GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uncharacteristically

#4151 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uncharacteristically »

The Realist wrote: Ma da, dobro je da nas sve zahebaju kako hoće. Ljudi se ovdje najviše žale radi načina na koji je ovo urađeno. Bez najave, u toku vraćanja ljudi kućama i još mimo svakog zakona (osim što nije bilo najave, također su skroz obustavili saobraćaj, iako ne smiju takvo nešto raditi).
Pa to i govorim, da je durgačije samo bih prošao kraj njih, a ovako i meni stvaraju problem, pa se moram i ja bunit, i tako se stvara neka masa nezadovoljnih ljudi koju vlast ne može gurnit tamo neđe i zaboravit na nju dok se ne smiri, nego moraju djelovat...
susc_ovjek

#4152 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

respo wrote:
susc_ovjek wrote:Ne moze covjek vjerovat kako kratkovidni narod vidi da je radnik kriv, a direktor i vlasnik preduzeca nije.

Prosto se samo kaze zasto nam je drzava onakva kakva jeste.
da je u pitanju sipad sarabon krivaja i tako te firme ovo tvoje bi imalo smisla
al za gras to je potpuno suprotno

500 radnika viska alooooooo
normalno da su krivi kad ne rade nista
znaci njih 500 gladi muda i uzimaju platu
pa da se imalo pitam vratili bi se i jedan fening sto su dobili od firme od prvog njihovog dana a za inventar sto odnesu bi platili duplo

Pa dobro, kad su primali svakog pojedinacno, trebo je svaki pojedinacno rec... ma daj ba, gdje ces me zaposlit, vidi kolko vas je.
Kad su odredili plate, isto je trebo rec... daj ba ljudi, evo ja cu dat pola plate za gume autobusa.

Mislim apsurdno je govorit o tome da je radnik kriv za takve stvari.

Direkno i jedino kriv vlasnik i uprava koju vlasnik bira, znaci Kanton!
Jasno i logicno, namjerno izvlacenje drzavnih para na sve moguce nacine...
blue033

#4153 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by blue033 »

Svako ko ne zarađuje svoju platu, nego je dobija iz budžeta nije nikakav radnik nego obični parazit. Radnici su oni koji rade kao konji za 500 KM i pune taj budžet da bi neki još uvijek živjeli u socijalizmu i samoupravljanju.
jalijas74

#4154 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jalijas74 »

Dide

#4155 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dide »

mali_balon wrote:
HM 2011 wrote:Jel istina ovo ?

direktor gras-a 3647 KM mjesecno
sef kabineta direktora 1534 KM
savjetnici 1578 KM
direktori sektora 1532 KM
vozac autobusa 1089 KM
vozac tramvaja 1083 KM
vozac trolejbusa 1158 KM
vozac minibusa 1214 KM
dispeceri 1083 KM
osiguranje 908 KM
higijenicari 698 KM
revizori 980 KM
Jel ovdje + topli
Ma sve i da nije topli uracunat nije mi jasno sta se bune, VSS, strucni saradnik na drzavnom nivou ima 1200 (sa toplim).
Eto hajd sofer je malo zeznuto zanimanje, voze se ljudi, mada se oni ponasaju ko da voze stoku. Ali palte su im sasvim solidne, cak i pre solidne.

Evo odlicne prilike da se otpusti visak radinka, koji ne bi molgi tuziti vladu i firmu jer je strajk nelegalan.
pa ako je ovako, ovo je strašno :shock:

je.. medicinu, je.. sve, odo ja vozit tramvaj :lol:
susc_ovjek

#4156 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

blue033 wrote:Svako ko ne zarađuje svoju platu, nego je dobija iz budžeta nije nikakav radnik nego obični parazit. Radnici su oni koji rade kao konji za 500 KM i pune taj budžet da bi neki još uvijek živjeli u socijalizmu i samoupravljanju.
Upravo ti koji ocekujes da radnik smjeni upravu i da dize bunt jer neko krade, zivis u socijalizmu i samoupravljanju.
U kapitalizmu je coban kriv i kad se nesto zajebe, coban se objesi... za damu ili zavrsi u zatvoru.

