Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Aqua_S

#4151 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Aqua_S »

_Reds_ wrote:
odesveuhonduras wrote:Ilidžanci :D jel još uvijek samo ASK opcija za Internet ako ne želiš ubiti nekoga iz BHT-a?
NIje moze, ASK, ADSL, Telemach i ne znam moze li jos nesto drugo.
moze i logosoftov wireless al samo u nekim dijelovima Ilidže.
duboka_misao

#4152 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by duboka_misao »

_Alcatraz_ wrote:
duboka_misao wrote:A sta je sa džamijom koja se pravi na stupskoj petlji preko puta Standarda ?
Ta dzamija jeste u Opcini Ilidza ali je ne pravi kabadahija Memic nego su kuvajcani donirali pare i pravi je Islamska zajednica. Ilidza sa tim veze nema osim sto je dala dozvolu za onu super lokaciju. Napokon jedna dzamija pored same ceste koju nece zaklanjati neki drugi objekti.
Ne znam kakva je situacija oko mesdzida u Luzanima.
ma ko god da je pravi lokacija joj je fantazija , svaka cast opcinskom odjelu za urbanizam koji joj dade dozvolu.
_Reds_

#4153 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Gdje je tacno ta lokacija, ja nisam vidio da ima mjesta preko puta standrada. Jer tamo ispred onih zgrada ide put, tj. prosirenje stupske petlje, radi se i onaj most na Miljacki, tj. siri se i on.

Drugo Ilidzaje fakat puna ovih Kuvajcana ili sta su, ne smetaju mi lijepo je, neka bar ovima ugostiteljima ide.
duboka_misao

#4154 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by duboka_misao »

_Reds_ wrote:Gdje je tacno ta lokacija, ja nisam vidio da ima mjesta preko puta standrada. Jer tamo ispred onih zgrada ide put, tj. prosirenje stupske petlje, radi se i onaj most na Miljacki, tj. siri se i on

Drugo Ilidzaje fakat puna ovih Kuvajcana ili sta su, ne smetaju mi lijepo je, neka bar ovima ugostiteljima ide.
to ti mislis da se shiri put :D tacno preko puta zgrade gdje bio mercedes salon , na samom cosku. Znam da je u planu sirenje stupske petlje rusenje objekta Dalas itd , ima da bude dzamija u po kruznog toka :D
_Reds_

#4155 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

duboka_misao wrote:
_Reds_ wrote:Gdje je tacno ta lokacija, ja nisam vidio da ima mjesta preko puta standrada. Jer tamo ispred onih zgrada ide put, tj. prosirenje stupske petlje, radi se i onaj most na Miljacki, tj. siri se i on

to ti mislis da se shiri put :D tacno preko puta zgrade gdje bio mercedes salon , na samom cosku. Znam da je u planu sirenje stupske petlje rusenje objekta Dalas itd , ima da bude dzamija u po kruznog toka :D
Fakat ne kontam, pa nije valjda na trasi puta. Inaceh Sarajevka zaobilaznica izlazi malo poslije Wise kad se ide od Stupa, i ovamo prema stupskoj petlji su planirane 4 trake.
duboka_misao

#4156 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by duboka_misao »

zajebajem se za kruzni, ali fkt treba mi par kamiona dobre zemlje za oko kuce nesto radim, vidim kopaju ljudi, odem da pitam,kontam sire saobracajnicu jok kaze dzamija .
DELEGACIJA

#4157 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

duboka_misao wrote:zajebajem se za kruzni, ali fkt treba mi par kamiona dobre zemlje za oko kuce nesto radim, vidim kopaju ljudi, odem da pitam,kontam sire saobracajnicu jok kaze dzamija .
Ma prijatelju 'ubi' onaj bilbord ispred gradilišta o najavi džamije.......
Neka je, ali da se isto kao i prethodne po Ilidži, krene sa radom, pa se stane......Trebalo je po meni završiti ove započete.
Ova naša vlast isto majstori. Kad pogađaš nešto sa njima, nije problem, nije problem.....krenu sa radovima pa nikada završiti, samo uđu u posao i onda ih MORAŠ čekati :-) :-) :-)
DELEGACIJA

#4158 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Aqua_S wrote:
_Reds_ wrote:
odesveuhonduras wrote:Ilidžanci :D jel još uvijek samo ASK opcija za Internet ako ne želiš ubiti nekoga iz BHT-a?
NIje moze, ASK, ADSL, Telemach i ne znam moze li jos nesto drugo.
moze i logosoftov wireless al samo u nekim dijelovima Ilidže.
Ma na Ilidži sada nema šta ne može, a toliko kablova imamo po stubovima, ako ima ikakvog zračenja pushiona žešća :D
@FP jednom napisa da se 'ubilo' za potrebe veša, odnosno korištenje štrikova :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ko li to sve odobri :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ASK, Telemach, HS, Total TV, a onda 'samo' interneti: Logosoft, Blic net.....
duboka_misao

