Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#4151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Abacija wrote:
Postao/la Dado dijasporitus dana 16/09/2010 11:33

Neznam sta si citao i slusao ali ono sto je Mirnes izvaljivao sinoc u vezi Bajicevog teksta o Bosnjackoj vecini ... To je isti diskurs koji su Dodik i Silajdzic koristili u medjusobnim prepucavanjima.

Znaci Bajic radi na ocuvanju BiH koristeci identicnu retoriku koju je koristio Dabic? :shock: :-) :lol:
Ne, to znači da su Mirnes i Bajić neuspješni, nedorasli imitatori svojih idola, što je @dado dijasporitus ispravno primjetio.
Abacija

#4152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Banksy wrote:
Abacija wrote:
Postao/la Dado dijasporitus dana 16/09/2010 11:33

Neznam sta si citao i slusao ali ono sto je Mirnes izvaljivao sinoc u vezi Bajicevog teksta o Bosnjackoj vecini ... To je isti diskurs koji su Dodik i Silajdzic koristili u medjusobnim prepucavanjima.

Znaci Bajic radi na ocuvanju BiH koristeci identicnu retoriku koju je koristio Dabic? :shock: :-) :lol:
Ne, to znači da su Mirnes i Bajić neuspješni, nedorasli imitatori svojih idola, što je @dado dijasporitus ispravno primjetio.
Moj komentar je bio samo na boldirani dio.
dok je Bajic suprotnost koja radi na ocuvanju BiH i priblizavanju Srba istoj.
buzzer

#4153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

seln wrote:
buzzer wrote: najbolje je biti posten pa ne krasti tudje pare, a ne lopov koji krade ili ushtva koja kradju opravdava, a nema muda da i sam zagrabi.
Najlakse je insinuirati ono za sta nema dokaza.
Sjecam se jednog stiha koji kaze: ako nestane lijepih, ruzni nece postati lijepi.
No, huli i dalje, mozda vam donese jos 0,0036% glasova vise.
a bas je malo, skoro nimalo dokaza za pokusaj sdp-a da budzetskim (javnim, drustvenim, tudjim) parama kupi sebi televiziju i spasi svog hhhmmmaaaaaghhhhhhhh promotora kulenovica.
no, lazi i dalje, mozda to i donese ostanak sadasnje vlasti i rahatluka.
klixober

#4154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Pitanje za Pedju i ostale iz NS....

Frenkie je "Nase Stranke" i u danasnjim Danima poziva ljude da glasaju za NS,a takodje je danas izasla njegova pjesma sa izvjesnim Twisterom iz Bijeljine koja se zove "Vrijeme je" i u pjesmi se poziva na neke promjene u drzavi:

Ali taj isti Twister je poznat po svojim sovinistickim stavovima,npr. u ovoj pjesmi gdje kaze da smo sami sebe gadali na Markalama,a smjestili Srbima,pa velica Dobricu Cosica.

Znaci pitanje...da li je to ta politika NS prema kojoj se namjerava graditi drzava sa sovinistima,negatorima zlocina,ili je ovo samo ispad,pojedinacni incident, Frenkia licno?
Alfons Kauders

#4155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

komeba wrote:Pitanje za Pedju i ostale iz NS....

Frenkie je "Nase Stranke" i u danasnjim Danima poziva ljude da glasaju za NS,a takodje je danas izasla njegova pjesma sa izvjesnim Twisterom iz Bijeljine koja se zove "Vrijeme je" i u pjesmi se poziva na neke promjene u drzavi:

Ali taj isti Twister je poznat po svojim sovinistickim stavovima,npr. u ovoj pjesmi gdje kaze da smo sami sebe gadali na Markalama,a smjestili Srbima,pa velica Dobricu Cosica.

