Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Murisno1

#4151 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Murisno1 »

nosara wrote:
Murisno1 wrote: svi mi znamo da HDZ priča gluposti i da njihova politika nema veze sa zaštitom interesa hrvata ali ovdje HDZ ne ističe ispravnost svoje politike nego krivudavost SDPovske politike "prema hrvatima". Po meni, sve je to počelo sa zajebavanjem oko Komšića odnosno pozicije predsjedništva.

Da je SDP lafovski prepustio to HDZ-u u smislu "eto ti mala jebla te ona :D" ne bi imali ovakav pritisak jer bi bili u nadređenoj poziciji. Ne bi to bio ustupak. To bi bio potez za dugoročno planiranje. Ko što se HDZ sad hvata za Komšića, tako je mogo i SDP bit laf i reći - eto, povukli smo kandidaturu Komšića koji bi garant pobijedio samo da vidiš da smo veći ljudi od tebe :) ...

Komšić bi bio pijun ... al za kraljicu
Nista se ne bi dobilo... To bi bilo protumaceno kao slabost SDP-a, pa bi stoka trazila jos vise nego sto su trazili...
Njima nije do dogovora, vec do nadjebavanja...
Da se uradilo u pravom momentu i na pravi način, ne bi bilo protumačeno kao slabost. Odnosno, samo budala i vrlo površan lik (a to valjda nisu SDPovi birači) bi protumacila to kao slabost. Ne radi se ovdje do čega je njima, radi se o tome do čega je SDP-u. Ja vjerujem da im je stalo do države ali sva ova sranja se ne bi desila da je bilo malo više taktičnosti i mudrosti. Nikad se nisi smiio dovesti u poziciju da se pravdaš i uvijek si trebao ostati na strani koja ipistuje i koja postavlja uslove, bez obzira na realnost u političkom smislu ...
AliceInChains

#4152 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

plain vanilla wrote:
madner wrote:Samo da postavimo stvari u perspektivu :wink:

Import toalet papira je razlog zasto od ovog nece biti nista, pa nije vlasniku Violete draze blagostanje Covica od sopstvenog.
a kupuj domace?
a avaz? :D
Ne brini :mrgreen: Moze brzo zaziviti inicijativa: "Ne kupujmo domace smece" :mrgreen:

ili

"Ne kupujmo Violetu, kupujmo Avaz :mrgreen: Za kavlitetnije brisanje huzice" :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 18/03/2011 11:54, edited 1 time in total.
madner

#4153 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Murisno1 wrote:
nosara wrote:
Murisno1 wrote: svi mi znamo da HDZ priča gluposti i da njihova politika nema veze sa zaštitom interesa hrvata ali ovdje HDZ ne ističe ispravnost svoje politike nego krivudavost SDPovske politike "prema hrvatima". Po meni, sve je to počelo sa zajebavanjem oko Komšića odnosno pozicije predsjedništva.

Da je SDP lafovski prepustio to HDZ-u u smislu "eto ti mala jebla te ona :D" ne bi imali ovakav pritisak jer bi bili u nadređenoj poziciji. Ne bi to bio ustupak. To bi bio potez za dugoročno planiranje. Ko što se HDZ sad hvata za Komšića, tako je mogo i SDP bit laf i reći - eto, povukli smo kandidaturu Komšića koji bi garant pobijedio samo da vidiš da smo veći ljudi od tebe :) ...

Nista se ne bi dobilo... To bi bilo protumaceno kao slabost SDP-a, pa bi stoka trazila jos vise nego sto su trazili...
Da se uradilo u pravom momentu i na pravi način, ne bi bilo protumačeno kao slabost. Odnosno, samo budala i vrlo površan lik (a to valjda nisu SDPovi birači) bi protumacila to kao slabost. Ne radi se ovdje do čega je njima, radi se o tome do čega je SDP-u. Ja vjerujem da im je stalo do države ali sva ova sranja se ne bi desila da je bilo malo više taktičnosti i mudrosti. Nikad se nisi smiio dovesti u poziciju da se pravdaš i uvijek si trebao ostati na strani koja ipistuje i koja postavlja uslove, bez obzira na realnost u političkom smislu ...
Ja vjerujem da bi sve bilo drugacije da je SBB u vlasti umjesto SDA :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#4154 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Banksy wrote:
Čuj, defetizam :mrgreen:

A sad ozbiljno :D Vidim, izbjegavaš odgovore, pa da pitam direktno.