#4159 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by duboka_misao »

DELEGACIJA wrote:
duboka_misao wrote:zajebajem se za kruzni, ali fkt treba mi par kamiona dobre zemlje za oko kuce nesto radim, vidim kopaju ljudi, odem da pitam,kontam sire saobracajnicu jok kaze dzamija .
Ma prijatelju 'ubi' onaj bilbord ispred gradilišta o najavi džamije.......
Neka je, ali da se isto kao i prethodne po Ilidži, krene sa radom, pa se stane......Trebalo je po meni završiti ove započete.
Ova naša vlast isto majstori. Kad pogađaš nešto sa njima, nije problem, nije problem.....krenu sa radovima pa nikada završiti, samo uđu u posao i onda ih MORAŠ čekati :-) :-) :-)
ma ovo je bilo prije bilboarda :D nemam ja nish protiv dzamije , samo mi je lokacija cudo, i zbog sirenja puta kad tada i zbog ljudi koji ce dolaziti u tu dzamiju uz glavnu cestu,guzve,prasnjavo,auto pijaca . :-)
_Reds_

#4160 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

I po meni nema logike graditi tu dzamiju tu, jer je ono vecinom poslovno-industrijska zona.

Bilo bi nekako logicnije da se sagradila tamo sa druge strane Stupske petlje. Generalno sam protiv bilo kakve gradnje uz samo saobracajanicu, odnosno tik uz nju. U ovom slucaju, magistralni put.
FOČANSKI PROPISI

#4161 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Kandidat BNS-a za načelnika općine ILIDŽA je:
KEREŠ JASMIR
FOČANSKI PROPISI

#4162 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Nosilac liste BNS-a općine ILIDŽA je:
1. MUHAREMOVIĆ ZAHID-SEJO
DELEGACIJA

#4163 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Počelo je počelo.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Moj glas ide 'samo' budžetskim korisnicima i starijim od 50 godina :D :D :D :D :D :D :D
_Reds_

#4164 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Kampanja jos nije pocela, i mislim da ej svako reklamiranje bilo koga zabranjeno sve do mjesec prije izbora.

Sorry FP, ali to sto radis sada vec prelazi u ono sto nije uredu.

Inache sta se ono gradi kod prvog mosta. Tj. Most koji spaja brzu cestu i glavnu gradsku saobracajnicu kod Energoinvesta.
_Alcatraz_

#4165 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:
duboka_misao wrote:

Fakat ne kontam, pa nije valjda na trasi puta. Inaceh Sarajevka zaobilaznica izlazi malo poslije Wise kad se ide od Stupa, i ovamo prema stupskoj petlji su planirane 4 trake.
Moci ce stati jos dvije trake sa trotoarima bez problema! Utrpace je tacno ispred Mercedesovog salona.
Gradnja dzamije ima logike, jer su one zgrade napravljene iz inata hrvatima koji su trazili hrvatsku opcinu u KS (Stup). Tada su napravljene one zgrade za "invalide", "sehidske porodice" i sl. a nakon toga prodati stanovi bosnjacima, kako bi se izbalansirala multietnicnost na stupu u kojem su hrvati bili apsolutna vecina. Stanari-bosnjaci onih zgrada "imaju potrebu" za vjerskim objektom tako da se sada se pravi dzamija koja nece biti prevelika nego da zadovolji potrebe tih stanara.
Last edited by _Alcatraz_ on 27/08/2012 23:39, edited 1 time in total.
FOČANSKI PROPISI

#4166 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Kandidat SDA za načelnika ILIDŽE je:
SENA(H)ID MEMIĆ
FOČANSKI PROPISI

#4167 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Nosilac SDA liste za ILIDŽU je:
FIKRET PREVLJAK
FOČANSKI PROPISI

#4168 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Kandidat SDP-a za načelnika ILIDŽE je
MUSTAFA SINANOVIĆ
FOČANSKI PROPISI

#4169 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Nosilac SDP liste za ILIDŽU je:
VITEŠKIĆ SMILJANA
_Alcatraz_

#4170 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

FOČANSKI PROPISI wrote:Govor načelnika Ilidže na otvaranju festivala:

Dragi gosti,
dragi gledaoci:
Dobro veče i selam alejk!
Večeras,za sve što doživite, lijepo, odgovoran sam ja,a učinili su,ovi,ljudi iz organizacionog odbora,zajedno sa BHT-om
I zato,nadam se da ćemo svake godine imati ovakvu čast i ovakvo uživanje.
Iskoristit' ću priliku da vam kažem,riječ,dvije,o Bosni,jer Bosna ima hiljade godina za sobom.
U molbi bosanske fukare turskom caru,ima jedan stih,koji hoću da ćujete,
koji kaže:
DA POĆUTIŠ VELIKOGA HALA

"IMA CARE DVADESET GODIN' DANA
NIJE TI SE BOSNA NASMIJALA
OD NEVOLJE SUNCE OGRIJANO!
..."

