Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- Mračajski proto
#4151 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zar je toliko teško guglati: ''Filozofski fakultet Sarajevo'', otvoriti sajt i vidjeti koji sve odsjeci imaju i koji su predmedi na istim?
- Pooll
#4152 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sarajevo_Grad wrote:Zar je toliko teško guglati: ''Filozofski fakultet Sarajevo'', otvoriti sajt i vidjeti koji sve odsjeci imaju i koji su predmedi na istim?
Lakše se izgleda registrovati i pitati na forumu
-
Ambrozija
#4153 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
A nemojte, i mi smo nekada bili prva godinaPooll wrote:Sarajevo_Grad wrote:Zar je toliko teško guglati: ''Filozofski fakultet Sarajevo'', otvoriti sajt i vidjeti koji sve odsjeci imaju i koji su predmedi na istim?
Lakše se izgleda registrovati i pitati na forumu![]()
- Mračajski proto
#4154 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Čuj Ambrozije. 
-
Ambrozija
#4155 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
NostalgijaSarajevo_Grad wrote:Čuj Ambrozije.
- Mračajski proto
#4156 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
To ti završila sa Fakultetom? Il' je On završio s tobom? 
-
Ambrozija
#4157 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sarajevo_Grad wrote:To ti završila sa Fakultetom? Il' je On završio s tobom?
- Mračajski proto
#4158 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Viđao sam te ja na Fakultetu, slika te odaje. 
-
Ambrozija
#4159 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sarajevo_Grad wrote:Viđao sam te ja na Fakultetu, slika te odaje.
-
jeca fleetwoodmac
#4160 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Evo da vam javim.. Zvala sam tu profesoricu i razgovarala, raspravljala, molila.. Rekla je da ako dobijemo saglasnost ostalih studenata s mog odsjeka da će nam dati potpis. Svi su studenti za, naravno. Eto hvala na pomoći. Učite na tuđim greškama evo. I bilo je užasno teško. Pozzjeca fleetwoodmac wrote:Pozdrav. Slušajte, ima li netko da ne može dobiti potpis profesora zbog izostanaka? Kakva je procedura za dalje? Meni su rekli da se mogu samo prebaciti u vanredne. Ta profesorica nikada dosad nije vodila evidenciju (kao i većina njih). Stoga smo neke kolegice i ja izostale više puta. Sada odjednom ne daje potpis. Ima li itko sa istim slučajem?
- Irene Adler
#4161 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Čuj saglasnost ostalih studenata. To nisam još nikad čula. Svejedno, drago mi je da si uspjela dobiti potpis!jeca fleetwoodmac wrote:Evo da vam javim.. Zvala sam tu profesoricu i razgovarala, raspravljala, molila.. Rekla je da ako dobijemo saglasnost ostalih studenata s mog odsjeka da će nam dati potpis. Svi su studenti za, naravno. Eto hvala na pomoći. Učite na tuđim greškama evo. I bilo je užasno teško. Pozzjeca fleetwoodmac wrote:Pozdrav. Slušajte, ima li netko da ne može dobiti potpis profesora zbog izostanaka? Kakva je procedura za dalje? Meni su rekli da se mogu samo prebaciti u vanredne. Ta profesorica nikada dosad nije vodila evidenciju (kao i većina njih). Stoga smo neke kolegice i ja izostale više puta. Sada odjednom ne daje potpis. Ima li itko sa istim slučajem?
Btw koji je odsjek u pitanju, ako smijem pitati? Nama je baš jedna profesorica prije par dana rekla da će ljudi koji imaju više od 3 izostanka moći raditi neki kraći seminarski da bi dobili potpis. Istina, ta žena je jedan od rijetkih primjera profesora koji se trudi maksimalno pomoći i olakšati.
-
jeca fleetwoodmac
#4162 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Odsjek za pedagogiju..Irene Adler wrote:Čuj saglasnost ostalih studenata. To nisam još nikad čula. Svejedno, drago mi je da si uspjela dobiti potpis!jeca fleetwoodmac wrote:Evo da vam javim.. Zvala sam tu profesoricu i razgovarala, raspravljala, molila.. Rekla je da ako dobijemo saglasnost ostalih studenata s mog odsjeka da će nam dati potpis. Svi su studenti za, naravno. Eto hvala na pomoći. Učite na tuđim greškama evo. I bilo je užasno teško. Pozzjeca fleetwoodmac wrote:Pozdrav. Slušajte, ima li netko da ne može dobiti potpis profesora zbog izostanaka? Kakva je procedura za dalje? Meni su rekli da se mogu samo prebaciti u vanredne. Ta profesorica nikada dosad nije vodila evidenciju (kao i većina njih). Stoga smo neke kolegice i ja izostale više puta. Sada odjednom ne daje potpis. Ima li itko sa istim slučajem?
Btw koji je odsjek u pitanju, ako smijem pitati? Nama je baš jedna profesorica prije par dana rekla da će ljudi koji imaju više od 3 izostanka moći raditi neki kraći seminarski da bi dobili potpis. Istina, ta žena je jedan od rijetkih primjera profesora koji se trudi maksimalno pomoći i olakšati.
