Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vanad

#4151 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vanad »

probaj i ti rennie...ja sam ga na kraju trudnoce tamanila skoro svaku noc pred spavanje...
ona na usisivac je po meni najbolja...
duboka_misao

#4152 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

LieToMe wrote:
Nego, koja je pumpica najbolja za nosic? Nemojte samo reci ona sto se montira na usisivac :shock:
rucna na baKterije ! ima u apotekama saraJvo (da ne bude da reklamiram samo bingo)
Veliko Stopalo

#4153 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Veliko Stopalo »

Ma.Le.Na wrote:Da se zapikam na temu :D
ko dir'o malenu? :D
relevantan

#4154 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

@radenska i @lietome, vama se baš primaklo :) :) ....da vam samo bude hairli :)

Jedno pitanje, trenutno se vodim kod svoje doktorice u DZ :-) jeli mi vakat da tražim nekoga gore na GAK-u ko će mi voditi ostatak trudnoće i kako ide ta procedura oko zamjene ginekologa?...moram li nositi karton gore, treba li mi uputnica za drugog ginek. ili kako već????? Sada mi je amniocentezu radio dr. Boris Nikulin, nije mi se učinio loš....bila sam se prepala postupka :oops: :cry: ali me oraspoložio, razbio tremu....pa nešto razmišljam da pređem kod njega :? ....ima li neka od dama da je vođena kod njega? :)
affidavit

#4155 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

relevantan wrote:@radenska i @lietome, vama se baš primaklo :) :) ....da vam samo bude hairli :)

Jedno pitanje, trenutno se vodim kod svoje doktorice u DZ :-) jeli mi vakat da tražim nekoga gore na GAK-u ko će mi voditi ostatak trudnoće i kako ide ta procedura oko zamjene ginekologa?...moram li nositi karton gore, treba li mi uputnica za drugog ginek. ili kako već????? Sada mi je amniocentezu radio dr. Boris Nikulin, nije mi se učinio loš....bila sam se prepala postupka :oops: :cry: ali me oraspoložio, razbio tremu....pa nešto razmišljam da pređem kod njega :? ....ima li neka od dama da je vođena kod njega? :)
Joj ni meni to nije jasno. Trudnoću vodim kod svog ginekologa, koji radi samo privatno, kod dr. Divanovića, znači li to da sad moram da imam karton i negdje u javnoj zdravstvenoj ustanovi? Do sada mi je dr. porodične medicine davala uputnice za laboratorije na Dip-u, koje je trazio dr. Divanović, doduše teška srca mi ih je dala, ali ona generalno ne voli da daje uputnice :D , to je doduše moj utisak.
Alhemicarkaa

#4156 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

Ako se porađate u Vojnoj dovoljna je velika uputnica od dr porodične medicine (ni moja ne voli da daje, ali je ovo dala bez problema). Ne morate nikad otići u bolnicu, svakako će asistirati porodu onaj ko je dežurni, a to ne mora biti doktor koji vam vodi trudnoću. Ja sam svoju doktoricu vidjela samo kad sam se porađala i samo sam tad i otišla u bolnicu, dotad sam sve radila privatno.

Za Jezero mislim da se mora imati uputnica ginekologa iz Doma zdravlja, ali nisam 100% sigurna. Mada ni to nije problem, ne morate imati otvoren karton, bar ja nisam imala, svaki put sam samo rekla treba mi uputnica i uvijek išla kod doktora kod kojeg je najmanja gužva, jer svakako nisam radila pregled, pa mi je bilo svejedno ko je (to nije bilo za trudnoću).

Mislim da Divanović uvijek da kontakt nekog doktora, jal sa Jezera, jal iz Vojne i uveže vas pred porod.

Također, ako želite voditi trudnoću na Jezeru, prakticiraju da vode samo rizične, sve ostale idu u Dom zdravlja. E sad, uvijek ima načina da vodite gore ;-)
affidavit

#4157 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

Alhemicarkaa wrote:Ako se porađate u Vojnoj dovoljna je velika uputnica od dr porodične medicine (ni moja ne voli da daje, ali je ovo dala bez problema). Ne morate nikad otići u bolnicu, svakako će asistirati porodu onaj ko je dežurni, a to ne mora biti doktor koji vam vodi trudnoću. Ja sam svoju doktoricu vidjela samo kad sam se porađala i samo sam tad i otišla u bolnicu, dotad sam sve radila privatno.