Znaci pitanje...da li je to ta politika NS prema kojoj se namjerava graditi drzava sa sovinistima,negatorima zlocina,ili je ovo samo ispad,pojedinacni incident, Frenkia licno?
ma joj frenki i politika... :D ko ja i heklanje... :D jedan od vjecnih revolucionara koji se vodi starim strummerovim stihom - turning rebellion into money... :D

to sto lik nema blage veze ni o politici, ni o pravu, ni o ekonomiji bas i nije bitno u cijeloj prici... :D jer opet zna dovoljno da pametuje djeci na jali... :D

i jos jedna stvar... ako vec pjeva o fasizmu, aparthejdu i slicnim sranjima... :D sta tu koji kurac u ovom nespretnom pokusaju spota i spomeniku losoj montazi i jos goroj 'farbi' rade snimci tuzle? :D
Pedja Kojovic

#4156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Predizborni skup u Vogošći
Thursday, 16 September 2010
„Koalicija će se zdušno zalagati za jednakost svih gradana,nezavisno od njihove nacionalne, političke i polne pripadnosti. Borba protiv diskriminacije podrazumijeva i afirmaciju ranjivih i marginalizovanih grupa. Ljudska prava su do sada bila samo deklerativno prisutna i vrijeme je da ih građani ove zemlje pocnu uživati onako kako to dolikuje civilizovanoj evropskoj zemlji.“, izjavio je Srđan Dizdarević Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Na sinoćnjem predizbornom skupu koalicije Naša stranka-Nova socijalistička partija Zdravko Krsmanović održanom u Vogošći kandidati Naše stranke su poručili:

„Koalicija će se zdušno zalagati za jednakost svih gradana,nezavisno od njihove nacionalne, političke i polne pripadnosti. Borba protiv diskriminacije podrazumijeva i afirmaciju ranjivih i marginalizovanih grupa. Ljudska prava su do sada bila samo deklerativno prisutna i vrijeme je da ih građani ove zemlje pocnu uživati onako kako to dolikuje civilizovanoj evropskoj zemlji.“, izjavio je Srđan Dizdarević Kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Zulejha Merhemić kandidatkinja Naše stranke za Parlament Federacije je izjavila:

„Smatram da su u nasoj BiH potrebne promjene, novi ljudi koji nisu kompromitirani niti korumpirani, koji imaju osjećaj za opce dobro i prosperitet. Obzirom da dugo radim u zdrastvu, zalagat ću se da pravo na zdrastvenu zaštitu imaju svi stanovnici BiH da zdrastvena klnjižica važi na cijeloj teritoriji zemlje, da prevencija i lijećenje budu dostupni svima, te da svaki stanovnik ove zemlje ima pravo birati zdrastvenu ustanovu.“

Danis Tanović kandidat Naše stranke za Skupštinu kantona Sarajevo poručio je:

„Onima kojima ne vjeruju da je promjena moguća poručujem: glasački listić je najmoćnije oružje u demokratiji. Iskoristite ga i dajte našoj zemlji novu šansu.“
Pedja Kojovic

#4157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Obraćanje Tarika Haverića na predizbornom skupu koalicije Naša stranka - Nova socijalistička partija
Thursday, 16 September 2010
Stranke na vlasti vode ovu kampanju kao takmičenje za najbolju optičku varku, natječući se da stvarnost prikažu na što iskrivljeniji način. Međutim, za zagađeno Vrelo Bosne, za korupciju na univerzitetima ili za situaciju u GRAS-u nije krivo entitetsko glasanje - a širiti tu svijest jednako je važno kao i pročišćavati vodu.

Ono što je zajedničko dvjema strankama koje čine ovu koaliciju jest što ne učestvuju u vlasti. Niko od nas koji se kandidiramo za zakonodavna tijela na listi Naša stranka-NSP nije ni najmanje odgovoran za stanje u kojem se zemlja nalazi, i računamo da će znatan dio birača to znati da prepozna.

Zbog te činjenice i naša predizborna retorika se razlikuje. Na pitanje šta vi nudite, možemo uvijek odgovoriti nudimo najprije silazak s vlasti onih koji su dosad pred izbore uvijek sve nudili, a ništa nisu ostvarili. I, što je jednako važno, nudimo političku snagu koja jedina djeluje u cijeloj zemlji.

