hahahahahahah legendo! No. ja licno ne preferiram nikakve stranke, klanove. Kako moze neko nekog birati za predsjednika za vodju naroda ako taj neko mrzi nekog jer je druge nacije, druge rase, druge vjere!Tamislite sad mi smo narod kao sto i jesmo hahahahha, i mi hocemo da imamo predstavnika, moramo mi sami sa sobom rijesiti kakav ce taj predsjednik biti, a ne suditi nekom na osnovu oca i kasnije shvatis ni nalik na oca. Propast BiH i jest u tome sto se biraju nacionalisti i ljudi koji lazu, varaju, pljackaju -gledaju samo sebe a ne narod koji ga je postavio na vlast!prljavi Hare wrote:bogumila wrote:jedan od razloga sto sda prezivljava ovako dugo je sto je protivnici redovno napadaju lazima. kad jednog dana napad bude s cinjenicama, taj dan ce poceti kraj sda. dotad, samo vi razgledajte po livadama.![]()
![]()
![]()
Što je više kleveta i laži,Bakir nam je sve draži i draži!
SDA-All about
-
fiza
#4151 Re: SDA-All about
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#4152 Re: SDA-All about
Shvatam ja da mnogi imaju hajra od SDA,ali opet neki trebaju paziti šta pišu po forumu:"SDA preživljava jer jefiza wrote:hahahahahahah legendo! No. ja licno ne preferiram nikakve stranke, klanove. Kako moze neko nekog birati za predsjednika za vodju naroda ako taj neko mrzi nekog jer je druge nacije, druge rase, druge vjere!Tamislite sad mi smo narod kao sto i jesmo hahahahha, i mi hocemo da imamo predstavnika, moramo mi sami sa sobom rijesiti kakav ce taj predsjednik biti, a ne suditi nekom na osnovu oca i kasnije shvatis ni nalik na oca. Propast BiH i jest u tome sto se biraju nacionalisti i ljudi koji lazu, varaju, pljackaju -gledaju samo sebe a ne narod koji ga je postavio na vlast!prljavi Hare wrote:bogumila wrote:jedan od razloga sto sda prezivljava ovako dugo je sto je protivnici redovno napadaju lazima. kad jednog dana napad bude s cinjenicama, taj dan ce poceti kraj sda. dotad, samo vi razgledajte po livadama.![]()
![]()
![]()
Što je više kleveta i laži,Bakir nam je sve draži i draži!
protivnici redovno napadaju lažima."
Ja im nisam protivnik,da su oni imalo kako treba i ja bih glasao za njih.Nažalost osjetio sam na svakoj košćici
njihovih "20 najtežih godina",Šaja,jarana crnaca,Čengića,Brankovića,Budnja i ostale bagre kakva se rijetko
gdje drugo može vidjeti na jednom mjestu.Hebaji ga,narod zna,a đe da zna.......
- Shahab
#4153 Re: SDA-All about
Maldi intelektualci treba da preuzimaju SDA odozdo, putem općinskih odbora, da se organizuju i traže svoja prava u SDA...podmlađivanje je neminovan proces, ali nije svako podmlađivanje korak unaprijed..pogledajte recimo Asima Sarajlića...Treba postavljati i kadrovirati mlade obrazovane ljude čiste prošlosti. Kao i kod ostalih velikih stranaka, i vrh SDA je kriminaliziran i krivac za nacionalni fijasko. Posebno je velika odgovornost Sulejmana Tihića koji izgleda nema obraza da prizna sopstvene greške koje su skupo koštale BiH, a koji štiti i postavlja korumpirane osobe da upravljaju strankom čestitih ljudi i motiva...antimobbing wrote:Upravu si. Zaista su imali liste sa izuzetno kvalitetnim ljudima. Nažalost, na hiljade poštenih mladih ljudi, zlatnih ljiljana i demobilisanih boraca Armije R BiH koji su donijeli pobjedu SDA , uopće se ništa