Kod nas ocekuju kao da neki tamo radnik (jeste, automehanicar, limar, lakirer, vozac je radnik) vraca pare, buni se za visinu plate i stasvene.
mali_balon

#4157 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_balon »

Sho fo ovo ono nakrivm usta loma tamo vamo
ja se ogradjujem od vas ja samo prenosim sta vi govotire
joooooj seoske varalice

a divi mu ruke i prstiju on nesta .... fuj

http://www.youtube.com/watch?v=4C2V1d5Q ... embedded#!
drug_profi

#4158 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

respo wrote:
drugi profil wrote:Ne treba ti puno pravnog znanja. ugovor se moze ponistiti kad se DOKAZE na sudu da je sacinjen pod pritiskom, uz mito, od neovlastene osobe, itd.
Ali na sudu. Dok sud ne presudi da je tako, ako je u potpisu sa jedne strane osoba ovlastena da ga potpise, a sa druge radnik, i to sve opecaceno, on je zakonski ispravan i pred sudom je dokaz za potrazivanja. Druga strana mora iznijeti valjane dokaze da ga mogu osporiti.

Mito tesko mozes dokazati osim ako neko ne prizna da je uzimao mito.
pa eto onda ipak je moguce ponistenje
nek poguraju taj slucaj ili ako nema nek ga pokrenu i nek u brzom postupku vide je li bilo krsenja kakvih
kad dirketoru kazes ides u zatvor maximalno godina zbog dovodjenja firme u minus mislim da bi veoma rado suradjivao
onda mu kazes priznaj smanjit cemo ti kaznu
nece biti maximalna nego 5 godina manje a uz to citavo vrijeme drustveno koristan rad
cisti prugu kad snijeg padne
a kad ne pada nek je vari naucit ce to za godinu
pa da vidis priznanja i stvarnih i nestvarnih
Ma respo, da prostis ne budali. Ko ce ti prizanti sta? To se ba ne moze dokazati osim ako nije uhvacen prilikom primopredaje oznacenih novcanica ili sam prizna da je uzimao mito, cisto onako iz neobjasnjivog napada postenja.
zaboravi to. Drzava im mora isplatiti doprinose, ali treba sprovesti istragu protiv direktora, nadzornih odbora p ai bivsih ministara u KS. takodjer treba dati ultimatum ovima, da se sutra nacrtaju na radnim mjestima, odbiti im od plate solidan procenat kao kaznu za ucesce u nelegalnom strajku, a svako ko se usprotivi, odamh disciplinska mjera, raskid ugovora zbog krsnje obaveza od strane radnika.
I mogu mahat usima i z aotpremnine i za bilo sta, kao i oni iz Vegafruita sto su navodno uzimali slobodne dane kad im se cefne.
nicaze_072

#4159 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

mali_balon wrote:Sho fo ovo ono nakrivm usta loma tamo vamo
ja se ogradjujem od vas ja samo prenosim sta vi govotire
joooooj seoske varalice

a divi mu ruke i prstiju on nesta .... fuj

http://www.youtube.com/watch?v=4C2V1d5Q ... embedded#!
Kakva gomila idiota... :-)
mali_balon

#4160 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_balon »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Ljudi sta je ovo :shock:
Kakve su ovo woodoo i sihir zajebancije
susc_ovjek

#4161 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

mali_balon wrote:Image

To je novi direktor valjda, ima dobar mis pravo, ima viziju i povest ce gras u buducnost. Imacemo moderan prevoz i bicemo korak ispred. :lol: :lol: :lol:
Hemera

#4162 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hemera »

to je protiv sindikata hahahahahhahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
respo

#4163 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

susc_ovjek wrote:

Pa dobro, kad su primali svakog pojedinacno, trebo je svaki pojedinacno rec... ma daj ba, gdje ces me zaposlit, vidi kolko vas je.
Kad su odredili plate, isto je trebo rec... daj ba ljudi, evo ja cu dat pola plate za gume autobusa.

Mislim apsurdno je govorit o tome da je radnik kriv za takve stvari.

Direkno i jedino kriv vlasnik i uprava koju vlasnik bira, znaci Kanton!
Jasno i logicno, namjerno izvlacenje drzavnih para na sve moguce nacine...
a niko da se pobuni ranije za to sto ih ima viska 500?
niko da kaze pa dokle cu ja raditi a onaj biti na pus pauzi 8 sati dnevno?
Hajlac

#4164 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajlac »

drugi profil wrote:Nezakonit strajk, udar na normalno funkcionisanje grada. Provociranje vanrednog stanja.
Ima ovjde nekoliko krivicnih djela, a da je ovo pravna drzava, sad bi u remizi bili specijalci sa stitovima i silom ovo razrijesili.
Novi direktor bi preuzeo firmu, pozvao da se radnici vrate svojim zadacima u roku odmah. Oni koji odbiju imaju tezi prekrsaj radne discipline i dobijaju automatsku suspenziju i pokrece se prekid radnog odnosa.

