Doš'o Ljutvo (vlasnik Dallasa se stvarno zove Ljutvo) iz sandžaka i zablokirao reklamom glavni projekat u državi...
Moderator: anex

dedera kakvu slikufiko halimic wrote:nema to veze. kad bude vrijeme nece biti reklame, a mi mozemo zapamtiti slucaj pa ne kupovati namjstaj kod skota, isto kao sto nisam kupio cevape u nekom gradicu u sandzaku zato sto su u prizemlju kuce bile i cevabdzinica i stala. bez zajebancije.
išgolfiista wrote:Covjeka licno ne poznajete, a nazivate ga skotom, lazovom , drzavnim neprijateljom i sl., to mnogo vise govori o vama samim, a ponajmanje o njemu.
To sto drzava nije u stanju
provesti zakone koje sama pise govori mnogo i o samoj drzavi.
Ja recimo znam da taj isti Ljutvo zaposljava stotine radnika u proizvodnji, prijavljenih radnika. Nije privatizovao drzavnu firmu, nije ukrao. Proizvode plasira , pored domaćeg i na inostrano tržište u nekoliko desetina zemalja, dakle stvara novu vrijednost, a sve ovo zajedno meni zvuči lijepo, obećavajuće.
To sto vecina forumasa gleda tudja posla jer svoja nemaju druga je stvar. To što većina forumaša živi sa mamom i tatom i nema za kifle, pa nije u stanju da cijeni tuđe, nije kriv taj isti Ljutvo, ali jeste država dobrim dijelom.
To što se Dallas još uvijek nije srušio, govori nam da se niko nije utalio ni pronašao u tom dilu, što je danas prava rijetkost. A ako je izgradnja st. petlje projekat od tolikog značaja, zasto se istim ne bave i neke druge državne institucije, jer kada bi se zakopalo po površini, vidjeli bi svu aljkavost, prije svega investitora ( čitaj države ), izvođača, nadzora, pa i administracije, donekle.
Dakle ima tu svega, a vi zapeli na dallas, pa čovjek samo gleda svoja posla i trudi se da svoje proda što skuplje. Ko ne razumije neka ukuca na google pojam " tržište",pa ponuđenu definiciju istog pročita par puta sa razumjevanjem.
Klopče-Drivuša je prva dionica poslije isključenja Drivuša ili kako će se već zvati, Zenica-jug. Tu je desetak kilometara do Gračanice koja će biti na isključenju Zenica-sjever.Max Bunker wrote:http://www.klix.ba/biznis/privreda/usko ... /140204047
Ne kontam:? Pa vec je izgradjena do Kaknja, plus oni rekose da ce se graditi od nicaZe prema sjeveru a ove dionice(koliko ja vidim) su izmedju Sarajeva i Zenice.

Pa kako sagradi onda objekat na sred jednog kraka petlje. Petlje i krakova cija je gradnja planirana jos prije 30 godina i vise?golfiista wrote:Covjeka licno ne poznajete, a nazivate ga skotom, lazovom , drzavnim neprijateljom i sl., to mnogo vise govori o vama samim, a ponajmanje o njemu.
To sto drzava nije u stanju
provesti zakone koje sama pise govori mnogo i o samoj drzavi.
Ja recimo znam da taj isti Ljutvo zaposljava stotine radnika u proizvodnji, prijavljenih radnika. Nije privatizovao drzavnu firmu, nije ukrao. Proizvode plasira , pored domaćeg i na inostrano tržište u nekoliko desetina zemalja, dakle stvara novu vrijednost, a sve ovo zajedno meni zvuči lijepo, obećavajuće.
To sto vecina forumasa gleda tudja posla jer svoja nemaju druga je stvar. To što većina forumaša živi sa mamom i tatom i nema za kifle, pa nije u stanju da cijeni tuđe, nije kriv taj isti Ljutvo, ali jeste država dobrim dijelom.
To što se Dallas još uvijek nije srušio, govori nam da se niko nije utalio ni pronašao u tom dilu, što je danas prava rijetkost. A ako je izgradnja st. petlje projekat od tolikog značaja, zasto se istim ne bave i neke druge državne institucije, jer kada bi se zakopalo po površini, vidjeli bi svu aljkavost, prije svega investitora ( čitaj države ), izvođača, nadzora, pa i administracije, donekle.
Dakle ima tu svega, a vi zapeli na dallas, pa čovjek samo gleda svoja posla i trudi se da svoje proda što skuplje. Ko ne razumije neka ukuca na google pojam " tržište",pa ponuđenu definiciju istog pročita par puta sa razumjevanjem.
Ko cini tu drzavu i odakle su ti ljudi koji je vode? Pa nisu sigurno sa Marsa, a nisu bgm ni iz Zimbabvea. To su ljudi kao ti i ja, peti deseti.golfiista wrote:Nije moj Ljutvo. Pokusavam da kazem da svaka prica ima dvije strane ,dok je drzava , uglavnom , najveci krivac za stanje kakvo jeste. Drzava sa svim nesposobnim ljudima koji je vode.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
u pravu si.nuki_cika wrote:Ovdje je riječ o autoputevima i brzim putevima,a ne o etničkim i nacionalnim grupama

Da budemo precizni - LOT3A.ins wrote:Sarajevska zaobilaznica LOT 3 Butila - Vlakovo (ona u nadleznosti JP Autoceste FBiH)
Pogled u pravcu Vlakova, naravno
lijepo je nakon svih ovih pizdarija pogledati kako se ipak nesto pozitivno radiNaslovnica wrote:Da budemo precizni - LOT3A.ins wrote:Sarajevska zaobilaznica LOT 3 Butila - Vlakovo (ona u nadleznosti JP Autoceste FBiH)
Pogled u pravcu Vlakova, naravno