TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#4151 Re: TENIS
Moze li iko ovog 'bivseg' umilostiviti da nas se okane ovog idolopoklponstva!? Ovo je ipak sira tema.
Dakle, ne pretrazuju mi se arhive, ali ne vjerujem da je ikada zavrsni masters docekao bez prva tri najbolja na svijetu! Kakva bruka!
Dakle, ne pretrazuju mi se arhive, ali ne vjerujem da je ikada zavrsni masters docekao bez prva tri najbolja na svijetu! Kakva bruka!
-
JKG
#4152 Re: TENIS
Bolje gledati trenutni mec Federer vs Ferrer.shake69 wrote:Moze li iko ovog 'bivseg' umilostiviti da nas se okane ovog idolopoklponstva!? Ovo je ipak sira tema.
- just principe
#4153 Re: TENIS
exSarajlija wrote:ma bilo ko... samo ne neko iz komsiluka... pogotovo sa istocne strane.
sampras ne vjerujem da se proslavio polufinalima sa rg-a ili titulama zemljanog mastersa..... ako grijesim ispravi me.
***evo vidjeh da ipak ima jedno finale na rg-u (nole vec ima vise) i jednu jedinu titulu u rimu (nole ima 4 zemljana mastersa).
dokad ovdje planiras da provociras i izbacujes frustracije..ipak je ovo Sarajevo-x a ti mrzis sve sto ima veze sa istim...Zato nas postedi svojih bjednih komentara, jesil cuo
- shake69
#4154 Re: TENIS
Vala i ja gledam, i ne mogu vjerovati da Federer nista nije na brzini i pokretljivosti izgubio!? Svaka cast!JKG wrote:Bolje gledati trenutni mec Federer vs Ferrer.shake69 wrote:Moze li iko ovog 'bivseg' umilostiviti da nas se okane ovog idolopoklponstva!? Ovo je ipak sira tema.
- erik2
#4155 Re: TENIS
Ja bih te lijepo zamolio da otvoriš zasebnu temu o svom omiljenom troprstašu, nije tenis ni počeo niti će završiti sa Đokovićem, nije ni sa Rogerom, Rafom, Samprasom, McEnroem, Connorsom, Lendlom, Beckerom, Borgom, Edbergom itd..ali tušiš..udavi baexSarajlija wrote:ma bilo ko... samo ne neko iz komsiluka... pogotovo sa istocne strane.
sampras ne vjerujem da se proslavio polufinalima sa rg-a ili titulama zemljanog mastersa..... ako grijesim ispravi me.
***evo vidjeh da ipak ima jedno finale na rg-u (nole vec ima vise) i jednu jedinu titulu u rimu (nole ima 4 zemljana mastersa).
-
JKG
#4156 Re: TENIS
To se zove konstantnost. Nije receno da ce se ikada vratiti na #1, ali milina za gledati!shake69 wrote:Vala i ja gledam, i ne mogu vjerovati da Federer nista nije na brzini i pokretljivosti izgubio!? Svaka cast!JKG wrote:Bolje gledati trenutni mec Federer vs Ferrer.shake69 wrote:Moze li iko ovog 'bivseg' umilostiviti da nas se okane ovog idolopoklponstva!? Ovo je ipak sira tema.
-
Ledenko
#4157 Re: TENIS
Čovjek uči dok je živexSarajlija wrote:
- erik2
#4158 Re: TENIS
Roger je genije, umjetnik..ostali su gladijatori....dugo pratim tenis, ali još od McEnroa nisam gledao onakve štop voleje na mreži i sve ostalo, jedan od najkompletnijih svih vremena.
-
JKG
#4159 Re: TENIS
erik2 wrote:Roger je genije, umjetnik..ostali su gladijatori....dugo pratim tenis, ali još od McEnroa nisam gledao onakve štop voleje na mreži i sve ostalo, jedan od najkompletnijih svih vremena.
- shake69
#4160 Re: TENIS
erik2 wrote:Roger je genije, umjetnik..ostali su gladijatori....dugo pratim tenis, ali još od McEnroa nisam gledao onakve štop voleje na mreži i sve ostalo, jedan od najkompletnijih svih vremena.
- erik2
#4161 Re: TENIS
Slažem se uz to je i racionalan sa rasporedom, ne forsira, ja se ne sjećam kad je predao meč ili zatražio medical time out, zatim nema rituale prije izvođenja servisa..znate na koga aludiramshake69 wrote:erik2 wrote:Roger je genije, umjetnik..ostali su gladijatori....dugo pratim tenis, ali još od McEnroa nisam gledao onakve štop voleje na mreži i sve ostalo, jedan od najkompletnijih svih vremena.Dobro to, ali istrcati onoliko lijevo i desno, kao prije 5-6 godina jednako dobro, za to skidam kapu. Koja inteligencija u igri, rekli su to i na analizi izmedju dva seta, prosto za nepovjerovati.Ukoliko sutra ne bude s druge strane mreze neki ubica s prvim servisom a to zna biti i Tsonga i Berdych, pa da ugroze njegovu igru -titula sigurno ide u Svicarsku!Zasluzeno!