Za Jezero mislim da se mora imati uputnica ginekologa iz Doma zdravlja, ali nisam 100% sigurna. Mada ni to nije problem, ne morate imati otvoren karton, bar ja nisam imala, svaki put sam samo rekla treba mi uputnica i uvijek išla kod doktora kod kojeg je najmanja gužva, jer svakako nisam radila pregled, pa mi je bilo svejedno ko je (to nije bilo za trudnoću).

Mislim da Divanović uvijek da kontakt nekog doktora, jal sa Jezera, jal iz Vojne i uveže vas pred porod.

Također, ako želite voditi trudnoću na Jezeru, prakticiraju da vode samo rizične, sve ostale idu u Dom zdravlja. E sad, uvijek ima načina da vodite gore ;-)
Hvala @Alhemicarkaa, svaka čast uvijek si upućena u sve procedure. Znači ja mogu da biram gdje ću da se porađam, iskreno nisam još ni blizu da razmišljam o tome, ali sam se naslušala priča i o Vojnoj i o Jezeru. I da se uskoro porađam ne znam gdje bih se odlučila da odem?! Valjda na kraju bude kako ti je suđeno, glede poroda, nekom lako nekom i ne baš, a to mi je drago čuti, to za uvezivanje. Najbolje bi vala bilo kad bi mogao da porađa onaj dr. koji vodi trudnoću. :D
krompir i riza

#4158 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Ja sam kod dr. Rade, jako sam zadovoljna i ne bih je mijenjala sve dok može ovako. Još je rano ali, hoće li mi možda ona preporučiti bolnicu i doktora kad se približi termin ili to sama biram?
Alhemicarkaa

#4159 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

I ja bih voljela da mi je asistirao porodu doktor koji mi je vodio trudnoću, ali nije moglo. Možda će drugu, ako se desi, jer izgleda da otvara privatno porodilište (moj doktor).
Možeš da biraš, naravno, ali Divanović je uvijek upućen gdje je trenutno bolje. Znam da je uvijek predlagao Vojnu dok je bio Mašić, a kad je otišao predlagao je Jezero. Ti moli Boga da ti porod bude školski, biće ti svejedno koji je doktor i koja bolnica. Od doktora je važnija babica, ona te šije. Naravno, govorim o prirodnom porodu. Ako ideš na carski e tu je već zakazani termin i zakazani doktor.
krompir i riza

#4160 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Ok, hvala ti :) .
radenska

#4161 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ma ako ste vec kod privatnog doktora, neka vas tamo do 32. sedmice ako je sve uredu. Poslije se samo prijavite gdje se namjeravate poroditi da vas imaju evidentirane, odete na pregled par puta ( na jezeru se nesto pred porod pravo cesto ide zbog onog ctg-a) i rijesen problem. Ja se vodim na Jezeru od pocetka ali nema veze to jer svaki put moram donijeti uputnicu iz DZ isto kao da uopce nisam u evidenciji. Mislim da je tako i u vojnoj.
A sto se tice doktora gore, ma svaki ima svojih ispada. JA sam se iskreno receno naslusala i dobrih i losih stvari cak i od moje doktorice. KAd mi je nesto sumljivo, ja odem kod divketa, ako on isto potvrdi ne sekiram se :D . Dosad je sve bilo uredu hvala Bogu.
Nikulin me je pregledao prosli put jer nije bilo Naime, ali sam o njemu stekla malo povrsan dojam. Onako je simpatican ciko :D Dok sam lezala u bolnici 95% zena je trazilo dr. Sanjina. Stvarno, kad god me je on pregledao trudio se da me oraspolozi i da sve lijepo objasni. Covjek je fantastican.
A na porodu bih voljela da me zakaci neko malo ostrije ruke, cini mi se da je to kao sa zubarom, ako je preblag na kraju gore ispadne :run:
krompir i riza

#4162 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Ma ja nisam uopšte kod privatnika, već u ambulanti kod dr. Rakić. Moram li se ipak onda javiti nekad u bolnicu gdje se namjeravam poroditi? Sorry što vas gnjavim, al' ništa ne znam :|
relevantan