Stranke na vlasti vode ovu kampanju kao takmičenje za najbolju optičku varku, natječući se da stvarnost prikažu na što iskrivljeniji način. Međutim, za zagađeno Vrelo Bosne, za korupciju na univerzitetima ili za situaciju u GRAS-u nije krivo entitetsko glasanje - a širiti tu svijest jednako je važno kao i pročišćavati vodu.

Programe nije teško napraviti, naročito ne za zemlju s malo stanovnika a mnogo bogatstva, i niko od nas ne misli da u pitanju razvojnih strategija izmišlja toplu vodu. No nijedan program ne može se ostvariti dok poluge vlasti budu držali ljudi čiji je jedini nepriznati cilj da se ništa ne promijeni, jer bi promjene odnijele i njih.
veljaca

#4158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:
veljaca wrote: Bogami sinoc on iznervira Bojana .....
Nadam se da ovaj tvoj post nije nalog doticnog ..... jer njegova je odbrana SUTNJOM ..... :D
Nisam gledao, no ne sumnjam da svrsavas na doticnog.
"E nek' im je reko" je mnogima u BiH jos uvijek i pocetak i kraj politike.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jasno mi je da ti ovako zakljucujes .... Svrsavam ja na nesto puno bolje - a to su lijepe djevojke ....

:sax:
Banksy

#4159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Banksy wrote:
Dozer wrote:
zar nije malo pretenciozno, da ne kazem cak i blesavo, svoje 3 minute za pricu iskoristiti da bi se drzao papir sa poprilicno ispranom floskulom (Efendic je u pravu sto se toga tice...) - "Rat Mafiji"?...
Nije. Ako ništa ni o čemu ne znaš, ako nemaš ništa pametno da kažeš, onda je bolje i glumatati.

Nego, ne vidim nikakvu reakciju Naše stranke na usvajanje Zakona o državnoj imovini u Skupštinin RS-a.
To je otvoreni udar na temelje BiH, daleko najveća politička vijest proteklih mjeseci, a Bojan Bajić šuti.
I drži papirić.
Dozer

#4160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Hm...cinjenica jeste da ovako nekako danas izgleda stanje u vodecim politickim partijama u BiH. Ovdje je S.S. na "tapeti", ali nista drugacije nije ni u SDA, SNSD, PDP, SDS, itd.

Klip je poveci, pa da ga ne ubacijem direktno. Mozete ga zraknuti ovdje
Dozer

#4161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

A ovo je nesto zbog cega sam vec nebrojeno puta pitao Pedju ali i sve ostale iz NS - na koji nacin mislite uvesti promjene u BiH ako ne mislite mijenjati postojeci Daytonski Ustav?

Ako sam ja licno glup, ogranicen, politicki nezreo, ne vidim i ne cujem dobro i sl., F. Boyl sigurno nije.

A covjek je sve fino rekao...
Alfons Kauders

#4162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

evo jos jedno istrazivanje javnog mnijenja u rs:
Oko 74 odsto građana RS smatra da postoji opasnost od islamskog terorizma, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je u prvoj polovini septembra u RS uradio Ipsos Stratedžik marketing.
Građani u strahu od islamskog terorizma

Tip uzorka je slučajan i reprezentativan na broju od 1.203 ispitanika.

Istraživanje je pokazalo da dvije trećine građana smatra da postoji opasnost od terorizma koji povezuje sa islamom i vehabijama, a 53 odsto građana kaže da je zabrinuto zbog toga.

Samo 18 odsto građana smatra da ne postoji opasnost od islamskog terorizma, a od 53 odsto zabrinutih, 31 odsto je prilično zabrinuto.

Zanimljivo je da da opasnost od terorizma u BiH postoji smatra 81 odsto glasača SNSD-a, 82 odsto glasača SDS, 80 odsto DNS-a i samo 61 odsto PDP-a.

Pozitivno mišljenje o Kancelariji visokog predstavnika ima samo osam odsto građana, a čak 75 odsto ima negativno mišljenje, dok o Predsjedništvu BiH 11 odsto ima pozitivno, a 68 negativno mišljenje.

U setu pitanja o mišljenju o pojedinim zemljama najnegativniju ocjenu dobile su SAD, o kojima čak 73 odsto građana ima negativno mišljenje, dok samo sedam odsto o SAD ima pozitivno mišljenje.