- Better Man
#4162 Re: TENIS
Djokovic nije ni do noznog prsta jednom Samprasu! Sampras iz najacih dana bi pojeo za dorucak Djokovica kao sto je derao i ostale velikane!exSarajlija wrote:ma bilo ko... samo ne neko iz komsiluka... pogotovo sa istocne strane.
- irvinx1
#4163 Re: TENIS
Roger u finalu.... Idemo majstore po titulu!!!
A Djokovic jeste medju dvadesetak najboljih ikada, ali porediti ga sa jednim Rogerom, Borgom ili Samprasom je degutantno.
A Djokovic jeste medju dvadesetak najboljih ikada, ali porediti ga sa jednim Rogerom, Borgom ili Samprasom je degutantno.
- irvinx1
#4164 Re: TENIS
A bil Rogera?Better Man wrote:Djokovic nije ni do noznog prsta jednom Samprasu! Sampras iz najacih dana bi pojeo za dorucak Djokovica kao sto je derao i ostale velikane!exSarajlija wrote:ma bilo ko... samo ne neko iz komsiluka... pogotovo sa istocne strane.
-
exSarajlija
#4165 Re: TENIS
nole je vec u 10-15 svih vremena a tek je na polovini svoje karijere (ukoliko ne bude nekih ne predvidjenih povreda i sl). i to gledano po pstignutom. nivo igre koju je pruzio ove godine je do sada nevidjen. s time su se slozili vecina kompetentnih koji su se o tome izjasnjavali (i sam rafa je to rekao, mnogi bivsi sampioni, boliteri, pilic itd...).
- just principe
#4166 Re: TENIS
exSarajlija wrote:nole je vec u 10-15 svih vremena a tek je na polovini svoje karijere (ukoliko ne bude nekih ne predvidjenih povreda i sl). i to gledano po pstignutom. nivo igre koju je pruzio ove godine je do sada nevidjen. s time su se slozili vecina kompetentnih koji su se o tome izjasnjavali (i sam rafa je to rekao, mnogi bivsi sampioni, boliteri, pilic itd...).
10-15 firauna svih vremena slazem se
- erik2
#4167 Re: TENIS
inače i ti si kompetentanexSarajlija wrote:nole je vec u 10-15 svih vremena a tek je na polovini svoje karijere (ukoliko ne bude nekih ne predvidjenih povreda i sl). i to gledano po pstignutom. nivo igre koju je pruzio ove godine je do sada nevidjen. s time su se slozili vecina kompetentnih koji su se o tome izjasnjavali (i sam rafa je to rekao, mnogi bivsi sampioni, boliteri, pilic itd...).
- necko_hz
#4168 Re: TENIS
R.Federer, Sampras, Borg, Emerson, Villas, Gonzales, Laver, Lendl, McNroe, Wilander, Agassi, Nadal, Edberg, Becker, Connors . . .
Spisak igrača koji su veći od Novaka, koji su više dali tenisu od Novaka, koji su zauvijek obilježili tenis i koji nose epitet LEGENDA !
Sampras je veliki igrač, jedan od najvećih i najboljih svih vremena, ali ono što se veže za te igrače iz njegovog perioda i one koji su igrali prije njega jeste činjenica da tenis nije bio ni približno popularan kao sada. O razlici u novcu nekad i sad da ne govorim. Također, kada bi te igrače ubacili u neku mašinu (zamišljam
), prebacili ih u ovo vrijeme i pružili im sve ovo što današnji teniseri imaju mogu da kažem da bi uz Federera bili dominantniji od svih igrača danas ! Reketi, ishrana, treninzi, suplementi su danas puno razvijeniji i na višem nivou ! Ti igrači su bili jako talentovani i uz sve gore pobrojano, vjerovatno bi i u ovom vremenu harali i bili dominantni određeno vrijeme. Sa takvim talentom, vrlo moguće !
Spisak igrača koji su veći od Novaka, koji su više dali tenisu od Novaka, koji su zauvijek obilježili tenis i koji nose epitet LEGENDA !
Mogu li se uključiti ?irvinx1 wrote:A bil Rogera?