- Irene Adler
#4163 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nekako sam i pretpostavila. Meni je Odsjek za pedagogiju izuzetno drag, prvenstveno zbog profesorice Mavrak.jeca fleetwoodmac wrote:Odsjek za pedagogiju..
Anyway, da li ima neko sa 3. godine, po mogućnosti sa anglistike, da bi bio voljan da mi odgovori na jedno pitanje? Dobit će virtualnu čokoladu...
-
Augie March
#4164 Re: Komparativna knjizevnost u Sarajevu
A koja je onda preporuka (sto se posla tice)? Kako iskoristiti taj studij, osim sto je dobra podloga za pisca (a svrljam tu i tamo, da mi samo cujes prezime znao bi i zasto me privlaci)? Da li uzeti jos neki predmet dodatno (recimo dobro mi ide engleski)?trcicu trceci wrote:Augie March wrote:Zanima me nesto vise o ovom studiju (odnosno bilo sta, jer trenutno ne znam nista), tako da imate slobodu da pisete o onome sto vi mislite da je vazno da znam o njemu. Pitanja koja me najvise muce su: da li se moze studirati odvojeno, dakle bez bibliotekarstva? O cemu se zapravo radi i sta je sustina tog studija? I sta se (crvenim se i pisajuci ovo pitanje) moze raditi nakon zavrsetka istog, tj. koji su poslovi na raspolaganju? Hvala unaprijed.![]()
-moze se studirati jednopredmetno
-za diplomiranog komparativistu zvanicno na trzistu rada ne postoji niti jedan pos'o
-sto se tice upisa-lahko se upisati![]()
-sustina studija jeste da se upoznas sa svim znacajnim knjizevnim djelima, prelazak svih knjizevnih epoha, kao i sto sam naziv kaze, poredjenje knjizevnosti sa svim mogucim oblastima( misli se na nacionalnu knjizevnost, svjetsku, kao i poredjenje pravaca jednim sa drugim), upoznavanje nesto vise sa knjizevnom kritikom
ZAKLJUCAK:
-upisati komparativnu knjizevnost trebas samo ako to volis, bavis se pisanjem ili mislis da ti to moze pomoci u zivotu
-znaj odmah da sa prosjekom 6 sigurno mozes samo se slikati sa diplomom, tacnije (citaj dobro) sa znanjem sestice
-imaj neku viziju, i opet bi preporucio da upises na kraju
- Zatamnjena stakla
#4165 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Imam prijateljicu koja studira engleski i komp.knjiž. Ali to studira odvojeno, engleski je msm 3 godina a komparativna 2. Tako da bi i ti tako mogla. Msm to ti je jedan od načina.
- trcicu trceci
#4166 Re: Komparativna knjizevnost u Sarajevu
Mozes recimo upisati BHS i knjizevnost naroda BiH, sa tim imas posao kao profesor/caAugie March wrote:A koja je onda preporuka (sto se posla tice)? Kako iskoristiti taj studij, osim sto je dobra podloga za pisca (a svrljam tu i tamo, da mi samo cujes prezime znao bi i zasto me privlaci)? Da li uzeti jos neki predmet dodatno (recimo dobro mi ide engleski)?trcicu trceci wrote:Augie March wrote:Zanima me nesto vise o ovom studiju (odnosno bilo sta, jer trenutno ne znam nista), tako da imate slobodu da pisete o onome sto vi mislite da je vazno da znam o njemu. Pitanja koja me najvise muce su: da li se moze studirati odvojeno, dakle bez bibliotekarstva? O cemu se zapravo radi i sta je sustina tog studija? I sta se (crvenim se i pisajuci ovo pitanje) moze raditi nakon zavrsetka istog, tj. koji su poslovi na raspolaganju? Hvala unaprijed.![]()
-moze se studirati jednopredmetno
-za diplomiranog komparativistu zvanicno na trzistu rada ne postoji niti jedan pos'o
-sto se tice upisa-lahko se upisati![]()
-sustina studija jeste da se upoznas sa svim znacajnim knjizevnim djelima, prelazak svih knjizevnih epoha, kao i sto sam naziv kaze, poredjenje knjizevnosti sa svim mogucim oblastima( misli se na nacionalnu knjizevnost, svjetsku, kao i poredjenje pravaca jednim sa drugim), upoznavanje nesto vise sa knjizevnom kritikom
ZAKLJUCAK:
-upisati komparativnu knjizevnost trebas samo ako to volis, bavis se pisanjem ili mislis da ti to moze pomoci u zivotu
-znaj odmah da sa prosjekom 6 sigurno mozes samo se slikati sa diplomom, tacnije (citaj dobro) sa znanjem sestice
-imaj neku viziju, i opet bi preporucio da upises na kraju
Opet, kazem ti da moras sebi izmisliti posao za komparativnu, ali isto tako mozes da se opredijelis za knjizevnu kritiku i tako napredujes ( radis u avazu
-
aboras13
#4167 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Imam jedno pitanje u vezi psihologije. Dolazim iz Hrvatske i zanima me na koji način bi se mogla upisati psihologija i ako netko zna što se traži kod prijave (npr. prijamni ispiti,određeni dokumenti itd.) Pregledavao sam svugdje ali nigdje nije bilo konkretnijeg odgovora,pa bih cijenio ako bi mi netko od vas koji već studirate tamo da mi pomognete malo. Unaprijed zahvaljujem. 