Ti si inteligentan čovjek, mnoge postove bih ti rado potpisala, ali upravo ti sve vrijeme pišeš u duhu Branka Kockice, kućica od čokolade, marmelade, štaveć, a zapravo sve u korist Dodika i sličih njemu.
Ja ne mogu da vjerujem da odrastao čovjek rezonuje po matrici: ''šta će oni nama'', ''pokazaćemo mi njima'' i ''pravda će pobijediti''.
Ako zaboravimo na lične političke afinitete i izbore, na ovo što trenutno imamo na stolu, na političke borbe, borbe za resurse i borbe sujeta, evo ako zamišljamo neke idealne političke uslove i idealne predstavnike, evo, na vlasti su ''naši'', kojigod bili,
mi i dalje živimo u svijetu 2 eniteta i tri naroda i Daytona kao zakucanog okvira kojeg smo dobrovoljno potpisali.
Čovječe, imaš to što imaš, i možeš to promijeniti jedino saglasnošću i dobrom voljom svih, koliko god se to tebi i svima nama sviđalo ili ne.
Jedina druga opcija su puške, ali ja zaista ne vidim one koji bi ih rado uzeli u ruke i ispravljali krive Alijine Drine.
A pogotovo ne vidim one koji bi ih poveli u avanturu ukidanja svojih fildžana za koje su se zapravo borili od početka, jer samo tako, sami, i samo u njima mogu hapati nesmetano.
Zapravo, nije mi jasno za šta se ti zalažeš, za koji oblik i formu političke borbe, kako misliš stići do cilja, do te države o kojoj pričaš, koju bih voljela i ja, a koja vjerovatno najviše liči na onu predratnu BiH, gdje smo svi jedni, jedno, isti, ravnopravni, građani, itd?
Kako ti to zamišljaš? Otprilike znam šta ti je cilj, ali koji je put i kako, da čujemo i to?
I ako može konkretno, o temi, ne o meni. :D
Banksy, bilo bi lijepo da jednom ti kazes za sta se zalazes.
Dosad smo imali priliku procitati da si protiv svega sto dodje od SDP-a. Ne vidis ti ni ucjene HDZ, njihove besmislene zahtjeve, samo vidis SDP kao najveceg krivca.
De ti nama reci za sta se ti zalazes i kako..Sta bi ti jucer uradila na zlajinom mjestu..
Boom71

#4155 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Boom71 »

Murisno1 wrote:
nosara wrote:

Ma nema pravoga momenta.To su dvije,dijametralno suprotne politike.
nosara

#4156 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Murisno1 wrote:
nosara wrote:

Pa nije bitno sta misli birac SDP-a, vec sta misli covic... A on bi pomislio "ovi ko puter... e, sad ih samo treba dojebat"...

Da je Komsic abdicirao, sta bi nagnalo hadeze da se ponasa civilizovano...? Uzmu predsjednistvo i to protumace "svjesnoscu SDP-a da nisu i "hrvatska" partija"... Daj sve "hrvatsko" meni, ja znam sta treba...!
zemo_online

#4157 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

Dejton je iznudjen sporazum i samim time nije sporazum.
plain vanilla

#4158 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

test01 wrote:Dejton je iznudjen sporazum i samim time nije sporazum.
Tacno tako
Franjo i Sloba natjerali Alju da potpise
nosara

#4159 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

test01 wrote:Dejton je iznudjen sporazum i samim time nije sporazum.
:lol:

Dobar si...
Murisno1

#4160 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Murisno1 »

madner wrote:
Ja vjerujem da bi sve bilo drugacije da je SBB u vlasti umjesto SDA :D
SBB nije tema i oni rade šta rade. Ja sam im dao glas i volio bih da su postali veći faktor nego što jesu, ali nema veze. Ja podržavam i SDP i SDA bez obzira na Tihića i Lagumdžiju jer, eto, nisam plitak pa da mislim da samo oni čine te stranke.
zemo_online

#4161 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

ja smatram da nije problem u strankama kao sto je hdz ve u onima koji im daju legitimitet,a to su radikalizovani biraci.
ljudi su zli.
nosara

#4162 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

test01 wrote:ja smatram da nije problem u strankama kao sto je hdz ve u onima koji im daju legitimitet,a to su radikalizovani biraci.
ljudi su zli.
Ne pravi se blesav i ne trolaj...
Murisno1

#4163 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Murisno1 »

nosara wrote:
Pa nije bitno sta misli birac SDP-a, vec sta misli covic... A on bi pomislio "ovi ko puter... e, sad ih samo treba dojebat"...

