Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Država

#4151 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Država »

[quote="Haris033"]Image

Doš'o Ljutvo (vlasnik Dallasa se stvarno zove Ljutvo) iz sandžaka i zablokirao reklamom glavni projekat u državi... :lol:
fiko halimic

#4152 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fiko halimic »

nema to veze. kad bude vrijeme nece biti reklame, a mi mozemo zapamtiti slucaj pa ne kupovati namjstaj kod skota, isto kao sto nisam kupio cevape u nekom gradicu u sandzaku zato sto su u prizemlju kuce bile i cevabdzinica i stala. bez zajebancije.
cenecimoveocino

#4153 Re: Odg: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by cenecimoveocino »

fiko halimic wrote:nema to veze. kad bude vrijeme nece biti reklame, a mi mozemo zapamtiti slucaj pa ne kupovati namjstaj kod skota, isto kao sto nisam kupio cevape u nekom gradicu u sandzaku zato sto su u prizemlju kuce bile i cevabdzinica i stala. bez zajebancije.
dedera kakvu sliku

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
fiko halimic

#4154 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fiko halimic »

nemam, davno je bilo.
dadoka84

#4155 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dadoka84 »

a i roba im je loša a dostavljači lažu i bezobrazni su. Došao lik meni na vrata i hoće da se svađa i optužuje mene da nemam para i da zato nisam primio robu dan ranije kad se stan krečio... fuj
golfiista

#4156 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by golfiista »

Covjeka licno ne poznajete, a nazivate ga skotom, lazovom , drzavnim neprijateljom i sl., to mnogo vise govori o vama samim, a ponajmanje o njemu.
To sto drzava nije u stanju
provesti zakone koje sama pise govori mnogo i o samoj drzavi.
Ja recimo znam da taj isti Ljutvo zaposljava stotine radnika u proizvodnji, prijavljenih radnika. Nije privatizovao drzavnu firmu, nije ukrao. Proizvode plasira , pored domaćeg i na inostrano tržište u nekoliko desetina zemalja, dakle stvara novu vrijednost, a sve ovo zajedno meni zvuči lijepo, obećavajuće.
To sto vecina forumasa gleda tudja posla jer svoja nemaju druga je stvar. To što većina forumaša živi sa mamom i tatom i nema za kifle, pa nije u stanju da cijeni tuđe, nije kriv taj isti Ljutvo, ali jeste država dobrim dijelom.
To što se Dallas još uvijek nije srušio, govori nam da se niko nije utalio ni pronašao u tom dilu, što je danas prava rijetkost. A ako je izgradnja st. petlje projekat od tolikog značaja, zasto se istim ne bave i neke druge državne institucije, jer kada bi se zakopalo po površini, vidjeli bi svu aljkavost, prije svega investitora ( čitaj države ), izvođača, nadzora, pa i administracije, donekle.
Dakle ima tu svega, a vi zapeli na dallas, pa čovjek samo gleda svoja posla i trudi se da svoje proda što skuplje. Ko ne razumije neka ukuca na google pojam " tržište",pa ponuđenu definiciju istog pročita par puta sa razumjevanjem.
DoradO

#4157 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by DoradO »

fiko halimic

#4158 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fiko halimic »

golfiista wrote:Covjeka licno ne poznajete, a nazivate ga skotom, lazovom , drzavnim neprijateljom i sl., to mnogo vise govori o vama samim, a ponajmanje o njemu.
Ja recimo znam da taj isti Ljutvo zaposljava stotine radnika u proizvodnji, prijavljenih radnika. Nije privatizovao drzavnu firmu, nije ukrao. Proizvode plasira , pored domaćeg i na inostrano tržište u nekoliko desetina zemalja, dakle stvara novu vrijednost, a sve ovo zajedno meni zvuči lijepo, obećavajuće.
To sto vecina forumasa gleda tudja posla jer svoja nemaju druga je stvar. To što većina forumaša živi sa mamom i tatom i nema za kifle, pa nije u stanju da cijeni tuđe, nije kriv taj isti Ljutvo, ali jeste država dobrim dijelom.
To što se Dallas još uvijek nije srušio, govori nam da se niko nije utalio ni pronašao u tom dilu, što je danas prava rijetkost. A ako je izgradnja st. petlje projekat od tolikog značaja, zasto se istim ne bave i neke druge državne institucije, jer kada bi se zakopalo po površini, vidjeli bi svu aljkavost, prije svega investitora ( čitaj države ), izvođača, nadzora, pa i administracije, donekle.
Dakle ima tu svega, a vi zapeli na dallas, pa čovjek samo gleda svoja posla i trudi se da svoje proda što skuplje. Ko ne razumije neka ukuca na google pojam " tržište",pa ponuđenu definiciju istog pročita par puta sa razumjevanjem.
Max Bunker