neće pitati. Poslije ovih kao i svakih drugih izbora do sada, sav uticaj će se opet svesti na par ljudi iz vrha koji će i ovaj put zatvoriti svoja vrata ispred nosa svima i raditi šta god požele samo za svoj lični interes. Očigledno je da su postavili ove poštene ljude iz straha od vlastitog naroda, a pod svakodnevnih pritiskom Avaza koji je izgleda kazna i poniženje na ovom svijetu za ljude iz vrha, jer su ga oni onakvog kakav jeste i napravili.BISCANIN2 wrote:Stranka Sda ,govorim u Bihacu je napravila dobar posao,izbacila je po prvi put na listu malde ljude iz grada i postene ljude sto je narod i'prepoznao
-
fiza
#4154 Re: SDA-All about
Pa problem i jest sto hajra imaju ljudi koji su kao oji-lazovi, varalice itd. nadje se uzuzetak jedan cikica, dva cika, ali stranka kao stranka nevalja. I ja kazem ne treba ljudima suditi po stranci, ali je narod njih birao i ko je njih birao ima zaposljenje ima makar neka primanja, korist , i sad se javlja problem ljudi koji ne podrzavaju neku stranku oni su na 0! Primjer krajina, kako koja stranka zavlada tako raja dobije posao ili otkaz. Nisi simpatizer stranke dobijes otkaz (znam po jednom prijatelju)prljavi Hare wrote: Shvatam ja da mnogi imaju hajra od SDA,ali opet neki trebaju paziti šta pišu po forumu:"SDA preživljava jer je
protivnici redovno napadaju lažima."![]()
![]()
![]()
Ja im nisam protivnik,da su oni imalo kako treba i ja bih glasao za njih.Nažalost osjetio sam na svakoj košćici
njihovih "20 najtežih godina",Šaja,jarana crnaca,Čengića,Brankovića,Budnja i ostale bagre kakva se rijetko
gdje drugo može vidjeti na jednom mjestu.Hebaji ga,narod zna,a đe da zna.......
- ultima_palabra
#4155 Re: SDA-All about
"SDA intelektualac" je oksimoron.
-
fiza
#4156 Re: SDA-All about
Ko bira mlade ljude?Shahab wrote: Maldi intelektualci treba da preuzimaju SDA odozdo, putem općinskih odbora, da se organizuju i traže svoja prava u SDA...podmlađivanje je neminovan proces, ali nije svako podmlađivanje korak unaprijed..pogledajte recimo Asima Sarajlića...Treba postavljati i kadrovirati mlade obrazovane ljude čiste prošlosti. Kao i kod ostalih velikih stranaka, i vrh SDA je kriminaliziran i krivac za nacionalni fijasko. Posebno je velika odgovornost Sulejmana Tihića koji izgleda nema obraza da prizna sopstvene greške koje su skupo koštale BiH, a koji štiti i postavlja korumpirane osobe da upravljaju strankom čestitih ljudi i motiva...
Ljudi sta vam je? Vratite se u realnost, ko ce birati nekog balavca?
-
Diox
#4157 Re: SDA-All about
Sto ne volim ove novinare ulizice, koji dovedu gosta pitaju ga o imovini, a nisu ni poslali na Poljine jednog fotoreportera da uslika tu kucu, nisu poslali novinara istrazivaca da ode u jednu od agencija za nekretnine, i pokusa saznati vrijednosti Izetbegoviceve kuce ili vile i sto je jos bitnije vrijednosti zemljista na kojoj se nalazi. Sigurno da mu Alija nije ostavio u amanet Poljine, barem ne legalno.JoseMujica wrote:novi.dan.nova.nafaka wrote:Ja fakat ne kontam šta je čovjeku smiješno. Nisam Bakirov advokat niti to imam namjeru biti. I mene živo interesuju ti jasni dokazi protiv njega. Kao što neki mogu ponavljati floskule, tipa pola grada Bakirovo, hajde da još jednom ponovimo:Innovation wrote:Chmoljo, hoces li malo vode?