Da je Komsic abdicirao, sta bi nagnalo hadeze da se ponasa civilizovano...? Uzmu predsjednistvo i to protumace "svjesnoscu SDP-a da nisu i "hrvatska" partija"... Daj sve "hrvatsko" meni, ja znam sta treba...!
Ne, ne. 4 godine palamudiš o tome kako ti je SDP ukro predsjedništvo. Da si mu sad dao to, bukvalno dao, ovi bi i dalje palamudili o ugroženosti ali bi to onda u očima i javnosti u BiH i svijeta izgledalo puno drugačije i podrška javnosti SDP-u bi bila drugačija (podrška onih koji nisu glasači SDP-a a misle dobro državi)
1gorstak

#4164 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1gorstak »

Banksy wrote:
1gorstak wrote:
Banksy wrote:Ne znam da li si primjetio, podjela Federacije je počela jučer i zvanično. Sad imamo fildžan vladu od čaršije do Ilidže i Hrvate koji drže ''svoje'' entitete, vaskrslu Herceg-Bosnu. Pitaj Bošnjake kako im je u toj ''multietničkoj duši''. Koja je btw pokopana davne 1993. saglasnošću i dobrom voljom svih naroda i narodnosti.
Defetizam :) Ti ako vise ne mozes izdrzati, skini se sa foruma o politici, okreni se golubarstvu, uzgajaj ruze ili trazi sebi srecu negdje vani, recimo na Novom Zelandu. I niko te zbog tog nece kritikovati. Ali ako po forumu siris defetizam i mene (a i druge) pokusavas uvjeriti da je sve izgubljeno i da se trebamo prestati opirati projektu etnicke podjele, neko ce ti ne daj boze nesto opsovati, a ti onda nemas opravdanje da se bunis. Jer kako rekoh, ako mislis da je sve izgubljeno, posveti se golubarstvu i hortikulturi, nemoj po forumu djelovati u korist Dodikove ideologije.
Čuj, defetizam :mrgreen:

A sad ozbiljno :D Vidim, izbjegavaš odgovore, pa da pitam direktno.

Ti si inteligentan čovjek, mnoge postove bih ti rado potpisala, ali upravo ti sve vrijeme pišeš u duhu Branka Kockice, kućica od čokolade, marmelade, štaveć, a zapravo sve u korist Dodika i sličih njemu.
Ja ne mogu da vjerujem da odrastao čovjek rezonuje po matrici: ''šta će oni nama'', ''pokazaćemo mi njima'' i ''pravda će pobijediti''.
Ako zaboravimo na lične političke afinitete i izbore, na ovo što trenutno imamo na stolu, na političke borbe, borbe za resurse i borbe sujeta, evo ako zamišljamo neke idealne političke uslove i idealne predstavnike, evo, na vlasti su ''naši'', kojigod bili,
mi i dalje živimo u svijetu 2 eniteta i tri naroda i Daytona kao zakucanog okvira kojeg smo dobrovoljno potpisali.
Čovječe, imaš to što imaš, i možeš to promijeniti jedino saglasnošću i dobrom voljom svih, koliko god se to tebi i svima nama sviđalo ili ne.
Jedina druga opcija su puške, ali ja zaista ne vidim one koji bi ih rado uzeli u ruke i ispravljali krive Alijine Drine.
A pogotovo ne vidim one koji bi ih poveli u avanturu ukidanja svojih fildžana za koje su se zapravo borili od početka, jer samo tako, sami, i samo u njima mogu hapati nesmetano.
Zapravo, nije mi jasno za šta se ti zalažeš, za koji oblik i formu političke borbe, kako misliš stići do cilja, do te države o kojoj pričaš, koju bih voljela i ja, a koja vjerovatno najviše liči na onu predratnu BiH, gdje smo svi jedni, jedno, isti, ravnopravni, građani, itd?
Kako ti to zamišljaš? Otprilike znam šta ti je cilj, ali koji je put i kako, da čujemo i to?
I ako može konkretno, o temi, ne o meni. :D
Kako ? Pa kao i do sada, pritiscima iz Brisela i Vasingtona te manevrisanjem u drzavnim institucijama. Velikosrbe se (raznim pritiscima) natjeralo da prihvate gomilu zakona i agencija i taj se trend treba nastaviti. Da nije bilo pritisaka iz vana, danas ne bi bilo ni katolickih crkvi a ni dzamija po manjem entitetu, ne bi imali SIPA-u, ne bi imali zastavu, ne bi imali drzavnu monetu, ne bi imali CIPS ni jedinstven pasos, ne bi imali granicnu sluzbu ni Distrikt. itd itd itd

Znaci, recept postoji, nekoc su velikosrbi direktno ubirali porez od naroda, danas to ide preko drzave i to je samo jedan primjer kako se jacanjem drzave ogranicava manevarski prostor velikosrpskog faktora. Danas ako blokiraju UIO, blokiraju sami sebe. Sutra ce se (uz pritiske izvana) naci nacin za dalje ogranicavanje utjecaja velikosrba i za deset godina cemo biti u puno boljoj poziciji nego danas, kao sto smo danas u puno boljoj poziciji nego prije deset godina (Sud BiH, Oruzane Snage BiH itd itd).
Last edited by 1gorstak on 18/03/2011 12:09, edited 3 times in total.
miki.ba