Akobogda večeras,ovdje na festivalu Bosna će uživati i Bosna će se smijati.
I od sad ćemo se truditi da imamo lijepe stvari u životu.
I drugi stih, koji hoću da vam kažem, našeg Muse ćazima Ćatića,koji govori kakvi smo ljudi:

GOSPODE,EVO NA SEDŽDU TI PADAM
I KAJEM GRIJEHE PRED TVOJOM DOBROTOM
I MOLITVU TI U STIHOVE SKLADAM
PROSEĆ:
"OH, DAJ MI SMISAO ZA LJEPOTOM"
GOSPODE EVO NA SEDŽDU TI PADAM

Dajte da imamo smisao za dobrotom i ljepotom!
Sretno vam,večeras!
_Alcatraz_

#4171 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

_Reds_ wrote:Kampanja jos nije pocela, i mislim da ej svako reklamiranje bilo koga zabranjeno sve do mjesec prije izbora.

Inache sta se ono gradi kod prvog mosta. Tj. Most koji spaja brzu cestu i glavnu gradsku saobracajnicu kod Energoinvesta.
Zabranjeno je komercijalno reklamiranje, ali ovako klasicno da se predstavljas i reklamiras bez trosenja novca na bilborde i sl. nije zabranjeno.

Gradi se stambeni objekt tj. kuca.
THINK PINK

#4172 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by THINK PINK »

FOČANSKI PROPISI wrote:Kandidat SDA za načelnika ILIDŽE je:
SENA(H)ID MEMIĆ
Načelnik Ilidže poslije općinskih izbora 2012 je SENAID MEMIĆ !!!
_Reds_

#4173 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:
Moci ce stati jos dvije trake sa trotoarima bez problema! Utrpace je tacno ispred Mercedesovog salona.
Gradnja dzamije ima logike, jer su one zgrade napravljene iz inata hrvatima koji su trazili hrvatsku opcinu u KS (Stup). Tada su napravljene one zgrade za "invalide", "sehidske porodice" i sl. a nakon toga prodati stanovi bosnjacima, kako bi se izbalansirala multietnicnost na stupu u kojem su hrvati bili apsolutna vecina. Stanari-bosnjaci onih zgrada "imaju potrebu" za vjerskim objektom tako da se sada se pravi dzamija koja nece biti prevelika nego da zadovolji potrebe tih stanara.
Ma bili su relativna vecina. I to zamo u toj mjesnoj zajednici. Na stupu cak i KŠC ima neku svoju podruznicu. Ne smeta mi niko fakat, ko je lojalan ovoj zemlji pa ni Ilidzanski Hrvati, ali to trazenje opcine je bilo smijesno, da jedna mala mjesna zajednica postane opcina.

Drugo sad imamo slucaj evo da Hrvati, ali oni iz Kiseljaka, u vidi Tibre odlicno saraduju sa nasim nacelnikom, i odlicno nagrduju svugdje gdje se ova lijepa opcina nagrditi moze.
_Reds_

#4174 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:
_Reds_ wrote:Kampanja jos nije pocela, i mislim da ej svako reklamiranje bilo koga zabranjeno sve do mjesec prije izbora.

Zabranjeno je komercijalno reklamiranje, ali ovako klasicno da se predstavljas i reklamiras bez trosenja novca na bilborde i sl. nije zabranjeno.

Gradi se stambeni objekt tj. kuca.
Ovo je javno oglasavanje, sad mislim da nema veze da li je ono komeracijalno. Kad bi sad recimo clanovi neke stranke poceli da oblace majice sa sloganom stranke, i hodjau tako, siguran sam da bi ta stranka bila kaznjena, iako oni to rade volonterski.
dzejkej

#4175 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by dzejkej »

"IMA CARE DVADESET GODIN' DANA
NIJE TI SE BOSNA NASMIJALA
OD NEVOLJE SUNCE OGRIJANO!''

jos kada to izgovori covjek koji je prodavao corke nasim braniocima :(
izmedju komedije, tragikomedije i tragedije, mislim da je ovo ipak tragedija.
na zalost, mislim da su u pravu oni koji prognoziraju da ce ova 'tragedija od covjeka i govornika' da pobijedi na izborima.. Ilidza je puna SDAovaca po inerciji ili po sitnom šićaru :sad: :sad:
Locked