Dosta vise seljackih ucjena.
Valja se nadati da ce se prije ili kasnije ovaj scenarij ostvariti :thumbup:
respo

#4165 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

drugi profil wrote:
Ma respo, da prostis ne budali. Ko ce ti prizanti sta? To se ba ne moze dokazati osim ako nije uhvacen prilikom primopredaje oznacenih novcanica ili sam prizna da je uzimao mito, cisto onako iz neobjasnjivog napada postenja.
zaboravi to. Drzava im mora isplatiti doprinose, ali treba sprovesti istragu protiv direktora, nadzornih odbora p ai bivsih ministara u KS. takodjer treba dati ultimatum ovima, da se sutra nacrtaju na radnim mjestima, odbiti im od plate solidan procenat kao kaznu za ucesce u nelegalnom strajku, a svako ko se usprotivi, odamh disciplinska mjera, raskid ugovora zbog krsnje obaveza od strane radnika.
I mogu mahat usima i z aotpremnine i za bilo sta, kao i oni iz Vegafruita sto su navodno uzimali slobodne dane kad im se cefne.
sve se moze
a to sto mi sami sebi kazemo ma gdje ce to je druga prica
respo

#4166 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

mikrofon tv alfa
matsuda

#4167 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by matsuda »

respo wrote:

mikrofon tv alfa

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mali_balon

#4168 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_balon »

respo wrote:

mikrofon tv alfa
MIslis drzac za mikrofon.

Sad malo na temu, sto vlada ne uposli centrotrans dok ovi strajkuju, moze se tu naci neko pravno opravdanje.
A policija neka cuva vozace i vozila centrotransa, da ih grasovci ne bi napali ineka sjede u krugu i ne daju tramvaje ko hin j...
nicaze_072

#4169 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

I na kraju balade... Sarajlije jel ujutro pjeske na posao?
Logovan

#4170 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

respo wrote:

mikrofon tv alfa
E kralju svaka čast. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Baš znaš nasmijati raju. :thumbup: :thumbup:

Sami Bog zna šta je to... :-) Možda je za ukras ili nešto tako. :D
nicaze_072

#4171 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nicaze_072 »

A to na stolu je dio nama mitske zivotinje koja zivi u rodnom kraju direktora. Ja sam uvjeren da je noga bebe od zmaja. Onako neodoljivo podsjeca...

Image
sum

#4172 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sum »

Prpa.ba wrote:
and wrote:@Alfons Kauders,pa ne bi trebalo baš da te boli iako kod privatnika radiš,tj.nazovi privatnika.ne možeš nekoga nazvati privatnikom ko daje legalno platu 300 km.to nigdje na svijetu ne postoji.postoji najniža cijena rada i zna se koliko može biti plata,a ne zakonito ljude tretirati kao stoku i još se zvati privatnikom.fuj :x
nemam ništa s grasovcima,čak ih ne simpatišem,ali kad :bih: su na jednoj strani radnici,a na drugoj vlast,birokratija i oni koji su uništili ovu firmu,moje simpatije su na strani radnika.

U GRAS-u ne postoje radnici. Postoje samo dzabojedi koji misle da je budzetska sisa rupa bez dna, i da su svi gradjani duzni castiti ih sa po 50ak KM godisnje kroz budzetske dotacije, cak i ako ne koriste njihove usluge. Tehnicki, ni po cemu se ne razlikuju od birokracije. Uostalom, to vidis i na terenu: od vise od hiljadu radnika GRAS-a, terenaca je jedva par stotina. I to onda kada ne preskacu voznje jer nemaju goriva koje su maksuz presuli u svoj novokupljeni golf. Ili ako nisu u ilegalnom strajku, "jer im se moze". Nikakve razlike izmedju njih i birokracije- i jedne i druge treba rastjerati govnjivom motikom i natjerati ih da u nas budzet vrate sve ono sto su uzurpirali.
strong69

#4173 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by strong69 »

Tramvaji ne rade. Od autobusa sam sreo samo bus koji vozi na liniji Hadzici-Ilidza.

Bez obzira na visedecenijski javasluk i neodgovornost vladajucih struktura kroz sve ove godine i neupitnu odgovornost u ovom slucaju koja je posljedica svega toga, pitam se imaju li ti radnici imalo mozga i kakvi su to ljudi koji svojim sugradanima ciji su servis i iz cijih dzepova primaju platu ONEMOGUCAVAJU prevoz a strajkuju zbog SMJENE DIREKTORA??? Jebo im direktor majku. Da se bore za svoja prava shvatio bih sve. Zao mi je sto nemamo kriticnu masu da ode nas par hiljada gradana tamo i da im jebe majku.
Aurora_25

#4174 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Aurora_25 »

Radi li prevoz jutros ???
shape of despair

#4175 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shape of despair »

sad covjek napisa da ne rade tramvaji
Post Reply