![]()
![]()
![]()
![]()
ima samo jednu običnu kuću
![]()
da nisam vidio ovu "običnu kuću" na Poljinama i povjerovao bih......nego da skoknemo do gore i uslikamo pa da preuzmemo tu običnu kuću, iako sumnjam da je na njemu, baš kao što je i Zlatkova na puncu![]()
i nema hudan auta![]()
![]()
![]()
što ćemu kad krčmi službeno ko da je njegovo
a glede nagrada i honorara babe ....nedavno me je jedan SDA-ovac uvjeravao da je Alija nagrade podjelioi to pazite, bh. novinama.... Avazu, Slobodnoj, Bosni, Danima, Oslobođenju, sve na jednake djelove, da je svako dobio po 200.000 KM i da je to zapravo početni kapital Avaza
![]()
![]()
![]()
![]()
o takvom šupljaku i ne vrijedi raspravljati pa rekoh čovjeku da ne vjerujem u Deda Mraza
ps
ova Princova izjava je vrhunac licemjerstva....još uz ovo ide da Tornjak vazi protiv tajkunizacije, Slučajni prolaznik o socijalnoj pravdi ili Lepi Hari o 100%![]()
dok je ovaca biće i vune
-
fiza
#4158 Re: SDA-All about
Uz duzno postovanje Aliji, zasto svog sina nije slao u rat? Vamo svako ko je poslao dijeteeeee dijete od 15-20 godina i vise, danas je na 0, a Bakir koji ni primirisao rata nije ima sve, Jos ce imati jos toga. Koliko god mi voljeli rahmetili Aliju, trebamo naci i razmisliti na neka pitanja bez odgovora. Zasto se Bakir pojavio nakon smrti oca?Diox wrote: Sto ne volim ove novinare ulizice, koji dovedu gosta pitaju ga o imovini, a nisu ni poslali na Poljine jednog fotoreportera da uslika tu kucu, nisu poslali novinara istrazivaca da ode u jednu od agencija za nekretnine, i pokusa saznati vrijednosti Izetbegoviceve kuce ili vile i sto je jos bitnije vrijednosti zemljista na kojoj se nalazi. Sigurno da mu Alija nije ostavio u amanet Poljine, barem ne legalno.
-
Diox
#4159 Re: SDA-All about
Sulejman Tihic je kriminaliziran. Ocekivati postenje od jednog politicara koji je za 10 mil. maraka poklonio Energopetrol Hrvatima i Madjarima, gdje je samo terminal EP-a u centru Zagreba procijenjen na 50 mil eura, da ne pricam da je u trenutku poklanjanja, EP imao samo u Bosni 180 benzinskih pumpi na najboljim lokacijama, u svakoj demokratskoj i iole pravnoj zemlji, Sulejman Tihic bi davno svirao klavir u Zenici.Shahab wrote: Maldi intelektualci treba da preuzimaju SDA odozdo, putem općinskih odbora, da se organizuju i traže svoja prava u SDA...podmlađivanje je neminovan proces, ali nije svako podmlađivanje korak unaprijed..pogledajte recimo Asima Sarajlića...Treba postavljati i kadrovirati mlade obrazovane ljude čiste prošlosti. Kao i kod ostalih velikih stranaka, i vrh SDA je kriminaliziran i krivac za nacionalni fijasko. Posebno je velika odgovornost Sulejmana Tihića koji izgleda nema obraza da prizna sopstvene greške koje su skupo koštale BiH, a koji štiti i postavlja korumpirane osobe da upravljaju strankom čestitih ljudi i motiva...
Pronaci u svijetu slucaj gdje je drzavna naftna kompanija propala, nikad u zivotu, osim kod SDA, koji su namjerno rasturili i iscrpili i prodali Eenergopetrol strancima, kako bi zameli tragove kriminala u toj kompaniji, na isti nacin ce odraditi i BH Telekom.
Kradu pare tamo, finansiraju to smece od stranke, kad uniste i zaduze BH Telekom, pokloniti ce ga nekom strancu samo da zamagle stvari i sakriju da se SDA finansira iz prihoda BH Telekoma i ne samo njega.
Last edited by Diox on 15/10/2012 09:32, edited 2 times in total.