#4159 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Max Bunker »

http://www.klix.ba/biznis/privreda/usko ... /140204047

Ne kontam:? Pa vec je izgradjena do Kaknja, plus oni rekose da ce se graditi od nicaZe prema sjeveru a ove dionice(koliko ja vidim) su izmedju Sarajeva i Zenice.
rekla-kazala

#4160 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by rekla-kazala »

Max Bunker wrote:http://www.klix.ba/biznis/privreda/usko ... /140204047

Ne kontam:? Pa vec je izgradjena do Kaknja, plus oni rekose da ce se graditi od nicaZe prema sjeveru a ove dionice(koliko ja vidim) su izmedju Sarajeva i Zenice.
Klopče-Drivuša je prva dionica poslije isključenja Drivuša ili kako će se već zvati, Zenica-jug. Tu je desetak kilometara do Gračanice koja će biti na isključenju Zenica-sjever.
staradis

#4161 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by staradis »

boze dragi cemu se mozemo nadati ove godine 50 novih km ?
Bumerang

#4162 Re: BiH. Entitet Federacija BiH Izgradnja Autoputeva i Ekolo

Post by Bumerang »

Image

Uskoro počinje izgradnja autoceste od Zenice prema sjeveru

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar obaviještava javnost da je okončana predkvalifikacijska procedura za izbor izvođača radova za izgradnju dionice Donja Gračanica – Kakanj, poddionica Klopče – Drivuša.

Uskoro počinje izgradnja autoceste od Zenice prema sjeveru Izgradnja navedene poddionice će se finansirati iz sredstava Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj.
Procjenjena vrijednost radova iznosi oko 38,5 miliona eura.

Najznačajniji objekti na pomenutoj poddionici su: most Drivuša dužine oko 650 metara, te vijadukt Perin Han dužine oko 390 metara.

Kompanije koje su ispunile predkvalifikacijske uslove su: Mohammed Abdulmohsin Al-Kharafi & Sons W.L.L (Kuvajt), OHL ŽS a.s. (Češka Republika), Construcciones Rubau S.A. (Španija), Strabag AG (Austrija), Azvirt L.L.C (Azerbejdžan), Copri Construction Enterprises W.L.L. (Kuvajt), JV: GP ŽGP d.d. i Euroasfalt d.o.o. (BiH), Hering d.d. (BiH).

Predkvalifikovanim kompanijama poslat će se poziv za dostavu finansijskih ponuda.

Planirano je da će ugovori za izgradnju i nadzor nad izgradnjom biti dodijeljeni sredinom 2014. godine.
Potpisivanjem ovog Ugovora otvorit će se i deveto gradilište na Koridoru 5C. Novi investicioni ciklus kao i intenzivna izgradnja Koridora 5C značajno utiču na bruto društveni proizvod (BDP) u Federaciji BiH, a time i na rast zaposlenosti i ekspanziju građevinskog sektora.

http://www.klix.ba/biznis/privreda/usko ... /140204047

(Klix.ba)

Vise info i slika na: http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 9&page=737
Last edited by Bumerang on 11/05/2014 02:13, edited 1 time in total.
OldMayor

#4163 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OldMayor »

golfiista wrote:Covjeka licno ne poznajete, a nazivate ga skotom, lazovom , drzavnim neprijateljom i sl., to mnogo vise govori o vama samim, a ponajmanje o njemu.
Pa kako sagradi onda objekat na sred jednog kraka petlje. Petlje i krakova cija je gradnja planirana jos prije 30 godina i vise?

Morao je to tvoj Ljutvo fino podmazat. Naravno da nije samo on kriv.

Evo da bi stavio reklamu na sred ceste, trotoara za to moras imati dozvolu. E sad skontaj sta je on sve morao poduzeti da izgradi objekat na buducoj trasi jednog kraka petlje? Treba prvo roknuti budalu koja mu je dala dopustenje za to, pa onda i tog Ljutvu koji je pored sve one sirine na Stupu, svoj objekat nacalio na sred petlje.
navedeni

#4164 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by navedeni »

Ma vlasnik Dallasa je mrtva seljacina, svaki normalan biznismen bi se postidio ovog znaka ovdje, a on nema para, propada mu firma, pa se slomi nesto da napravi
johntra

#4165 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by johntra »

Je li iko prolazio ovim dijelom nedjeljom, kako se sad napravio ovaj dio drugog kraka? Jooj, totalni raspašoj... :D
nova pijaca, ubilo se mjesto za toga...selo veselo...
golfiista

#4166 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by golfiista »

Nije moj Ljutvo. Pokusavam da kazem da svaka prica ima dvije strane ,dok je drzava , uglavnom , najveci krivac za stanje kakvo jeste. Drzava sa svim nesposobnim ljudima koji je vode.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
OldMayor

#4167 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by OldMayor »

golfiista wrote:Nije moj Ljutvo. Pokusavam da kazem da svaka prica ima dvije strane ,dok je drzava , uglavnom , najveci krivac za stanje kakvo jeste. Drzava sa svim nesposobnim ljudima koji je vode.

