svidja im se. Pojedini ni 12mjeseci nisu vlasnici stana. Ne znam kako su se tako zalijetali ljudi?! To su krediti 70k-120k KM. Nije to kupujes plavi orbit pa ti teta da zeleni pa kontas jebo marku.
Ja kupujem igricu za ps pa po 20 dana dumam i citam review, haman me i cejf prodje. Stan sam dvije g trazio![]()
P.S.
U pitanju je samo jedna odlučujuću stvar - želja za vlasništvom (a i potreba u ovom društvu). A meni je i najlošiji stan u Tibri bolji nego kuća na Mahmutovcu.
U biti to je dobra stvar za društvo. Na pristojnoj lokaciji biće jeftinih stanova. Onome ko ne bi mogao dogurati do stana ovo će biti prilika - pa onda kasnije nek se gradi apgrejd.
Ova koju si naveo i jos jedna. Nece mlada sa svekrvom da zivi
-
Gray
#4169 Re: Novogradnja u Sarajevu?
mali_milojica wrote:Haris.ba wrote:Tacnije dvije.Nepass wrote:
Zato volim demokratiju. Više boljih stvari za mene.![]()
P.S.
Ova koju si naveo i jos jedna. Nece mlada sa svekrvom da zivi
I obje su potpuno opravdane.
-
Nepass
#4170 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ok ima i tog, meni je poznanik kupio u tibri garsonjeru, digao kredit 30k. Stisno se 5-6g otplatio kr, prodao garsonjeru digao 50k i kupio veci stan na boljoj lokaciji.
-
made_in_sarajevo
#4171 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kako ide procedura za kupovinu stana na dobrinji V preko kantona za mlade? Negdje sam nasao to ali sad nikako
- Haris.ba
#4172 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kantonalni fond za izgradnju. Vrtili su oglase redovno. U biti - ko im dođe i pristane na njihove uslove oko finansija i kupiće stan.made_in_sarajevo wrote:Kako ide procedura za kupovinu stana na dobrinji V preko kantona za mlade? Negdje sam nasao to ali sad nikako
- VladaFBiH
#4173 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ovo je jedan od pametnijih ljudi... većina se zaleti sa kreditom od 100k+ i vraćaju po 15+ godina taj isti kredit i kad ga vrate (ako vrate) neće im biti do života jer vraćaju 15+ godina kredit (u većini slučajeva isti zahtijava velika odricanja a u međuvremenu dođu i djeca pa troškovi rastu) a mogućnost dizanja novog kredita u tim godinama je već upitna...Nepass wrote:Ok ima i tog, meni je poznanik kupio u tibri garsonjeru, digao kredit 30k. Stisno se 5-6g otplatio kr, prodao garsonjeru digao 50k i kupio veci stan na boljoj lokaciji.
- DoradO
#4174 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jel ovo *ajebancija na njegov racun il ste fakat ozbiljni da je ovo bolja ideja... osim ako neko nema uslove za kredit veci od 50.000KMVladaFBiH wrote:ovo je jedan od pametnijih ljudi... većina se zaleti sa kreditom od 100k+ i vraćaju po 15+ godina taj isti kredit i kad ga vrate (ako vrate) neće im biti do života jer vraćaju 15+ godina kredit (u većini slučajeva isti zahtijava velika odricanja a u međuvremenu dođu i djeca pa troškovi rastu) a mogućnost dizanja novog kredita u tim godinama je već upitna...Nepass wrote:Ok ima i tog, meni je poznanik kupio u tibri garsonjeru, digao kredit 30k. Stisno se 5-6g otplatio kr, prodao garsonjeru digao 50k i kupio veci stan na boljoj lokaciji.
-
Nepass
#4175 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zavisi kolika je plata, tj kolika se rata moze podnijeti. Ako je plata 999KM a nemas suduznika onda je max rata 500KM. Prije ces otplatiti 30+50k nego 80k