Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

suncx

#4151 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by suncx »

Igrali ko Amnesiu? :shock:
Bosnian Dragon1

#4152 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

A ovo nije ovaj novi Metro Last light sto daju dzaba, ovo je onaj prvi sto je izaso davno ?
harell

#4153 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by harell »

Bosnian Dragon1 wrote:
A ovo nije ovaj novi Metro Last light sto daju dzaba, ovo je onaj prvi sto je izaso davno ?
Jeste, to je prvi koji je izasao sto poklanjaju, Metro 2033. Evo ja ga skinuo ali jos nisam upalio da igram, hastra me :run:
l33t

#4154 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

pa normalno poklanjaju stari da bi se navukli i kupili novi :-)
Frtalj_Duše

#4155 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Frtalj_Duše »

harell wrote:
Bosnian Dragon1 wrote:
Jeste, to je prvi koji je izasao sto poklanjaju, Metro 2033. Evo ja ga skinuo ali jos nisam upalio da igram, hastra me :run:
Nemoj to navečer igrati živ bio, pogotovu ako ti je slabo srce! Nije baš kao Dead Space, ali igra ima dobru dozu horora! :mrgreen:
harell

#4156 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by harell »

Frtalj_Duše wrote: Nemoj to navečer igrati živ bio, pogotovu ako ti je slabo srce! Nije baš kao Dead Space, ali igra ima dobru dozu horora! :mrgreen:
Ma kakvi navecer, evo cekam sutra da se probudim pa da je pokrenem prvi put, i to u windowed mode da mogu pobjec na brzinu :mrgreen:
l33t

#4157 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

harell wrote:
Frtalj_Duše wrote: Nemoj to navečer igrati živ bio, pogotovu ako ti je slabo srce! Nije baš kao Dead Space, ali igra ima dobru dozu horora! :mrgreen:
Ma kakvi navecer, evo cekam sutra da se probudim pa da je pokrenem prvi put, i to u windowed mode da mogu pobjec na brzinu :mrgreen:
hahaha u windowed modu :D lol :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4158 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Frtalj_Duše wrote:
Nemoj to navečer igrati živ bio, pogotovu ako ti je slabo srce! Nije baš kao Dead Space, ali igra ima dobru dozu horora! :mrgreen:
ja hoću sad da probam Dead Space :D
harell

#4159 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by harell »

l33t wrote: hahaha u windowed modu :D lol :thumbup:
to sam naucio kad sam pokusao da igram F.E.A.R. :oops: nikad vise :mrgreen:
Chmoljo wrote: ja hoću sad da probam Dead Space :D
Ja od Dead Space-a trejler kad sam vidio i ona nekakva cudovista sa 2 tijela pa se otvaraju pa rastavljaju....... Ne ne, jos sam mlad da ginem :D
KPNCTNJAH

#4160 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by KPNCTNJAH »

Chmoljo wrote:

Eno on bi navecer igrao strasne igrice... sve mangupi preko interneta :mrgreen:

Ja inace izbjegavam te igre, svemir, ogromne baje, laseri ... :run:

nema veceg meraka od ubijanja protivnika s kalasem :mrgreen:
l33t

#4161 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

KPNCTNJAH wrote:
Chmoljo wrote:

igrice koje trzaju tj "horor" igrice su bas ispitivanje muskosti :D kad se sjetim FEARA i almice :D
Averus

#4162 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Duke Nukem 3d Atomic Edition besplatan :)

http://www.gog.com/gamecard/duke_nukem_ ... ic_edition

pa ko voli, bujrum :)
mehoxy

#4163 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by mehoxy »

Novi Tomb Raider ce da bude anjesr,doduse sto se mene tice serijal je svakako vec davno umro zajedno sa Core design-om
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4164 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

Legend je bio dobar, ovo ostalo onako.. Ova zadnja je bila odron doduše :roll:

Lijepi PS1, tamo nije bilo igre da ne valja :roll:
Mustang1

#4165 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Mustang1 »

Imam ja ps1 jos uvijek .. Moze li se skinuti igra sa neta i narezati na cd i igrati ? Chipovan je i ta sranja .. :D Valjda radi jos uvijek :D Znam da ima i emulator i sve ali nije to to ..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4166 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Velkoski »