Ko cini tu drzavu i odakle su ti ljudi koji je vode? Pa nisu sigurno sa Marsa, a nisu bgm ni iz Zimbabvea. To su ljudi kao ti i ja, peti deseti.

Drug moj, svi mi moramo shvatiti da smo drzava MI. E onda kad to shvatimo, kad skontamo da ako sagradis ilegalno kucu nisi zajebo drzavu - ko sto je kod nas obicaj rec, zajebo sam 'ih', vec si sebe zajebo i ostale sugradjane.

Bosnji je drzava neki pojam, tamo, eto, neko, gore, dole cini tu drzavu. Drzavu cine ljudi, i ja iz svog dzepa cu platiti da se taj Ljutvo makne odatle - a uopste nije morao biti tu. Znaci ja cu platiti neciju tamo gresku, ko je dozvolio da se ono ruglo uopste napravi, a platit cu i hinjavost Ljutve koji ce kad naplati lovu sjest negdje kafanu i rec "hjoj jesam 'ih' zajebo".

Isto ko i ono ruglo u Zagrebackoj. Ja ne mogu da vjerujem da se dvije trake puta prave evo koliko vec sigurno 4-5 mjeseci. E kakvi su tu talovi boga samo pitaj, te imaju para, te nemaju. Naravno da ce gazda te firme u talu sa opstinom reci, nama brate treba 12 mjeseci za to. Iako relano ne treba ni 3 mjeseca.
whiter shade of pale

#4168 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by whiter shade of pale »

jest, jest. bosnji treba nacrtati i neke druge pojmove: nacija, jezik, narod, gradjanin, politicka partija, politika, politicki pluralizam, zakon, ustav, patriotizam, vladavina prava, gradjanski servis, ekonomija, socijalna drzava, bonton, javno dobro, informisanje, obrazovanje, sekularizam, demokratija itd.
golfiista

#4169 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by golfiista »

Prvo, takvim kao vi, treba pojasniti da Bosnjo nije isto sto i Bosnjak ili Bosanac ili Bosanac i Hercegovac. Bosnjo je za ove druge isto sto i crncuga za osobe sa tamnom bojom koze. Dakle, prvo se treba nauciti ne vrijedjati nikoga tj. toleranciji prema drugom i drugacijem. Zivot i jeste satkan od razlicitosti i zato je poseban.
Drzava jesmo mi,ali mi onakvi kakvi jesmo,dakle skloni svemu sto nije kako treba ,jer drugacije ne znamo,a sto je posljedica sistema u kojem smo i bili samo Bosnje ( ksko to vi kazete ).
Za ovog prethodnog forumasa jedan savjet , na google rijec " tranzicija" pa malo citati pa mozda i shvatis u kakvom vremenu zivimo i sto je drzava takva kakva jeste.

whiter shade of pale

#4170 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

drugim rijecima, ti mislis da stanovnici bosne i hercegovine znaju sve sto jedan gradjanin treba znati. ja to ne mislim. naprotiv.
nuki_cika

#4171 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by nuki_cika »

Ovdje je riječ o autoputevima i brzim putevima,a ne o etničkim i nacionalnim grupama
whiter shade of pale

#4172 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

nuki_cika wrote:Ovdje je riječ o autoputevima i brzim putevima,a ne o etničkim i nacionalnim grupama
u pravu si.
ins

#4173 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by ins »

Sarajevska zaobilaznica LOT 3 Butila - Vlakovo (ona u nadleznosti JP Autoceste FBiH :D)

Pogled u pravcu Vlakova, naravno

Image
Naslovnica

#4174 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

ins wrote:Sarajevska zaobilaznica LOT 3 Butila - Vlakovo (ona u nadleznosti JP Autoceste FBiH :D)

Image
Da budemo precizni - LOT3A.
8-)
Alfons Kauders

#4175 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Naslovnica wrote:
ins wrote:Sarajevska zaobilaznica LOT 3 Butila - Vlakovo (ona u nadleznosti JP Autoceste FBiH :D)

Image
Da budemo precizni - LOT3A.
8-)
lijepo je nakon svih ovih pizdarija pogledati kako se ipak nesto pozitivno radi

btw cujem da u SBB eksperimentisu s novim tehnologijama kako bi mogli zapaliti asfalt, beton i kamen... :D
Post Reply