#4165 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by miki.ba »

test01 wrote:ja smatram da nije problem u strankama kao sto je hdz ve u onima koji im daju legitimitet,a to su radikalizovani biraci.
ljudi su zli.
:thumbup:
zemo_online

#4166 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

nosara wrote:
ljudi su zli.

ljudi su zli.
nosara

#4167 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

Murisno1 wrote:
nosara wrote:

Ne, ne. 4 godine palamudiš o tome kako ti je SDP ukro predsjedništvo. Da si mu sad dao to, bukvalno dao, ovi bi i dalje palamudili o ugroženosti ali bi to onda u očima i javnosti u BiH i svijeta izgledalo puno drugačije i podrška javnosti SDP-u bi bila drugačija (podrška onih koji nisu glasači SDP-a a misle dobro državi)
Oni ni ovako ne izgledaju blistavo, ni u ocima svijeta, a pogotovo ovdje... Posebno s obzirom na to da su na kraju odbili predlog iza kojeg je stajala MZ... Da je drugacije, jucer u Mostaru bi bilo 30000, a ne 1500 demonstranata...
plain vanilla

#4168 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

ljudi su zli.
da,da
bas tako
glasaci hdz-a, zahvaljujuci covicu, misle da je njihov glas vrjedniji od ostalih glasova..imamo 60 posto podrske, hocemo 100 posto mjesta :shock:
e pa, nece moci
plain vanilla

#4169 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

test01 wrote:
nosara wrote:
ljudi su zli.

ljudi su zli.
o, nosara, ti zli covjece :oops: :D
Murisno1

#4170 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Murisno1 »

nosara wrote:
Murisno1 wrote:
nosara wrote:

Oni ni ovako ne izgledaju blistavo, ni u ocima svijeta, a pogotovo ovdje... Posebno s obzirom na to da su na kraju odbili predlog iza kojeg je stajala MZ... Da je drugacije, jucer u Mostaru bi bilo 30000, a ne 1500 demonstranata...
Ne izgledaju, ali ne izgleda ni SDP. O tome se radi. A sa par pametnih poteza, SDP bi ostao ispravan i korektan a ovi bi ostali ono što i jesu.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#4171 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Neka vas sviju ovdje,lijepo je diskutovati!!!

U medjuvremenu velikom brzinom,netipicnom za BiH,formiraju se legalni organi FBIH,nova Vlada je vec
preuzela duznost na celu sa premijerom Niksicem a formiraju se i ostale drzavne institucije!!!!
DUGO,DUGO VREMENA,BiH nije bila u boljoj poziciji!!!! :bih:

Izvinjavam se na upadici,samo vi nastavite!!! :D
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

P.S.Samo da ne puste Ivu Miru Jovica!!!!
Image
UNLEASHED!!!!
zemo_online

#4172 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

plain vanilla wrote:
ljudi su zli.
da,da
bas tako
glasaci hdz-a, zahvaljujuci covicu, misle da je njihov glas vrjedniji od ostalih glasova..imamo 60 posto podrske, hocemo 100 posto mjesta :shock:
e pa, nece moci

kako si izracunala da je 60%? pa u srednjoj bosni su dobili barem 80% ,a da ne govorimo o hercegovini.

i da, ima ovde i komentara tipa od 250.000 hr. biraca za hdz je glasalo 110.000 sto je cca 40%
racuna se od broja izaslih,a ukupan broj biraca ne znaci nista.
plain vanilla

#4173 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

test01 wrote:

kako si izracunala da je 60%? pa u srednjoj bosni su dobili barem 80% ,a da ne govorimo o hercegovini.

i da, ima ovde i komentara tipa od 250.000 hr. biraca za hdz je glasalo 110.000 sto je cca 40%
racuna se od broja izaslih,a ukupan broj biraca ne znaci nista.
halo bolan, nije ovo referendum bio
racunas koliko je dobio glasova od ukupnog broja biraca, ne od hrvata
popis nije bio od 91, ali oni tacno znaju koliko hrvata gdje ima :zzzz:
zemo_online

#4174 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zemo_online »

prljavi Hare wrote:Neka vas sviju ovdje,lijepo je diskutovati!!!

U medjuvremenu velikom brzinom,netipicnom za BiH,formiraju se legalni organi FBIH,nova Vlada je vec
preuzela duznost na celu sa premijerom Niksicem a formiraju se i ostale drzavne institucije!!!!

Image
UNLEASHED!!!!

situacija u srednjoj bosni podosta ovisi o ovom covjeku.
Gandalf

#4175 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

prljavi Hare wrote:Neka vas sviju ovdje,lijepo je diskutovati!!!

Image
UNLEASHED!!!!
Još ako puste herru :cry: najebali smo pravo
Locked