BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
quarterback
-
kox
#4152 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
quarterback wrote:3d je ok
I EZ-ov Citral je takodje OK.
- saiks
#4153 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Citral ti dobar,e svasta. Onako rijedak deterdzent rijetko vidjam. Njemu je samo cijena dobra,nista visekox wrote:quarterback wrote:3d je ok![]()
- dječak sa šibicama
#4154 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Kupio ga i koristim ga prvi put, slazem se, oko gladac unutra jadac.Đinajlu wrote:Samo da prijavim da je det. za pranje suđa Teta Violeta teško smeće, nit' pjeni nit' išta. Zaobilaziti u širokom luku.
Vracam se na Fairy. Probao sam par alternativa, nijedna nije ni blizu Fairyu.
-
kox
#4155 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Koristim ga godinama i bio je super. Zadnji put sam prije nekih pola godine kupio pakovanje od 5l koje još nisam potrošio i istog je kvaliteta kao i prije. Možda su u medjuvremenu nešto promijenili, ali sumnjam.saiks wrote:Citral ti dobar,e svasta. Onako rijedak deterdzent rijetko vidjam. Njemu je samo cijena dobra,nista visekox wrote:quarterback wrote:3d je ok![]()
-
The Realist
#4156 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Mene samo zanima kako Woolite može biti 10.95KM 75 pranja, dok je Wioletin skuplji od toga i mislim 40 pranja, tako nešto....? Kako čovjek da kupuje onda to, a vrlo rado bih?
Isto vrijedi i za omekšivač, gdje Silan bude 6.95 3l, što je opet jeftinije od Wiolete, a tek Ornel 9.95 5l.
Ima li neki razlog zašto ne mogu nižu cijenu staviti, jer platio bih ja bez problema malo više za domaći proizvod, ali ovdje su razlike drastične.
Isto vrijedi i za omekšivač, gdje Silan bude 6.95 3l, što je opet jeftinije od Wiolete, a tek Ornel 9.95 5l.
Ima li neki razlog zašto ne mogu nižu cijenu staviti, jer platio bih ja bez problema malo više za domaći proizvod, ali ovdje su razlike drastične.
-
kox
#4157 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Probaj EZ-ov Lilla tečni deterdžent za obojeni veš + omekšivač gratis oko 6 KM.The Realist wrote:Mene samo zanima kako Woolite može biti 10.95KM 75 pranja, dok je Wioletin skuplji od toga i mislim 40 pranja, tako nešto....? Kako čovjek da kupuje onda to, a vrlo rado bih?
-
The Realist
#4158 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A koliko pranja dođe tu? Jer gledamo nešto domaće već dugo, ali stalno povelika razlika u cijeni bila u korist ovih "poznatijih" brendova, a supruga je baš zadovoljna Wooliteom i Silanom/Ornelom (nije ni čudo, logično).kox wrote: Probaj EZ-ovu Lillu, deterdžent za obojeni veš + omekšivač gratis oko 6 KM.
Kao što rekoh, platit će se skuplje nešto domaći proizvod, ali ne baš neka luda razlika.
I pitanje, kako se ono KPlus mlijeko vodi, kao domaći proizvod, ili strani? Kod nas ga pune.
-
kox
#4159 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Gel, tj. tečni deterdžent 1,5l za 21 pranje + 1l omekšivača.The Realist wrote:A koliko pranja dođe tu? Jer gledamo nešto domaće već dugo, ali stalno povelika razlika u cijeni bila u korist ovih "poznatijih" brendova, a supruga je baš zadovoljna Wooliteom i Silanom/Ornelom (nije ni čudo, logično).kox wrote: Probaj EZ-ovu Lillu, deterdžent za obojeni veš + omekšivač gratis oko 6 KM.
Kao što rekoh, platit će se skuplje nešto domaći proizvod, ali ne baš neka luda razlika.
I pitanje, kako se ono KPlus mlijeko vodi, kao domaći proizvod, ili strani? Kod nas ga pune.
A mlijeko onako kako ga ti vodiš, tj. za šta smatraš da je domaći proizvod. Meni je domaće sve što se proizvodi u BiH, iako malu prednost dajem firmama u BH vlasništvu.
-
The Realist
#4160 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Hvala. Znači 24KM mi treba za 84 pranja i 4l omekšivaća....., ovako za 18KM za 75 pranja i 3 litra omekšivača. Mislim da je ovo relativno podnošljivo što se tiče razlike, probat ćemo baš taj deterdžent (sada imamo 2 velika Woolite i nešto Perwolla, pa se mora sačekatikox wrote: Gel, tj. tečni deterdžent 1,5l za 21 pranje + 1l omekšivača.
A mlijeko onako kako ga ti vodiš, tj. za šta smatraš da je domaći proizvod. Meni je domaće sve što se proizvodi u BiH, iako malu prednost dajem firmama u BH vlasništvu.
A ovo za mljiko pitam, jer mi u mi Konzumi dosta bliži, nego Bingo, a to mlijeko najjeftinije.
EDIT: Sad vidim da je to Tisal (Lilla
Last edited by The Realist on 29/08/2015 13:42, edited 1 time in total.
-
kox
#4161 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nije veliki trošak tih 6KM a ako ti se ne svidi uvijek se možeš vratiti na Woolite. Ja ga koristim nekih pola godine i zadovoljan sam. Samo ne znam može li se naći u Konzumu, ja sam ga do sada samo u Bingu kupovao.The Realist wrote:Hvala. Znači 24KM mi treba za 84 pranja i 4l omekšivaća....., ovako za 18KM za 75 pranja i 3 litra omekšivača. Mislim da je ovo relativno podnošljivo što se tiče razlike, probat ćemo baš taj deterdžent (sada imamo 2 velika Woolite i nešto Perwolla, pa se mora sačekatikox wrote: Gel, tj. tečni deterdžent 1,5l za 21 pranje + 1l omekšivača.
