asurbanipal wrote:Mene zanima iz kojeg je smjera ovuda tukao snajper ?
Na 1:08 se vidi metak
asurbanipal wrote:Mene zanima iz kojeg je smjera ovuda tukao snajper ?

Ne trolaj ovakvu temu, ako ti nešto nije jasno znaš gdje obitavamKvaziExpert wrote:ti se to sjećaš togableee_sa wrote:Evo ovako, neko nacrtao.
Neboderi u Grbavičkoj, odma uz Miljacku.![]()
Pucano je iz stana Muratović-a na 7 spratu iz prvog nebodera, danas je u njemu Mehmedbašić ordinacija.To je bio omiljeni položaj snajperiste Zlatana-Zlaje sa Grbavice. Bradonja koji je koristio 7,9 PASP i ponekad i 12.7 jbga slična danasnoj Zastavinoj M93. Nema sumnje da je ta lokacija, imao je jos par u neboderu gdje je slasticarna Vatra, ali su to zvali lažnjacima, često su u njih ulazili vojnici da "spraše" koji metak iz puški koje su stajale u bunkerima za slučaj napada, a ne kao lično naoružanje.Seawolf wrote:Dozer wrote:Stani gdje je stajao kamion, i vidjeces da je opticka vidljivost s nebodera, s krajnjih prozora i izmedju I.V i Skupstine, taman dovoljna da se tuda provuce metak.
Ovo je ta linija vatre (pucano je s drugog, daljeg nebodera, a ne s prvog i blizeg I.V.).
Da, slažem se sa konstatacijom. Sjećam se jedne prilike da sam uletio u potkrovlje gdje su nešto kao neki tavani - šupe, neboder Grbavicka 14c, pravac mašinska - PMF pa sve do skupštine.Dozer wrote:Da, iz tog nebodera jeste pucano, ali ne na dio oko Vrazove jer se s prvog nebodera taj dio ne vidi.
Iz prvog nebodera je pucano oko Holiday Inna, Kranjceviceva, oko Masinske skole, a ilz drugog po redu gledano od Vrbanja mosta se siiljilo oko Vrazove.
Đe taj bradonja sad zna li se?sjecamse wrote:Pucano je iz stana Muratović-a na 7 spratu iz prvog nebodera, danas je u njemu Mehmedbašić ordinacija.To je bio omiljeni položaj snajperiste Zlatana-Zlaje sa Grbavice. Bradonja koji je koristio 7,9 PASP i ponekad i 12.7 jbga slična danasnoj Zastavinoj M93. Nema sumnje da je ta lokacija, imao je jos par u neboderu gdje je slasticarna Vatra, ali su to zvali lažnjacima, često su u njih ulazili vojnici da "spraše" koji metak iz puški koje su stajale u bunkerima za slučaj napada, a ne kao lično naoružanje.Seawolf wrote:Dozer wrote:Stani gdje je stajao kamion, i vidjeces da je opticka vidljivost s nebodera, s krajnjih prozora i izmedju I.V i Skupstine, taman dovoljna da se tuda provuce metak.
Ovo je ta linija vatre (pucano je s drugog, daljeg nebodera, a ne s prvog i blizeg I.V.).
Znam tačno jer sam živio na tim prostorima 92-95
Zlaja je nestao nekad pred kraj rata. Zadnji put je viđen kad je bio veliki belaj na Debelom brdu. Nakon toga je lik jednostavno nestao. Videla ga je stara moja nekad 2000te na pijaci, živa se sasrala.radiša wrote: Đe taj bradonja sad zna li se?
Ovaj dio kod željezničke je pokrivan sa Grbavičke 8aSarajmen wrote:Izlija wrote:I to kroz podrumske prostorije kroz 2 zida sa vrha nebodera Grbavička 6a i imao je 2 pravca djelovanja, prvi prema raskrsnici kod željezničke i drugi pravac kod Vrazove. Snajperista iz Grbavičke 6 je držao pavilione, put do naše osmatračnice i raskrsnicu kod zemaljskog.