Identično mišljenje imaju građani i o NATO paktu.

Najpozitivnije mišljenje građani imaju o Srbiji, i to 57 odsto, o Rusiji 51 odsto, dok o EU pozitivno mišljenje ima samo 18 odsto građana. Negativno mišljenje o EU ima čak 56 odsto građana.

Podaci istraživanja pokazuju da 39 odsto građana ima pozitivno mišljenje o Vladi RS, 35 o predsjedniku RS, isto koliko i o Narodnoj skupštini RS.

O nevladinim organizacijama građani imaju izuzetno nisko mišljenje.

Samo njih 22 odsto ima pozitivno mišljenje, dok o njima negativno misli 44 odsto građana.

Na pitanje koliko ste lično zabrinuti zbog svjetske ekonomske krize, 32 odsto ispitanika izjasnilo se da je veoma zabrinuto, a 35 odsto da je prilično zabrinuto. Ukupno, 67 odsto građana RS je zabrinuto i svjesno težine svjetske ekonomske krize.

U jučerašnjem broju 'Nezavisne' su objavile i dio istraživanja o popularnosti političara u BiH. Prema tim rezultatima, najviše povjerenja među građanima uživaju Milorad Dodik i Nebojša Radmanović.

Ispitivanje je pokazalo da Dodik uživa podršku 62 odsto građana RS, koliko bi glasalo za njega na izborima narednog mjeseca za predsjednika RS, dok bi za Radmanovića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH glasalo 55 odsto građana RS.
U NS RS bi, prema toj anketi, SNSD osvojio 51 odsto građana, SDS 23 odsto, PDP osam odsto, DNS pet odsto, SRS RS tri odsto, SRS Vojislav Šešelj dva odsto, a DP Dragabna Čavića dva odsto.
Pozitivno mišljenje građana RS o:

* Srbija 57 odsto
* Rusija 51 odsto
* SAD 7 odsto
* EU 18 odsto
* Vlada RS 39 odsto
* Predsjednik RS 37 odsto
* Predsjedništvo BiH 11 odsto
* OHR 8 odsto
* NATO 7 odsto
buzzer

#4163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Dozer wrote:A ovo je nesto zbog cega sam vec nebrojeno puta pitao Pedju ali i sve ostale iz NS - na koji nacin mislite uvesti promjene u BiH ako ne mislite mijenjati postojeci Daytonski Ustav?

Ako sam ja licno glup, ogranicen, politicki nezreo, ne vidim i ne cujem dobro i sl., F. Boyl sigurno nije.

tako je dozeru! nasa stranka je prvo trebala:

1. drzavnim udarom srusiti postojecu vlast i uvesti policijski sat. pohapsiti kompletnu nacionalisticku elitu u oba fuckin' entiteta;
2. izmjeniti ustav, resetovati bih, aplicirati time machine i sve vratiti u stanje prije 1990;
2. registrovati se u idealnim uslovima, izabrati predsjednika (iz sarajeva i nikako srbina), te zapoceti bespostednu borbu za smanjenje poreza na uvoz pcelarske opreme (posebno onih cool sesira);

naravno ja se zajebavam, a ti budi ozbiljan i posten pa potkrijepi linkom ili citatom tvoju tvrdnju da nasa stranka namjerava uvesti promjene, bez da se pipne u daytonski ustav? mozes pogledati i kod prof. boyla da nije on sta na tu temu pisao.
Suti i trpi

#4164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Dozer wrote:A ovo je nesto zbog cega sam vec nebrojeno puta pitao Pedju ali i sve ostale iz NS - na koji nacin mislite uvesti promjene u BiH ako ne mislite mijenjati postojeci Daytonski Ustav?

Najbolje da glasamo za nacionaliste, pa da cekamo da nas oni izvuku iz govana u koja su nas uvalili... Bilo im je malo 15 godina, mozda bi u narednih 15 mogli ostvariti svoj 'cilj'. Ako ih ne podrzimo, nikada necemo saznati.