-
fiza
#4160 Re: SDA-All about
Mislim da svako ko je glasao za njih, ne treba da se sada javlja i nesta pise.,,..treba da budu manji od makova zrna. Kako se kaze.. kakav narod takva drzavaDiox wrote:Sulejman Tihic je kriminaliziran. Ocekivati postenje od jednog politicara koji je za 10 mil. maraka poklonio Energopetrol Hrvatima i Madjarima, gdje je samo terminal EP-a u centru Zagreba procijenjen na 50 mil eura, da ne pricam da je u trenutku poklanjanja, EP imao samo u Bosni 180 benzinskih pumpi na najboljim lokacijama, u svakoj demokratskoj i iole pravnoj zemlji, Sulejman Tihic bi davno svirao klavir u Zenici.Shahab wrote: Maldi intelektualci treba da preuzimaju SDA odozdo, putem općinskih odbora, da se organizuju i traže svoja prava u SDA...podmlađivanje je neminovan proces, ali nije svako podmlađivanje korak unaprijed..pogledajte recimo Asima Sarajlića...Treba postavljati i kadrovirati mlade obrazovane ljude čiste prošlosti. Kao i kod ostalih velikih stranaka, i vrh SDA je kriminaliziran i krivac za nacionalni fijasko. Posebno je velika odgovornost Sulejmana Tihića koji izgleda nema obraza da prizna sopstvene greške koje su skupo koštale BiH, a koji štiti i postavlja korumpirane osobe da upravljaju strankom čestitih ljudi i motiva...
-
Diox
#4161 Re: SDA-All about
Bosnjaci su zasluzili SDA, tacnije SDA je toliko mocna koliko su im Bosnjaci to dali. Kako se kaze, sami pali, sami se ubili. Razumijem ja da je SDP trebao biti kaznjen, ali kaznjavati kriminalce sa kriminalcima, pogotovo sa kriminalcima za koje nije ni sigurno da im vodstvo nije klasicna peta kolona koja radi protiv Bosnjaka i za neke druge, nigdje to u svijetu vidio nisam taj mazohisticki fenomen samounistenja.fiza wrote: Mislim da svako ko je glasao za njih, ne treba da se sada javlja i nesta pise.,,..treba da budu manji od makova zrna. Kako se kaze.. kakav narod takva drzava
- Shahab
#4162 Re: SDA-All about
Ma nemoj..300 hiljada ljudi treba da šuti, da bi ti plasirao svoje umišljene ideje..fiza wrote:Mislim da svako ko je glasao za njih, ne treba da se sada javlja i nesta pise.,,..treba da budu manji od makova zrna. Kako se kaze.. kakav narod takva drzavaDiox wrote:Sulejman Tihic je kriminaliziran. Ocekivati postenje od jednog politicara koji je za 10 mil. maraka poklonio Energopetrol Hrvatima i Madjarima, gdje je samo terminal EP-a u centru Zagreba procijenjen na 50 mil eura, da ne pricam da je u trenutku poklanjanja, EP imao samo u Bosni 180 benzinskih pumpi na najboljim lokacijama, u svakoj demokratskoj i iole pravnoj zemlji, Sulejman Tihic bi davno svirao klavir u Zenici.Shahab wrote: Maldi intelektualci treba da preuzimaju SDA odozdo, putem općinskih odbora, da se organizuju i traže svoja prava u SDA...podmlađivanje je neminovan proces, ali nije svako podmlađivanje korak unaprijed..pogledajte recimo Asima Sarajlića...Treba postavljati i kadrovirati mlade obrazovane ljude čiste prošlosti. Kao i kod ostalih velikih stranaka, i vrh SDA je kriminaliziran i krivac za nacionalni fijasko. Posebno je velika odgovornost Sulejmana Tihića koji izgleda nema obraza da prizna sopstvene greške koje su skupo koštale BiH, a koji štiti i postavlja korumpirane osobe da upravljaju strankom čestitih ljudi i motiva...
-
BISCANIN2
#4163 Re: SDA-All about
Na lokalnom nivou Ovi dečki su sigurno korak naprijed ,mogu reći da nakon dugo vremena klima se mjenja na bolje i da neki povoljniji vjetrovi pušu .No ipak treba sačekati i vidjeti rezultate.U ovom momentu SDP im nije ni do koljena na žalost ,valjda ce i u sdp doci do kakvih promjena .
