sto se mene tice moze za sve dane i bice koristen za sve osim za bas one prevruce dane, ljetne noci moze izgurat definitivno, al kontam da je ipak etiketiran vise za normalne i malo hladnije dane nego za ove ekstremno hladne il pretoplekonektovan wrote:Je li Ferrari za ovog perioda pogodan, za minuscice, ili za ljeta???KB9 wrote:http://www.fragrantica.com/perfume/Jean ... 12711.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Ferr ... -5888.html
stigli su![]()
kokorico je skroz ok, mozda bi volio da malo "duze traje" al to je vjerovatno do moje koze, nosa il cega vec, miris je ko stvoren za te neke zimske noci kad se izladje u topao pab i slicno![]()
ferarri je nevjerovatno dobar, ck shock je dobio opasnu konkurenciju u toj nekoj kategoriji odlicnih parfema za mizerne pare, pravi moderni al opet muski alfa miris
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- KB9
#4151 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
-
klopan
#4152 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ima li ko od ovih zagriženijih iskustva s tom ford noir- o kakvom se čudu radi, ako neko može iz prve ruke ?
- konahawaii
#4153 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
mene isto zanima noir extreme, ako ima neko iskustva 
- KB9
#4154 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
uzeo sam malo da testiram ovu zadnju reformulaciju klasika jpg le male i mogu vam rec da je cista sramota na sta se sveo parfem, pa ni desetina kvaliteta onog sto je nekad bio tj ciju stariju verziju imam, ostalo mi je malo manje od polovine
kad se potrosi prosto mi ne pada na pamet da ga ikad vise kupim nego ide lagani transfer na cuba gold koji je u ogromnoj mjeri slican i prosto nevjerovatno daleko dugotrajniji trenutno 
-
tatoo
#4155 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja sam TF fanatik. Noir eExtreme je najlosiji TF miris, po mom misljenju a cijenom u niche klasi (ili skoro u toj klasi). Ima boljih dizajnera za te pare u gourmand smjeru... valentino Uomo, Ferragamo Uomo, DHI i slicno. Svi pola cijene od TF.konahawaii wrote:mene isto zanima noir extreme, ako ima neko iskustva[/
konahawaii wrote:mene isto zanima noir extreme, ako ima neko iskustva
S moje strane, jedina akvizicija u zadnje vrijeme je Hermes Bel Ami Vetiver.
-
tatoo
#4156 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Doci ce nam reformulacije glaveKB9 wrote:uzeo sam malo da testiram ovu zadnju reformulaciju klasika jpg le male i mogu vam rec da je cista sramota na sta se sveo parfem, pa ni desetina kvaliteta onog sto je nekad bio tj ciju stariju verziju imam, ostalo mi je malo manje od polovinekad se potrosi prosto mi ne pada na pamet da ga ikad vise kupim nego ide lagani transfer na cuba gold koji je u ogromnoj mjeri slican i prosto nevjerovatno daleko dugotrajniji trenutno
- KB9
#4157 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ferragamo Uomotatoo wrote:Doci ce nam reformulacije glaveKB9 wrote:uzeo sam malo da testiram ovu zadnju reformulaciju klasika jpg le male i mogu vam rec da je cista sramota na sta se sveo parfem, pa ni desetina kvaliteta onog sto je nekad bio tj ciju stariju verziju imam, ostalo mi je malo manje od polovinekad se potrosi prosto mi ne pada na pamet da ga ikad vise kupim nego ide lagani transfer na cuba gold koji je u ogromnoj mjeri slican i prosto nevjerovatno daleko dugotrajniji trenutno
vidim naveo si ovaj gore, lomim se u zadnje vrijeme da li ga narucit a nikako stic da odem negdje testirat ga malo
-
tatoo
#4158 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nije wow ali je zanimljiv. Obicno gourmand pucaju vaniliju, cimet, ambroxan (noir extreme) ovaj je tiramisu, malo kafa ...KB9 wrote:Ferragamo Uomotatoo wrote:Doci ce nam reformulacije glaveKB9 wrote:uzeo sam malo da testiram ovu zadnju reformulaciju klasika jpg le male i mogu vam rec da je cista sramota na sta se sveo parfem, pa ni desetina kvaliteta onog sto je nekad bio tj ciju stariju verziju imam, ostalo mi je malo manje od polovinekad se potrosi prosto mi ne pada na pamet da ga ikad vise kupim nego ide lagani transfer na cuba gold koji je u ogromnoj mjeri slican i prosto nevjerovatno daleko dugotrajniji trenutno
vidim naveo si ovaj gore, lomim se u zadnje vrijeme da li ga narucit a nikako stic da odem negdje testirat ga maloda li se po necemu bas ono istice il je jos jedan u nizu takvih, ono kvalitetan al samo jos jedan ako me kontas
I nije da je previse sladak/gust nego ima neku malo laganiju notu. U napadu jako teskih gourmand mirisa ovaj je po meni tezak onoliko koliko treba biti. Ne osjecas se ko da si se valjao u kolacima ali osjeti se.
U krajnjoj liniji, sintetika ali dobro uradjena i fer cijena posebno sad imaju snizenja.
-
miss_gemini
#4159 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Je li neko naručivao testere perfema od ParfemiZaVas? Da li su okej?!
- KB9
#4160 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
apsolutno sve kod tog lika je originalmiss_gemini wrote:Je li neko naručivao testere perfema od ParfemiZaVas? Da li su okej?!
@tatoo
hvala puno
-
Manager19sa
#4161 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Odlican, sjedi 5
-
klopan
#4162 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Slažem se, jučer meni stigao, nakon što sam ga naručio naslijepo.Manager19sa wrote:
Odlican, sjedi 5
Opravdava očekivanja, baš onakav kakvim ga opisuju: narandža umočena u oblak prašine, strašno otvaranje,zagušljiva oštrina-muškost bez slova prigovora.