Trebalo bi da može, probaj. :D

Ja svoj spržio :(
mehoxy

#4167 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by mehoxy »

Bubalo1 wrote:Imam ja ps1 jos uvijek .. Moze li se skinuti igra sa neta i narezati na cd i igrati ? Chipovan je i ta sranja .. :D Valjda radi jos uvijek :D Znam da ima i emulator i sve ali nije to to ..
Nisam bas siguran ali mislim da CD mora biti sprzen u odredjenom formatu
@leet :thumbup:
Averus

#4168 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Za PS1 i PS2 igre se mogu skinuti s neta, spržiti i igrati :)

Provjereno na obje konzole i emulatorima :thumbup:
harell

#4169 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by harell »

E raja, citam nesto oko call of duty MP krekova reko da vidim da li je neko uspjeo napraviti nesto nakon Alteriwneta, i na nasem jednom forumu saznam za ove alterrevolution i fourdeltaone klijente

evo na ovaj prvi sam se registrovao i do sad su napravili za MW2 i black ops

A ovaj drugi vidim napravili i za MW3

Jel neko igra preko ovoga, jel radi sve i kad se ovo desilo ja mislio otkad ugasise alteriwnet da je kapak sa CoD-om? I sad ne znam dal da pocnem skidat MW2 MW3 ili Black Ops :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#4170 Re: Vaše voljene PC igre -budućnost multiplayera

Post by dr.gog »

harell wrote:E raja, citam nesto oko call of duty MP krekova reko da vidim da li je neko uspjeo napraviti nesto nakon Alteriwneta, i na nasem jednom forumu saznam za ove alterrevolution i fourdeltaone klijente

evo na ovaj prvi sam se registrovao i do sad su napravili za MW2 i black ops

A ovaj drugi vidim napravili i za MW3

Jel neko igra preko ovoga, jel radi sve i kad se ovo desilo ja mislio otkad ugasise alteriwnet da je kapak sa CoD-om? I sad ne znam dal da pocnem skidat MW2 MW3 ili Black Ops :lol:
Pa drug, pregledaj malo dešavanja preko STEAM-a.

Dolazi vrijeme kada će postojati dvije grupe igrača na dvije grupe multiplayer igara. Bez obzira na ogromnu popularnost i prodaju nezabilježenu do sada, franšiza CoD ,onakva kakva je, postaje dosadna i loša za mrežno igranje.

Uz sve to, cijena jedne igre je jednostavno previsoka. CoD , uz dužno poštovanje, nakon prvog Modern Warfare izdanja, predstavlja igricu za debilne zapadnjačke gamere bez mozga (prvenstveno mislim na američke i njemačke igrače). To je istina. Nema u toj igri duše i truda da bi se za nju dalo 100 maraka, mada ima nas gamera kojima to nije problem ako igra zaista vrijedi...

Franšiza Call of Duty je svoj originalni "trip" istrošila već na zadnjoj sceni nastavka World at War( ili CoD 5), koji je zaista remek djelo i posljednji Pravi CoD. Sve kasnije je čisto preseravanje, da prostite,a to uključuje i sam multiplayer koji je postao klasično iživljavanje bez imalo smisla i atmosfere. Ovo govorim kao neko ko dobro zna kako se "rasturalo" na CoD United offensive (Carentan, Harbor :D ).

Dakle, prva grupa će ostati vjerna naslovima bez obzira kakvi su, davat će silne pare i glumiti "prave" igrače, kupovati one besmislene "extension packove" sa dodatnim mapama. Nešto kao "klasika"...

Druga grupa igrača će sve više prelaziti na takozvane free-to-play pucačine po sistemu Team Fortressa 2 (mada TF fura cartoon fol, koncept besplatnog skidanja igre je isti).
Kompanije i developeri igara shvataju da je postalo suludo tražiti 60 eura za običnu igru, te praviti cirkus kakav je napravio Trechyard sa manijakalnim gašenjem torrenta za CoD BO2.

Preporučujem svima da polako iskušavaju nove fre-to-play pucačine tipa Planetside2 i slične, dostupne putem Steama.