- Shahab
#4164 Re: SDA-All about
Tako je i u Sarajevu..super ekipa na lokalnom nivou...BISCANIN2 wrote:Na lokalnom nivou Ovi dečki su sigurno korak naprijed ,mogu reći da nakon dugo vremena klima se mjenja na bolje i da neki povoljniji vjetrovi pušu .No ipak treba sačekati i vidjeti rezultate.U ovom momentu SDP im nije ni do koljena na žalost ,valjda ce i u sdp doci do kakvih promjena .
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#4165 Re: SDA-All about
Zbog enormnog medijskog pritiska SDA ekipa sa periferije sada poslije ovih izbora, većinom je sastavljena od poštenih i sposobnih ljudi ali isti se gotovo ništa ne pitaju u vrhu SDA. Znam dosta poštenih ljudi i demobilisanih boraca Armije R. BiH, koji su pisali pisma vrhu SDA. Kažu da se nikada nisu udostojili da im uopće odgovore, a neki od njih su poslije toga čak bili pod još većim pritiskom. Htio sam i 'sam pisati ali sam odustao jer sve što su dosada nudili poštenim ljudima bio je jedan veoma ružan osjećaj nemoći. Dugogodišnje ponižavanje i srozavanje poštenih ljudi, patriota i demobilisanih boraca Armije R. BiH kao i davanje prednosti u odnosu na iste inim ratnim vojnim dezerterima i nemoralnim ljudima, od strane vrha SDA, istima vratilo im se je kao bumerang u vidu njihovog ličnog poniženja na ovom svijetu zvanog Avaz, kojeg su usput kao što svi znamo oni sami injedrili. Zlo i nepravdu raditi drugom, a dobru se nadati sebi lično, to ne može jer sve ide u krug i u određenom vremenskom roku se vraća nazad, tako i ljudska djela/nedjela. Dobro djelo se vrati u vidu dobra, a zlo u vidu istog.Shahab wrote:Tako je i u Sarajevu..super ekipa na lokalnom nivou...BISCANIN2 wrote:Na lokalnom nivou Ovi dečki su sigurno korak naprijed ,mogu reći da nakon dugo vremena klima se mjenja na bolje i da neki povoljniji vjetrovi pušu .No ipak treba sačekati i vidjeti rezultate.U ovom momentu SDP im nije ni do koljena na žalost ,valjda ce i u sdp doci do kakvih promjena .
Uzvišeni Bog sve vidi, sve zna i njegova će biti konačna.
Last edited by antimobbing on 15/10/2012 12:41, edited 4 times in total.
- Banksy
#4166 Re: SDA-All about
Ne bih se zadržala samo na SDA. Bilo koji intelektualac sa stranačkim predznakom je oksimoron.ultima_palabra wrote:"SDA intelektualac" je oksimoron.
- seln
#4167 Re: SDA-All about
'Hani malo...pobijedili na izborima i vec se vrijeme proljepsalo, pticice pjevaju, picice daju, hljeba i igara na sve strane...a jos nisu ni formirali OV?BISCANIN2 wrote:Na lokalnom nivou Ovi dečki su sigurno korak naprijed ,mogu reći da nakon dugo vremena klima se mjenja na bolje i da neki povoljniji vjetrovi pušu .No ipak treba sačekati i vidjeti rezultate.U ovom momentu SDP im nije ni do koljena na žalost ,valjda ce i u sdp doci do kakvih promjena .
Stvarno ne znam na osnovu cega im dajes toliki kredit? Posteni? Kako znas, ako nisu drzali ruke u opstinskoj kasi?
Sposobni? Ok, da nam zacas njihove projekte i dostignuca...
-
drug profi
#4168 Re: SDA-All about
Licno smatram da ja ubacivanje "klinaca" od 20-30 godina na odgovorna mjesta, samo povaljivanje istih, odnosno postavljanje marioneta koje ce biti poslusne i odgovorne ako se sta zakomplikuje. Ne vjerujem da "posteni i sposobni" mogu da se odupru sivim eminencijama, starim liscima, stranackim taldzijama i lakim parama, jer nije dovoljno samo htjeti, nego treba i znati kako se oduprijeti.