- KB9
#4163 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
apsolutni klasik i must have u kolekciji svakog pravog ljubitelja parfema
-
klopan
#4164 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
@ KB9 Kad si se vec javio da te pitam: kako znas da si probao reformuliranog le male-a?
Imam bocu,i ne znam kako bi utvrdio jel stara ili nova verzija tj. kako utvrditi godinu proizvodnje?
Imam bocu,i ne znam kako bi utvrdio jel stara ili nova verzija tj. kako utvrditi godinu proizvodnje?
- KB9
#4165 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
nisam gledo datume al skroz je prostoklopan wrote:@ KB9 Kad si se vec javio da te pitam: kako znas da si probao reformuliranog le male-a?
moj traje doslovno citav dan i noc dok je ovaj testirani totalno nesto nakon 5-6 sati
le male je prije imo sigurno mjesto na top 10 listi beastmode parfema, sad je od te liste kilometrima daleko, nazalost
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4166 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Mozda na trzistu se jos uvijek vrte odredjene zalihe "starog" le male a reformulacija se desila, negdje u 2011-2012. Pokusajte sa le male terrible, meni je odlican, i vuce na stari.KB9 wrote:nisam gledo datume al skroz je prostoklopan wrote:@ KB9 Kad si se vec javio da te pitam: kako znas da si probao reformuliranog le male-a?
moj traje doslovno citav dan i noc dok je ovaj testirani totalno nesto nakon 5-6 sati
le male je prije imo sigurno mjesto na top 10 listi beastmode parfema, sad je od te liste kilometrima daleko, nazalost
-
klopan
#4167 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Iako je bio najavljivan da će izaći u martu, nešto su požurili pa je BVLGARI AQVA ATLANIQUE
stigao jučer i u sarajevske parfimerije.Odmah sam ga testirao, mislio sam da kad ovo izađe da ću uzeti bez razmišljanja.
Iako mi je bvlgari među omiljenim dizajnerima, ovo je za mene teško razočarenje.
Miris traje na koži 3,5h, od kojih je 2h potpuni scinscent- ono da ga šmrčeš sa ruke pa da primjetiš da je još tu.
Kad tek prsneš-podsjeća na aqvu, ali poslije ono u šta se razvija na mojoj koži je bilo nešto slično mirisu pokvarenih jaja.
Probao sam, i nit`ga mislim opet testirati nit`kupovati.
Da napomenem i cjenu, koju prodavači još nisu uspjeli staviti na police, ali sam pitao da mi provjere:
30 ml.-110 mambi- EL MORBIDO.
stigao jučer i u sarajevske parfimerije.Odmah sam ga testirao, mislio sam da kad ovo izađe da ću uzeti bez razmišljanja.
Iako mi je bvlgari među omiljenim dizajnerima, ovo je za mene teško razočarenje.
Miris traje na koži 3,5h, od kojih je 2h potpuni scinscent- ono da ga šmrčeš sa ruke pa da primjetiš da je još tu.
Kad tek prsneš-podsjeća na aqvu, ali poslije ono u šta se razvija na mojoj koži je bilo nešto slično mirisu pokvarenih jaja.
Da napomenem i cjenu, koju prodavači još nisu uspjeli staviti na police, ali sam pitao da mi provjere:
- konektovan
#4168 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
klopan wrote:Iako je bio najavljivan da će izaći u martu, nešto su požurili pa je BVLGARI AQVA ATLANIQUE
Preskupo, ko da je od zlata?!
- KB9
#4169 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
sto se tice navedene marke tu vrijede samo ova dva parfema

sve ostalo je totalno spremno za prespavat do kraja zivota

sve ostalo je totalno spremno za prespavat do kraja zivota
- muha_sa
- konektovan
#4171 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moj dedo a.r koristio, mora da ste generacija?!muha_sa wrote:
- KB9
#4172 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
pa vidi to je do tebe i tvog karktera ono, tebe kao osobe kako i u kojoj situaciji mozes "izvuc" odredjeni parfem, cinjenica je ta da je odlicna kupovina velika bocica za 40 markica, to se ne moze osporit al svaki parfem garantovano nije za svakog, to bar svi znamoheal wrote:Jutros mi dodje ferrari uomo. Naprskao dvaput. Na prvu je presintetican. Sapunasta koza. Osjecam da mi treba odjelo i kravata da ga nosim. Preozbiljan, ne bih rekao da je za mene. Vidjecemo tokom dana, za sada sam razocaran. 40 km na ekupi.ba, mozda kod mene sutra bude za 30KB9 wrote:
sto se mene tice moze za sve dane i bice koristen za sve osim za bas one prevruce dane, ljetne noci moze izgurat definitivno, al kontam da je ipak etiketiran vise za normalne i malo hladnije dane nego za ove ekstremno hladne il pretople
- KB9
#4173 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
nisam dzaba reko da je odlicna kupovina za 4 cenera
inace izaso je novi mugler amen flanker sto znaci novi parfem koji ima sigurno mjesto u kolekciji
inace izaso je novi mugler amen flanker sto znaci novi parfem koji ima sigurno mjesto u kolekciji
-
tatoo
#4174 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nove akvizicije:
Tom Ford Ombre Leather 16
Frederic Malle Lys Mediterranee
lalique Encre Noir Sport
Tom Ford Ombre Leather 16
Frederic Malle Lys Mediterranee
lalique Encre Noir Sport
-
suspect_zero
#4175 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kakva su vam iskustva sa Zarinim mirisima?
....pravo im je povoljna cijena, pa sam kontala neki jači....