Sampras je veliki igrač, jedan od najvećih i najboljih svih vremena, ali ono što se veže za te igrače iz njegovog perioda i one koji su igrali prije njega jeste činjenica da tenis nije bio ni približno popularan kao sada. O razlici u novcu nekad i sad da ne govorim. Također, kada bi te igrače ubacili u neku mašinu (zamišljam
- Pitarrr82
#4169 Re: TENIS
Jedno je biti dobar teniser ali drugo sampion... Imas ti i u drugim sportovima igraca koji su super ali svojim ponasanjem na terenu cesto pokazu i drugo ...
- irvinx1
#4170 Re: TENIS
necko_hz wrote:R.Federer, Sampras, Borg, Emerson, Villas, Gonzales, Laver, Lendl, McNroe, Wilander, Agassi, Nadal, Edberg, Becker, Connors . . .
Mogu li se uključiti ?![]()
Sampras je veliki igrač, jedan od najvećih i najboljih svih vremena, ali ono što se veže za te igrače iz njegovog perioda i one koji su igrali prije njega jeste činjenica da tenis nije bio ni približno popularan kao sada. O razlici u novcu nekad i sad da ne govorim. Također, kada bi te igrače ubacili u neku mašinu (zamišljam), prebacili ih u ovo vrijeme i pružili im sve ovo što današnji teniseri imaju mogu da kažem da bi uz Federera bili dominantniji od svih igrača danas ! Reketi, ishrana, treninzi, suplementi su danas puno razvijeniji i na višem nivou ! Ti igrači su bili jako talentovani i uz sve gore pobrojano, vjerovatno bi i u ovom vremenu harali i bili dominantni određeno vrijeme. Sa takvim talentom, vrlo moguće !
- erik2
#4171 Re: TENIS
to je tonecko_hz wrote:R.Federer, Sampras, Borg, Emerson, Villas, Gonzales, Laver, Lendl, McNroe, Wilander, Agassi, Nadal, Edberg, Becker, Connors . . .
Mogu li se uključiti ?irvinx1 wrote:A bil Rogera?![]()
Sampras je veliki igrač, jedan od najvećih i najboljih svih vremena, ali ono što se veže za te igrače iz njegovog perioda i one koji su igrali prije njega jeste činjenica da tenis nije bio ni približno popularan kao sada. O razlici u novcu nekad i sad da ne govorim. Također, kada bi te igrače ubacili u neku mašinu (zamišljam), prebacili ih u ovo vrijeme i pružili im sve ovo što današnji teniseri imaju mogu da kažem da bi uz Federera bili dominantniji od svih igrača danas ! Reketi, ishrana, treninzi, suplementi su danas puno razvijeniji i na višem nivou ! Ti igrači su bili jako talentovani i uz sve gore pobrojano, vjerovatno bi i u ovom vremenu harali i bili dominantni određeno vrijeme. Sa takvim talentom, vrlo moguće !
-
exSarajlija
#4172 Re: TENIS
nole vec sada ima bolje rezultate od vilasa... ove prije open ere ne vrijedi pominjati.
- Better Man
#4173 Re: TENIS
Mislim da bi! Sampras je bio jednistven teniser, miran stalozen i sposoban da protivnika isprovocira i onda ga pregazi.irvinx1 wrote:A bil Rogera?Better Man wrote:Djokovic nije ni do noznog prsta jednom Samprasu! Sampras iz najacih dana bi pojeo za dorucak Djokovica kao sto je derao i ostale velikane!exSarajlija wrote:ma bilo ko... samo ne neko iz komsiluka... pogotovo sa istocne strane.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4174 Re: TENIS
Jesi i ti navalio....Nole, Nole, Nole, Nole....najbolje da se ne zove tenis, nego novi sport Novak Djokovic - sport jednog lica.exSarajlija wrote:nole vec sada ima bolje rezultate od vilasa... ove prije open ere ne vrijedi pominjati.
Dobar je, odlican, ima odlicnu sezonu iza sebe. Iiii?! Sad treba 100 godina o tome....evo veceras Tsonga vs Berdych,to je nesto sto je aktuelno, ono sto je Nole ostvario je vec historija. I ne samo Nole, nego i ostali teniseri. A ti se uhvatio ko pijan plota Noleta....
- necko_hz
#4175 Re: TENIS
Čuj ne vrijedi ih pominjati !
Vladali Amaterskim i Pro tourom deset i više godina, dostigli vrhunac tadašnjeg tenisa + kada na to dodamo prirodne podloge, drvene rekete, ishranu, treninge, suplementaciju itd shvatimo da su dostigli vrhunac karakterističan za taj vakat !
Sve su to veći igrači od tvog pulena !
Večeras očekujem pobjedu Berdycha nad Tsongom, a sutra laganu pobjedu Rogera !
Sve su to veći igrači od tvog pulena !
Večeras očekujem pobjedu Berdycha nad Tsongom, a sutra laganu pobjedu Rogera !