-
fiza
#4169 Re: SDA-All about
Bravo, sto je najgore svi su oni potrckalice.. mater bi prodali d azadrze poziciju. Dajte nekog ko ce reci ono sta misli, ko se nece plasiti hoce li ili nece li ostat bez pozicije.drug profi wrote:Licno smatram da ja ubacivanje "klinaca" od 20-30 godina na odgovorna mjesta, samo povaljivanje istih, odnosno postavljanje marioneta koje ce biti poslusne i odgovorne ako se sta zakomplikuje. Ne vjerujem da "posteni i sposobni" mogu da se odupru sivim eminencijama, starim liscima, stranackim taldzijama i lakim parama, jer nije dovoljno samo htjeti, nego i znati kako se oduprijeti.
-
BISCANIN2
#4170 Re: SDA-All about
Radi se o ljudima koje lično poznajem i koji su pokretači nekih stvari u Bihaću i kojij nemaju oraha ,SDA stranka je uspijela da ih privoli i da dobije čim su stekli veliki kredit .Kkavi će biti vidjećemo ,ali da su pošteni jesu ,da su spoobni jesu,da su stekli ugled u svojoj branši jesu ,sve stečeno dugttrajnim trudom i zalaganjem.Nisu državni službenici i stranački administratori.Ljudi od akcije ,kakvi će dalje biti to će vrijeme da pokaže, ako im je stalo da ugled proćerdaju za mandat i to je ok .
-
fiza
#4171 Re: SDA-All about
onda to nije SDA, to je A SDA! Krajisnjici su glasali za ASDA! Pogotovo Cazin!BISCANIN2 wrote:Radi se o ljudima koje lično poznajem i koji su pokretači nekih stvari u Bihaću i kojij nemaju oraha ,SDA stranka je uspijela da ih privoli i da dobije čim su stekli veliki kredit .Kkavi će biti vidjećemo ,ali da su pošteni jesu ,da su spoobni jesu,da su stekli ugled u svojoj branši jesu ,sve stečeno dugttrajnim trudom i zalaganjem.Nisu državni službenici i stranački administratori.Ljudi od akcije ,kakvi će dalje biti to će vrijeme da pokaže, ako im je stalo da ugled proćerdaju za mandat i to je ok .
-
BISCANIN2
#4172 Re: SDA-All about
ASDA je isto napravila iskorak naprijed,ali daleko su oni još od sda u Bihaću , jedino je SDP napravio dva koraka unazad.Ne znam čemu žuč ovdje ,pričajmo o stvarima onakvim kakvim jesu , ne o onakvim kakvim bi htjeli da budu.
-
fiza
#4173 Re: SDA-All about
sad mi reci razliku izmedju ASDA i SDA!BISCANIN2 wrote:ASDA je isto napravila iskorak naprijed,ali daleko su oni još od sda u Bihaću , jedino je SDP napravio dva koraka unazad.Ne znam čemu žuč ovdje ,pričajmo o stvarima onakvim kakvim jesu , ne o onakvim kakvim bi htjeli da budu.
-
drug profi
#4174 Re: SDA-All about
A-SDA je otvoreno protiv ateista, mjesanih brakova i djece iz tih brakova, dok SDA nije otvoreno, vec prikriveno.fiza wrote:sad mi reci razliku izmedju ASDA i SDA!BISCANIN2 wrote:ASDA je isto napravila iskorak naprijed,ali daleko su oni još od sda u Bihaću , jedino je SDP napravio dva koraka unazad.Ne znam čemu žuč ovdje ,pričajmo o stvarima onakvim kakvim jesu , ne o onakvim kakvim bi htjeli da budu.
-
fiza
#4175 Re: SDA-All about
interesantno!drug profi wrote:A-SDA je otvoreno protiv ateista, mjesanih brakova i djece iz tih brakova, dok SDA nije otvoreno, vec prikriveno.fiza wrote:sad mi reci razliku izmedju ASDA i SDA!BISCANIN2 wrote:ASDA je isto napravila iskorak naprijed,ali daleko su oni još od sda u Bihaću , jedino je SDP napravio dva koraka unazad.Ne znam čemu žuč ovdje ,pričajmo o stvarima onakvim kakvim jesu , ne o onakvim kakvim bi htjeli da budu.
Pa sto krajisnjici iz Cazina kazu da je to Alijina SDA?