Grafika je odlična, igre izuzetno ozbiljne, ogromne, zahtjevne...Neću trenutno pisati svoje utiske, već bih volio da ih oproba više ljudi pa da vidimo šta i kako dalje :D

Osnovni fol te druge generacije je također "nadogradnja" kupovinom, ali za razliku od bezobrazluka Activisiona, ovdje je poenta da s vremena na vrijeme uložite možda nekih 10 maraka, i razvijete svoj lični identitet u grupama od nekoliko hiljada dobro naoružanih likova na mreži... To vrijedi.

S te strane, jedva čekam šta će reći rusko-ukrajinska škola igara Vostok gamesa i nezavisni programeri koji najavljuju totalnu promjenu načina igranja u igri zvanoj Survarium, pokusu koji ima velike potencijale i u kojem nećete moći trčati unaokolo kao američki marinci na steroidima i pucati kao budale na sve što se kreće.

Osim same borbe, imat ćete dijaloge, potrage, trgovanje, izdaje i povrh svega, ličnu ulogu u kreiranju samog virtulanog svijeta borbe i odnosa među zaraćenim ekipama- kojih će biti više od dvije :D i gdje će se strane mijenjati ovisno o toku dešavanja...
Maverick78

#4171 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Maverick78 »

Igrah malo novi MoH, je li ko upratio grafit na bob stazli na Trebevicu? Respect za EA Games i Danger Close :thumbup:

http://img853.imageshack.us/img853/9167 ... 123672.jpg

http://img837.imageshack.us/img837/3506 ... 130196.jpg
harell

#4172 Re: Vaše voljene PC igre -budućnost multiplayera

Post by harell »

dr.gog wrote: Pa drug, pregledaj malo dešavanja preko STEAM-a.

Dolazi vrijeme kada će postojati dvije grupe igrača na dvije grupe multiplayer igara. Bez obzira na ogromnu popularnost i prodaju nezabilježenu do sada, franšiza CoD ,onakva kakva je, postaje dosadna i loša za mrežno igranje.

Uz sve to, cijena jedne igre je jednostavno previsoka. CoD , uz dužno poštovanje, nakon prvog Modern Warfare izdanja, predstavlja igricu za debilne zapadnjačke gamere bez mozga (prvenstveno mislim na američke i njemačke igrače). To je istina. Nema u toj igri duše i truda da bi se za nju dalo 100 maraka, mada ima nas gamera kojima to nije problem ako igra zaista vrijedi...

Franšiza Call of Duty je svoj originalni "trip" istrošila već na zadnjoj sceni nastavka World at War( ili CoD 5), koji je zaista remek djelo i posljednji Pravi CoD. Sve kasnije je čisto preseravanje, da prostite,a to uključuje i sam multiplayer koji je postao klasično iživljavanje bez imalo smisla i atmosfere. Ovo govorim kao neko ko dobro zna kako se "rasturalo" na CoD United offensive (Carentan, Harbor :D ).

Dakle, prva grupa će ostati vjerna naslovima bez obzira kakvi su, davat će silne pare i glumiti "prave" igrače, kupovati one besmislene "extension packove" sa dodatnim mapama. Nešto kao "klasika"...

Druga grupa igrača će sve više prelaziti na takozvane free-to-play pucačine po sistemu Team Fortressa 2 (mada TF fura cartoon fol, koncept besplatnog skidanja igre je isti).
Kompanije i developeri igara shvataju da je postalo suludo tražiti 60 eura za običnu igru, te praviti cirkus kakav je napravio Trechyard sa manijakalnim gašenjem torrenta za CoD BO2.

Preporučujem svima da polako iskušavaju nove fre-to-play pucačine tipa Planetside2 i slične, dostupne putem Steama.

Grafika je odlična, igre izuzetno ozbiljne, ogromne, zahtjevne...Neću trenutno pisati svoje utiske, već bih volio da ih oproba više ljudi pa da vidimo šta i kako dalje :D

Osnovni fol te druge generacije je također "nadogradnja" kupovinom, ali za razliku od bezobrazluka Activisiona, ovdje je poenta da s vremena na vrijeme uložite možda nekih 10 maraka, i razvijete svoj lični identitet u grupama od nekoliko hiljada dobro naoružanih likova na mreži... To vrijedi.