Pojednici pokusavaju ugraditi odskocnu minu ispod Nase stranke, koja ce je na kraju ubiti sta god oni uradili... Zajebana drzava za jednu ovakvu ideju.
seln

#4165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

buzzer wrote: no, lazi i dalje, mozda to i donese ostanak sadasnje vlasti i rahatluka.
Ma, ne bojim se ja za to, vi cete pobijediti. :-)
seln

#4166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Alfons Kauders wrote:
i jos jedna stvar... ako vec pjeva o fasizmu, aparthejdu i slicnim sranjima... :D sta tu koji kurac u ovom nespretnom pokusaju spota i spomeniku losoj montazi i jos goroj 'farbi' rade snimci tuzle? :D
Uzima je kao primjer suprotnosti slobodarskoj Foci. :-)
buzzer

#4167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

seln wrote:
buzzer wrote: no, lazi i dalje, mozda to i donese ostanak sadasnje vlasti i rahatluka.
ja ipak mislim da ste vi apsolutni favoriti. sa motom "za krst casni i slobodu zlatnu" i uz moralnu podrsku vaseg gurua cerica oslobodicete drzavu za covjeka. naravno pravovjernog covjeka iz sarajeva, eventualno iz tuzle ili dijela usk.
Utokkha

#4168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Utokkha »

Da napišem koju i o stranci za koju sam glasao na izborima 2008. Moje povjerenje vaši kandidati uopšte nisu opravdali. Jednostavno, nigdje u medijima nijedne o aktulenim problemima. Očekivao sam puno više, previše - i zbog toga naglo ohladio.
MrMaliJoe

#4169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MrMaliJoe »

** No links ** TV/ TJELOHRANITELJI ČUVAJU VIDAKOVIĆA: Iza otmice člana Naše stranke stoji mafija Milorada Dodika!
Petak | 17.09.2010.

Nakon otmice Lazara Vidakovića, Naša stranka je svom odborniku osigurala 24-satnu zaštitu, a Visokog predstavnika i bh. javnost upoznala sa činjenicama koje ukazuju da iza ovog čina stoji organizirana mafija Milorada Dodika.

Nakon što je Branislav Bošković, načelnik opštine Osmaci, u zarobljeništvu u Srbiji držao odbornika Naše stranke Lazara Vidakovića, cijeli slučaj je prijavljen policiji, No, zbog straha za vlastiti život Vidaković je angažirao privatnu zaštitarsku agenciju, a zajedno sa Bojanom Bajićem, predsjednikom Naše stranke, Vidaković je danas boravio kod Valentina Inzka gdje su visokog predstavnika upoznali s ovim nesvakidašnjim slučajem.

Bojan Bajić je netom nakon sastanka za ** No links ** izjavio da iza otmice stoji sam stranački vrh SNSD-a, stranke kojoj bi zbog ovog skandala, po Bajićevom mišljenju, trebalo zabraniti dalje političko djelovanje.

- Iza svega stoji Miro Kraljević i SNSD - mafijaška organizacija Milorada Dodika. Kad se Vidakovićeve tvrdnje zakonski dokažu, CIK bi trebao onemogućiti ovoj stranci da izađe na predstojeće izbore, rekao je Bajić.

'Napominjemo da je od povratka gospodina Vidakovića u Osmake, Naša Stranka angažovala zaštitarsku agenciju Sektor Security, i da će gospodin Vidaković ostati pod stalnom zastitom i pratnjom zaštitara ove agencije sve dok načelnik Osmaka Branislav Bošković i ostali upleteni u otmicu ne budu odgovarali za ovaj teroristički čin. Naša stranka ostaje dosljedna u svojoj borbi protiv mafije koja sistematski unistava Bosni i Hercegovinu', stav je ove stranke.