A mlijeko onako kako ga ti vodiš, tj. za šta smatraš da je domaći proizvod. Meni je domaće sve što se proizvodi u BiH, iako malu prednost dajem firmama u BH vlasništvu.). Na 3D smo se skroz prebacili, sada da nađemo dobre i povoljne tablete za mašinsko pranje suđa i taman
. Hvala na infu.
A ovo za mljiko pitam, jer mi u mi Konzumi dosta bliži, nego Bingo, a to mlijeko najjeftinije.
Tablete za mašinu za suđe domaće ne postoje. EZ neke njemačke prepakuje pod markom Glanz, ostalo je potpuno uvozno.
-
The Realist
#4162 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Probat ćemo, sada sam našao baš o čemu se radi (Tisal). A ima Bingo i ovdje relativno blizu, samo što nekada nemam vremena pa neke stvari u Konzumu kupujem, ali veće stvari uglavnom u Bingu (ali eto taj Silan i Woolite u Konzumu stalno akcija, evo i sada).kox wrote: Nije veliki trošak tih 6KM a ako ti se ne svidi uvijek se možeš vratiti na Woolite. Ja ga koristim nekih pola godine i zadovoljan sam. Samo ne znam može li se naći u Konzumu, ja sam ga do sada samo u Bingu kupovao.
Tablete za mašinu za suđe domaće ne postoje. EZ neke njemačke prepakuje pod markom Glanz, ostalo je potpuno uvozno.
A vidio sam i tablete, mislio da su naše, no ništa znači. Nastavit će se one DM-ove, ubjedljivo najjefitnije.
- saiks
#4163 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Te dm-ove tablete sam cuo i da su najbolje sto se nudi kod nas. A to koliko pranja s necim mozes ostvariti nikad nisam gledao,jer to smatram marketingom
-
The Realist
#4164 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Dobre su, a jeftine (60 komada ispod 6KM). Ne znam za deterdžente, ali ne znam čime još da se vodi čovjek.
- Ned071
#4165 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Asja je lijanova firma. Supljak oko izvoza u tursku, poticaja i tako to...saiks wrote:Pojavila se Rostiljska i Pucka kobasica,logo Lijanovic a za njih pravi firma Karliko.
I Pili i Đacka se vratila,samo ih pravi firma Asja,,koja je kupila Lijanovic mesnu industriju,isto pakovanje samo logo Asja
-
Naslovnica
#4166 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Opet Lijanovići nekažnjeno varaju državu...Ned071 wrote:Asja je lijanova firma. Supljak oko izvoza u tursku, poticaja i tako to...saiks wrote:Pojavila se Rostiljska i Pucka kobasica,logo Lijanovic a za njih pravi firma Karliko.
I Pili i Đacka se vratila,samo ih pravi firma Asja,,koja je kupila Lijanovic mesnu industriju,isto pakovanje samo logo Asja
- dust in the wind
#4167 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
meni vazda dobar. a svaki dan se davim ajranomEntropio wrote:Milkos Ayran toliko varira u okusu... nema konstante. Nekad dobar, nekad loš.
- strong69
#4168 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Gdje ga kupuješ? Obraćaš li pažnju na temperaturu u rashladnim vitrinama? Ja kupujem Ayran otkad je izašao i standardno je dobar pri pravilnom skladištenju. Kupujem u Bingu na Stupu.Entropio wrote:Milkos Ayran toliko varira u okusu... nema konstante. Nekad dobar, nekad loš.
-
walk_M-A-N
#4169 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Slažem se. A uz to može recimo također odlična Jusuf bey sudžuka.Lajavikrelac wrote:Milkos feta sir. Odličan
-
quarterback
#4170 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ljuti kecap bingo (pravi neko iz prnjavora) - odlican za pizzu (taman ljuto po mom ukusu) !
-
BIONA
#4171 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Takav isti, samo blagi ja kupujem, i ne popustam
. Pakovanje od 1 kg, a cijena je smijesna!
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#4172 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Može i Brajlović. Mada ima sad solidnih proizvođača lokalnog karaktera npr K1 iz prnjavora extra kulen i mortadelawalk_M-A-N wrote:Slažem se. A uz to može recimo također odlična Jusuf bey sudžuka.Lajavikrelac wrote:Milkos feta sir. Odličan
-
Naslovnica
#4173 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja mislim da je to firma BONITO, a kečap je TOMICO.quarterback wrote:ljuti kecap bingo (pravi neko iz prnjavora) - odlican za pizzu (taman ljuto po mom ukusu) !
Odličan kečap!
-
StupskaBitanga
#4174 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Tomico je druga firmaNaslovnica wrote:Ja mislim da je to firma BONITO, a kečap je TOMICO.quarterback wrote:ljuti kecap bingo (pravi neko iz prnjavora) - odlican za pizzu (taman ljuto po mom ukusu) !
Odličan kečap!
Fructa trade mislim Derventa
-
Naslovnica
#4175 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Očito je da se bum zajebal malo, sorry.StupskaBitanga wrote:Tomico je druga firmaNaslovnica wrote:Ja mislim da je to firma BONITO, a kečap je TOMICO.quarterback wrote:ljuti kecap bingo (pravi neko iz prnjavora) - odlican za pizzu (taman ljuto po mom ukusu) !
Odličan kečap!
Fructa trade mislim Derventa
Bonito kečap je taj o kojem sam pričao.