-
pooh
#4168 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozdrav
Imam jedno pitanje. Planirala sam upisati Pedagogiju slijedece godine na ovom fakultetu. Moze li mi neko reci ukratko kakvi su profesori, kakva je materija da li su puno zafrkani i vole da zakidaju
Eto opcenito malo o tom smijeru bila bih vam MNOGOOOOOOO zahvalna

- Zatamnjena stakla
#4169 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ff.unsa.ba to ti je ta stranica, otiđi i vidi ako već nisi bioaboras13 wrote:Imam jedno pitanje u vezi psihologije. Dolazim iz Hrvatske i zanima me na koji način bi se mogla upisati psihologija i ako netko zna što se traži kod prijave (npr. prijamni ispiti,određeni dokumenti itd.) Pregledavao sam svugdje ali nigdje nije bilo konkretnijeg odgovora,pa bih cijenio ako bi mi netko od vas koji već studirate tamo da mi pomognete malo. Unaprijed zahvaljujem.
-
aboras13
#4170 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Sorel wrote:ff.unsa.ba to ti je ta stranica, otiđi i vidi ako već nisi bioaboras13 wrote:Imam jedno pitanje u vezi psihologije. Dolazim iz Hrvatske i zanima me na koji način bi se mogla upisati psihologija i ako netko zna što se traži kod prijave (npr. prijamni ispiti,određeni dokumenti itd.) Pregledavao sam svugdje ali nigdje nije bilo konkretnijeg odgovora,pa bih cijenio ako bi mi netko od vas koji već studirate tamo da mi pomognete malo. Unaprijed zahvaljujem.
heh,hvala na odgovoru,ali bio sam tamo i ne piše nešto posebno. Poslao mail i rekli da se javim u junu,a to mi je malo pokasno jer bih htio znati malo više ranije. Pa ako imaš neke informacije o upisu i plaćanju bio bih veoma zahvalan
- Irene Adler
#4171 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Prema Akademskom kalendaru, upis počinje 17.6. Prijemnog ispita nema, boduju se ocjene iz srednje škole iz relevantnih predmeta (u tvom slučaju vjerovatno psihologija, jezici, možda historija) i opći uspjeh. Redovni studij košta 100 KM, vanredni 900, a SF 1200 KM plus još neki troškovi od možda 100KM (osiguranje, fondovi, obnova bibliotečke građe...aboras13 wrote:Sorel wrote:ff.unsa.ba to ti je ta stranica, otiđi i vidi ako već nisi bioaboras13 wrote:Imam jedno pitanje u vezi psihologije. Dolazim iz Hrvatske i zanima me na koji način bi se mogla upisati psihologija i ako netko zna što se traži kod prijave (npr. prijamni ispiti,određeni dokumenti itd.) Pregledavao sam svugdje ali nigdje nije bilo konkretnijeg odgovora,pa bih cijenio ako bi mi netko od vas koji već studirate tamo da mi pomognete malo. Unaprijed zahvaljujem.
heh,hvala na odgovoru,ali bio sam tamo i ne piše nešto posebno. Poslao mail i rekli da se javim u junu,a to mi je malo pokasno jer bih htio znati malo više ranije. Pa ako imaš neke informacije o upisu i plaćanju bio bih veoma zahvalan
edit: vidim da dolaziš iz Hrvatske. Onda ćeš vjerovatno trebati nostrificirati diplomu iz srednje škole.
- partybrakerica
#4172 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
pratim....
-
Puella_Ela
#4173 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
aboras13 wrote:Imam jedno pitanje u vezi psihologije. Dolazim iz Hrvatske i zanima me na koji način bi se mogla upisati psihologija i ako netko zna što se traži kod prijave (npr. prijamni ispiti,određeni dokumenti itd.) Pregledavao sam svugdje ali nigdje nije bilo konkretnijeg odgovora,pa bih cijenio ako bi mi netko od vas koji već studirate tamo da mi pomognete malo. Unaprijed zahvaljujem.
što se tiče nostrifikacije svjedodžbi iz srednje škole.. kopiraj par puta sve svjedodžbe i ovjeri ih. kada predaš na vrijeme sve potrebne dokumente za upis, onda tek šalješ papire u ministarstvo. nemoj prvo slati papire pa čekati rješenje jer ćeš onda zakasniti na upis
kad sam ja upisivala taj odsjek trebali su mi rodni list, državljanstvo, uplatnice, rješenje o nostrifikaciji.
p.s. ako imaš i bh papire, ovjeravanje u Sa ti je besplatno.. ako ne, onda plaćaš u Hr.
-
gimnazijalka321
#4174 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
.
Last edited by gimnazijalka321 on 14/07/2013 21:11, edited 1 time in total.
-
melly77
#4175 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Moze li mi neko reci koji su uslovi upisa na turski jezik ?