Vidno uznemireni Vidaković u razgovoru za naš portal je izjavio da još uvijek osjeća strah, posebno otkad je protiv Boškovića podnesena krivična prijava.
Banksy

#4170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

buzzer wrote:
seln wrote:
ja ipak mislim da ste vi apsolutni favoriti. sa motom "za krst casni i slobodu zlatnu" i uz moralnu podrsku vaseg gurua cerica oslobodicete drzavu za covjeka. naravno pravovjernog covjeka iz sarajeva, eventualno iz tuzle ili dijela usk.
Jah, a mogao je biti i iz Foče ... da nije onako hrabro, kako reče Krsmanović, odbranjena od neprijatelja.
Pedja Kojovic

#4171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

** No links ** TV/ TJELOHRANITELJI ČUVAJU VIDAKOVIĆA: Iza otmice člana Naše stranke stoji mafija Milorada Dodika!
Petak | 17.09.2010.
Nakon otmice Lazara Vidakovića, Naša stranka je svom odborniku osigurala 24-satnu zaštitu, a Visokog predstavnika i bh. javnost upoznala sa činjenicama koje ukazuju da iza ovog čina stoji organizirana mafija Milorada Dodika. POGLEDAJTE VIDEO

Pripremila: Elma MURIĆ

Nakon što je Branislav Bošković, načelnik opštine Osmaci, u zarobljeništvu u Srbiji držao odbornika Naše stranke Lazara Vidakovića, cijeli slučaj je prijavljen policiji, No, zbog straha za vlastiti život Vidaković je angažirao privatnu zaštitarsku agenciju, a zajedno sa Bojanom Bajićem, predsjednikom Naše stranke, Vidaković je danas boravio kod Valentina Inzka gdje su visokog predstavnika upoznali s ovim nesvakidašnjim slučajem.

Bojan Bajić je netom nakon sastanka za ** No links ** izjavio da iza otmice stoji sam stranački vrh SNSD-a, stranke kojoj bi zbog ovog skandala, po Bajićevom mišljenju, trebalo zabraniti dalje političko djelovanje.

- Iza svega stoji Miro Kraljević i SNSD - mafijaška organizacija Milorada Dodika. Kad se Vidakovićeve tvrdnje zakonski dokažu, CIK bi trebao onemogućiti ovoj stranci da izađe na predstojeće izbore, rekao je Bajić.

'Napominjemo da je od povratka gospodina Vidakovića u Osmake, Naša Stranka angažovala zaštitarsku agenciju Sektor Security, i da će gospodin Vidaković ostati pod stalnom zastitom i pratnjom zaštitara ove agencije sve dok načelnik Osmaka Branislav Bošković i ostali upleteni u otmicu ne budu odgovarali za ovaj teroristički čin. Naša stranka ostaje dosljedna u svojoj borbi protiv mafije koja sistematski unistava Bosni i Hercegovinu', stav je ove stranke.

Vidno uznemireni Vidaković u razgovoru za naš portal je izjavio da još uvijek osjeća strah, posebno otkad je protiv Boškovića podnesena krivična prijava.

Podsjećamo, Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina potvrđeno je da su spomenute optužbe tačne, a Vidaković je izjavio da je prisilno otet kako ne bi bio prisutan na Skupštini 3. septembra.

Vidakovićev nestanak prijavljen je policiji 6. septembra, a učinila je to grupa odbornika SDS-a i PDP-a u Skupštini Osmaka, općini nastaloj od dijela teritorije Kalesije koja je po Dejtonu pripala Republici Srpskoj.

Cijeli slučaj je preuzelo Kantonalno tužilaštvo. U policijskom izvještaju piše kako su mu dva nepoznata lica prišla i prisilila ga da uđe u auto marke „škoda oktavija“, u kojem je već na mjestu vozača sjedio Branislav Bošković. Potom su ga čamcem prevezli preko Drine u Srbiju, gdje je u njemu nepoznatom mjestu u Srbiji držan u zatočeništvu dvanaest dana. Nakon toga je pobjegao i prebacio se u Bosnu i Hercegovinu, gdje se vratio u opštinu Osmaci.
Suti i trpi

#4172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

MrMaliJoe wrote:** No links ** TV/ TJELOHRANITELJI ČUVAJU VIDAKOVIĆA: Iza otmice člana Naše stranke stoji mafija Milorada Dodika!
Petak | 17.09.2010.