S te strane, jedva čekam šta će reći rusko-ukrajinska škola igara Vostok gamesa i nezavisni programeri koji najavljuju totalnu promjenu načina igranja u igri zvanoj Survarium, pokusu koji ima velike potencijale i u kojem nećete moći trčati unaokolo kao američki marinci na steroidima i pucati kao budale na sve što se kreće.

Osim same borbe, imat ćete dijaloge, potrage, trgovanje, izdaje i povrh svega, ličnu ulogu u kreiranju samog virtulanog svijeta borbe i odnosa među zaraćenim ekipama- kojih će biti više od dvije :D i gdje će se strane mijenjati ovisno o toku dešavanja...
Ma u pravu si za sve sto si rekao, igram ja i Planetside i World of Tanks, sve sto si rekao stoji.

Ali ipak mi se igra CoD, taman kad sam otkrio alteriwnet ustelio sam se na MW2 i igrao malo dok ga ne ukinuse, tako da mi nije imao kad isfurati.A i pravo me zacudilo kad sam vidio ove nove klijente, mislio sam da su tome stali u kraj ali sipak.

Pa sad pitam samo ako neko igra preko ovoga jel ima nekih problema jer ako dzaba budem skidao ove gige silne :shock: :run:
harell

#4173 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by harell »

Maverick78 wrote:Igrah malo novi MoH, je li ko upratio grafit na bob stazli na Trebevicu? Respect za EA Games i Danger Close :thumbup:

http://img853.imageshack.us/img853/9167 ... 123672.jpg

http://img837.imageshack.us/img837/3506 ... 130196.jpg
E svaka im cast za ovo, promaklo mi je dok sam igrao ali skidam im kapu :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4174 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

KPNCTNJAH wrote:
Chmoljo wrote:

igra je F E N O M E N A L N A :shock:

odlično fura na 1600x900 rezoluciji, sa Intel HD 4000 grafikom, i 3570K procesorom. govorim o Dead Space 1.

ne traumira me toliko, jer pokušavam držati fokus da sve vrijeme igram, dakle, trudim se da se ne uživim PREVIŠE :lol: morbidnih scena ne fali: sluđenih preživjelih, polupojedenih leševa, i ponašanja... nazovimo ih - neprijateljskih bića (mislim na scenu kada lešu kapetana "prenese", ilištaveć uradi, to biće, pa mu zguli kožu, pa ovaj oživi i postane jedan od njih :shock: , presvuče ga ko čarapu)...

ponašanje stvorenja, koja glume da su mrtva, i napadanje na igrača kada ne gleda, također je bili iznenađenje za mene (ali ne više, jer sad svakom sjeckam one pipke, pa neka materi glumi leš).

zvučni efekti su ono što me najviše impresioniralo: škripa rasturenog broda, dahtanje bića za vratom kada se prišuljaju, fajt sa njima u vakuumu, za mene je čista desetka.

prvi put vidim i onakav način praćenja statusa (health bar, ciljevi u igri, komunikacija sa ostalim likovima) i također me oduševilo. pruža filmski ugođaj.

jedina zamjerka je što sam već primjetio da ima malo repetetivnosti u misijama, ali to nije nešto posebno umanjilo doživljaj koju igra pruža. ovo sve pišem poslije samo odigrana tri poglavlja, tako da se nešto može i promjeniti glede toga. ali zabava je vrhunska, i ja, koji i nemam previše naklonosti prema hororima kao žanru općenito, skidam kapu kreatorima.

ovo ću sa ćejfom igrati :)
KPNCTNJAH

#4175 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by KPNCTNJAH »

Sto me navlaci da i ja pocnem :x :D
vec su me navukli na Far Cry, a planirao sam to igrati tek sljedece godine... ocistio sam oba otoka, odradio sve sporedne misije, sad imam jos 5-6 glavnih :oops: Citra je tonbe :mrgreen:

spoiler

http://www.youtube.com/watch?v=jruLBibN-0s

:oops:
Post Reply