#4163 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

Joooj kako je ovo sve zapetljano :roll: :oops: ....što kažeš Nikulin se čini onako simpatičan, a i nije ''balav'' :mrgreen: za ovog dr. Sanjina nisam čula, jeli stariji ili je tek ''nedavno'' doktorirao?....Ima ona dr. Lejla pretime nešto sa I..?? neki je hvale na sva usta, meni lično nekakva arogantna i ''premlada''. Inače volim i imam više povjerenja u ljekare koji su prije rata stekli zvanja i da su muškog roda.
duboka_misao

#4164 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

krompir i riza wrote:Ma ja nisam uopšte kod privatnika, već u ambulanti kod dr. Rakić. Moram li se ipak onda javiti nekad u bolnicu gdje se namjeravam poroditi? Sorry što vas gnjavim, al' ništa ne znam :|
pa ako ti odgovara kod te doktorice nemoras nigdje do poroda, ali zene vecinom praktikuju da pocnu ici u vojnu ili na jezero(gdje vec zele da se porode) tamo oko 7-8 mjeseca cisto da se uteftere kod nekog doktora, pogotovo pred kraj kada se ide na CTG skoro svaki drug treci dan.
krompir i riza

#4165 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

:thumbup: Hvala :kiss:
relevantan

#4166 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

krompir i riza wrote:Ma ja nisam uopšte kod privatnika, već u ambulanti kod dr. Rakić. Moram li se ipak onda javiti nekad u bolnicu gdje se namjeravam poroditi? Sorry što vas gnjavim, al' ništa ne znam :|

Ma ista sam, prvi pregled obavila privatno u ''Femini'' kod dr. Čiča-Tomić, kasnije u DZ kod dr. Lačević.....kod nje sam još uvijek i malo mi je predetaljna :roll: .....e sada, vjerovatno kada trudnoća poodmakne morat ću tražiti nekoga na GAK-u.
duboka_misao

#4167 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

krompir i riza wrote::thumbup: Hvala :kiss:
ej ba a koji je to mjesec ne upratih juniori me ometaju :D
krompir i riza

#4168 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by krompir i riza »

Mah..tek deveta sedmica ali malo dramim oko svega jer sam neznalica, tipa totalna :D
duboka_misao

#4169 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

krompir i riza wrote:Mah..tek deveta sedmica ali malo dramim oko svega jer sam neznalica, tipa totalna :D
ma sad samo folacin pijes koliko se sjecam,mucHnine probaj sa djumbirom rijesiti ili bademima, vecinom tijelo podnosi samo suhu hranu ja sam na kiflama zivjela, i ne zahebaji se da dizes tesko i tako to dok ne predjes u onu safe zonu tj treci mjesec .
otherside

#4170 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

rizo, lezi i uzivaj.
i izvoljevaj do iznemoglosti, svi ce ti ispunjavati zelje :D
ne zaboravi da trudnoca traje samo 9 mjeseci i da poslije toga nisi vise centar svijeta...pogadjas ko postaje centar svijeta :roll:
samo da znas, u drugoj trudnoci carolija izvoljevanja ne pali :roll:
duboka_misao

#4171 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by duboka_misao »

otherside wrote:samo da znas, u drugoj trudnoci carolija izvoljevanja ne pali :roll:

sad but true sto bi reko moj drug metalika :(
otherside

#4172 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

sreca pa stadosmo na vrijeme :lol:
CherryLips

#4173 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Smrcam,kasljem,kasalj mi je najgori,ono iritantno grebanje u grlu,osjecaj kao da nesto ima a nema nista...ima li sta prirodno ili sta bi smjela uzeti od ovih djidja iz apoteke? :roll:
relevantan

#4174 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by relevantan »

CherryLips wrote:Smrcam,kasljem,kasalj mi je najgori,ono iritantno grebanje u grlu,osjecaj kao da nesto ima a nema nista...ima li sta prirodno ili sta bi smjela uzeti od ovih djidja iz apoteke? :roll:

Obzirom da ti se ''primaklo'' nemoj sama na svoju ruku, pitaj u apoteci ako ima nešto......čini mi se da je onaj Porospan na biljnoj bazi, mada nisam sigurna :-? ....ono u kesicama, kao gel :)
safran

#4175 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Pa brate bijeli luk, med i limun - oooooopleti .......
Post Reply