Nakon otmice Lazara Vidakovića, Naša stranka je svom odborniku osigurala 24-satnu zaštitu, a Visokog predstavnika i bh. javnost upoznala sa činjenicama koje ukazuju da iza ovog čina stoji organizirana mafija Milorada Dodika.

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ne mogu vjerovati... Gledo sam dnevnik i nisam upratio ni rijeci o ovome... Strasno!!
Biznis

#4173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Biznis »

Ja sam u dilemi da li da glasam za Nasu stranku ili ne. Spadam u red onih glasaca koji bi dali svoj glas nekom ali da taj neko normalno radi ono radi cega je odabran: upravlja drzavom na najbolji moguci nacin. Danas slucajno vidjeh liste za PSBiH iz moje izborne jedinice i tu NS izgubi moj glas. Onda sam vidio listu za KS...i tu vise ne mislim da cu glasati za NS. Danis Tanovic je previse zauzet covjek da se bavi kantonom i bice isto kao izbor Nenada Markovica za dogradonacelnika-bio tu dva mjeseca i onda otisao u Grcku. Ne vjerujem da se Tanovic mislio ozbiljno baviti politikom, proteklih godina od osnivanja to nije posebno pokazao.
I onda dodjoh na ovu temu i pazljivo procitah sta simpatizeri, clanovi i promotori NS pisu i kako vole da im se postave racionalna i realna pitanja koja je npr DaySleeper postavljao...i sad fakat mislim da NS nije stranka za koju treba glasati.
ultima_palabra

#4174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Biznis wrote:Ja sam u dilemi da li da glasam za Nasu stranku ili ne. Spadam u red onih glasaca koji bi dali svoj glas nekom ali da taj neko normalno radi ono radi cega je odabran: upravlja drzavom na najbolji moguci nacin. Danas slucajno vidjeh liste za PSBiH iz moje izborne jedinice i tu NS izgubi moj glas. Onda sam vidio listu za KS...i tu vise ne mislim da cu glasati za NS. Danis Tanovic je previse zauzet covjek da se bavi kantonom i bice isto kao izbor Nenada Markovica za dogradonacelnika-bio tu dva mjeseca i onda otisao u Grcku. Ne vjerujem da se Tanovic mislio ozbiljno baviti politikom, proteklih godina od osnivanja to nije posebno pokazao.
I onda dodjoh na ovu temu i pazljivo procitah sta simpatizeri, clanovi i promotori NS pisu i kako vole da im se postave racionalna i realna pitanja koja je npr DaySleeper postavljao...i sad fakat mislim da NS nije stranka za koju treba glasati.
Ja nekako mislim da bi mogli biti dobri na kantonalnom nivou... SDP je u KS uvaljen u svakakve talove, i treba neko da malo protrese situaciju, volio bih vidjeti Haverića u Parlamentu, mada je on kapacitet za veće stvari.

Što se tiče viših nivoa, NS mi se čini nedorasla za te stvari, tako da će na ostalim listama moj glas vjerovatno ići SDP-u.
DaysleepeR

#4175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

ljudi koji su ušli u našu stranku u početku su ušli emocijama a ne mozgom i sposobnošću i danas je evidentno da ti ljudi nisu sposobni nositi se se sa ovim polupismenim nacionalistima a kamoli voditi zemlju u bilo kojem pravcu pa ni prema dole...

jednostavno stranka ljudi koji nemaju pojma šta bi radili kada bi dobili vlast

nažalost...

SDP ih je tako stručno pojeo za doručak u gradskom vijeću pri prvom konfliktu da to nije normalno

ljudi nikako da skontaju da moral i politika ne idu skupa i da za politiku treba imati beskrupulozne menadžere a ne dobroćudne hipike...

ovoj zemlji jednostavno treba vlast koja će donijeti zakonsku regulativu te sistem koji će omogućiti FER utakmicu za biznis temeljen na kapitalizmu, tako da svako ima jednake šanse bez obzira o kome se radi...

u tom slučaju apsolutno je nebitno ko je na vlasti, da li radikal, nacionalista ili socijalista (kao što je veoma često slučaj u evropi) ljudi će i dalje raditi i boriti se za svoj hljeb i svoje pare...

al ne konta to raja... :D
Locked